-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Απλα πιστευω οτι ΠΑΝΩ απ' ολα εχουν το χρημα. Οταν τους παιρνει, 'γερνουν' λιγο προς Ιταλια. Κι αυτο φαινεται, περα απο τα παραδειγματα που αναφερεις, και απο τη διαφοροποιηση της Φερραρι απο τις υπολοιπες ομαδες και την 'προνομιακη' σχεση της με τις αρχες του σπορ σε θεματα αλλαγων κανονισμων, τηλεοπτικων δικαιωματων, συμφωνια ομονοιας, δοκιμων εξελιξης κτλ.Σ' αυτό συμφωνούμε απόλυτα, ότι το χρήμα είναι πάνω απ' όλα. Όμως το χρήμα για τους κινούντες των νημάτων βρίσκεται σε ευθεία συνάρτηση (και όχι άδικα) με τις επιδόσεις των κόκκινων. Και εξηγούμαι: Ferrari---> Πλέον αναγνωρίσιμη ομάδα----> Περισσοτερους οπαδούς και φίλους----> αναγνωρισιμότητα πρωταθλήματος----> περισσότεροι θεατές----> περισσοτεροι χορηγοι, αυξημένη τηλεθέαση----> ΧΡΗΜΑ, ΧΡΗΜΑ, ΧΡΗΜΑ
Γι αυτό πιστεύω κι εγώ πως σε καμιά περίπτωση η Ferrari δεν έχασε και δεν πρόκειται να χάσει την εύνοια της FOM και κατα συνέπεια της FIA. Αν η Ferrari πάει χάλια, πωλούνται λιγότερα καπελάκια, στις πίστες μπαινουν λιγότεροι θεατές κλπ κλπ. Πιάνεις τι θέλω να πω. -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ποιοι (που και πότε) είναι αυτοί οι πολλοί οδηγοί Φ1 που τονίζουν κιόλας πως ο κόσμος υποτιμά την πραγματική αξία του ΜΣ; Σε ότι αφορά τη δεκαετία του '80, οι περισσότεροι ήταν απλά κορυφαίοι οδηγοί... σήμερα είναι απλά καλοί.Είχα μια πρόσφατη δήλωση, οδηγού η οποία είχε να κάνει με το Μάσα, αλλά και έκανε αναφορά σε αυτό που είπα παραπάνω. Δε κρατάω αρχείο με τις δηλώσεις, ωστόσο ούτως ή άλλως όταν βλέπεις κατά καιρούς συγκρίσεις του ΜΣ (και δε μιλάω μόνο εδώ αλλά σε πολύ μεγαλύτερα και παγκόσμιας εμβέλειας forums-atlasf1 κτλ) με αρκετούς οδηγούς του τωρινού grid όπως και παλαιοτέρων (εδώ έχει ακουστεί ότι και ο Ρούμπενς τον κόντραρε στα ίσα αν τον άφηνε η Φεράρι!) τότε οι δηλώσεις των οδηγών έχουν βάση.
Επίσης, το ότι τα μονοθέσια εγιναν πιο ευκολοδήγητα δεν ευνόησε μόνο τους αντιπάλους του ΜΣ αλλά και τον ίδιο τον ΜΣ. Και ιδιαίτερα το ότι το δικό του μονοθέσιο τις περισσότερες φορές ήταν το πιο... ευκολοδήγητο από όλα.
Όσον αφορά τα μονοθέσια, το ίδιο πράγμα λέμε, με τη διαφορά ότι ο ΜΣ ήταν αυτός που είναι, ενώ οι υπόλοιποι «φάνηκαν» περισσότερο χάρη στο γεγονός ότι είχαν πιο ευκολοδήγητα μονοθέσια και έτσι ο ανταγωνισμός ήταν πιο σκληρός.
Γιατί μήπως μπορεί κανείς να μας αποδείξει ότι θα τα έπαιρνε? Και πάλι φυσικά όχι.
