-
Το μεγάλο μου όνειρο, ήταν να αγοράσω κάποτε ένα καλό ρολόι.
Ένα ρολόι από τα καλά, όχι από αυτά που πουλάνε στα πανηγύρια.Χρόνια το σκεφτόμουν, δεν υπήρχε μέρα που να μην χαθεί από το μυαλό μου αυτή η σκέψη.
Ένα καλό ρολόι – Ένα καλό ρολόι – Ένα καλό ρολόι!Δεν άντεχα άλλο, τα είχα δει όλα κωλυόμενα!
Και άρχισα τις οικονομίες, για να γίνει επιτέλους αυτό το όνειρο, πραγματικότητα.
Από τότε πέρασαν 3 χρόνια. Κάθε ευρώ που μου έμενε στην τσέπη μετά από τα ψώνια το έβαζα στο γουρουνάκι μου.
Πριν ένα μήνα ήρθε λοιπόν η στιγμή, να σπάσω το γουρουνάκι και να βγάλω από τα εσώψυχα του τα γλυκά μου ευρουλάκια, για να πάρω επιτέλους αυτό το πολυπόθητο ρολόι.
Πήγα σε ένα κατάστημα με το ζεστό χρήμα στην τσέπη (ήταν ζεστό γιατί είχα το γουρουνάκι πάνω στο καλοριφέρ)...
Άρχισα όπως είναι φυσικό να κοιτάω ρολόγια... βγάλε εκείνο, βγάλε το άλλο... είχα κάνει τον κακόμοιρο τον υπάλληλο κουρέλι... έβλεπα το ένα δεν μου άρεσε, έβλεπα το άλλο μου ξίνιζε... Τα περισσότερα ήταν αρκετά φθηνά για το γούστο μου, αλλά πάνω από όλα ήταν αρκετά φθηνά για να μου ξεπληρώσουν τον κόπο και τον ιδρώτα των τριών χρόνων που μάζευα αυτά τα χρήματα.
Τελικά μετά από μια και μισή ώρα μέσα στο κατάστημα, το είδα... ναι αυτό ήταν... δεν μπορούσα να πάρω το βλέμμα μου από πάνω του... είχα μαγευτεί... λέγοντας από μέσα μου... εσύ είσαι, εσύ είσαι το ρολόι που θα με κάνει ευτυχισμένο, ναι εσύ θα με συντροφεύεις για πάντα, είσαι ένα όνειρο, ένα θαύμα της τέχνης...
Ρωτάω τον υπάλληλο, την τιμή του... ως εκ θαύματος στοίχιζε όσο ακριβώς ήταν τα χρήματα που με κόπο, αίμα και ιδρώτα είχα μαζέψει αυτά τα χρόνια...Και να και η φωτογραφία του, θα το λατρέψετε και εσείς!
Είναι ένα έργο τέχνης, είναι ένα μεγαλοφυές ρολόι... είναι... είναι... είναι... είναι τέλος πάντων πολλά πράγματα!http://putfile.com/pic.php?pic=10/27619363161.jpg&s=x1
Δεν χρειάζεται να πω καν την μάρκα του, το αναγνωρίσατε... φυσικά είναι ένα πολύ σπάνιο μοντέλο...
Μπορεί να είναι ένα Q&Q αλλά δεν είναι ένα τυχαίο Q&Q αλλά το ΔΙΚΟ μου Q&Q και όσο για την τιμή του;.... 35 ολάκερα ευρώ!
Μην γελάτε εκπλήρωσα ένα όνειρο ζωής!Υ.Γ1: Ηθικό δίδαγμα: Αν θέλετε πραγματικά να πάρετε ένα πραγματικά καλό ρολόι, να κάνετε τότε μια πραγματικά καλή οικονομία... και από ότι καταλάβατε, εγώ πρέπει αυτά τα 3 χρόνια να έχω χαλάσει πολλά λεφτά, για αυτό τον λόγο το γουρουνάκι είχε μέσα του μόνο 35 ευρώ. (Φύλαγα το ευρώ από το καροτσάκι του super market και, από ότι φαίνετε δεν φτάνουν τα καροτσάκια μου για καλύτερο ρολόι.
