-
Αλήθεια τι σημαίνει 'γιαπωνεζοφέρνει' !?!?!
Anyway εύχομαι να το βλέπουμε πολύ συχνά στους δρόμους!
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Αλήθεια τι σημαίνει 'γιαπωνεζοφέρνει' !?!?!Σημαίνει :
-μοιάζει στα παλιά Nissan Sunny, almera, primera, καλημέρα...
-έχει ''φτηνή'' συνηθισμένη όψη.
-όχι απλές και καθαρές γραμμές
-όχι καλό φινίρισμα
-αδιάφορο σχεδιαστικά
-φαίνονται οι βίδες στα φλάς και το χρώμα του αμξώματος εσωτερικά.
-φτηνά και σκληρά πλαστικάΝα πώ βέβαια ότι αυτά ίσχυαν κάποτε, μιας και οι Ιάπωνες έχουν κάνει τρομερά άλματα, έχουν ''εξευρωπαιστεί'' σχεδιαστικά προσλαμβάνοντας Ευρωπαίους σχεδιαστές και κάνοντας επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους, επενδύοντας μεγάλα ποσά στη δημιουργία αξιόλογων χώρων μελέτης στην Ευρώπη και όχι μόνο.
Έχουν, πιστεύω, ακόμη περισσότερες προδιαγραφές και θετικούς ''οιωνούς'' για να βελτιωθούν και να κλείσουν την ψαλίδα με τους υπόλοιπος κατασκευαστές ( ως ένα βαθμό το έχουν σαφώς επιτύχει).
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Έχουν, πιστεύω, ακόμη περισσότερες προδιαγραφές και θετικούς ''οιωνούς'' για να βελτιωθούν και να κλείσουν την ψαλίδα με τους υπόλοιπος κατασκευαστές ( ως ένα βαθμό το έχουν σαφώς επιτύχει).
Φοβαμαι πως αλλοι ειναι αυτοι που τρεχουν και δε φτανουν...(αλλα δεν ειναι του παροντος τοπικ)
-
Πωπω technick εγραψες.... εδωσες τον απολυτο ορισμο του 'Γιαπωνεζοφερνει' Τυφλα να χει ο Μπαμπινιωτης
-
Εφόσον βλέπουμε φωτογραφία του εξωτερικού τμήματος του αυτοκινήτου,ο όρος 'γιαπωνεζοφέρνει' χρησιμοποιήθηκε από μένα για να περιγράψει κάποια στοιχεία που θυμίζουν ιαπωνικό μικρό: τα στρογγυλά ελλειψοειδή φώτα και η περιμετρική 'γραμμή' του μοντέλου με τη δική μου ματιά έχουν ΚΑΙ ιαπωνικά στοιχεία.Αυτό δε σημαίνει πως οι σχεδιαστές αντιγράφουν τους Ιάπωνες.Απλά μπορεί αυτού του είδους η σχεδίαση να είναι πιο πρακτική για όλους και να την υιοθετούν.
Απορώ γιατί θεωρήθηκε υποτιμητικό το να μοιάζει με ιαπωνικό ή και να έχει στοιχεία από ιαπωνικά μοντέλα.Οι σχεδιαστές μπορούν να δανειστούν στοιχεία από συνάδελφούς τους και σημαντικό είναι πως πάντα υπάρχουν όρια που υπαγορεύονται από πρακτικά,οικονομικά ή μηχανολογικά κριτήρια.
Το τετραγωνισμένο Cinquecento δεν είναι 'λιγότερο' Fiat από άλλα πολύ πιο πρωτότυπα ή καμπυλωμένα μοντέλα της εταιρείας.Είναι αυτοκίνητο πόλης και πρακτικοί,κυρίως,λόγοι υπαγόρευαν την τετράγωνη 'δόμησή' του.
Να πω και κάτι τελευταίο,μια και βλέπω φανατισμό γύρω από τις 'σχολές αυτοκίνησης'.Όποιος πεισματικά υπερασπίζεται την τάδε σχολή,ας αναλογιστεί πως δε γνωρίζουμε τους ανθρώπους πίσω από την κάθε δημιουργία.Αν τους γνωρίσουμε από κοντά,θα δούμε πως είναι άνθρωποι όπως όλοι μας,με χαρακτηριστικό τους την υψηλή κατάρτιση γύρω από το αντικείμενο εργασίας τους.Το ότι οι Ιάπωνες ζουν και εργάζονται σε άλλη ήπειρο,δε σημαίνει πως πρέπει να τους θεωρούμε διαφορετικούς από εμάς,ούτε τις κατασκευές τους απόμακρες. -
Ο χρήστης eizo έγραψε:
Το ότι οι Ιάπωνες ζουν και εργάζονται σε άλλη ήπειρο,δε σημαίνει πως πρέπει να τους θεωρούμε διαφορετικούς από εμάς,ούτε τις κατασκευές τους απόμακρες.Πως δεν ειναι διαφορετικοι απο εμας? Ειναι και παραειναι.... Αυτοι φτιαχνουν αμαξια για το υψος τους... γυρω στο 1 μετρο δηλαδη Εμμ εμεις εδω στην Ευρωπη ειμαστε περιπου 1.80... πως να καθησουμε σωστα στα κατασκευασματα τους!?
