-
Ο χρήστης 1kostas έγραψε:
Εχώ ενα VW POLO 1.4 2008 80ps και θελω να βαλω υγραεριο. Εχει βάλει κανένας στο ιδιο μοντέλο και ποιο συστημα υγραεριου ταιριαζει σε αυτο το αυτοκίνητο;Καλησπέρα φίλε μου. VW POLO 1.4 Αύγουστος του 2005 εδώ, με 100ps (Ο ίδιος κινητήρας είναι βασικά με άλλες ρυθμίσεις)
Δεν κάνω διαφήμιση απλά την εμπειρία μου σου λέω, ZAVOLI χωρις λαδιέρα έχω βάλει, έχω κάνει 32.000 χιλιόμετρα με αέριο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα..Ελπίζω να σου απαντήσουν κι άλλοι παρόλα αυτά -
Καλησπέρα φίλε μου. VW POLO 1.4 Αύγουστος του 2005 εδώ, με 100ps (Ο ίδιος κινητήρας είναι βασικά με άλλες ρυθμίσεις)
Δεν κάνω διαφήμιση απλά την εμπειρία μου σου λέω, ZAVOLI χωρις λαδιέρα έχω βάλει, έχω κάνει 32.000 χιλιόμετρα με αέριο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα..Ελπίζω να σου απαντήσουν κι άλλοι παρόλα αυτά [/quote]Ευχαριστω για την απαντηση. Μπορείς να μου πεις ποσο σου κοστισε η μετατροπη, καταναλωση η κοστος ανα 100 χλμ, αν χανει σε επιδοσεις;
Περιμένω και αλλες απαντησεις μηπως καταληξω ποια εταιρεια να βαλω; -
Καλησπέρα φίλε μου. VW POLO 1.4 Αύγουστος του 2005 εδώ, με 100ps (Ο ίδιος κινητήρας είναι βασικά με άλλες ρυθμίσεις)
Δεν κάνω διαφήμιση απλά την εμπειρία μου σου λέω, ZAVOLI χωρις λαδιέρα έχω βάλει, έχω κάνει 32.000 χιλιόμετρα με αέριο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα..Ελπίζω να σου απαντήσουν κι άλλοι παρόλα αυτάΕυχαριστω για την απαντηση. Μπορείς να μου πεις ποσο σου κοστισε η μετατροπη, καταναλωση η κοστος ανα 100 χλμ, αν χανει σε επιδοσεις;
Περιμένω και αλλες απαντησεις μηπως καταληξω ποια εταιρεια να βαλω;[/quote]
Η καταναλωση θα ανεβει λιγο σε σχεση με την βενζινη. Για παραδειγμα αν εκαιγες 8λ/100 θα καις τωρα 10λ/100 χοντρικα νουμερα τωρα. Απλως ειναι πιο οικονομικο το υγραεριο γτ εχει τη μιση τιμη της βενζινης. Οσο αφορα το αν θα σε κοψει εξαρταται απο τη ποσοτητα υγραεριου που θα ριχνουν τα μπεκ, αν το ρυθμισει ο εγκαταστασης να ριχνουν λιγο τοτε ναι θα σε κοψει. Εμενα προσωπικα το αυτοκινητο δεν με εχει κοψει καθολου. -
Δεν κάνω διαφήμιση απλά την εμπειρία μου σου λέω, ZAVOLI χωρις λαδιέρα έχω βάλει, έχω κάνει 32.000 χιλιόμετρα με αέριο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα..Ελπίζω να σου απαντήσουν κι άλλοι παρόλα αυτάΕυχαριστω για την απαντηση. Μπορείς να μου πεις ποσο σου κοστισε η μετατροπη, καταναλωση η κοστος ανα 100 χλμ, αν χανει σε επιδοσεις;
Περιμένω και αλλες απαντησεις μηπως καταληξω ποια εταιρεια να βαλω;[/quote]Μέσο όρο καίει 8-8,5 λίτρα υγραέριο ανά 100 χιλιόμετρα (ανάλογα τον τρόπο οδήγησής μου) αντί για 7-7,5 λίτρα βενζίνη. Αν το μεταφράσεις σε ευρώ, με τιμή υγραερίου 0,70 αυτή τη στιγμή, βγάζει περίπου 6 ευρώ τα 100 χιλιόμετρα. Στο συγκεκριμένο σύστημα που έχω ο εγκαταστάτης (Θεοδώρου) έχει ρυθμίσει να ψεκάζει και ένα ποσοστό βενζίνης, υπολογίζω ότι μου στοιχίζει περίπου άλλο 1 ευρώ ανά 100km.