Μα το ίδιο είναι δε διαφωνώ και γι’ αυτό ακριβώς δε θα έπρεπε να γίνεται συζήτηση επ’ αυτού
Δεν είπε κανείς νομίζω πως ο ΜΣ δεν είναι καλός οδηγός.
Ούτε εγώ το είπα
-
Ο χρήστης ody_xanthi έγραψε:
Σε ότι αφορά τη δεκαετία του '80, οι περισσότεροι ήταν απλά κορυφαίοι οδηγοί... σήμερα είναι απλά καλοί.
Πως αλήθεια ξεχωρίζεις ποιοι είναι κορυφαίοι οδηγοί και ποιοι είναι απλά καλοί; Ποιο είναι το κριτήριο; Προφανώς το μόνο κριτήριο που μπορεί να υπάρξει είναι το τι κάνουν μέσα στην πίστα. Όπως έγραψα και στο προηγούμενο ποστ μου δεν συμφωνώ με την άποψη σου. Ίσα ίσα θεωρώ πως η τελευταία γενιά οδηγών είναι η πιο αδικημένη απο αυτή την άποψη. Οι οδηγοί στους περισσότερους αγώνες δεν μπορούν να κάνουν τπτ παραπάνω απ το να γυρνάνε ο ένας πίσω από τον άλλο προσπαθώντας να αποφύγουν το τόσο δα λαθάκι. Κι αυτό γιατί τα αυτοκίνητα λειτουργούν κατ αυτό τον τρόπο.
Αυτό στο οποίο συμφωνώ είναι ότι οι οδηγοί προηγούμενων δεκαετιών ήταν πιο γενναίοι. Σίγουρα έβγαζαν περισσότερα συναισθήματα στον κόσμο. Αλλά πιο καλοί; Πως προκύπτει; Πως είναι δύνατόν οι περισσότεροι του τότε να είναι κορυφαίοι, ενώ σήμερα να είναι απλά καλοί; Όπως ξανάγραψα οι κανονισμοι επηρεάζουν αυτό που βλέπουμε μέσα στην πίστα και μας κάνουν αν υποτιμάμε η να υπερεκτιμάμε επιδόσεις.
Θα ήθελα να διαβάσω τις απόψεις σας σ αυτό το θέμα, αλλά απ ότι φαίνεται οι περισσότεροι ενδιαφέρεστε άλλη μια φορά για το συγκριτικό τέστ ΑΣ - ΜΣ που ως γνωστόν δεν βγάζει πουθενά.
Εγώ συμφωνώ μαζί σου και επιπλέον θέλω να τονίσω ότι μετά τις αλλαγές στους κανονισμούς που έγιναν το 94 (?) ή 95 δε θυμάμαι ακριβώς, όλοι οι οδηγοί δήλωσαν ότι το προσπέρασμα πλέον ήταν ακόμα πιο δύσκολο (έχασαν ξαφνικά την ικανότητά τους στα προσπεράσματα.... στο να προσφέρουν θέαμα? Φυσικά Οχι). Αυτοί οι οδηγοί οι οποίοι έζησαν αυτή την αλλαγή είναι η απόδειξη στο ότι τα μονοθέσια κρύβουν τις πραγματικές ικανότητες των… κορυφαίων. Η 2η απόδειξη, είναι ότι απλά μέχρι και σήμερα υπάρχει ομοφωνία μεταξύ ΟΛΩΝ των οδηγών ότι τα προσπεράσματα είναι πλέον ανέφικτα και γι’ αυτό προσπαθούν να κάνουν αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς χρονιά με χρονιά.
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Η μόνες χρονιές που είχε more or less ισιάξιo αντίπαλο (πακέτο) ο MS στην μετά Σένα περίοδο ήταν απο το 98-00, οπου το ΄98 ήττηθηκε, το ΄99 αν και ηττήθηκε ας μην το μετρήσουμε λογω ποδαριού και το ΄00 νίκησε, αρα μια ισόπαλια με τον Μίκα 1-1.98 και 99 η McLaren είχε πολύ πιο γρήγορο μονοθέσιο από την Ferrari. Μιλάς συνέχεια για αντιπάλους λες και όλοι οδηγάνε τα ίδια μονοθέσια.
