-
Είναι μερικοί οδηγοί που έλκουν το τρακάρισμα περισσότερο από άλλους και είναι μερικά αυτοκίνητα που έλκουν τη ζημιά περισσότερο από τα άλλα...
Και οι εγκέφαλοι (ψεκασμού κλπ.) υποτίθεται σαφώς πιο αξιόπιστοι ήταν σε σχέση με τα καρμπιρατέρ, δεν απαιτούσαν ποτέ συντήρηση, αλλά αν χαλάσουν...
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Θα τρελαθούμε τελείως...
Το μοτέρ έχει ένα πολύπλοκο σύστημα εναλλαγής κομπρέσορα με τουρμπίνα και θέλετε να με πείσετε ότι επειδή δεν έχει ιμάντα θα είναι φτηνό στην συντήρησή του...?
Δεν μου λέτε εάν πάθει κάποια σοβαρή ζημιά το κοστος θα είναι χαμηλό? Και μην μου πείτε ότι δεν είναι εύκολο να πάθει...
Θα είναι όσο το να συντηρήσεις έναν ατμοσφαιρικό?Εντάξει είπαμε είναι καλός και το έχουμε γράψει δεκάδες φορές αλλά καλό είναι να μην ωραιοποιούμε τα πάντα.
Επίσης το διάστημα δεν είναι επαρκές για συμπεράσματα, ας φτάσουν τις 100,000 χλμ και βλέπουμε.
Κοιτα μπορει να εχεις δικιο μπορει και οχι.
Δεν μπορω να σου αποδειξω οτι δεν εχεις, εσυ μπορεις να μου αποδειξεις οτι εχεις?Εγω λεω οτι αν ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ξερεις κατι για το κοστος συντηρησης και επισκευων και την αξιοπιστια του μοτερ τοτε πες το και σε εμας να το ξερουμε. Αν ξερεις κατι σε ΤΕΧΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ επιπεδο που να ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ αυτα που εγραψες πιο πανω περι ευκολιας βλαβων και κοστους/αναγκων συντηρησης λοιπον σε ακουμε.
Τα υπολοιπα ειναι απλα εικασιες κατα τη γνωμη μου.
Φιλικα.
Συζήτηση κάνουμε με εικασίες. Εάν θες τεκμηριωμένα πράγματα θα πρέπει να περιμένεις περισσότερο. Είπαμε είναι νέα τεχνολογία και θα πρέπει να υπάρξει εύλογο διάστημα δοκιμής. (~100k)
-
Δεν νομιζω ότι το μέλλον είναι τέτοιου είδους κινητήρες.(comp+turbo)
Αναρωτήθηκε κανείς γιατί η mercedes σταματησε τους compressores???
-
Ο χρήστης project940 έγραψε:
Δεν νομιζω ότι το μέλλον είναι τέτοιου είδους κινητήρες.(comp+turbo)Αναρωτήθηκε κανείς γιατί η mercedes σταματησε τους compressores???
Οχι ,γιατί
-
Ο χρήστης nickval έγραψε:
Βέβαια έχουν ακουστεί κάποια σπασίματα GT αλλά...αυτα που καποιοι λενε μεταξυ τους τα ονομαζετε ειδησεις?
- ρε, λες να εσπασε κανενα μοτερ GT?
- ε να μην εχει σπασει?
- αρα σιγουρα εχει σπασει.-
αν εχεις πραγματικα στοιχεια ευχαριστως να τα ακουσουμε. Οχι οτι αποκλειεται να εχει σπασει κανενα, αλλωστε εχουν πουληθει και παρα πολλα, αρα στατιστικα δεν αποκλειεται.
-
Δεν νομιζω ότι το μέλλον είναι τέτοιου είδους κινητήρες.(comp+turbo)δικιο εχεις, κατι Πεζο & Φιατ που ετοιμαζουν τετοια μοτερ τωρα, ειναι μαλλον ασχετοι!
-
Δεν υποστήριξα ποτέ ότι το μέλλον ανήκει σε μοτερ με compressor + turbo.
Απλά υποστήριξα ότι το μέλλον ανήκει σε μοτερ με υπερτροφοδότηση και μικρό κυβισμό (κατηγορία στην οποία εμπίπτει ο tsi)
Το αν θα έχεις τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας όπως οι νέες turbo porsce, ή turbo + compressor, η κάποια άλλη μαγκια αυτό είναι άλλη συζήτηση πιο τεχνική.
Σε αυτό το thread βλέπω τον tsi σαν black box. Δλδ ένα μοτερ με ροπή 2,2-2,5 λίτρων και ισχύ μοτερ 2.0-2.2 λίτρων.
Επίσης εννοείται πως προτιμώ την λύση των πολλών κυβικών για μοτερ άνω των 2,5 λίτρων (πχ 325), αλλά για μοτερ μέχρι 1,6 - 2,5 λίτρα η ατμόσφαιρα έχει πεθάνει πιστεύω καθώς οι απαιτήσεις σε ροπή είναι μεγάλες.
-
Κανεις λάθος, η fiat δεν ετοιμάζει τέτοια μοτερ (με compressora)
-
Δεν έχω ονοματεπώνυμα και αναλυτικές καταστάσεις... Απλά αναφέρω κάτι που διάβασα και εσείς κάνετε λές και είπα οτι η Γή είναι τετράγωνη! Δε κατηγορώ το κινητήρα, απλά λέω να περιμένουμε ώστε να το κρίνουμε! Διαφωνείτε; Μπορείτε να δώσετε 23-25Κ και να είστε τόσο σίγουροι; Εγώ όχι. Σε κανα δυό χρόνια πιθανόν. Και να έσπασαν κανα δυό, δε σημαίνει και καταστροφή! Χαλαρώστε
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Επίσης εννοείται πως προτιμώ την λύση των πολλών κυβικών για μοτερ άνω των 2,5 λίτρων (πχ 325)Από τα παραπάνω συμπεραίνω ότι προτιμάς και το ατμοσφαιρικό μοτέρ της Μ3 Ε46 από το αντίστοιχο biturbo μοτέρ της 335 Ε90. Θες να μου εξηγήσεις τον λόγο?
