-
Δεν μετράω και δεν εξισώνω..
..Στο θέμα μας τώρα (μήπως πρέπει να ανοίξουμε νέο topic;)...
Ξαναλέω, ότι αντίστοιχες περιπτώσεις εύνοιας προς έναν οδηγό, επιθετικών ενεργειών από κάποιον και άλλα τέτοια σκανδαλιστικά που όλοι λατρεύουμε στην F1 και που την έχουν σημαδέψει, έχουν γίνει και από άλλους στο παρελθόν. Έγραψα και πιο πριν ότι η Ferrari τα έκανε επιδεικτικά και χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος (για μένα, για τον Todt προφανώς όχι, και διευθυντής εκεί είναι αυτός και όχι εγώ).- Τα γεγονότα με τον Schumacher είναι σχετικά πρόσφατα οπότε πιο εύκολο να ανακληθούν στο μυαλό μας. Ειδικά κάποιοι νεότεροι που παρακολουθούν F1 λιγότερο απο 10 χρόνια είναι φυσικό να γνωρίζουν άμεσα μόνο αυτά.
- Κάποιοι δημοσιογράφοι στο νησί είναι φανερά εναντίον του Schumacher. Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης των κατορθωμάτων του, απλά μέσω ανούσιων συγκρίσεων και σχολιασμών προσπαθούν να δείξουν μια συγκεκριμένη εικόνα, αυτή του αλλαζονικού, εσωστρεφούς, αντισυναδελφικού οδηγού που ενδιαφέρεται μόνο για το πως θα εξευτελίσει τους αντιπάλους του. Αυτά, στα αυτιά κάποιων Βρετανών που απολαμβάνουν τις ιστορίες για αγνούς sportsmen, ιππότες που μάχονται πανάξια, όπως και για την παλιά ιστορία με τους Γερμανούς και τον Πόλεμο, τον Χίτλερ, το Λονδίνο και το Κόβεντρυ που ισοπεδώθηκαν και άλλα τέτοια χαριτωμένα, ηχούν δίκαια όταν ο Schumacher πέφτει πάνω στον Hill και όχι όταν το κάνει ο Prost στον Senna και το αντίστροφο.
- Φυσικά υπάρχουν και χαρακτηριστικές περιπτώσεις κορυφαίων ανθρώπων του χώρου όπως του Murray Walker που δεν έκρυψαν τον θαυμασμό τους για τον Schumacher.
Αναφέρω παραδείγματα κυρίως τηλεοπτικά, γιατί αυτά είναι πιο εύκολο να επηρεάσουν και το κοινό άμεσα.
Προσωπικά πάλι θα έλεγα ότι το ποσοστό υποστήριξης/αμφισβήτησης του Schumacher στη Βρετανία είναι γύρω στο 60/40.
Η Αγγλία δεν είναι η μόνη χώρα που συμβαίνουν αυτά..Απλά λόγω μεγέθους και ιστορίας το τί συμβαίνει εκεί επηρεάζει έμμεσα το χώρο..
Αν η Ελλάδα ήταν στη θέση αυτή και σε κάποιο grand prix ο κακός Τούρκος (κορυφαίος κατά τ' άλλα) έβγαζε έξω τον καλό Έλληνα, τότε όλοι φανταζόμαστε τί θα γινόταν... Εδώ ολόκληρο στάδιο αποδοκίμαζε άλλους αθλητές επειδή οι κακοί ξένοι έβγαλαν από την μέση τον ήρωα ''Αίολο''.
Είναι θέμα παιδείας και θέλησης να ψάξεις πίσω από τις ταμπέλες και τις φανφάρες κάποιων... -
Και οι δύο εφάρμοσαν team orders που αποφάσισαν τον νικήτη. Το ίδιο πράγμα έκαναν.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
επιβεβαιώθηκε ότι ο Ρούμπενς παίζει το Νο.2 χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι στο συμβόλαιό του (όπως δήλωσε και ο ίδιος τη Πέμπτη). Αν ήθελε φυσικά θα είχε φύγει από την ομάδα αλλά δε το έκανε και δέχτηκε αυτή τη κατάσταση.
Τώρα φταίω εγώ να σου ζητήσω αποδείξεις και συμβόλαια; Όπως έκανες εσύ προηγουμένως;
Επί της ουσίας, ο ipan είπε (μεταξύ άλλων) πως όπως ο Μπάρι βοήθησε τον Σούμι έτσι κι ο ΝτΚ βοήθησε τον Χάκινεν. Γνωρίζουμε οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) ότι αυτό δεν είναι αληθές.
