-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Η Φεράρι είναι πίσω όχι λόγο κινητήρα αλλά ελαστικών.
Υποτίθεται!
Σοβαρά τώρα, όταν κάτι πάει τόσο στραβά δεν ευθύνετια μονάχα ένας παράγοντας. Δεν λέω πως είναι απαραίτητα και κινητήρας, μπορεί να είναι και το αεροδυναμικό πακέτο. Πάντως δεν είναι μόνο τα λάστιχα.o DC είχε δηλώσει ότι το μονοθέσιο βελτιώνεται μέχρι .500 σε μια χρονιά ενώ τα ελαστικά 2-3 δευτ. Σίγουρα δε ευθύνεται 1 παράγοντας....αλλά τα ελαστικά παίζουν το σημαντικότερο παράγοντα με μεγάλη διαφορά....
-
Ο χρήστης FireBro έγραψε:
Με Φερραρικό συζητάω και μου λέει πως οι κινητήρες της Μερσέντες είναι της πλάκας και πως η Μερσέντες ενδιαφερεται μαλλον να μην έχει μεγαλύτερη κρίση από τους άλλους,
Το τι είμαι εγώ εσύ δεν μπορείς να το ξέρεις αλλά και πάλι δεν μιλάω οπαδικά ούτε για το συμφέρον της Ferrari.
Δες την pic στην υπογραφή μου και θα δεις πόσο Ferrarikos είμαι.
Εγώ νόμιζα πως στην υπογραφή σου δοκιμάζεις με τις εικόνες τον εαυτό σου να μην 'crack under the pressure'
-
Ενώ όταν δεν τερματίζεις και βαθμούς δεν παίρνεις και είσαι και ξεκούραστος.
Α, επίσης όταν δεν τερματίζεις φέτος ξεκινάς πρώτος στα δοκιμαστικά του επόμενου GP. -
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
o DC είχε δηλώσει ότι το μονοθέσιο βελτιώνεται μέχρι .500 σε μια χρονιά ενώ τα ελαστικά 2-3 δευτ. Σίγουρα δε ευθύνεται 1 παράγοντας....αλλά τα ελαστικά παίζουν το σημαντικότερο παράγοντα με μεγάλη διαφορά....Ξέρω τι έχει δηλώσει ο Ντ.Κ (btw, έχουμε ξανασυζητήσει και σου έχω πει πως τις δηλώσεις του οποιουδήποτε δεν τις παίρνω στα σοβαρά, ιδιαίτερα σε θέματα που δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ισχύουν ή όχι).
Επί του (νέου) θέματος τώρα, το aero-pack για παράδειγμα είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας με τα ελαστικά και μάλιστα πολλαπλά δυσκολότερος στην επίλυσή του.
-
Ενώ όταν δεν τερματίζεις και βαθμούς δεν παίρνεις και είσαι και ξεκούραστος.
Α, επίσης όταν δεν τερματίζεις φέτος ξεκινάς πρώτος στα δοκιμαστικά του επόμενου GP.Με λίγα λόγια, τα επιμέρους συστατικά ενός κινητήρα είναι όλα σημαντικά. Όταν είναι όλα σωστό ο κινητήρας είναι σούπερ, όταν ένα από αυτά υστερεί δεν σημαίνει πως ο κινητήρας είναι της πλάκας.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
o DC είχε δηλώσει ότι το μονοθέσιο βελτιώνεται μέχρι .500 σε μια χρονιά ενώ τα ελαστικά 2-3 δευτ. Σίγουρα δε ευθύνεται 1 παράγοντας....αλλά τα ελαστικά παίζουν το σημαντικότερο παράγοντα με μεγάλη διαφορά....
Ξέρω τι έχει δηλώσει ο Ντ.Κ (btw, έχουμε ξανασυζητήσει και σου έχω πει πως τις δηλώσεις του οποιουδήποτε δεν τις παίρνω στα σοβαρά, ιδιαίτερα σε θέματα που δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ισχύουν ή όχι).
τι μπορείς να αμφισβητήσεις στη συγκεκριμένη δήλωση του Ντ.Κ και γιατί?