Υ.Γ2: Μου αρέσουν πραγματικά τα καλά ρολόγια, το πραγματικό μου όνειρο είναι να πάρω ένα ΩMEGA, αλλά αυτό καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα καταφέρω να το πάρω μετά από 3-4 χρόνια...
Φιλικά Θανάσης.
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
PS2: Ποια ρολογια κανουν τικ-τακ? Δεν το λεω για πλακα.
Τα μηχανικά, ή για να είμαι πιο σαφής, αυτά που δεν είναι quartz. Σε αυτά ο δείκτης των δευτερολέπτων -αν υπάρχει- έχει ομαλή συνεχόμενη κίνηση και δεν πηδάει από το ένα δευτερόλεπτο στο άλλο (αν κατάλαβες τι εννοώ κερδίζεις νόμπελ, γιατί έτσι που το διατύπωσα ούτε εγώ το κατάλαβα).
BTW, και τα quartz κάνουν τικ τακ, απλά σε πολύ πιο χαμηλή η ένταση. Και φυσικά είναι πολύ πιο ακριβή από τα μηχανικά.
-
Μια και σας βλέπω σχετικούς.... μερικοί με εντυπωσιάσατε.... έχω ερωτήσεις
Είχα για 12 χρόνια ένα συμπαθέστατο Elesse για μέχρι 200μ πού άντεξε τα πάνδεινα και πρόσφατα ατύχησε.... ξεβίδωσε η κορώνα κατά τις διακοπές σε θάλασσα....
Βρήκα σε ένα συρτάρι ένα αχρησιμοποίητο Seiko 5 κάποιων ετών και το φοράω.
-τα αυτόματα αν είναι αξιοπρεπή μπορεί να κρατήσουν για πάντα χωρίς να χρειαστεί να το ανοίξεις?
-πόσο αδιάβροχο είναι? Η απλή αναγραφή water resistant στο Seiko 5 που βρήκα? Μπορώ να πλένω πιάτα, να κάνω ντους, να μπω στη θάλασσα?Θέλω ρολόι σπορ και κομψό (για όλες τις δουλειές) με χαρακτηριστικά με σειρά σπουδαιότητας
-που να είναι μικρό (ή μεσαίο ή όπως αλλιώς το λένε) και στρογγυλό (αυτά τα χαρακτηριστικά είναι μη διαπραγματεύσιμα)
-μεταλλικό λουρί που να μην τσιμπάει τρίχες ή δέρμα με διπλό κλείδωμα
-αξιοπρεπούς μάρκας, εκκεντρικής ναι αλλά όχι δεύτερης
-που να είναι κατάλληλο για βαθιές βουτιές και scuba
-που να έχει περιστρεφόμενη στεφάνη
-που να μην ακούγεται (τα ακούω όταν κοιμάμαι αν τα φοράω)
-που να μην είναι πολύ παχύ και να μην ζυγίζει υπερβολικά
-μάλλον προτιμώ ανοιχτόχρωμο καντράν
-μου αρέσουν και τα χρονόμετρα αλλά δεν καίγομαι
Από τιμή παίζει... ανάλογα με το πόσο κλικ θα μου κάνει... από 50-1500 ευρώ.
Έχω δει και μου αρέσει κάτι Tag Heuer σειράς Kirium.... αυτόματα και quartz.
Tα Omega υπάρχουν σε μεσαίο μέγεθος? -
Τωρα εχω το Casio Oceanus OC-501D (δεν εχω φωτο)...
