-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μια απορία: γιατί θ'αγόραζες το ΜΙΝΙ Cooper S πχ και όχι το 500 Abarth; Γιατί το πρώτο ΕΙΝΑΙ διασκεδαστικό και το δεύτερο όχι; Παίζει τόσο ρόλο η διαφορετική πίσω ανάρτηση; Μπορεί να λαθεύω, καθώς κάνω υποθέσεις εδώ, αλλά γιατί να μην είναι διασκεδαστικότατο ένα 500 Abarth;
πρωτα απ'ολα, να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι καθολου σταθερος στις αποψεις μου.
οταν ειχε πρωτοβγει το cooper, το αντιμετωπισα σα να ηταν το πιο αηδιαστικο πραγμα που ειδα ποτε στη ζωη μου .
το θεωρουσα τοσο διχως νοημα, πανακριβο, ενω το εσωτερικο του μου φανηκε δηθεν και ψευτικο...
ολα αυτα μεχρι που μπηκα μεσα και το οδηγησα. τοτε αλλαξα αποψη για ολα.
το εσωτερικο του μου φανηκε παρα πολυ ομορφο και ξεχωριστο, ενω στην οδηγηση απαιχτο!
πανω κατω το ιδιο συνεβη και με το panda. οταν πρωτοβγηκε, ελεγα οτι ειναι ενα πιο διακριτικο περιπτερο, και θα μπορουσα τοτε να το συγκρινω με το atos. (να σημειωσω εδω οτι ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ τα κορεατικα γιατι ΕΙΜΑΙ κολλημενος. παραδεχομαι καποια καλα τους, αλλα θεε μου, πως ειναι ετσι;; ειδικα το εσωτερικο τους, πως ειναι ετσι^2? )κατι τετοιο λοιπον ειναι πιθανο να συμβει και με το 500 (οχι μονο με το abarth, αλλα και τις απλες εκδοσεις).
διασκεδάζω με το παλιό μου Υ κι ας έχει μόνον 86 άλογα κι ας είναι μπροστοκίνητο!
το Υ ειναι πολυ ομορφο αμαξακι (που επισης αρχικα ειδα με αντιπαθεια, μεχρι που πηγαμε στη λαντσια το καλοκαιρι γιατι ηταν μια απ'τις επιλογες των γονεων για αμαξι πολης οπου τρελαθηκα με τη χλιδη του και το εσωτερικο του... ακομα δεν το εχουν παρει οπως και κανενα αλλο γιατι.... δεν ασχολουνται και περιμενουν εμενα που επισης δεν καθομαι να ασχοληθω με τις διαδικασιες
Οχι φυσικά πως θα το συγκρίνω με ένα ΜΧ-5 εννοείται!
το μιατα δε στριβει τοσο καλα οσο λενε
αλλα εχει πλακα ομως, ειναι πολυ φιλικο στο παιχνιδι και καθε μετρο που κανεις σκεφτεσαι τί βλακεια θα κανειςΕίναι και θέμα προτεραιοτήτων: ανταλλάσσω ΑΝΕΤΑ την διασκέδαση, με την ΑΝΕΣΗ , ΣΗΜΕΡΑ! Στα 18 μου σίγουρα όχι, θα έκανα το αντίθετο! Τότε αγόρασα μηχανή, ενώ σήμερα με τα ίδια λεφτά θ' αγόραζα scooter! Καλώς ή κακώς....αλλοτριώθηκα, δεν έχω γυρισμό κι επιστροφή!
το καταλαβαινω απολυτα πιστεψε με, και εγω θα ηθελα κατι που συνδιαζει φουλ ολα αυτα (ανεση, χωρους χωρις να'ναι τεραστιο ομως, διασκεδαση και κατα προτιμηση πισω κινηση αλλα.... ουτε λεφτα ουτε και επιλογες πολλες..)
ειδικα καθε φορα που αναγκαζομαι να παω ταξιδι με το 12χρονο πλεον σαραβαλακι... η ανεση ειναι τραγικη, ο θορυβος απλα απανθρωπος... με πιανουν τα διαολια μου οσο περνουν τα χρονια...για το cooper s που λες ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΠΕΡΝΕΙ σε ολους τους τομεις
για το 500 ιδωμεν.... θα το οδηγησω και μετα θα μιλησω σοβαρα (γιατι μεχρι τωρα βασικα βλακειες γραφω και κανω πλακα αλλα τεσπα )
τα ντιζελ ειναι too much για μενα
και σκεψου οτι λογω ιταλιας που ηταν ΠΗΧΤΡΑ στα ντιζελ θα επρεπε να τα εχω συνηθισει αλλα... δεν..
