-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
ενα λεπτακι... ειναi concept η θα βγει, η εχει ηδη βγει! ΠΟΤΕ θα βγει?-
Θα παρουσιαστεί στη Γενεύη το Μάρτιο. Η τελική εμφάνιση αναμένεται πολύ κοντά στο εικονιζόμενο, και με τις πατέντες της Fiat στο εσωτερικό (για τις οποίες περισσότερα στο italiaspeed).
-
Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2006 Μέχρι τότε θα έχουν εμφανιστεί και κάποιες επιπλέον εκδόσεις του Panda, στις οποίες θα τοποθετηθούν και οι νέοι κινητήρες.
-
-
Είμαι περίεργος να δω αν θα πουλήσει όσο το Smart. Διότι στο ίδιο κοινό στοχεύουν (αν και φαντάζομαι πολλοί και πολλές αγοράζουν Smart επειδή είναι 'γλυκούτσικο' και ...Mercedes ). Εξάλλου και το Smart από το 500αράκι και τα αντίστοιχα αυτοκίνητα των 50's και 60's προέρχεται ως 'concept'.
-
χμ... αρα σε 2 χρονια... παντως αν ειναι σε αντιστοιχη τιμη με το ΜΙΝΙ δεν θα πουλησει ουτε 1... ΟΠΩΣ και να το κανουμε οι περισσοτεροι δεν θα δωσουν τα ιδια λεφτα που δινουν για (ΒΜW για ενα ΦΙΑΤ)...
θα πρεπει να ειναι φτηνο... -
χμ... αρα σε 2 χρονια... παντως αν ειναι σε αντιστοιχη τιμη με το ΜΙΝΙ δεν θα πουλησει ουτε 1... ΟΠΩΣ και να το κανουμε οι περισσοτεροι δεν θα δωσουν τα ιδια λεφτα που δινουν για (ΒΜW για ενα ΦΙΑΤ)...
θα πρεπει να ειναι φτηνο...Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να είναι φτηνό. Με την ίδια λογική και η 147/156 θα έπρεπε να είναι φτηνές, γιατί, ποιος θα έπαιρνε μικρομεσαία Alfa στην ιδια τιμή με ένα Audi, σωστά?
Όπως φαίνεται, πολλές δεκάδες χιλιάδες!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Διότι στο ίδιο κοινό στοχεύουν...Για αυτό δεν είμαι και τόσο σίγουρος φίλε nass. Δεν νομίζω ότι η νεολαία (που είναι και η βασική ''μάζα'' που αγοράζει Smart) θα τρέξει να αγοράσει το νέο 500...
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Διότι στο ίδιο κοινό στοχεύουν...
Για αυτό δεν είμαι και τόσο σίγουρος φίλε nass. Δεν νομίζω ότι η νεολαία (που είναι και η βασική ''μάζα'' που αγοράζει Smart) θα τρέξει να αγοράσει το νέο 500...
Χμμμ. Αν είναι πολύ φθηνότερο ? Πχ. κάνει 7000 ευρώ ? Ετσι και αλλιώς όλοι δέχονται πως το Smart είναι πολύ ακριβό (από 9 έως 11500 ευρώ! )
Το θέμα είναι αν το Smart αγοράζεται επειδή είναι όχημα lifestyle (οπότε αμφιβάλλω αν θα αγοραστεί το 500) ή επειδή είναι χρήσιμο-πρακτικό (οπότε δεν βλέπω γιατί να μην αγοραστεί το 500, πάντα αν είναι σημαντικά φθηνότερο)
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
θα πρεπει να ειναι φτηνο...Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να είναι φτηνό. Με την ίδια λογική και η 147/156 θα έπρεπε να είναι φτηνές, γιατί, ποιος θα έπαιρνε μικρομεσαία Alfa στην ιδια τιμή με ένα Audi, σωστά?
οπως μου ειπε και ενας πωλητης της φιατ, (ειχα παει να δω το παντα το οποιο και σκεφτομαι να παρω (θελω να το οδηγησω γιατι φοβαμαι μην ειναι απελπιστικα αργο!! αληθεια το εχει οδηγησει κανεις να πει εντυπωσεις??) ΑΛΛΟ ΦΙΑΤ ΑΛΛΟ ΑΛΦΑ...
ΥΓ. Μην μου τα λες εμενα... εγω και ακριβοτερο να ειναι, το 500αρακι θα παρω... αλλα εγω ειμαι ΙΤΑΛΟΦΙΛΟΣ... -
Οπως αναφερεται σε εβδομαδιαιο περιοδικο οι κινητηρες με τους οποιους θα κυκλοφορησει ειναι οι 1.1 ,1.2 8V και 1.3 multijet. Moυ φαινεται πιο ρεαλιστικη αυτη η εκδοχη μιας και προοριζεται για ΤΟ αυτοκινητο πολης.
