-
To C5 φοράει Michelin primacy. Εχουν ακριβώς 20.000κμ και τα μπροστά δείχνουν χρησιμοποιημένα (όχι φθαρμένα) σε αντίθεση με τα πίσω που δείχνουν αρκετά καλύτερα. Να κάνω το εμπρός πίσω;
Το αυτό και για το ξάντια που έχει ένερτζι. Εδώ βεβαια, επειδή το έχω λιώσει καθημερινά στη Μαραθώνος για ζούμπερι, τα προστινά πλαινά αυλάκια είναι πολύ καταπονημένα, έχοντας και αυτά περίιπου 15.000χλμ. εδώ τα αφήνω ή κάνω μπρός πίσω;
-
Μην πειράξεις τίποτα. Αυτό γράφουν τα παιδιά παραπάνω, ότι η τοποθέτηση φθαρμένων ή όχι τόσο καινούριων ελαστικών πίσω στα προσθιοκίνητα μπορεί να οδηγήσει ευκολότερα σε απώλεια ελέγχου του οχήματος.
-
Ακριβώς. Το ίδιο, για άλλους λόγους, ισχύει και στα πισωκίνητα.
-
Αυτά τα λάστιχα βγάζουν 60-80.000 χλμ μέχρι να φθαρούν, οπότε με 15-20.000 χλμ μπορείς να τα αλλάξεις μπρος-πίσω. Καλύτερα θα ήταν να τα γυρνούσες πιο συχνά, πχ 10.000 χλμ για να έχουν πιο ομοιόμορφη φθορά.
-
Στα manual της Suzuki και της Nissan το αναφέρουν για καλύτερη φθορά των ελαστικών να αλλάζουν ανα 10.000 χλμ, τα αντίστοιχα μπροστά να πηγαίνουν πίσω και το αντίθετο.
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Θάθελα την γνώμη σας για ένα θέμα!
Σκέφτομαι αντί να αλλάζω και τα 4 λάστιχα κάθε 3 χρόνια!
Να αλλάζω κάθε 1,5 χρόνια τα μπροστινά!
Τα χρησιμοποιημένα μπροστινά θα πηγαίνουν πίσω!
Δηλαδή μπροστά κάθε 1,5 χρόνια θα έχω καινούρια λάστιχα και πίσω θα δουλεύουν 3 χρόνια (τα 1,5 ως μπροστινά)!
Μ...κία ή σωστή σκέψη;
Τι λέτε;Ασχετα με το οτι οπως ειπαν τα παιδια τα καινουρια ελαστικα πρεπει να τα βαλεις πισω. Ποιο ηταν το σκεπτικο να βαλεις τα μπροστα ελαστικα πισω, αφου συνηθως τα εμπρος τρωγονται πιο γρηγορα απο τα πισω. Δλδ θα εβαζες τα καινουρια μπροστα....και πισω που ειχες λιγοετρο φαγωμενα ελαστικα θα τα αλλαζες με τα παλια εμπρος που θα ηταν περιοστερο φαγομενα?
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
To C5 φοράει Michelin primacy. Εχουν ακριβώς 20.000κμ και τα μπροστά δείχνουν χρησιμοποιημένα (όχι φθαρμένα) σε αντίθεση με τα πίσω που δείχνουν αρκετά καλύτερα. Να κάνω το εμπρός πίσω;Το αυτό και για το ξάντια που έχει ένερτζι. Εδώ βεβαια, επειδή το έχω λιώσει καθημερινά στη Μαραθώνος για ζούμπερι, τα προστινά πλαινά αυλάκια είναι πολύ καταπονημένα, έχοντας και αυτά περίιπου 15.000χλμ. εδώ τα αφήνω ή κάνω μπρός πίσω;
Αν τα λάστιχα δεν έχουν παραδώσει το πνεύμα έπρεπε να κάνεις το μπροστά-πίσω στον χρόνο επάνω ασχέτως χλμ για πιό ομοιόμορφη φθορά. Εγώ αυτό κάνω εδώ και χρόνια κάθε φθινόπωρο πριν πιάσουν οι βροχές
-
Θα σε συμβούλευα να μην κάνεις την αλλαγή μπρος πίσω, ειδικά μετά από 20.000 χλμ. Ένας βασικός κανόνας είναι τα καινούργια λάστιχα να τοποθετούνται στον πίσω άξονα. Θα γλυτώσεις υπερστροφές και άσχημα γυρίσματα του αυτοκινήτου σε φρεναρίσματα.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
