-
«Ρώτησα και τον ίσως περισσότερο «έμπειρο» της Θεσσαλονίκης.
Η πρόταση για το Nissan Qashkai είναι:
1.
Πρώτα από όλα αλλαγή του προ-καταλύτη (έτσι μου το είπε), λόγω υλικού (κεραμικό) και κακής θέσης (για το lpg) αναπτύσσει μεγάλη θερμοκρασία και θα δημιουργήσει πρόβλημα.
Με χαμηλό κόστος (συνεργάτης του) κόβει το κομμάτι και βάζει συρμάτινο καταλύτη.
Είναι λέει η οδηγία από τους Ιταλούς (προμηθευτές του) για qashkai και x-trail.
(Μάλιστα την αλλαγή αυτή μου την πρότεινε είτε βάλω υγραέριο είτε όχι!)
2.
τοποθέτηση αυτών των εξαρτημάτων με λαδιέρα. Ο λόγος που ανέφερε είναι για θέμα ψύξης. Να πω ότι ανέφερε για Fiat Panda (που επίσης έχω) ότι εκεί δεν χρειάζεται λαδιέρα.
3. Συντήρηση σωστή του αυτοκινήτου στο συνεργείο.
Έλεγχος των βαλβίδων γιατί είναι μηχανικές (ή κάπως έτσι) και θέλει μεγαλύτερη προσοχή για lpg.
4. Έλεγχο από τον ίδιο ανα 20.000χλμΝα αναφέρω επίσης ότι:
- Έχει περάσει καμιά 15ρια ίδια αυτοκίνητα χωρίς προβλήματα με ένα από αυτά να έχει κάνει 60.000χλμ.
Με την παραπάνω όμως διαδικασία γιατί παλαιότερα είχε ένα θέμα με qashkai αλλά θεωρεί ότι πρόβλημα είχε από καταλύτη και ήταν άσχετο με το υγραέριο. - Επίσης αναφέρθηκα εγώ σε σύστημα υγρού ψεκασμού που μου πρότεινε ο Αθηναίος αλλά λέει πριν ενα χρόνο που πήγε να ασχοληθεί έκρινε ότι αυτά δεν έχουν εξελιχθεί ακόμα και προς το παρόν θεωρεί περισσότερο αξιόπιστα τα δικά του με την διαδικασία που ανέφερα.
Τώρα εγώ αν μπερδεύτηκα έχω άδικο;
Κάποιο σχόλιο;Επαναφέρω το θέμα μήπως και έχει κάποιος περισσότερες πληροφορίες
Σήμερα Θεσσαλονίκη έχει και την έκθεση,
θα πάω να μιλήσω κυρίως με τον Μπίρμπο όπου και μάλλον καταλήγω...»
1)Συμφωνώ απόλυτα. Και σε απλά βενζινοκίνητα, οι προκαταλύτες κεραμικοί, παρουσιάζουν πρόβλημα. Με μια ‘καισαρική’!, και 150ε περίπου αναλόγως την μάρκα του αυτοκινήτου, τελειώνει το πρόβλημα.
2)Και εδώ συμφωνώ. Με την διαφορά, ότι δεν βάζουμε λαδιέρα με ψυκτικό λάδι!. Δεν είναι για να ψύχει. Επικάθεται, στη έδρες και στης βαλβίδες, προστατεύοντας αυτές από της φθορές, λόγο αυξημένης θερμοκρασίας.
3) δεν σου είπε τίποτα καινούργιο. Το service πάντα πρέπει να γίνετε!.
για της μηχανικές βαλβίδες απλά δίνουμε λίγο περισσότερο ‘αέρα’ κατά την ρύθμιση.
4) δεν θα σχολιάσω την απαξίωση του για τους άλλους συναδέλφους….
5) η έκθεση βοηθάει τους γνώστες. Μα το να συζητήσεις με τον συγκεκριμένο συνάδελφο το θεωρώ θετικό!.
Ελπίζω να σε ενημέρωσα περισσότερο!.Α.
- Έχει περάσει καμιά 15ρια ίδια αυτοκίνητα χωρίς προβλήματα με ένα από αυτά να έχει κάνει 60.000χλμ.
