-
Το αναμενομενο νεο R...
-
Το σκέφτεσαι για αντικαταστάτη του S40?
-
Το γενικο συμπερασμα διαβάζοντας τα αρθρα ειναι οτι το s60 ειναι ενα καλο αυτοκινητο - τυπικο volvo σε ποιοτητα-ασφαλεια-ανεση κ.λ.π .Ειναι ενα αυτοκινητο με σπορ χαρακτηριστικά αλλα δεν φτανει τους ανταγωνιστες .
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το σκέφτεσαι για αντικαταστάτη του S40?Το R ή ενα σωστο Τ6 (DI 320+ με χειροκινητο ή τουλαχιστον διπλοσυμπλεκτο κι οχι Girltronic) ισως αξιζει την παραχωρηση...κατα τα αλλα αφου ψαχνω ο αντικαταστατης να εχει μεγαλυτερο χωρο αποσκευων απο τα 404l του S40 (οχι υπερβολες-λιγο μεγαλυτερο ανοιγμα και περιπου 450-500 οπως τα περισσοτερα της D), δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη Volvo που να με καλυπτει, αφου φορτηγο δεν γουσταρω (XC60), τα καραβια τα τρωω στην μαπα στην δουλεια-αρκετα-(S80) και με τα estate ειμαι λιγο επιφυλακτικος (V60), υπαρχουν κι αλλες εταιρειες...
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Το αναμενομενο νεο R...
ωραιο χρωματακι
-
Το λοιπόν,
Να ξεκινήσουμε από τα looks;; δυο λέξεις : ΧΑΡΜΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ, μακράν το πιο όμορφο και ξεχωριστό sedan αυτή τη στιγμή στην αγορά! Σχεδιαστική προσωπικότητα από όπoια μεριά και να το κοιτάξεις… ειδικά το πίσω μέρος είναι απλά συγκλονιστικό! οι σχεδιαστές κατάφεραν να συνδυάσουν κάτι από δυναμικό, νεανικό, ξεχωριστό σε ένα αμάξωμα 4 πορτών και 4.6 μέτρων… τα κατάφεραν!! Το άσπρο χρώμα δεν του πηγαίνει και τόσο αλλά το χρυσαφί (λανσαρίσματος) που υπήρχε μέσα στην έκθεση δένει όπως πρέπει.
Η ώρα ήρθε, ο πωλητής μου δίνει το κλειδί και μου λέει, ‘’φύγε και έλα σε κανένα 20λεπτο’’!!! θα σου χαλάσω χατίρι του λέω;
Πρόκειται για την έκδοση με τον δίλιτρο κινητήρα των 203 αλόγων και 30.6 κιλών ροπής με κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω του ΝΕΟΥ κιβωτίου διπλού συμπλέκτη που το βλέπουμε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά (είχε μπει στο φοκους στην αγορά της Αγγλίας με τον κινητήρα πετρελαίου)! Η έκδοση εξοπλισμού ήταν η MOMENTUM με επιπλέον εξτρά την ηλεκτρονική πυξίδα στον εσωτερικό καθρέφτη, την ηλιοροφή και το σύστημα ‘’συναγερμού’’ προσέγγισης προπορευόμενου αντικειμένου.
Μπαίνω μέσα και ξεκινάω να ρυθμίζω το κάθισμα με τα κουμπάκια! Εκ πρώτης εντύπωσης μου φάνηκε ότι ήμουν ψηλά, αν και τελικά θα έλεγα ότι είσαι τόσο ψηλά όσο θα πρέπει να είσαι (πάντα μιλάω για την χαμηλότερη θέση της βάσης). Σε Γενικές γραμμές κάθεσαι ΣΩΣΤΑ, χωρίς τα χαζο οφσετ των άλλων δήθεν σπορτ αυτοκινήτων! Ολοκληρώνοντας με την θέση οδήγησης να τονίσω ότι πλευρική στήριξη απλά ΔΕΝ υπάρχει αν και αποτελεί ένα από τα πιο ΑΝΕΤΑ καθίσματα που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά!
Στον εσωτερικό διάκοσμο τώρα, τα πάντα θυμίζουν την σχεδιαστική νοοτροπία της VOLVO. Από το ελαφρώς μεγάλο σε διάμετρο τιμόνι, τους μοχλοδιακόπτες πίσω από αύτο, την γραμματοσειρά στον πίνακα οργάνων, την κεντρική κονσόλα με μικρά κουμπάκια το ένα κολλητά στο άλλο (θέλει συνήθεια) και την θήκη για τα μικροαντικείμενα πίσω από αυτή (μόδα που ξεκίνησε το S40). Για ποιότητα κατασκευής, φινιρίσματος, προσοχή στην λεπτομέρεια θα αναφέρω μία μόνο λέξη : ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ!
