-
χρήστης σε αυτό το φόρουμ, έγραψε ότι μετά από 50.000χλμ έκαψε βαλβίδες εξαγωγής, σε ford modeo 1.8.
-
Altus και εγώ τα ίδια θα σου πω. Αν είχε υπόψη του κάποιο αυτοκίνητο το οποίο τα έφτυσε με το υγραέριο, θα σου έλεγε. Ήταν ένα τάδε στην τάδε πόλη και ήρθε ο άνθρωπος μετά από τάδε χιλιόμετρα. Απλά είναι υπέρμαχος των εργοστασιακών αυτοκινήτων της εταιρείας του. Και καλά κάνει βασικά. Αλλά γιατί δε τον ρώτησες από πότε βγάζει η εταιρεία αυτοκίνητα διπλού καυσίμου και γιατί δε τα φέρνουν εδώ; Δε ξέρω για την Citroen αλλά η υπάρχουν εταιρείες οι οποίες εδώ και χρόνια βγάζουν με υγραέριο και δε τα εισάγουμε στην Ελλάδα. Όπως και το ότι τόσα χρόνια έξω υπάρχουν υβριδικά και εμείς τα ανακαλύψαμε πριν 6-8 χρόνια. Τέσπα. Σε αυτήν την φωτογραφία το προβολάκι ομίχλης είναι εργοστασιακό;
Γιατί αν είναι, εσύ θα έπρεπε να του πεις για την μονωτική ταινία που πάει σύννεφο. Και στοίχημα αν ψάξεις και στον κινητήρα ίσως βρεις και εκεί ταινία. Αν δεν είναι εργοστασιακό τότε οκ. Πάντως όλη η εγκατάσταση μου φαίνεται εντάξει σε ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν έχει ούτε μία κούρμπα για να μπει εξτρά ούτε ένα σωληνάκι.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
χρήστης σε αυτό το φόρουμ, έγραψε ότι μετά από 50.000χλμ έκαψε βαλβίδες εξαγωγής, σε ford modeo 1.8.δεκτον. δεν το ήξερα.
-
η volvo βγάζει και τον 1.8F (flexifuel) που καίει και αιθανόλη .... λεει ότι
The Flexifuel variants of the Volvo S40, V50 and C30 have a four-cylinder 1.8-litre naturally aspirated engine, the 1.8F, which produces 125 hp (92 kW) and 165 Nm of torque.
Modification for E85 includes:
*** Fuel hoses, valves and gaskets have been adapted to handle ethanol's more properties.**
- The injection valves have been reinforced and designed for E85 as more fuel is injected into the engine - necessary since the energy content of E85 is lower than that of petrol.
- In addition, the on-board software is calibrated for E85. The engine management system automatically senses the current blend of fuel in the tank and optimises the combustion process accordingly.
βέβαια, ποτέ δεν ήρθε στην Ελλάδα .....
-
Έτερον εκάτερον, είναι τοξική η αιθανόλη και μπορεί να φάει και τα πλαστικά του υπάρχοντος συστήματος τροφοδοσίας.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
η volvo βγάζει και τον 1.8F (flexifuel) που καίει και αιθανόλη .......βέβαια, ποτέ δεν ήρθε στην Ελλάδα .....Γιατί να έρθει;; Θα το αγόραζε κανένας;; Υπάρχει πουθενά πρατήριο με αιθανόλη;;
-
Φίλε Altus, πράγματι εν πρώτης σε θεώρησα ‘παπαγαλάκι’.
Αποδέχομαι την απάντηση σου, διότι δεν έχω λόγω να μην σε πιστέψω. Πάντως για το ότι λες και τα στραβά δεν ήταν ο λόγος που με έπεισες!. Οι έξυπνες παραθέσεις δεν βάζουν Χ στα στραβά, μα φορτώνουν την μπαλάντζα με πολλή περισσότερα + από -!!!!.....Στην πρώτη σου φωτο, αντί να βγουν οι σωλήνες από το πλάι του ‘λακου’, της ρεζέρβας, και να είναι όλα σωστά, χρησιμοποίησαν τον εύκολο τρόπο. Τα έβγαλαν στο κέντρο, βορά των πεζοδρομιών κατά το κατέβασμα φορτωμένων αυτοκινήτων. Σίγουρα τα παξιμάδια της στήριξης θα έπρεπε να είναι από μέσα, για να μπορούν να λυθούν εύκολα μετά από κάποιο καιρό, που σίγουρα εξωτερικά θα σκουριάσουν. Και αυτός ο ‘καιρός’ είναι ένα θέμα που εξετάζετε από την ΕΕ, διότι είναι ο καιρός που θα πρέπει να ελέγχονται τα δοχεία, (όπως άλοστε και οι μπουκαλες του υγραερίου οικιακής χρήσης), για να περνούν την άδεια να συνεχίσουν τον σκοπό τους.