-
Ο χρήστης geo_thess_86 έγραψε:
Προχθές ρώτησα στο ΚΤΕΟ της express service και μου είπαν ότι δεν θα περνάει χωρίς χαρτιά από Έλληνα εγκαταστάτη (νόμιζα ότι είχε αλλάξει ο νόμος).
Στη Σόφια περνάνε 420 ένα βουλγάρικο κιτ και πάνω από 600 για ιταλικό (έχει και πιο ακριβά ιταλικά κιτ). Είναι όμως πολύ μακριά για σέρβις κλπ.
Πάντως ο Βούλγαρος γείτονας έκαψε τον καταλύτη στο Γκραν Βιτάρα και ο μάστορας στη Σόφια του είπε ότι το υγραέριο καίει τους καταλύτες.Αρα δεν έπρεπε ο βούλγαρος μάστορας να περνάει υγραέριο σε αμάξια αφού ξέρει ότι καταστρεφει τον καταλύτη. Η μήπως εννοουσε σε ορισμένα αμάξια και κυρίως ιαπωνικά (ΠΧ NISSAN QASQAI) το οποίο το ξέραμε ήδη...............
Παληκαρε ο Βουλγαρος ο μαστορας αν δει ζεστα λεβα κ πυρηνικος φυσικος αυτοκινητου σου δηλωνει οτι ειναι.
Τωρα αν τα ιαπωνικα ειναι παθιαρικα,τα Ιταλικα καινε λαδια κ δεν συμμαζευεται δεν εχω αποψη.
Εμενα το Mazda μου με παει κ με φερνει παντου ομορφα κ ωραια.Χεστηκα για τα λοιπα!Τωρα που θες να βαλεις υγραεριο θα πρεπει να σε ενδιαφερει αν το ιαπωνικό σου αμάξι είναι ευαίσθητο στο υγραέριο για να μην κλαις μετα. ..........αν χέστηκες όπως λές τι ρωτάς για γνώμες; Αν δεν το καταλαβες η εισαι ασχετος οπως λες μην το σχολιαζεις αρνητικα, αλλά να διαβάζεις αυτά που σου λέμε μήπως μάθεις τίποτα και γλυτωσεις από μακακία. Τώρα αν θες να καις βενζίνη και σε παέι και σε φέρνει όμορφα τότε πες το μας ότι δεν ψάχνεσαι για αέριο να μην ασχολούμαστε να σου απαντάμε.......
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Προχθές ρώτησα στο ΚΤΕΟ της express service και μου είπαν ότι δεν θα περνάει χωρίς χαρτιά από Έλληνα εγκαταστάτη (νόμιζα ότι είχε αλλάξει ο νόμος).
Στη Σόφια περνάνε 420 ένα βουλγάρικο κιτ και πάνω από 600 για ιταλικό (έχει και πιο ακριβά ιταλικά κιτ). Είναι όμως πολύ μακριά για σέρβις κλπ.
Πάντως ο Βούλγαρος γείτονας έκαψε τον καταλύτη στο Γκραν Βιτάρα και ο μάστορας στη Σόφια του είπε ότι το υγραέριο καίει τους καταλύτες.Αρα δεν έπρεπε ο βούλγαρος μάστορας να περνάει υγραέριο σε αμάξια αφού ξέρει ότι καταστρεφει τον καταλύτη. Η μήπως εννοουσε σε ορισμένα αμάξια και κυρίως ιαπωνικά (ΠΧ NISSAN QASQAI) το οποίο το ξέραμε ήδη...............
Παληκαρε ο Βουλγαρος ο μαστορας αν δει ζεστα λεβα κ πυρηνικος φυσικος αυτοκινητου σου δηλωνει οτι ειναι.
Τωρα αν τα ιαπωνικα ειναι παθιαρικα,τα Ιταλικα καινε λαδια κ δεν συμμαζευεται δεν εχω αποψη.
Εμενα το Mazda μου με παει κ με φερνει παντου ομορφα κ ωραια.Χεστηκα για τα λοιπα!Τωρα που θες να βαλεις υγραεριο θα πρεπει να σε ενδιαφερει αν το ιαπωνικό σου αμάξι είναι ευαίσθητο στο υγραέριο για να μην κλαις μετα.
