-
Εδω θα γραφουμε απο εδω και περα τις μετρησεις μας με το G tech Pro SS/RR.
Χθες εγιναν οι πρωτες μετρησεις. Το βασικο προβλημα ειναι να γινει καλιμπραρισμα του οργανου σωστα. Βγηκα στην ΑΟ και με τη βοηθεια συνοδηγου σεταραμε οσο καλυτερα γινοταν τις στροφες του κινητηρα. Υπαρχει και τωρα καποια αποκλιση, αλλα ειναι μικρη και δε με απασχολει αυτη τη στιγμη.
Στη συνεχεια υπολογισαμε το βαρος του αυτοκινητου, το εβαλα 1282 κιλα με 2 ατομα και ρεζερβουαρ στο 1/4. Τις επομενες μερες που θα το μετρησω θα το βαλω με απολυτη ακριβεια.
Εγιναν μερικες μετρησεις ιποδυναμης με βαση τα παραπανω δεδομενα και τα αποτελεσματα ηταν:
96,58
94,58
96,79
95,97Η δυναμη αυτη ειναι στους τροχους και ειναι ΜΑΖΙ με τις αεροδυναμικες απωλειες, οι οποιες μπορουν να υπολογιστουν απο εδω: http://www.gtechprosupport.com/support/AeroDragCalc.htm
και στα 85χαω που τερματιζει η 2α μου (με αυτη εγινε η μετρηση) ειναι 9,2 αλογα.Ο μεσος ορος των παραπανω μετρησεων ειναι 95,98 +9,2=105,18 στους τροχους.
Μολις ζυγιστει το αυτοκινητο θα εχω ακομη πιο ακριβεις μετρησεις.
Την ωρα που εκανα τις μετρησεις με περασαν ουρλιαζοντας 2 360 modena & μια 911, το απολυτο ξενερωμα μιλαμε!!!
-
Χθες εγιναν οι πρωτες μετρησεις. Το βασικο προβλημα ειναι να γινει καλιμπραρισμα του οργανου σωστα. Βγηκα στην ΑΟ και με τη βοηθεια συνοδηγου σεταραμε οσο καλυτερα γινοταν τις στροφες του κινητηρα. Υπαρχει και τωρα καποια αποκλιση, αλλα ειναι μικρη και δε με απασχολει αυτη τη στιγμη.
Στη συνεχεια υπολογισαμε το βαρος του αυτοκινητου, το εβαλα 1282 κιλα με 2 ατομα και ρεζερβουαρ στο 1/4. Τις επομενες μερες που θα το μετρησω θα το βαλω με απολυτη ακριβεια.
Εγιναν μερικες μετρησεις ιποδυναμης με βαση τα παραπανω δεδομενα και τα αποτελεσματα ηταν:
96,58
94,58
96,79
95,97Η δυναμη αυτη ειναι στους τροχους και ειναι ΜΑΖΙ με τις αεροδυναμικες απωλειες, οι οποιες μπορουν να υπολογιστουν απο εδω: http://www.gtechprosupport.com/support/AeroDragCalc.htm
και στα 85χαω που τερματιζει η 2α μου (με αυτη εγινε η μετρηση) ειναι 9,2 αλογα.Ο μεσος ορος των παραπανω μετρησεων ειναι 95,98 +9,2=105,18 στους τροχους.
Την ωρα που εκανα τις μετρησεις με περασαν ουρλιαζοντας 2 360 modena & μια 911, το απολυτο ξενερωμα μιλαμε!!!
-
96,58
94,58
96,79
-
-
1ο test ...
Εκανα το πρώτο test , από περιέργει περισσότερο γιατί οι συνθήκες δεν ήταν σωστές.
Ο δρόμος ελαφρά ανηφορικός , το βάρος στο περίπου ... 1437 κιλά και το αυτοκίνητο στο ρελαντί για κανα τέταρτο με αποτέλεσμα οι θερμοκρασία εισαγωγής στους 56 όταν ξεκίνησα και στους 75 στην αλλαγή 3ης με εξωτερική θερμοκρασία 31 C.και σε μετρικό
-
Στο main run, είμαι με 2η και ενεργοποιημένο ΤC (ξέχασα να το βγάλω)
Στο άλλο, επιτάχυνα από στάση και συνέχισα έως και 4η, και το πρόγραμμα υπολογίζει με βάση το μικρό διάστημα με τρίτη! Και παρουσιάζονται σημαντικές διαφορές (και πάλι είμαι με TC)!
Πιθανόν και στις δύο περιπτώσεις, το TC 'κόβει' όσο είμαι με 2η.Επίσης, βρήκα αυτό το Excel το οποίο υπολογίζει πολλές παραμέτρους από το export του PASS 2.0. Αν μπορεί κάποιος που ξέρει Ολλανδικά, ας βοηθήσει ....
http://briefcase.pathfinder.gr/download/gvala/38395/462219/0/gtech_v1.2.0.zip -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
.... το βάρος στο περίπου ... 1437 κιλά.....(περίπου ε?)
-
Aλλες 2 μετρήσεις ..
Η πρώτη με εξωτερική θερμοκρασία 24 σε σύγκριση με την προηγούμενη στους 31 C. Η διαφορά φαίνεται και στο δρόμο.
Μέτρηση επιτάχυνσης ... όχι επιτυχημένη αλλά μαθαίνουμε
Στις στροφές έχω μια μικρή διαφορά που μεγαλώνει αναλογικά και στις 6000 φτάνει τις 150-200 στροφές (το Gtech δείχνει λιγότερες). Θέλει υπομονή για να ρυθμιστούν σωστά
-
Παιδιά μη με βρίσετε/κοροϊδέψετε/χλευάσετε κλπ... αλλά τι είναι το G tech Pro SS/RR; (αναλυτικά αν γίνεται...)