-
Ο χρήστης FireBro έγραψε:
98 και 99 η McLaren είχε πολύ πιο γρήγορο μονοθέσιο από την Ferrari. Μιλάς συνέχεια για αντιπάλους λες και όλοι οδηγάνε τα ίδια μονοθέσια.Γι' αυτό άλλωστε η Ferrari πήρε το Κατασκευαστών το '99 με πρώτο οδηγό τον Irvine και δεύτερο οδηγό τον ...Salo.
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
98 και 99 η McLaren είχε πολύ πιο γρήγορο μονοθέσιο από την Ferrari. Μιλάς συνέχεια για αντιπάλους λες και όλοι οδηγάνε τα ίδια μονοθέσια.
Γι' αυτό άλλωστε η Ferrari πήρε το Κατασκευαστών το '99 με πρώτο οδηγό τον Irvine και δεύτερο οδηγό τον ...Salo.
Δεν φταίει η Ferrari που έφευγαν οι ρόδες του Hakkinen (Silverstone), ούτε φταίει που δεν έτρεχαν τα καύσιμα στον Hakkinen στα pit stop (Hockenheim), ούτε φταίει που στούκαραν μεταξύ τους Hakkinen - Coulthard (A1-Ring). Αυτά μου έρχοντε τώρα γρήγορα στο μυαλό και σε κανένα δεν ήταν μηχανικό λάθος. Δεν φταίει η Ferrari που τα εκμεταλεύτηκε όλα αυτά.
-
To '99 είχε αρχίσει ήδη η McLaren να μένει πίσω σε ιπποδύναμη και αξιοπιστία καθώς ολο το μοτέρ ήταν σχεδιασμένο για τα πιστόνια βιρύλλιου-αλουμίνιου (1/3 του βάρους των κανονικών αρα και αντοχές λοιπών μερών βάση του βάρους) και είναι θαύμα πως τα κατάφερε ο Μίκα το '99 αλλά και το πώς πήγε μέχρι τέλους το '00 (που η F2000 ήταν κλάσης ανώτερη) οπού αν θυμάστε στην Indianapolιs με την εγκατάλειψη απο μοτέρ του ΜΗ.
Και μην ακούω περι καραμέλας για το βιρύλλιο, γιατί αν το ψάξετε το θέμα με κάποιον χημικό μηχανικό, θα σας εξηγησει οτι το βιρύλλιο ειναι επικίνδυνο μόνο στην φυσική (raw) μορφή του αλλά οχι στην κατεργασμένη μορφή που είναι στο πιστόνι. Η McLaren το υπέδειξε αυτό στην FIA αλλά η FiA αγνόησε τις αποδείξεις της, απο πίεση που δεχόταν απο την Ferrari να το απαγορεύσει..
Τέλος πάντων, υπάρχουν δυο ειδών φαν του Γερμανου.
Οι πραγματικοί φίλοι επειδή ξέρουν και καταλαβαίνουν τι εστί F1 και οι πορωμένοι που είναι με όποιον νικάει και προστάζει το 'μαρκετινγκ' της εποχής.. (π.χ είμαι Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και οι περισσότεροι είμαστε Ολυμπιακοί κτλ κτλ - σ.σ είμαι και γαυρός)Οι πρώτοι, αμφιβάλω αν θα έμπαιναν ποτέ στην διαδικασία να κάνουν τέτοια συγκριση..