Φιλαρακι,αν δεν με ενδιεφερε ειχα κ ομορφοτερα πραγματα να κανω απο το να καθομαι να λιωνω στο pc βραδυατικα.Σαφως κ με ενδιαφερει,ενας λογος που προτιμησα κ το Mazda Mx-5 εκτος της φιγουρας-βολτας κτλ ηταν κ η παροιμιωδης αξιοπιστια του στο περασμα του χρονου,των 20 ετων για να ειμαι κ ακριβης.
..........αν χέστηκες όπως λές τι ρωτάς για γνώμες;
Χεστηκα που λενε οτι τα Ιταλικα καινε λαδι,τα γιαπωνεζικα δεν εχουν συγκινησεις,τα γαλλικα χαλανε καθε βδομαδα,τα εγγλεζικα εχουν ακριβη συντηρηση.Δεν θα μπω στο τριπακι της καφετεριοσυζητησης,φαση 'ελλλα μωρε τωρα,τα γιαπωνεζικα δεν κανουνε...',στραβοστομια κτλ
Γνωμες ρωταω για το τι σετ να βαλω κ αν εχει κανενας κανενα παληκαρακι να με στειλει να παω να τον βρω.
Κ δυστυχως ως τωρα εχω λαβει μια μονο τεκμηριωμενη κ περιεκτικη αποψη.Σεβαστες κ οι λoιπες,αλλα δεν εχω Νissan QashqaiΑν δεν το καταλαβες η εισαι ασχετος οπως λες μην το σχολιαζεις αρνητικα, αλλά να διαβάζεις αυτά που σου λέμε μήπως μάθεις τίποτα και γλυτωσεις από μακακία.
Διαβαζω με περισσια προσοχη,καθε αποψη καθενος.Αλλα το ζουμι της υποθεσης ειναι στην αρχικη μου ερωτηση.
Τι σετ να τοποθετησω,κ σε ποιον να παω?Ειναι η 5η φορα που το λεω.Ευχαριστησα εκ των προτερων για τον χρονο ολων,οποιος θελει μου απανταει τι να κανω το σαραβαλακι μουΤώρα αν θες να καις βενζίνη και σε παέι και σε φέρνει όμορφα τότε πες το μας ότι δεν ψάχνεσαι για αέριο να μην ασχολούμαστε να σου απαντάμε.......
Σε καλω να ανατρεξεις σε ολα τα post μου επι του θεματος της υγραεριοκινησης.Δεν ειναι κ πολλα,δεν θα σου ειναι κοπος.Ημουν σαφεστατος εξαρχης οτι εχω αποφασισει ντε κ καλα να τοποθετησω αεριο στο Mazda.Επειδη ειμαι αμπαλος-ασχετος-ημιμαθης κ μου το αναγνωριζω,επισης επειδη αν πιασω αμπαριζα ολα τα καταστηματα της Σαλονικης ο καθε τυχαρπαστος θα μου διαφημιζει τη πραγματια του κ τις τεχνικες κ μη γνωσεις του,ειπα να απευθυνθω εδω στη παρεα να μου ανοιξει τα ματια σε ενα αντικειμενο που δεν κατεχω.
Αν ηθελα να καιει βενζινη,δεν θα εθετα την ερωτηση μου δημοσια.Το οτι με παει κ με φερνει το σαραβαλακι μου οπου θελω,εγκειται στην αποψη καποιου μελους οτι τα Γιαπωνεζικα χαλανε.Κ αν ηταν να μην ψαχνομαι για αεριο,πιστεψε θα ακουγα μουσικη στο youtube τωρα,η θα επινα κανενα ποτο εξωΦιλικα κ μονο φιλικα,ΟΚ?
Επιστρεφω για εβδομη φορα στο θεμα,καθως ελαβα μονο μια τεκμηριωμενη κ συντεταγμενη επ αυτου αποψη.Εχω αποφασισει να τοποθετησω αεριο!!!!!Ολε!!
Ποιος-που-ποτε-γιατι-πως??
Θα χαιρομουν ιδιαιτερως για απαντηση -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Κατ'αρχην να πας σε ελληνικο συνεργειο για εμφανεις λογους οπως θα εχεις καταλαβει που δεν εχουν να κανουν μονο με το οικονομικο..
