-
Ο χρήστης stelios_11 έγραψε:
φιλος μου που εχει κανει μετατροπη προ 10 μηνων ειχε πληρωσει..
δε νομιζω, κανεις δεν πληρωνε ουτε περυσι.
απλα σου ειπε για '20-1-2012' για να φανει... προσφατο
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
φιλος μου που εχει κανει μετατροπη προ 10 μηνων ειχε πληρωσει..
δε νομιζω, κανεις δεν πληρωνε ουτε περυσι.
απλα σου ειπε για '20-1-2012' για να φανει... προσφατο
αν είχε πάει σε αυτη τη μαλακισμένη, μια χαρά θα πλήρωσε
εμείς φταίμε πάντως, που τρώμε ότι μας πουν τα ζώα -
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
εκανα μετατροπη στην αδεια και δεν πληρωσα.Μου ειπαν οτι η λαδιερα δεν χρειαζεται.Γνωστος με s40 volvo 1800 εκαψε βαλβιδες στα 26οοο.εχω jeep patriot 2.4 θα μου καψει και εμενα βαλβιδες? εξαρταται απο το κραμα των βαλβιδων?
Τό VOLVO Φορά παρόμοιο κινητήρα μέ τό FORD μέ μή αυτορυθμησώμενα ωστήρια δηλαδή.
Διάβασε παραπάνω καί θά καταλάβεις.
Τό jeep σου έχει υδραυλικές αλλά βεβαιώσου γιά τά μίγματα.ειμαι λιγο ασχετος μπωρεις να εξηγησεις καλυτερα?
-
Ο χρήστης max22 έγραψε:
εκανα μετατροπη στην αδεια και δεν πληρωσα.Μου ειπαν οτι η λαδιερα δεν χρειαζεται.Γνωστος με s40 volvo 1800 εκαψε βαλβιδες στα 26οοο.εχω jeep patriot 2.4 θα μου καψει και εμενα βαλβιδες? εξαρταται απο το κραμα των βαλβιδων?
Τό VOLVO Φορά παρόμοιο κινητήρα μέ τό FORD μέ μή αυτορυθμησώμενα ωστήρια δηλαδή.
Τό jeep σου έχει υδραυλικές αλλά βεβαιώσου γιά τά μίγματα.ειμαι λιγο ασχετος μπωρεις να εξηγησεις καλυτερα?
Διάβασε λίγες σελίδες πιό πάνω.
Μήν επαναλαμβανώμαστε συνέχια.... -
Ο χρήστης max22 έγραψε:
Το VOLVO & FORD, όπως σωστά έγραψε ο συνάδελφος, το ρεγουλάρισμα των βαλβίδων γίνεται δια χειρός συναδέλφου!. Και είτε αυτά είναι με κλειδί, είτε είναι με καπελώτα. Στην περίπτωση αυτή και ενόσω το αυτοκίνητο κινείτε με καύσιμο αέριο, εγώ δίνω λίγο ‘χάρη’ στην εργοστασιακή ρύθμιση.
Στην δεύτερη περίπτωση, που είναι και η δική σου, η ρύθμιση γίνετε αυτόματα, μέσο υδραυλικού συστήματος που υπάρχει σε κάθε βαλβίδα. Εκεί πολύ σωστά σου εδόθη η οδηγία από τον συνάδελφο, να επιβεβαιώσεις την ρύθμιση, διότι μια κακή τέτοια είναι Βατερλό’!. Το όνομα του συστήματος μόνον από κάτι τέτοιο διασύρετε.
Α. -
Καλησπέρα στο φόρουμ,
ψάχνοντας πληροφορίες για υγραέριο κατέληξα στο πολύ ενδιαφέρον αυτό θέμα.