Πάμε στην δεύτερη φωτο. Κάθε φις αυτοκινήτου, λόγω συντονισμών, η κακού οδοστρώματος, σπιθίζουν, όπως και δεν είναι σπάνιο λάμπες ερυθροπυρώσεως να σκάνε, καθώς και ντουί που καίγονται.
Στην περίπτωση την δική σου, έβαλαν ρaκόρ με εκτονωμένα χειλάκια χαλκού. Είναι μια σταθερή δουλειά, για σταθερές συνδέσεις που δεν συντονίζουν, η δεν υπόκεινται σε κραδασμούς. Στην αντίθετη περίπτωση, και λασκάρουν και αλιώνονται τα χειλάκια. ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΔΙΑΡΡΟΗ ΑΕΡΙΟΥ. Όπως και με τα σωληνάκια των φρένων. Της συνέπιες σκέψου της μόνος σου. Στην θέση τους θα έβαζα μονοκόμματο σωλήνα και όχι ρεκόρ.Πάμε στην τρίτη φωτο. Δυο αντίρροπες σκέψης ηρθαν στο μυαλό μου. Εν πρώτης ότι ο ρυθμιστήρας πίεσης, δεν στηρίζετε πουθενά. Είναι απλά κρεμασμένος από τους σωλήνες του!!... οι δυο τρύπες εκατέρωθεν του χονδρού σωλήνα, δεν έχουν βίδες, ούτε σπείρωμα, για να έχουν από κάτω δυο βίδες. άρα είναι σχεδόν στον αέρα. Και οι λαστιχένιοι σωλήνες περνούν από κραδασμούς, μα ο χάλκινος σωλήνας με το ρaκόρ, βλαστημάει της μάνας του το γάλα. Πάμε και στην θέση που τον έβαλαν χωρίς να τον στηρίξουν. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑ. Εάν τον στήριζαν σωστά, θα ήταν έρμαιο του πρώτου τρακαρίσματος, αλα και να είναι κρεμασμένος?. Άρα λάθος θέση και λάθος στήριξη.
Οι φωτο σου, καθώς και εκατοντάδες άλλες, προωθούνται εδώ και 2.5 χρόνια εκεί που πρέπει, όπου μοντάρετε και ο ‘μπούσουλας’ ΤΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ, η μετατροπή.
Και σίγουρα, αυτές οι φωτο με βεβαιώσαν ότι δεν είσαι παπαγαλάκι καλέ μου φίλε!!!!.....εγώ θα πλήρωνα για να εξαφανιστούν!!!....
Όπως και δεν πονηρεύτηκε κανένας, γιατί δίδετε η άδεια αεριοκίνησης?. Αφού νομοθετικό πλαίσιο δεν υπάρχει!. Αφού τώρα θα βγει!. Μήπως όταν θα ρυθμιστούν νομοθετικά, γίνουν ανακλήσεις, για περεταίρω ελέγχους?.
Φεεεετααααα
Antonis-team. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
η volvo βγάζει και τον 1.8F (flexifuel) που καίει και αιθανόλη .......βέβαια, ποτέ δεν ήρθε στην Ελλάδα .....
Γιατί να έρθει;; Θα το αγόραζε κανένας;; Υπάρχει πουθενά πρατήριο με αιθανόλη;;
plz ... όχι κόψε, ράψε ..... είπα ότι έπρεπε να έρθει ??? απλά το ανέφερα, για να δούμε, ότι οι κατασκευαστές, όταν βγάζουν μοτέρ που καίνε άλλα καύσιμα, κάνουν και τις ανάλογες τροποποιήσεις.
