-
αμα βάλεις αέριο ... δύσκολα γυρίζεις πίσω ....
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
0,78 στον παράδρομο ε.ο. Θεσ/νίκης-Ν.Μουδανιών, όπου και φούλαρα και το θεωρώ καλή τιμή σε σχέση με το τι παίζει στην πόλη. Με λιγότερα από 28 ευρώ έκανα 410 χλμ.φιλε που ακριβως ειναι; κατατοπησεμε λιγο.
-
Στέλιο, είναι bp το πρατήριο, απλά ερχόμενος από Χαλκιδική προς Θεσσαλονίκη μπαίνεις στον κόμβο πριν τον Τσάνταλη εκεί δλδ. που βγαίνουν όσοι έρχονται από Καλλικράτεια ή Ν. Γωνιά και ακολουθείς κανονικά το παράδρομο παράληλα με την ε.ο.
-
Ολη η πολυ ειναι στα 79 λεπτα το λιτρο... Γενικα οι διαφορες στο συγκεκριμενο καυσιμο ειναι αρκετα περιορισμενες!
-
Ε, όχι ακριβώς, πανελλαδικά παίζουν από 0,71 μέχρι 0,87-89.
-
Λαθος μου! Εγω αναφερθηκα στην Θεσσαλονικη και τους ομορους νομους της... Με ελαχιστες εξαιρεσεις!
-
Η πρώτη ανάλυση λαδιών μετά την εγκατάσταση του υγραερίου.
από τις 3 μετρήσεις που φαίνονται στον πίνακα, η τελευταία είναι με αέριο (castrol 5-30 A5) και οι άλλες δύο με volvo 0-30A5 και 0-30Α3 αντίστοιχα.
χωρίς να έχει κάνει κάποιο σχόλιο η blackstone, με προβληματίζει η τιμή του molybdenium 120ppm, στις άλλες μετρήσεις ήταν 4 , 6 αντίστοιχα, ενώ μια μέση τιμή που έχει η blackstone για αυτό το μοτέρ με διάφορα λάδια είναι 52ppm.
Το θέμα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο μιας και οι συγκριτικές μετρήσεις είναι με διαφορετικά λάδια, μιας και δεν έχω ανάλυση από παρθένο λάδι castrol 5-30A5 και μιας το molybdenium είναι και ένδειξη engine-wear και ταυτόχρονα antiwear-additive των λαδιών. Όπως και να έχει πάντως, οι μετρήσεις με έχουν προβληματίσει .
βρήκα στο νετ ....
*Anyways here are the #s for the only Castrol oil which is certified as true 4718M.
5W30
Aluminum- 1
Chromium- 0
Iron- 2
Copper- 1
Lead- 0
Tin- 2
Moly- 88
Nickel- 0
Manganese-0
Silver- 0
Potassium-0
Boron- 45
Silicon- 4
Sodium- 1
Calcium- 2748
Magnesium-11
Phosph- 642
Zinc- 790
Barium- 0SUS Visc. 210- 58.1
cST Visc. 100- 9.67
Flashpoint- 410
Insolubles- TR
TBN- 11.8*πιστεύω ότι θα βγαλω άκρη μόνο με μια ανάλυση virgin oil πριν και μετά
-
Εχεις λαδιερα?
-
το σύστημα είναι vialle bifuel
ξέρουμε από τι υλικό κατασκευάζονται οι βαλβίδες ?
δες τα παρακάτω λινκ .... οι αμφιβολίες που έχω, είναι αν το molybdenum που μετρήθηκε, είναι από φθορά ή είναι απλά πρόσθετο, που έχουν τα castrol 5w30 A5 .
http://www.bobistheoilguy.com/moly-basics/
http://www.bobistheoilguy.com/applicati ... brication/ -
H οποια φθορα βαλβιδων ειναι σχεδον αδυνατο να περασει στο λαδι, οποτε η γνωμη μου αν η μετρηση ειναι ακριβης ειναι οτι δεν ειναι απο βαλβιδες/εδρανα. Εξ'αλλου μπορει να ειναι ανεβασμενη αυτη η τιμη αλλα δεν πιστευω οτι πρεπει να ειναι τοσο ανησυχητικο. Εξ'αλλου απο τη μανα του η μετρηση ειναι 80 κατι. Αν δεις και αλλες τιμες μεταλλων/στοιχειων ειναι ανεβασμενες οποτε ισως ειναι φυσιολογικο με την ελευση του χρονου.
