-
Δεν βρίσκω τον εαυτό μου καθόλου δηλητηριασμένο, αρκετά αμερόληπτος θα έλεγα και άπο άτομα που με γνωρίζουν. Δεν μπορω να πω οτι μου αρέσει η Ferrari λόγω του τρόπου που λειτουργεί, αλλα όταν κερδίζει fair and square ειμαι απο τους πρώτους στην pub που θα του βγάλει το καπέλο αντι να το φάει. Δεν αμφέβαλε κανείς οτι η Ferrari δεν είχε το κορυφαίο μονοθέσιο, αλλά κοιτωντας και τα παρασκήνια, μπορεί κάποιος να κρίνει καλύτερα.
Ο Σένα δεν είχε ποτε τοσο καλό μονοθέσιο όσο ο MS και έστω έτσι κέρδιζε.
To ίδιο για τον MS δεν μπορεί να το πει κανείς με τόσο σιγουριά -
Το δηλητηριασμενος ειναι σχετικος Bro. Το gamemanship υπαρχει παντα στην F1 και αυτες ειναι μερικες αποφασεις που οντως βοηθησαν τη Ferrari.
Ομως ο αντιλογος λεει οτι για καθε τετοια αποφαση υπαρχει μια αντιστοιχη της FIA που βοηθησε το Βρετανικο λομπι, η διαφορα ειναι οτι οι ομαδες αυτου του μετωπου ειχαν τα δικα τους προβληματα και δεν το εκμεταλλευτηκαν οσο θα επρεπε.
Γενικα η FIA δεν εχει πλευρες, ευνοει εναλλαξ τους ισχυρους για να αλλαζει ο εκαστωτε ισχυρος οταν η κυριαρχια του αρχιζει να προκαλει χασμουρητα.
-
Κάποιες φορές όπως λες μερικές αποφάσεις της FIA βοήθησαν την Ferrari. Και σε ρωτώ αν ήταν σκόπιμες αυτές οι αποφάσεις; Μην μου απαντήσεις όμως 'κανείς δεν ξέρει...'
Επίσης οι αποφάσεις περι bargeboards ποθ αμφισβητούντε, μόνο δηλητηριασμένες μπορεί να είναι.
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Δεν αμφέβαλε κανείς οτι η Ferrari δεν είχε το κορυφαίο μονοθέσιο, αλλά κοιτωντας και τα παρασκήνια, μπορεί κάποιος να κρίνει καλύτερα.Ο Σένα δεν είχε ποτε τοσο καλό μονοθέσιο όσο ο MS και έστω έτσι κέρδιζε.
To ίδιο για τον MS δεν μπορεί να το πει κανείς με τόσο σιγουριά-
Μπορείς να μου αποδείξεις αυτά που αποκαλείς παρασκήνια;
-
O Senna όντως το 1988 είχε κατώτερο μονοθέσιο.
-
Ναι μπορούμε να το πούμε με σιγουριά.
-
-
Κι άλλοι είχαν την ίδια απορία και έβγαλαν την ετυμηγορία:
http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/funny_old_game/1429869.stm
Σωστός!
-
To είχα ξαναδιαβάσει και παλιότερα και βρίσκει αρκετά σύμφωνω, τώρα Bro αν διαφωνείς δικαιωμα σου αλλα αν δεν το βλέπεις αμερόληπτα το θέμα είσαι πορωμένος και με γεια σου με χαρά σου
Η μόνες χρονιές που είχε more or less ισιάξιo αντίπαλο (πακέτο) ο MS στην μετά Σένα περίοδο ήταν απο το 98-00, οπου το ΄98 ήττηθηκε, το ΄99 αν και ηττήθηκε ας μην το μετρήσουμε λογω ποδαριού και το ΄00 νίκησε, αρα μια ισόπαλια με τον Μίκα 1-1.
