-
2,5bar == 1 bar από την ατμοσφαιρική πίεση + 1,5 από τα turbo.
-
Ο χρήστης nickval έγραψε:
Έχω διαβάσει πως η μέγιστη πίση υπερπλήρωσης είναι 2,5 bar. Αν κάποιος έχει κάποιες μηχανολογικές γνώσεις ας δώσει τα φώτα του. Θα σταματήσω εδώ τα post μου διότι δυστυχώς είτε δε μπορώ να σας δώσω να καταλάβετε τί λέω είτε δεν θέλετε να καταλάβετε.αφου δεν εχεις τις γνωσεις διαβασε τι λεει ακριβως ο lkar απο πανω.
μηπως δεν θες να καταλαβεις εσυ?
-
Έχω διαβάσει πως η μέγιστη πίση υπερπλήρωσης είναι 2,5 bar. Αν κάποιος έχει κάποιες μηχανολογικές γνώσεις ας δώσει τα φώτα του. Θα σταματήσω εδώ τα post μου διότι δυστυχώς είτε δε μπορώ να σας δώσω να καταλάβετε τί λέω είτε δεν θέλετε να καταλάβετε.Μέγιστη, ΜΑΖΙ με την ατμοσφαιρική που είναι 1 bar, άρα ΣΥΝΟΛΙΚΑ είναι 2,5
Το δικό σου -και μερικά εκατομμύρια άλλα- με μέγιστη 1 bar δουλεύει
αντίστοιχα στο GTI ή μέγιστη είναι 1,7
-
E ναι, γιατί αν τα 2,5 ήταν υπερπίεση, η απόλυτη θα ταν 3,5 bar και μπουμ...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Στο στρόφαλο δεν βγαίνουν με το να αφήσουν τους τροχούς να φρενάρουν μόνοι τους, ώστε να δούνε πόση ισχύς καταναλώνεται στο σύστημα μετάδοσης;Μαθηματικά δηλαδή???? πάλι
Παιδιά αυτές οι μετρήσεις είναι αστείες
Σιγα μη βγάζει 190 άλογα
Τοτε γιατί οι επιδόσεις του είναι χάλια για 193 άλογα. (για 170 συμφωνώ ότι είναι σωστές)
Αμάξι με 193 άλογα επρεπε να έχει 230 τελική και 0-100 στα 7,7.....
Εχετε κάποιο σχόλιο γι αυτό
Οι 4 τροχοί το μέτρησαν? ή βαρέθηκαν?.... Γιατί κοιτάμε το evo? Ας δούμε τους 4τροχούς?Αλλιως ας μετρήσει κάποιος κάτοχος και ας μας πει
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Στο στρόφαλο δεν βγαίνουν με το να αφήσουν τους τροχούς να φρενάρουν μόνοι τους, ώστε να δούνε πόση ισχύς καταναλώνεται στο σύστημα μετάδοσης;
Μαθηματικά δηλαδή???? πάλι
Σιγα μη βγάζει 190 άλογα
Τοτε γιατί οι επιδόσεις του είναι χάλια για 193 άλογα. (για 170 συμφωνώ ότι είναι σωστές)
Οι 4 τροχοί το μέτρησαν? ή βαρέθηκαν?.... Γιατί κοιτάμε το evo? Ας δούμε τους 4τροχούς?Αλλιως ας μετρήσει κάποιος κάτοχος και ας μας πει
πώς εννοείς το 'χάλια' ?
π.χ.
το GT170 έχει 0-100 σε 7,9'
το GTI200 έχει 7,2'τί θα έπρεπε να έχει? 7,5 ?
πώς αντιστοιχείς την ισχύ με την τελική ταχύτητα?
είναι πολλοί παράγοντες που επηρρεάζουν την τελική -
εβρεθη μτχ γκολφ gt ακριβως απεναντι απο την αντιπροσωπεια της vw στο σταυροδρομι της περιφερειακης με φοινικα κτλ κτλ....
για οποιον ενδιαφερεται..
-
4ο Ο υπέυθυνος εξέλιξης βενζικοκινητήρων της VW είπε πως δούλευαν το κινητήρα γαι 3 χρόνια και το δύσκολο ήταν ο έλεγχος της πίεσης υπερπλήρωσης. Μιλάμε για ένα περιπλοκο σύστημα με 4 αισθητήρες. Το οτι το βγάζει η VW δεν είναι σώνει και καλά θεϊκό. Μή ξεχνάμε τα G60. H ταυτόχρονη λειτουργία των 2 συστημάτων είναι από τις 2400 εώς τις 3500στρ, άν θυμάμαι καλά. Κρίσιμο σημείο. Και με 2,5 bar πίεση. Τα απλά τούρμπο πόσο έχουν;Ήταν πολύ δύσκολο να συντονίσουν τους δύο συμπιεστές αλλά το έκαναν και δουλεύει εξαιρετικά. Από εκεί και πέρα το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι μια βλάβη στους αισθητήρες. Δε σημαίνει και πολλά πράγματα, η 5άρα έχει εκατό αισθητήρες παραπάνω.
