-
Μου προκαλεί πολύ θετική εντύπωση που ο Φ. Σοφιανός δεν θέλει την Φρουτοπία σε DVD. Πολύ λίγους ανθρώπους γνωρίζω που να λένε όχι στο εύκολο χρήμα και τη δόξα / προβολή που συνεπάγεται η εμπορευματοποίηση πνευματικών ή άλλων προϊόντων σου. Μου αρέσει επίσης που από την ΕΡΤ μπορεί κανείς να βλέπει την εκπομπή δωρεάν.
Φίλος της Φρουτοπίας, όχι φανατικός.Jacob
-
Να κάνω εγώ μια άλλη ερώτηση σχετικά;;
Πιστεύετε ότι θα πούλαγε το dvd της Φρουτοπίας;; Πιστεύω πως απευθύνεται σε πολύ περιορισμένο κοινό.
-
Δεν νομίζω ότι είναι και τόσο περιορισμένο το κοινό. Για βάλε πόσοι +30δες έχουν μεγαλώσει με αυτό το παιδικό αριστούργημα και θα ήθελαν να το πάρουν για τα παιδιά τους ή και μόνο για να θυμηθούν τα νιάτα τους.
Αν υπήρχαν τότε τα λεγόμενα μηχανάκια τηλεθέασης θα είχαν σπάσει. Εγώ προσωπικά δεν ήξερα κανένα συμμαθητή μου στο δημοτικό που να μην το έβλεπε.
-
σκληροπυρηνικο κοινο!!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
σκληροπυρηνικο κοινο!!Όταν έχεις μάθει σε ποιότητα αυτού του επιπέδου δύσκολα αλλάζεις. Καλό θα ήταν λοιπόν και οι μικρότεροι να δούν για να ανεβάσουν λίγο το επίπεδο κρίσης τους για το πιο έιναι καλό και πιο 'φόλα'.
-
και γω νομιζω οτι θα ταν καλο!
φραγκοσυκο απο κει εμαθα τι ειναι... -
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Μου προκαλεί πολύ θετική εντύπωση που ο Φ. Σοφιανός δεν θέλει την Φρουτοπία σε DVD. Πολύ λίγους ανθρώπους γνωρίζω που να λένε όχι στο εύκολο χρήμα και τη δόξα / προβολή που συνεπάγεται η εμπορευματοποίηση πνευματικών ή άλλων προϊόντων σου. Μου αρέσει επίσης που από την ΕΡΤ μπορεί κανείς να βλέπει την εκπομπή δωρεάν.
Φίλος της Φρουτοπίας, όχι φανατικός.Jacob
Ολα έχουν δύο όψεις. Η άλλη όψη είναι πως αν είχα παιδιά θα προτιμούσα, αντί να βλέπουν τη σημερινή trash-TV, να βάλουν ένα DVD της Φρουτοπίας και να είμαι ήσυχος πως βλέπουν ένα ωραίο παιδικό πρόγραμμα.
-
Σωστό για το DVD, όμως δε γίνεται να παρακολουθούν τα παιδιά μόνο DVD. Να μια καλή λύση που θα συνεργαστεί με τα DVD που σωστά προτείνεις.
Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν από πριν μαζί με τα παιδιά τους τα παιδικά προγράμματα που θα παρακολουθούν. Δεν χρειάζεται να ανοίγουν την τηλεόραση και να βλέπουν ό,τι μ@λ@κία τους σερβίρουν. Αυτή η επιλογή προγράμματος είναι μια πολύ καλή συνήθεια για τα παιδιά που θα τους ακολουθεί στην ενήλικη ζωή τους. Δεν είναι απαραίτητο πάντοτε να βλέπουν DVD, αν και όντως κάποιες φορές είναι πολύ καλό.
Επίσης η επιλογή προγράμματος πριν ανοίξεις την τηλεόραση είναι μέσα στο πνεύμα της Φρουτοπίας, γιατί θέλει τα παιδιά ενεργά, σκεπτόμενα, και όχι παθητικούς δέκτες. Και για ενήλικες τα ίδια ισχύουν.Επίσης, τα παιδιά δεν είναι καλό να βλέπουν μόνο «καλή» τηλεόραση. Νομίζω πως χρειάζεται να γνωρίζουν τι υπάρχει στην τηλεόραση, όπως και στη ζωή γενικότερα και να μην σχηματίζουν μια εξιδανικευμένη εικόνα για τον κόσμο που είναι γύρω τους. Έτσι θα μπορούν να εκτιμούν το «καλό», κάνοντας σύγκριση.
Όσο για την τηλεόραση-σκουπίδια, αυτή σίγουρα υπάρχει. Υπάρχουν όμως και καλά προγράμματα για παιδιά στην τηλεόραση, που είναι παρεξηγημένη όσο αφορά την εκπαιδευτική, ψυχαγωγική της διάσταση. Υπάρχει και η μαγεία να περιμένεις να έρθει η ώρα (και τι αργά περνάνε τα λεπτά...) για να αρχίσει η αγαπημένη σου εκπομπή. Και η αναμονή για το επόμενο επεισόδιο, η συζήτηση με φίλους για το τι έγινε στο επεισόδιο κλπ.
Jacob
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Mηπως θυμαται κανεις πως ελεγαν το Πεπονι που ειχε χασει τη βουλα του;Ανανίας το Πεπόνι!
Ρε παιδιά, εγώ δεν είμαι 30+ άρης! 20αρης είμαι και τα θυμάμαι...μη με μεγαλώνετε πριν την ώρα μου!
Η Φρουτοπία, όπως και το Αστερίξ και μερικά ακόμα τέτοια έργα, όχι μόνο εμπλουτίζουν τις γνώσεις, αλλά ανεβάζουν και ένα 'κλικ' το επίπεδο του χιούμορ. Ήμαρτον πια με τις βρισιές...
Περι Φρουτοπίας...