Να μην δινεις ουτε ενα ευρω εξω απο Ελλαδα. Η ελληνικη οικονομια χρειαζεται την υποστηριξη μας και οχι αυτοι που κατα πρωτο λογο μας επιβουλευονται και μας κοροιδευουν μολις γυρισουμε την πλατη μας και αφου εχουν τσεπωσει το ζεστο χρημα μας.
Στο δια ταυτα, καλο θα ηταν να μπεις σε φορουμ για το αυτοκινητο σου και να δεις αν υπαρχει αναλογη μετατροπη.
Επειδη ειμαι της αποψης των δοκιμασμενων λυσεων και οχι των πειραματισμων καλο θα ειναι να αρχισεις απο εκει και συγχρονως να κανεις μια ερευνα σε εδω γνωστες εταιριες (Vialle, Icom, BRC, κλπ).
Επειδη οπως λες εισαι ασχετος μονο ετσι θα παρεις καποια ιδεα για το τι και πως.
Οπως ειπες θα υπαρχει αναλογη εκθεση στη Θεσσαλονικη, οποτε εχεις το πλεονεκτημα να τα δεις ολα πηγαινοντας εκει και ετσι να εχεις μια σφαιρικη γνωμη.
Το να σου προτεινει καποιος κατι απο εδω, χωρις να υπαρχει προηγουμενη εμπειρια για το συγκεκριμενο αυτοκινητο και κινητηρα, θα ηταν τουλαχιστον υποκειμενικο και οχι αυτο που ακριβως θελεις.
Αν βεβαια υπαρχει καποιος με αναλογη εμπειρια τοτε συμφωνος.Φιλαρακι,τις ειλικρινεις ευχαριστιες μου για την τεκμηριωμενη κ συντεταγμενη επι του θεματος απαντηση σου.Στα υπ οψιν μου τα γραφομενα σου
-
ενας φιλος εχει mazda 6 1800cc me brc και λαδιερα.περιπου 20.000 προς το παρον χωρις προβληματα.το τοποθετησε καπου στον λαγκαδα εξω απο θεσνικη.αν θες περισσοτερες πληρ με προσωπικο μυνημα.απλα σε παρακαλω επειδη εισαι ΕΛΛΗΝΑΣ μην τους κανεις την χαρη να τους λες μακεδονες.συγγνωμη για το off topic αλλα μεχρι και παρελαση(γυφτικη) κανανε οι ........
-
Φίλε geo_thess_86 τώρα μας έδωσες να καταλάβλουμε τι θες. Στον ίδιο που μάλλον έχει και αντιπροσωπεία mazda στον Λαγκαδα έβαλε και ένας φίλος από Κοζάνη. Κάνει Κοζάνη- Γρεβενά κάθε μέρα εδω και 1 χρόνο χωρίς πρόβλημα. Δυστυχώς δεν θυμάμαι τι σύστημα έβαλε αλλά θα τον βρεις ευκολα πιστευω.
Αλλά πριν πήγαινε και μια βόλτα εκει γιατί σίγουρα θα μάθεις πολλά θα τους βρεις όλους μαζεμένους αντί να τρέχεις και συνύθως κάνουν και προσφορές:
Έκθεση AUTOgas Expo 2012, Northern Greece
30 Μαρτίου έως και την 1 Απριλίου 2012, στους εκθεσιακούς χώρους του ΟΛΘ (Αποθήκη Νο8), στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
-
Καλησπέρα σας κύριοι mod.
Μου προσθέσατε κάτω από το avatar μου, με κόκκινα γράμματα ότι είμαι αποκλεισμένος χρήστης. Βάση της ανακοίνωσης που διάβασα, έλιξε η ποινή μου, εκτός εάν δεν κατάλαβα καλά. Παρακαλώ ενημερώστε με, διότι το εκλαμβάνω σαν έξτρα διαπόμπευση. Δεν με νοιάζει εάν είναι με ΡΜ η το διαβάσουν όλοι οι φίλοι της ενότητας.
Συγγνώμη για το of topicΑ.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλησπέρα σας κύριοι mod.