5ο Εάν είχε απλά ένα τούρμπο, κανένα πρόβλημα. Ή απλά κομπρέσσορα. Αλλά πόσα αμάξια παραγωγής έχουν βγεί με αυτήν την διπλή υλοποίηση. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, αφήστε την Lancia! Επειδή δεν έχει βγεί κανένα γι'αυτό είμαι διστακτικός. Δεν το απορρίπτω, είμαι διστακτικός. Όλοι γουστάρουμε που διαβάζουμε για ροπές 'τραπέζι' και άλλα όμορφα. Πολύ ωραία ιδέα των μηχανικών. Συμφωνώ. Μπορείτε να μου βγάλετε το δισταγμό;
Όλα είναι δοκιμασμένες τεχνολογίες και το τούρμπο και ο κομπρέσορας (με το μαγνητικό συμπλέκτη του που υπάρχει σε κάθε συμπιεστή a/c). Απλά αυτά θα φθαρούν με τα χρόνια και τα χιλιόμετρα και αν σκέφτεσαι να κρατήσεις το αυτοκίνητο για 10-15 χρόνια (όπως εγώ) ίσως να συμφέρει να πάρεις το σιβίκ. Για κάποιον που σκέφτεται το αυτοκίνητο για 4 χρόνια (με εγγύηση) είναι ΤΟ deal. Αργότερα θα αποδειχθεί αν έχουν μεγάλες δαπάνες συντήρησης ή όχι. Εγώ πιστεύω πως δεν θα έχουν γιατί ο μηχανικός συμπιεστής (που φθείρεται γιατί δουλεύει χωρίς λίπανση) στο ταξίδι δεν δουλεύει και θα έχει μικρές φθορές. Αν προσέχεις και τη τουρμπίνα να κρυώνει με σιγανό οδήγημα πριν να το σβήσεις θα κρατήσει για πολλά χρόνια.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
εβρεθη μτχ γκολφ gt ακριβως απεναντι απο την αντιπροσωπεια της vw στο σταυροδρομι της περιφερειακης με φοινικα κτλ κτλ....για οποιον ενδιαφερεται..
Ασημί πενταθυρο με οροφη; Φαντάζομαι δε λες για test drive
-
μαυρο ειναι...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
εβρεθη μτχ γκολφ gt ακριβως απεναντι απο την αντιπροσωπεια της vw στο σταυροδρομι της περιφερειακης με φοινικα κτλ κτλ....για οποιον ενδιαφερεται..
Έσπασε και το πουλάει ?
-
μάλλον...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
εβρεθη μτχ γκολφ gt ακριβως απεναντι απο την αντιπροσωπεια της vw στο σταυροδρομι της περιφερειακης με φοινικα κτλ κτλ....
Έσπασε και το πουλάει ?
όχι! Απλά ο πρώην κάτοχος του είδε τι καταπίνει ως «1400άρι»...και το σούταρε.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Έσπασε και το πουλάει ?
back to...75PS
-
τα 75αρια τα δινουν μαζι με τα πακοτινια...
υγ. ωχ, δεν ειμαστε στο θαψιμο!!!
-
-
Έσπασε και το πουλάει ?
μπαααααα...παραηταν δυνατο και ειπε να δοκιμασει το 140 τωρα...
-
Έσπασε και το πουλάει ?
back to...75PS
καλά το λες...γιατί αν περιμένει οικονομία από τον 1,4 FSi...
-
Στο στρόφαλο δεν βγαίνουν με το να αφήσουν τους τροχούς να φρενάρουν μόνοι τους, ώστε να δούνε πόση ισχύς καταναλώνεται στο σύστημα μετάδοσης;
Μαθηματικά δηλαδή???? πάλι
Σιγα μη βγάζει 190 άλογα
πώς εννοείς το 'χάλια' ?
π.χ.
το GT170 έχει 0-100 σε 7,9'
το GTI200 έχει 7,2'τί θα έπρεπε να έχει? 7,5 ?
πώς αντιστοιχείς την ισχύ με την τελική ταχύτητα?
είναι πολλοί παράγοντες που επηρρεάζουν την τελικήτο GTI ειναι κοντά κάτω από τα 7 εργοστασιακά
Οντως είναι πολύ παράγοντες αλλά δε νομίζω ότι το αμάξι είναι κοντό
Τώρα εσένα σου φαίνεται λογικά να έχει 193 άλογα και να το κρύβουν ή πρέπει τα 'νέα' περιοδικά να δείξουν κάποια προσοχή σε αυτό που γράφουν.
Θα πάρω το evo θα το διαβάσω και θα γράψω γράμμα.
Κανονικά κοιτώντας διαφορικό και κλιμάκωση έπρεπε να εξηγήσουν και τος επιδόσεις.... Αλλά όσως συνήθως στην Ελληνικ΄δημοσιογραφία πετάμε πυγολαμπίδες για να λέμε ότι κάνουμε μετρήσεις.Δείτε όλα τα αμάξια της Ελληνικής αγοράς με 190+ άλογα τι τελική βγάζουν και μετά τα λέμε πάλι.
Η γν[ωμη μου λοιπόν ότι τα 193+ άλογα 'βρωμάνε'
Δε λέω ότι είναι δυνατό άλλά όχι και έτσι
Αν είναι όμως έτσι πολύ αγοράστες πραγματικά δε θα θέλανε ένα 1400 με 193 άλογα. Θα το θεωρούσαν 'ευαίσθητο'πχ... στις αναβάσεις πόσα άλογα βγάζει ένα φτιαγμένο σε αυτά τα κυβικά?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Η γν[ωμη μου λοιπόν ότι τα 193+ άλογα 'βρωμάνε'
Δε λέω ότι είναι δυνατό άλλά όχι και έτσι
Αν είναι όμως έτσι πολύ αγοράστες πραγματικά δε θα θέλανε ένα 1400 με 193 άλογα. Θα το θεωρούσαν 'ευαίσθητο'πχ... στις αναβάσεις πόσα άλογα βγάζει ένα φτιαγμένο σε αυτά τα κυβικά?
Ο βήχας και τα άλογα δεν κρύβονται. Ίσως να τα βγάζει στιγμιαία για προσπέραση και στις τελικές να τα κόβει ο εγκέφαλος για αξιοπιστία.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)