μα τι να αποδείξουμε? αφού δε μπορούμε. Αυτό που φαίνεται στη πίστα μπορούμε να το πούμε ωστόσο το συμβόλαιο το είδε μόνο ο Ρούμπενς ο οποίος δήλωσε ότι δεν έγραφε κάτι για Νο.2.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
[snip]
Αν ήθελε φυσικά θα είχε φύγει από την ομάδα αλλά δε το έκανε και δέχτηκε αυτή τη κατάσταση.Μάλλον για αυτό τον είδαμε σήμερα να δηλώνει στην κάμερα ότι πάει στη ΜΠΑΡ γιατί εκεί έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει πρωτάθλημα!
Νομίζω είναι σωστή κίνηση αφού ποτέ δε κατάφερε να πείσει κανέναν με τις επιδόσεις του ΣΥΝΟΛΙΚΑ όσο ήταν στη Φεράρι. Για να δούμε αν θα πείσει δίπλα στον Button
-
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Ειναι σαν να μου λες οτι ο μεν εκανε ληστεια σε τραπεζα με εκρηξεις πυροβολισμους κλπ, ενω ο δε εκανε μετρημενη σχεδιασμενη δουλεια και ουτε που τον πηραν χαμπαρι. Αλλα ειναι τα ιδια στο αποτελεσμα.Επειδή για μένα το θέμα αυτό μόνο καινούριο δεν είναι, για όποιον ενδιαφέρεται, η ολοκληρωμένη μου άποψη για τα team-orders και για το κατά πόσο είναι θεμιτά ή όχι υπάρχει δημοσιευμένη στο Ίντερνετ εδώ και 3,5 χρόνια σε αυτή τη διεύθυνση.
-
Καλά δεν φρόντισες να ηρεμήσεις λίγο στις διακοπές; Φουριόζος γύρισες. Συγγνώμη για την κούραση που σου προκάλεσα αλλά όταν δύο άνθρωποι δεν καταλαβαίνονται μάλλον δεν φταίει μόνο ο ένας...
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Μετά από λίγες μέρες λοιπόν πάλι εδώ, σόρυ για την καθυστερημένη απάντηση .
Οι 'ταρζανιές' του παρελθόντος ήθελαν χέρια, άντερα, μυαλό, τεχνική και ψυχή. Τα ζητούμενα δηλαδή σε όποιον θέλει να αποκαλείται κορυφαίος οδηγός αγώνων.
Ήθελαν όλα αυτά που λές, αλλά όλα τα παραπάνω δεν αρκούν αν ο εξοπλισμός δεν βοηθάει. Δηλαδή πιστεύεις ότι η έλλειψη προσπερασμάτων οφείλεται στο ότι σήμερα οι οδηγοί δεν έχουν χέρια; Όχι βέβαια. Απλά τα μονοθέσια τους δεν τους επιτρέπουν να κολλάνε στον προπορευόμενο. Αν ήταν θέμα χεριών, θα έπρεπε να φύγουν οι σημερινοί οδηγοί της F1 να παν σπίτια τους, και στη θέση τους να μπουνε οδηγοί από τα ενιαία όλου του κόσμου που σε κάθε αγώνα γίνεται της πόπης απο προσπεράσματα.
Δεν καταλαβαινόμαστε! Δεν με ενδιαφέρει το γιατί, με ενδιαφέρει το δια τάυτα. Και στο δια ταύτα οι παλιοί ήταν σε άλλο επίπεδο.
Αυτό το γιατί που δεν σ ενδιαφέρει είναι το επιχείρημα μου που στηρίζει την άποψη μου. Η άποψη μου είναι ότι οι σύγχρονοι είναι εξίσου 'χεράδες' αλλά τα αυτοκίνητα δεν τους επιτρέπουν να κάνουν κάποια πράγματα.
Πολλές φορές δεν είναι καν στο χέρι τους να προσπεράσουν, απλά πηγαίνουν όσο πιο γρήγορα μπορούν ελπίζοντας σε ένα λάθος του μπροστινού.
Πολλές φορές επίσης είναι στο χέρι τους, αλλά δνε το κάνουν και μάλιστα συνειδητά.
Διαφωνώ, δεν θυμάμαι κάποια περίπτωση που κάποιος μπορούσε να περάσει και δεν το κανε. Δεν μιλάμε για περίπτωσεις που η κόντρα ήταν μεταξύ τιμ μειτς και υπήρχαν τιμ όρντερς. Αυτά γίνονταν πάντα. Αλήθεια σε περίπτωση που κάποιος δεν προσπέρασε, πως μπορείς να είσαι σίγουρος ότι μπορούσε και δεν ήθελε;
Εγω πάλι θυμάμαι τον Ρ.Σουμάχερ π.χ. να λέει πως 'δεν επιχείρησα να προσπεράσω τον αδερφό μου γιατί είναι επικίνδυνος'.