To C5 φοράει Michelin primacy. Εχουν ακριβώς 20.000κμ και τα μπροστά δείχνουν χρησιμοποιημένα (όχι φθαρμένα) σε αντίθεση με τα πίσω που δείχνουν αρκετά καλύτερα. Να κάνω το εμπρός πίσω;
Το αυτό και για το ξάντια που έχει ένερτζι. Εδώ βεβαια, επειδή το έχω λιώσει καθημερινά στη Μαραθώνος για ζούμπερι, τα προστινά πλαινά αυλάκια είναι πολύ καταπονημένα, έχοντας και αυτά περίιπου 15.000χλμ. εδώ τα αφήνω ή κάνω μπρός πίσω;
Αν τα λάστιχα δεν έχουν παραδώσει το πνεύμα έπρεπε να κάνεις το μπροστά-πίσω στον χρόνο επάνω ασχέτως χλμ για πιό ομοιόμορφη φθορά. Εγώ αυτό κάνω εδώ και χρόνια κάθε φθινόπωρο πριν πιάσουν οι βροχές
Σε 10 μέρες κλείνουν χρόνο και τα 2!!! Να τα αφήσω όπως είναι λέτε;; Στο C5, επειδή δεν κάνει χρήση στην πόλη καθόλου, θα την κάνω την αλλαγή. Στο ξάντια μάλλον θα το αφήσω για αλλαγή του χρόνου μια και καλή.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Σε 10 μέρες κλείνουν χρόνο και τα 2!!! Να τα αφήσω όπως είναι λέτε;; Στο C5, επειδή δεν κάνει χρήση στην πόλη καθόλου, θα την κάνω την αλλαγή. Στο ξάντια μάλλον θα το αφήσω για αλλαγή του χρόνου μια και καλή.
2 χρόνια είναι πολλά, γνώμη μου ειναι να μη τα σταυρώσεις γιατί θα αρχίσουν τα γλυστρίματα πίσω
-
.. σκεφτομαι να βαλω τα μπρος, πισω...
θα γινει δουλεια?
(ενταξει, πλακα κανω ) -
Καλησπέρα παιδιά.
Έχω ένα BMW εδώ και τρία χρόνια και χρειάζομαι να αλλάξω τα ελαστικά μου. Επειδή δεν γνωρίζω και πολλά από θέματα αυτοκίνησης (πέρα από το να οδηγάω ) μπορείτε να μου πείτε εάν είναι σωστό να αλλάξω μόνο τα μπροστά ελάστικά διότι έχουν σχεδόν λυώσει από τη χρήση ή να αλλάξω και τα τέσσερα παρ'ολο που τα πίσω δεν είναι τόσο φθαρμένα.
Η τιμή τους είναι 350 ευρώ το ζευγάρι (runflat).
Γιατί ενώ είναι πισωκίνητο φθάρθηκαν τα μπροστά και όχι τα πίσω;
-
εγω θα σου προτεινα να τα αλλαξεις ολα και να βαλεις απλα λαστιχα .
-
Ειδικα σε πισωκίνητο δεν μου ακούγεται καλή σκέψη. Ακόμη και αν φαίνονται να μην έχουν φθαρεί τα πίσω μετά από τόσο καιρό ΔΕΝ είναι καλά τα λάστιχα.
Συμφνώ με τον ^ , βάλε απλά . Θα δεις ένα άλλο αυτοκίνητο σίγουρα.
Αν είσαι οικονομικά στενός βάλε για λίγο καιρό τα μπροστά πίσω για να περάσεις 3-4 μήνες ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ και μετά βουρ για καινούρια πατούμενα !
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Ειδικα σε πισωκίνητο δεν μου ακούγεται καλή σκέψη. Ακόμη και αν φαίνονται να μην έχουν φθαρεί τα πίσω μετά από τόσο καιρό ΔΕΝ είναι καλά τα λάστιχα.Συμφνώ με τον ^ , βάλε απλά . Θα δεις ένα άλλο αυτοκίνητο σίγουρα.
Αν είσαι οικονομικά στενός βάλε για λίγο καιρό τα μπροστά πίσω για να περάσεις 3-4 μήνες ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ και μετά βουρ για καινούρια πατούμενα !
