-
Ο χρήστης skye έγραψε:
..να βγαλει ενα αμαξι για τα δικα μου γουστα η φιατ, που εχει να γινει απο την εποχη barchetta/coupe/punto gt.
Απο Κia, Chevrolet , και Ηonda, ποια αυτοκινητα αντιστοιχης κατηγοριας σου αρεσουν...?
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μπά δεν το ήξερα ότι είμαι ψωνάρα.....(θα πάρω 500 αυτόματο)
Μπα, εισαι απλα Trendy...
Και φλωρος μπορω να πω, επειδη δεν θα αλλαζεις ταχυτητες μονος σου.
Και νεοπλουτος επισης, γιατι μπορεις να παρεις με λιγοτερα -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
:ysterical:Καλα,καλα... κυλιεσαι γελοντας υστερικα στο πατωμα, αλλα κυλιεται καλυτερα οποιος γελαει υστερικα τελευταιος.
Αντι να πας να εξομολογηθεις που εστω σκεφτηκες να προβεις σε μια τετοια αγορα... -
Μικρός θεούλης
-
'για να τα παρει απο κατι τυπους που πεφτουν θυματα του καταναλωτισμου και τρωνε παραμυθι.'
Μονος σου το πες.Εχει καμιά πρακτική σημασία η επιλογή του 500?Συμφέρει οικονομοτεχνικά?Εχει μήπως αποδεδειγμένα μεταπωλητική αξία?
Το έβγαλε μήπως γιατι λυπήθηκε τους ...φανς που δεν άντεχαν να μην έχουν 500 τόσα χρόνια?
Ολες οι εταιρείες λεφτά προσμένουν,εσύ υπερασπίσου το μπραντ νειμ της.Δες το και διαφορετικά.Η επιτυχία του μάρκετινγκ της συγκεκριμένης εταιρείας είναι οτι αφενός σε έπεισε να ψωνίσεις προιόν της,αφετέρου σε στρατολόγησε να υπερασπίζεσαι και εν γένει τα προιόντα της.
-
Δεν υπάρχει αγορά αυτοκινήτου που να συμφέρει οικονομοτεχνικά.
Το αγοράζεις για άλλους λόγους...και όχι για οικονομικά οφέλη.
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
'για να τα παρει απο κατι τυπους που πεφτουν θυματα του καταναλωτισμου και τρωνε παραμυθι.'Μονος σου το πες.Εχει καμιά πρακτική σημασία η επιλογή του 500?Συμφέρει οικονομοτεχνικά?Εχει μήπως αποδεδειγμένα μεταπωλητική αξία?
Το έβγαλε μήπως γιατι λυπήθηκε τους ...φανς που δεν άντεχαν να μην έχουν 500 τόσα χρόνια?
Ολες οι εταιρείες λεφτά προσμένουν,εσύ υπερασπίσου το μπραντ νειμ της.Δες το και διαφορετικά.Η επιτυχία του μάρκετινγκ της συγκεκριμένης εταιρείας είναι οτι αφενός σε έπεισε να ψωνίσεις προιόν της,αφετέρου σε στρατολόγησε να υπερασπίζεσαι και εν γένει τα προιόντα της.
Kαταρχας δεν με νοιαζει αν συμφερει η αν εχει μεταπωλητικη αξια.
Μου αρεσει και αν ειχα τα -
Ο χρήστης AlexV έγραψε:
Καλησπέρα! Ο multijet των 75 ίππων θα είναι ο μόνος κινητήρας πετρελαίου που θα εφοδιάζει το 500αράκι? Ευχαριστώ!!!Προς το παρόν ναι, δεν έχει ακουστεί κάτι άλλο.
Στα των τιμών: το αυτοκίνητο δεν είναι φθηνό. Κοστίζει 1,5-2 χιλιάρικα πάνω από τον ανταγωνισμό, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τι προσφέρει έτσι;
- Το ότι φτιάχνεται στην Πολωνία δε λέει τίποτα. Το ίδιο καλό θα ήταν αν φτιαχνόταν στην Ιταλία, στη Γερμανία ή στις US of A.
