-
-
http://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=258026
Καννίβαλος με Μ3, σε κυριακάτικη βολτίτσα με τη σύζυγο και τα παιδιά (3 και 5 ετών) στο Ριγκ! -
Γύρισα ελλάδα ευχαριστώ όλλους για τις πληροφορίες μου ήταν πολυ χρήσιμες. dimitris_v πήγα και στο εστειατόριο που πρότινες αλλά δεν είχα κλείσει από πριν όπως μου είπες να κάνω και ήταν αδύνατο να βρούμε τραπέζι ήταν κυριακή αμέσως μετά το gp επομένως φαντάζεσαι τι γινόταν.
Γενικά ήταν φοβερή η εμπειρία ελπίζω να καταφέρω να ξαναπάω στο Νurburgring και αυτή τι φορά να καταφέρω να οδηγίσω ο ίδιος.
Αύριο λογικά θα ποστάρω και μερικές φωτογραφίες. -
-
Χαιρομαι που περασες καλα και πιστευω οποιος του αρεσει η γρηγορη οδηγηση και βρεθει κεντρικη ευρωπη πρεπει να πεταχτει μια βολτα. Παντως αν κρινω απο τις φωτογραφιες ή τις πηρατε πολυ πρωι ή δεν ειχε καθολου κοσμο, γιατι φυσιολογικα κυριακη η ουρα της εξοδου (πρωτη φωτο ) φτανει μεχρι τη μεση της κατηφορας και ειναι διπλη ή τριπλη (η τριτη παει ευθεια).
-
η πίστα είχε κλείσει για κάτι δοκιμές και πήγαμε ακριβώς την στιγμή που άνοιξε γι αυτό δεν έχει κόσμο είναι κατα τις 12 το μεσημέρι αν θυμάμαι καλά. Μετα πλάκωσε πολύς κόσμος απλά δεν έχω φωτογραφίες
-
Ο αδερφός μου είχε νοικιάσει ένα Leon 1.4 TSI και μπήκε τη Πέμπτη και τη Δευτέρα. Έστριβε καλά πάντως μου είπε
Next time θα πάμε οδικώς με το δικό μου
-
Εκτίμηση κόστους για καύσιμα; Είναι κάτι που θέλω υπερβολικά να το κάνω με το δικό μου (όχι κατ' ανάγκη στο Nurburgring) αλλά σκέφτομαι ότι το κόστος θα είναι τεράστιο.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εκτίμηση κόστους για καύσιμα; Είναι κάτι που θέλω υπερβολικά να το κάνω με το δικό μου (όχι κατ' ανάγκη στο Nurburgring) αλλά σκέφτομαι ότι το κόστος θα είναι τεράστιο.Κοίτα...το καράβι είναι περίπου ~600 ευρώ αν θυμάμαι καλά για δύο άτομα με το αυτοκίνητο. Ancona - 'Ring' είναι περίπου 1400κμ. Αν υπολογίσεις ότι το δικό μου σε γρήγορους ρυθμούς καίει 9λτ/100 κμ, θα κάψει περίπου 126 λίτρα...130 πες για να πάει. Με 1.2 ευρώ το λίτρο θα σου πάει 156 ευρώ...200 πες για να πας. Άλλο τόσο για να έρθεις και κανένα 100άρι για βόλτες εκεί και πίστα, άρα 500 ευρώ βενζίνες. Βάλε και διόδια καμιά 50αριά λογικά και καμιά ακόμη 50αριά νερά κλπ.
Άρα σύνολο για δύο άτομα (γιατί μόνος δε πας) 1.200, διά δύο...600 ευρώ το άτομο.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Εκτίμηση κόστους για καύσιμα; Είναι κάτι που θέλω υπερβολικά να το κάνω με το δικό μου (όχι κατ' ανάγκη στο Nurburgring) αλλά σκέφτομαι ότι το κόστος θα είναι τεράστιο.
