-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Δεν βγάζουν πρόβλημα με το υγραέριο τα μικρά αυτοκίνητα συγκεκριμένα. Αυτό είναι δεδομένο.
Σίγουρα φίλε, δεν βγάζουν η βγάζουν μόνον τα μικρά. Μα ένα 3700cc έχει λόγο για την μετατροπή… προφανείς ο λόγος. Διότι το μεγάλο με 20000κμ τείνει να αποσβήσει την μετατροπή εκτός απρόοπτου…..
Σίγουρα με της ικανότητες που διαθέτεις, έχεις τουλάχιστον 20% επιπλέον μπόνους!!!.
Α. -
καταρχας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας
τι εννοείτε κατανάλωση;μπορώ να πω οτι είναο αρκετά οικονομικό το αμάξι μου αλλά δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο θα προσπαθήσω να κάνω μια εκτίμηση:100 χλμ τα κάνω με κάτι περισσότερο από το 1/8 του ντεπόζιτου με συντηρητική οδήγηση
με το κλιματιστικό όντως,στις ανηφόρες μου έρχεται να βγω να σμπρώξω κι εγώ μαζί εννοείται το σβήνω
αν ξέρετε τους δρόμους του νομού εγώ ξεκινώ από Ηράκλειο με κατεύθυνση ένα ορεινό χωριό κοντά στο Ασήμι -
Ο χρήστης Boldini έγραψε:
καταρχας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σαςτι εννοείτε κατανάλωση;μπορώ να πω οτι είναο αρκετά οικονομικό το αμάξι μου αλλά δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο θα προσπαθήσω να κάνω μια εκτίμηση:100 χλμ τα κάνω με κάτι περισσότερο από το 1/8 του ντεπόζιτου με συντηρητική οδήγηση
με το κλιματιστικό όντως,στις ανηφόρες μου έρχεται να βγω να σμπρώξω κι εγώ μαζί εννοείται το σβήνω
αν ξέρετε τους δρόμους του νομού εγώ ξεκινώ από Ηράκλειο με κατεύθυνση ένα ορεινό χωριό κοντά στο ΑσήμιAμα ειναι ηδη αρκετα οικονομικο τι παραπανω νομιζεις οτι θα κανει το αεριο;
-
θα μειώσει τα μηνιαία έξοδα της βενζίνης(250 ευρώ περίπου)???
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Δεν βγάζουν πρόβλημα με το υγραέριο τα μικρά αυτοκίνητα συγκεκριμένα. Αυτό είναι δεδομένο.
Σίγουρα φίλε, δεν βγάζουν η βγάζουν μόνον τα μικρά. Μα ένα 3700cc έχει λόγο για την μετατροπή… προφανείς ο λόγος. Διότι το μεγάλο με 20000κμ τείνει να αποσβήσει την μετατροπή εκτός απρόοπτου…..
Σίγουρα με της ικανότητες που διαθέτεις, έχεις τουλάχιστον 20% επιπλέον μπόνους!!!.
Α.Μπόνους;
-
Ο χρήστης Boldini έγραψε:
θα μειώσει τα μηνιαία έξοδα της βενζίνης(250 ευρώ περίπου)???Αυτό έχω κάνει κι εγώ βάζοντας υγραέριο σε toyota aygo.
Υπολόγισε μια οικονομία γύρω στο 40%, υποθέτοντας ότι το υγραέριο έχει τη μισή περίπου τιμή της βενζίνης, δες τι γίνεται στην Κρήτη από τιμές.Αν το πιο πάνω ισχύει και δώσεις πχ 1000 ευρώ για εγκατάσταση, κάνεις απόσβεση σε 10 μήνες.
-
Αρχισα να το σκευτομαι και εγω για γκαζι (απο εκει που ελεγα οτι δεν θα πειραξω το βαβαβου) κανω μονο 5000-6000 χλμ τον χρονο και ελεγα οτι ειναι ανοφελη η επεμβαση.