Μηπως τότε να συγκρίνουμε τον Μίκα τότε με τον Άυρτον ?Διαφορετικές εποχές, πολύ πιο δυσκολοδήγητα μηχανήματα, πολυ πιο επικίνδυνες στροφές πολυ λιγότερη ασφάλεια.. η μεν οδηγοί του τότε υπερήρωες, οι σημερινοι καλοί για έναν μεσημεριανο Κυριακάτικο υπνάκο μετά την μεσημεριανή μάσα
-
Εγώ θα αφήσω στην άκρη τη σύγκριση των 2 αυτών οδηγών αφού κάθε πλευρά πάντα θα υποστηρίζει τα δικά της. Απλά θα τονίσω 2 σημεία που δεν αναλύθηκαν αρκετά.
- Τα μονοθέσια, από τη στιγμή που είναι πιο ευκολοδήγητα, ο ανταγωνισμός λογικό είναι να είναι πολύ σκληρός, ωστόσο ο ΜΣ συνεχίζει να ξεχωρίζει. Τη δεκαετία του 80 ξεχώριζαν οι κορυφαίοι οδηγοί, ενώ τώρα ξεχωρίζουν ακόμα και οι… καλοί. Άρα το «έργο» του ΜΣ δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαντάζει και εδώ έρχονται να κολλήσουν οι δηλώσεις πολλών οδηγών Φόρμουλα 1, που τονίζουν πέρα από τα άλλα ότι ο κόσμος υποτιμά τη πραγματικά αξία του ΜΣ και αυτό οφείλεται στα παραπάνω.
- Ο ΜΣ ναι μεν μετά και την αποχώρηση του Χάκινεν αντιμετώπιζε νέους οδηγούς ωστόσο μπορεί κάποιος να μας αποδείξει ότι ο ΜΣ δε θα έπαιρνε τα πρωταθλήματα που πήρε με καλύτερους αντιπάλους? Φυσικά και όχι. Με τα αν δε γράφεται ιστορία και ο ΜΣ ήταν αυτός που ήταν από την αρχή. Έδειξε τι μπορούσε να κάνει όταν ήταν νέος και δε χρειάζεται σκληρότερο ανταγωνισμό για να φανεί η αξία του…
-
Δεν με ενδιαφερει να συμμετασχω σε αλλη μια μονομαχια που δεν ειναι εξ ορισμου δυνατον να βγαλει νικητη. Απλα θα παρακαλουσα να σταματησει η καραμελα περι βηρυλλιου. Εχουν απαγορευτει αυστηρα πολυ λιγοτερο επικινδυνα για τη δημοσια υγεια υλικα. Μπορει οποιος θελει να διαβασει τι λεει η ΕΡΑ για το ζητημα ή να κανει μια συντομη ερευνα στο δικτυο.
Δε θα πεθανουμε κιολας για να παρει η Μερσεντες πρωταθλημα. -
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Ομως ο αντιλογος λεει οτι για καθε τετοια αποφαση υπαρχει μια αντιστοιχη της FIA που βοηθησε το Βρετανικο λομπι, η διαφορα ειναι οτι οι ομαδες αυτου του μετωπου ειχαν τα δικα τους προβληματα και δεν το εκμεταλλευτηκαν οσο θα επρεπε.
Γενικα η FIA δεν εχει πλευρες, ευνοει εναλλαξ τους ισχυρους για να αλλαζει ο εκαστωτε ισχυρος οταν η κυριαρχια του αρχιζει να προκαλει χασμουρητα.Δε συμφωνούμε εδώ. Ανέκαθεν η Ferrari ήταν απο τα αγαπημένα παιδια της FIA, ακόμα και πριν καν θεσμοθετηθεί FIA ο Enzo έκοβε και έραβε. Μπορεί κατα καιρούς και άλλες ομάδες να απολάμβαναν τη.. 'στοργή' της διοργανώτριας αρχής, αλλά απο την αγκαλιά της FIA η Ferrari δε βγήκε ποτέ. (hint: Ποιά ομάδα πήρε 'δωράκι' ώστε να μην εγκαταλείψει μαζί με τους άλλους τον κολλητό του κ. Mosley για το GPWC?----> F_ _ _ _ _ i )
Δεν θυμάμαι ποτέ να υπάρχουν αντίστοιχες αποφάσεις που να φρενάρουν τεχνολογικές εξελίξεις των Ιταλών. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά ειλικρινά δε θυμάμαι. Αντίθετα θυμάμαι: Βηρύλλιο, διαχύτη Williams 2001, CVT Williams 2001, συστημα πέδησης Mclaren, ελαστικά Michelin 2003 and the list goes on. Κάποια από αυτά ΙΣΩΣ να μην ήταν στο πνεύμα των κανονισμών... Όλα όμως είχαν πάρει την έγκριση της FIA οταν εμφανίστηκαν. Απαγορεύτηκαν όταν φάνηκε η δυναμική τους στην πίστα μετά συνήθως από ενστάσεις άλλων ομάδων. Μαντέψτε ποιας συγκεκριμένα. Επίσης να θυμήσω ότι η πλειονότητα των απαγορεύσεων που υπέστησαν άλλες ομάδες ήρθε ΜΕΣΑ στην παντοκρατορία της Ferrari οπότε δε μου φαίνεται οτι η FIA προσπάθησε και πολύ να αλλάξει τα δεδομένα... Αυτά μέχρι πέρυσι. Φέτος αλλάζει το πράγμα.