Είμαι Θεσσαλονίκη και ψάχνω εγκαταστάτη.Ρωτώντας σχετικό Αθηναίο φίλο πήρε και αυτός φιλική απάντηση από έναν από τους τρεις παλαιότερους και έμπιστους εγκαταστάτες (το λέτε και εσείς εδώ) στην Αθήνα, την εξής απάντηση:
**Πες τον φίλο σου αφού πρόκειται για το NISSAN QASHQAI (1600cc του 2008μον.) έχουν προβλήματα και δεν μπορώ να του συστήσω κάποιον στην Θεσσαλονίκη, πες του να έρθει εδώ.
**
Κουράστηκα να διαβάζω γιατί ομολογώ δεν με ενδιαφέρουν αλλά και δεν μπορώ να παρακολουθήσω τα τεχνικά θέματα που διάφοροι αναλύουν.Πρακτική απάντηση υπάρχει;
Να αποφύγω την εγκατάσταση υγραερίου ή όχι;
Υπάρχει κάποιος με το ίδιο αυτοκίνητο που το λειτουργεί με υγραέριο για πάνω
από πχ 40.000χλμ;Η εποχή δεν χωράει επιπλέον άγχος για το αν θα πάθει κάτι ο κινητήρας παρόλο το προφανές οικονομικό όφελος.
Και άλλοι έχουν ρωτήσει αλλά δυστυχώς οι απαντήσεις χάνονται με τον καταιγισμό μηνυμάτων.
Ελπίζω σε καλύτερη τύχη...Ευχαριστώ πολύ
-
Ο χρήστης xristos1973 έγραψε:
Έχω ένα mercedes b 150 έβαλα υγραέριο 5ης γενιάς της Icom και σήμερα το αυτοκίνητο είναι στο συνεργείο με βάλβη στον στο 2 κύλινδρο και περιμένω την αντικατάσταση των βαλβίδων.....
Εάν έχεται οποιαδήποτε αποψη ......Καλημέρα και επανέρχομαι στο θέμα μου. Τελικά παρέλαβα το αυτοκίνητο την Παρασκευή υπό δοκομή όπως μου είπανε.
Το τριήμερο που πέρασε το αυτοκίνητο διένυσε γύρω στα 500km και δεν είχα πρόβλημα. Το πρωί όμως της τρίτης και ενώ είχε κρύο ( δεν ξέρω εάν έχει σημασία ) όταν έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο ξαναέκανε σαν τρακτέρ ( όχι στο βαθμό της πρώτης φοράς ) άναψε βέβαια το λαμπάκι και μετά αφού ζεστάθηκε η μηχανή έστρωσε . Βέβαια δεν το κίνησα παρα να το ξαναπάω στο συνεργείο και το μηχάνημα έβγαλε ξανά ένδειξη για βλάβη στο 2ο κύλινδρο ( περαστικά μου ...).
Τώρα από οτι είπε το συνεργείο θα το ξαναμετρήσουνε και ίσως χρειαστεί αλλαγή πιστονιών???????
Περιένω νεότερα!!!!!! -
Καλημέρα. Τα πιστόνια τι πάθανε, σου είπανε;
-
Ετσι ευκολα αλλαζουν πιστονια? Τι ειναι? Σκαβουμε μεχρι να βρουμε πετρελαιο?
Πηγαινε το και αλλου να παρεις και αλλη γνωμη. Δεν μπορει να σου εκαναν τοση δουλεια και μετα να μιλανε για πιστονια!
Δεν μετρησανε συμπιεσεις πριν και μετα?
Φυσιολογικα εφοσον παιρνει μπροστα με βενζινη και εκει ειχες τις αρυθμιες εκει να ψαξουν.
Οταν ζεσταθηκε και κανονικα πλεον δουλευε με υγραεριο δεν ειχες προβλημα, ετσι δεν ειναι? Η μηπως το δουλευεις διαφορετικα? -
Από ότι ρώτησα ο 2ος κύλινδρος έχει μία μικρή αποσυμπίεση από τους άλλους. Δεν το δούλεψα καθόλου σε υγραέριο, προσπαθώ πρώτα να δουλέψει με βενζίνη και μετά βλέπουμε. Απλά όταν ζεστένεται η μηχανή και μετά από κανένα λετο δουλεύει κανονικά χωρίς να ρετάρει, με βενζίνη.