εδώ καλά καλά με τον Μίκα ίσα στέκεται στην μεταξύ τους σύγκριση -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
και είναι θαύμα πως τα κατάφερε ο Μίκα το '99 αλλά και το πώς πήγε μέχρι τέλους το '00 (που η F2000 ήταν κλάσης ανώτερη) οπού αν θυμάστε στην Indianapolιs με την εγκατάλειψη απο μοτέρ του ΜΗ. -
Επιμένω πως το 1999 η McLaren είχε πιο γρήγορο μονοθέσιο από την Ferrari. Αυτο μπορεί να αποδειχτεί και με τους χρόνους. Για 2000 δεν το λέω αυτό, και τα δύο μονοθέσια ήταν πολύ γρήγορα αλλά αυτή η καραμέλα με το βήρύλλιο πρέπει να σταματήσει να πιπιλιέται. Άλλωστε η McLaren μετά από 5 χρόνια κατάφερε να φτιάξει ένα γρήγορο μονοθέσιο αλλά το πρόβλημα είναι πως είναι μόνο γρήγορο.
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
και είναι θαύμα πως τα κατάφερε ο Μίκα το '99 αλλά και το πώς πήγε μέχρι τέλους το '00 (που η F2000 ήταν κλάσης ανώτερη) οπού αν θυμάστε στην Indianapolιs με την εγκατάλειψη απο μοτέρ του ΜΗ.
Προς τι τα ματάκια παρακαλώ;
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
και είναι θαύμα πως τα κατάφερε ο Μίκα το '99 αλλά και το πώς πήγε μέχρι τέλους το '00 (που η F2000 ήταν κλάσης ανώτερη) οπού αν θυμάστε στην Indianapolιs με την εγκατάλειψη απο μοτέρ του ΜΗ.
Προς τι τα ματάκια παρακαλώ;
Στις υπερβολές.
-
υπερβολές απο τα μάτια ενος Κοκκινου
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
υπερβολές απο τα μάτια ενος ΚοκκινουΥπερβολές από τα μάτια ενος ασημένιου θα μπορούσε να πει κάποιος άλλος.
-
Το 98 η Mc είχε καλύτερο μονοθέσιο
Το 99 η Ferrari είχε καλύτερο αλλα όχι ταχύτερο μονοθέσιο
Το 00 η Ferrari είχε καλύτερο-ταχυτερο μονοθέσιο. Plain and simple. -
1/3 έπιασες, αλλά πάλι καλά γιατί πριν μας έλεγες άλλα περι ισοπαλιάς Schumacher - Hakkinen.
-
1/3 έπιασες, αλλά πάλι καλά γιατί πριν μας έλεγες άλλα περι ισοπαλιάς Schumacher - Hakkinen.Από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψαρια και μου πετάς ένα κεφτέ... Ευχαριστώ δε καπνίζω.
Ότι να 'ναι όπου να 'ναι...
Βλέπουμε ποιος είναι ο συγγραφέας πριν απαντήσουμε
-
Ο χρήστης MOnoimoi έγραψε:
Το 00 η Ferrari είχε καλύτερο-ταχυτερο μονοθέσιο. Plain and simple.
-
Ο χρήστης MOnoimoi έγραψε:
1/3 έπιασες, αλλά πάλι καλά γιατί πριν μας έλεγες άλλα περι ισοπαλιάς Schumacher - Hakkinen.
Από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψαρια και μου πετάς ένα κεφτέ... Ευχαριστώ δε καπνίζω.
Εσένα καμμένε σε έχω συνδέσει με το Kάιρο.
-
Από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψαρια και μου πετάς ένα κεφτέ... Ευχαριστώ δε καπνίζω.
Εσένα καμμένε σε έχω συνδέσει με το Kάιρο.
Ε, κόψε τη φασολάδα τοτε... Αφού σε πειράζει
Σόρρυ, ξέφυγα ρε μαγκες. Περιμένω τοποθέτηση σου go_for_pole και kantoniou για τα περι FIA που έθεσα.
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Το 00 η Ferrari είχε καλύτερο-ταχυτερο μονοθέσιο. Plain and simple.
Γιάννη, την αίσθηση μου μεταφέρω, δε μπορώ να αποδείξω ούτε εγώ ούτε κανένας την πραγματικότητα. Βλέπουμε τους αγώνες και κρίνουμε.
Ayrton Senna ή Michael Schumacher?