-
Ο χρήστης Chaos3X έγραψε:
Δηλαδή να μην βάλω?Και αν βάλω, τι θα πρέπει να προσέξω?
γραφει ο καθεις της κεφαλης του το χαβα δεν ειναι στα λινκς επανω το δικο σου αμαξι ρε φιλε crv ειναι στη brc στην Prins λεει αυτό
Honda Civic 1800cc 2008
General information
System kind Dedicated system
Engineset number 348/0250200
LPG system type VSI
Emission code G3 / R115
Engine specification
Valves 16
Engine code R18A
Transmission MT
Turbo no
Downloads
General manual
Dedicated manual
ValveCare manual
Parameters
Remarks
10th position chassiscode = 8. Prins recommends you take preventive measures to avoid excessive wear on the cylinder head and/or valvesστα αγγλικα λεει το δεκατο νουμερο στο πλαισιο να ειναι 8 και να παρεις τα απαραιτητα μετρα για τις κυλινδροκεφαλες και /ή τις βαλβιδες δηλαδη λαδιερα !!
επισης οταν δινουν αυτοι συστημα dedicated οπως γραφει εκει παραπανω σημαινει χιλιαδες ωρες λειτουργιας με το μοτερ αυτο στο δρομο εχουν μεχρι και τη χαρτογραφηση του υγραεριου ο μαστορας και μακακας να ειναι δεν μπορει να κανει λαθος κατι που δεν θα βρεις νομιζω σε αλλα συστηματα ( νομιζω αν καπιος διαφωνει να με διαψευσει )
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Μα ο ρεκτιφιαντζής μου, μου είπε ότι δεν χρειάζεται, (πριν από δυο λεπτά!).
Α.
Το ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ αυτο??
Γιατι στα λογια φτιαχνονται αλωνια και σαλονια ( πως το λεει η παρημοια...)
Μαστορα δεν ειναι προσωπική κοντρα και το ξερεις....εχεις παει ρε φωκιωνα σε ρεκτιφιατζή ? εγω ενα που γνωρισα εξαιρετικος κυριος ο ΤΖΙΩΛΑΣ στον πειραια μου ειπε θα βαλω οτι καλυτερο υλικο αλλα το γκαζι γκαζι μου εβαλε στο φορντ σκληροτατες εδρες και βαλβιδες με 400 ευρω μαστορα και καπελοτα το πηρα ετοιμο το καπακι αλλα οταν του ειπα να ξαναβαλω το γκαζι ειπε !! δεν εγγυουμε τιποτα μετα απο 30-40000 χιλιομετρα αλλα θα πας μεχρι 100000 αν το προσεχεις και δεν το σπας !!
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«ποιος μπορεί να κάνει αύτη την δουλεία και αν γίνετε να είναι κοντά στη Θεσσαλία?
Αν θεωρείτε διαφήμιση με πμ τότε.»
Επειδή δεν αντέχω άλλη ροπαλιά σήμερα, απλός ρωτάω, εκεί δεν είναι και ο Βάτσος?.
Α.μαστορα παρε μια ροπαλια στη μαγνησια ο Βατσος ( παιζει λαρισα βολος σφαγή !!) μην τους προκαλεις
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Α.
Το ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ αυτο??
Γιατι στα λογια φτιαχνονται αλωνια και σαλονια ( πως το λεει η παρημοια...)
Μαστορα δεν ειναι προσωπική κοντρα και το ξερεις....εχεις παει ρε φωκιωνα σε ρεκτιφιατζή ? εγω ενα που γνωρισα εξαιρετικος κυριος ο ΤΖΙΩΛΑΣ στον πειραια μου ειπε θα βαλω οτι καλυτερο υλικο αλλα το γκαζι γκαζι μου εβαλε στο φορντ σκληροτατες εδρες και βαλβιδες με 400 ευρω μαστορα και καπελοτα το πηρα ετοιμο το καπακι αλλα οταν του ειπα να ξαναβαλω το γκαζι ειπε !! δεν εγγυουμε τιποτα μετα απο 30-40000 χιλιομετρα αλλα θα πας μεχρι 100000 αν το προσεχεις και δεν το σπας !!