Μου προσθέσατε κάτω από το avatar μου, με κόκκινα γράμματα ότι είμαι αποκλεισμένος χρήστης. Βάση της ανακοίνωσης που διάβασα, έλιξε η ποινή μου, εκτός εάν δεν κατάλαβα καλά. Παρακαλώ ενημερώστε με, διότι το εκλαμβάνω σαν έξτρα διαπόμπευση. Δεν με νοιάζει εάν είναι με ΡΜ η το διαβάσουν όλοι οι φίλοι της ενότητας.
Συγγνώμη για το of topicΑ.
Θα φυγει μονο του.Μην το εκλαμβανεις σαν κατι που δεν ειναι.
-
Θυμαμαι πριν απο λιγο καιρο, οχι πανω απο χρονο, σχεδον ολες οι αντιπροσωπίες απέτρεπαν τους πελατες τους απο τη χρηση αερίου στα αυτοκίνητα τους.
'δεν εγγυόμαστε τιποτα', 'δεν ξέρουμε τι θα γινει', 'δεν κανει σ'αυτο το αυτοκινητο' κι αλλα ωραια και χαριτωμενα.Αφορμη για τη σκεψη αυτη μια βολτα που εκανα σε δρομο που ειναι οι περισσότερες αντιπροσωπίες και οι μεγαλες ωραίες ταμπέλες περι 'Υγραεριοκίνησης'
Για να ειμαι ειλικρινής, δεν ξερω πόσες ΔΕΝ βαζουν αέριο πλέον.
Παντως πρεπει να ειναι λιγότερες απο 5 μάρκες -
Απλά τα πράγματα, κρατούσαν πελατεία μέχρι να κλείσουν δικές τους συμφωνίες με προμηθευτές κλπ και να μπουν στη μπίζνα!!!
-
Ο χρήστης jim4 έγραψε:
Eυχαριστω εξ αρχης για τον χρονο σου γενικα κ την απαντηση ειδικαενας φιλος εχει mazda 6 1800cc me brc και λαδιερα.
Αν ρωτουσα τι ειναι αυτη η καταραμενη λαδιερα,θα γελουσανε μαζι μου οποτε ανακαλω.Παντως παιζει πολυ το ονομα της στα κατα τοπους συνεργεια,συζητιεται πολυ... Κ λογω αγνοιας επι του θεματος,δεν ξερω αν συζητιεται για καλο ή κακο.
περιπου 20.000 προς το παρον χωρις προβληματα.
Φιλαρακι εγω κανω 20,000 χλμ σε εναν χρονο,ισως κ 10 μηνες.Αν ειναι μια φορα τον χρονο να κανω rebuild τα εντοσθια του μοτερ δεν βαζω!Χαιρομαι μολαταυτα που στα 20,000 χλμ δεν εβγαλε κατι,δυστυχως ομως δεν συγκινουμαι προς το παρον.Θα ηθελα να δω σε μεγαλυτερο βαθος χρονου αν κ τι θα βγαλει
το τοποθετησε καπου στον λαγκαδα εξω απο θεσνικη.αν θες περισσοτερες πληρ με προσωπικο μυνημα.
Εννοειται κ θελω περισσοτερες πληροφοριες,ΜΟΝΟ με προσωπικο μηνυμα.Αν θελει ο παληκαρος να τον διαφημισεις θα κανει εκπτωση τα μελη του forum.Προς το παρον μην κανεις αβαντες σε μαγαζια απο τη στιγμη που δεν εχει κονομα η σκοντο προς οφελος μας
απλα σε παρακαλω επειδη εισαι ΕΛΛΗΝΑΣ μην τους κανεις την χαρη να τους λες μακεδονες.συγγνωμη για το off topic αλλα μεχρι και παρελαση(γυφτικη) κανανε οι ........
Λοιπον,επειδη με κουρασε το θεμα με τη πολιτικη.Θα το εξηγησω για τελευταια-οριστικα κ αμετακλητα-φορα.Κ ο νοων νοειτω.