- Η μελέτη για την παθητική ασφάλεια κοστίζει.
- Το design κοστίζει.
- Η δουλειά στους κινητήρες στο θέμα των ρύπων κοστίζει. Τα 500 περνάνε όλα Euro 5.
- Είναι μέσα-έξω πιο καλοφτιαγμένο από οτιδήποτε στην κατηγορία. Το μόνο που ΔΕΙΧΝΕΙ ποιοτικότερο στο εσωτερικό είναι το Twingo, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι ΕΙΝΑΙ κιόλας (βλ. Megane).
- Είναι καλύτερα στημένο επίσης από οτιδήποτε στην κατηγορία. Ποιότητα κύλισης, στρίψιμο και σταθερότητα στα πολλά από αμάξι τέτοιου μεγέθους απλά δεν τα βρίσκεις πουθενά. Ωραίο και παιχνιδιάρικο το Twingo, αλλά είναι μαλακό, γέρνει και ξεκολλάει απότομα. Για αυτοκίνητα τύπου Picanto, Cuore κλπ. δεν το συζητώ καν. Τα τρίδυμα που έχουν αρκετά καλή οδική συμπεριφορά, από αίσθηση δε λένε και τίποτα.
Το αγοραστικό κοινό ΣΗΜΕΡΑ τα πληρώνει τα 1,5-2k παραπάνω για ένα αυτοκίνητο που προσφέρει αυτά που γράφω σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Και εφόσον τα πληρώνει, καλώς τιμολογήθηκε έτσι το 5οο. Εδώ άλλοι δίνουν 20 ΟΛΟΚΛΗΡΑ χιλιάρικα για... Mini One ρε σεις (και 30 για Cooper, και 40 για Cooper S). Το 5οο μας μάρανε; Και, εν τέλει, αν θεωρήσουμε ότι ΟΛΑ αυτά είναι υπερβολές και παράλογες αγορές, προτιμώ μια παράλογη αγορά των 15k (5οο 100hp), παρά μια παράλογη αγορά των 25k (Cooper με ανάλογο εξοπλισμό). Που, επαναλαμβάνω, τίποτα δεν είναι παράλογο.
-
Το αυτοκίνητο εμένα μου φαίνεται πολύ φθηνό, αφού είναι κάτι πολύ διαφορετικό και κοστίζει ελάχιστα παραπάνω από αυτά που είναι διατεθειμένος να δώσει ο κόσμος για τέτοιο μέγεθος.
Π.χ. όλες οι κοπελίτσες και οι κοπελίτσοι φοιτητές και γενικά νεαροί, δεν έχουν ανάγκη τους χώρους ενός νέας κοπής supermini 4 μέτρων, αλλά παρ'όλα αυτά τα αγοράζουν, ακριβώς επειδή δεν τους λένε τίποτα σχεδιαστικά, ποιοτικά και 'επιδοσιακά' τα μίνι (Picanto, Panda, τρίδυμα κλπ.) και επειδή έχουν λίγο μεγαλύτερο 'ταβάνι' στο budget τους.
Τώρα πλέον, με 11-12Κ+ (με τα οποία άτομα του κύκλου μου έχουν κάνει μεγαλειώδεις πατατο-αγορές), μπορείς να αγοράσεις αυτοκίνητο μικρό τε και πανέμορφο, με απεριόριστες δυνατότητες customizing (ανάλογα με το πόσα παραπάνω είσαι διατεθειμένος να δώσεις), οπότε η αγορά μου φαίνεται έτοιμη και στρωμένη για το 500.
Και είμαι πεπεισμένος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες το παράδειγμα της Fiat, που πρώτα βέβαια έκανε το πείραμα στο Ypsilon σε κάποιο βαθμό.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Στα των τιμών: το αυτοκίνητο δεν είναι φθηνό. Κοστίζει 1,5-2 χιλιάρικα πάνω από τον ανταγωνισμό, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τι προσφέρει έτσι;
- Το ότι φτιάχνεται στην Πολωνία δε λέει τίποτα. Το ίδιο καλό θα ήταν αν φτιαχνόταν στην Ιταλία, στη Γερμανία ή στις US of A.