ροπαρα βεβαια, αλλα δεν μπορω -
Ο χρήστης skye έγραψε:
...για το 500 ιδωμεν.... θα το οδηγησω και μετα θα μιλησω σοβαρα (γιατι μεχρι τωρα βασικα βλακειες γραφω και κανω πλακα αλλα τεσπα )Καλό φαίνεται. Έκανα ένα γύρο στο τετράγωνο μ' ένα ασπρούλι σήμερα.
Δεν ορκίζομαι ότι είναι 'διασκεδαστικό', 'χλιδάτο', 'άνετο', 'δεν ξέρω τι άλλο', αλλά- Δεν περνάει απαρατήρητο, το αντίθετο μάλιστα. Οι π@#δες οι Ιταλοί, στη μούρη είναι πρώτοι!
- Μέσα - έξω καταφέρνει να είναι μοντέρνο και ρετρό την ίδια στιγμή!
- Στις πίσω θέσεις ο διαθέσιμος χώρος παίζει να είναι ... ίδιος με του παλαιού.
Αν είχα το 2 μπροστά και είχα τη δυνατότητα, θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια. Τώρα μόνο για δεύτερο και σε καμιά 10αριά χρόνια, που δεν θα χρειάζεται να βάζω πίσω ούτε παιδιά.
-
Ειδα χτες στην Κιφισσια ενα 100αρι περλα και ηταν απλα κουκλι.. οποιος μα οποιος και να περναγε σταματουσε να το κοιταξει.μιλαμε ειδα απο ζευγαρακια των 55+ μεχρι κοριτσοπαρεες. Θα χορτασουμε να το βλεπουμε...
Περα απο τον χωρο για τους πισω το αυτοκινητακι ειναι χαρμα. Πραγματικα.Ενα φουσκομενο Abarth παρακαλω...
-
Τουλάχιστον ένα άτομο μπορείς να το βάλεις όμως στο 500άρι... Στο Smart Fortwo μόνον δύο. Και σ'αυτό που έχει μια φίλη μου, όχι απλά τις νιώθεις τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, αλλά μετά καταλήγεις να σου κάνουν ταυτόχρονα πρόταση γάμου ο ορθοπαιδικός, ο φυσιοθεραπευτής και ο οδοντίατρός σου. Καλά, οι γερμαναράδες ακόμα δεν έμαθαν ότι για να κρατάει ένα αμάξι στο δρόμο δεν είναι ανάγκη οι αναρτήσεις του να είναι φτιαγμένες από τις πέτρες απ'τις οποίες κατασκευάστηκαν οι ρόδες του αμαξιού του Fred Flintstone; Ή μήπως ακόμα νομίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να φτιάξουν άνετες αναρτήσεις είναι τα αιωρούμενα ημιαξόνια;
-
Οπως θα έλεγε και ο καρτμαν ομως στο σαουθπαρκ,το 500 είναι sooo gay!
Ασε τηλεφωνο για κρατήσεις σκαι,θα σε πέρνω κάθε παρασκευή βράδυ να μου κρατάς 2 καλές θέσεις απο εκείνες τις αμπαρθ!
Ρε συ χαι φιντέλιτι έγραψες 1 ποστ με ενα εκατομυριο λέξεις για να μας πείσεις οτι η επιλογή σου θα ήταν ενα Υ ντίζελ?
Ε πως μπορείς να γουστάρεις κουπερ ες και να ψωνίζεις Υ ντίζελ θα μας το εξηγήσεις άλλη φορα.
-
Γιατί δε το μεταφέρετε στα 'Κατασκευαστές & Μοντέλα'??
Δεν είναι μελλοντικό...
-
+1
και για την 8C, τα έχω σιχαθεί εδώ μέσα...
@νδρέας
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Οπως θα έλεγε και ο καρτμαν ομως στο σαουθπαρκ,το 500 είναι sooo gay!Ασε τηλεφωνο για κρατήσεις σκαι,θα σε πέρνω κάθε παρασκευή βράδυ να μου κρατάς 2 καλές θέσεις απο εκείνες τις αμπαρθ!
Ρε συ χαι φιντέλιτι έγραψες 1 ποστ με ενα εκατομυριο λέξεις για να μας πείσεις οτι η επιλογή σου θα ήταν ενα Υ ντίζελ?
