-
Ειναι φορολογικό το θέμα, Εχει αλλο συντελεστή (50%?)
Δε τον ξέρω -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Κόστος ασφάλιστρων σε Γερμανία-Αγγλία που είναι από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές. Βλέπεις οι χαζοί Γερμανοί δεν θα πάρουν το GTI που κοστίζει μόλις 1.500 ευρώ περισσότερα, αλλά επειδή θα είναι δύσκολο στην κατοχή και συντήρηση θα προτιμήσουν κάποιο GT με 170 ίππους βενζίνης ή diesel, -ειδικά το δεύτερο- που όλως 'τυχαίως' αποδίδουν ίδια ονομαστική ισχύ.Μα εκεί υπάρχει ήδη η επιλογή του diesel. Η διαφορά στα ασφάλιστρα είναι τόσο μεγάλη μεταξύ 170 και 180 ίππων?
Ένας ακόμα λιγότερο σοβαρός λόγος είναι τα άπειρα εταιρικά αυτοκίνητα -κάτι που θα γίνει κι εδώ, αφού τα 1.400 έχουν απαλλαγές-, στα οποία το μίσθωμα είναι μεγαλύτερο στο GTI απ' ότι στο GT κι ας έχουν μόλις 30 ίππους και 1.500 ευρώ διαφορά.
...Όμως δεν πιστεύω να υπάρχει διαφορά μισθώματος μεταξύ '1.4 170 ίππων' και '1.4 180 ίππων'.
Όσο για τις επιδόσεις κι ειδικά για τις ρεπρίζ, -για μία ακόμα φορά- εκτός από την ονομαστική τιμή της ροπής, μεγάλο ρόλο παίζει και η κλιμάκωση του κιβωτίου, που αν δεις είναι λίγο πιο κοντό στο GT απ' ότι στο GTI -με ίδια διάσταση ελαστικών-, άρα τα 40Nm ροπής 'μειώνονται'
Δεν μιλάω για μετρήσεις ρεπρίζ κλπ... Στο αρθρο αναφέρει ότι σε μεικτή διαδρομή το GTI δεν ξεφέυγει εκεί είναι η ενστασή μου δεν καταλαβαίνω πως ένα ελαφρύτερο καλύτερα στημένο με 30 ίππους παραπάνω και παρόμοια ροπή αυτοκίνητο δεν μπορεί ξεφύγει...
Τέλος πάντων δεν έχει πολύ σημασία... -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Δεν μιλάω για μετρήσεις ρεπρίζ κλπ... Στο αρθρο αναφέρει ότι σε μεικτή διαδρομή το GTI δεν ξεφέυγει εκεί είναι η ενστασή μου δεν καταλαβαίνω πως ένα ελαφρύτερο καλύτερα στημένο με 30 ίππους παραπάνω και παρόμοια ροπή αυτοκίνητο δεν μπορεί ξεφύγει...
Τέλος πάντων δεν έχει πολύ σημασία...Δεν νομίζω να έχει διαφορά σε βάρος το GT απο το GTi, τα παραπάνω άλογα καμια 15αρια είναι σύμφωνα με τα περιοδικα. Η VW πιστευω οτι θα βγάλει πολύ σύντομα το GTi με 240.
-
ζουλιάρηδες...
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Μα εκεί υπάρχει ήδη η επιλογή του diesel. Η διαφορά στα ασφάλιστρα είναι τόσο μεγάλη μεταξύ 170 και 180 ίππων?Ναι, αλλάζει η κλίμακα, είναι και τα KW με τα οποία μετράνε στη Γερμανία. Όπως επίσης αλλάζει και στα 200+
...Όμως δεν πιστεύω να υπάρχει διαφορά μισθώματος μεταξύ '1.4 170 ίππων' και '1.4 180 ίππων'.
Αφού υπάρχει διαφορά στα ασφάλιστα θα υπάρχει διαφορά και στο μίσθωμα -προφανώς- Στην Ελλάδα ίσως τα ασφάλιστρα να ήταν ίδια και στις δύο περιπτώσεις (170 ή 185 ίππων) αλλά δεν τους απασχολεί.
Τέλος πάντων δεν έχει πολύ σημασία...Δεν είναι ελαφρύτερο το GTI, 30 -θεωρητικά- ίππους περισσότερους έχει και κάποια Nm ροπής, τα οποία αντισταθμίζονται μερικώς από το πιο κοντό κιβώτιο. Για το αν μπορεί να ξεφύγει ή όχι άλλο θέμα
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Δεν νομίζω να έχει διαφορά σε βάρος το GT απο το GTi, τα παραπάνω άλογα καμια 15αρια είναι σύμφωνα με τα περιοδικα. Η VW πιστευω οτι θα βγάλει πολύ σύντομα το GTi με 240.
Αυτό δεν νομίζω ότι θα το κάνει η VW. Οπως και με το gti mkiv ο 1.8T αναβαθμίστηκε μόνο από την audi στην s3 έκδοση. Η διαφορά 30 αλόγων από μοντέλο σε μοντέλο τουλάχιστον πιστεύω θα διατηρηθεί στην VW. Τα 240 μάλλον θα τα δούμε στο s3. Εξάλλου και το gti δεν είναι 200 όπως λένε.
