-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Αν τελικά το βρει από κάπου αλλού με καμιά 600αριά Ευρώ, αξίζει σαν αγορά; Και πάλι πολλά μου φαίνονται για Seiko.
Μ' αρέσει που λες 'για Seiko'
Είναι ποιοτικότατα ρολόγια, με αρκετά μεγάλη ιστορία, με ανθεκτικούς μηχανισμούς, πολύ καλά μέταλλα και εξαιρετικό φινίρισμα. Ακόμα και φανατικοί των ευρωπαϊκών ρολογιών παραδέχονται ότι ένα ευρωπαϊκό αντίστοιχης κατασκευής με ένα καλό Seiko κοστίζει τα 10πλάσια, συχνά άνευ λόγου και αιτίας.Τα Velatura είναι νέα σειρά, άρα δικαιολογείται και η σχετικά τσιμπημένη τιμή σε σχέση με ό,τι έχεις συνηθίσει από την Seiko. Υπάρχουν και πολύ ακριβότερα πάντως. Google για 'Seiko Spring Drive'. Απίστευτα είναι
πω πω τι μου εκανες τωρα
μηπως ξερεις ποσο κανει αυτο?(το μεσαιο)
Κοστιζει οσο κ αυτο αριστερα αλλα και αυτο δεξια, την ιδια τιμη εχει.....
Μοντελο πες
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Αν τελικά το βρει από κάπου αλλού με καμιά 600αριά Ευρώ, αξίζει σαν αγορά; Και πάλι πολλά μου φαίνονται για Seiko.
Μ' αρέσει που λες 'για Seiko'
Είναι ποιοτικότατα ρολόγια, με αρκετά μεγάλη ιστορία, με ανθεκτικούς μηχανισμούς, πολύ καλά μέταλλα και εξαιρετικό φινίρισμα. Ακόμα και φανατικοί των ευρωπαϊκών ρολογιών παραδέχονται ότι ένα ευρωπαϊκό αντίστοιχης κατασκευής με ένα καλό Seiko κοστίζει τα 10πλάσια, συχνά άνευ λόγου και αιτίας.Τα Velatura είναι νέα σειρά, άρα δικαιολογείται και η σχετικά τσιμπημένη τιμή σε σχέση με ό,τι έχεις συνηθίσει από την Seiko. Υπάρχουν και πολύ ακριβότερα πάντως. Google για 'Seiko Spring Drive'. Απίστευτα είναι
πω πω τι μου εκανες τωρα
μηπως ξερεις ποσο κανει αυτο?(το μεσαιο)
Κοστιζει οσο κ αυτο αριστερα αλλα και αυτο δεξια, την ιδια τιμη εχει.....
Μοντελο πες
SNS001 3 hand calandar
-
Δεν βρηκα κατι στο eBay:(
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Google για 'Seiko Spring Drive'. Απίστευτα είναι+3.000 (
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Google για 'Seiko Spring Drive'. Απίστευτα είναι
+3.000 (
-
Δεν το έχω ψάξει.
Επίτηδες.
Απλά χρησιμοποίησα το νούμερο που γράφτηκε πιο πριν.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Δεν το έχω ψάξει.Επίτηδες.
πάντως αν κάνει τόσο, εγώ θα προτιμούσα Ωμέγα....άλλη ποιότητα και άλλη ακρίβεια σε αυτόματο ρολόι.....
-
Ρε παιδια 3000 € για ρολοι?
Και εμενα μου αρεσουν αρκετα ρολογια, αλλα τοσα € τα θεωρώ υπερβολή για καποιον που εχει μισθο 1000 € +- 200 €
-
[quote='ratanplan']Ρε παιδια 3000
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Δεν το έχω ψάξει.
Επίτηδες.
πάντως αν κάνει τόσο, εγώ θα προτιμούσα Ωμέγα....άλλη ποιότητα και άλλη ακρίβεια σε αυτόματο ρολόι.....
Κοίτα, κι εγώ Seamaster Co-Axial θα έπαιρνα, αλλά πίστεψέ με: το 'άλλη ποιότητα και άλλη ακρίβεια' που λες, απλά δεν παίζει. Οι ελβετοί έπαθαν μεγάλο σοκ με τον spring drive μηχανισμό της Seiko. Περνάει το COSC certification (*****) για πλάκα, άσχετο αν οι γιαπωνέζοι δεν ασχολήθηκαν ποτέ να το περάσουν. Στα τέτοια τους Σκέψου ότι μόνο το 3% της ελβετικής παραγωγής περνάει COSC.