Ε πως μπορείς να γουστάρεις κουπερ ες και να ψωνίζεις Υ ντίζελ θα μας το εξηγήσεις άλλη φορα.
Ο sv2 έχει μια Ferrari 430, μια Cayenne Turbo και θ'αγοράσει λέει κι ένα 500 αυτόματο diesel.
Κι εγώ κάτι τέτοιο θ'αγόραζα αν ήμουν επαρχία και ήμουν νόμιμος...
Τα σύγχρονα diesel είναι ταχύτατα , προσπερνούν αέρα και είναι παράλληλα και πιο οικονομικά από τα βενζινοκίνητα.
Αν υπήρχε και Cooper TD , έστω και λίγο πιο αργό από το S, χαλαρά αυτό θα έπαιρνα αντί του S. ΑΝ είχα τα λεφτά εννοείται!Πραγματικά, δεν βλέπω γιατί οι επιλογές μου είναι περίεργες ή αντιφατικές!
Είμαι καλά γιατρέ μου;Κάτι πολύ σημαντικό που έθιξε και ο skye: το σημαντικότερο για να βγάλεις συμπεράσματα είναι η επαφή με ένα αυτοκίνητο! Είναι πολλά που τα έθαβα όταν τα έβλεπα απλώς και τα εκτίμησα όταν τα οδήγησα , κλασική περίπτωση το 206: γυναικείο και στρογγυλό μου φαινόταν απέξω, ενώ όταν το οδήγησα, ακόμη και το 1.1 ήταν άνετο, καλοφτιαγμένο, όμορφο και παράλληλα αν και ψόφιο , διασκεδαστικό (σε κατηφόρα, αλλα ΟΚ! ). Αντίθετη περίπτωση το Astra, με ενόχλησε το εσωτερικό του και ο θόρυβος που περνάει μέσα στην καμπίνα, ενώ ο ημιάκαμπτος δεν με χάλασε καθόλου!
Απογοήτευση και το 307 που παρόλο που ήταν ακριβότερο κατά πολύ από την Xsara και γι' αυτό δεν το πήραμε, τελικά όταν το οδήγησα κάμποσο, κατάλαβα πως η ανάρτησή του δεν φτάνει με τίποτε την απόσβεση και το παιχνιδιάρικο κράτημα της 'φτηνής' Citroen...Ακόμη και το Υ που έχω, όταν είχε βγει, αν και το θεωρούσα όμορφο δεν θα το αγόραζα, θ'αγόραζα ένα Rallye προφανώς...
Σήμερα, ένα Rallye όσο κι αν το γούσταρα, θα με κούραζε, δυστυχώς!
Το Υ με κέρδισε γιατί κάθε γενιά του δίνει πράγματα που οι ανταγωνιστές δεν δίνουν , ενώ ζητάει συμβιβασμούς σε χώρους και σε ένα βαθμό σε τιμή...
Εδώ και τα C3 που τα θεωρούσα απαράδεκτα, αφού οδήγησα ένα XTR Sensodrive, τα θεωρώ τουλάχιστον αξιοπρόσεκτα! Ειδικά στην τιμή τους, είναι πραγματικά κρίμα που κάποιοι δεν τ'αγοράζουν, αν τους αρέσουν εμφανισιακά! Στα 15Κ παίρνεις το 1.6 με εξοπλισμό που έχει τα πάντα και μαζί το Sensodrive! Συγκριτικά οι υπόλοιποι δίνουν σ'αυτά τα λεφτά ψίχουλα! Και η ποιότητα είναι πλέον πολύ καλύτερη από αυτή που είδα όταν πρωτοπαρουσιάστηκαν...Καταλήγω: δεν μπορούμε να βγάλουμε όλα τα συμπεράσματα από την εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας από αυτά που είδαμε ή διαβάσαμε ή ακούσαμε! Πρέπει να οδηγήσουμε κιόλας!
Επίσης, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του κάθε οδηγού, αφού αυτές μπορεί να είναι χαοτικά διαφορετικές!
Για να λύσω πάντως τις όποιες απορίες, τα δικά μου γούστα είναι απλά για ένα αυτοκίνητο: όμορφο, μικρό για να παρκάρει εύκολα, σβέλτο όταν το θέλω, άνετο στην πόλη αλλά και στο ταξίδι, με πολύ ωραίο εσωτερικό, με δυνατότητα για περίεργα εξτρά και φυσικά με αυτόματο κιβώτιο είτε διπλού συμπλέκτη, είτε αυτοματοποιημένο χειροκίνητο.