Και που το είπε ο Ραλφ; Σημαίνει πως είναι κανόνας;
Αυτό είναι πολύ απογοητευτικό για αυτόν που κυνηγάει και δίνει περισσότερη αξία στην οδηγική προσπάθεια του, καθώς είναι δύσκολο να παλεύει χωρίς αντίκρυσμα.
Θα με συγχωρέσεις αλλά η αναμονή δεν είναι προσπάθεια γενικώς, πόσο μάλλον οδηγική.
Μα φίλε μου δεν πρόκειται περι αναμονής. Ότι μπορεί κάνει ο έρημος ο οδηγός αλλά οι νόμοι της φυσικής το απαγορεύουν. Προσπαθεί να κολλήσει, κλείνει τη διαφορά, και μόλις φτάσει σε μία σχετικά γρήγορη στροφή η διαφορά ξανανοίγει γιατί δεν υπάρχει πρόσφυση.
Ειλικρινά έχω κουραστεί, έχω και 39 πυρετό. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω καλύτερα: δεν με ενδοαφέρει γιατί δεν το κάνουν, με ενδιαφέρει ότι δεν το κάνουν ενώ οι παλιοί το έκαναν.
Το ότι δεν καταλαβαινόμαστε είναι προφανές. Προφανώς φταίω εγώ γι αυτό ...
Γενικά, μπορεί τα ηλεκτρονικά να έχουν κάνει πιο ευκολοδήγητα τα μονοθέσια αλλά εξαιτίας τους απαιτείται πολύ μεγαλύτερη οδηγική προσπάθεια από έναν οδηγό για να αποκομίσει κάποιο πλεονέκτημα. π.χ. παλιότερα ο ατζαμής γλιστρούσε περισσότερο στην έξοδο της στροφής και αμέσως υπήρχε ένα σημείο που ο καλύτερος οδηγός μπορούσε να αποκομίσει πλεονέκτημα. Σήμερα δεν μπορεί να αποκομίσει κάτι στη φάση της εξόδου ή αν μπορεί αυτό είναι ελάχιστό. Γενικά μεγάλη προσπάθεια ανταμοίβεται με μικρότερο κέρδος.
Μικρή προσπάθεια ανταμείβεται με μεγάλο κέρδος σήμερα. Παλιά η μικρή προσπάθεια ανταμειβόταν με μικρό κέρδος και η μεγάλη προσπάθεια με μεγάλο κέρδος.
Ποιο αξίωμα το λέει αυτό; Δεν πρέπει να χες πολλή όρεξη να ασχοληθείς με το ποστ μου ή μου φαίνεται; Κρίμα γιατί δεν με έχεις συνηθίσει σε τέτοιες απαντήσεις.
Δεν κατάλαβα. Το δικό μου είναι αξίωμα και το δικό σου δεν είναι ('Γενικά μεγάλη προσπάθεια ανταμοίβεται με μικρότερο κέρδος');
Έκανα προσπάθεια να εξηγήσω αυτό που λέω, μπορεί να είναι λάθος, άλλα ξόδεψα μία παράγραφω για να εξηγήσω γιατί το πιστεύω. Το επιχείρημα μου μπορείς να το διαβάσεις. Η δική σου άποψη πάλι δεν χρειάζεται τεκμηρίωση, απλά ισχύει επειδή το λές εσύ...
Απ την άλλη αυτός που καταφέρνει να βρει δύο δέκατα σε σχέση με τον τιμ μέιτ του, δίνει δείγμα της οδηγικής του οξυδέρκειας (γιατί κατάφερε και τα βρήκε ενώ είναι τόσο δύσκολο) αλλά αυτό δεν μας εντυπωσιάζει γιατί πρόκειται μόνο για δύο δέκατα και όχι για 8 (λέμε τώρα) όπως θα γινόταν παλιότερα.
Οδηγική οξυδέρκεια δεν είναι να βρεις 2 δέκατα τρέχοντας ουσιαστικά σε μια ιδανική γραμμή μόνος σου, αλλά να βρεις ποια γραμμή ταιριάζει ανά πάσα στιγμή καλύτερα στιw συνθήκες του μονοθεσίου σου ώστε επιλέγοντάς την όχι μόνο να κερδίσεις δέκατα αλλά και θέσεις (προσπέρασμα). Οδηγική οξυδέρκεια είναι επίσης να φυλάσσεις τα κάυσιμα, τα ελαστικά και τον κινητήρα σου και όχι να επαναπάυεσαι στα πιτ-στοπς, στους κόφτες και στα αυτόματα/ημιαυτόματα κιβώτια.