Ενα ακομη που θελω να παρω ειναι αυτο:
http://cgi.ebay.de/CASIO-OCEANUS-ALARM-CHRONOGRAPH-OC-504L-7AVER-UVP-150_W0QQitemZ5027245994QQcategoryZ55203QQrdZ1QQcmdZViewItem
Καλα(...) ρολογια και σε προσιτη τιμη... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Είχα για 12 χρόνια ένα συμπαθέστατο Elesse για μέχρι 200μ πού άντεξε τα πάνδεινα και πρόσφατα ατύχησε.... ξεβίδωσε η κορώνα κατά τις διακοπές σε θάλασσα....
-τα αυτόματα αν είναι αξιοπρεπή μπορεί να κρατήσουν για πάντα χωρίς να χρειαστεί να το ανοίξεις?
-πόσο αδιάβροχο είναι? Η απλή αναγραφή water resistant στο Seiko 5 που βρήκα? Μπορώ να πλένω πιάτα, να κάνω ντους, να μπω στη θάλασσα?Θέλω ρολόι σπορ και κομψό (για όλες τις δουλειές) με χαρακτηριστικά με σειρά σπουδαιότητας
-που να είναι μικρό (ή μεσαίο ή όπως αλλιώς το λένε) και στρογγυλό (αυτά τα χαρακτηριστικά είναι μη διαπραγματεύσιμα)
Tα Omega υπάρχουν σε μεσαίο μέγεθος?Σύμφωνα με τις ανάγκες σου και τα χρήματα που διαθέτεις, το ιδανικό ρολόι για σένα είναι το Tag Heuer 2000 Professional
Είναι διαθέσιμο με άσπρο, μαύρο , και μπλε dial (Θα προτιμούσα το μαύρο)
Price : € 1,100Series 2000 Series
Style Sport
Size Full Size Men's
Case Stainless Steel
Dial Color Blue
Bracelet / Strap Stainless Steel
Clasp Type Double Locking Foldover ClaspMovement Automatic
Crystal Sapphire
Case Diameter 38 mm
Case Thickness 10 mm
Caseback Screw-In
Bezel Material Stainless Steel
Bezel Function Unidirectional
Water Resistant 200 meters (660 feet)
Crown Screw-Locked
Calendar Automatic Date -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Tα Omega υπάρχουν σε μεσαίο μέγεθος?Έβαλα ένα λινκ στην προηγούμενη σελίδα. Να το: http://www.timefactors.com/index.html
ρίξε μια ματιά. Ωραία, ασυνήθιστα και μη κομμάτια, σε ΠΟΛΥ καλές τιμές
-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Τωρα εχω το Casio Oceanus OC-501D (δεν εχω φωτο)...
Ενα ακομη που θελω να παρω ειναι αυτο:
Τεράστιο λινκ
Καλα(...) ρολογια και σε προσιτη τιμη...έχω το OC503. Αθάνατα πράγματα τα Casio. Με αυτή τη σειρά, απέδειξαν οι Ιάπωνες ότι μπορούν να φτιάξουν ΚΑΙ καλά ατσάλινα ρολόγια, καλοφινιρισμένα και σε πολυ καλές τιμές (το είχα πάρει
-
Ένα ενδιαφέρον κατάστημα για καλά ρολόγια είναι αυτό:
http://www.timeofswitzerland.com/list.cfm?A=19&B=s
Προειδοποίηση. Πάρτε υπογλώσσια πριν δείτε τις τιμές!
-
Δύο καλά web sites είναι τα παρακάτω :
Enjoy
-
Οσον αφορα αυτους που δεν φορανε ρολογια, μπορω να καταλαβω το δεν με βολευουν/αρεσει να εχω ενα πραγμα στο χερι μου κλπ... αλλα το εχω κινητο για να βλεπω την ωρα κ δεν χρειαζομαι ρολοϊ το θεωρω καπως τραβηγμενο. Αντιστοιχα και κινητο να μην εχω ρωταω καποιον στο δρομο και παει λέγοντας.
Οι περισσοτεροι φοραμε ρολοϊ γιατι ειναι ισως το μοναδικο 'κοσμημα' που ειναι τοσο αποδεκτο για τους αντρες και ενα απο τα λιγα πραγματα που μπορει να τους κανει να ξεχωριζουν εμφανισιακα...