1)Με λενε Γιωργο.Καταγομαι απο Νομο Πελλης,πατριδα του Μ.Αλεξανδρου.Συγκεκριμενα απο το τελευταιο ελληνικο χωριο,9χλμ πριν τη μεθοριακη γραμμη.(Δυστυχως ζω Σαλονικη πλεον)2)Οι γραμματικες μου γνωσεις ειναι πανεπιστημιακες κ αριστοτατες,εχω αποψη επι του θεματος
3)Ο μισθος μου ειναι μεγαλομεσαιος(για Ελλαγα του 2012),ΑΛΛΑ δεν δυναμαι πλεον οικονομικα κ ηθικα να καταναλωνω καυσιμα των 1,82 ανα λιτρο
4)ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ξαναλεω ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ,εξωθουμαι απο την πατριδα μου να καταναλωνω καυσιμα μιας αλλης πατριδας οπου ειναι αρκετα φθηνοτερα,εν προκειμενω 86 δηναρια ητοι 1,40 ευρω
5)Τωρα αν αυτη η πατριδα λεγεται Σκοπια-Μακεδονια-Fyrom-ΠΓΔΜ,ειλικρινα,δεν με αφορα καν
- ΟΝ By the way,oι Σκοπιανοι ή Μακεδονες ή οπως λεγονται οπως κ ολοι οι Σλαβοι-Νοτιοσλαβοι-Σλαβομακεδονες ειναι αδερφια μας κ πνευματικα κ ρατσιστικα.Εχω παρα πολλους φιλους εκει,ενας χωματοδρομος μας χωριζει.Ειλικρινα,το τελευταιο πραγμα που τους αφορα στη ζωη τους ειναι η πολιτικη,αδιαφορουν.Κ ξερεις κατι?
Αν γεννιομουν 9 χλμ βορειοτερα θα ημουν Σκοπιανος.αν γεννιομουν 370 χλμ ανατολικοτερα θα ημουν Τουρκος,αν γεννιομουν 245 χλμ δυτικοτερα θα ημουν Αλβανος.
Η ουσια ειναι οτι τα καυσιμα στην Ελλαδα ειναι ακριβα.Η ιδια η Ελλαδα κ οι πολιτικοι της με εχουν γραμμενο στα ... τους.Οποτε??Ας νοιαστω λοιπον κ εγω για την οικογενεια μου αρχικα κ μετα για την τσεπη μου.Με συμφερει να βαζω βενζινη καπου αλλου,τωρα αυτο το αλλου αν λεγεται Μακεδονια ή Σκόπια ας το λυσουνε οι ανωτερω μας.Εγω την βγαζω τζαμπα κ γουσταρω,ασχετα αν αιμορραγει η Ελλαδα ΟFF
7)Πιστευω ημουν σαφεστατος
Στειλε μου ΠΜ που να παω να βαλω το αεριο κ ασε τις εθνικοφρονησεις...
Ευχαριστω εκ των προτερω για τη βοηθεια σου - ΟΝ By the way,oι Σκοπιανοι ή Μακεδονες ή οπως λεγονται οπως κ ολοι οι Σλαβοι-Νοτιοσλαβοι-Σλαβομακεδονες ειναι αδερφια μας κ πνευματικα κ ρατσιστικα.Εχω παρα πολλους φιλους εκει,ενας χωματοδρομος μας χωριζει.Ειλικρινα,το τελευταιο πραγμα που τους αφορα στη ζωη τους ειναι η πολιτικη,αδιαφορουν.Κ ξερεις κατι?
-
κατεβασες ολοκληρο σεντονι.παρολα αυτα δεν με επεισες με τις δικες σου εθνικοφρονησεις.πολυ καλα κανεις και βαζεις βενζινη απο εκει εφοσον μενεις κοντα.το ιδιο μαλλον θα εκανα και εγω.για το 1.82 φταινε οι 'ηγετες' μας και οχι η χωρα.οπως και να χει σεβαστη η αποψη του καθενος να πιστευει οτι θελει.ας το σταματησουμε το θεμα γιατι εδω ειναι forum για υγραεριοκινηση.σου εστειλα πμ για περισσοτερες πληροφοριες.μην στενοχωριεσαι δεν εχω διαφημισει ποτε κανεναν και ουτε θα το κανω
-
Προβληματιζομαι με κατι. Ο δευτερος αισθητηρας λ ( Bank 1 sensor 2 ) πρεπει να δουλευει συνεχεια ή μπαινει μονο οταν χρειαζεται να διορθωσει το μιγμα σε συνεργασια με τον πρωτο λ ( Bank 1 sensor 1 ) ? Τα λεω αυτα γιατι βλεπω τον δευτερο λ να δουλευει για λιγο μετα την εκκινηση αλλα μετα να μηδενίζει τα Volt...