Δεν εγγυάται τίποτα γιατί φοβάται κακή εγκατάσταση του υγραερίου.
Κανονικά με LPG και τις εργοστασιακές βαλβίδες πρέπει να βγάλει πάρα πολλά χιλιόμετρα το καπάκι, μ' αυτές που έβαλες θα πετάξεις πρώτα το αμάξι και μετά θα φθαρούν οι βαλβίδες.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και στην black list να βρίσκονται, με κόστος περίπου 600ε, φτιάχνετε κατάλληλο το καπάκι σου!. μέχρι 1600cc, 8 βαλβίδες.
Βεβαία ο εγκαταστάτης, είναι το α & ω στην περίπτωση.
Α.Όπως φαίνεται στην υπογραφή μου, το δικό μου είναι 1.800cc.
Δηλαδή, τι μετατροπή γίνεται στο καπάκι?
Ότι κάνουμε και στα αγωνιστικά!. Άλλες έδρες, άλλες βαλβίδες άλλοι οδηγοί.
Σίγουρα το αυτοκίνητο σου, είναι στην black list. Με τον τρόπο που σου περιέγραψα…. Ασπρίζει η λίστα!.
Με μια ημερήσια εκδρομή στο Κιάτο πχ, και 1150ε στην τσέπη, πας με βενζίνα και γυρίζεις με αέριο.
Με την λαδιέρα.
Α.Θέλεις να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες?
-
εχεις παει ρε φωκιωνα σε ρεκτιφιατζή ?οχι.... ουτε πτυχιο μηχανικου αυτοκινητων εχω....
αλλα εχω 2 κακα
απαιτω γραπτά οτι μου υποσχεθεις γιατι εσυ μου το υποσχεθηκες - και το δευτερο δεν κανω ΠΟΤΕ παζαρια..αν μου πει μια τιμη ο μαστορας που την αντεχω εχει καλώς - αν δεν την αντεχω ή δε το κανω ή το κανω αλλιως...
-
κι ομως σου εδωσε εγγυηση εστω και προφορικά
'**δεν εγγυουμε τιποτα μετα απο 30-40000 **χιλιομετρα αλλα θα **πας μεχρι 100000 αν το προσεχεις **και δεν το σπας !!
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
κι ομως σου εδωσε εγγυηση εστω και προφορικά'**δεν εγγυουμε τιποτα μετα απο 30-40000 **χιλιομετρα αλλα θα **πας μεχρι 100000 αν το προσεχεις **και δεν το σπας !!
Ναι μου έδωσε μέχρι εκει όμως μετα μου είπε οτι παίζει ρολο και πως το πας είδε πως πήγαιναν οι τεχνικοί της εταιρίας το δικο μου και κούναγε το κεφάλι του !!
-
ναι ρε φιλε... αν του το πας στα ας πουμε 15.000 ε δε θα πει 'δε ξερω δεν απαντω'...