Σε επιδόσεις σαφώς χάνει λίγο σε επιτάχυνση, έχω την αίσθηση ότι έχει 'βαρύνει' λίγο το αυτοκίνητο, θα ψόφησαν 5-10 άλογα. Αλλά προσωπικά το έχω συνηθίσει, δεν θεωρώ οτι επηρεάζεται τόσο πολύ η απόδοση του κινητήρα ώστε να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την εγκατάσταση υγραερίου.
Στη ρεζέρβα επίσης το ρεζερβουάρ (53 λίτρα χωρητικότητα, ουσιαστικά όμως γεμίζει 46-48 λίτρα). Χάνεις τη ρεζέρβα ή την ακουμπάς μέσα στο πορτ μπαγκάζ χάνοντας χώροΗ εγκατάσταση κόστισε τον οκτώβριο του 2010 1540 ευρώ μετρητοίς. Έχω την εντύπωση ότι είναι γύρω στα 1300-1400 τώρα, έχουν πέσει λίγο οι τιμές.
Ελπίζω να σε βοηθησα, αν χρειαστείς και αλλες διευκρινήσεις, αν θες με προσωπικό μήνυμα, για να μην κουράζουμε το φορουμ... -
Ο χρήστης Dimpolo16v έγραψε:
Στο συγκεκριμένο σύστημα που έχω ο εγκαταστάτης (Θεοδώρου) έχει ρυθμίσει να ψεκάζει και ένα ποσοστό βενζίνης, υπολογίζω ότι μου στοιχίζει περίπου άλλο 1 ευρώ ανά 100km.Για ποιο λογο να ψεκαζει και βενζινη;
-
Να ρωτήσω κάτι κι εγώ?
Επιδη γενικά είμαι ψείρας και σκεφτομαι να βάλω υγραέριο αλλά δε θέλω πήγαινε - έλα στον εγκαταστάτη.
Κι επειδή βλέπω πολλα και εδώ αλλά και σε άλλα φορουμ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ που απλα το έβαλε και να το δούλεψε ???
Να μην είχε ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα και να μην ξαναπήγε στο μάστορα για λαμπάκια - ρυθμίσεις κλπ?Και αν ναι θα τον παρακαλούσα να μας πει
Ευχαριστώ -
εγω το έβαλα και παρα τις αρχικες μου επιφυλαξεις (Τουρκικο ΑΤΙΚΕΡ), δεν μου παρουσιασε κανενα προβλημα.
τωρα τελευταια (στις 14000 χιλ περιπου) μου κανει ενα βουητο οταν παταω το γκαζι.
μερικες φορες πιο εντονο, καποιες οχι.
Προχθες που πηγα να αλλαξω το φιλτρο τους το ανεφερα και χωρις δευτερη κουβεντα μου ειπαν να κλεισω ραντεβου για να μου αλλαξουν τον πνευμονα.
Αν καταλαβα καλα ειναι θεμα μιας μεμβρανης, αλλα οι Τουρκοι ειπαν να μην ανοιγουν τους πνευμονες και τα αντικαθιστουν στην εγγυησηγενικως ειμαι πολυ ευχαριστημενος γιατι κι εγω ειχα ακουσει πολλα και προβληματιζομουν.