Απο όλα τα παραπάνω μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για την οδηγική οξυδέρκεια. Τα περισσότερα μπορούμε να τα δούμε και σήμερα αν και πιο σπάνια. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ο γρήγορος γύρος δεν μπορεί να μας δώσει κι αυτός δείγματα.
Που ακριβώς έχω γράψει ότι δεν μπορεί να μας δώσει κι αυτός δείγματα; Έχω γράχει ότι σήμερα μας δίνουν ΛΙΓΟΤΕΡΑ δείγματα.
Είπες ότι 'Οδηγική οξυδέρκεια δεν είναι να βρεις 2 δέκατα τρέχοντας ουσιαστικά σε μια ιδανική γραμμή μόνος σου...'. Σε συνθήκες δοκιμαστικών δηλαδή. Όχι αβγό, κοκό.
Απο άποψη οδηγικής διάρκειας τα πράγματα τείνουν να γίνονται πιο δύσκολα, σκέψου αυτό που είχε πει ο Βιλνέβ πέρσι μετά την Κίνα. Δεν περίμενε ότι ο ρυθμός θα ήταν τόσο έντονος για όλο τον αγώνα, ότι δεν ήταν έτσι πριν σταματήσει, ή τέλος πάντων κάπως έτσι το χε πει.
Θα με τρελλάνεις εσύ σήμερα. Αν κουράστηκε ο καυμένος ο Βιλνέβ στη Κίνα τότε όλοι αυτοί που έτρεχαν με χειροκίνητα κιβώτια, προσπερνούσαν συνέχεια ο ένας τον άλλο στη διάρκεια του αγώνα και κουβαλούσαν 1200 με 1400 άλογα στην πλάτη τι έκαναν;
Όταν μιλάμε για οδηγική διάρκεια, συζητάμε για το πόσο πολύ πιέζουν οι οδηγοί κατα τη διάρκεια του αγώνα, τι μέρος του αγώνα ξοδεύουν πηγαίνοντας 100%. Παλιότερα επειδή έπρεπε να σώσουν καύσιμα και να φυλάξουν λάστιχα ξόδευαν μικρότερο μέρος του αγώνα πηγαίνοντας 100%. Με τα πιτ στοπς, τα πολλά σετ ελαστικών και το αυτοκίνητο πιο ελαφρύ λόγω ανεφοδιασμών τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα τα πρόσφατα χρόνια. Δεν είπα ότι ο Βιλνέβ κουράστηκε, αλλά ότι δεν θυμόταν τον αγώνα να πηγαίνει σε αυτό το ρυθμό.
Αλλά και από σωματική καταπόνηση να το δούμε, δεν ξέρουμε πότε ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα. Αλλά βλέποντας τη φυσική κατάσταση των τότε οδηγών μάλλον σήμερα είναι πιο δύσκολα. Λίγοι οδηγοί του 70-80 θα άντεχαν σήμερα.Σήμερα έχουν μεγαλύτερα G, παλιά είχαν μεγαλύτερα όλα τα υπόλοιπα (και κυρίως τα ρίσκα).
Άλλο είναι αυτό που αρχικά συζητούσαμε. Η οδηγική διάρκεια και όταν μιλάμε γι αυτή δεν εννοούμε τις καταπονήσεις. Όπως και να χει αμφισβητείται σε ποια εποχή οι καταπονήσεις ήταν μεγαλύτερες.
Απο τα μέσα του 80 μέχρι τις αρχές του 90 4 οδηγοί μοιράστηκαν τα πρωταθλήματα κατα κύριο λόγο η μάχη ήταν Σένα με Προστ με Πικε και Μάνσελ να παίρνουν από ένα.
Τα μέσα του 80 με αρχές του 90 είναι 6 χρόνια. Άρα 4 champs σε 6 χρόνια.
Κατ αντιστοιχία από τα μέσα του 90 επίσης 4 οδηγοί μοιράστηκαν τα πρωταθλήματα, με τη διαφορά ότι ακολούθησε μια περίοδος που το πήρε ο Σουμάχερ, αλλά όπως είπα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν καλοί οδηγοί, αλλά ότι μία ομάδα κυριάρχησε.
Ε όχι και κατά αντιστοιχία!!!! Από τα μέσα του 90 μέχρι σήμερα είναι 15 χρόνια!!!! 4 champs δηλαδή σε 15 χρόνια (που είναι η αντιστοιχία?)
