-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Η ροπή του GT όμως... σκοτώνει από το ρελαντί το άτιμο
Ρε παιδιά ο καθένας γράφει τα δικά του, το καθε περιοδικό δίνει και άλλη ροπή.
Οσον αφορά τις επιδόσεις ολα τα GT έχουν λιγοτερο απο 1000 χιλιομετρα φαντάζομαι μετα τα 5000 ο κινητήρας θα είναι λίγο καλύτερος.Δεν μίλησα για απόλυτα νούμερα, αλλά για το πώς τραβάει το αμάξι από χαμηλά. Και το GT, τραβάει από το ρελαντί ΠΟΛΥ δυνατά. Το Gti, όχι τόσο.
-
Το θέμα είναι πόσο είναι η διαφορά σε ίππους. Αν μιλάμε για 25 πραγματικά άλογα, με το GT να υπερτερεί σε ροπή αλλά κυρίως στην απόδοσή της, το δίλλημα είναι μεγάλο ακόμα και για αυτόν που τα έχει τα 29Κ του GTI.
Οι διαφορά στην ανάρτηση είναι μόνο ελατήρια αμορτισέρ ή είναι πιο εκτεταμένη (αντιστρεπτικές κλπ.)?
...ή μήπως αφού και τα 2 είναι 15mm χαμηλωμένα είναι μόνο αμορτισέρ?Το βασικό πάντως είναι ότι η δύναμη του GT είναι επαρκής (ασχέτως σύγκρισης με GTI) και ότι το αυτοκίνητο εμφανίζεται πολύ ολοκληρωμένο.
-
Εγώ πάντως πιστεύω ότι τα GT που δίνουν για τεστ είναι πειραγμένα...
Δεν πιστεύω ότι να δοκιμαστεί ένα παραγωγής και να είναι κοντά στο gti......όσο για την ευκολία οδήγησης συγνώμη αλλά και το gti είναι 'για γυναίκες' -όσον αφορά την ροπή από χαμηλά- δηλαδή το gt υπερέχει στην ροπή από τις 1250 στοφές μέχρι τις 1750? Ποιός οδηγεί εκεί ρε παιδιά?
Ότι το αυτοκίνητο είναι ολοκληρωμένο, ΟΚ μπορεί να είναι, αλλά είναι σαφής η διαφορά μεταξύ τους. Όσο για το αν το GT γίνεται GTI μ'ένα πρόγραμμα και μια ανάρτηση τότε ποιός ο λόγος να πάρεις GT εξ αρχής και όχι το αυθεντικό? ...
Υγ ελπίζω να μην παρεξηγηθώ για το 'για γυναίκες' σαν ορισμό του GTI, αναφέρομαι στην ευκολία οδήγησης...
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Εγώ πάντως πιστεύω ότι τα GT που δίνουν για τεστ είναι πειραγμένα...
Δεν πιστεύω ότι να δοκιμαστεί ένα παραγωγής και να είναι κοντά στο gti......όσο για την ευκολία οδήγησης συγνώμη αλλά και το gti είναι 'για γυναίκες' -όσον αφορά την ροπή από χαμηλά- δηλαδή το gt υπερέχει στην ροπή από τις 1250 στοφές μέχρι τις 1750? Ποιός οδηγεί εκεί ρε παιδιά?
Ότι το αυτοκίνητο είναι ολοκληρωμένο, ΟΚ μπορεί να είναι, αλλά είναι σαφής η διαφορά μεταξύ τους. Όσο για το αν το GT γίνεται GTI μ'ένα πρόγραμμα και μια ανάρτηση τότε ποιός ο λόγος να πάρεις GT εξ αρχής και όχι το αυθεντικό? ...
Υγ ελπίζω να μην παρεξηγηθώ για το 'για γυναίκες' σαν ορισμό του GTI, αναφέρομαι στην ευκολία οδήγησης...
αυτά που δίνουν για δοκιμές δεν είναι παραγωγής; έχεις ακούσει κάτι ότι τα πειράζουν; κάποια απόδειξη/ένδειξη; τα πειράζουν στην Ελλάδα; έρχονται από το εργοστάσιο; Το κάνουν κι άλλες εταιρείες ή όχι;
-
...όσο για την ευκολία οδήγησης συγνώμη αλλά και το gti είναι 'για γυναίκες' -όσον αφορά την ροπή από χαμηλά- δηλαδή το gt υπερέχει στην ροπή από τις 1250 στοφές μέχρι τις 1750? Ποιός οδηγεί εκεί ρε παιδιά?