Επιπλεον τωρα με 0,70€ το αεριο, μου βγαινει περιπου 5,5 λεπτα το χιλιομετρο
-
Ο χρήστης black92s έγραψε:
Στο συγκεκριμένο σύστημα που έχω ο εγκαταστάτης (Θεοδώρου) έχει ρυθμίσει να ψεκάζει και ένα ποσοστό βενζίνης, υπολογίζω ότι μου στοιχίζει περίπου άλλο 1 ευρώ ανά 100km.
Για ποιο λογο να ψεκαζει και βενζινη;
Για επαρκη λιπανση,αντι λαδιερας...
-
Ο χρήστης nkar έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι κι εγώ?
Επιδη γενικά είμαι ψείρας και σκεφτομαι να βάλω υγραέριο αλλά δε θέλω πήγαινε - έλα στον εγκαταστάτη.
Κι επειδή βλέπω πολλα και εδώ αλλά και σε άλλα φορουμ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ που απλα το έβαλε και να το δούλεψε ???
Να μην είχε ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα και να μην ξαναπήγε στο μάστορα για λαμπάκια - ρυθμίσεις κλπ?Και αν ναι θα τον παρακαλούσα να μας πει
ΕυχαριστώΑπό τη μικρή μου εμπειρία από φίλους και γνωστούς και κυρίως από την προσωπική μου εμπειρία θα σου πω το εξής:
Όταν κάνεις μια μετατροπή στο αυτοκίνητο σου όπως η εγκατασταση υγραερίου, ξεχνάς την ξεγνοιασιά σου. Γιατί το λέω αυτό? Τη δεύτερη μέρα μετα την μετατροπή, μου κάηκε πολλαπλασιαστής. Μέχρι να καταλάβω τι είναι, πέθανα από τη στεναχώρια, νόμιζα ότι ήταν από το υγραέριο (δηλαδή, οποιαδήποτε σχεδόν βλάβη θα έχεις την υποψία ότι την προκάλεσε το υγραέριο)Όσον αφορά την εγκατάσταση υγραερίου, δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που δεν τους έβγαλε έστω και το παραμικρό, ένα ρετάρισμα στο φανάρι στην ανηφόρα.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δούλεψε το σύστημά τους. Αλλά είναικαι σαν να ρωτάς σε κάποιον απλό χρήστη αυτοκινήτου αν δεν του έβγαλε ποτέ και τίποτα το αυτοκίνητό του..Σίγουρα θα έχει μικροβλάβες, μικροαστοχίες υλικών, λογικό είναι...
Το ρίσκο στο υγραέριο το νιώθεις, ότι και να σου λένε οι άλλοί. Το έχεις μέσα στο μυαλό σου. Αυτό είναι το κυριότερο για μένα
Καλό σαββατοκύριακο -
Εγω, να χτυπησω ξυλο, πηρα το ρισκο και απο Γιαννενα πηγα πριν ενα χρονο ακριβως και το εβαλα Θεσσαλονικη (opel insignia 1,8 μοντ. 2009) στον Θεοδωρου (zavoli). Φυσικα και φοβομουν μηπως τρεχω Θεσσαλονικη για βλαβες ρυθμισεις κλπ. (υποψιν οτι στα Γιαννενα δεν υπαρχει συνεργειο του δικτυου autogas Θεοδωρου) που θα μπορουσα να παω αν χρειαζοταν. Ευτυχως δοξα τον Θεο ολα πηγαν καλα και απο την πρωτη μερα (και εκτος απο την προγραμματισμενη επισκεψη στα 3.000 χλμ) μετα απο 18.000 χλμ δεν ειχα κανενα προβλημα πραγμα που με οδηγησε να εγκαταστησω lpg και στο 2ο αυτοκινητο της οικογενειας (opel corsa 1.4 μοντ. 2003). Το συμπερασμα μου λοιπον ειναι σωστος εγκαταστατης με εμπειρια στον χωρο και οχι πρωην κατι και νυν υγραεριτζης λογω μοδας και χρηματων και αξιοπρεπες συστημα (οχι το ακριβοτερο απαραιτητα η με την καλυτερη προωθηση αλλα αυτο που θα δουλεψει σωστα με το εκαστοτε αυτοκινητο και αυτο μονο καποιος που εχει εμπειρια θα στο πει. Το 90% των προβληματων προκυπτουν λογω λαθων στην εγκατασταση και μη ορθη χρηση απο οδηγους (δεν το βαλαμε για κοντρες......). Γιατι αν βαλεις λαθος μπεκ η πνευμωνα δεν φταει το ερημο το συστημα που δεν δουλευει.....ο κατσαπλιας φταιει..............