Μίλησες για το πόσους πρωταθλητές είχαμε πριν το 94 και πόσους μετά. Όταν έλεγα αρχές 90 εννοούσα μέχρι το 93 και όχι το 1990. Αλλά ας πάρουμε σαν χρονιά εκκίνησης το 84 που ξεκίνησε να τρέχει ο Σέννα. Είχαμε 5 πρωταθλητές από 84 μέχρι 93, σύνολο 10 χρόνια. Απο τα μέσα του 90 μέχρι σήμερα είναι 10 χρόνια απ ότι ξέρω, 11 αγωνιστικές σεζόν!!! Έχουμε 4 πρωταθλητές σε 11 χρόνια, αντί για 5 σε 10. Να η αντιστοιχία.
ΥΓ. Την κάνω για λίγες μέρες οπότε τα λέμε απο βδομάδα!
Εγώ την κάνω την Κυριακή για μια εδομάδα. Οπότε από την παράλλη τα ξαναλέμε.
Πάρε λοιπόν από το 1980 μέχρι το 1994 που πήρε ο ο ΜΣ το 1ο του champ, κι από το 1994 μέχρι σήμερα (από 15 χρόνια η κάθε περίοδος). Μέτρα πρωταθλητές: από το 94 και μετά 3 ολόκληροι, από το 94 μέχρι το 80 εφτά νομίζω (υπάρχει μια κάποια διαφορά, δεν βρίσκεις;).
Πολύ πρόχειρους υπολογισμούς κάνεις πάντα όπως σε συμφέρει όμως. Το 94 σε ποια περίοδο θα το βάλουμε. Απ το 94 μέχρι σήμερα είναι 11 πρωταθλήματα συμπληρωμένα, όχι 15. Επίσης από το 94 και μετά είχαμε 4 πρωταθλητές, όχι 3, και απο φέτος θα έχουμε 5ο. Και έχουμε άλλες 3 σεζόν μέχρι τη 15 ετία. Αυτά προς το παρόν
-
Ο χρήστης ody_xanthi έγραψε:
Καλά δεν φρόντισες να ηρεμήσεις λίγο στις διακοπές; Φουριόζος γύρισες.Πώς να ηρεμήσω; Τις πρώτες μέρες η γυναίκα μου είχε ωτίτιδα, τις μισές μέρες η θάλασσα ήταν μόνο για σερφινγ (Χαβάη 5-0) και την τελευταία μέρα ήμουν με 40 πυρετό. Ταξίδεψα για Αθήνα (οδηγωντας) με 39 πυρετό... ανάθεμα κι αν ήταν διακοπές αυτές.
Συγγνώμη για την κούραση που σου προκάλεσα αλλά όταν δύο άνθρωποι δεν καταλαβαίνονται μάλλον δεν φταίει μόνο ο ένας...
Προφανώς.
Αυτό το γιατί που δεν σ ενδιαφέρει είναι το επιχείρημα μου που στηρίζει την άποψη μου. Η άποψη μου είναι ότι οι σύγχρονοι είναι εξίσου 'χεράδες' αλλά τα αυτοκίνητα δεν τους επιτρέπουν να κάνουν κάποια πράγματα.
Το έχω καταλάβει από την αρχή ότι αυτό είναι το επιχείρημά σου. Απλά εσύ μάλλον δεν είχες καταλάβει το δικό μου.
Εγω πάλι θυμάμαι τον Ρ.Σουμάχερ π.χ. να λέει πως 'δεν επιχείρησα να προσπεράσω τον αδερφό μου γιατί είναι επικίνδυνος'.
Υπάρχουν κι άλλοι, απλά δεν τους θυμάμαι.
Έκανα προσπάθεια να εξηγήσω αυτό που λέω, μπορεί να είναι λάθος, άλλα ξόδεψα μία παράγραφω για να εξηγήσω γιατί το πιστεύω. Το επιχείρημα μου μπορείς να το διαβάσεις. Η δική σου άποψη πάλι δεν χρειάζεται τεκμηρίωση, απλά ισχύει επειδή το λές εσύ...
Οκ, κατάλαβα τι εννοείς 'αξιωματικά'. Παλιά λοιπόν, εκανες μεγάλη προσπάθεια (π.χ. προσπέρασμα) είχες μεγάλο κέρδος (π.χ. μια θέση). Σήμερα κάνεις μικρή προσπάθεια (μένεις στη γραμμή σου) έχεις μεγάλο κέρδος (π.χ. θέση από προσπέρασμα στα πιτς).
Είπες ότι 'Οδηγική οξυδέρκεια δεν είναι να βρεις 2 δέκατα τρέχοντας ουσιαστικά σε μια ιδανική γραμμή μόνος σου...'. Σε συνθήκες δοκιμαστικών δηλαδή. Όχι αβγό, κοκό.