Απο εκεινον που εχει αγορασει το πιο ακριβο rolex μεχρι το πιο φθηνο swatch το εχουν αγορασει με γνωμονα το ποσο τους αρεσε οταν το ειδαν και το πώς δειχνει πάνω τους. Η χρηστικη του λειτουργια (τι ώρα ειναι) μπαινει σε δευτερη πιστευω μοιρα...Οσον αφορα εμενα, http://www.tagheuer.com/watches/detail. ... 0;T:0;C:s;
αφου εχω περασει απο πολλα swatch με τα επισημα σηματα των ολυμπιακων αγωνων (απο Βαρκελωνη και μετα)... -
Φοράω ένα OMEGA Speedmaster Professional (ναι το Moon Watch... δώρον γάμου από τη σύζυγο).
Φορούσα ένα Bucherer Χρονογράφο (μηχανισμός o τροποιημένος ETA Valijoux 7750 με φάσεις σελήνης, ημερομηνία 31 ημερών) πριν από αυτό.
Στο στρατο ένα απλό SWATCH Quartz αλλά με το μηχανισμό του group για επαναφόρτιση με την κίνηση του χεριού (αντίστοιχης φιλοσοφίας με το SEICO kinetic αν και με διαφορετικό τρόπο υλοποίησης της φόρτισης).
Πριν από αυτά SWATCH chronographs και σε μικρή ηλικία όταν τα λεφτά δεν υπήρχαν CASIO.
Θεωρώ ότι η σημερινή επιλογή με καλύπτει απόλυτα οπότε το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα. Βέβαια δεν θα με πείραζε ένα ZENITH Chronograph El Primero (ο 1ος χρονογράφος με 33600 ταλαντώσεις την ώρα (ήτοι ακρίβεια μέτρησης χρόνου στο δέκατο του δευτερολέπτου) αν και πιστεύω ότι στην Ελλάδα δεν αξίζει τον κόπο να δώσεις τόσα χρήματα παραπάνω. Πρακτικά το ZENITH θα το αγόραζα στην Ελβετεία τόσο φθηνότερα που θα μπορούσε να πετάξω business και να μου μείνουν και κάποια ευρώ στην τσέπη.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
....Θέλω ρολόι σπορ και κομψό (για όλες τις δουλειές) με χαρακτηριστικά με σειρά σπουδαιότητας......Σύμφωνα με τις ανάγκες σου και τα χρήματα που διαθέτεις, το ιδανικό ρολόι για σένα είναι το Tag Heuer 2000 Professional
Είναι διαθέσιμο με άσπρο, μαύρο , και μπλε dial (Θα προτιμούσα το μαύρο) Price : € 1,100Σε ευχαριστώ για την πρόταση μόνο που δεν μου αρέσει καθόλου η σειρά 2000 κυρίως η στεφάνη που έχει αιχμηρές γωνίες.... και μοιάζει και συνηθισμένο λόγω παλαιότητας.... H σειρά Link μου είναι πιο συμπαθής από την 2000. Η σειρά Kyrium όμως μου φαίνεται θαύμα και έχει και μεσαίο μέγεθος αλλά νομίζω τα μεσαία βγαίνουν μόνο σε quartz. Θα το ψάξω.... Πάντως μερικές μάρκες που ξέρετε μερικοί δεν τις έχω ξανακούσει!
-
Λιγο πριν το γαμο μου, η πεθερούλα μου με την οποία ήμασταν κολλητοι πολύ προ γαμου μου (και δοξα τον Θεο εχουμε παραμεινει ετσι, μετα από 7 χρονια γνωριμιας και 5 γαμου με την κορη της ), αποφασισε να παμε βολτα στην Αθηνα για να μου αγορασει ρολοι δωρο γαμου.