-
Πριν 2 μερες μου ετυχε ενα ταξιδι αστραπη σε ΕΟ περιπου 370 χιλιομετρα πηγαινελα.
Ειπα να παω με το υγραεριοκινητο μιας και δεν υπηρχε ιδιαιτερη βιασύνη, για να το δοκιμασω σε συνεχομενα χιλιομετρα.
Μεχρι στιγμης το χρησιμοποιω στην πολη και περιαστικα, αντε το καλοκαιρι παω και στα κοντινα παραλια (50 + 50 χιλιομετρα)
Η αυτονομια που μου δινει η δεξαμενη ειναι αξιοσημειωτα σταθερη και κυμαινεται στα 350 χιλιομετρα.Σκεφτηκα, εθνικη θα ταξιδευω, θα κερδισω λιγη αυτονομια παραπανω και θα το γεμισω γυριζοντας.
Αμ δε!στα 314 χιλιομετρα υγραεριο τελος
εβγαλε μια μεση καταναλωση 9 λιτρα/100
σε συνηθεις συνθηκες εχω καταναλωσεις απο 7,5 εως 8 περιπου λιτρα/100Η ταχυτητα μου ηταν 100-120 + AC τα πρωτα 180 χιλ και 90-110 χωρις ΑΚ στο γυρισμο.
εω καποιες σκεψεις για την υψηλώτερη καταναλωση, αλλα πειτε μου κι εσεις. Εχετε μεγαλυτερες καταναλωσεις σε ανοιχτο δρομο;
αυτοκινητο: WagonR 1300
-
Ο χρήστης black92s έγραψε:
Εγώ πάλι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με το silveline....
Έχω κάνει περίπου 250χλμ. Οι εντυπώσεις χείριστες:
- Manual δεν υπάρχει. Δηλαδή δίνει κανείς 1600 ευρώ χωρίς να παίρνει ούτε μία σελίδα οδηγιών; Αν είναι δυνατόν! Δεν υπάρχει κανένας (αλλά απολύτως κανένας ) τρόπος να εξέγξει κανείς στοιχειωδώς αν ο καλλιτέχνης που εγκατέστησε το σύστημα ακολούθησε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Είναι μυστικά τα manuals;
- Αρχικά δεν είχε τοποθετηθεί emulator. Με 2η επίσκεψη τοποθετήθηκε αλλά το μόνο που έγινε είναι ότι ξεφούσκωσε η τσέπη μου κατά 50 ευρώ ΧΩΡΙΣ απόδειξη.
- Άμεση συνέπεια είναι ότι πρέπει να έχω γεμάτο και το τεπόζιτο της βενζίνης τουλάχιστον με όση βενζίνη αντιστοιχεί στην θεωρητική αυτονομία με υγραέριο, αλλά και πρέπει κατά καιρούς να βάζω βενζίνη γιατί συνέχεια πέφτει η στάθμη οπότε αν δεν καταλαβαίνει ότι γεμίζει βενζίνη κάποια στιγμή θα καταλάβει ότι έμεινε, παρόλο που θα είναι γεμάτο.