- Το design κοστίζει.
- Η δουλειά στους κινητήρες στο θέμα των ρύπων κοστίζει. Τα 500 περνάνε όλα Euro 5.
- Είναι μέσα-έξω πιο καλοφτιαγμένο από οτιδήποτε στην κατηγορία. Το μόνο που ΔΕΙΧΝΕΙ ποιοτικότερο στο εσωτερικό είναι το Twingo, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι ΕΙΝΑΙ κιόλας (βλ. Megane).
- Είναι καλύτερα στημένο επίσης από οτιδήποτε στην κατηγορία. Ποιότητα κύλισης, στρίψιμο και σταθερότητα στα πολλά από αμάξι τέτοιου μεγέθους απλά δεν τα βρίσκεις πουθενά. Ωραίο και παιχνιδιάρικο το Twingo, αλλά είναι μαλακό, γέρνει και ξεκολλάει απότομα. Για αυτοκίνητα τύπου Picanto, Cuore κλπ. δεν το συζητώ καν. Τα τρίδυμα που έχουν αρκετά καλή οδική συμπεριφορά, από αίσθηση δε λένε και τίποτα.
Το αγοραστικό κοινό ΣΗΜΕΡΑ τα πληρώνει τα 1,5-2k παραπάνω για ένα αυτοκίνητο που προσφέρει αυτά που γράφω σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Και εφόσον τα πληρώνει, καλώς τιμολογήθηκε έτσι το 5οο. Εδώ άλλοι δίνουν 20 ΟΛΟΚΛΗΡΑ χιλιάρικα για... Mini One ρε σεις (και 30 για Cooper, και 40 για Cooper S). Το 5οο μας μάρανε; Και, εν τέλει, αν θεωρήσουμε ότι ΟΛΑ αυτά είναι υπερβολές και παράλογες αγορές, προτιμώ μια παράλογη αγορά των 15k (5οο 100hp), παρά μια παράλογη αγορά των 25k (Cooper με ανάλογο εξοπλισμό). Που, επαναλαμβάνω, τίποτα δεν είναι παράλογο.
Πολύ σωστά τα λές.
Απλά να προσθέσω ότι η διαφορά δεν είναι καν 1.5-2 αλλά ίσως 1.000 € παραπάνω από τον ανταγωνισμό για όλα αυτά που αναφέρεις + τo πολύ μεγάλο customization (=εξατομίκευση-προσαρμογή στις ειδικές ανάγκες ή προτιμήσεις του πελάτη) που επίσης στοιχίζει πάρα πολύ.Ολα αυτά τα στοιχεία που συγκεντρώνει μόνο με το mini μπορεί να γίνει αμεση σύγκριση αν και αυτό παίζει σε πιο ανεβασμένη ποιοτικά κατηγορία. Κανένα άλλο μικρό δεν μπορεί να θεωρηθεί απολυτα συγκρίσιμο.
-
γιατι το θαβετε ρε σεις το γλυκουλι το 500αρακι...?
οκ και γω ελεγα μπας και ειναι λιγο πιο φθηνο αλλα τι να κανουμε...2007-2008 ειναι, τοσες μ@λακιες αγοραζουμε και την επομενη στιγμη κοστιζουν τα μισα...αυτο μας πειραξε που κανει 500-800 ευρω πιο ακριβα απο το αναμενομενο?
τεσπα, η φιατ τον ξερει καλα τον χωρο της και τον εχει κατουρησει-οριοθετησει καλα τοσα χρονια στην αγορα...εβγαλε μια πολυ καλη ανανεωση του παλιου αγαπητου σχεδιου σε συνδυασμο με καποιες δυνατοτητες για γρηγορη κινηση..