με ενα προχειρο υπολογησμο(1800cc με βενζινη 9lit/100 me 1.70 το λιτρο =1530€ στα 10000χλμ. με -40% εξικονομιση απο το αεριο κερδιζω 612€ στα 10000χλμ ) με βλεπω να κανω αποσβεση στα 2,5 -3 χρονια
εχει κανει καποιος αλλαγη σε αεριο με τοσο μηκρη χρηση του αμαξιου του;;
-
Δεν παραθέτω επάνω σας διότι κινδυνεύω να σας νομιμοποιήσω τα αποκυήματα φαντασίας σας.
40%, το γράφεις σε εμένα μετά από 3000+ χιλιάδες εγκαταστάσεις?. Ούτε το αριάν του 55, δεν έχει σήμερα τόσο κέρδος, που το μετέτρεψα το 1966, και από πλευράς απόδοσης μαμά, ήταν ‘μπάφα’ άνευ προηγουμένου.
Μου γραφεί η κοπέλα, ότι πρόκειται για τεχνολογία διετίας, που από το 1966 έχουν περάσει 45 χρόνια, με τεχνολογία σήμερα αιχμής και σχεδόν 100% απόδοση έργου στην βενζίνα.
Εάν κερδίσει 20% θα αλλάξω επάγγελμα στα 67 μου χρόνια, (μάλλον θα επιταχύνω την σύνταξη μου!!!!.....)
Και έστω ότι θα κερδίσει 20%.
.
Κοπελιά γράφεις ότι «μπορώ να πω οτι είναο οικονομικό το αμάξι μου αλλά δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο αρκετά» κατ ’εκτίμηση δική σου, βάση των οικονομικών σου που σέβομαι και επικροτώ.
Επίσης γράφεις ότι « με το κλιματιστικό όντως, στις ανηφόρες μου έρχεται να βγω να σμπρώξω κι εγώ μαζί εννοείται το σβήνω» τότε θα κατεβαίνεις σίγουρα…… μου μιλάς για το Ασήμι, μα είναι ανάβαση έντεχνη…… απίθανη. Οι οδηγοί με μικρά κυβικά την αποφεύγουν όπως ο διάολος το Λιβάνη. Μόνον κάποιοι ντόπιοι με φτερουγάτα….. αλλά άστο αυτό….
Συνοψίζοντας.
Ο φίλος κ. Mod που παρακολουθεί την ενότητα, και γνωρίζει απόλυτα την κάνουλα και της χρεώσεις και ακούει καθημερινά παράπονα, εμμέσως πλην σαφώς, έδωσε την δική μου απάντηση. Ξέχασε το!. Δεν ‘παίζει’ σε εσένα!. Γλέντα το αυτοκινητάκι σου, και όποιος λέει το αντίθετο από ότι σου έγραψα, κέρασε των μια τσικουδιά που πίνω τώρα και εγώ, και στύλε των να ξύνει πατσές…..
Να είσαι καλά κοπέλα μου, και καλό σου βράδυ. Και πρόσεχε πολύ στον δρόμο, διότι στην μεγαλόνησο υπάρχουν οδηγοί καρμανιόλες….
Α. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Α.Μπόνους;
'
…….τι δεν καταλαβαίνεις…… δεν ζήτησα καλέ μου φίλε μπουγάτσα με τυρί στην Αθήνα!!!!....
Εάν αυτά που φτιάχνεις με τα χεράκια σου τα πλήρωνες, δεν θα έδινες στον συνάδελφο 20%+ στο κόστος σου?. άρα σου μένουν ‘μπόνους!’.
Τώρα μάθε να κρίνεις και να συμβουλεύεις σαν πραγματιστής και όχι σαν τσακλοκούδουνο παπαγαλάκι που δεν σε χρεώνω με τίποτα.
Η κοπέλα δεν γνωρίζει, διότι εάν γνώριζε δεν θα ρωτούσε καθόλου!.
Και έστω ότι’ ψηνόταν’ και έκανε την μετατροπή. Και την έπιανε στα χεριά του ένας χαβαλές που υπάρχουν και στην υπόλοιπη στερεά Ελλάδα!. Και έκανε την μετατροπή φέρετρο της τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.
