-
Αλεξίπτωτα για τους επιβάτες μάλλον δεν πρόκειται να εισηγθούν για έναν μάλλον περίεργο λόγο. Δε ξέρω πόσοι έχετε ακούσει για τον DB Cooper και το τι έκανε ο τύπος αλλά εξαιτίας του, τα σύγχρονα αεροσκάφη έχουν ένα μηχανισμό ασφαλείας στις πόρτες ωστε να μην ανοίγουν κατα τη διάρκεια της πτήσης που ονομάζεται 'Cooper vane'. Πολύ τον πήγα τον τύπο, τρελός...
-
το θεμα δεν ειναι μονο η συντηρηση του αλεξιπτωτου. Ειναι η εκπαιδευση πως να το χρησιμοποιει ο επιβατης. Χωρις να καταληξει πανω στο φτερο η στην μηχανη η στην ουρα. Ειναι αστειο να ειναι κανεις στο αεροπλανο και να ειναι 100 ατομα που την ιδια ωρα θα προσπαθουν να φορεσουν και να καταλαβουν το αλεξιπτωτο. Θα ειναι τραγικο αλλα και κωμικο.
Νικος
-
Παιδια εδω ακομη το κλιμα ειναι πολυ βαρυ...
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Γιατι δεν εχουν καποιον τροπο ωστε να μπορουν να φυγουν ολοι με αλεξιπτωτο αν χρειαστει????γιατι τα αεροσκαφη αυτα δεν ειναι φτιαγμενα για να 'ανοιγουν' εν πτηση, γιατι δεν ειναι ολοι οι επιβατες γεννημενοι sky divers,
γιατι δεν ξερουν απο αλεξιπτωτο και πως να το χειριστουν
γιατι πανω απο τα 10000 ποδια χρειαζεσαι περαν του αλεξιπτωτου οξυγονου και καμια στολη για να μην κατεβεις σε 'παγακι' εκδοση.Επισης δεν ειναι πρακτικο γιατι... συνηθως οταν γινεται κατι, γινεται γρηγορα οπου μια εκκενωση του αεροσκαφους θα ηταν αδυνατη, η η μαλ@κια γινεται σε πολυ χαμηλο υψομετρο (απογειωση-προσγειωση) οποτε πιθανα να μην εχει χρονο να ανοιξει ο θολος του αλεξιπτωτου....
θελει κανεις να αναφερω κι αλλα?
Παντως εχω ακουσει ατομα (νεαρα 22-28) τα οποια μεχρι πριν λιγα χρονια (μεχρι που τους ενημερωσα) πιστευαν οτι κατω απο το καθισμα περα απο το σωσιβιο υπηρχε και αλεξιπτωτο.... οπως επισης πιστευαν πως τα σωσιβια στην ουσια τα φοραμε στις αναταραξεις για να μην χτυπησουμε Το τι πραγματα νομιζει ο κοσμος... δεν περιγραφονται.
-
λογικο ειναι να ειναι το κλιμα βαρυ...!
εδω αντιθετα ειναι πολυ ελαφρυ και στα καναλια εχουν παρει ολη τη διαδικασια του τσεκαρισματος των διαδικασιων της πτησης και αναρωτιουνται τι απο αυτα δεν ηξεραν οι πιλοτοι...ο δε γερμανος πιλοτος εχει ακουσει τα εξ αμαξης και κει που ειναι...
-
Στο βιβλίο Γκίνες του 2000 αναφέρεται μία αεροσυνοδός που το 1976 ''έπεσε'' από το αεροπλάνο όταν αυτό εξερράγη στον αέρα πάνω από τα Καρπάθια. Επέζησε αν και με σοβαρα κατάγματα. Το αεροπλάνο διαλύθηκε σε ύψος πάνω από 14000 πόδια.
-
μπαρδον?