-
Κανεις λάθος, η fiat δεν ετοιμάζει τέτοια μοτερ (με compressora)εκει ειναι το θεμα?
ή αν ετοιμαζει υπερτροφοδοτουμενα μοτερ μικρου κυβισμου? Το ιδιο θα κανει και η Αλφα.
-
Δεν έχω ονοματεπώνυμα και αναλυτικές καταστάσεις... Απλά αναφέρω κάτι που διάβασα και εσείς κάνετε λές και είπα οτι η Γή είναι τετράγωνη!που το διαβασες?
απο παθων? -
Αν θυμάμαι καλά, ένας παθών ήταν η περίπτωση του Test Drive. Θα μου πείς το αμάξι μπορεί να ήταν σκισμένο. Δεκτό, αλλά υποτίθεται πως παίρνεις 170 άλογα με το σκοπό να το ζορίζεις... Η δεύτερη περίπτωση ήταν απλά θεατής... Κάτι είχα διαβάσει και για 3ο 'θύμα' αλλά δε θυμάμαι λεπτομέρειες...
-
Αν θυμάμαι καλά, ένας παθών ήταν η περίπτωση του Test Drive. Θα μου πείς το αμάξι μπορεί να ήταν σκισμένο. Δεκτό, αλλά υποτίθεται πως παίρνεις 170 άλογα με το σκοπό να το ζορίζεις... Η δεύτερη περίπτωση ήταν απλά θεατής (????)... Κάτι είχα διαβάσει και για 3ο 'θύμα' αλλά δε θυμάμαι λεπτομέρειες...ενταξει, καλυφθηκα.
-
To AN στην αρχή είναι 'τυπικό' φίλε μου. Καλά θυμάμαι Για τη 3η περίπτωση δεν είμαι σίγουρος! Εξάλλου θα μπορούσα να βγάζω από το μυαλό μου λεπτομέρειες και να στις αραδιάζω. Δε μου αρέσει να αμφισβητούν την ειλικρίνειά μου, ακόμα και μέσα σε ένα φόρουμ
-
To AN στην αρχή είναι 'τυπικό' φίλε μου. Καλά θυμάμαι Για τη 3η περίπτωση δεν είμαι σίγουρος! Εξάλλου θα μπορούσα να βγάζω από το μυαλό μου λεπτομέρειες και να στις αραδιάζω. Δε μου αρέσει να αμφισβητούν την ειλικρίνειά μου, ακόμα και μέσα σε ένα φόρουμΚάποια στοιχεία έχεις γι αυτό που έσπασε? Ποιας αντιπροσωπείας ήταν κτλ κτλ..
-
δεν αμφισβητω την ειλικρινεια σου.-
-
Φιλε spiros μαλλον γραφεις χωρις να διαβασεις τι γραφει ο άλλος.
Σιγουρα το μελλον ειναι τα υπερτροφοδοτουμενα,
απλα ο συνδυασμος turbo+compressora δεν ταιριάζει
σε premium εταιρειες οπως η mercedes που τους κατηργησε
και οπως η audi που δεν θα χρησιμοποιήσει τους συγκεκριμένους
κινητηρες. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Κάποια στοιχεία έχεις γι αυτό που έσπασε? Ποιας αντιπροσωπείας ήταν κτλ κτλ..
Πιστεύω μέχρι αύριο να τα έχω. Υπομονή!
-
Δυο διευκρινίσεις:
1ον θεωρώ ότι μια τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας υπερέχει σαν λύση τεχνικά από τον TSI, λόγω απλούστερης κατασκευής, μικρότερου βάρους κλπ.
όμως εφόσον κανείς δεν έχει κάτι τέτοιο σε everyday αυτοκίνητο, δεν δικαιούται κανείς να διαμαρτύρεται ότι η χρήση compressor από τον tsi είναι αναχρονιστική.
Μόνο μπράβο μπορούμε να πούμε στους Γερμανους που με μικρό κόστος προσφέρουν τέτοιο μοτερ.
2ον, Το να σπάσουν κάποια μοτερ tsi στον 1ο χρόνο λειτουργίας και να αντικατασταθούν εντός εγγύησης με νέα, και όχι πλέον ελλατωματικά, δεν σημαίνει ότι η ιδεά της VW έιναι κακή!! Άλλο πράγμα η κακή ιδέα και άλλο πράγμα ένα πρόβήμα νεότητας
Εγώ σχολιάζω την ιδέα και όχι αν τα πρώτα κομάτια έχουν πρόβλημα.
Όπως και να έχει τα χαλασμένα GT για μένα είναι ράδιο αρβύλα
αν ο φίλος nickval φέρει στοιχεία με 'λύπη' θα τα εξετάσουμε.
@kid, το μοτερ της 335 θα έχει 305 άλογα ενώ της Μ3 343. Προτιμώ το 343 από τα 305 παρά την υπεροχή του 305 σε ροπή γιατί και ο 3.2 της Μ3 έχει ικανή ροπή να κινήσει το αμάξι πολύ γρήγορα, και υπερισχύει και σε ισχύ. Πάντως και τα δύο είναι εξαιρετικά και η λέξη 'προτιμώ' είναι καθαρά φιλολογική. ίσως την προτιμώ για ψυχολογικους λόγους.
Ομοίως προτιμώ 'για φιλολογικούς λόγους' τον 2,5 της 325 από τον TFSI.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)