Ότι το αυτοκίνητο είναι ολοκληρωμένο, ΟΚ μπορεί να είναι, αλλά είναι σαφής η διαφορά μεταξύ τους. Όσο για το αν το GT γίνεται GTI μ'ένα πρόγραμμα και μια ανάρτηση τότε ποιός ο λόγος να πάρεις GT εξ αρχής και όχι το αυθεντικό? ...Εγώ! Μέσα στην πόλη θέλω τη δύναμη άμεσα και σε χαμηλές σαλ.
Αν είναι να περιμένω να τουρμπίσει...Ο λόγος να μην πάρεις το αυθεντικό είναι η διαφορά τιμής. Στο εξωτερικό που διαφέρουν κάπου 2Κ (νομίζω) πράγματι παίρνεις το GTI τα 5K όμως δεν είναι λίγα... με 7,5Κ πέρνεις Matiz. Τα έξοδα χρήσης του GT δε, θα είναι σαφώς μικρότερα.
-
Δεν ξέρω αν το κάνουν άλλες εταιρίες, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο σοβαρό λόγο ώστε να ανακοινώνουν 170 άλογα και να βγαίνουν όλα από 180 και πάνω, ούτε και το κατά 25 κιλά βαρύτερο GT να είναι κοντά στο GTI επειδή το πρώτο έχει 12 ΝΜ ροπής παραπάνω...
Ααα ξέχασα είναι επειδή την δίνει από τις 1200 στροφές και όχι από τις 1750 -
Για την ελλάδα το GT είναι ιδανικό, η vw δεν έφτιαξε ενα αυτοκίνητο για να κοντράρει το GTi απλως στην ελληνική πραγματικότητα αποτελεί εξαίρεση λόγω της αυξημένης τιμής του GTi. Στην γερμανια τα αυτοκινητα εχουν 2000 ευρω διαφορά, αυτος που θέλει να το πάρει και να το πλακώνει παίρνει κατευθείαν το GTi.
Το GT δεν είναι τιποτα περισσότερο απο αυτο που λέει, ενα GT.
Απο όσα εχω διαβάσει σε περιοδικά τους τελευταίους μήνες η μόνη διαφορά είναι τα πιο σφιχτά αμορτισέρ. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Εγώ! Μέσα στην πόλη θέλω τη δύναμη άμεσα και σε χαμηλές σαλ.
Αν είναι να περιμένω να τουρμπίσει...Συγνώμη αλλά με το ξεκίνημα το στροφόμετρό σου δεν φτάνει στις 1500 rpm περίπου δηλαδή πόσο πιο δύσκολο είναι να περιμένεις τις 1750 όπου ροπιάζει το GTI?
Άλλωστε σε δυο μόνο τροχούς (μπροστινούς κιόλας) σχεδόν 28 κιλά ροπής αφήνουν αρκετό λάστιχο κάτω, τι θα εκμεταλευτείς παραπάνω όταν δουλεύει το ESP?
Η διαφορά τιμής είναι αρκετή αλλά εγώ αναφέρθηκα σε όσους λένε 'ότι με μια ανάρτηση γίνεται GTI ή μ'ένα πρόγραμμα το ίδιο' κλπ οπότε πλέον γι αυτούς δεν έχει νόημα η αγορά του GT. -
Δεν ξέρω αν το κάνουν άλλες εταιρίες, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο σοβαρό λόγο ώστε να ανακοινώνουν 170 άλογα και να βγαίνουν όλα από 180 και πάνω, ούτε και το κατά 25 κιλά βαρύτερο GT να είναι κοντά στο GTI επειδή το πρώτο έχει 12 ΝΜ ροπής παραπάνω...
Ααα ξέχασα είναι επειδή την δίνει από τις 1200 στροφές και όχι από τις 1750Αυτος ο κινητήρας λόγω του διπλού turbo της τεχνολογίας fsi κτλπ πιθανότατα έχει μεγάλες διαφορές απόδοσης αναλόγως με την ποιότητα του κάυσιμου, και τον καιρό.
Παλία είχα ενα Polo G40 το χειμώνα πήγαινε σαν τρελό, οταν το έβγαζες βόλτα καλοκαίρι με 40 βαθμούς ήταν ψόφιο. -
Το GTi δεν έχει 29000, έχει 30200 δίπορτο και χωρις μεταλλικό.
