-
Ο χρήστης ARG έγραψε:
αυτο το εκανα αλλα εχω μεγαλυτερη καταναλωση σε λιτρα απο βενζινη και προσπαθω να βρω τηνχρυση τομη μπεκ βενζινησ καταναλωση με μπεκ αεριου καταναλωση γιατι το αεριο εχει 0,69 και η βενζινη 1,38 και η οικονιμικη αποδοση δεν ειναι ιδια.Έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση από 15%; Τόσο πάνω - κάτω λένε οι κατασκευαστές συστημάτων 5ης γενιάς οτι είναι η επιβάρυνση.
Στα 4ης γενιάς μπορεί να φθάσει μέχρι και 30% η επιβάρυνση... Άλλος ένας λόγος για να μην προτιμήσει κάποιος τα 'φθηνότερα'... -
Ο χρήστης dti έγραψε:
αυτο το εκανα αλλα εχω μεγαλυτερη καταναλωση σε λιτρα απο βενζινη και προσπαθω να βρω τηνχρυση τομη μπεκ βενζινησ καταναλωση με μπεκ αεριου καταναλωση γιατι το αεριο εχει 0,69 και η βενζινη 1,38 και η οικονιμικη αποδοση δεν ειναι ιδια.
** κάτω λένε οι κατασκευαστές συστημάτων 5ης γενιάς οτι είναι η επιβάρυνση. **
Οπως βλεπω ομως μονο οι κατασκευαστες το λενε...πρακτικα τα ιδια με του αεριου ειναι...και στην αποδοση...
-
ΘΑΘΕΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΣΟ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΛΠ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
Kαποιος να μας πει ποσο εχει σημερα η τιμη λιτρου??
-
εχει 0,70λιτρο
-
την Κυριακή ο Μπίρμπος το είχε 0,668. Τώρα με τον φόρο δεν ξερω αν και πόσο το ανέβασε...
-
Το μεσημερι στη Shell στην Αττικη Οδο (λιγο μετα το αεροδρομιο) η τιμη λιτρου ηταν στα 0,67!
-
Nα μας λετε και αν υπηρξε αυξηση σε σχεση με προχθες.
Στο ιλιον εχει ακομη 0,655? -
υπαρχει περιπτωση αυτο που μυρησα πισω απο ενα Q5 οταν με προσπερναγε να ειναι υγραεριο????
μυριζε σαν χλωρινη ....
Υπαρχουν τετοια αυτοκινητα? -
Το υγραέριο δεν μυρίζει, ακόμα κ ότανα παρκάρεις σε κλειστό πάρκινγ με όλες τις πόρτες κλειστές. Στο λέω γιατι το κάνω καθημερινά. Επίσης μπορείς να βάλεις το χέρι σου στην εξάτμιση και αν το αφήσεις για 10''. Μύρισέ το κ θα δείς οτι δεν μυρίζει τίποτα!!!
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
υπαρχει περιπτωση αυτο που μυρησα πισω απο ενα Q5 οταν με προσπερναγε να ειναι υγραεριο????
μυριζε σαν χλωρινη ....
Υπαρχουν τετοια αυτοκινητα?Ντιζελ .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
μυριζε σαν χλωρινη ....
Υπαρχουν τετοια αυτοκινητα?Ντιζελ .
Mυριζει σαν χλωρινη?
-
Σε πολλα μερσεντες ταξι μου εχει τυχει να μυριζει ετσι η εξατμιση.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σε πολλα μερσεντες ταξι μου εχει τυχει να μυριζει ετσι η εξατμιση.Θα μυρισω και εγω να δω τι παιζει μεχρι στιγης προτιμω Euro1 &2 τα 5 μυριζουν σαν αμμωνια...
-
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
Το υγραέριο δεν μυρίζει, ακόμα κ ότανα παρκάρεις σε κλειστό πάρκινγ με όλες τις πόρτες κλειστές. Στο λέω γιατι το κάνω καθημερινά. Επίσης μπορείς να βάλεις το χέρι σου στην εξάτμιση και αν το αφήσεις για 10''. Μύρισέ το κ θα δείς οτι δεν μυρίζει τίποτα!!!Ουτε η αμολυβδη μυριζει τιποτα οταν ειναι ζεστος ο κινητηρας...μονο οταν το παρακανεις και φτασεις κοντα στα κοκκινα. Το ιδιο φανταζομαι και με υγραεριο θα μυρισουν τοτε τα καυσαερια του.