Το 'σε συνθήκες δοκιμαστικών' το εξήγαγες εσύ σαν συμπέρασμα, δεν το έγραψα ούτε το υπονόησα εγώ. Αντίθετα εγώ για συνθήκες αγώνα μιλούσα, όπου σήμερα τρέχουν ουσιαστικά μόνοι τους σε μια ιδανική γραμμή (δεν απειλούν δεν απειλούνται) .
Άλλο είναι αυτό που αρχικά συζητούσαμε. Η οδηγική διάρκεια και όταν μιλάμε γι αυτή δεν εννοούμε τις καταπονήσεις. Όπως και να χει αμφισβητείται σε ποια εποχή οι καταπονήσεις ήταν μεγαλύτερες.
Γιατί συζητούσαμε αρχικά, για θύμησέ μου.
Πολύ πρόχειρους υπολογισμούς κάνεις πάντα όπως σε συμφέρει όμως. Το 94 σε ποια περίοδο θα το βάλουμε. Απ το 94 μέχρι σήμερα είναι 11 πρωταθλήματα συμπληρωμένα, όχι 15. Επίσης από το 94 και μετά είχαμε 4 πρωταθλητές, όχι 3, και απο φέτος θα έχουμε 5ο. Και έχουμε άλλες 3 σεζόν μέχρι τη 15 ετία. Αυτά προς το παρόν
Έχεις δίκιο εδώ, 11 χρόνια είναι από το 94 μέχρι σήμερα όχι 15, Και όντως είναι 4 οι πρωταθλητές. Δεν το έκανα επίτηδες, η κούραση και ο πυρετός έφταιγαν (το 94 είναι μετρημένο στην σύγχρονη περίοδο μόνο).
-
θεωρώ ότι ξεφύγατε
το ερώτημα είναι Σενα ή Σουμάχερ..
Τώρα τί έκανε ο Χακινεν και ο Μπαρικέλο..δεν με ενδιαφέρει
ούτε με αριθμούς θα βρούμε την άκρη.
Η στατιστική είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα--> κάποιες φορές.
Μιλάμε για διαφορετικούς οδηγούς
Μιλάμε για διαφορετικές εποχές, έστω κι αν συνυπήρξαν κάποια χρονια στους αγώνες.
Και για δώσω τροφή και για άλλη διαμάχη θα πω ότι αυτό που έκανε τον Σενα ισάξιο του Σουμάχερ ήταν ο θανατός του.
Αν δεν έφευγε, όπως έφυγε μάλλον θα τον συγκρίναμε με τον Λάουντα,τον Πικέ, τον Πρόστ ..
Ίσως να μην ήταν τέτοια και η εξέλιξη του Σουμάχερ , θα πείτε...
Δικιο
Αλλά ο Σουμάχερ ευνοήθηκε και από την αποχώρηση του Χάκινεν..
Αν το δω σαν θεατής θα προτιμούσα τον Σενα. Έχουμε να θυμόμαστε ακόμη καποιες στιγμές του σε αγώνες.Ενώ για τον Γερμανό 5-6 χρόνια μετά την αποχώρησή του μάλλον θα θυμόμαστε τους αριθμούς του...
Αν το δω σαν οπαδός μιας ομάδας ή σαν υπεύθυνος μιας ομάδας προτιμώ τον Σουμάχερ.Απίστευτα καταρτισμένος και εργατικός οδηγός.Συνεπής , στηρίζει και τιμά την ομάδα.*** άσχετο με το ερώτημα ..Αλλά εγώ προτιμώ τον Χακινεν και τον Λάουντα...και από τους ν΄΄εους τον Μπάτον και τον Κιμι...
-
Ο χρήστης pptsmps έγραψε:
θεωρώ ότι ξεφύγατε
το ερώτημα είναι Σενα ή Σουμάχερ..
Τώρα τί έκανε ο Χακινεν και ο Μπαρικέλο..δεν με ενδιαφέρει
ούτε με αριθμούς θα βρούμε την άκρη.
[snip]Άκρη δεν πρόκειται να βρούμε έτσι κι αλλιώς Απλά σκοτώνουμε την ώρα μας...
-
Όντως,ξέφυγε λίγο η κουβέντα...Ο Σέννα κάθησε 10 χρόνια και πέτυχε 41 νίκες και 65 πολ.Ο Σουμάχερ έχει 14 χρόνια κι έχει 84 νίκες και 64 πολ..Αν λοιπόν έρθει κάποιος οδηγός μετά απο κάποια χρόνια και πετύχει 120 νίκες,100 πολ και σαρώσει τα πρωταθλήματα σε 19 χρόνια,θα είναι αυτομάτως ο καλύτερος πιλότος όλων των εποχών???Η F1 δεν είναι μόνο νούμερα,δυστυχώς μερικοί δεν το καταλαβαίνουν αυτό..κι αν δεν θέλουν να το καταλάβουν και συνεχίζουν με τα στατιστικά,ας ψάξουν να δούν τι έχει καταφέρει ο Γερμανός στα πρώτα 161GP(οι εκκινήσεις του Senna),δηλαδή μέχρι και το GP στη Μελβούρνη το 2001 και ας συγκρίνουν τα αποτελέσματα με του Σέννα(νίκες,πόλ παγκόσμια πρωταθλήματα και άλλα)για να καταλάβουν μερικά πράγματα....