-
Το συγκεκριμένο Fiat είναι κουκλί και μοιάζει όσο πρέπει με το παλιό όπως είπε και κάποιος.
Μου φαίνεται υπερβολή κινητήρας με πάνω από 100, άντε 120 άλογα σε τόσο μικρό αυτοκίνητο. Δεν θα με πείραζε όμως και θα δεχόμουν να το δοκιμάσω!
Είναι αυτοκίνητο lifestyle όπως και το Smart αλλά και πιο πρακτικό αφού τετραθέσιο και φαντάζομαι και φτηνότερο.
Δεν μπορεί όμως να ανταγωνιστεί το Smart εκεί που δεν παίζεται, στο κάθετο παρκάρισμα αλλά και γενικά στο παρκάρισμα, 80 πόντοι μήκος (από τα 2,5μ στα 3,3μ) είναι μεγάλη διαφορά. Σαν να συγκρίνουμε Polo με Passat! -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Η απάντηση στους κουμπαράδες της Μερτσέντες (βλ. MCC Smart) και στα γκατζετάκια της BMW (βλ. Mini) είναι ΙΤΑΛΙΚΗ!**Χίλια μπράβο **για το κουκλί.
Και ναι οι Ιταλοί ξέρουν πολύ καλά το παιχνίδι στα 'αυτοκινητάκια' πόλης, σε αντίθεση με τους Γερμανούς που ακόμη είναι μαθητευόμενοι μάγοι (και μάλιστα πανάκριβοι).
Και ένα ακόμη ναι, δεν πιστεύω ότι θα πυροβολήσουν το πόδι τους εκεί στη Fiat κοστολογώντας το όσο ένα Cooper S (εξωφρενικά δηλαδή)!ναι παιδια λετε να μην εχει προτεινει κανεις στις αυτοκινητοβιομηχανιες να τα χαριζουν αντι να τα πουλανε???
το μινι ειναι πολης μονο σε διαστασεις. τα υπολοιπα δε μπρω να στα εξειγησω απο εδω, κανε μια αρχη ομως και διαβασε ενα απο τα πολλα τεστ που κυκλοφορουν στα περιοδικα, ή καλυτερα πηγαινε ριξτου μια προσεκτικη ματια.
εκτος αν για μερικους η απαντηση ΣΕ ΟΛΑ ειναι Ιταλικη
δεν υποτιμω το νεο φιατ (εξαλλου ακομη δε τσουλησε) αλλα δε συγκρινεται με το μινι. ουτε με το σμαρτ.
εμενα μου φαινεται να ειναι το νεο σεϊτσεντο... -
ΥΓ. Μην μου τα λες εμενα... εγω και ακριβοτερο να ειναι, το 500αρακι θα παρω... αλλα εγω ειμαι ΙΤΑΛΟΦΙΛΟΣ...
Κι'εγώ, και γι'αυτό το λόγο 'δικαιούμαι' να είμαι αυστηρός και με τη Fiat και με την Αlfa!
Σε καλό δρόμο η Fiat, ελπίζω να συνεχίσει έτσι και να θυμηθεί και λίγο τα παλιά. Άντε, και στο WRC!
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Ναί αλλά 2 με 3 φορές κάτω παίζουν οι πωλήσεις της Αlfa σε παραπλήσιες τιμές.(147, 156, 166)
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
Η απάντηση στους κουμπαράδες της Μερτσέντες (βλ. MCC Smart) και στα γκατζετάκια της BMW (βλ. Mini) είναι ΙΤΑΛΙΚΗ!
**Χίλια μπράβο **για το κουκλί.
Και ναι οι Ιταλοί ξέρουν πολύ καλά το παιχνίδι στα 'αυτοκινητάκια' πόλης, σε αντίθεση με τους Γερμανούς που ακόμη είναι μαθητευόμενοι μάγοι (και μάλιστα πανάκριβοι).
Και ένα ακόμη ναι, δεν πιστεύω ότι θα πυροβολήσουν το πόδι τους εκεί στη Fiat κοστολογώντας το όσο ένα Cooper S (εξωφρενικά δηλαδή)!ναι παιδια λετε να μην εχει προτεινει κανεις στις αυτοκινητοβιομηχανιες να τα χαριζουν αντι να τα πουλανε???
το μινι ειναι πολης μονο σε διαστασεις. τα υπολοιπα δε μπρω να στα εξειγησω απο εδω, κανε μια αρχη ομως και διαβασε ενα απο τα πολλα τεστ που κυκλοφορουν στα περιοδικα, ή καλυτερα πηγαινε ριξτου μια προσεκτικη ματια.
εκτος αν για μερικους η απαντηση ΣΕ ΟΛΑ ειναι Ιταλικη
δεν υποτιμω το νεο φιατ (εξαλλου ακομη δε τσουλησε) αλλα δε συγκρινεται με το μινι. ουτε με το σμαρτ.