Θα γκρινιάξω μόνο για το ελαφρύ lagaρισμα όταν μεταπηδάς στο μενού των επιλογών στην οθόνη λειτουργιών. Πιστεύω με ένα update να λυθεί το θέμα στο μέλλον.
Επιλέγω D και φεύγω για Μουδανίων. Κοντοστέκομαι μέχρι να ελαφρώσει λίγο η κίνηση και με την πρώτη ευκαιρία σανιδώνω το γκάζι. Σάστισα. Μηδενικό σπινάρισμα, μηδενική εμπλοκή του antis pin, μηδενικό torque steer! 1η κόφτης και δεν έχω βιώσει πότε στην ζωή μου ΤΟΣΟ ομαλή αλλαγή, 2α τα ίδια, 3η τα ίδια. Το αυτοκίνητο ανεβάζει ταχύτητα αδιάκοπα, χωρίς κενά στην απόδοση, χωρίς κομπιάσματα μέχρι και τον κοφτή (περίπου στις 6.500 στροφές). Ο κινητήρας είναι πρόθυμος να σου κάνει τα γούστα και να κινηθείς όπως εσύ θέλεις, το βάρος όμως (1.600 κιλά) είναι μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας! Σταθεροποιώ την ταχύτητα στα 130 km/h το κιβώτιο επιλέγει 6η σχέση και οι στροφές πέφτουν περίπου στις 3.000. ΗΣΥΧΙΙΙΙΑ! Το μόνο που ακούγεται είναι τα φασαριόζικα continental sport contact 3 (215/50/17). Ο επιλογέας γυρνάει στο manual mode και αρχίζω και παίζω με την διαμήκη επιτάχυνση. Ομολογώ ότι το κατέβασμα ταχύτητας δεν μου άρεσε. Ήθελα να ήταν πιο άμεσο και πιο γρήγορο! Δίνεις εντολή και περιμένεις, και χωρίς το σύστημα να κάνει το τέλειο ‘’μύτη τακούνι’’ με το χαρακτηριστικό γκαζάκι. Ωραίο και ευχάριστο εσωτερικό, πολύ καλό ηχοσύστημα, ησυχία, μηδενική έλλειψη άσχετων θορύβων, ποιότητα κύλισης που θέτει νέα στάνταρ, επαρκής δύναμη για προσπεράσεις στα πολλά χιλιόμετρα, εύχρηστο cruise control. Μήπως όλα αυτά συνθέτουν έναν φανταστικό χιλιομετροφάγο;
Κάπου στην μέση της ανηφόρας της καρδίας φεύγω δεξιά για τον Τρίλοφο. Τσουπ φανάρι με γλιστερή άσφαλτο και πρώτος στην σειρά. Για να δω, πως θα αντιδράσει τώρα… πράσινο, πόδι στο πάτωμα, έφυγες μπροστά! Το αντισπιν ενεργοποιήθηκε για χιλιοστά του δευτερολέπτου χωρίς να το καταλάβω, μόνο η λυχνία στο ταμπλό μου έδωσε να καταλάβω την ύπαρξη του! Και πάμε στις στροφούλες….