Απο την αλλη μερια, μηπως εχεις βαλει η εχει μπει κανενα προσθετο στο λαδι?
Παντως οπως και να εχει δεν το βλεπω να σχετιζεται με βαλβιδες. -
Έχω Toyota corolla 2000 μοντέλο με κινητήρα 4EFE.
Πήγα να ρωτήσω για εγκατάσταση υγραερίου (Αλεξανδρούπολη).
Κόστος 900 € με λαδιερα , καλά μέχρι εδώ. Η ερώτηση που μου έκαναν είναι τι κινητήρα έχω (4EFE) που δεν τον ήξερα και μου είπαν αν έχω το συγκεκριμένο κινητήρα ΔΕΝ μπαίνει γιατί κτυπάν οι βαλβίδες.
Μοντέλο συστήματος BRC .
Υπάρχει κάποιος που να έχει γνώμη για την περίπτωση μου?
Ευχαριστώ -
Μαλλον η Κρητη ανηκει σε αλλη χωρα....... ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΛΕΜΕ 0,959......................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Νομίζω το χρώμα στο νησί (από σελ. ΥΠ.ΕΣ) τα λέει όλα... Άρα τι περιμένατε, τέτοιες καταστάσεις τις υποστηρίζατε - υποστηρίζετε - θα τις υποστηρίζετε - τίποτα δε θα αλλάζει - τα λαμόγια θα συνεχίσζουν να αλωνίζουν..
Στο ζουμί της υπόθεσης - το κόστος μεταφοράς μάλλον θα είναι ανάλογο με αυτό μεταξύ Γης πυρός και Ανταρκτικής... -
Παντα ισχυε αυτο στην Κρητη. Ηταν το πλεον ευνοημενο νησι με επιδοτησεις, εικονικες καλλιεργησιμες εκτασεις, χορταρακι κλπ κλπ οποτε το χρημα ερρεε και δεν υπηρχε οριο στην αισχροκερδια. Ακομα ετσι ειναι και πιστευω ετσι θα ειναι. Παροτι Κρητικος στην καταγωγη εχω να παω 15 χρονια και αυτο γιατι υπηρξε μια καποια επαρση λογω των πιο πανω προνομιων και δεν μου αρεσε το πως αυτος ο λαος ο ιστορικος αλλοιωθηκε τοσο πολυ απο το χρημα.
Ειναι απιστευτο η βενζινη στη Κρητη να κοστιζει 10-15 λεπτα παραπανω απ'οτι στη Ροδο και τα αλλα νησια του Ανατολικου Αιγαιου που ειναι και σχεδον σε διπλασια αποσταση. Το ιδιο αναλογως και το υγραεριο.Σημερα ο δικος μου εδω στη Βαρης-Κορωπιου επιτελους κατεβασε το υγραεριο κατω απο τα 80 λεπτα στα 79 κατι.
Αν αναλογιστουμε οτι οι τιμες του στην Μεσογειο συνεχιζουν να καταρρεουν (υπαρχουν φορτια στη Μεσογειο απο διυλυστηρια με 500 δολλαρια τον τονο οταν πριν ενα μηνα ηταν στα 900) ακομα και στα 79 η τιμη του ειναι υψηλη. -
Είμαι έδεσσα για λίγες μέρες και το υγραέριο στην περιοχή το είδα 69.9!!!!
-
Ο χρήστης fuorigioco1981 έγραψε:
Είμαι έδεσσα για λίγες μέρες και το υγραέριο στην περιοχή το είδα 69.9!!!!69,9;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
69,9;Δεν είναι τιμή αυτή. Στην περιοχή οι βενζινάδες παρέχουν κι άλλες υπηρεσίες και αυτό περιγράφει τι κάνει ο καθένας.
-
Fgas Γιάννενα 0,695
-
0.699 εννοούσα Ρε σεις!
-
Παιδια μια ερωτηση... Προκειται να αγορασω μεταχειρισμενο που εχει εγκατεστημενο υγραεριο... Ford Fiesta 1.6 Sport , το υγραεριο ειναι BRC, περασμενο απο εξουσιοδωτιμενο αντιπροσωπο και με εγγυηση. Τι πρεπει να προσεξω στο υγραεριο ; Ειναι επικνυνδινο το υγραεριο για ενα αμαξι ; Ρωταω γιατι ειμαι ασχετως με το θεμα...
Υγραεριοκίνηση!