- Το σύστημα κατάλαβε ότι η δεξαμενή υγραερίου ήταν σχεδόν άδεια παρόλο που είχε ακόμη το 1/3 γεμάτο (περίπου 11 λίτρα), που βγάζει θεωρητικά τουλάχιστον 100χλμ. Παρόλα αυτά τα led ήταν σχεδόν σβηστά. Δεν υπάρχει τρόπος να συνεχίσει κανείς να οδηγεί μέχρι να αδειάσει εντελώς η δεξαμενή χωρίς τον σπαστικό ήχο, άρα ή κάνεις 100 χλμ ακούγοντας συνέχεια το σπαστικό μπιπ-μπιπ (κάτι που δεν παίζει όταν έχεις μέσα την οικογένεια) ή πρέπει να πάς να γεμίσεις. Άρα η αυτονομία του συστήματος είναι πλέον 200 χλμ και όχι περίπου 300 που προκύπτει από τη δεξαμενή που έβαλα και την κατανάλωση του αυτοκινήτου. Κοινώς μία μαλακία και μισή!
- Αφού γέμισε το υγραέριο, το σύστημα δεν κατάλαβε τίποτα. Ο βομβητής συνεχίζει, με το λαμπάκι του διακόπτη να αναβοσβήνει, ενώ τα led που δείχνουν αν η δεξαμενή είναι γεμάτη, 'κατάλβαν' ότι γέμισε η δεξαμενή μετά από περίπου ένα τέταρτο.
Δηλαδή αν δεν είχα βάλει Prins και είχα βάλει κάτι όχι τόσο καλό τι θα γινόταν, απλά θα χαλούσε εντελώς το αυτοκίνητο;
Συμπέρασμα:
- Ήδη έχω χάσει περίπου 200 ευρώ σε εργατοώρες από το υγραέριο
- Οικονομία δεν υπάρχει γιατί πρέπει να γεμίζω και βενζίνη και υγραέριο αφού δεν δουλεύει ο emulator, εκτός και αν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνεται reset το επίπεδο της δεξαμενής βενζίνης.
- Το σύστημα είναι άκρως σπαστικό. Δεν είναι δυνατό να κάνει συνέχεια μπιπ όταν κοντεύει να αδειάσει (ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ όμως να καταλαβαίνει ότι άδειασε με το 1/3 του τεπόζιτου γεμάτο). Απλά δεν είναι δυνατό να οδηγήσει κανείς μία ώρα ακούγοντας συνέχεια μπιπ-μπιπ-μπιπ.... Δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτό συνεχίζοντας το αυτοκίνητο να καίει υγραέριο;
- Manuals φυσικά δεν δόθηκαν. ούτε μία σελίδα με τις στοιχειώδεις οδηγίες!
- Η μετατροπή τελικά υγραερίου είναι κατάλληλη για ανθρώπους που ξέρουν τόσο καλά μηχανολογικά ώστε να μπορούν να εγκαταστήσουν μόνοι τους το kit, να το προγραμματίσουν μόνοι τους, να ρυθμίσουν τη λειτουργία μόνοι τους, και να έχουν παλιό αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται εξωτικά πράγματα όπως emulator. Για όλους τους άλλους είναι καλύτερο να αγοράσουν diesel. Κοστίζει παραπάνω, αλλά η ψυχική φθορά και το χάσιμο χρόνου από τη διαρκή ενασχόληση με την μετατροπή δεν αξίζει.
Προσωπικά θα πάω να το ξηλώσω. Έχασα 1700 ευρώ, αλλά τουλάχιστον θα σταματήσω να έχω την ψυχική φθορά.
Συμβουλή μου για όσους δεν είναι μηχανικοί τεχνίτες κτλ και δεν μπορούν να λύσουν μόνοι τους το αυτοκίνητο: ΜΗΝ ΒΑΛΕΤΕ. ΜΑΚΡΥΑ. Αγοράστε ένα diesel αυτοκίνητο. Θα κάνετε payback σε 5 χρόνια αντί για ένα, αλλά η ψυχική ηρεμία που θα έχετε είναι ανεκτίμητη!