-
Η VW δίνει το GTI σαν 22 κιλά ελαφρύτερο(1328 έναντι 1350 του GT) , Οι 4Τ (ή το drive δεν θυμάμαι) δυναμομέτρησαν το GTI το οποίο έδειξε 182 άλογα στον τροχό άρα λογικά πάνω 210 στον στρόφαλο. Οι διαφορές δεν είναι μικρές γι'αυτό και η απορία μου.
-
Ο χρήστης trickius έγραψε:
Δεν νομίζω να έχει διαφορά σε βάρος το GT απο το GTi, τα παραπάνω άλογα καμια 15αρια είναι σύμφωνα με τα περιοδικα. Η VW πιστευω οτι θα βγάλει πολύ σύντομα το GTi με 240.
Αυτό δεν νομίζω ότι θα το κάνει η VW. Οπως και με το gti mkiv ο 1.8T αναβαθμίστηκε μόνο από την audi στην s3 έκδοση. Η διαφορά 30 αλόγων από μοντέλο σε μοντέλο τουλάχιστον πιστεύω θα διατηρηθεί στην VW. Τα 240 μάλλον θα τα δούμε στο s3. Εξάλλου και το gti δεν είναι 200 όπως λένε.
To GTi IV βγήκε αρχίκα με 150 και μετά με 180. Το καινούργιο S3 μάλλον 270 θα έχει για να είναι και σημαντικά πιο γρήγορο απο το GTi. To GT έχει 167 στον στρόφαλο σύμφωνα με πολλά περιοδικά, άλλωστε και οι επιδόσεις του δεν δείχνουν μεγάλη διαφορά απο το GTi.
-
167 στροφαλο?
-
To GTi IV βγήκε αρχίκα με 150 και μετά με 180. Το καινούργιο S3 μάλλον 270 θα έχει για να είναι και σημαντικά πιο γρήγορο απο το GTi. To GT έχει 167 στον στρόφαλο σύμφωνα με πολλά περιοδικά, άλλωστε και οι επιδόσεις του δεν δείχνουν μεγάλη διαφορά απο το GTi.
Πόσο ΑΛΕΚΟ????????
κόψε κάτι
-
Οχι σόβαρα 270 ή 262 λένε στην Αγγλία. Θα είναι πολύ γρήγορο, θα ρίχνει τις αντίστοιχες κολώνες στο GTi MKV που έριχνε το παλιό S3 στο GTi MKiV.
-
Που είναι το υπερβολικό ρε παιδιά;Στους ρύπους
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
167 στροφαλο?Στους τροχούς εννοούσα.
-
167 στροφαλο?
Στους τροχούς εννοούσα.
βγαζει 167 στον τροχο το gt?
-
Σε ένα τελευταίο συγκρητικό με το Cooper S στο Drive βγάζουν και τα δύο 167 ίππους στους τροχούς. Και κάποιο άλλο περιοδικό (δεν θυμάμαι ποιό) το βγάλανε 185 (οχι στον τροχο ομως).
Απο ότι φαίνεται έχει ψυχή ο κινητήρας, ελπίζω να είναι και αξιόπιστος. -
Σε ένα τελευταίο συγκρητικό με το Cooper S στο Drive βγάζουν και τα δύο 167 ίππους στους τροχούς. Και κάποιο άλλο περιοδικό (δεν θυμάμαι ποιό) το βγάλανε 185 (οχι στον τροχο ομως).
Απο ότι φαίνεται έχει ψυχή ο κινητήρας, ελπίζω να είναι και αξιόπιστος.Αυτο ειναι ολο το θεμα (η αξιοπιστια του κινητηρα). Κατα τα αλλα, σαν ολοκληρωμενο πακετο και σε αυτα τα λεφτα, το GT δεν εχει αντιπαλο.
-
Για μένα το ερώτημα παραμένει στο κόστος συντήρησης, τι διαφορά να έχει με το Gti;
-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Για μένα το ερώτημα παραμένει στο κόστος συντήρησης, τι διαφορά να έχει με το Gti;Τι διαφορά να έχει;
Εαν βάλεις και ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας και καλύτερη κατανάλωση σίγουρα είναι χαμηλοτερο το κόστος συντήρησης. -
Για μένα το ερώτημα παραμένει στο κόστος συντήρησης, τι διαφορά να έχει με το Gti;
Τι διαφορά να έχει;
Εαν βάλεις και ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας και καλύτερη κατανάλωση σίγουρα είναι χαμηλοτερο το κόστος συντήρησης.Σωστο ειναι αυτο που λες, αλλα το ερωτηματικο ειναι τι παραπανω αναγκες τακτικης συντηρησης θελει ο TSi λογω της πολυπλοκοτητας του.
Ισως αυτο να εννοει ο rallye40. -
Σωστο ειναι αυτο που λες, αλλα το ερωτηματικο ειναι τι παραπανω αναγκες τακτικης συντηρησης θελει ο TSi λογω της πολυπλοκοτητας του.
Ισως αυτο να εννοει ο rallye40.[/quote]Αυτό εννοούσα. Αν υπάρχει τρόπος να βρεθεί ένα service manual θα έλυνε μερικές απορίες.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)