-
Αν γινόταν για 1-2 GP εν θα το έλεγα, αλλά αυτό συμβαίνει κάτι χρόνια τώρα.
-
o DC είχε δηλώσει ότι το μονοθέσιο βελτιώνεται μέχρι .500 σε μια χρονιά ενώ τα ελαστικά 2-3 δευτ. Σίγουρα δε ευθύνεται 1 παράγοντας....αλλά τα ελαστικά παίζουν το σημαντικότερο παράγοντα με μεγάλη διαφορά....
τι μπορείς να αμφισβητήσεις στη συγκεκριμένη δήλωση του Ντ.Κ και γιατί?
Δεν αμφισβητώ ότι τα ελαστικά μπορούν να δώσουν 2-3 secs μες στη χρονιά, αμφισβητώ ότι το aero-pack ή/και o κινητήρας μπορούν να δώσουν μόνο μέχρι 1/2 sec μέσα στη χρονιά.
Επίσης, τα 2-3 secs που δίνουν τα λάστιχα τα δίνουν σε όλες τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό... έτσι δεν είναι? Άρα είναι σαν μην τα έδωσαν καθόλου;
Για να είμαστε ακριβείς, τα δίνουν σε μια ομάδα μέχρι να τα δώσουν και στην αντίπαλό της. -
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Εγω προσπαθω να καταλαβω πως τα καταφεραμε και βρεθηκαμε να συζηταμε για τη Μερσεντες, για να αποδειξουμε κατι, που αποδεικνυει κατι αλλο, και το αλλο κατι αλλο ακομη, και τα λοιπα!Επειδή προφανώς δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε
ΥΓ. Σόρυ για το off-topic, αλλά επειδή κάποιος που δεν θυμάμαι (ο Theofaman?) με ειχε ρωτήσει για την MiG-F1 και είναι δημοφιλές αυτό το topic (άρα μάλλον θα το διαβάσει), ενημερώνω πως το site ξανανέβηκε.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
ενημερώνω πως το site ξανανέβηκε.Πρέπει να γίνει και ανανέωση όμως...
-
Λοιπόν επειδή είμαι (και φαίνομαι τρομάρα μου) 'Φερραρικός', δεν γίνεται να μην διακρίνω μια κάποια 'αλλεργία' που έχει πιάσει τον Migf1 όταν βλέπει κόκκινο να θυμηθεί ό,τι κακό έχει συντελεστεί στην Φ1 τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια και στο οποίο να εμπλέκεται η Φερράρι! Είναι αστείο ότι το θέμα ξεκίνησε από σύγκριση ΑΣ-ΜΣ, συνεχίστηκε σε σύγκριση εποχών (αναμενόμενο) και διαφόρων οδηγών και καταλήγει σε σύγκρουση Μακλαρενικών - Φερραρικών (άντε πάλι)! Κανένας της Ρενώ δεν υπάρχει να βάλει τα πράγματα στην σωστή τους βάση και να καταδείξει πού εντοπίζεται το παρόν στην Φ1; Ειδάλως ας ανοίξουν δύο θρεντ με θέματα: Α. Το ένδοξο παρελθόν (πολύ ενδιαφέρον για να μάθουμε για άλλες ρομαντικότερες εποχές) και Β. 'Πού μου πάτησες και πού σου πάτησα τον κάλο' - thread για όλα τα κακώς κείμενα που εκπορεύθησαν από την Φερράρι και τους άλλους όλα αυτά τα χρόνια...
Επειδή όμως θα είμαι μονομερής και προκατειλημένος προς τον φίλο μου τον Χάρη (και θα βγουν ένα σωρό snip φοβάμαι) ...και όσους άλλους γιατί δεν τρελαίνομαι να γράψω για τον Σέννα και τα λοιπά και τα λοιπά, πιστεύω πως αξίζει να αναφέρω ότι ενημερώθηκα για διάφορα τεχνικά και άλλα θέματα σε τόσες σελίδες, και γενικά πέρασα ευχάριστα με τόσο πολύ και καλό διάβασμα Να έλειπε όλη αυτή η 'καχυποψία' για οτιδήποτε κοκκινό ή ασημί μόνο...