Προβληματίστηκα έντονα και δεν το κρύβω… πρώτον εκεί που το τιμόνι δεν είχε και τόση αίσθηση γύρω από την θέση της ευθείας (δεν σου δημιουργούσε ασάφεια είτε ανασφάλεια) με το που άρχισε να παίρνει κάποιες μοίρες ζωντάνευε παρέχοντας σου σεβαστό αριθμό πληροφοριών. Το βάρος του αν και χαρακτηρίζετε ελαφρύ είναι πέρα για πέρα τεχνητό. Το κιβώτιο παραμένει στο manual και συνεχίζει να μου την σπάει το σχετικά αργό κατέβασμα συν η ανάποδη φορά του επιλογέα, θα ήθελα δηλαδή να κατεβάζω σπρώχνοντας και όχι τραβώντας!! Τοποθετώ στην πρώτη στροφή το αυτοκίνητο με γραμμές και ανταποκρίνεται με ένα όχι και τόσο ‘’direct’’ turn in , διαγράφοντας την τροχιά ουδέτερα χωρίς κάποιο ίχνος υποστροφής (είτε αδράνειας είτε ισχύος). Στην επόμενη πίεσα λίγο παραπάνω και απλά έγινε το αναμενόμενο άνοιγμα του μπροστινού μέρους χωρίς όμως να σε τρομάξει και να σε προβληματίσει. Το θέμα , παρόλα αυτά είναι αλλού… το αμάξωμα δείχνει να παίρνει αρκετή κλίση και να βασίζεται κατά βάση στην πρόσφυση που παράγουν τα λάστιχα! Συνέχισα με σκεπτικισμό στις επόμενες στροφές αλλά το φαινόμενο συνέχισε… σταμάτησα δεξιά και άρχισα να ψάχνω στα settings μήπως υπάρχει ρύθμιση της ανάρτησης για να μειωθεί αυτή η ασάφεια και μικρή ‘’ανασφάλεια’’. Το αποτέλεσμα του ψαξίματος ήταν αρνητικό. Έκανα αναστροφή και γύρισα πίσω για να τις πιάσω από την αρχή τις στροφές στην ανηφορική τους φορά. Όπου είχα χώρο και ορατότητα διατάρασσα την δυναμική ισορροπία και το αμάξωμα με απλές και κοφτές τιμονιές έτεινε να διώξει με ιδιαίτερη ευκολία το πίσω μέρος του με μια μαλθακότητα ,η οποία σου δίνει αρκετό περιθώριο να το ελέγξεις πριν μπει σε λειτουργία ο ηλεκτρονικός αδερφός και με κάπως άγαρμπο τρόπο σε επαναφέρει στην τάξη. Λόγω έλλειψης χρόνου και σεβασμού του ξένου αυτοκινήτου δεν μπήκα στην διαδικασία για να απενεργοποιήσω DSC και να δω τις αντιδράσεις μετά το πέρας των 5 μοιρών. Θα ήθελα πάντως να το οδηγήσω με την εξτρά ανάρτηση… πιστεύω ότι θα είναι αρκετά διαφορετικό το αποτέλεσμα.
Δυο λόγια για τα φρένα. Η δύναμη τους είναι γραμμική, η διαδρομή του κανονική, η αίσθηση τους όμως σου δίνει την εντύπωση ότι το τακάκι μπαίνει μέσα στον δίσκο… (δύσκολο να το δώσω να το καταλάβετε), καμία σχέση όμως με αυτό που λέμε βουτυρένια… στον αυτοκινητόδρομο κατέβαζαν την ταχύτητα σε σύντομο χρόνο, πράγμα το οποίο άλλαζε στην έντονη και διαδοχική πίεση όπου σε έκαναν να αρχίζεις τα πατάς ένα κλικ πιο πριν. Δεν σου δίνανε αυτό το macho feedback και ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όπως ακριβώς θα ήθελες…
Τι ξέχασα; Οι εσωτερικοί διαθέσιμοι χώροι για τους πίσω επιβάτες είναι αυστηρά για δύο, οι οποίοι μοιάζουν περισσότερο με μικρομεσαίο αυτοκίνητο παρά με μεγάλο sedan. O χώρος αποσκευών όντως είναι μικρός αλλά πλήρως εκμεταλλεύσιμος και με σεβαστό άνοιγμα της πίσω πόρτας.Εν κατακλείδι. Το αυτοκίνητο που οδήγησα κόστιζε γύρω στα 43.000 ευρω και είχε απλά τα πάντα μέσα. Αντί για ηλιοροφή, φυσικά θα προτιμούσα την ηλεκτρονική ανάρτηση. Προσωπικά δεν τον αγόραζα, θα προτιμούσα μια BMW 320… για τον πατέρα μου όμως και για κάποιον που ΔΕΝ θέλει το κάτι το παραπάνω στην μετακίνηση του τότε σίγουρα πρέπει να μπει στο τοπ των επιλογών. Θέλω να πω ότι το S60 κάνει την C200 να δείχνει ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ στα 50κ που ΞΕΚΙΝΑΕΙ σαν αγορά και σίγουρα η τελευταία δεν είναι κατά 10.000 ευρώ καλύτερο αυτοκίνητο, σε ΚΑΜΙΑ των περιπτώσεων…
Ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ αυτοκίνητο που θέτει νέα στάνταρ στην μετακίνηση (θόρυβος / κύλιση) στην συγκεκριμένη κατηγορία.