-
Κάποτε ψήφιζα σε τέτοιες ψηφοφορίες αλλά πλέον έχω αντιληφθεί πως δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. Οι εποχές αλλάζουν, τα μονοθέσια αλλάζουν, οι κανονισμοί αλλάζουν... οι αγώνες αλλάζουν. Οπότε τί να συγκρίνεις. Τα επιτεύγματα του ενώς ή του άλλου πιλότου δεν είναι συγκρίσιμα από την στιγμή που και οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Βεβαίως μπορείς να κρίνεις ποιός ήταν ο πιό επιτυχημένος οδηγός όλων των εποχών ρίχνωντας μια ματιά στα στατιστικά. Αλλα δεν μπορείς να βάλεις στο ίδιο τραπέζι τις οδηγικές ικανότητες π.χ του Fangio και του Schumacher άσχετα αν τα πρωταθληματά τους είναι περίπου τα ίδια. Απλά κοιτάξτε τί οδηγούσε ο καθένας τους.
Τέτοιες ψηφοφορίες πιστεύω είναι του στυλ κουβέντα να γίνεται προς ανταλλαγή απόψεων και όχι για να οδηγηθούμε σε ασφαλή συμπεράσματα. -
Ο χρήστης erefer έγραψε:
Όντως,ξέφυγε λίγο η κουβέντα...Ο Σέννα κάθησε 10 χρόνια και πέτυχε 41 νίκες και 65 πολ.Ο Σουμάχερ έχει 14 χρόνια κι έχει 84 νίκες και 64 πολ..Αν λοιπόν έρθει κάποιος οδηγός μετά απο κάποια χρόνια και πετύχει 120 νίκες,100 πολ και σαρώσει τα πρωταθλήματα σε 19 χρόνια,θα είναι αυτομάτως ο καλύτερος πιλότος όλων των εποχών???Η F1 δεν είναι μόνο νούμερα,δυστυχώς μερικοί δεν το καταλαβαίνουν αυτό..κι αν δεν θέλουν να το καταλάβουν και συνεχίζουν με τα στατιστικά,ας ψάξουν να δούν τι έχει καταφέρει ο Γερμανός στα πρώτα 161GP(οι εκκινήσεις του Senna),δηλαδή μέχρι και το GP στη Μελβούρνη το 2001 και ας συγκρίνουν τα αποτελέσματα με του Σέννα(νίκες,πόλ παγκόσμια πρωταθλήματα και άλλα)για να καταλάβουν μερικά πράγματα....Σύνελθε ρε φίλε, εσύ μας έβαλες στο τριπάκι να τους συγκρίνουμε. Και στην τελική αφού δεν μπορούμε να πούμε ποιος είναι καλύτερος ας λέμε ποιος είναι πιο επιτυχημένος: Michael Schumacher.
Μας λες πως μιλάμε με τα νούμερα ενω και η δική σου θέση πάνω σε νούμερα και στατιστικα στηρίζεται.
-
Ο χρήστης FireBro έγραψε:
ποιος είναι πιο επιτυχημένος: Michael Schumacher.Μας λες πως μιλάμε με τα νούμερα ενω και η δική σου θέση πάνω σε νούμερα και στατιστικα στηρίζεται
Μην λές π@π@ριες, o πιο πετυχημένος οδηγός είναι αυτός που έχει τις περισσότερες νίκες σε σχέση με τα πόσα GP αγωνίστηκε.
Δηλαδή ο ..... (ντράμς) ..... Fangio -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Καλά δεν φρόντισες να ηρεμήσεις λίγο στις διακοπές; Φουριόζος γύρισες.
Πώς να ηρεμήσω; Τις πρώτες μέρες η γυναίκα μου είχε ωτίτιδα, τις μισές μέρες η θάλασσα ήταν μόνο για σερφινγ (Χαβάη 5-0) και την τελευταία μέρα ήμουν με 40 πυρετό. Ταξίδεψα για Αθήνα (οδηγωντας) με 39 πυρετό... ανάθεμα κι αν ήταν διακοπές αυτές.