-
ενημερώνω πως το site ξανανέβηκε.
Πρέπει να γίνει και ανανέωση όμως...
Μπαααα... αυτό αποκλείεται (εκτός αν προθυμοποιηθεί ο Red Spirit ... γειά σου Αλέξανδρε )
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Μπαααα... αυτό αποκλείεται (εκτός αν προθυμοποιηθεί ο Red Spirit ... γειά σου Αλέξανδρε )
Θα γράψω ένα άρθρο 'Η Mercedes είναι της πλάκας' και θα στο δώσω να το βάλεις στο site.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Χάρη το ξέρεις ότι επειδή δεν πνίγομαι όπως εσύ, όποτε μου ζητήσεις κάτι θα το έχεις
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Δεν αμφισβητώ ότι τα ελαστικά μπορούν να δώσουν 2-3 secs μες στη χρονιά, αμφισβητώ ότι το aero-pack ή/και o κινητήρας μπορούν να δώσουν μόνο μέχρι 1/2 sec μέσα στη χρονιά.Επίσης, τα 2-3 secs που δίνουν τα λάστιχα τα δίνουν σε όλες τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό... έτσι δεν είναι? Άρα είναι σαν μην τα έδωσαν καθόλου;
Για να είμαστε ακριβείς, τα δίνουν σε μια ομάδα μέχρι να τα δώσουν και στην αντίπαλό της.ωστόσο ο Ντ.Κ ξέρει καλύτερα και προσωπικά δε βρίσκω ούτε 1 λόγο να τον αμφισβητήσω. Επίσης φυσικά και μιλάμε για τις μεγάλες ομάδες. Απλά χαρακτηριστικά θα τονίσω το εξής. Το 2003 είναι η απόδειξη των όσα λέει ο Ντ.Κ. Όταν βελτιώθηκαν τα ελαστικά της Mich. πλέον τόσο η Williams, Mclaren, Renault, Bar κτλ μπορούσαν να ανταγωνίζονται τη Φεράρι. Ο Ιρβαιν δηλωσε τότε... 'το μόνο που μπορεί να σταματήσει τον ΜΣ από το να πάρει το πρωτάθλημα... είναι τα Michelin'. Πέρα από αυτό τόσο οι ομάδες/οδηγοί και οι περισσότεροι θεατές υποστηρίζουν ότι τα ελαστικά κάνουν τη διαφορά... είναι με 1? 2? 3? δευτ? Σημασία έχει ότι αυτά παίζουν το 1ο λόγο ανεξάρτητα τη βελτίωση του aero-pack μέσα σε 1 χρόνια. Μη ξεχνάς ότι και τα ελαστικά βελτιόνονται μέσα στη χρονιά και περισσότερο μάλιστα από τα aeropack....
-
Ο χρήστης Red Spirit έγραψε:
Χάρη το ξέρεις ότι επειδή δεν πνίγομαι όπως εσύ, όποτε μου ζητήσεις κάτι θα το έχεις
Αστειευόμουν βρε συ... δεν υπάρχει περίπτωση (δυστυχώς).