Κοίτα...το καράβι είναι περίπου ~600 ευρώ αν θυμάμαι καλά για δύο άτομα με το αυτοκίνητο. Ancona - 'Ring' είναι περίπου 1400κμ. Αν υπολογίσεις ότι το δικό μου σε γρήγορους ρυθμούς καίει 9λτ/100 κμ, θα κάψει περίπου 126 λίτρα...130 πες για να πάει. Με 1.2 ευρώ το λίτρο θα σου πάει 156 ευρώ...200 πες για να πας. Άλλο τόσο για να έρθεις και κανένα 100άρι για βόλτες εκεί και πίστα, άρα 500 ευρώ βενζίνες. Βάλε και διόδια καμιά 50αριά λογικά και καμιά ακόμη 50αριά νερά κλπ.
Άρα σύνολο για δύο άτομα (γιατί μόνος δε πας) 1.200, διά δύο...600 ευρώ το άτομο.
Διόδια είναι τόσο χωρίς την Ελβετία, +30€ γι αυτό.
Βενζίνες μην υπολογίζεις κατω απο 1,3-1,4 στον αυτοκινητόδρομο
Καράβι μπορεί να είναι πολύ φτηνότερο -
-
Απίστευτο εργαλείο το συγκεκριμένο!!!
-
Και για οποιον ενδιαφερεται το προηγουμενο μοντελο SR8 με μονο 6:55 full lap time πωλειται και μεταχειρισμενο σπευσατε!!!http://www.radicalsportscars.com/approved-used-cars/sr8/sr8-lm-2-8
Παντως εχει ηδη ξεσπασει γερμανοαγγλικος πολεμος για την αναγνωριση ή οχι του ρεκορ.
-
Και το βίντεο του γύρου-ρεκόρ...
Τα περί 'road-legal' έχουν πλάκα πάντως . -
Καλησπέρα,
Όπως έγραψα κι εδώ προ πολλού, σήμερα αναχωρώ για την πίστα (16:00).....
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες αυτές που έδωσε ο dimitris_v , τσεκάροντας το link έχει σήμερα Touristenfahrten (17:30 - 19:30)....εντυπώσεις και φωτό αργότερα...
ΥΓ: Με απόσταση από εμένα 145ΚΜ, θα ήταν μεγάλη μου να μην πάω κι εδώ...
-
Πέρναγα κι εγώ πριν από καμιά 10ριά μέρες κοντά από το ring και είπα να πεταχτώ μια βόλτα να δω την περίφημη πίστα από κοντά. Όλως τυχαίως την πέτυχα ανοιχτή και κάθισα ένα 2ωράκι να την απολαύσω (ως θεατής). Στην πίστα δε μπήκα γιατί είχα γεμάτο πορτμπαγκάζ (με πεσμένα τα καθίσματα) και δε με έπαιρνε ούτε για τουριστική βόλτα (έτσι όπως τρέχανε οι υπόλοιποι).
Και μερικές φωτογραφίες:
και μια αναμνηστική -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Πέρναγα κι εγώ πριν από καμιά 10ριά μέρες κοντά από το ring και είπα να πεταχτώ μια βόλτα να δω την περίφημη πίστα από κοντά. Όλως τυχαίως την πέτυχα ανοιχτή και κάθισα ένα 2ωράκι να την απολαύσω (ως θεατής). Στην πίστα δε μπήκα γιατί είχα γεμάτο πορτμπαγκάζ (με πεσμένα τα καθίσματα) και δε με έπαιρνε ούτε για τουριστική βόλτα (έτσι όπως τρέχανε οι υπόλοιποι).Και μερικές φωτογραφίες:
Να ρωτήσω κάτι? Πότε πήγες????
Νομίζω ότι αυτός είναι ο TheoM5
Theo για πες
-
Αποκλείεται να είναι ο Theo γιατί του Theo είναι Exige ενώ το συγκεκριμένο της φωτογραφίας είναι μάλλον Elise.
-
Here is Theo!!
-
Καλησπέρα,
Πριν λίγη ώρα επέστρεψα από την πίστα του Nurburgring, στην 1η μου επίσκεψη εδώ και έμεινα κατενθουσιασμένος!