Αυτο που μυρισε ο αλλος σαν χλωρινη ειναι συνχρονο ντιζελ..πιστευω ειναι οτι εχει ξεφυγει απο το φιλτρο απο το θειαφι του πετρελαιου μας, φιλτραρεται τοσο καλα και βγαινει αυτη η ελαφρια μυρωδια, οχι σαν τα παλαιοτερης τεχνολογιας που σου κοβοταν η ανασα.....Αν βαλεις πραγματικο πετρελαιο κινησης(π.χ στην Γερμανια) θα δεις οτι δεν μυριζει το παραμικρο!!
-
Πήγα (14/03/2010) στο ΚΤΕΟ.........
Λοιπόν, στις 9:00 το πρωί πήγα από τον εγκαταστάτη μου (υγραεριοκίνηση.γρ) και πήρα όλα τα χαρτιά για να περάσω από δημόσιο ΚΤΕΟ το αυτοκίνητο μου. (***) Δεν πλήρωσα τίποτα στην εγκαταστάτη για τα χαρτιά και μου έδωσε όλα εκείνα που θα χρειαζόμουν για να περάσω ΚΤΕΟ. Ο εγκαταστάτης μου τα έδωσε μέσα σε 20 λεπτά....
Έτσι στις 9:30 έφυγα από το συνεργείο και πήγα στο ΚΤΕΟ Ελληνικού όπου εκεί πέρασα την πύλη λέγοντας ότι είναι έλεγχος υγραερίου χωρίς ραντεβού. Δεν χρειάζεται ραντεβού όταν περνάς για έλεγχο εγκατάστασης υγραερίου..!!!! Μπήκα στο χώρο του ΚΤΕΟ και εκεί ρωτώντας στην γραμματεία και από εκεί στο γραφείο για τις ειδικές εγκαταστάσεις - τροποποιήσεις οχημάτων, οι άνθρωποι με καθοδήγησαν και μου είπαν όλα τα στάδια που πρέπει να ακολουθήσω για να περάσω ΚΤΕΟ.
Η όλη διαδικασία μου πήρα χρονικά 1 ώρα & 20 λεπτά και 80 ευρώ παράβολο όπου πλήρωσα μέσα στο ΚΤΕΟ. Δεν χρειάστηκε να δώσω κανένα 'φακελάκι'. Στο τέλος μου είπαν ότι είχα την επιλογή είτε να περάσω την επόμενη ημέρα και να πάρω τα χαρτιά ή να μου τα στείλουν ταχυδρομικά χωρίς έξτρα κόστος. Εγώ επέλεξα το δεύτερο γιατί μένω στα βόρεια προάστια.
Έτσι τελείωσε η διαδικασία του ΚΤΕΟ. Με 1 ώρα & 20 λεπτά και 80 ευρώ.Με ενημέρωσαν βέβαια πως έχω να κάνω άλλη μια διαδικασία : να περάσω από το υπουργείο για να αλλάξω την άδεια του αυτοκινήτου και να γράφει στο καύσιμο : Βενζίνη - Υγραέριο με τα χαρτιά που θα μου στείλουν από το ΚΤΕΟ.
ΥΓ (***) : Σημειωτέον ότι το αυτοκίνητο δεν περνάει κανονικά ΚΤΕΟ σήμερα (14/04/2010) αλλά σε ένα χρόνο (ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας 2007, οπότε κανονικά περνάει το 2011). Ο λόγος που το περνάω είναι γιατί ούτως ή αλλιώς κάποια στιγμή πρέπει να περάσει από **δημόσιο ** ΚΤΕΟ και μιας και κάνεις την μετατροπή πρέπει να περάσεις την πρώτη φορά από δημόσιο ΚΤΕΟ. Μετά τις άλλες φορές που θα περάσεις ΚΤΕΟ δεν χρειάζεται να είναι δημόσιο αλλά μπορείς και σε ιδιωτικό αρκεί να έχεις μια δήλωση του νόμου '105' ότι έχει γίνει έλεγχος από τον εγκαταστάτη και το κύκλωμα υγραερίου είναι σε καλή κατάσταση. Έτσι περνάς και από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ.[/quote]
Πήγα σήμερα (4/5/2010) στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Δυτικού Τομέα (ΕΔΡΑ Περιστέρι, Τρώων 1 & Χαλκίδος)........