το χειροτερο που εχω ακουσει για ελληνικο αεροπλανο ηταν ο καταδρομεας που πηδηξε απο το Νορατλας που συνετριβη τον ιουλιο του '74 στη Λευκωσια,κοντα 50 μετρα υψος και επεσε πανω σε δεντρο...ειναι αναπηρος τωρα...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
μπαρδον?το χειροτερο που εχω ακουσει για ελληνικο αεροπλανο ηταν ο καταδρομεας που πηδηξε απο το Νορατλας που συνετριβη τον ιουλιο του '74 στη Λευκωσια,κοντα 50 μετρα υψος και επεσε πανω σε δεντρο...ειναι αναπηρος τωρα...
Αντιγράφω από το βιβλίο.
''Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ'': Στις 26 Ιανουραρίου 1972(έκανα λάθος πριν) η Βέσνα Βουλόβικ αεροσυνοδός απο την Γιουγκοσλαβία επέζησε μετά από πτώση από το πρωτοφανές ύψος των 10160μέτρων όταν το αεροπλάνο DC-9, όπου επέβαινε, εξερράγη πάνω από τη Σέρμπσκα Καμενίς της Τσεχοσλοβακίας. Οι υπόλοιποι 27 επιβάτες σκοτώθηκαν'' -
εντυπωσιακο...
-
Δηλαδή έπεσε 10km και επέζησε;
-
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
μπαρδον?το χειροτερο που εχω ακουσει για ελληνικο αεροπλανο ηταν ο καταδρομεας που πηδηξε απο το Νορατλας που συνετριβη τον ιουλιο του '74 στη Λευκωσια,κοντα 50 μετρα υψος και επεσε πανω σε δεντρο...ειναι αναπηρος τωρα...
Ναι αλλα η ψυχολογικη του κατασταση δεν ειναι και τοσο καλη.
Τον ειχα δει οταν ημουν στρατιωτης.
Αρχισε να περιγραφει τα γεγονοτα και νομιζες πως ηταν τρελλος. -
Και αλλες πληροφοριες:
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a ... 005_131268
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση αυτά τα τρία άτομα που δεν βρέθηκαν να άνοιξαν την πόρτα και να πήδηξαν με αλεξίπτωτο? Ας μας διαφωτίσει κάποιος.
Υπαρχουν αλεξιπτωτα στα πολιτικα αεροσκαφη;
Οχι βέβαια!Δεν έχει νόημα!
Οι πόρτες δεν ανοίγουν!Αλλά και να άνοιγαν δεν είναι σε θέση από όπου να μπορείς να πηδήξεις χωρίς να καταλήξεις μέσα στις μηχανές ή πάνω στο ουραίο πτερύγιο!Για αυτο μου φανηκε περιεργο.
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
μπαρδον?
το χειροτερο που εχω ακουσει για ελληνικο αεροπλανο ηταν ο καταδρομεας που πηδηξε απο το Νορατλας που συνετριβη τον ιουλιο του '74 στη Λευκωσια,κοντα 50 μετρα υψος και επεσε πανω σε δεντρο...ειναι αναπηρος τωρα...
Αντιγράφω από το βιβλίο.
''Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ'': Στις 26 Ιανουραρίου 1972(έκανα λάθος πριν) η Βέσνα Βουλόβικ αεροσυνοδός απο την Γιουγκοσλαβία επέζησε μετά από πτώση από το πρωτοφανές ύψος των 10160μέτρων όταν το αεροπλάνο DC-9, όπου επέβαινε, εξερράγη πάνω από τη Σέρμπσκα Καμενίς της Τσεχοσλοβακίας. Οι υπόλοιποι 27 επιβάτες σκοτώθηκαν''Μα τι λέμε τώρα;;; Στα 10km απ' το έδαφοσ (30000ft περίπου), ο αέρας δεν αναπνέεται. Επίσης, η θερμοκρασία πρέπει να είναι τουλάχιστον -40 βαθμούς κελσίου. Δεν υπάρχει περίπτωση να έπεσε κάποιος από τέτοιο ύψος και να επέζησε!!! Εγώ το κόβω για ράδιο αρβύλα και γενικά τα Guiness δεν τα έχω σε ιδιαίτερη υπόληψη!