-
Kalispera stin koinotita endiaferomai na kano ti metatropi se ygraerio exo ena subaru forester 2007 atmosferiko me ta 158 hp, gnorizete poio einai to pio aksiopisto apo ta sistimata 4 genias pou kikloforoun stin agora brc , lovato ?? euxaristo
Καλώς ήλθες στο 4T Forum! Καταρχήν σε παρακαλώ γράφε με Ελληνικά, τα Greeklish απαγορεύονται. Επίσης, αν θέλεις κάνε τον κόπο να διαβάσεις τις πλέον πρόσφατες (ας πούμε των τελευταίων 6 μηνών) σελίδες από το παρόν θέμα, σίγουρα θα βρεις κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματά σου. Ευχαριστώ [Mod]
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
εχεις παει ρε φωκιωνα σε ρεκτιφιατζή ? εγω ενα που γνωρισα εξαιρετικος κυριος ο ΤΖΙΩΛΑΣ στον πειραια μου ειπε θα βαλω οτι καλυτερο υλικο αλλα το γκαζι γκαζι μου εβαλε στο φορντ σκληροτατες εδρες και βαλβιδες με 400 ευρω μαστορα και καπελοτα το πηρα ετοιμο το καπακι αλλα οταν του ειπα να ξαναβαλω το γκαζι ειπε !! δεν εγγυουμε τιποτα μετα απο 30-40000 χιλιομετρα αλλα θα πας μεχρι 100000 αν το προσεχεις και δεν το σπας !!
Δεν εγγυάται τίποτα γιατί φοβάται κακή εγκατάσταση του υγραερίου.
Κανονικά με LPG και τις εργοστασιακές βαλβίδες πρέπει να βγάλει πάρα πολλά χιλιόμετρα το καπάκι, μ' αυτές που έβαλες θα πετάξεις πρώτα το αμάξι και μετά θα φθαρούν οι βαλβίδες.
Σύμφωνω και εγω οτι πρώτα θα φύγει το αμάξι και μετα το καπάκι με αυτα που έβαλε ο τζιωλας , αλλα μέχρι και τεφλον σωλήνακια πάνω στις βαλβίδες έβαλε ο μάστορας του αερίου και ρύθμισε το σύστημα σούπερ οπότε βλέπουμε , κάνει έτσι και αλλιώς κάθε μέρα 100-150 χιλιόμετρα !!
-
κι ομως σου εδωσε εγγυηση εστω και προφορικά
'**δεν εγγυουμε τιποτα μετα απο 30-40000 **χιλιομετρα αλλα θα **πας μεχρι 100000 αν το προσεχεις **και δεν το σπας !!
Ναι μου έδωσε μέχρι εκει όμως μετα μου είπε οτι παίζει ρολο και πως το πας είδε πως πήγαιναν οι τεχνικοί της εταιρίας το δικο μου και κούναγε το κεφάλι του !!
Τα 30 και 40 χιλιάδες δεν είναι τίποτα. Τα κάνεις με απλή λαδιέρα.
Εγώ, με ευαίσθητο αυτοκίνητο και λαδιέρα είμαι στις 60000 μετά την επισκευή, χωρίς να χρειαστεί να ρυθμίσω διάκενα ακόμα.
Βαλβίδες και έδρες μαμά.Αυτά τα υλικά που πάνε 100000 με το ζόρι δεν είναι τίποτα. Έχω ακούσει για ανθρώπους με 300 και 400 χιλιάδες.
-
-
Με την κατάργηση της βεζίνης με μόλυβδο και την έλευση της αμόλυβδης βενζίνης στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων υποχρεώθηκαν να σχεδιάσουν για τους κινητήρες τους νέες βαλβίδες και έδρες που τις χαρακτηρίζουμε ως σκληρές δηλαδή ανθεκτικότερες απο εκείνες που εφοδίαζαν μέχρι τότε τους κινητήρες τους.
Αυτή η αντικατάσταση ήταν επιτακτική γιατί ο μόλυβδος , που μέχρι τότε έπαιζε το ρόλο του λιπαντικού των βαλβίδων και των εδρών τους και δρούσε επίσης ως αντικροτικό στην καύση , δεν υπήρχε πλέον. Χωρίς το μόλυβδο να τις λιπάνει οι μαλακές βαλβίδες υπερθερμαίνονταν, το ίδιο και οι έδρες τους και με τον καιρό άρχιζε η καθίζηση των εδρών που οδηγούσε τελικά στη καταστροφή της βαλβίδας και της έδρας. Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ώς VSR (Valve Seat Recession).