+1
Ή τα αλλάζεις κάθε 10Κ χιλιόμετρα μπροστά-πίσω ώστε να φαγωθούν ομοιόμορφα (προσωπική μου άποψη) ή όπως συστήνουν οι κατασκευαστές ελαστικών, τα αφήνεις στην θέση τους και τα αλλάζεις όλα μαζί με βάση ποιό ζεύγος έχει φαγωθεί πρώτο (τα μπροστινά συνήθως εκτός εάν μιλάμε για δυνατά ή/και άγαρμπα οδηγημένα πισωκίνητα)
Πάντως και εγώ έχω ακούσει ότι τα μπεμβέ με νορμάλ ελαστικά μεταμορφώνονται. Στις αλπίνες μέγαλο μέρος της βελτίωσης τους στον δρόμο έρχεται από την αλλαγή ελαστικών...
-
Η οδηγία των κατασκευαστών ελαστικών είναι τα καινούργια ελαστικά αν δεν μπορείς να αλλάξεις και τα 4 να μπαίνουν πίσω και όχι μπροστά. Κάτι ξέρουν περισσότερο. Σαν μεσοβέζικη λύση βάλε τα πίσω μπροστά και πίσω δυο καινούργια. Για μένα το καλύτερο είναι να βάλεις 4 καινούργια. Αν δεν έχεις τα χρήματα βάλε 4 απλά καλοκαιρινά ελαστικά και όχι RF. Μην κάνεις εκπτώσεις με την ασφάλεια σου. Τα ελαστικά είναι από τα κυριότερα συστατικά αυτής.
-
Να αλλάξεις και τα 4 για να είσαι ήσυχος, δεν κάνουμε εκπτώσεις με την ασφάλειά μας. Αν επιμένεις να αλλάξεις μόνο τα 2 τότε να βάλεις τα πίσω μπροστά και πίσω να βάλεις 2 καινούργια απλά λάστιχα όπως είπαν και οι προηγούμενοι, με την προϋπόθεση πως θα το κάνεις μετά τον Απρίλη που θεωρητικά μειώνονται οι βροχές
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Να αλλάξεις και τα 4 για να είσαι ήσυχος, δεν κάνουμε εκπτώσεις με την ασφάλειά μας. Αν επιμένεις να αλλάξεις μόνο τα 2 τότε να βάλεις τα πίσω μπροστά και πίσω να βάλεις 2 καινούργια απλά λάστιχα όπως είπαν και οι προηγούμενοι, με την προϋπόθεση πως θα το κάνεις μετά τον Απρίλη που θεωρητικά μειώνονται οι βροχέςΤι ακριβώς εννοείς; Τι σχέση έχουν οι βροχές. Αν τις υπολογίζεις τόσο θα έπρεπε να του πεις να τα αλλάξει άμεσα μια και τα αυλάκια του είναι τώρα ρηχά και είναι επιρρεπής στην υδρολίσθηση!!!
-
γιαυτο τα βουλκανιζατερ δουλευουν περισσοτερο το φθινοπωρο.
-
Ο χρήστης ectel17 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά.Έχω ένα BMW εδώ και τρία χρόνια και χρειάζομαι να αλλάξω τα ελαστικά μου. Επειδή δεν γνωρίζω και πολλά από θέματα αυτοκίνησης (πέρα από το να οδηγάω ) μπορείτε να μου πείτε εάν είναι σωστό να αλλάξω μόνο τα μπροστά ελάστικά διότι έχουν σχεδόν λυώσει από τη χρήση ή να αλλάξω και τα τέσσερα παρ'ολο που τα πίσω δεν είναι τόσο φθαρμένα.
Η τιμή τους είναι 350 ευρώ το ζευγάρι (runflat).
Γιατί ενώ είναι πισωκίνητο φθάρθηκαν τα μπροστά και όχι τα πίσω;
Καλωσόριζες στο φόρουμ
Αν θέλεις γράψε μάρκα και διάσταση ελαστικών εμπρός-πίσω. Στα πρώτης γενιάς runflat είχαν παρουσιαστεί τέτοιου είδους προβλήματα πρόωρης - ανομοιόμορφης φθοράς. Μάλιστα σε Αγγλία Γερμανία κα. χώρες τα αντικαθιστούσε η αντιπροσωπεία μέσα στην εγγύηση. '
Πρώτα πρέπει να πας στην αντιπροσωπεία, να παραπονεθείς για αυτή τη περίεργη φθορά, να τους πεις να ελέγξουν την ευθυγράμμιση του αυτοκινήτου (αν έχει λάθος σύγκλιση μπροστά τα λάστιχα φθείρονται πολύ γρήγορα) και αν το αυτοκίνητο είναι εντάξει ή έχει ελάχιστες φυσιολογικές αποκλίσεις να απαιτήσεις κάποιου είδους αποζημίωση/έκπτωση όπως στη Γερμανία Αγγλία κλπ.
Αλλαγή εμπρός ελαστικών με πίσω.