-
Κατ αρχήν να διευκρινίσω ότι έχω και δουλειές και δεν κάθομαι όλη μέρα στον υπολογιστή να απονταω σε κάθε κομπλεξικό . ποιος είμαι ρώτησε κάποιος είμαι ένας τεχνίτης αερίων καυσίμων (άσχετος από μια άποψη με το θέμα αέριο – αυτοκίνητο, αλλά όχι με τα αέρια καύσιμα) έχω ένα wv caddy 2007 μοντέλο με βενζίνη – υγραέριο λοιπόν ποσος με ενδιαφέρει να πείσω οποιονδήποτε να βάλει υγραέριο κοινός χεστηκα. Αυτό με την 25αετη σύμβαση το ξέρω και είναι στάνταρ επίσης Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΟΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΣΤΙΣ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ οποις κατάλαβε κατάλαβε. Κάτι ακόμα που μου το είπε άνθρωπος που περναει υγραέρια σε αυτοκίνητα focus 1800 κυβικά mazta ολη η σειρά 6 και κάποια αλλά αυτοκίνητα δεν ενδικνειτε το υγραέριο γιατί βγάζουν πρόβλημα στον καταλύτη η στις βαλβίδες. Αυτά και αν θέλετε ευγενικό διάλογο καλός.
Υγ σε καβαλα-ξανθη –κομοτηνη παντος γίνονται καινούρια βενζινάδικα με αέριο
Αν θες να κονομήσεις πρέπει να επενδύσεις -
εβαλα σημερα 0,68 το λιτρο η βενζινη εχει 1,49
-
είχες την ευκαιρία να μιλήσεις με τον υπέθυνο του συνεργείου σου, και να αναπτύξετε μια συζήτηση περι του υγραερίου. Οταν σου ανέφερε πως 'τα εδρανα δεν ειναι κατα πιο καταλληλα για καυση με υγραεριο' ρωτησες αν εχει περιστατικα με αυτοκίνητα που του ήρθαν με καμμένες βαλβίδες ? Διοτι έχω την εντύπωση οτι κινδυνολογούμε επ αυτού, αλλα ουσιαστικά δεν υπάρχει ουτε 1 που να λέει 'Εγω την πάτησα. Ορίστε. Οδηγώ αυτο το αυτοκίνητο, και στα Χ χιλιόμετρα με υγραέριο έπαθα αυτο κ αυτό. Και ορίστε οι φωτογραφίες που το αποδεικνύουν'. Γράφουμε/γράφωκαι παρακολουθούμε/ω και αυτό αλλα και άλλα φόρουμ σχετικά με την υγραεριοκίνηση, και στην προσωπική μου αντίληψη δεν έχει υποπέσει τιποτα επ αυτου.
Καταρχην να πω οτι συμφωνω με ολα τα παιδια και για τις αποψεις τους. οντως δεν θελει αγχος. ειναι μια συνηδειτη επιλογη και ειναι σαν ολα τα πραγματα που αγοραζουμε. πχ παιρνεις ενα καινουριο προιον και χαλαει . Απλα ετσι. οποτε το δεχεσαι...
Να πω οτι τον ρωτησα αν και ποσα Focus ή γενικα φορντ αυτοκινητα εχουν πεσει στην υποληψη του που να παρουσιασαν προβλημα στην αντιπροσωπεια του ή και γενικα και οχι μονο δεν μου απαντησε επι αυτου αλλα μου ειπε χαρακτηριστικα να ψαξω στο Ιντερνετ!
Με αυτο φυσικα και δεν πειστηκα αφου διαβαζοντας στο ιντερνετ σε μια μελετη που υπαρχει βρεθηκε ενα φοκους του 1999 (μπορει και να εκαιγε σουπερ δηλ. να ειχε αδυνατα μεταλλα πριν την αμολυβδη εποχη) και μαλιστα με κυβισμο τα 1800cc.
Και του ανεφερα οτι τοσα εκαττομυρια αυτοκινητα με υγραεριο κυκλοφορουν στην Ευρωπη και δεν εχω ακουσει το παραμικρο να γινεται θεμα ουτε και παλιοτερα με παλιοτερης γενιας υγραεριοκινησεις...!!! Επισης τα ελληνικα ταξι δεν εχω ακουσει για βλαβες που τα λιωνουν στα σταματα - ξεκινα μεσα σε συνθηκες πολης!