στη δυνατη εκδοση μαλλον θα προτιμουσα το τουινγκο ετσι οπως τα διαβαζω τα νουμερα αλλα οκ...κανεις δε λεει οτι η εκδοση που θα πουλησει θαναι η 1.4
σε συγκριση με κατι τερατουργηματα ντιζαιν που κυκλοφορουν (οχι δε λεω το τιιντα) που πασαρονται ως revivals παλιων μοντελων και κανουν θραυση για τη μουρη που πουλανε, το 500αρακι σου θυμιζει κατευθειαν παλια ιταλικη ταινια...
οταν βλεπεις εκεινο το μινι και το μπιτλ το μονο που σου ερχεται ειναι δυσπεψια..
-
Ποιός λέει οτι εγώ ΔΕΝ θα το αγόραζα?Εγω θα αγόραζα και μίνι όμως και ζμαρτ.Απλώς δε βρίσκω κίνητρο να υπερασπιστω την αγορά μου απέναντι σε δύσπιστους επικριτές.Ισως δεν αισθάνομαι και την ανάγκη να ...απολογηθώ.Χαρά στο κουράγιο σου λοιπόν να προλογίζεις το κατασκεύασμα της φίατ και λυπάμαι που λυπάσαι, γενικα
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Καλησπέρα! Ο multijet των 75 ίππων θα είναι ο μόνος κινητήρας πετρελαίου που θα εφοδιάζει το 500αράκι? Ευχαριστώ!!!
Προς το παρόν ναι, δεν έχει ακουστεί κάτι άλλο.
- Το design κοστίζει.
Το οτι φτιάχνεται στην πολωνία δε σημαίνει χειρότερη ποιότητα σαφώς αλλά σημαίνει οτι θα έπρεπε να είναι φθηνότερο. Δηλαδή εάν φτιαχνόταν στην ιταλία που έχει και 8 φορές υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα πόσο θα κόστιζε? Μάλλον το ίδιο θα απαντήσω εγώ. Υποψιάζομαι οτι οι άρπαγες βιομήχανοι και όσοι κρύβονται πίσω από τα οικονομικά συμφέροντα των αυτοκινητοβιομηχανιών ανοίγουν εργοστάσια σε πρωιν ανατολικές χώρες και την τουρκία όχι για να ρίξουν το κόστος αλλά για να κερδίσουν περισσότερο από τη διαφορά. Δηλαδή το 500αράκι από την Πολωνία κοστίζει πχ 1500 ευρώ εργοστασιακή αξία, εάν όμως κατασκευαζόταν στην Ιταλία θα κόστιζε 3500 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση όμως το πουλάνε στην ίδια τιμή όπου και να κατασκευάζονται οπότε και το κέρδος τους ανεβαίνει κατακόρυφα. Το παραμύθι λοιπόν οτι επιλέγονται ανατολικές χώρες κατασκευής για να πέσει το κόστος προς όφελος του καταναλωτή πάει περίπατο. Μερικά παραδείγματα επίσης. Το LINEA εξ Τουρκίας πωλείται αρχική τιμή κοντά στα 14 χιλιάρικα ενώ δε θα έπρεπε να ξεπερνά τα 11 σε καμία περίπτωση με αυτό το χάλι κινητήρα 77 ίππων και την τραγική ποιότητα υλικών ειδικά στο σαλόνι. Επίσης η AUDI μεταφέρει την παραγωγή των νέων ΤΤ και A3 cabrio στη Σλοβακία αν θυμάμαι καλά όπως πρόσφατα διάβασα, οι τιμές πώλησης όμως σιγά μη πέσουν. το ίδιο θα πωλούνται σα να κατασκευάζονταν στην Γερμανία...
Αλλά εμείς αγοράζουμε ότι μας πλασάρουν... χωρίς τον παραμικρό προβληματισμό. Εάν δεν υπήρχαν από πέρσι τόσες χιλιάδες παραγγελίες για το 500αράκι σήμερα το αμάξι θα πωλούνταν 2 χιλιάρικα κάτω σίγουρα…
-
ferox
ισως να ειχες καποιο δικιο, αν ολα τα αλλα ηταν σταθερα! Οταν εχεις πετρελαιο το οποιο εχει φτασει τα 100 δολλαρια το βαρελι... οποια εξοικονομηση ισοφαριζεται... φαντασου να κατασκευαζοταν τωρα σε καποια Γερμανια η Ιταλια.Επισης θεωρεις λανθασμενα πως το αμαξι φτιαχνεται εξ ολοκληρου σε αναπτυσσομενες χωρες. Ενα μεγαλο ποσοστο προερχεται απο τις παραδοσιακα ανεπτυγμενες οικονομιες.