Πηγα εκει γιατί εκεί είχαν βγάλει την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου....
Λοιπόν, στις 11:00 το πρωί πήγα στο προτόκολο και εκεί βρήκαν το χαρτί που είχε σταλεί από το ΚΤΕΟ και σε μένα αλλα κυρίως σε αυτους. Αφού πήρα το χαρτί στα χέρια μου, το έδωσα μαζί με την άδεια κυκλοφορίας σε έναν άλλο υπάλληλο του απο κάτω ορόφου και εκεί περίμενα περίπου 20 λεπτά.
Με φώναξαν και μου έδωσαν την καινούργια μου άδεια κυκλοφορίας που αναγράφει πάνω της και την φράση : Καυσιμο : Αμ.Βενζ/Υγρ
Δεν πλήρωσα τίποτα. κανένα παράβολο ή 'γρηγορόσημο'
Το αυτοκινητό μου πλέον ειναι και νόμιμο.ΥΓ (***) : Καλό θα ήταν πρίν ξεκινήσετε να πάτε στην Νομαρχία - Υπουργίο για αλλαγή Αδείας Κυκλοφορίας να πάρετε ένα τηλέφωνο για να ρωτήσετε αν έχουν πάει εκεί τα χαρτιά που ήρθαν και σε εσας από το ΚΤΕΟ. Για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Δυτικού Τομέα (ΕΔΡΑ Περιστέρι, Τρώων 1 & Χαλκίδος) το τηλέφωνο είναι : 210-2619322
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Το υγραέριο δεν μυρίζει, ακόμα κ ότανα παρκάρεις σε κλειστό πάρκινγ με όλες τις πόρτες κλειστές. Στο λέω γιατι το κάνω καθημερινά. Επίσης μπορείς να βάλεις το χέρι σου στην εξάτμιση και αν το αφήσεις για 10''. Μύρισέ το κ θα δείς οτι δεν μυρίζει τίποτα!!!
Ουτε η αμολυβδη μυριζει τιποτα οταν ειναι ζεστος ο κινητηρας...μονο οταν το παρακανεις και φτασεις κοντα στα κοκκινα. Το ιδιο φανταζομαι και με υγραεριο θα μυρισουν τοτε τα καυσαερια του.
Αυτο που μυρισε ο αλλος σαν χλωρινη ειναι συνχρονο ντιζελ..πιστευω ειναι οτι εχει ξεφυγει απο το φιλτρο απο το θειαφι του πετρελαιου μας, φιλτραρεται τοσο καλα και βγαινει αυτη η ελαφρια μυρωδια, οχι σαν τα παλαιοτερης τεχνολογιας που σου κοβοταν η ανασα.....Αν βαλεις πραγματικο πετρελαιο κινησης(π.χ στην Γερμανια) θα δεις οτι δεν μυριζει το παραμικρο!!
Μια χαρά μυρίζει και έξω το ντίζελ, τουλάχιστον μέχρι το 2006.
-
Και 2010 η μυρωδιά παραμένει αναλοίωτη
-
Εκτός κι αν είναι κανένα από τα καινούρια με ουρία και έχει διαρροή το ντεπόζιτο με αυτή την ουσία...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και 2010 η μυρωδιά παραμένει αναλοίωτηΜαλλον ειχα βουλωμενη μυτη και δεν ειχα οσφρηση οταν ειχα παει Γερμανια γιατι δεν μυρισα κατι...Μονο απο το πουλμαν μας εβγαινε αυτη η μυρωδια που λεμε..
Υγραεριοκίνηση!