Τότε τι θα έλεγες?. Θα μάζευες σε μια εργαλειοθήκη τα εργαλεία σου, και θα έσπευδες να την σώσεις?. Και εάν ‘ψηνόταν’ τι κέρδος θα είχε?. Μα στην ‘κακιά’ δεν θα είχε αυτοκίνητο να πάει καθημερινά στην δουλειά της. Και υπάρχουν συγκοινωνίες και κάθε πότε?. Και από χρήματα?. Έχει τα χρήματα για την βενζίνα μα για μια επισκευή τα έχει?.
Και βέβαια η τιμές από ένα νησί που κατοικείται από σουί γκενερης τύπους, το έφτασαν στα 2 γιούρια το λίτρο. Και στο αέριο το παίζουν παρθένες?. Εδώ μάλλον ο Βασίλης μπορεί να μας πληροφορήσει που έχει της προσβάσεις.
Ειλικρινά σου λέω ότι την θεώρησα κόρη μου, και αντέδρασα όπως και στης δικές μου λατρείες.
Φιλικά
Α. -
antonis -team αυτό για τα 250 ευρώ το έγραψα εγώ και εννοώ οτι αυτό το ποσό είναι τα μηνιαία έξοδα βενζίνης για το δικό μου αμάξι με την συγκεκριμένη διαδρομή που κάνω.και ευελπιστούσα να μειωθεί αυτό το ποσό με την εγκατάσταση υγραερίου..
απ'ο,τι καταλαβαίνω η δική σας συμβουλή είναι να μην κάνω την μετατροπή γιατί το κέρδος θα είναι μικρό,και το αμάξι δεν θα μπορεί να βγάλει τις ανηφόρες...απόλυτα σεβαστή η γνώμη σας(και πράγματι υπάρχουν πολλοί οδηγοί στην Κρήτη που καλύτερα να μην βρεθείς στο πέρασμά τους! )
** alexeft** σ'ευχαριστώ και για την δική σου απάντηση
-
Αντωνη οταν πινεις τσικουδια μην κανεις πραξεις........μαθε και ποτε και που να γραφεις τις 'συμβουλες' σου................Αλλαξε και επαγγελμα γιατι εγω εχω 40% που φυσικα ερχεται απο την διαφορα στην τιμη υγραεριου βενζινης και οχι απο τα μαθηματικα της τσικουδιας........και τις φοβερες γνωσεις............. Κανε την μετατροπη κοπελα μου και με τα χλμ που κανεις θα αποσβεσεις και γρηγορα.
-
Σύμφωνα με μαρτυρίες τουλάχιστον 5 χρηστών, ισχύει το 40% οικονομία.
Ο κ. Αντώνης ίσως εννοεί ότι πρέπει να συνυπολογιστεί και το κόστος επισκευών που θα προκύψουν στη συνέχεια κλπ., αλλά καλύτερα ας τα πεί ο ίδιος που τα λέει και ωραία. -
κι εγω εχω υπολογισει κερδος χρηματικο απο 33% - 40% στα δικα μου αυτοκινητα.
33% υπολογιζω στο μικρο με κινηση αποκλειστικα μεσα στην Αθηνα, δηλαδη με πολλες συντομες διαδρομες, οποτε καιει και περισσοτερη βενζινη.
Το αν συμφερει, ειναι συναρτηση των χιλιομετρων που κανει ο καθενας.
Αν καποιος κανει ατελειωτα χιλιομετρα, οχι 30% αλλα και 20% μονο να ειχε κερδος, και παλι θα τον συνεφερε μια μετατροπη.Προφανως ο ενδιαφερομενος πρεπει να υπολογισει ποσα χλμ κανει, ποσα χρονια υπολογιζει οτι θα κρατησει το αυτοκινητο, ποσο θα του κοστισει η μετατροπη, και να συνυπολογισει και κανενα εξτρα εξοδο για την περιπτωση που του τυχει καποια βλαβη.