Εν τελει τι προσπαθεις να δικαιολογησεις? Απεχει μερικες κλασσεις απο τα υπολοιπα της κατηγοριας... λογικο να κοστιζει παραπανω.
Επισης οπως εσυ πουλας κατι και επιθυμεις να κερδιζεις... ετσι και αυτοι επιθυμουν να κερδιζουν! Η εννοια του κερδους δεν ειναι κακη ξερεις, και δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα. Χρειαζονται λεφτα για να εξελιξουν την επομενη γενια του 500.... για να εισαγουν καινοτομια.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ferox
ισως να ειχες καποιο δικιο, αν ολα τα αλλα ηταν σταθερα! Οταν εχεις πετρελαιο το οποιο εχει φτασει τα 100 δολλαρια το βαρελι... οποια εξοικονομηση ισοφαριζεται... φαντασου να κατασκευαζοταν τωρα σε καποια Γερμανια η Ιταλια.Επισης θεωρεις λανθασμενα πως το αμαξι φτιαχνεται εξ ολοκληρου σε αναπτυσσομενες χωρες. Ενα μεγαλο ποσοστο προερχεται απο τις παραδοσιακα ανεπτυγμενες οικονομιες.
Εν τελει τι προσπαθεις να δικαιολογησεις? Απεχει μερικες κλασσεις απο τα υπολοιπα της κατηγοριας... λογικο να κοστιζει παραπανω.
Επισης οπως εσυ πουλας κατι και επιθυμεις να κερδιζεις... ετσι και αυτοι επιθυμουν να κερδιζουν! Η εννοια του κερδους δεν ειναι κακη ξερεις, και δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα. Χρειαζονται λεφτα για να εξελιξουν την επομενη γενια του 500.... για να εισαγουν καινοτομια.
Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τίποτα φίλε. Μόνο προβληματισμό εκφράζω. Σαφώς και για το κέρδος γίνονται όλα αλλά έχω δει αναμέτρητα βίντεο στο ίντερνετ βασικά από εκπροσώπους αυτοκινητοβιομηχανιών που προσπαθούν να πείσουν οτι τάχα οι μονάδες παραγωγής μεταφέρονται σε αναπτυσσόμενες χώρες για να πέσει το κόστος των προϊόντων προς όφελος του καταναλωτή. ΠΑΡΑΜΥΘΙ. Όπου και να κατασκευάζονταν τα προϊόντα τους, στην ίδια τιμή θα τα πούλαγαν απλά τώρα δεν θέλουν να παραδεχτούν οτι όλα γίνονται για το κέρδος το δικό τους και όχι του καταναλωτή. Μάλιστα εις βάρος του καταναλωτή γίνεται τις περισσότερες φορές όπως πχ το LINEA σε σύγκριση με το Grande Punto που ενώ υποτίθεται είναι ίδια αυτοκίνητα η ποιότητα του τουρκικού LINEA είναι εξοργιστικά χειρότερη από το Ιταλικής κατασκευής G.P. To ταμπλό πχ ενώ είναι ίδιο εμφανισιακά εντούτοις το υλικό κατασκευής στο τούρκικο είναι επιπέδου LADA! Παρόλα αυτά το LINEA πωλείται αναλογικά και 20% τουλάχιστον ακριβότερα από το Grande Punto. Εάν η ΦΙΑΤ σεβόταν τον καταναλωτή θα έπρεπε το LINEA να κοστίζει 20% λιγότερο λόγω Τουρκίας όπου το μεροκάματο δε ξεπερνά τα 20 δολάρια (12Ευρώ περίπου) δηλαδή και θεωρείται και πολύ καλό μεροκάματο στην τουρκία.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
..να βγαλει ενα αμαξι για τα δικα μου γουστα η φιατ, που εχει να γινει απο την εποχη barchetta/coupe/punto gt.