Επειδη εσυ έπεσες σε καφρο εγκαταστάτη άσχετα αν έβαλες prins δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραπληροφορείς τον κόσμο απο το να μην βάλει υγραεριο. Έλεος δηλαδή. Εγώ φοράω στο αυτοκίνητο μου egas που λογικά είναι 'κατώτερου επιπέδου' με το prins αλλα δεν εχω το παραμικρό πρόβλημα ούτε με έκοψε ούτε βαράνε πιστόνια ούτε πρέπει να βάζω βενζίνη ούτε χτυπάνε λαμπακια και αλλα πραγματα. Ο εγκαταστάτης σου φταίει και σε αυτόν θα πρέπει να ρίξεις το φταίξιμο και όχι στο σύστημα που επέλεξες
Sent from my U20i using Tapatalk 2[/quote]
Μα τεκμηρίωσε γεγονότα. Και γιατί να μην έχει το δικαίωμα της κρίσης του, και το δικαίωμα των όποιων συμβουλών θέλει. Ο πρώτος είναι?.
Και με όσες αρνητικές εγγραφές έχουν γίνει εδώ μέσα, εσύ παραμένεις ένθερμος υποστηρικτής, που σίγουρα δεν είναι κακό.
Άσε λυπών να μελετάμε απόψεις. Βγαίνει ‘ζουμί’ από όλες!!!....
Μα σίγουρα κανένας μα κανένας, δεν εστίασε το πρόβλημα. Υπάρχει εποπτική εξουσία σε αυτήν την χώρα?. Γιατί μόνον καθ’ έδρας θα πρέπει να επιλύονται διαφορές τεχνικής φύσης, με ένα τσουβάλι χρήματα?. Η υπηρεσία προστασίας του πολίτη πρέπει να αναβαθμιστεί.
Α. -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Πριν 2 μερες μου ετυχε ενα ταξιδι αστραπη σε ΕΟ περιπου 370 χιλιομετρα πηγαινελα.Ειπα να παω με το υγραεριοκινητο μιας και δεν υπηρχε ιδιαιτερη βιασύνη, για να το δοκιμασω σε συνεχομενα χιλιομετρα.
Μεχρι στιγμης το χρησιμοποιω στην πολη και περιαστικα, αντε το καλοκαιρι παω και στα κοντινα παραλια (50 + 50 χιλιομετρα)
Η αυτονομια που μου δινει η δεξαμενη ειναι αξιοσημειωτα σταθερη και κυμαινεται στα 350 χιλιομετρα.Σκεφτηκα, εθνικη θα ταξιδευω, θα κερδισω λιγη αυτονομια παραπανω και θα το γεμισω γυριζοντας.
σε συνηθεις συνθηκες εχω καταναλωσεις απο 7,5 εως 8 περιπου λιτρα/100Η ταχυτητα μου ηταν 100-120 + AC τα πρωτα 180 χιλ και 90-110 χωρις ΑΚ στο γυρισμο.
εω καποιες σκεψεις για την υψηλώτερη καταναλωση, αλλα πειτε μου κι εσεις. Εχετε μεγαλυτερες καταναλωσεις σε ανοιχτο δρομο;
…..σίγουρα όχι μεγαλύτερη κατανάλωση στην εθνική. Μα παρατήρησα, ότι αυτήν την παρασκευή, πηγαίνοντας Κορινθία στο εξοχικό, (πάντα βενζίνα και 100% εθνική) με το AC συνεχώς αναμμένο, έκαψα 1/3 περισσότερο καύσιμο!. Κατά συνέπια μάλλον εσύ είσαι σε καλύτερη περίπτωση…..
Α. -
Μήπως τα AC σας έχουν αέρα μέσα και χρειάζονται συντήρηση;
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Μήπως τα AC σας έχουν αέρα μέσα και χρειάζονται συντήρηση;
Όχι δεν έχει αέρα, και συντηρείτε μια φορά τον χρόνο.
-
Τελικα μη μπορωντασ να περιμενω το συνδεσα τo kαντραν απο μονο μου και το συστημα δουλευει κανονικα.... Θα το δω βεβαια και σε βαθοσ χρονου.