-
Ο χρήστης FireBro έγραψε:
'Αλλο να έχει κάνει τόσες νικες και Pole ο ΜS με αντιπάλους τύπου πιτσιρικάδων (που τον κερδίζουν και οι μικροί τώρα αρκετά) και αλλο να κερδίζεις με αντιπάλους τύπου Νigel, Alain, κτλ..
Τα ρεκόρ του MS χωρις μεγάλους αντίπαλους ειναι δώρο άδωρον, και ειμαι σίγουρος χαιρόντουσταν ΠΟΛΥ οι οπαδοί/φιλοι του Γερμανού τα τελευταια χρόνια οταν κέρδιζε τον .... Μπαρικέλο....
Είναι άκυρα αυτά.
Τον έχεις δει να αγωνίζεται τον Σένα Bro?
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
[snip]
- Τα μονοθέσια, από τη στιγμή που είναι πιο ευκολοδήγητα, ο ανταγωνισμός λογικό είναι να είναι πολύ σκληρός, ωστόσο ο ΜΣ συνεχίζει να ξεχωρίζει. Τη δεκαετία του 80 ξεχώριζαν οι κορυφαίοι οδηγοί, ενώ τώρα ξεχωρίζουν ακόμα και οι… καλοί. Άρα το «έργο» του ΜΣ δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαντάζει και εδώ έρχονται να κολλήσουν οι δηλώσεις πολλών οδηγών Φόρμουλα 1, που τονίζουν πέρα από τα άλλα ότι ο κόσμος υποτιμά τη πραγματικά αξία του ΜΣ και αυτό οφείλεται στα παραπάνω.
Ποιοι (που και πότε) είναι αυτοί οι πολλοί οδηγοί Φ1 που τονίζουν κιόλας πως ο κόσμος υποτιμά την πραγματική αξία του ΜΣ; Σε ότι αφορά τη δεκαετία του '80, οι περισσότεροι ήταν απλά κορυφαίοι οδηγοί... σήμερα είναι απλά καλοί.
Επίσης, το ότι τα μονοθέσια εγιναν πιο ευκολοδήγητα δεν ευνόησε μόνο τους αντιπάλους του ΜΣ αλλά και τον ίδιο τον ΜΣ. Και ιδιαίτερα το ότι το δικό του μονοθέσιο τις περισσότερες φορές ήταν το πιο... ευκολοδήγητο από όλα.
- Ο ΜΣ ναι μεν μετά και την αποχώρηση του Χάκινεν αντιμετώπιζε νέους οδηγούς ωστόσο μπορεί κάποιος να μας αποδείξει ότι ο ΜΣ δε θα έπαιρνε τα πρωταθλήματα που πήρε με καλύτερους αντιπάλους? Φυσικά και όχι.
Γιατί μήπως μπορεί κανείς να μας αποδείξει ότι θα τα έπαιρνε? Και πάλι φυσικά όχι.
