-
Μηπως παιζει και ρολο η ποιοτητα της βενζινης???
Μηπως εδω στην ελλαδα απλα εχουμε συνηθισει να καιμε το νερο που μας πασαρουν, και να εχουμε μεγαλυτερες καταναλωσεις?????
-
Απορία: Τι είναι ακριβώς αυτό που κάνει έναν άνθρωπο να διαβάζει κάτι
και να το αγνοεί εντελώς?Απορία Νο2: Πόσο στοιχίζει στον μέσο ενήλικα η διάθεση 5 δευτερολέπτων
για να διαβάσει και να αξιολογήσει αυτό που έχει μπροστά του στην οθόνη?Απορία Νο3: Πόσο IQ απαιτείται για να καταλάβει κανείς ότι μια ΥΠΟΘΕΣΗ
και ενα ΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα? -
και σε τελική ανάλυση ... στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα ...
-
Montecarlo, και το δικό μου αν το πηγαίνω με αβγό πέφτει τόσο πολύ η κατανάλωση, άρα δεν αφορά τον Ιταλικό παράγοντα το μαγνητικό πεδίο... κάτι άλλο παίζει...
karabouzouklis, σίγουρα παίζει και αυτό, Ιταλία που είχαμε πάει οικογενειακώς παλιότερα θυμάμαι ο πατέρας μου προσπαθούσε να καταλάβει πού κάνει λάθος στους υπολογισμούς και η μέση του βγαίνει μικρότερη από την αντίσοιχη στην Ελλάδα.
UnHackAble, για να βγάλει την δύναμη ώστε να πηγαίνει ρε συ με 180-200 δε πρέπει να κάψει βενζίνη; Τουλάχιστον ο θερμοδυναμικός νόμος αυτό λέει.
Νομίζεις ότι στο gt αν χρησιμοποιείς και τα 170 άλογα δεν θα καις την αντίστοιχη βενζίνη;
Έντιτ: η υπόθεση ποιά είναι;
Λοιπόν, ένας ιδιοκτήτης ας βάλει την ένδειξη στιγμιαίας κατανάλωσης και ας μας πει πόσα καίει στα 90, 110, 130. Αν θέλει, ας μας πει και σε πιό μεγάλη ταχύτητα τι καιει. Θα τρελλαθούμε τελείως δλδ.
-
ο θερμοδυναμικός νόμος ...
Επιτέλους ... ένα επιχείρημα !!!
Τι λέει λοιπόν αυτός ο νόμος?!? Μάλλον όχι πάντως ότι:
'ένα αμάξι όταν πηγαίνει με 180-200 καίει τόση βενζίνη'Άντε να δούμε λοιπόν μετά από πόσες ακόμα σελίδες θα βρεθεί ένας
να πει ότι 'σύμφωνα με τη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ αυτή που είναι ενσωματωμένη σε
αυτόν τον κινητήρα' και 'με βαση το ΓΕΓΟΝΟΣ οτι ο κινητήρας αυτός
λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο' και τα λοιπά και τα λοιπά, το συγκεκριμένο
αμάξι με τόσο βάρος, τόσο αεροδυναμικό συντελεστή, τέτοια λάστιχα, αυτή
τη σχέση στο κιβώτιο, ΠΡΕΠΕΙ να καει στα Χ χλμ/ώρα Ψ λίτρα βενζίνης .... -
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
ο θερμοδυναμικός νόμος ...Επιτέλους ... ένα επιχείρημα !!!
Τι λέει λοιπόν αυτός ο νόμος?!? Μάλλον όχι πάντως ότι:
'ένα αμάξι όταν πηγαίνει με 180-200 καίει τόση βενζίνη'Άντε να δούμε λοιπόν μετά από πόσες ακόμα σελίδες θα βρεθεί ένας
να πει ότι 'σύμφωνα με τη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ αυτή που είναι ενσωματωμένη σε
αυτόν τον κινητήρα' και 'με βαση το ΓΕΓΟΝΟΣ οτι ο κινητήρας αυτός
λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο' και τα λοιπά και τα λοιπά, το συγκεκριμένο
αμάξι με τόσο βάρος, τόσο αεροδυναμικό συντελεστή, τέτοια λάστιχα, αυτή
τη σχέση στο κιβώτιο, ΠΡΕΠΕΙ να καει στα Χ χλμ/ώρα Ψ λίτρα βενζίνης ....Και το πρέπει που ζητάς, σύμφωνα με την δική σου παρα-λογική είναι υπόθεση. Επικαλέστηκα τον θ.ν. διότι δεν μπορεί να εμφανιστεί από το πουθενά ενέργεια όπως ξέρεις. Συνεπώς πρέπει να καεί βενζίνη. ΤΟ gt έχει κάποιο σύστημα το οποίο του επιτρέπει να φτάνει τα 200 ας πούμε χρησιμοποιώντας τα μισά άλογα; Όχι. Έχει διαφορετικό τρόπο με τα οποία παράγει τα άλογα αυτά.