Με την πάροδο των ετών οι αμόλυβδες βενζίνες εξελίχθηκαν σε τέτοιο σημείο με την προσθήκη ειδικών βελτιωτικών και χημικών πρόσθετων που η ανάγκη για τις ακριβές στην κατασκευή βαλβίδες και έδρες δεν ήταν πλέον επιτακτική και έτσι μερικοί κατασκευαστές αποφάσισαν να γυρίσουν ξανά στις μαλακές βαλβίδες και έδρες λόγω μείωσης του κόστους κατασκευής, άλλοι πάλι κατασκευαστές τις διατηρούν ακόμη.Συμπέρασμα
Τα πρώτα αυτοκίνητα που βγήκαν με αμόλυβδη έχουν ανθεκτικότερες βαλβίδες και έδρες.
Με golf του 92 35000 χιλ και όλα πάνε ρολόι. -
Ο χρήστης gerodimos k έγραψε:
Με την κατάργηση της βεζίνης με μόλυβδο και την έλευση της αμόλυβδης βενζίνης στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων υποχρεώθηκαν να σχεδιάσουν για τους κινητήρες τους νέες βαλβίδες και έδρες που τις χαρακτηρίζουμε ως σκληρές δηλαδή ανθεκτικότερες απο εκείνες που εφοδίαζαν μέχρι τότε τους κινητήρες τους.
Αυτή η αντικατάσταση ήταν επιτακτική γιατί ο μόλυβδος , που μέχρι τότε έπαιζε το ρόλο του λιπαντικού των βαλβίδων και των εδρών τους και δρούσε επίσης ως αντικροτικό στην καύση , δεν υπήρχε πλέον. Χωρίς το μόλυβδο να τις λιπάνει οι μαλακές βαλβίδες υπερθερμαίνονταν, το ίδιο και οι έδρες τους και με τον καιρό άρχιζε η καθίζηση των εδρών που οδηγούσε τελικά στη καταστροφή της βαλβίδας και της έδρας. Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ώς VSR (Valve Seat Recession).
Με την πάροδο των ετών οι αμόλυβδες βενζίνες εξελίχθηκαν σε τέτοιο σημείο με την προσθήκη ειδικών βελτιωτικών και χημικών πρόσθετων που η ανάγκη για τις ακριβές στην κατασκευή βαλβίδες και έδρες δεν ήταν πλέον επιτακτική και έτσι μερικοί κατασκευαστές αποφάσισαν να γυρίσουν ξανά στις μαλακές βαλβίδες και έδρες λόγω μείωσης του κόστους κατασκευής, άλλοι πάλι κατασκευαστές τις διατηρούν ακόμη.
Τα αυτοκίνητα λοιπόν που έχουν μαλακές βαλβίδες και έδρες χρειάζονται ένα μέσο λίπανσης όταν ο κινητήρας λειτουργεί με υγρέριο.Συμπέρασμα
Τα πρώτα αυτοκίνητα που βγήκαν με αμόλυβδη έχουν ανθεκτικότερες βαλβίδες και έδρες.
Με golf του 92 35000 χιλ και όλα πάνε ρολόι.Βαλε και το λινκ απο οπου το αντεγραψες.Γιατι το συγκεκριμμενο ειναι κομματι απο διαφήμιση http://greenfuel.gr/Flashlube.html .Μαλλον οχι και το πιο αντικειμενικο αρθρο,σωστα;
-
Ναι φίλε μου αυτό είναι το λινκ.
Αλλά το συμπέρασμα που βγαίνει διαβάζοντας το, είναι ορθό και λογικό. -
Ο χρήστης gerodimos k έγραψε:
Ναι φίλε μου αυτό είναι το λινκ.
Αλλά το συμπέρασμα που βγαίνει διαβάζοντας το, είναι ορθό και λογικό.Επειδη το λεει καποιος ,εννοω την διαφημιση,που θελει να πουλησει ενα προιον που 'θεραπευει' ;Συγνωμη αλλα εμενα μου βρωμαει ολο αυτο.