-
ειχα διαβάσει κάπου κάποια Ρωσσίδα έπεσε απο σκάφος (αντονοβ? ) που εξερράγει στον αέρα και κάπως είχε μια πλάκα πατώματος απο κάτω της που δούλεψε σαν αερόφρενο, μετά προσγειώθηκε σε κλαδια δάσους και παρόλο που έσπασε σχεδόν ολα της τα κόκκαλα, επέζησε!
Σήμερα παίρνει συνταξη αναπηρίας απο την Ρωσικη Κυβέρνηση..
θα το ψάξω και θα σας βάλω το λίνκ.. -
Επίσης κάποτε είχα δει στην τηλεόραση ότι άτομο που έκανε ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο σαν άθλημα γλίτωσε με πολλά συντριπτικά κατάγματα όταν το αλεξίπτωτό του δεν άνοιξε και προσγειώθηκε σε σκάμμα με μαλακό χώμα. Μετά το ατύχημα και πολλές εγχειρήσεις αντιμετώπιζε κάποια κινητικά προλήματα αλλά δεν έμεινε ανάπηρος.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Μα τι λέμε τώρα;;; Στα 10km απ' το έδαφοσ (30000ft περίπου), ο αέρας δεν αναπνέεται.
ναι αλλα κατεβαινει γρηγορα...
Επίσης, η θερμοκρασία πρέπει να είναι τουλάχιστον -40 βαθμούς κελσίου.
Δεν υπάρχει περίπτωση να έπεσε κάποιος από τέτοιο ύψος και να επέζησε!!! Εγώ το κόβω για ράδιο αρβύλα και γενικά τα Guiness δεν τα έχω σε ιδιαίτερη υπόληψη!
Ειναι περα για περα αληθινο.... καμια ραδιοαρβυλα... Μια στο δις να φανεις τοσο κωλοφαρδος, αλλα συνεβει. Παντως εαν δεν πιστευεις, μπορουμε να ανεβουμε σε ενα αεροπλανο και να σε σπρωξω απο τα 30000
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Μα τι λέμε τώρα;;; Στα 10km απ' το έδαφοσ (30000ft περίπου), ο αέρας δεν αναπνέεται.
Δεν υπάρχει περίπτωση να έπεσε κάποιος από τέτοιο ύψος και να επέζησε!!! Εγώ το κόβω για ράδιο αρβύλα και γενικά τα Guiness δεν τα έχω σε ιδιαίτερη υπόληψη!
Ειναι περα για περα αληθινο.... καμια ραδιοαρβυλα... Μια στο δις να φανεις τοσο κωλοφαρδος, αλλα συνεβει. Παντως εαν δεν πιστευεις, μπορουμε να ανεβουμε σε ενα αεροπλανο και να σε σπρωξω απο τα 30000
Απο ότι λένε στο site του guiness book of records δεν έπεσε απο το αεροπλάνο. Το αεροπλάνο εξερραγη στον αέρα και την βρήκαν ζωντανή μέσα στα συντρίμμια. Δείτε και το
http://www.guinnessworldrecords.com/
και ψάξτε με την φράση
'Highest Fall Survived Without A Parachute'
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Η εκτίμησή μου είναι ότι -όπως είχα πει και παραπάνω- στους -40 βαθμούς κελσίου, αρκεί μία ανάσα για να παγώσει η υγρασία στους πνεύμονες προκαλώντας εμβολή σε τέτοια έκταση που θα καταστραφούν τα πάντα.
Αλλά επειδή μπορεί να κάνω λάθος, πάμε να πέσουμε από ένα αεροπλάνο στα 30000 πόδια, όπως λες. Αλλά θα είσαι μαζί μου, εγώ θα φοράω οξυγόνο και ισοθερμικές και θα κρατάω την camera για να δούμε τι θα συμβεί, ε;
Αεροπορική τραγωδία