Τι λέω; Οδηγούμενο σε νορμάλ ρυθμούς, και εκμεταλευόμενος την τεχνολογία του συγκεκριμένου κινητήτα, καθώς και ότι είναι πολύ χαμηλόροπος, μπορείς να κινηθείς πολύ οικονομικά. Όμως, αν αποφασίσεις να εξαντήσεις τις δυνατότητες του μοτέρ, (και τα 180 είναι περίπου το 80% της τελικής του αυτοκινήτου), θα κάψεις πολύ παραπάνω καύσιμο. Οι 170 ίπποι θέλους βενζίνη είτε βγαίνουν από τον tsi, είτε από φτιαγμένο ραλύ. Κατάλαβες τώρα πού είναι η ένστασή μου;
-
Έχεις κάποιο link ή κάποιο βιβλίο στο οποίο μπορώ να διαβάσω ότι ανάλογα
με την ισχή του κινητήρα καίει τόση βενζίνη ?!? ότι 100 άλογα καίνε 5
λίτρα ενώ 200 καίνε 8 λίτρα ή 400 καίνε 25 λίτρα ?!?Έχεις κάποια διατύποση του ΘΝ που να λέει ότι:
'ένα αμάξι όταν πηγαίνει με 180-200 καίει τόση βενζίνη'Καταλαβαίνεις που είναι η δική μου ένσταση ?
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Γκουχ, γκουχ...
Θελω να δω πως με 4700σαλ σε νεκρα θα επιτυχεις καταναλωση 10.5λ/100χμ με το yaris. Ή με πρωτη ή με δευτερα ή τριτη κοκ. Ισως θελεις να πεις οτι η καταναλωση ανα μοναδα χρονου ειναι ιδια σε δεδομενες στροφες με οποιαδηποτε σχεση, αλλα προφανως οσο πιο μεγαλη σχεση εχεις τοσο καλυτερη καταναλωση ανα 100χμ εχεις.
Προφανώς δεν αναφέρομαι στην νεκρά. Γιατί να είναι διαφορετική η κατανάλωση με ίδιες στροφές στις μικρότερες ταχύτητες;
Να το πω πιο απλα με ενα παραδειγμα: πες οτι στις 4700 σαλ η μηχανη καιει 12 λιτρα την ωρα. Με 2α σε μια ωρα εχεις διανυσει 50 χμ, οποτε εχεις καταναλωση 24λτ/100χμ. Με 5η σε μια ωρα εχεις διανυσει 100χμ, οποτε εχεις καταναλωση 12λτ/100χμ.
-
Αμφιβάλλεις ότι για να βγάλεις από ένα μοτέρ 200 άλογα θέλεις περισσότερη βενζίνη από το να βγάλεις 100;,
Ο θ.ν. δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε ταχύτητα, σε ενέργεια αναφέρεται. Για να παράγεις έργο (=άλογα) χρειάζεσαι ενέργεια. Για μεγαλύτερη ταχύτητα χρειάζεσαι περισσότερο έργο, άρα και περισσότερη ενέργεια.
Τι δεν καταλαβαίνεις;
-
Ο σκοπός τηε υπερτροφοδότησης στο GT δεν είναι τα πολλά άλογα απο λίγα κυβικά, αυτό ενδιαφέρει (και αν) μόνο τους έλληνες ή και τους ιταλους. ΕΝ πάση περιπτώση αυτό είναι νομικό θέμα.
Ο πραγματικός σκοπός είναι η αύξηση του βαθμού απόδοσης, ειδικά όταν δεν χρησιμοποιείται ο κινητήρας με φουλ γκάζι και στις στροφές της μέγιστης ισχύς.
Εκεί είναι το κέρδος του GT, περισσότερα άλογα για -αναλογικά- λιγότερο καύσιμο.
-
drdino αυτά που λές προυποθέτουν πως όλοι οι κινητήρες έχουν ίδιο βαθμό απόδοσης, πράγμα που δεν ισχύει.
-
Εγώ για τον συγκεκριμένο του gt μιλάω, για να δικαιολογήσω ότι στα 180 καίει πολυ περισσότερο από ότι στα 110.
Επειδή βγαίνω εγώ ο παράλογος, είναι δυνατόν να καίει με 180 χλμ/ώρα 8,2 λίτρα/100 χλμ;
-
ΙΚΕ με πρόλαβες .....
Ο όρος 'θερμοδυναμική απόδοση' μάλλον δεν λέει τίποτα σε πολλούς
εδώ πέρα .....I rest my case ...
-
Η οποία case σου ποιά είναι;
-
Αν έκαιγε τόσο λίγο στα 180 χλμ γιατί η ίδια η VW δε το λέει...
Αν ήταν αλήθεια ή κόντά σε αυτό θα το δημοσίευε η ίδια η εταιρία.
ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ -
Μα τι λες τώρα, αυτό δεν είναι λογική.
-
μιά χαρά λογική είναι
θα το είχε κάνει πρωτοσέλιδο στην cnn kai sto cnn turk και στο αλτζαζιρα (ή όπως λεγεται)
-
Και εγώ μαζί σου είμαι...
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
Να το πω πιο απλα με ενα παραδειγμα: πες οτι στις 4700 σαλ η μηχανη καιει 12 λιτρα την ωρα. Με 2α σε μια ωρα εχεις διανυσει 50 χμ, οποτε εχεις καταναλωση 24λτ/100χμ. Με 5η σε μια ωρα εχεις διανυσει 100χμ, οποτε εχεις καταναλωση 12λτ/100χμ.
Μα η βάση του παραδείγματός σου: 'στις 4700 σαλ η μηχανη καιει 12 λιτρα την ωρα' είναι ανεξάρτητη της ταχύτητας που έχουμε στο κιβώτιο, αυτο για το όποιο δλδ έχεις ένσταση
-
Επιτέλους τι άλλο θα ακούσουμε.
Λοιπόν στο ντεπόζιτο γράφει 500 χλμ σε μικτές συνθήκες πολύ άνετα (χωρίς να ανάψει λαμπάκι), αυτό εδώ στο Ελλάδα και με την βενζίνη που διαθέτουμε. Τώρα στην Ουγκάντα αν βγάζει 6000 χιλιόμετρα με 280 χλμ/ωρα σε ανηφόρα δεν ξέρω.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)