Με τα αν δε γράφεται ιστορία και ο ΜΣ ήταν αυτός που ήταν από την αρχή. Έδειξε τι μπορούσε να κάνει όταν ήταν νέος και δε χρειάζεται σκληρότερο ανταγωνισμό για να φανεί η αξία του…
Δεν είπε κανείς νομίζω πως ο ΜΣ δεν είναι καλός οδηγός.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δε θα πεθανουμε κιολας για να παρει η Μερσεντες πρωταθλημα.Το ερώτημα είναι αν θα πεθάνετε για να το παρει η Φεράρι
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
'Αλλο να έχει κάνει τόσες νικες και Pole ο ΜS με αντιπάλους τύπου πιτσιρικάδων (που τον κερδίζουν και οι μικροί τώρα αρκετά) και αλλο να κερδίζεις με αντιπάλους τύπου Νigel, Alain, κτλ..
Τα ρεκόρ του MS χωρις μεγάλους αντίπαλους ειναι δώρο άδωρον, και ειμαι σίγουρος χαιρόντουσταν ΠΟΛΥ οι οπαδοί/φιλοι του Γερμανού τα τελευταια χρόνια οταν κέρδιζε τον .... Μπαρικέλο....
Είναι άκυρα αυτά.
Ο FireBro, σύμφωνα με τα λόγια του, είναι 20 χρονών, δλδ γεννήθηκε το 1984/1985, άρα το '94 ήταν με το ζόρι 10 χρονών.
Ρε FireBro, γιατί δε γράφεις καμία μελέτη για την πορεία του Senna μιας και την παρακολούθησες όλη;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Δε θα πεθανουμε κιολας για να παρει η Μερσεντες πρωταθλημα.
Το ερώτημα είναι αν θα πεθάνετε για να το παρει η Φεράρι
Όπου Ferrari βάλε Alonso και Ηρακλής...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Είναι άκυρα αυτά.
Live ελάχιστα εως καθόλου. Τον έχω δει να αγωνίζεται σε retro videos και σε ολόκληρους αγώνες που μου έχουν δώσει ή έχω κατεβάσει.
-
Live ελάχιστα εως καθόλου. Τον έχω δει να αγωνίζεται σε retro videos και σε ολόκληρους αγώνες που μου έχουν δώσει ή έχω κατεβάσει.Απο που κατεβαζεις τους ολοκληρους αγωνες?
-
Βασικά λίγο πιο παλια ήταν παιδεμα να κατεβάσεις από p2p αλλά αργότερα κατέβασα αρκετους αγώνες από ένα site me torrents το οποιό τώρα όμως έχει πέσει.
-
Βασικά λίγο πιο παλια ήταν παιδεμα να κατεβάσεις από p2p αλλά αργότερα κατέβασα αρκετους αγώνες από ένα site me torrents το οποιό τώρα όμως έχει πέσει.Α ok, κριμα...
-
Η μόνη ίσως αξιοπιστη σύγκριση θα μπορούσε να γίνει αν οι δύο οδηγοί έτρεχαν πάντοτε σε όμοιο μονοθέσιο (ακόμα και αυτό του Φίζικο φαινομενικά τουλάχιστον ειναι 'άλλο' από αυτό του Αλόνσο). Αν είχαν ακριβώς την ίδια ηλικία. Αν είχαν ξεκινήσει μαζί να τρέχουν. Αν είχαν τρέξει σε ίδιο αριθμό αγώνων. Αν...αν...αν...αν... ουφ.
Και όπως λέει και το ανεκδοτάκι που διάβασα στις εικόνες: Ποιό είναι το αντίθετο του πείθω? -Το μπροθτά.
[Ήτοι ο Αλόνθο (sic) γιατί βλέπουμε και λίγο μπροστά και δεν αναμασάμε σε τρία τουλάχιστον θρεντς τον τελευταίο μήνα το αιώνιο και 'καμμένο' πια θέμα].
-
Live ελάχιστα εως καθόλου.
Έτσι εξηγείται
Τον έχω δει να αγωνίζεται σε retro videos και σε ολόκληρους αγώνες που μου έχουν δώσει ή έχω κατεβάσει.
Καλό είναι αυτό! Δυστυχώς όμως δεν αρκεί (εννοώ πως οι κασέτες αδυνατούν να μεταφέρουν επαρκώς το κλίμα, τα συναισθήματα και την προσπάθεια )...
Ayrton Senna ή Michael Schumacher?