Και αυτο το 'δίνεις 5 παραπάνω και παίρνεις το GTi και καθάρισες' δεν μπορω να το ακούω, γιατι και απο το GTi δίνεις 5 παραπάνω και παίρνεις το A3 2.0T quattro που είναι πολύ καλύτερο, και απο αυτο δίνεις 5 παραπάνω και παίρνεις την 325i που είναι ακόμα καλύτερη.
Ασε που στα λεφτά του GTi ύπαρχουν πολλά καλα αυτοκίνητα (εγω προσωπικα θα επαιρνα την Alfa GT) ενω στα λεφτά του GT σε τέτοιο μέγεθος με τέτοιο εξοπλισμό με τέτοιο αβανταζ σε ασφαλειες, καταναλωση κτλπ δεν υπάρχει αλλο.
Εγω τα +5000 θα τα έδινα μόνο αν είχε τετρακίνηση και 240 άλογα. -
Αν αναφέρεσαι σ'εμένα νομίζω είμουνα σαφής
Όσο για το αν το GT γίνεται GTI μ'ένα πρόγραμμα και μια ανάρτηση τότε ποιός ο λόγος να πάρεις GT εξ αρχής και όχι το αυθεντικό? ...Αναφέρομαι σε όσους λένε αυτό ακριβώς που γράφω.
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Το GTi δεν έχει 29000, έχει 30200 δίπορτο και χωρις μεταλλικό.
Και αυτο το 'δίνεις 5 παραπάνω και παίρνεις το GTi και καθάρισες' δεν μπορω να το ακούω, γιατι και απο το GTi δίνεις 5 παραπάνω και παίρνεις το A3 2.0T quattro που είναι πολύ καλύτερο, και απο αυτο δίνεις 5 παραπάνω και παίρνεις την 325i που είναι ακόμα καλύτερη.
Ασε που στα λεφτά του GTi ύπαρχουν πολλά καλα αυτοκίνητα (εγω προσωπικα θα επαιρνα την Alfa GT) ενω στα λεφτά του GT σε τέτοιο μέγεθος με τέτοιο εξοπλισμό με τέτοιο αβανταζ σε ασφαλειες, καταναλωση κτλπ δεν υπάρχει αλλο.
Εγω τα +5000 θα τα έδινα μόνο αν είχε τετρακίνηση και 240 άλογα.να το διαβάσεις ΑΝΑΠΟΔΑ
δίνεις 5 ΠΑΡΑΚΑΤΩ και ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ
-
Ααα ξέχασα είναι επειδή την δίνει από τις 1200 στροφές και όχι από τις 1750Να σου πω έναν σοβαρό λόγο -όχι φυσικά για τη μικρή ελληνική αγορά-
Κόστος ασφάλιστρων σε Γερμανία-Αγγλία που είναι από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές. Βλέπεις οι χαζοί Γερμανοί δεν θα πάρουν το GTI που κοστίζει μόλις 1.500 ευρώ περισσότερα, αλλά επειδή θα είναι δύσκολο στην κατοχή και συντήρηση θα προτιμήσουν κάποιο GT με 170 ίππους βενζίνης ή diesel, -ειδικά το δεύτερο- που όλως 'τυχαίως' αποδίδουν ίδια ονομαστική ισχύ.
Ένας ακόμα λιγότερο σοβαρός λόγος είναι τα άπειρα εταιρικά αυτοκίνητα -κάτι που θα γίνει κι εδώ, αφού τα 1.400 έχουν απαλλαγές-, στα οποία το μίσθωμα είναι μεγαλύτερο στο GTI απ' ότι στο GT κι ας έχουν μόλις 30 ίππους και 1.500 ευρώ διαφορά.
Άλλοι κινητήρες αποδίδουν περισσότερους ίππους -πχ Μazda 3 με 102 στον τροχό κι ονομαστικά 105- κι άλλοι λιγότερους. Προτιμώ να μου λένε λιγότερους. Γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν και τα δυναμόμετρα. Για να διαπιστώνονται μεγάλες αποκλίσεις όπου υπάρχουν και φυσικά για τις δύο καμπύλες (ροπής-ισχύος)
Όσο για τις επιδόσεις κι ειδικά για τις ρεπρίζ, -για μία ακόμα φορά- εκτός από την ονομαστική τιμή της ροπής, μεγάλο ρόλο παίζει και η κλιμάκωση του κιβωτίου, που αν δεις είναι λίγο πιο κοντό στο GT απ' ότι στο GTI -με ίδια διάσταση ελαστικών-, άρα τα 40Nm ροπής 'μειώνονται'
-
Sxetika me to peri apalagis sta etairika...
Anaferesai se misthwseis??
An nai ti paizei ekei???