-
Δες εδώ http://www.gtechpro.com
Yπάρχουν άλλα 2 θέματα για το Gtech στα τεχνικά , αυτό το θέμα ας το κρατήσουμε μόνο για μετρήσεις/εντυπώσεις. -
-
Μέγιστη πλευρική επιτάχυνση σε καλή/'παρθένα' άσφαλτο : 1,05g
Πλευρική επιτάχυνση που βλέπω σε κανονικό δρόμο : ~0,75g.Ακόμα δεν έχω κάνει μέτρηση σε ευθείες...
Πάντως είναι πολύ καλό!!!
-
μπραβο παιδια σε ολους. ειναι ωραιο να βλεπεις κοσμο που ψαχνετε. και οταν τα ρυθμισετε σωστα θα βρειτε ενα σωρο νεα πραγματα!
μερικες παρατηρησεις. αρχιστε να κρατατε ενα ειδος αρχειου με της ατμοσφαιρικες συνθικες καθε δοκιμης. θα σας χρειαστει αργοτερα.
μετρατε και πιεσεις ελαστικων πριν απο καθε δοκιμη, αγοραστε ενα πιεσομετρο για ελαστικα, κοστιζουν πολυ λιγο και ειναι αρκετα ακριβη και κυριως, δινουν παντα σταθερη αποκληση (αν υπαρχει), αντιθετα με τα πιεσομετρα των βενζιναδικων...
Εχετε παντα υποψην σας οτι καθε στροφη εχει κλιση προς το εσωτερικο και αυτο βοηθα ιδιαιτερα τις πλευρικες επιταχυνσεις.
Μην γραφετε μονον τις τιμες peak, αλλα κρατατε αρχειο και των μεσων τιμων, που ειναι συνηθως και οι πιο χρησιμες. μην φοβαστε αν φαινονται 'χαμηλες', αλλωστε η συγκριση ειναι που εχει σημασια, οχι η απολυτη τιμη.Αυτες ειναι οι πρωτες συμβουλες που μου ερχονται στο μυαλο. Δεν θελω να περασω για εξυπνακιας, απλα εχω μια μικρη εμπηρεια και ελπιζω να εγραψα κατι χρησιμο. και παλι συγχαρητηρια και καλως ηρθατε στην πλευρα των αριθμων
-
Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
....και παλι συγχαρητηρια και καλως ηρθατε στην πλευρα των αριθμων...ή αλλιως... welcome to the dark side
-
Το πρόβλημα με την σύνδεσή μου συνεχίζεται. Σας γράφω από internet cafe. Προς το παρόν δεν μπορώ να δημοσιεύσω πίνακες.
Πάντως έκανα και ένα οριακό (ως προς το μπλοκάρισμα , δεν έχω ABS) φρενάρισμα και είδα (στο replay) μέγιστη επιβράδυνση 0,86g. Αυτό έγινε στην Εγνατία.
Η δύναμη στατικής τριβής που αναπτύσσονταν μεταξύ των ελαστικών και του οδοστρώματος δεν μπορούσε να μεγαλώσει άλλο (από 'κει και πέρα γινότανε τριβή ολίσθησης, δηλαδή μπλοκάρισμα).
Έφτανε μέχρι το σημείο εκείνο που μου δημιουργούσε την προαναφερθείσα επιβράδυνση.
Τα λάστιχά μου είναι πολύ φθαρμένα και πρόκειται να αντικατασταθούν άμεσα.Περιττό να πω ότι σε άσφαλτο πόλης και με 0,55~0,6g έχω μπλοκάρισμα...
Πάντως δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν μπορώ να κάνω καλό drag strip. Μου βγάζει άλλα αντί άλλων. Δεν είμαι μαθημένος σε γρήγορες αλλαγές 1η-2α και τα συναφή. Τις κάνω αργά και συνήθως κρεμάω το αμάξι...
Μόνο το 0-100km/h σε 9,683s (2α σχεδόν στον κόφτη) ήταν 'καλή' ένδειξη... (και με μέτρια αλλαγή από 1η σε 2α)Αλλά παραμένουν ακόμα τα 1,05g (-->) και 0,94g (
-
Καλημερα σας φιλτατοι.
Επεστρεψα υστερα απο 17 ημερες σε Συρο κ Λεωνιδιο.Απο μετρησεις δεν εχω κανει τιποτα ακομα,παρα μονο το σεταρισμα κ 1-2 διαδρομες οπου μετρουσα τα g.
Πολυ καλο το shift light δεν νομιζετε?
Στελιο σας τα εστειλαν???Αν οχι να τους στειλω ενα mail για να δουμε ποτε θα σας ερθει..
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Στελιο σας τα εστειλαν???Αν οχι να τους στειλω ενα mail για να δουμε ποτε θα σας ερθει..
Στείλε Βαγγέλη γιατι ο γκαντέμης μπορεί να τα χάσει!!!
Αν τα έχουν στείλει ζήτα τους και τον αριθμό αποστολής για να ψάξουμε στα ΕΛΤΑ!!! -
Για καλο κ για κακο παντως θα τους στειλω αυριο ενα mail.
Edit:Πηγαινε στο post του Νικου αλλα προλαβε ο Δημητριος κ εγραψε πριν απο εμενα
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Για καλο κ για κακο παντως θα τους στειλω αυριο ενα mail.Ποιο είναι είπαμε;
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Για καλο κ για κακο παντως θα τους στειλω αυριο ενα mail.
Ποιο είναι είπαμε;
Μετρησεις με G tech Pro SS/RR