Και για την ειδικη περιπτωση της Κρητης, να υπολογισει και το αυξημενο κοστος του LPG
(βεβαια δεν ξερω αν και η βενζινη ειναι αντιστοιχα ακριβοτερη απο την υπολοιπη ελλαδα, οποτε μια η αλλη...)Αν καποιος τα υπολογισει ολα αυτα, τοτε θα παρει τη σωστη αποφαση
υπαρχουν περιπτωσεις που και στα μικρα συμφερει η μετατροπη, προσωπικα υπολογιζω οτι μολις αποσβεσα την μετατροπη στο δικο μου μικρο, μετα απο 1.5 χρονο, αντιθετα στο μεγαλο αργω πολυ ακομα για την αποσβεση γιατι κανω λιγοτερα χλμ (ομως τωρα θα δουλευουν και τα 2 για να ξεχρεωσουν εκεινο, συν το οτι αν δεν το ειχα κανει θα το ειχα ουσιαστικα παροπλισει, δεν θα το κινουσα σχεδον καθολου, ενω τωρα δε με νοιαζει)
οπως εχω ξαναπει υπαρχει και το ψυχολογικο κερδος που ειναι απο μονο του πολυ σημαντικο. -
tommygun έχω την εντύπωση οτι πάντα στα νησιά η τιμή της βενζίνης είναι υψηλότερη σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα.
στο Ηράκλειο πλέον δεν βρίσκεις βενζινάδικο με αμόλυβδη στα 1,6** ευρώ.συνήθως από 1,75 και πάνω
βενζινάδικα με αέριο μου είπαν οτι είναι μόλις 2 σε όλο το Ηράκλειο,ίσως και σε όλον τον νομό.αν αποφασίσω να κάνω την μετατροπή μπορείτε να μου πείτε τι θα πρέπει να προσέξω σε σχέση με τη δουλειά που θα γίνει στο συνεργείο?
φοβάμαι πολύ μήπως δεν γίνει καλή εγκατάσταση,μήπως πετύχω κανέναν άσχετο όπως σωστά τόνισε ο antonis-team
και στο Ηράκλειο δεν έχω περιθώριο επιλογών... -
και πως ειναι δυνατον να προσεξεις εσυ ή εγω κατι στην εγκατασταση? αδυνατον
το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ρωτησεις γυρω-γυρω να δεις αν καποιοι εχουν κανει πολλα χλμ χωρις προβλημα
ή αν υπαρχουν καποιοι που εχουν προβληματα.μετα κανεις το σταυρο σου και προχωρας.
-
δε λέω οτι θα μπορούσα να ελέγξω εγώ αν γίνεται σωστά η εγκατάσταση.
απλά ρωτάω μήπως έχετε να μου πείτε κάτι περισσότερο από το να πάω κάνοντας τον σταυρό μου,επειδή γνωρίζετε σίγουρα πιο πολλά από μένα.όπως και να χει σας ευχαριστώ!**m@evius **όσο καιρό το έχεις με αέριο σου έβγαλε κάποιο πρόβλημα?
-
Ακούω διάφορα περιέργα οπότε μπαίνω στον κόπο να γράψω κάτι και εγώ:
-
Ακούω διάφορα περιέργα οπότε μπαίνω στον κόπο να γράψω κάτι και εγώ:
Ρωτάς: αξίζει το LPG?