Η διαδρομή από το μέρος που διαμένω ήταν 135ΚΜ, εκ των οποίων τα 100ΚΜ σε Autobahn και τα 35 σε επαρχιακό δρόμο πανομοιότυπο με Ελληνικό δρόμο κάπου στα βουνά της Χαλκιδικής, με υπέροχες στροφές και ποιότητα ασφάλτου υποδειγματική. Να σημειώσω πως υπάρχει και άλλος δρόμος για πιο εύκολη πρόσβαση – με περισσότερο αυτ/δρομο – αλλά εγώ διάλεξα την υπέροχη αυτή διαδρομή (Β267 – Β257), μέσα από το δάσος διαδρομή παράλληλα με ένα μικρό ποταμάκι….σε 2-3 στροφές με ανάβαση το πλάκωσα (με DTC απενεργοποιημένο) και είχε ελαφρά πλαγιολίσθηση, έχω και φωτό παρακάτω….
Η άφιξη είναι πολύ αναγνωρίσιμη, παντού αυτ/τα διαφόρων κατηγοριών, από απλά φορτηγάκια Toyota έως …….. Lamborghini Miurcelago, με πολλά ενδιάμεσα «απλά» αυτ/τα (Audi R8, Toytota Supra, Nissan GTR, BMW M3, Porsche GT2-GT3-GT3RS….).
Το παρκινγκ ήταν γεμάτο, υπάρχει εφεδρικό 250μ μακριά από τη είσοδο, σε χωματόδρομο όμως και με τεράστια θέα προς τον κάμπο….ξαφνικά εμφανίζεται η Miurcelago με Βελγικές Πινακίδες και ένα ζευγάρι να βγαίνει….ζηλεύω αλλά από την άλλη…..δε χωράω μέσα σε αυτό βρε ……η αποθέωση είναι όταν κοιτώντας από το παράθυρο βλέπω μπροστά από το λεβιέ ταχυτήτων να έχει γάντια αγωνιστικά που έγραφαν PORSCHE…… μίλησα στον ιδιοκτήτη για ιεροσυλία να έχει γάντια PORSCHE μέσα στη Miurcelago και απάντησε με φυσικό ύφος: «ναι, τα ξέχασα, είναι από το άλλο μου αμάξι»!!!
Η αγορά κάρτας για 2 γύρους κόστισε 44 ευρώ (2 X 22€), αναμονή όμως να καθαρίσουν την πίστα από τον προηγούμενο αγώνα BMW Tour που είχε, κανονικά η είσοδος ήταν από 17:30 έως 19:30 αλλά μπήκα στις 18:25…..
Στα παρκινγκ είχε κάθε λογής αυτ/τα, με μεγάλη πλειοψηφία τα Αγγλικά (παράξενο), λες και είχαν συνεννοηθεί όλοι αυτοί να έρθουν μαζί……από όσο θυμάμαι και όσα συγκράτησα, είχε καμιά 10αριά Mini κίτρινα (ημι-αγωνιστικά), 5-6 Audi R8, καμιά 10αριά Μ3, 2-3 Caterham, 7-8 Porsche διάφορες, 2 Honda TypeR, 1 Nissan GTR, 1 Lamborghini Miurcelago, και πολλά-πολλά άλλα…..