Einai simantiki i diafora kostous pou prokiptei???Rwtaw kathws skeftoma, na perimenw ena 1400 golf 140Hp (p den m aresei emfanisiaka) i na parw ena 1800 astra gtc 140Hp (poly pio omorfo).
To aytokinito kata 90% tha to parw etairiko! H danio i misthwma, se etairia! -
Ο χρήστης Gatas_gr έγραψε:
Sxetika me to peri apalagis sta etairika...Anaferesai se misthwseis??
An nai ti paizei ekei???
Einai simantiki i diafora kostous pou prokiptei???Rwtaw kathws skeftoma, na perimenw ena 1400 golf 140Hp (p den m aresei emfanisiaka) i na parw ena 1800 astra gtc 140Hp (poly pio omorfo).
To aytokinito kata 90% tha to parw etairiko! H danio i misthwma, se etairia!τα 1.4 έχουν απαλλαγές στα έξοδα κατά 100% κι έχουν γενικά μειωμένο μίσθωμα. Δεν είναι τυχαίο που πρωταθλητές εταιρικών H/B είναι Corolla & Astra 1.4
-
Ikar
Βρηκες κανενα βιβλιο μηπως να δεις τι γινεται?
Ο χρήστης koralli έγραψε:
:rtfm:
για πολλά
-
το GT δεν είναι GTI, όποιος μπορεί να συντηρήσει το δεύτερο, ας το πάρει
-
Όσο κοστίζουν τα σέρβις των υπόλοιπων Golf κοστίζει και του TSI, καμία διαφορά. Για την αξιοπιστία υπάρχουν 2+2 χρόνια εγγύησης
Στην Ευρώπη κυκλοφορούν από Οκτώβριο-Νοέμβριο, κάτι δεν θα 'χε ακουστεί αν έσπαγαν;
Για το σερβις εισαι βεβαιος πλεον? Το λεω γιατι παλιοτερα ειχες πει 'γιατι να διαφερει'.
Και δε μιλαω για το σερβις των 30Κ αλλα για οσο ανεβαινουν τα km...ναι γιατί έχει καδένα κι όχι ιμάντα τελικά. Άλλος ο ιμάντας που κινεί τον κομπρέσορα κι άλλος εκείνος του χρονισμού
Το βιβλίο είναι κοινό, θα προσπαθήσω να βρω κανένα να το ξεψαχνίσω
ΟΚ περιμενουμε συντονισμενοι
Το λογικο δεν ειναι ομως και ο ιμαντας που δινει κινηση στον κομπρεσσορα (απο τον στροφαλοφορο) να θελει αντικατασταση μετα απο καποιον αριθμο km? Επισης, ο μαγνητικος συμπλεκτης και η βαλβιδα που στελνει την ροη του αερα ειτε μεσα απο τον κομπρεσσορα ειτε κατευθειαν στο τουρμπο?
Αν βρεις τελικα το βιβλιο ριξε μια ματια και σε αυτα αν τυχον προβλεπεται καποια αντικατασταση και ποτε.
Ευχαριστω εκ των προτερων.
-
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
IkarΒρηκες κανενα βιβλιο μηπως να δεις τι γινεται?
μετά το Πάσχα θα το πάρω για πλήρες συγκριτικό
-
πάντως αυτός ο μαύρος πίσω προφυλακτήρας είναι εκτός στο GT..
γτπ..εδιτ: εννοώ ότι στο GTI ταιριάζει πιο πολύ χρωματικά, και στις απλες εκδόσεις, δικαιολογείται.
στο GT όμως, αν το αμάξι δεν είναι μαύρο, φαίνεται άσχημα κατά την άποψή μου(καλά, το λέω αυτό πολυ καιρό, αλλά τώρα μου την ξανα-βάρεσε.. )
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ikar
Βρηκες κανενα βιβλιο μηπως να δεις τι γινεται?
μετά το Πάσχα θα το πάρω για πλήρες συγκριτικό
ΟΚ αναμενουμε
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Sxetika me to peri apalagis sta etairika...
Anaferesai se misthwseis??
An nai ti paizei ekei???
To aytokinito kata 90% tha to parw etairiko! H danio i misthwma, se etairia!τα 1.4 έχουν απαλλαγές στα έξοδα κατά 100% κι έχουν γενικά μειωμένο μίσθωμα. Δεν είναι τυχαίο που πρωταθλητές εταιρικών H/B είναι Corolla & Astra 1.4
Gia ta 1800 den yparxei i einai arketa mikroteri???
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)