-
Ποια η γνώμη σας για υγραέριο στον EP6 με τα 120, δλδ τον ατμοσφαιρικό, της PSA?
-
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
Καλησπέρα στο φόρουμ,ψάχνοντας πληροφορίες για υγραέριο κατέληξα στο πολύ ενδιαφέρον αυτό θέμα.
Είμαι Θεσσαλονίκη και ψάχνω εγκαταστάτη.Ρωτώντας σχετικό Αθηναίο φίλο πήρε και αυτός φιλική απάντηση από έναν από τους τρεις παλαιότερους και έμπιστους εγκαταστάτες (το λέτε και εσείς εδώ) στην Αθήνα, την εξής απάντηση:
**Πες τον φίλο σου αφού πρόκειται για το NISSAN QASHQAI (1600cc του 2008μον.) έχουν προβλήματα και δεν μπορώ να του συστήσω κάποιον στην Θεσσαλονίκη, πες του να έρθει εδώ.
**
Κουράστηκα να διαβάζω γιατί ομολογώ δεν με ενδιαφέρουν αλλά και δεν μπορώ να παρακολουθήσω τα τεχνικά θέματα που διάφοροι αναλύουν.Πρακτική απάντηση υπάρχει;
από πχ 40.000χλμ;Η εποχή δεν χωράει επιπλέον άγχος για το αν θα πάθει κάτι ο κινητήρας παρόλο το προφανές οικονομικό όφελος.
Και άλλοι έχουν ρωτήσει αλλά δυστυχώς οι απαντήσεις χάνονται με τον καταιγισμό μηνυμάτων.
Με ένα σύστημα της BRC και με λαδικό όπως μου τόνισε ο αντιπρόσωπος, γίνετε. Τώρα εάν είχαμε και την γνώμη του κ. Βάτσου δεν θα ήταν άσκημα.
Α -
Από ότι ρώτησα ο 2ος κύλινδρος έχει μία μικρή αποσυμπίεση από τους άλλους. Δεν το δούλεψα καθόλου σε υγραέριο, προσπαθώ πρώτα να δουλέψει με βενζίνη και μετά βλέπουμε. Απλά όταν ζεστένεται η μηχανή και μετά από κανένα λετο δουλεύει κανονικά χωρίς να ρετάρει, με βενζίνη.Τροφοδοσια εχει ελεγχθει (ροη αντλιας βενζινης/μπεκ κλπ)? Μπουζι?
Η μειωμενη συμπιεση τωρα εξακριβωθηκε η απο πριν?
Πηγαινε το και αλλου παντως. -
Από ότι ρώτησα ο 2ος κύλινδρος έχει μία μικρή αποσυμπίεση από τους άλλους. Δεν το δούλεψα καθόλου σε υγραέριο, προσπαθώ πρώτα να δουλέψει με βενζίνη και μετά βλέπουμε. Απλά όταν ζεστένεται η μηχανή και μετά από κανένα λετο δουλεύει κανονικά χωρίς να ρετάρει, με βενζίνη.Έλεγξε τό 2ο μπέκ γιά τυχόν ''κατούρημα'' εν όσο βρήσκεται έν στάση ή μηχανή καί όταν παίρνει εμπρός τό πρωί μέχρι νά ξεμπουκώσει ό συγκεκριμένος κύλινδρος δουλεύει ρετάρωντας .Μετά φυσικά στρώνει...
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλησπέρα στο φόρουμ,
ψάχνοντας πληροφορίες για υγραέριο κατέληξα στο πολύ ενδιαφέρον αυτό θέμα.
**
Με ένα σύστημα της BRC και με λαδικό όπως μου τόνισε ο αντιπρόσωπος, γίνετε. Τώρα εάν είχαμε και την γνώμη του κ. Βάτσου δεν θα ήταν άσκημα.
ΑΑγαπητέ μου ,κατ'αρχήν ευχαριστώ γιά τήν εκτίμηση.