Παντωσ αυτο που αναφερει φιλοσ για τη δεξαμενη οτι δηλαδη δεν καιγεται ολο το αεριο μου κανει εντυπωση. ΚΑΙ ΜΕΝΑ σαν να μενουν μεσα καμια 10 λιτρα απο την 60αρα δεξαμενη...... -
το PRINS είναι άλλο πράγμα εντελώς έχει ένα δικο του τροπο ............. απλα δουλεύει άψογα ..
του το είπε ο φίλος του που μέχρι πέρισυ του έφτιαχνε τη βάρκα...ΤΕΛΟΣ
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Πριν 2 μερες μου ετυχε ενα ταξιδι αστραπη σε ΕΟ περιπου 370 χιλιομετρα πηγαινελα.Ειπα να παω με το υγραεριοκινητο μιας και δεν υπηρχε ιδιαιτερη βιασύνη, για να το δοκιμασω σε συνεχομενα χιλιομετρα.
ακριβως το ιδιο παρατηρησα κ εγω... η καταναλωση ανεβηκε 2 λιτρα/100 με a/c.. που με προβληματισε για 1500cc αυτοκινητο.. Επισης ακομα θυμήθηκα που μου είχε πει ο εγκααταστάτης μου, οτι η καταναλωση το καλοκαίρι λογώ υψηλων θερμοκρασιων θα είναι μεγαλύτερη, οπως και η αποδοση θα ειναι λιγο χαμηλοτερη.. Απο αποδοση δεν παρατηρησα κατι..αλλα η καταναλωση στο spritmonitor τα λεει ολα. Οπότε μάλλον αυτό θα είναι.. Οι γνώστες ας μας πουν τι ακριβως συμβαίνει.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
το PRINS είναι άλλο πράγμα εντελώς έχει ένα δικο του τροπο ............. απλα δουλεύει άψογα ..
Κι φέτος μου έφτιαξε τη βάρκα 8 κιλυνδρο injection volvo penta που όταν το δει ο εγκαταστατης που σου έβαλε υγραεριο ( και μαλλον φτιαχνει και τα καρτ σου ) θα αυτοκτονήσει με τη μια.
Επίσης θα μου βάλει prins marine kit με ειδική άδεια απο το υπουργείο για δοκιμή , όπως και έχει παραγγείλει φιάλες άνθρακονημστος με βαλβίδα πλήρωσης όπως των αυτοκινήτων , χωρητικότητας 30 λίτρων η κάθε μια και 120 συνολικά ,
Το ότι το prins έχει δικο του τρόπο λειτουργίας και υπολογισμού του ψεκασμού του υγραεριου, δικο του αλγοριθμο υπολογισμού το διαβάζουμε και σε αλλα φόρουμ , καθαρό marine κιτ πόσες εταιρίες βγάζουν ; Που δεν χρησιμοποιεί νερά θαλάσσης για ζέσταμα ; ΠΙΟΥ
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Κι φέτος μου έφτιαξε τη βάρκα 8 κιλυνδρο injection volvo penta που όταν το δει ο εγκαταστατης που σου έβαλε υγραεριο ( και μαλλον φτιαχνει και τα καρτ σου ) θα αυτοκτονήσει με τη μια.
Επίσης θα μου βάλει prins marine kit με ειδική άδεια απο το υπουργείο για δοκιμή , όπως και έχει παραγγείλει φιάλες άνθρακονημστος με βαλβίδα πλήρωσης όπως των αυτοκινήτων , χωρητικότητας 30 λίτρων η κάθε μια και 120 συνολικά ,
Το ότι το prins έχει δικο του τρόπο λειτουργίας και υπολογισμού του ψεκασμού του υγραεριου, δικο του αλγοριθμο υπολογισμού το διαβάζουμε και σε αλλα φόρουμ , καθαρό marine κιτ πόσες εταιρίες βγάζουν ; Που δεν χρησιμοποιεί νερά θαλάσσης για ζέσταμα ; ΠΙΟΥ
Πως θα γεμιζεις τις φιάλες ;
Υγραεριοκίνηση!