εμενα μου φαινεται να ειναι το νεο σεϊτσεντο...Όπα, όπα!
Το είπα και το ξανάπα και ήμουν σαφής. Αναφερόμουν σε μίνι αυτοκίνητα πόλης. Η φιλοσοφία στο αυτοκίνητο πόλης δεν είναι κάνε το άρμα μάχης, βάλε του την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και κοτσάρισε κι ένα βαρύ όνομα (βλ. Mini) για να του ανεβάσει 100% την υπεραξία. Όπως η Merc και η BMW ξέρουν να βγάζουν αυτοκίνητα οικογενειακά και σπορ λιμουζίνες, κάτι που η Fiat ακόμη δεν τα καταφέρνει (τουλάχιστον ως Φίατ, γιατί ως Λάντσια κάτι πάει κι έρχεται), έτσι και η Φίατ φτιάχνει ένα τσίνκουε που κοστίζει τα μισά από το Σμάρτ, πάει καλύτερα, χωράει περισσότερα, ζητάει λιγότερα (μόνο που δεν παρκάρει κάθετα, σαν τον κουμπαρά -επιμένω για το χαρακτηρισμό- της Merc και τους ακόμη πιο κουμπαράδες κατόχους του που το παρκάρουν κάθετα για μόστρα ουσιαστικά, αφού όσο μικρό κι αν είναι, κάθετα εξέχει και ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ).Και βέβαια αν είναι να πάρω μεγάλο οικογενειακό ο Γερμανός θα είναι από τις πρώτες μου επιλογές, ενώ τον Ιταλό μάλλον πως δεν θα τον κοιτάξω καν. Αν όμως είναι για την πόλη και την πρακτικότητα, ο Ιταλός είναι έτη φωτός μπροστά και θα αφήσω τα σμαρτ, μινι, λούπο, ξούπο είτε για τον κολλημένο γερμανόφιλο, είτε για το φλώρο που θέλει να ξεχωρίζει ακόμη και με το 'κουβαδάκι' για την πόλη.
Αυτά και μη μου αρπάζεσαι. Με ξέρεις ότι δεν είμαι προκατειλημένος (τουλάχιστον με οτιδήποτε μη γαλλικό )
Υ.Γ. Mini που να αξίζει ειναι ένα (το Cooper S). Των υπόλοιπων τα πλεονεκτήματα δεν αρκούν -ούτε καν- για να ισορροπήσουν τα εγγενή μειονεκτήματά τους. Και σε παρακαλώ μη μου ξαναπεις για την καλωδίωση και το από κάτω τους...
-
Oi italoi einai mastores na ftiaxnoun mikra-fthna-kala autokinhta.
Gia ayto eipa oti den sygrinetai to mini mazi tous, to opoio einai mallon mia kathgoria mono tou.
To smart einai koubas den mpainw kan ston kopo. Gia to cooper to S symfwnw.
Alla o Germanos den tha mporouse na ftiaksei mikro+anasfales amaksi , opote moiraia bgainei bary...
gia to kostos tou mini ta exoume ksanapei eksallou... -
Για αυτοκίνητο πόλης (αν και μή-πολύ-ενθερμός-οπαδός της Ιταλικής φίρμας), θα επέλεγα σαφώς το FIAT 500, για τον εξής λόγο :
Είναι ''μούρη'', είναι ωραίο, μοιάζει με το παλιό (θα ήθελα μικρότερα φώτα εμπρός) και λογικά πιο φτηνό από τα άλλα ''μουράτα'' (MINI Cooper).
To smart ΔΕΝ το θεωρώ αμάξι και δεν υπήρχε περίπτωση να ήμουν υποψήφιος αγοραστής του.
-
Άπαιχτο, θεϊκό, ανεπανάληπτο!
Απλές λύσεις που σίγουραν μπορούν να φέρουν ευρώ στα ταμεία της FIAT και στυλ στους δρόμους. -
πιστευω πως σε σχεση με τα mini και beelte ειναι το μονο που θα διατηρησει σε μεγαλο βαθμο το target group στο οποιο απευθυνοταν το παλιο μοντελο
-
Αυτό είναι ωραίο ρε 'σεις!!!
-
Πάρα πολυ ωραίο
Ωραίο στο στυλ, και με πολύ καλά στοιχεία
-
Ο χρήστης eizo έγραψε:
Όντως μοιάζει με το παλιό.Αρκετά όμορφο,ενώ γιαπωνεζοφέρνει και λίγο.
Δυστυχώς,κοντράρονται με το Mini,αν κρίνουμε από το Abarth..και δε νομίζω πως έχουν αντιστοιχία τα δύο αυτά μοντέλα.Έλα τώρα που φέρνει Γιαπωνέζικο(sorry για το ύφος )!!!!!!
Αυτό το στυλ μόνο να το μιμιθούν θα μπορούσαν οι Ιάπωνες
FIAT 5oo 2007