Έχω περάσει αρκετά ίδια σάν τό δικό σου αυτοκίνητα ,μέ αρκετά γιά τό διάστημα πού κυκλοφορούν, χιλιόμετρα ,χωρίς
φυσικά...λαδιέρα καί χωρίς προβληματα.
Τό ξαναλέω μήπως εμπεδωθεί από κάποιους,
Σωστά μίγματα,ούτε πλούσια ,ούτε φτωχά καί τακτικό ΕΛΕΓΧΟ βαλβίδων καί ρύθμηση όταν χρειάσεται.
Τό αυτοκίνητό σου έχει μηχανικά ωστήρια καί εκεί έγκειται καί ή ''ευαισθησία''του ,καθώς καί στόν καταλύτη πού είναι ακριβώς
έξω από τίς βαλβίδες εξαγωγής ,τίποτε άλλο.
Ούτε οί ''μαλακές'' βαλβίδες φταίνε ούτε ό κεραμικός καταλύτης φταίει.
Εξασφάλησε τά παραπάνω καί δέν έχεις πρόβλημα.
Πώς?
Μέ έναν σωστό τεχνικό, -
Γνωρίζει κάποιος τα συστήματα υγραεριοκίνησης SOLARIUM;
-
Κυριε Βατσο τοτε η BRC γιατι το QASHQAI το δινει στην μαυρη λιστα της???
Και η Prins εχει φαρδυ πλατυ το Μερσεντες σειρας Β που παρουσιασε επεισεις προβλημα η οποια μαλιστα σε ελευθερη μεταφραση λεει 'βαλτε την ειδική κεφαλή' που εχει η Μερσεντες??
'Ξερετε κατι που Αυτοι δε ξερουν'????
Μαστορα η ιδια ερωτηση παει και για σενα...
Θυμιζω για τους υπολοιπους αυτες τις 2 λιστες
http://www.autogastanken24.de/documents ... 081107.pdf
( χωρις παρεξηγηση κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π. )
-
Η prins βελτίωσε αρκετά το θέμα με το valve care και τον ηλεκτρονικό έλεγχο του σπο τον εγκέφαλο του υγραεριου , άλλωστε χωρίς λάδι στο σύστημα του valve care δεν γυρνάει σε υγραεριο καθολου ... Τα b της μερσεντες πλέον δίνονται κανονικά , όπως και τα qasgai , πάντα με το valve care !!
-
Ο χρήστης NIKOLAOS68 έγραψε:
Γνωρίζει κάποιος τα συστήματα υγραεριοκίνησης SOLARIUM;Μήπως εννοείς Solaris ? Πολωνίας. Το άλλο είναι για μαύρισμα
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Από ότι ρώτησα ο 2ος κύλινδρος έχει μία μικρή αποσυμπίεση από τους άλλους. Δεν το δούλεψα καθόλου σε υγραέριο, προσπαθώ πρώτα να δουλέψει με βενζίνη και μετά βλέπουμε. Απλά όταν ζεστένεται η μηχανή και μετά από κανένα λετο δουλεύει κανονικά χωρίς να ρετάρει, με βενζίνη.
Έλεγξε τό 2ο μπέκ γιά τυχόν ''κατούρημα'' εν όσο βρήσκεται έν στάση ή μηχανή καί όταν παίρνει εμπρός τό πρωί μέχρι νά ξεμπουκώσει ό συγκεκριμένος κύλινδρος δουλεύει ρετάρωντας .Μετά φυσικά στρώνει...
Μπεκ σε μερσεντες άλλαξα εγω γιατι αφηνα την βενζίνη να πολυκαιριζει ήμουν με 5 κυλινδρους το 15 Αύγουστο και εβαζα μόνο μπροστά με βενζίνη !! Αν δεν είναι μπεκ είναι εγκέφαλος η καλωδιωση, δες και για ψυχρή κόλληση στο μπεκ της icom
Υγραεριοκίνηση!