Δεν είμαι και τόσο περίεργος, αφού υπάρχουν κάποια στην αγορά που προσφέρουν αυτές τις επιλογές! Τώρα το αν κινούνται με βενζίνη ή diesel, ποσώς με ενδιαφέρει! Αρκεί να καίνε όσο γίνεται πιο λίγο... -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Youtube VideoΠολύ κωμικό να βλέπεις ένα σπόρι έτοιμο να απογειωθεί.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Youtube VideoΈχει πλάκα πως το καταπίνει η Χ6 (ή ότι είναι αυτό) περίπου στο minute mark του βίντεο.
-
H κωμικη συνεχεια επεται σε καποια στροφοδιαδρομη που το σπορι θα περασει απο πανω το καρπουζι
-
200 αλογα και 975 κιλα?
Τπ θελωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!
το οτι στριβει θελω να πιστευω οτι δεν τ οσυζηταμε καν ετσι!
-
Γειτονάς μου πήρε σήμερα το 500αράκι,σε λευκό με μαύρη ρίγα στο πλάι.Καλό φαίνεται,έχει λάστιχα 175/65/16 Bridgestone.Το εσωτερικό του από τα λίγα που είδα συμπαθητικό,δεν έχει στροφόμετρο αν είδα καλά και έχει και πολλά ρετρο στοιχεία από το παλιό.Στα πίσω καθίσματα κάθονται μόνο παιδιά,δύσκολα χωράει ενήλικος,ακόμα και σχετικά μικρόσωμος.
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Γειτονάς μου πήρε σήμερα το 500αράκι,σε λευκό με μαύρη ρίγα στο πλάι.Καλό φαίνεται,έχει λάστιχα 175/65/16 Bridgestone.Το εσωτερικό του από τα λίγα που είδα συμπαθητικό,δεν έχει στροφόμετρο αν είδα καλά και έχει και πολλά ρετρο στοιχεία από το παλιό.Στα πίσω καθίσματα κάθονται μόνο παιδιά,δύσκολα χωράει ενήλικος,ακόμα και σχετικά μικρόσωμος.Εχει στροφόμετρο απλά είναι μαζί με το ταχύμετρο αν θυμάμαι καλά.
-
Ναι είναι μαζί.
Όπως άκουσα και στο κυριακάτικο TopGear (BBS), ο δεικτής του ταχύμετρου είναι σαν να προσπαθεί να προλάβει τον δείκτη του στροφόμετρου....
http://www.gpsnews.it/wp-content/uploads/2007/07/blue&me-fiat-500.jpg
-
Γειτονάς μου πήρε σήμερα το 500αράκι,σε λευκό με μαύρη ρίγα στο πλάι.Καλό φαίνεται,έχει λάστιχα 175/65/16 Bridgestone.Το εσωτερικό του από τα λίγα που είδα συμπαθητικό,δεν έχει στροφόμετρο αν είδα καλά και έχει και πολλά ρετρο στοιχεία από το παλιό.Στα πίσω καθίσματα κάθονται μόνο παιδιά,δύσκολα χωράει ενήλικος,ακόμα και σχετικά μικρόσωμος.Τι έγινε? Πωλείται ήδη στην Ελλάδα?
-
Από παράλληλη εισαγωγή ή από επίσημο το πήρε ;
Στροφόμετρο και ταχύμετρο είναι ένα ομόκεντρο όργανο.
-
Μου είπε ότι το έφερε από την Ιταλία.Θα τον ρωτήσω πάλι και θα σας πω αύριο.
-
Μου είπε ότι το έφερε από την Ιταλία.Θα τον ρωτήσω πάλι και θα σας πω αύριο.Λευκό με μαύρη ρίγα; Παίζει να είναι αυτό που είδα κι εγώ χθες, στην αντιπροσωπεία στον Πύργο.
Μου είπαν ότι είναι δικό τους, πάντως. -
Δεν νομίζω Ηλία γιατί μου είπε ότι το πήρε 11.000 ευρώ και την ώρα που το είδα σήμερα το μεσημέρι το πήρε η γυναίκα του και έφυγε.Θα τον ρωτήσω και θα μάθω περισσότερα.
Η πλάκα είναι ότι ο συγκεκριμένος πλέον έχει 5 (ναι 5) αυτοκίνητα με αυτό!
FIAT 5oo 2007