Κατανοητό αυτό που λες για το Ωμέγα (επαναλαμβάνω ότι κι εγώ αυτό θα έπαιρνα σε αυτά τα λεφτά), αλλά από καθαρά τεχνική άποψη το Seiko Spring Drive είναι ανώτερο από οτιδήποτε ευρωπαϊκό στα λεφτά του. Οτιδήποτε όμως. Αν θες να μιλήσουμε για πραγματικά υψηλή ωρολογοποιία (Vacheron, Ulysse Nardin, Patek Philippe, Audemars Piguet, Hublot, IWC και λοιπά εξωγήινα κατασκευάσματα), τότε οκ, ο γιαπωνέζος δεν έχει τίποτα να πει.
(*****) click --> http://en.wikipedia.org/wiki/COSC
-
@KRUS
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Όντως, πανέμορφα ρολόγια τα spring drive της Seiko, αλλά δεν τα έχω δει ποτέ στην Ελλάδα. -
Ο χρήστης GIOSOU έγραψε:
@KRUS
Όντως, πανέμορφα ρολόγια τα spring drive της Seiko, αλλά δεν τα έχω δει ποτέ στην Ελλάδα.... και δύσκολα θα τα δεις. Ο Έλληνας στα 3-4k παίρνει Ρόλεξ.-
-
Δεν το έχω ψάξει.
Επίτηδες.
Κοίτα, κι εγώ Seamaster Co-Axial θα έπαιρνα, αλλά πίστεψέ με: το 'άλλη ποιότητα και άλλη ακρίβεια' που λες, απλά δεν παίζει. Οι ελβετοί έπαθαν μεγάλο σοκ με τον spring drive μηχανισμό της Seiko. Περνάει το COSC certification (*****) για πλάκα, άσχετο αν οι γιαπωνέζοι δεν ασχολήθηκαν ποτέ να το περάσουν. Στα τέτοια τους Σκέψου ότι μόνο το 3% της ελβετικής παραγωγής περνάει COSC.
Κατανοητό αυτό που λες για το Ωμέγα (επαναλαμβάνω ότι κι εγώ αυτό θα έπαιρνα σε αυτά τα λεφτά), αλλά από καθαρά τεχνική άποψη το Seiko Spring Drive είναι ανώτερο από οτιδήποτε ευρωπαϊκό στα λεφτά του. Οτιδήποτε όμως. Αν θες να μιλήσουμε για πραγματικά υψηλή ωρολογοποιία (Vacheron, Ulysse Nardin, Patek Philippe, Audemars Piguet, Hublot, IWC και λοιπά εξωγήινα κατασκευάσματα), τότε οκ, ο γιαπωνέζος δεν έχει τίποτα να πει.
(*****) click --> http://en.wikipedia.org/wiki/COSC
εντάξει Krus....δεν ήξερα....εγώ πάντως φοράω ένα Ωμεγα Σεαμάστερ (το προηγούμενο) χωρίς Co-Axel και είμαι ευχαριατημένος.....
-
... τα οποία χαλάνε κιόλας (εντάξει μη το γενικεύω, ενός φίλου πάνω στον χρόνο σταμάτησε και πλήρωσε 150+ για service ) .
Πάντως το δικό μου (seiko) μετά από πολλά χτυπήματα και αρκετές πτώσεις καλά κρατεί -
Χαιρετώ τους συμφορουμίτες.
Αυτή την εποχή ψάχνω για αξιόλογο ρολόι με όριο τα 1000 ευρώ.
Απ ότι είδα για TAG ή OMEGA πρακτικά δεν μπορείς να πάρεις κάτι αξιόλογο με τόσα χρήματα (άλλωστε έχω ένα παλιό TAG Formula 1 και δε θέλω κάτι αντίστοιχο).
Το μάτι μου έπεσε στα ρώσικα AVIATOR τα οποία έχουν διαφημιστεί κατά καιρούς στους 4Τ - κάποια μοντέλα μου φάνηκαν πολύ συμπαθητικά. Ξέρει κανείς τι λένε από αξιοπιστία/αντοχή?
Οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
ΓΚ
-
Ο χρήστης kamarian έγραψε:
Χαιρετώ τους συμφορουμίτες.Αυτή την εποχή ψάχνω για αξιόλογο ρολόι με όριο τα 1000 ευρώ.