Απο Κia, Chevrolet , και Ηonda, ποια αυτοκινητα αντιστοιχης κατηγοριας σου αρεσουν...?
δυστυχως κανενα
θα επαιρνα το panda με κλειστα ματια κιολας. γιατι ειναι σε λογικη τιμη και ειναι παρα πολυ καλο αυτοκινητο. ομως δεν θα το εκανα επειδη χρησιμοποιησαν οι ιταλοι σ'αυτο καμια 'τεχνολογια' της προκοπης, εξαλλου δεν ειναι αυτος ο ρολος του. ουτε και θα το επαιρνα επειδη οταν η φιατ εφτιαχνε αμαξια οι αλλοι ηταν στα δεντρα. θα το επαιρνα επειδη ειναι overall (μαζι με την τιμη) κατα την αποψη μου η ΚΑΛΥΤΕΡΗ επιλογη.
στα υπολοιπα που λες με βρισκεις συμφωνο (αλλα δεν πιστευω οτι θα προτιμουσες την ιαπωνικη απομιμηση, θελει πολλες υποχωρησεις σε χωρους ανεση κλπ .. αλλωστε αν την προτιμουσες θα την ειχες αγορασει, ειναι πιο φτηνη απ'το αμαξι σου )βεβαια απο την αλλη το 500 θα ειναι ισως ενα μικρο 'κυρους' αφου θα το αγορασουν πολλες** ψωναρες **που θα αγοραζαν το σμαρτ ή το μινι κ θα το προτιμησουν (με βαρια καρδια παντως..) επειδη ειναι πιο πρακτικο απ'το σμαρτ κ πιο φτηνο απ'το δευτερο
Μπά δεν το ήξερα ότι είμαι ψωνάρα.....(θα πάρω 500 αυτόματο)
εγραψα : θα το αγορασουν ΠΟΛΛΕΣ ψωναρες και οχι θα το αγορασουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ψωναρες.
εξ'αλλου το να ειναι καποιος ψωναρα ειναι δικαιωμα του και προβλημα του (εξ'αλλου ο ορισμος 'ψωναρα' ειναι ΣΑΦΩΣ υποκειμενικος)κατα τ'αλλα οποιος τα'χει μαγκια του να τα σκασει για το 500, ειναι ενα ομορφο αυτοκινητακι το οποιο ειμαι σιγουρος (αν και φυσικα δεν το εχω οδηγησει) οτι θα ειναι σε γενικες γραμμες καλο για αυτο που ειναι, οπως ολα τα νεα φιατ.
αυτο ομως δεν σημαινει οτι η τιμη του ειναι λογικη -
skye
Δεν με νοιαζουν οι υποχωρησεις σε ανεση κτλ. Μονος ειμαι στη ζωη.
Ποιο αμαξι ομως λες, γιατι εμενα το μυαλο μου πηγε στο ΜΧ5... (που ευχαριστως θα οδηγουσα αν μπορουσα να αγορασω). Kαι το pro-ceed θα οδηγουσα, αλλα αυτη τη στιγμη δεν μου περισσευει -
[quote='saxon_747']skye
Δεν με νοιαζουν οι υποχωρησεις σε ανεση κτλ. Μονος ειμαι στη ζωη.
Ποιο αμαξι ομως λες, γιατι εμενα το μυαλο μου πηγε στο ΜΧ5... (που ευχαριστως θα οδηγουσα αν μπορουσα να αγορασω). Kαι το pro-ceed θα οδηγουσα, αλλα αυτη τη στιγμη δεν μου περισσευει -
Το έχει δει κανένας από μέσα το 500άκι?
Από υλικά τι λέει??
-
Μάλλον θα πεταχτώ εγώ αύριο ή μεθαύριο. Τα περιοδικά πάντως μιλούν με πολύ κολακευτικά λόγια.
FIAT 5oo 2007