Σχετικα με το μοντεο που ειπε ο φιλος καλο θα ηταν να ξεραμε και τι μοντελο ηταν. μηπως και αυτο ηταν προ αμολυβδης εποχη? και πως ειμαστε σιγουροι βρε παιδια οτι δεν εχει καει καποιος κινητηρας απο λιωσιμο στα γκαζια, ελλειπη συντηρηση (λαδια, μπουζι, νερα μηχανης), ή να ανεβασε θερμοκρασια το νερο της μηχανης λογω χαλασμενου ψυγειου / θερμοστατη. Προσφατο παραδειγμα μιας φιλης που εκαψε την μηχανη γιατι το αναψε ενω εβγαζε καπνους! Αν δηλ. θα ειχε αεριο θα ελεγαν ολοι με σιγουρια οτι εγινε απο το αεριο. ΣΙΓΟΥΡΑ!!!
Σχετικα με τον φιλο που ρωταει για ... την σελοτειπ στο πισω φανο ομιχλης μου να τον ενημερωσω οτι ειναι ο μανισιος!!! Ναι, αρα και η αντιπροσωπια φορντ απο ποιοτητα σκιζει!!! και μετα μου λενε για εργοστασιακο κιτ υγραεριου! τελος παντων...
Τελος ευχαριστω για τις απαντησεις του κ. Αντωνη και για το φιλικο του υφος και που ορθως καταλαβε οτι δεν ειμαι 'παπαγαλακι!' μιας και ξερει αρκετα στο θεμα. Το θεμα της κατασκευης οπως καταλαβαινω ειναι για... πεταμα ή ειμαι καπως καλυτερα?
Την βγαζω δηλ. μεχρι το 2011?
Παιδια, κατι αλλο πολυ σημαντικο. ΠΡΕΠΕΙ να βρουμε στατιστικα στοιχεια υγραεριοκινητων αυτοκινητων στην ελλαδα αλλα και σε ολη την ευρωπη / κοσμο και να συγκρινουμε τον αριθμο σε σχεση με οσα εχουν αποδεδειγμενο προβλημα απο αεριο. μονο τοτε θα ξερουμε το ποσοστο και κατι μου λεει οτι ειναι απειροελαχιστο!!!!!!
Δεν μπορει ρε παιδια, να τρομοκρατειται χρονια ενας λαος, με λογια της ... πλωρης. Πρεπει να εχουμε πραγματικα στοιχεια και οχι εικασιες ωστε οταν καποιος να λεει οτι χαλανε με την 'ξηρη καυση' να υπαρχουν αποδειξεις σε αριθμους και οχι φρασεις του τυπου χλασε ενα ... Datsun ενω αυτο μπορει να επαθε ζημεια απο υπερθερμανση λογω λαδιων ή νερου!!! Καταλαβαινετε τι εννοω.
Παιδια κατι αλλο... Αν περασουμε ΚΤΕΟ, απαλλαγομαστε απο τα τελη κυκλοφοριας διοτι χαρακτηριζετε το αυτοκινητο ως υβριδικο? Γιατι εχω χαρτια στα χερια μου για ενα αυτοκινητο μοντελο του 2000 που περασε υγραειοκινηση κανονικα στην αδεια κυκλοφοριας του και στα τελη του 2009 πληρωσε για τελη κυκλοφοριας μονο 3 ευρω!!! Μπορειτε να το σιγουρεψετε?
Επειδη ειμαι σκεπτομενος και θελω να συμπορευομαι στις σκεψεις μου με αλλους ανθρωπους ακομα και αλλης λογικης για αυτο και γραφω στα φορουμ. επισης μπορει να μαθεις κατι που να μην το ξερεις ή να μην το εχεις σκεφτεις. Πχ. στην φωτο που παραθετω και ειναι οι τελευταιες μου (ΟΥΦ!) φαινεται ο πατος οποως τον προσαρμοσα με νταου ωστε να ερθει στο ιδιο υψος με την ρεζερβα (5 ποντους επανω)... Ετσι πιστευω να βοηθησω με την σειρα μου ανθρωπους με παρομοιο προβλημα...
Καλη συνεχεια!
Ολες οι νεες φωτο μου εδω!
-
για την μονωτική εγώ σου είπα. Είχα ένα Mitsubishi (18.000,00€) και στον κινητήρα μπορούσες να μαζέψεις 2-3 ρολά μονωτικής. Για αυτό να του την πεις την άλλη φορά που θα στο παίξει ιστορία.