Και για τους βολβίστι να αναφέρω ότι δεν έχει καμία σχέση με τον πολύ μέτριο πρόγονο του .Ξένη δημοσίευση/Αdvertοrial
**[mod] **
-
Πήγα σήμερα σε έκθεση Volvo και το είδα - την επόμενη εβδομάδα κάνω test drive.
Ξέρει κανείς πότε ακριβώς έρχεται το 2.0Τ5 με τους 240hp? Όταν έρθει θα αντικαταστήσει το 2.0 με τους 203hp? (το λογικό αυτό είναι: δεν νομίζω να υπάρχει χώρος ανάμεσα στο 1.6 των 180hp και του T5 των 240 hp)
Μήπως το 240hp θα έρθει ΜΑΖΙ με τους 1.6lt, οι οποίοι έρχονται τον Νοέμβριο 2010?ΥΓ: από τις εκθέσεις Volvo δεν μπορείς να πάρεις καμία πληροφορία και εν μέρει είναι λογικό... (ο 203hp δεν θα πουλήσει τίποτα αν είναι σε 3 μήνες να βγει ο 240hp)
-
Δεν θα αντικατασταθεί κανείς! Θα συνυπάρχουν ο 1600 με τα 150, με τον 1600 με τα 180 και ο 2000 με τα 203 με τον 2000 μετα 240 άλογα.
-
κοιτάζοντας λίγο το προσπέκτους...
-ανάκτηση ενέργειας, κατά το φρενάρισμα (από ότι κατάλαβα, απεμπλέκει και τον εναλλάκτη κατά την πλήρη επιτάχυνση, τπτ παραπάνω)
-προοδευτική υδραυλική υποβοήθηση με 3 ρυθμίσεις μαλλον extra.
-Ενεργό Σασί (ημιενεργητική ανάρτηση), δηλαδή η ενεργητική πως είναι ?
-Παθητική τετρα-διεύθυνση όπως και στα δικά μας
-Μπάρες οροφής που σηκώνουν μέχρι 100kg
-park assist μπροστά
-περιοριστής ταχύτητας
-θερμαινόμενα καθίσματα + πίσω
-λάστιχα SST, 17ρες ,TPMS
-ηλεκτρικό κάθισμα +συνοδηγού
-φρένα με FBS,RAB
-xenon με standard ABL
-διαφορικό ΤTV (φαντάζομαι ότι ενεργεί μόνο στα φρένα)
-city safety, για όλες τις εκδόσεις
-LDW
-DAC
-ACC QA DA
-πρόγραμμα inscription, δεν διατίθεται στην Ελληνική αγοράμε όλα αυτά τα συστήματα στο ΟΝ, που αναγνωρίζουν την πιθανή σύγκρουση και φρενάρουν το όχημα, φοβάμαι ότι στις Ελληνικές συνθήκες επικινδυνότητας, υπάρχει πιθανότητα, να μας φιλήσει κανείς από πίσω :? . Ένα test drive, θα μας πείσει ....
-
Ο χρήστης zoros έγραψε:
Πήγα σήμερα σε έκθεση Volvo και το είδα - την επόμενη εβδομάδα κάνω test drive.
Ξέρει κανείς πότε ακριβώς έρχεται το 2.0Τ5 με τους 240hp? Όταν έρθει θα αντικαταστήσει το 2.0 με τους 203hp? (το λογικό αυτό είναι: δεν νομίζω να υπάρχει χώρος ανάμεσα στο 1.6 των 180hp και του T5 των 240 hp)
Μήπως το 240hp θα έρθει ΜΑΖΙ με τους 1.6lt, οι οποίοι έρχονται τον Νοέμβριο 2010?ΥΓ: από τις εκθέσεις Volvo δεν μπορείς να πάρεις καμία πληροφορία και εν μέρει είναι λογικό... (ο 203hp δεν θα πουλήσει τίποτα αν είναι σε 3 μήνες να βγει ο 240hp)
Ακομα δεν γνωριζουν τιποτα...μερικοι μαλιστα πωλητες δεν ξερουν καν οτι θα υπαρξει Τ5
Το Τ5 λογικα θα διατιθετε και με 4κινηση.Παντως εμενα κατι δεν μου ταιριαζει σε αυτον τον 2.0Τ...οι νεες ονομασιες αναλογα με την ιπποδυναμη (αλλη ) ειναι Τ3, Τ4, Τ5 και Τ6 και αντιστοιχα στα πετρελαιου D, και με προοπτικη να δουμε και μικροτερου κυβισμου/ιπποδυναμης μοτερ δηλ Τ1/Τ2...σε ολο αυτο το 2.0Τ ειναι καπως ξεκαρφωτο! Ηδη γνωριζουμε οτι το 2012 θα ειναι ετοιμα τα 4κυλινδρα all Volvo μοτερ 1.6/2.0 τουρμπο βενζινης/πετρελαιου...μηπως ο 2.0Τ εχει ακομα μικροτερη διαρκεια ζωης
-
Κωνσταντίνε , ο 2.0Τ δεν είναι κακός με 203 και 240 άλογα .