Bro, στείλε εσύ το άρθρο και θα δω εγώ τι θα το κάνω
-
ωστόσο ο Ντ.Κ ξέρει καλύτερα και προσωπικά δε βρίσκω ούτε 1 λόγο να τον αμφισβητήσω. Επίσης φυσικά και μιλάμε για τις μεγάλες ομάδες. Απλά χαρακτηριστικά θα τονίσω το εξής. Το 2003 είναι η απόδειξη των όσα λέει ο Ντ.Κ. Όταν βελτιώθηκαν τα ελαστικά της Mich. πλέον τόσο η Williams, Mclaren, Renault, Bar κτλ μπορούσαν να ανταγωνίζονται τη Φεράρι. Ο Ιρβαιν δηλωσε τότε... 'το μόνο που μπορεί να σταματήσει τον ΜΣ από το να πάρει το πρωτάθλημα... είναι τα Michelin'. Πέρα από αυτό τόσο οι ομάδες/οδηγοί και οι περισσότεροι θεατές υποστηρίζουν ότι τα ελαστικά κάνουν τη διαφορά... είναι με 1? 2? 3? δευτ? Σημασία έχει ότι αυτά παίζουν το 1ο λόγο ανεξάρτητα τη βελτίωση του aero-pack μέσα σε 1 χρόνια. Μη ξεχνάς ότι και τα ελαστικά βελτιόνονται μέσα στη χρονιά και περισσότερο μάλιστα από τα aeropack....Το ένα θέμα είναι πότε θα τα δώσουν τα secs (για να πιαστεί στον ύπνο ο ανταγωνισμός). Το δεύτερο θέμα είναι πόσα secs θα δώσουν. Το τρίτο και κυριότερο είναι πως ελαστικά, ανάρτηση, σασί και aeropack βρίσκονται σε αλληλοεξάρτηση (εξ΄ου και η φράση 'το τάδε μονοθέσιο τρώει -ή δεν τρώει- γρήγορα τα πίσω ελαστικά ή τα εμπρός).
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Αστειευόμουν βρε συ... δεν υπάρχει περίπτωση (δυστυχώς).
Bro, στείλε εσύ το άρθρο και θα δω εγώ τι θα το κάνω
Ουφ ευτυχώς γιατί τα γραπτά μένουν
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
ωστόσο ο Ντ.Κ ξέρει καλύτερα και προσωπικά δε βρίσκω ούτε 1 λόγο να τον αμφισβητήσω. Επίσης φυσικά και μιλάμε για τις μεγάλες ομάδες. Απλά χαρακτηριστικά θα τονίσω το εξής. Το 2003 είναι η απόδειξη των όσα λέει ο Ντ.Κ. Όταν βελτιώθηκαν τα ελαστικά της Mich. πλέον τόσο η Williams, Mclaren, Renault, Bar κτλ μπορούσαν να ανταγωνίζονται τη Φεράρι. Ο Ιρβαιν δηλωσε τότε... 'το μόνο που μπορεί να σταματήσει τον ΜΣ από το να πάρει το πρωτάθλημα... είναι τα Michelin'. Πέρα από αυτό τόσο οι ομάδες/οδηγοί και οι περισσότεροι θεατές υποστηρίζουν ότι τα ελαστικά κάνουν τη διαφορά... είναι με 1? 2? 3? δευτ? Σημασία έχει ότι αυτά παίζουν το 1ο λόγο ανεξάρτητα τη βελτίωση του aero-pack μέσα σε 1 χρόνια. Μη ξεχνάς ότι και τα ελαστικά βελτιόνονται μέσα στη χρονιά και περισσότερο μάλιστα από τα aeropack....
Το ένα θέμα είναι πότε θα τα δώσουν τα secs (για να πιαστεί στον ύπνο ο ανταγωνισμός). Το δεύτερο θέμα είναι πόσα secs θα δώσουν. Το τρίτο και κυριότερο είναι πως ελαστικά, ανάρτηση, σασί και aeropack βρίσκονται σε αλληλοεξάρτηση (εξ΄ου και η φράση 'το τάδε μονμοθέσια τρώει γρήγορα τα πίσω ελαστικά ή τα εμπρός).
δε διαφωνώ σε αυτά και φαντάζομαι ούτε και σε εσύ σε αυτά που είπα πριν απλά δείχνεις να τα λες... με διαφορετικά λόγια
-
δε διαφωνώ σε αυτά και φαντάζομαι ούτε και σε εσύ σε αυτά που είπα πριν απλά δείχνεις να τα λες... με διαφορετικά λόγιαΒρε συ, αυτά που έγραψα εγώ είναι για να στηρίξουν πως τα secs δεν τα δίνουν τα ελαστικά από μόνα τους! Ότι υπάρχουν δηλαδή κι αλλοι σημαντικοί παράγοντες.
Ayrton Senna ή Michael Schumacher?