PS: Ευτυχως που μερικες Ιαπωνικες ειναι υπο στενη συνεργασια η ελεγχο απο Ευρωπαικες εταιριες και κανουν θαυματα (βλεπε Mazda 2-3-6-RX8)
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Πως δεν ειναι διαφορετικοι απο εμας? Ειναι και παραειναι.... Αυτοι φτιαχνουν αμαξια για το υψος τους... γυρω στο 1 μετρο δηλαδη Εμμ εμεις εδω στην Ευρωπη ειμαστε περιπου 1.80... πως να καθησουμε σωστα στα κατασκευασματα τους!?
PS: Ευτυχως που μερικες Ιαπωνικες ειναι υπο στενη συνεργασια η ελεγχο απο Ευρωπαικες εταιριες και κανουν θαυματα (βλεπε Mazda 2-3-6-RX8)
Αυτό που λες (με μια ισχυρή δόση χιούμορ, φαντάζομαι) δεν ισχύει. Μόνο τα Kei cars είναι συνήθως τόσο μικρά που δύσκολα θα χωρούσε ένας μέσος Ευρωπαίος (και με τίποτα ένας τετράπαχος Αμερικάνος, μαζί με τις μπύρες του).
Ας σκεφτούμε επίσης πως μιλάμε για μια χώρα που ανέπτυξε αυτοκινητοβιομηχανία μετά τον πόλεμο και ιδού που βρίσκεται σήμερα (σε αντίθεση με κάτι άλλες 'Ευρωπαϊκές', ονόματα δεν θέλω να πω, αλλά πάντως νησί είναι, που κατάφεραν σε 40 χρόνια να εξοντώσουν την άλλοτε ακμάζουσα βιομηχανία τους).
-
Για να επανέλθουμε στο θέμα, άλλες δύο πολύ όμορφες φωτό (πλάγια και πίσω όψη):
http://www.cardesignnews.com/autoshows/2004/geneva/preview/fiat-trepuino/images/fiat-trepiuno4.jpg
http://www.cardesignnews.com/autoshows/2004/geneva/preview/fiat-trepuino/images/fiat-trepiuno44.jpg
-
Μαζί με κείμενο επίσης
http://automoto.flash.gr/news/concepts/ ... 18/3937id/
http://www.in.gr/auto/parousiaseis/in_F ... 022004.htm
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μαζί με κείμενο επίσηςhttp://automoto.flash.gr/news/concepts/ ... 18/3937id/
http://www.in.gr/auto/parousiaseis/in_F ... 022004.htm
Μπράβο τους...πάρα πολύ καλό!!!!!
**Μετά το Punto + το Stylo επιτέλους ξαναβρήκαν το χαρακτήρα τους **
-
εχετε ακουσει κατι νεοτερο?
μηπως αλλαξε γνωμη η ΦΙΑΤ και εχει αποφασισει να το προωθησει στη γραμμη παραγωγης της???
-
τα πολυ προσφατα νεα λενε πως το 2007 περιπου θα ειναι κοντα μας...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
τα πολυ προσφατα νεα λενε πως το 2007 περιπου θα ειναι κοντα μας...Ετσι οπως το ειχαμε δε σε σκιτσα, να ειναι εμπνευσμενο (οσον αφορα τις εξωτερικες του γραμμες0 απο το FIAT500 περασμενων δεκαετιων???
-
Στο τελευταίο τευχος 4Τ υπάρχει ένα αρθρο-συνέντευξη απο τον ΕLKAN ανηψίο του Αgnieli και υπεθυνο brand promotion.
Το νέο 500 αναφέρεται σε πολλά σημεία αλλα δεν είναι σαφές οτι προκείτε για το Trepiuno αφού είναι γνωστό οτι η FIAT μιλάει με την Daimler-Chrysler για συμπαραγωγή του νέο SMART αφού τα σχέδια για μικρό αυτοκίνητο πόλης βασισμένο στο Opel Trixx εγκαταλειφθηκαν λόγω διαζυγίου με GM.