Απ ότι είδα για TAG ή OMEGA πρακτικά δεν μπορείς να πάρεις κάτι αξιόλογο με τόσα χρήματα (άλλωστε έχω ένα παλιό TAG Formula 1 και δε θέλω κάτι αντίστοιχο).
Το μάτι μου έπεσε στα ρώσικα AVIATOR τα οποία έχουν διαφημιστεί κατά καιρούς στους 4Τ - κάποια μοντέλα μου φάνηκαν πολύ συμπαθητικά. Ξέρει κανείς τι λένε από αξιοπιστία/αντοχή?
Οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
ΓΚ
φιλε καμαριαν για τα μεν αβιειτορ νομιζω ο κρουσενστερν εχει παρει καποιο μοντελο οποτε μπορει να σου πει περισσοτερα....απο κει και περα,καλο ειναι να γινεις λιγο πιο συγκεκριμμενος ως προς το τι θες ακριβως..πχ, να ειναι με μπρασελε η με δερματινο λουρακι?να ειναι σπορ η για πιο επισημο? με αυτοματο μηχανισμο η quartz?.Προσωπικα παντως σε αυτα τα λεφτα θα κοιταγα τα σεικο και πιο συγκεκριμμενα την σειρα perpetual calendar.....απλα κορυφαια κατα την γνωμη μου σε αυτα τα λεφτα....
-
Θα προτιμούσα δερμάτινο λουράκι.
Τα κουάρτζ ξέρω, αυτά εμπιστεύομαι. Τα κινέτικ δεν ξέρω τι πουλιά πιάνουν. Από την άλλη κοίταξα αυτά που προτείνεις και βρήκα τοSeiko Kinetic Premier Perpetual Calendar watch SNP015P
http://www.skywatches.com.sg/watches/pr ... 5f7e0b8fc8το οποίο μου αρέσει πολύ.
Το ποιο ουσιαστικό ερώτημα σε αυτή την περίπτωση ειναι: Έχουν τα κινετικ μειονεκτήματα σε σχέση με τα κουαρτζ?
Να σημειώσω -για όσους δεν το κατάλαβαν ακόμα- ότι είμαι εντελώς άσχετος με το άθλημα!
Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση!
-
Τα κουάρτζ ξέρω, αυτά εμπιστεύομαι. Τα κινέτικ δεν ξέρω τι πουλιά πιάνουν. Από την άλλη κοίταξα αυτά που προτείνεις και βρήκα τοSeiko Kinetic Premier Perpetual Calendar watch SNP015P
Το ποιο ουσιαστικό ερώτημα σε αυτή την περίπτωση ειναι: Έχουν τα κινετικ μειονεκτήματα σε σχέση με τα κουαρτζ?
Να σημειώσω -για όσους δεν το κατάλαβαν ακόμα- ότι είμαι εντελώς άσχετος με το άθλημα!
κατα την γνωμη μου το συγκεκριμμενο ρολοι ειναι εξαιρετικη επιλογη,τα κινετικ-και μαλιστα το συγκεκριμμενο ρολοι εχει απο τους πιο εξελιγμενους κινετικ μηχανισμους- συνδυαζει την ακριβεια του quartz και φυσικα δεν εχει το μειονεκτημα της μπαταριας που πρεπει να την αλλαζεις περιπου δυο με τρια χρονια...καποια μελη απο εδω νομιζω εχουν περιπου το ιδιο μοντελο(koyk?) και ειναι πολυ ευχαριστημενοι...γενικα τα σεικο προσφερουν τεχνολογια και ποιοτητα που σε ευρωπαικο πρεπει να δωσες πολυυυυυυυ περισσοτερα ευρωπουλα....στα συν το οτι ειναι και πανεμορφο...
-
Δεν δηλωνω ειδικος επι των ρολογιων, αλλα εχοντας το παραπανω ρολοι επι σχεδον ενα χρονο... το μονο που εχω να πω ειναι πως δεν με προβληματισε ουδεποτε, δεν χρειαστηκε ποτε να διορθωσω την ωρα του. Γενικα, τα αξιζε και με το παραπανω τα 400 ευρω...
-
@KRUS
Όντως, πανέμορφα ρολόγια τα spring drive της Seiko, αλλά δεν τα έχω δει ποτέ στην Ελλάδα.... και δύσκολα θα τα δεις. Ο Έλληνας στα 3-4k παίρνει Ρόλεξ.-
καλα δε κανει;
Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.