Συγγνώμη για την κούραση που σου προκάλεσα αλλά όταν δύο άνθρωποι δεν καταλαβαίνονται μάλλον δεν φταίει μόνο ο ένας...
Προφανώς.
Το έχω καταλάβει από την αρχή ότι αυτό είναι το επιχείρημά σου. Απλά εσύ μάλλον δεν είχες καταλάβει το δικό μου.
Υπάρχουν κι άλλοι, απλά δεν τους θυμάμαι.
Οκ, κατάλαβα τι εννοείς 'αξιωματικά'. Παλιά λοιπόν, εκανες μεγάλη προσπάθεια (π.χ. προσπέρασμα) είχες μεγάλο κέρδος (π.χ. μια θέση). Σήμερα κάνεις μικρή προσπάθεια (μένεις στη γραμμή σου) έχεις μεγάλο κέρδος (π.χ. θέση από προσπέρασμα στα πιτς).
Το 'σε συνθήκες δοκιμαστικών' το εξήγαγες εσύ σαν συμπέρασμα, δεν το έγραψα ούτε το υπονόησα εγώ. Αντίθετα εγώ για συνθήκες αγώνα μιλούσα, όπου σήμερα τρέχουν ουσιαστικά μόνοι τους σε μια ιδανική γραμμή (δεν απειλούν δεν απειλούνται) .
Γιατί συζητούσαμε αρχικά, για θύμησέ μου.
Έχεις δίκιο εδώ, 11 χρόνια είναι από το 94 μέχρι σήμερα όχι 15, Και όντως είναι 4 οι πρωταθλητές. Δεν το έκανα επίτηδες, η κούραση και ο πυρετός έφταιγαν (το 94 είναι μετρημένο στην σύγχρονη περίοδο μόνο).
Πάλι εδώ. ΟΚ, ως προς τα επιμέρους έχουμε (και δεν θα επιμείνω) διαφορετικές απόψεις. Αυτό μας οδηγεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις και στο κυρίως θέμα που συζητάμε. Διαφωνούμε παντού δηλαδή .
-
Ο χρήστης ody_xanthi έγραψε:
[snip]
Διαφωνούμε παντού δηλαδή .Ως συνήθως
Δεν είναι κακό πάντως να διαφωνούμε. Το παντού (και πάντα, προσθέτω) είναι που με προβληματίζει λιγάκι, αλλά δεν βαριέσαι... (και) για αυτό δεν είναι τα φόρουμς;
-
Κανενας δεν ψηφιζει Φαντζιο
-
Μου φαινετε ηληθιο το Schumacher η Senna...Δεν μπορεις να εχεις ψηφοφορια για τον καλυτερο πιλοτο γενικα κ να εχεις τετοιο τιτλο...Οπως επισης δεν μπορεις να αφηνεις εκτος Brabham k Stewart...
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
ποιος είναι πιο επιτυχημένος: Michael Schumacher.
Μας λες πως μιλάμε με τα νούμερα ενω και η δική σου θέση πάνω σε νούμερα και στατιστικα στηρίζεται
Μην λές π@π@ριες, o πιο πετυχημένος οδηγός είναι αυτός που έχει τις περισσότερες νίκες σε σχέση με τα πόσα GP αγωνίστηκε.
Δηλαδή ο ..... (ντράμς) ..... FangioΠΑΠΑΡΙΕΣ λες εσύ, αν τρέξω δηλάδη δύο αγώνές και κερδίσω επειδή όλοι οι υπόλοιποι δεν τερμάτισαν, και δεν ξανατρέξω ποτέ θα είμαι ο πιο πετυχημένος πιλότος στην ιστορία της F1?
-
καλά σε είπαν ανεγκέφαλο..
παπαριές λένε οι αριθμοί? ο Fangio πιτσιρίκο έχει τρέξει πoλλά GP..
κοίτα τα νούμερα καλα και δες.. υπάρχει και ένας αμερικάνος που έτρεξε 2 GP και κέρδισε ένα, αλλα κανείς δεν τον αναφέρει. Μιλάμε για καλύτερος οδηγούς που έχουν πάρει μέρος σε αρκετά πρωταθλήματα όχι πυροτεχνήματα.. -
Tο πόσους αγώνες έχει τρέξει ο Fangio και το πόσα GP τρέχανε τότε ασε να το ξέρω εγώ
Το αν σε συμφέρει να βλέπείς τα record του Michael από την πλευρα που νομίζεις ότι σε συμφέρει τότε δεν ξέρω αν θα πρέπει να γελάω μαζί σου ή να σε λυπάμαι...p.s. Έτσι πάνω στις φοβίες σου χαρακτήριζε και λίγο για να μην σε πάρει απο κάτω
Ayrton Senna ή Michael Schumacher?