ϊσως να είνα κάτι που μοιάζε με Trepiuno αλλά πιο κοντά στην φιλοσοφία του SMART...
-
κοιτα να δεις που θα 'γερασω' με το ΑΧ να κανω χιλιομετρα στην πολη!
Βλεπετε (εκτος απο τα αλλα σοβαρα κολληματα) που εχω, ενα απο τα πιο βασικα ειναι οτι δεν μου αρεσει ΚΑΝΕΝΑ απο τα μικρα/αυτοκινητα-πολης που παραγονται τα τελευταια χρονια...
Οχι πως το ΑΧ μου αρεσει ιδιαιτερα, αλλα αφου το εχω απο καινουριο (μοντ'94) εχει ξεμεινει να με εξυπηρετει στις αστικες μου μετακινησεις
Απο την αλλη ομως, μετα απο 175.000 χλμ, μια 11ετια στην πλατη του, και τη μεση θερμοκρασια τους θερινους μηνες να αυξανεται χρονο με το χρονο, επιτακτικη αναγκη ειναι πλεον να αντικατασταθει το ΑΧ με κατι πιο συγχρονο, πιο λειτουργικο, και πιο δροσερο (λογω απουσιας A/C)
Δεν προκειται ομως να 'μπω στο λουκι' και να 'σκασω' εστω και 8, 10 ή 12.000€ για ενα αυτοκινητο που θα μου προσφερει αυτες τις ανεσεις, αν απο αισθητικης πλευρας δε μου αρεσει...
Ειχα βρει και γω ο 'αμοιρος' το Trepiuno, το οποιο θεωρω οτι εχει στυλ και προσωπικοτητα και ειχα την ελπιδα οτι καποια στιγμη θα διαδεχθει το ΑΧ. (παρ ολο το γεγονος πως θεωρουμε ενας απο τους επικριτες της Ιταλικης σχολης οσον αφορα το επιπεδο της Ιταλικης ποιοτητας κατασκευης).
Δεν μπορω να πω τιποτα για το Design τους ομως. Κακα τα ψεμματα.. αλλοι αγοραζουν αξιοπιστια, αλλοι παθητικη ασφαλεια... Εμενα μερικα απ αυτα επιδεχονται παραχωρησεων, αρκει να υπαρξει αυτο που λεμε 'love at first sight'
Αντε να δουμε...
-
τι να σου πω... παντως εγω Fiat θα ξαναπαρω για λογους αξιοπιστιας και οχι design.
-
Fiat Group President Luca di Montezemolo
(áëÞèåéá ðüôå Ýãéíå ç ìåôáãñáöÞ?-áõôüò äåí Þôáí óôçí ÁÕÔÏÍÏÌÇ Ferrari?-ôïõ äþóáíå ðïëëÜ ãéá ôçí ìåôáãñáöÞ?-ôïí äéåêäßêçóå êáé Üëëïò?-ôé åãêÜèåôïò ðïõ åßìáé!!! ) has revealed that much-anticipated the new Fiat 500 model will arrive in record time, its marketplace appearance now just over a year away, in January 2006http://www.italiaspeed.com/2005/cars/fi ... /2412.html
-
Γιατί να μη βγάλουν το επόμενο 500αράκι με design όπως του πανέμορφου παλιού;
Γιατί δεν χρησιμοποίησαν αυτό το εξαιρετικά όμορφο μουτράκι και σχεδίασαν τα cinque/seicento έτσι όπως τα σχεδίασαν;
-
Νομίζω ότι από σήμερα αν προσθέσουμε λίγο πάνω από ένα χρόνο όπως λέει η δημοσίευση του link βγαίνει Ιανουάριος 2007 (το 2006 που λέει πρέπει να είναι τυπογραφικό λάθος ή αφού επαναλαμβάνεται ίσως είναι πρόβλημα αντίληψης/πρόσθεσης του σχετικού άσχετου δημοσιογράφου....)
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Γιατί δεν χρησιμοποίησαν αυτό το εξαιρετικά όμορφο μουτράκι και σχεδίασαν τα cinque/seicento έτσι όπως τα σχεδίασαν;Απλούστατα διότι το retro είναι η εύκολη λύση (βλέπε new Mini, Beetle). Το παλιό 500αράκι έγινε σύμβολο όχι στηριζόμενο στο ένδοξο παρελθόν!
Η μαγκιά είναι να δημιουργείς σύμβολα από λευκό χαρτί!
FIAT 5oo 2007