-
Πάντως εγώ παρατηρώ μια δόση αλήθειας.
Σε ένα καταπονημένο παλιό κινητήρα από τα πολλά χιλ όπως του αυτοκινήτου μου.
Και το μυστικό βρίσκεται στην παρακάτω πρόταση.'Με την κατάργηση της βεζίνης με μόλυβδο και την έλευση της αμόλυβδης βενζίνης στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων υποχρεώθηκαν να σχεδιάσουν για τους κινητήρες τους νέες βαλβίδες και έδρες που τις χαρακτηρίζουμε ως σκληρές δηλαδή ανθεκτικότερες απο εκείνες που εφοδίαζαν μέχρι τότε τους κινητήρες τους.'
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Με την πάροδο των ετών οι αμόλυβδες βενζίνες εξελίχθηκαν σε τέτοιο σημείο με την προσθήκη ειδικών βελτιωτικών και χημικών πρόσθετων που η ανάγκη για τις ακριβές στην κατασκευή βαλβίδες και έδρες δεν ήταν πλέον επιτακτική και έτσι μερικοί κατασκευαστές αποφάσισαν να γυρίσουν ξανά στις μαλακές βαλβίδες και έδρες λόγω μείωσης του κόστους κατασκευής, άλλοι πάλι κατασκευαστές τις διατηρούν ακόμη.
Τα αυτοκίνητα λοιπόν που έχουν μαλακές βαλβίδες και έδρες χρειάζονται ένα μέσο λίπανσης όταν ο κινητήρας λειτουργεί με υγρέριο.Συμπέρασμα
Με golf του 92 35000 χιλ και όλα πάνε ρολόι.Βαλε και το λινκ απο οπου το αντεγραψες.Γιατι το συγκεκριμμενο ειναι κομματι απο διαφήμιση http://greenfuel.gr/Flashlube.html .Μαλλον οχι και το πιο αντικειμενικο αρθρο,σωστα;
Μετα συγχωρησεως μέτρησα 3 ψεύτικα στοιχεία
1 η εταιρία αυτη greenfuel μιλά για ένα σύστημα που βαπτιστηκε ολλανδικο κάτι σαν τα τουρκικα με αγγλική η ιταλικη διεύθυνση mygas , bigas Emme gas , (banistir gas) κτλ , ( landi renzo και lovato http://www.eurogas.nl/page.html )
2 Λέει οτι κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ολλανδία όταν στην Ολλανδία πρώτη εταιρία στα ελάχιστα αμάξια με γκάζι δεν θα την αναφέρω για να μη κάνω διαφημιση ,δεν είναι πάντως η eurogas που για να μην κλείσει αγοράστηκε πριν απο καιρο απο το landi renzo group !! (Ιταλία )
3 μιλά για πέμπτη γενιά σε σύστημα αερίου άλλο ένα τρικ παραπλάνησης !! -
'Με την κατάργηση της βεζίνης με μόλυβδο και την έλευση της αμόλυβδης βενζίνης στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων υποχρεώθηκαν να σχεδιάσουν για τους κινητήρες τους νέες βαλβίδες και έδρες που τις χαρακτηρίζουμε ως σκληρές δηλαδή ανθεκτικότερες απο εκείνες που εφοδίαζαν μέχρι τότε τους κινητήρες τους.'
Το παραπάνω είναι το ζουμί, εσείς ψάχνεται άλλα - φαγωθήκατε με το τι λέει το λινκ -
Συμπέρασμα.
Οι κινητήρες μετά το 1991 και ως το 1993 διαθέτουν 'βαλβίδες και έδρες που τις χαρακτηρίζουμε ως σκληρές δηλαδή ανθεκτικότερες απο εκείνες που εφοδίαζαν μέχρι τότε τους κινητήρες τους.'
Υγραεριοκίνηση!