Τώρα αυτό που λες, ότι με την εγκατάσταση υγραερίου να μπορείς να χαρακτηριστεί ως υβριδικό, δε νομίζω. Να μπορείς να έχεις μειωμένα τέλη λόγω χαμηλών ρύπων μπορεί αλλά δε στέκει. Αν υπάρξει κάτι τέτοιο, και εγώ θα νοικιάσω ένα και θα το βάλω, θα περάσω ΚΤΕΟ και θα το βγάλω μετά από 10 λεπτά. Υα υβριδικά, άσχετο, πληρώνουν τέλη 3€ μόνο για τα πρώτα 5 χρόνια. Ήταν να αγοράσω ένα PRIUS με 28.000,00€ για να κάνω οικονομία στην βενζίνη αλλά συνήλθα γρήγορα ευτυχώς.
-
ανεβηκε το υγραεριο 4-5 λεπτα. ξερει κανεις το γιατι?????????
Στη Θεσσαλονικη
- ειχε σε ενα πρατηριο πριν 10 μερες 0,64. Σημερα 0,68
- σε άλλο πρατηριο πριν 10 μερες 0,70. Σημερα 0,75
ΓΙΑΤΙ??????
-
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
ανεβηκε το υγραεριο 4-5 λεπτα. ξερει κανεις το γιατι?????????Στη Θεσσαλονικη
- ειχε σε ενα πρατηριο πριν 10 μερες 0,64. Σημερα 0,68
- σε άλλο πρατηριο πριν 10 μερες 0,70. Σημερα 0,75
ΓΙΑΤΙ??????
Εδω θα εχει την ιδια τιμη το πετρελαιο θερμανσης με το κινησης το υγραεριο θα σας αφηναν??
-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
Σχετικα με το μοντεο που ειπε ο φιλος καλο θα ηταν να ξεραμε και τι μοντελο ηταν....
Δικό μου ήταν , mondeo MKIII 1,8 duratec 2001, τελείως επιγραμματικά, το αμάξι έκαψε βαλβίδες εξαγωγής μετά από 40000 χλμ χρήσης υγραερίου ενώ είχαν παρθεί όλα τα μέτρα, flashlube, εξαντλητικές ρυθμίσεις από τον εγκαταστάτη γιατί με το παραμικρό ρετάρισμα του το πήγαινα αμέσως, άλλα μπουζί ,αλλαγές λαδιών στα μισά από τα προβλεπόμενα χλμ, μέχρι και πολλαπλασιαστές είχα αλλάξει προληπτικά . Αν θες υγραέριο πρώτα ερώτηση στην εταιρία κατασκευής του αυτοκινήτου . Το λάθος μου ήταν ότι ενώ ρώτησα και μου είπαν κινητήρες duratec και lpg μακριά και αγαπημένα, εγώ την έκανα τη μετατροπή και φυσικά πλήρωσα ( ακριβά το λάθος μου). Ευχαρίστως να σε βοηθήσω σε ότι άλλο θες, στείλε μου pm.
-
παιδια καλησπερα . εχω αμάξι audi a3 2000 fsi . ξέρετε που μπορώ να βάλω υγραέριο για fsi στην αθήνα ? εκτος απο υγραεριοκινηση.gr που μου ειπε απο τελος οκτωβριου ..και μακρης ibiza που μου ειπε 2.150 € ..μου φάνηκαν πολλα ...μηπως ξέρετε καποιον αλλον ? ευχαριστώ
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Σχετικα με το μοντεο που ειπε ο φιλος καλο θα ηταν να ξεραμε και τι μοντελο ηταν....
Δικό μου ήταν , mondeo MKIII 1,8 duratec 2001, τελείως επιγραμματικά, το αμάξι έκαψε βαλβίδες εξαγωγής μετά από 40000 χλμ χρήσης υγραερίου ενώ είχαν παρθεί όλα τα μέτρα, flashlube, εξαντλητικές ρυθμίσεις από τον εγκαταστάτη γιατί με το παραμικρό ρετάρισμα του το πήγαινα αμέσως, άλλα μπουζί ,αλλαγές λαδιών στα μισά από τα προβλεπόμενα χλμ, μέχρι και πολλαπλασιαστές είχα αλλάξει προληπτικά . Αν θες υγραέριο πρώτα ερώτηση στην εταιρία κατασκευής του αυτοκινήτου . Το λάθος μου ήταν ότι ενώ ρώτησα και μου είπαν κινητήρες duratec και lpg μακριά και αγαπημένα, εγώ την έκανα τη μετατροπή και φυσικά πλήρωσα ( ακριβά το λάθος μου). Ευχαρίστως να σε βοηθήσω σε ότι άλλο θες, στείλε μου pm.