Σε ρωτάω: πόσα χρήματα ξοδεύεις σε καύσιμα τον μήνα? αν ξοδεύεις πάνω από 150 ευρώ αξίζει 100%
εξηγώ: αν οδηγείς νορμαλ και το αμάξι σου δεν έχει απαιτήσεις σε γκάζια τότε επιλέγεις ένα LPG αέριου ψεκασμού με κόστος 1000-1300ευρώ και η απόσβεση έρχεται μέσα σε ένα χρόνο. αν οδηγείς σαν κανίβαλλος (δηλαδή αντί να οδηγάς του πίνεις το αίμα - όπως δυστυχώς οδηγώ εγώ) τότε θές απαραίτητα σύστημα υγρού ψεκασμού με κόστος στα 2000+ ευρώ
δηλαδή οι επιλογές σου είναι 2+1- ICOM (δοκιμασμενο, το καλύτερο μακράν, κάνει από ford fiesta μέχρι AUDI R8 και Panamera Turbo)
- VIALLE (δοκιμασμένο, επίσης πολύ καλό αλλά δεν συνίσταται για απόδοση 40Ps+/κύλινδρο)
- PRINCE (δείχνει super στα χαρτιά, αλλά δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα του υγρού ψεκασμού τους)
Εχω βάλει LPG και στα 2 αυτοκίνητα που έχω: AUDI S4, V8, 4,2L, 380PS και SUBARU WRC, 2.0L, 230PS
αν το σύστημα που βάλεις είναι το σωστό (απλά αγνόησε όσους μιλάνε για υγραέρια των 300-500 ευρώ που πάνε σφαίρα) τότε οι επιδόσεις σου θα είναι ίδιες και καλύτερες ενώ η οικονμία θα κυμαίνεται από 35-50% ανάλογα με το πως οδηγείς.
Η εμπειρία μου τα τελευταία 2 χρόνια και μετά απο΄40.000χλμ με LPG μου έχει δείξει ότι όσοι έχουν παράπονο ότι το LPG δεν δουλεύει σωστά, τους προκαλεί προβλήματα, είναι ψόφιο κλπ, απλά έχουν βάλει λάθος σύστημα για να γλιτώσουν 300-400 ευρώ. Eνδεικτικά στο AUDI έχω 0-160 σε 14,2' με LPG και 14,7' με βενζίνη (και οι δύο χρόνοι μετρημένοι με Vbox). Οσοι είναι επαγγελματίες και δηλώνουν σοβαρά ότι το LPG είναι πιό αργό από την βενζίνη, θα συνιστούσα να μελετήσουν το θέμα λίγο καλύτερα.
Οπως και στην ζωή, έτσι και στο LPG ισχύει πως οτι πληρώσεις παίρνεις.
υ.γ. προχτές στο πρατήριο βρήκα έναν παλιό γωνστό με Cayenne Turbo που κλαιγόταν οτι το αμάξι με LPG δεν πάει μία και αναγκαστικά το γυρίζει σε βενζίνη. Οταν τον ρώτησα τι σύστημα έβαλε μου είπε οτι ο 'ειδικός' στο service τον έψησε να βάλει LPG με πνεύμονα(!!!) και ότι αν το αμάξι δεν τραβάει είναι οκ γιατί το LPG είναι μόνο για οικονομία. ...δεν περιγράφω άλλο.
-
20.000 χλμ εδω και 1χρονο και με συστημα αεριου ψεκασμου zavoli σε opel insignia 1,8 χωρις προβληματα και 1500 χλμ σε opel corsa 1,4 προς το παρον μια χαρα. Το μονο που προσεξα ηταν να βαλω το κιτ σε εγκαταστατες με εμπειρια στον χωρο και οχι παντογνωστες-επιστημονες του κ...λου
-
Σίγουρα όποιος δεν γραφεί η δεν μιλάει, η τουλάχιστον το κάνει τηλεγραφικά, δεν κάνει λάθος!!!!!......
Οπωσδήποτε ο δείκτης του αλκοτέστ μου, είναι στην κατηγορία των προσωπικών δεδομένων, και δεν ανακοινώνετε…… οι ενδείξεις έχουν υποκειμενικό υπόβαθρο!.
Μα η παρεμβολή σας και ευχαριστώ, μου έδηξε ένα σημείο που δεν έπρεπε να εστιάσω διότι δεν είχε το υπόβαθρο περεταίρω σχολιασμού. Έτσι το διέγραψα. Χοντρά χοντρά άλλο κατάλαβα μην διαβάζοντας το αβαταρ της κοπελιάς.….. σκοτώστε με εγκλιμάτισα…..
Μα η υπόλοιπη εγγραφή έχει ακρίβεια και λογική. Θα έπρεπε με τα υπόλοιπα γραφόμενα να λήξει ο προβληματισμός της και να πορευτεί απροβλημάτιστα.
Πάμε αντρικά!.