Η είσοδος έγινε στις 18:25, μπαίνουν όλοι σε σειρά και εισέρχονται, οι πιο γρήγοροι εξαφανίζονται σε λίγα δευτερόλεπτα……..εμπειρία φανταστική καθώς εισέρχεσαι, άγνωστος κόσμος πλέον……ο δρόμος βρεγμένος, η προσοχή δεδομένη, προσπεράσεις 2-3 απλών αυτ/των (BMW 120i – MB E200K – VW Golf GT) και αρχίζουν οι στροφές, μαζί με αυτές εμφανίζονται και τα πρώτα αυτ/τα στον καθρέπτη (BMW E46 M3, Caterham, Mitsubishi Lancer Evo IX) τα οποία μπήκαν από πίσω μου φυσικά, δεξιά λωρίδα και δίνω δρόμο να περάσουν τα θηρία……
Στις ευθείες τα ελαστικά αποδίδανε πολύ καλά με παντελή απουσία ενεργοποίησης των ηλεκτρονικών του αυτ/του παρόλο που η άσφαλτος ήταν βρεγμένη (έβρεξε γύρω στις 16:00 και ήταν τα πάντα μούσκεμα), στις δε στροφές επεμβαίνανε συχνά, κυρίως λόγω βροχής θα έλεγα……2 αριστερές στροφές ειδικά έχουν τεράστια κλίση στο εσωτερικό τους μέρος και διαπίστωσα πως εάν μπεις με πολλά ΚΜ και δεν πατήσει τουλάχιστον το μισό αμάξι εκεί μέσα, έχεις βγει δεξιά στις μπαριέρες σε χρόνο μηδέν!!
Πλησιάζω ένα Honda Integra (??) Type R και τον βλέπω να πιέζεται πολύ στις στροφές, διστάζει κάμποσο, 1-2 στροφές μετά αναγκάζεται να μου ανοίξει δρόμο καθόσον βλέπει πως στις στροφές το πατούσα αρκετά (για εκείνον), εκεί που αρχίζω να χαίρομαι με προσπερνάνε στην επόμενη στροφή (μέσα στη στροφή μιλάω!!) το Caterham και μια Μ3 Ε36 από πίσω του η οποία μετά το προσπερνάει κι αυτό.....
Είμαι στα μέσα της διαδρομής και αρχίζω να το πιέζω λίγο ακόμα, ειδικά σε στροφές, τα ηλεκτρονικά μπαίνουν σε λειτουργία και σε 2 κλειστές στροφές με το ζόρι να περιορίσουν το ολίσθημα…..κάποιες ευθείες με κάνουν να ξεθαρρεύω και να το πατάω αλλά οι στροφές καραδοκούν πάντα (και επαναλαμβάνω πως είναι βρεγμένη η πίστα), ξαφνικά βλέπω κίτρινη σημαία και όλοι να κόβουν, ένας με Opel Astra είναι δεξιά με σηκωμένο καπώ, στραπατσαρισμένη ελαφρώς μάσκα και καπνοί να βγαίνουν από το χώρο του κινητήρα (μάλλον νερά ζεστά??) , μερικές στροφές παρακάτω οδήγηση ξανά και η ευθεία λίγο πριν τον τερματισμό δίνει τα 200Km/h εύκολα αλλά πρέπει να κόψω διότι μας βγάζουν έξω λόγω του προαναφερθέντος ατυχήματος. Ο πληρωμένος ήδη 2ος γύρος αναβάλλεται διότι κλείνει η πίστα λόγω του ατυχήματος, μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα (για τον 2ο αυτό γύρο) όποτε θέλω εντός του 2009…..
Βγαίνω έξω και στο παρκινγκ βλέπεις τους περισσότερους με αναμμένα μοτέρ να κρυώσουν οι τουρμπίνες, το ίδιο κι εγώ…..2 αυτ/τα είχαν ελαφρώς καπνίσει τα φρένα τους, από τα υπόλοιπα μύριζαν μόνο τα μοτέρ & τα λάστιχα….έλεγξα και τα δικά μου λάστιχα πίσω και είχαν χάσει περίπου 1mm από πριν (εκτίμηση του συνοδηγού μου, λαστιχάς είναι).
Κάπου εδώ τελειώνει η περιγραφή, από τα περισσότερα που αναφέρω παραπάνω έχω και τις πολυπόθητες φωτό:
H διαδρομή
Η πλαγιολίσθηση καθ'οδόν
Στο Adenau, το χωριό πριν την πίστα
Πρίν την είσοδο
H Lamborghini Miurcelago και....τα γάντια Porsche!
Nuerburgring!