-
Θα ήθελα τη γνώμη σας.
Ξέρω ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αλλά σε αμάξι 1,5 χρόνων θα προτείνατε να βάλω υγραεριοκίνηση. Χιλιόμετρα δε κάνω πολλά, γύρω στα 20.000 το χρόνο. Το ρωτώ από πλευράς όχι τόσο απόδοσης του κινητήρα, αλλά αντοχής. Μήπως πάθει κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά ο κινητήρας.
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης cholomon έγραψε:
Θα ήθελα τη γνώμη σας.
Ξέρω ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αλλά σε αμάξι 1,5 χρόνων θα προτείνατε να βάλω υγραεριοκίνηση. Χιλιόμετρα δε κάνω πολλά, γύρω στα 20.000 το χρόνο. Το ρωτώ από πλευράς όχι τόσο απόδοσης του κινητήρα, αλλά αντοχής. Μήπως πάθει κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά ο κινητήρας.
Ευχαριστώ.Αφου δεν κανεις πολλα χλμ ποιος ο λογος να κανεις την μετατροπη;
-
Ο προφανής. Το οικονομικό. Τι άλλο;
Αν γλιτώνω περίπου 1000 ευρώ το χρόνο σε καύσιμο, δεν αξίζει; -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Προβληματιζομαι με κατι. Ο δευτερος αισθητηρας λ ( Bank 1 sensor 2 ) πρεπει να δουλευει συνεχεια ή μπαινει μονο οταν χρειαζεται να διορθωσει το μιγμα σε συνεργασια με τον πρωτο λ ( Bank 1 sensor 1 ) ? Τα λεω αυτα γιατι βλεπω τον δευτερο λ να δουλευει για λιγο μετα την εκκινηση αλλα μετα να μηδενίζει τα Volt...Ο δεύτερος λ παρακολουθεί τον καταλύτη. Αν ο καταλύτης και ο κινητήρας λειτουργούν σωστά, θα πρέπει να βλέπεις τάση 0=πλήρως καμένο καύσιμο= καθαρά καυσαέρια. Εξυπηρετεί το οικολογικό του πράγματος.
Αν δεν λειτουργεί ο καταλύτης, ανάβει λαμπάκι. Στα παλιότερα αυτοκίνητα που είχαν μόνο έναν λάμδα, τον χαλασμένο καταλύτη τον έβλεπες μόνο με μέτρηση καυσαερίων.
-
Αν γλιτώνω περίπου 1000 ευρώ το χρόνο σε καύσιμο, δεν αξίζει;Τα 1000 το χρόνο δεν είναι λίγα, αλλά μην ξεχάσεις ότι αν κάνεις διαρκώς μικρά δρομολόγια, η οικονομία με σύστημα αέριου ψεκασμού δεν είναι τόση, επειδή στην αρχή δουλεύει με βενζίνη.
Χοντρικά υπολόγισε ότι πρώτα 3 χιλιόμετρα το χειμώνα και περίπου 1 την άνοιξη και φθινόπωρο είναι με βενζίνη για την πρώτη εκκίνηση της ημέρας.
Αν λοιπόν συνήθως πας 'στο περίπτερο για τσιγάρα', μάλλον δεν αξίζει να κάνεις μετατροπή.
-
Αν γλιτώνω περίπου 1000 ευρώ το χρόνο σε καύσιμο, δεν αξίζει;
όπως και προφανέστατο είναι, ότι δεν μας ενημέρωσες μάρκα και μοντέλο, για να ‘διαβάσω’, τι στιλ οδηγός είσαι. Όπως και την ευρύτερη περιοχή που κινείσαι.
Κατά συνέπια κάθε απάντηση και συμβουλή, θα ήταν παρακινδυνευμένη.
Α. -
Ναι sorry.
Έχω ένα Renault Megane 1.4 130 άλογα του 2010.
Περιοχή Θεσσαλονίκη. Το 50% της μετακίνησης είναι μέσα στη πόλη.
Υγραεριοκίνηση!