Το είδα και εγώ στην έκθεση .
Όμορφο και επιτέλους σπορ γραμμή και εμπρός.
Θέλει οπωσδήποτε xenon για να δέσει η πρόσοψη . Αυτά τα νορμάλ φωτιστικά είναι χάλια .
Πίσω και στο πλάι είναι πολύ όμορφο .
Το είδα σε Μαύρο απλό . Του πάει πολύ .
Εσωτερικά είναι σοβαρό και σπορ , με άνετα καθίσματα και μοναδική παραφωνία τον αεραγωγό .
17άρες στην momentum και από ότι διαβάζω πολύ άνετη κύλιση ακόμα και με τις 18αρες.Οι πωλητές χρόνια τώρα είναι χάλι μαύρο στις περισσότερες αντιπροσωπίες .
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Κωνσταντίνε , ο 2.0Τ δεν είναι κακός με 203 και 240 άλογα .Το είδα και εγώ στην έκθεση .
Όμορφο και επιτέλους σπορ γραμμή και εμπρός.
Θέλει οπωσδήποτε xenon για να δέσει η πρόσοψη . Αυτά τα νορμάλ φωτιστικά είναι χάλια .
Πίσω και στο πλάι είναι πολύ όμορφο .
Το είδα σε Μαύρο απλό . Του πάει πολύ .
Εσωτερικά είναι σοβαρό και σπορ , με άνετα καθίσματα και μοναδική παραφωνία τον αεραγωγό .
17άρες στην momentum και από ότι διαβάζω πολύ άνετη κύλιση ακόμα και με τις 18αρες.Οι πωλητές χρόνια τώρα είναι χάλι μαύρο στις περισσότερες αντιπροσωπίες .
Κακος δεν ειναι...τη θεση του στην γκαμα δεν καταλαβαινω σε σχεση με την νεα ονοματολογια των εκδοσεων...Θα μπορουσε να ειναι αυτος ο Τ4 και να κατεβαινει σε Τ3 και Τ2...αυτο εννοω.
Απο εκει και περα τα νεα μοτερ τουλαχιστον απο αποδοση οπως εχει διαρρευσει θα ειναι καλυτερα..ο κορυφαιος 2.0 θα βγαζει 275, λενε.
Τεστ ντραιβ βγαλανε ή ακομα? Το σαββατο που περασα απ' εξω δεν ειδα καποιο με πινακιδες.. -
Έχεις δίκιο για την ονομασία ... τα έχουμε ξαναγράψει .
Βέβαια ο νέος αγοραστής δεν έχει ιδέα από τις λεπτομέρειες και τα στοιχεία που εμείς γνωρίζουμε αλλά θα έπρεπε να σεβαστούν αυτό το κοινό και να διαφοροποιήσουν την ονομασία .
Πάντως τα νέους κινητήρες δεν τους βλέπω πριν το 2013 . Μακάρι να μπούνε νωρίτερα .
-
και γιατί, τα μοτέρ της volvo, να είναι καλύτερα από τα ecoboost
-
Το αν θα ειναι καλυτερα δεν το γνωριζει κανεις...για ονομαστικη αποδοση μιλησα μονο
-
Παρατηρώντας την έκδοση με τα προστατευτικά πλαστικά αλα crossover (που σε XC τα δικαιολογώ για προστασία από το ... γκαζόν αλλά σε sedan!!!) σε σχέση με την απλή έκδοση έχουν ρόλο να διορθώσουν και ένα αισθητικό φαουλ (εμένα με ενοχλεί τουλάχιστον). Στην απλή έκδοση το (ασημί) καζανάκι της εξάτμισης φαίνεται τουλάχιστον το μισό κάτω απο τον προφυλακτήρα.