Μετά από 3000+ εγκαταστάσεις σε ΙΧ παλιά ( μέχρι πριν περίπου 2 χρόνια) και σε επαγγελματικά και ιδικά μηχανήματα, παίρνω άμεσα και από πελάτες μου ενδείξεις, τόσες που θεωρούνται πλέον αποδείξεις. Σίγουρα η αποστροφή μου προς το ΙΧ δημιουργήθηκε από το ότι πεινασμένοι συνάδελφοι, βάζουν και βαζελίνη για να μην πονέσει…….. ο πελάτης. (την βαζελίνη δεν την βάζουν στον πελάτη, μα αυτοαλείφονται, ξεβρακώνοντας της τιμές και την ποιότητα. Ευτυχώς όχι όλοι!).
Το 1966 που ξεκίνησα, και μέχρι το 1968 που και έφερνα και φιάλες από Ιταλία, (που εμπεριείχαν και λάδι άρα δεν χρειαζόταν λαδιέρα,) το 50% οικονομία ήταν εφικτό.
Μα τότε το μονοξείδιο των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων ήταν στο 6,00!. Όποτε πέταγαν βενζίνα και στο ακολουθούντα κατά κόρον!!!.
Και ο καιρός πέρασε και η τεχνογνωσία και τεχνολογία βελτιώθηκε λογαριθμικά. Αποτέλεσμα. Τώρα οι κάρτες ΚΕΚ δείχνουν ορισμένες φορές, 0,001 και υδρογονάνθρακες 0, με βενζίνα!. Πολλές δεκάδες φορές οικονομικότερα.
Έχοντας υπόψη ότι η θερμογόνος δύναμης της βενζίνας υπερέχει του αερίου, μην αποδίδετε την οικονομία και μόνον στο αέριο!!!.....και εξηγούμε πάντα με παραδείγματα εύληπτα και εμπεριστατωμένα.
Πριν κατρακυλήσει η λαίλαπα του μετανάστη από την Αμερική στην χώρα μας, (πριν 3+ χρόνια) όλοι είχαμε τον ‘τρόπο’ μας, και σανιδώναμε.
Σανίδωνα και εγώ και έπαιζα στα 15 με 17λιτρα/100 κμ. Μα μας φτώχυναν απρόσμενα, με αποτέλεσμα να μετράμε αυτό που δεν μετρούσαμε…..
Έτσι αγγίζοντας και εμένα η οικονομική κρίση, «γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε!!!...» ( για να θυμηθούμε και τον δρακουμέλ) άρχισα και δεν διακοσαρίζω, μα πάω με 90 έως και 130 σπάνια. Η κατανάλωση από το ίδιο αυτοκίνητο έπεσε στα 6,3 έως 6,8, περίπου 40% κάτω χωρίς αέριο!!!!.
Από φίλο μου στην τροχαία έμαθα, ότι τα ραβασάκια για υπέρβαση ορίου ταχύτητας έχει μειωθεί 70%. Δεν ξέρω, μπορεί και αυτός να κλαψουρίζει λόγο απώλειας εσόδων τους!!!!.....
Έτσι μελετώντας της παραμέτρους, ένα 20% έγινε λόγο που γίναμε κατ’ ανάγκη καλά παιδιά – νομοταγείς εξ ανάγκης, και το υπόλοιπο από το αέριο σίγουρα!. Μα το αέριο δεν είναι πανάκια!.
Έτσι σήμερα πρέπει να μελετήσουμε την αγορά του αυτοκινήτου μας, και προσωπικά προτιμώ το diesel!.
Δεν τελείωσε το αέριο. Μα σε παλιότερα αυτοκίνητα, και άμα θέλουμε ντε και καλά να διατηρήσουμε τα 4Χ4 αγροτικά της πλατέας Κολωνακιού, και να πουλάμε μούρη…
Σίγουρα όποιος κάνει πολλά χιλιόμετρα 35000+ και το 20 είναι χρήσιμο. Πάντα με της δέουσες προφυλάξεις, για να καθυστερήσουμε τα ευτράπελα.
Α.
Υγραεριοκίνηση!