Ποσο ακριβα το πληρωσες το ''λαθος'' σου?
Tι συμπτωματα σου παρουσιασε? Ξαφνικα? ή σιγα σιγα μετον χρονο παρατηρουσες καποια δυσλειτουργια?
-
Λοιπον, μεσος ορος μου χιλιομετρων τον χρονο περιπου 43000χλμ, seat ibiza 2005 1.4λιτ 101hp, εβαλα υγραεριο πριν απο 10000χλμ, ολα καλα μεχρι στιγμης.
Ντεποζιτο 52λιτ στην ρεζερβα, απαιτησα να μου βγαλουν τον περιοριστη του 80% και με βγαζει μεχρι στιγμης περιπου 500χλμ με full a/c. Μην μου πει κανεις οτι ειναι επικυνδινο κτλ, δεν με ενδιαφερει και τοσο (σας προλαμβανω)
Στο +20% η καταναλωση σε σχεση με την βενζινη, μικρη και συζητησημη αν υπαρχει η πτωση στην αποδοση.
Περιπου 0.68 εβαζα υγραεριο δηλαδη σαν να βαζω βενζινη 0.68χ1.2=0.82ευρω/λιτρο.
Σημερα παω να βαλω και βαζω με 0.75!!!!!!!!!!
10% αυξηση σε μια μερα!
Σαν να βαζω βενζινη με 0.75χ1.2=0.9ευρω/λιτρο-
Ξερει κανεις γιατι εγινε αυτη η αυξηση?
Ο βενζινας μου ειπε αυξηση στην τιμη του διηλιστηριου.
Για ποιον λογο? -
Ξερετε τι του ειπα?
Τα σκοπια ειναι κοντα φιλε μου. Δεν θα καθησω να με πιανουν μ.....
Απο εκει εβαζα βενζινη οταν αυξηθηκε τρελα η τιμη της βενζινης και πριν βαλω υγραεριο. -
Ξερει κανεις την τιμη του υγραεριου στα σκοπια??
Απο εκει που εβαζα βενζινη δεν νομιζω να ειχε υγραεριο και ετσι δεν γνωριζω...
-
-
Τι λετε ρε παιδια αυξηθηκε το υγραεριο? Θα δω στον δικο μου στο ιλιον οταν φουλαρω.
edit
0,655...
-
Να πω την άχρηστη πληροφορία της ημέρας; Έτσι επειδή πιστεύω ότι το υγραέριο δεν ανεβαίνει λόγω τιμής υγρών καυσίμων και ότι τίποτα δε μένει σταθερό. Επίσης ήθελα από καιρό να σας δείξω πόσο συμφέρει το κράτος να έχει υψηλές τιμές καυσίμων. Αυτά.
Παρασκευή 27/8/2010
Αμόλυβδη Βενζίνη (95 ΟΚΤΑΝΙΩΝ 10PPM)ΦΟΡΟΙ- ΔΑΣΜΟΙ
Τιμή Διυλιστηρίου* 0,419€/λίτρο
Εισφορά 12‰ 0,005€/λίτρο
Τέλος ΡΑΕ 0,00019€/λίτρο
Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης 0,670€/λίτρο
Σύνολο 1,094€/λίτρο
Ειδικό Τέλος (Ν.2093/92) 0,005€/λίτρο
Φ.Π.Α (23%) 0,253€/λίτροΜ.Ο. Τιμής με φόρους και δασμούς 1,352€/λίτρο
- Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil
Ο μέσος όρος τιμής από ΕΛ.ΠΕ και MotorOil (27/8/2010) ήταν 0,419€/λίτρο. Οι φόροι και δασμοί είναι 0,934€/λίτρο. Σημειώθηκε κάθοδος 0,016€/λίτρο ή 1,19% με σχέση τις 4 τελευταίες εβδομάδες
Ο μέσος όρος χονδρικής τιμής από εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών (27/8/2010) ήταν 1,427€. Σημειώθηκε κάθοδος 0,022€/λίτρο ή 1,51% με σχέση τις 4 τελευταίες εβδομάδες
Ο μέσος όρος λιανικής τιμής σε 2.300 πρατήρια (27/8/2010) ήταν 1,486€ (Μ.Ο. λιανικής 20/8/2010 1,497€). Σημειώθηκε κάθοδος 0,020€/λίτρο ή 1,30% με σχέση τις 4 τελευταίες εβδομάδες
Υγραεριοκίνηση!