Επειδη ήδη ενιωθα αβολα, την πηγα να δουμε καποια Omega και Tag που μου αρεσαν, μιας και λογω κολημματος που εχω δεν μπορω να βαλω μεταλλικο μπρασελε στο χερι μου.
Δεν της αρεσε κατι. Περνωντας απο την Κολοκοτρωνη, την βλεπω να κατευθυνεται στη Rolex. Ηδη εχω κοκκινισει απο ντροπη και προσπαθω να την αποτρεψω με 'τρυφερη' ατάκα τυπου 'Ασε τις λαλακιες, ρολοι θα αγορασουμε οχι αμαξι!'
Στη βιτρινα τοτε μεσα σε ολα ηταν και ενα Daytona με μαυρο κροκο μπρασελε. Γνωριζοντας τις τιμες δεν το κοιταξα καν. εβαλα οτι πιο φτηνο μπορουσα να βρω, της ειπα 'να βλεπεις δεν μου πανε αυτα εμενα' και την πηρα να φυγουμε. Φευγοντας κοζαρει το Daytona και αναφωνει: 'Α!!! Να και ενα ωραιο με δερματινο μπρασελε!!!Για παμε να το δουμε.'
Το ειδαμε, της αρεσε (κι εμενα πολύ μην λεμε λαλακιες τωρα ) και γυρναει και λεει στην πωλητρια, κρατηστε το μου το θελω.
Δεν το βγαζω απο το χερι μου ειμη μονο οταν πεφτω να κοιμηθω, η να κανω μπανιο την 2χρονη κορη μου. Ειναι ενα ρολοι που λατρευω και το θεωρω δωρο ζωης. Βεβαια δεν κρυβω οτι ορισμενες φορές ερχομαι σε δυσκολη θεση, οταν με ρωτανε ποσο κανει, αλλά ξερω οτι φοράω ενα σπανιο κομματι που ειναι all time classic.
Σας ζαλισα το ξερω! -
Ο χρήστης miatagreece έγραψε:
...Δεν βάζεις και καμιά φωτογραφία να θαυμάσουμε και μεις?
-
Ο χρήστης miatagreece έγραψε:
... αλλά ξερω οτι φοράω ενα σπανιο κομματι που ειναι all time classic....Το Daytona σπάνιο;
Υπέροχο μάλιστα, και ειδικά όπως το πήρες εσύ, με το λουράκι!
-
εγω φοραω ενα φτηνορολογο μοιαζει με χρονογραφος αλλα δεν ειναι. ειναι απλα μουφα.
-
γιατι εχω την αισθηση οτι οι περισσοτερες πεθερες κανουν δωρο ρολοι (και μαλιστα ακριβο) στους γαμπρους???
μηπως θελουν να το περασουν μηνυματα
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
γιατι εχω την αισθηση οτι οι περισσοτερες πεθερες κανουν δωρο ρολοι (και μαλιστα ακριβο) στους γαμπρους???μηπως θελουν να το περασουν μηνυματα
Ναι, για να μην έχουν δικαιολογίες του στυλ 'δεν είδα πως πέρασε η ώρα'..
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
γιατι εχω την αισθηση οτι οι περισσοτερες πεθερες κανουν δωρο ρολοι (και μαλιστα ακριβο) στους γαμπρους???γιατι αμα ζητουσαμε Μ3 θα παιρναμε τα 3!!!
οποτε βολευομαστε και με ενα καλο ρολοι!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γιατι εχω την αισθηση οτι οι περισσοτερες πεθερες κανουν δωρο ρολοι (και μαλιστα ακριβο) στους γαμπρους???
γιατι αμα ζητουσαμε Μ3 θα παιρναμε τα 3!!!
οποτε βολευομαστε και με ενα καλο ρολοι!
και ενα Miata 1.8 δεν θα με χαλαγε!!!
προς το παρον γλενταω εδω και 6 χρονια το 1.6 μου!
@ Mr Λάππας: Αμα σου πω οτι εχω δει απειρα με μπρασελε και 1 μονο με το λουρακι θα με πιστεψεις?
Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.