ΥΓ. Κατι τέτοιο παρατήρησα σε Lancer Sportback και στη BMW σειρά 1 που επίσης με χάλασε! Στα πρότυπα του 3θυρου GrandVitara που καλύτερα να την έβαζαν στη θέση της εξωτερικής ρεζέρβας με ένα κάλλυμα ...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Παρατηρώντας την έκδοση με τα προστατευτικά πλαστικά αλα crossover (που σε XC τα δικαιολογώ για προστασία από το ... γκαζόν αλλά σε sedan!!!) σε σχέση με την απλή έκδοση έχουν ρόλο να διορθώσουν και ένα αισθητικό φαουλ (εμένα με ενοχλεί τουλάχιστον). Στην απλή έκδοση το (ασημί) καζανάκι της εξάτμισης φαίνεται τουλάχιστον το μισό κάτω απο τον προφυλακτήρα.ΥΓ. Κατι τέτοιο παρατήρησα σε Lancer Sportback και στη BMW σειρά 1 που επίσης με χάλασε! Στα πρότυπα του 3θυρου GrandVitara που καλύτερα να την έβαζαν στη θέση της εξωτερικής ρεζέρβας με ένα κάλλυμα ...
Απο πισω το αυτοκινητο ειναι απαραδεκτα ψηλο. Ειναι διακριτα ακομα και τα ψαλιδια της αναρτησης οχι μονο το καζανακι.. Επισης δεν καταλαβαινω τι δουλεια εχουν προστατευτικα τυπου XC σε σενταν αυτοκινητο...τον ..θα μπορουσαν απλα να σχεδιασουν ενα ομορφο σπορ βοδικιτ οπως τουλαχιστον εκαναν στα S40/V50..
-
o κόσμος, θέλει το SuV του και του το δίνουμε .....
εμένα, αυτό που με χαλάει είναι το απρόσωπο μπροστινό μέρος του, που φαντάζομαι ότι το έκαναν και έτσι, για να αποσπάσει υψηλούς βαθμούς % στα crash test με πεζούς. -
Χτες έκανα test drive την έκδοση 2.0Τ.
Το μοτέρ είναι όπως περιμέναμε όλοι πολύ δυνατό και ανεβάζει σαν τρελό στροφές. Οδήγησα το αυτόματο και παρατήρησα κι εγώ σχετική καθυστέρηση στο κατέβασμα της ταχύτητας όταν προσπαθείς να επιταχύνεις γρήγορα (βέβαια, όταν τελικά κατεβαίνει η σχέση το αυτοκίνητο απλά εξαφανίζεται!). Αυτό λογικά συμβαίνει επειδή το κιβώτιο είναι διπλού συμπλέκτη και προ-συμπλέκει την επόμενη σχέση (και όχι φυσικά την προηγούμενη), ενώ στις αλλαγές του είναι σχετικά αργό. Έτσι αλλάζει πολύ γρήγορα στα ανεβάσματα (λόγω διπλού συμπλέκτη), αλλά σχετικά αργά στα κατεβάσματα...
Επίσης, δεν μου άρεσε και τόσο η αίσθηση στο τιμόνι και στο σύστημα διεύθυνσης. Αυτή τη στιγμή οδηγώ Alfa 159 1.8 και η πληροφόρηση από το τιμόνι, αλλά και η σιγουριά σε υψηλές ταχύτητες νιώθω πως είναι μια κλάση ανώτερη. Δεν ξέρω μήπως με επηρεάζει η μεγάλη δύναμη του αυτοκινήτου (δηλαδή στο test drive μάλλον οδηγούσα 20 χλμ πιο πάνω από ότι με την Alfa και μπορεί να μην συνέκρινα συμπεφορά σε ίδιες ταχύτητες) ή ίσως να είναι η ιπποδύναμη υπερβολική για εμπρός κίνηση (ειδικά στο Τ5 με τα 240hp μπορεί να είναι μονόδρομος η τετρακίνηση για να συμπεριφέρεται σωστά το αυτοκίνητο).Τα καλά: φοβερή ποιότητα, πολύ στοιβαρό αμάξωμα, ήχος μοτέρ, καταπληκτικός εξοπλισμός, άνεση.
Συνολικά, συμφωνώ με τα σχόλια του popol@ros πως το S60 είναι ένα 'Mercedes killer' και σε διαφορετικό στυλ από μία BMW (ή Alfa θα συμπλήρωνα).
-
Γιατί ακόμα είναι στα μελλοντικά Μοντέλα . ?
Ενάς MOD plz να κάνει την μεταφορά ......
Nέο VOLVO S60