-
Ο χρήστης lok1968 έγραψε:
Εμενα στο κρυο δεν οπλιζει το υγραεριο...ειδικα το βράδυ και με ταχυτητα (120χλμ)...κανω 25 χλμ ...και μετα μπαινει το υγραεριο,(δηλαδη οταν φτανω σπιτι)...εχει καποιοσ καποια λυση στο θεμα ..
Ευαχαριστω.Ο εγκέφαλος του υγραερίου πέρνη εντολή από το αισθητήριο που είναι συνδεμένο (κουμπωμένο) στον πνεύμονα του l.p.g. στον οποίο περνά το νερό της μηχανής , εάν το αισθητήριο ξεκούμπωσε η έφυγε από την θέση του η χάλασε , δεν μπορεί να διάβαση την θερμοκρασία του νερού 40/45 βαθμούς για να κάνη την αλλαγή ,το ότι πας με 120 και δεν σου αλλάζει στο κρύο, είναι πώς το χτυπά ο κρύος αέρας , και μόλις πριν φτάσεις στο σπίτι σου λόγο το ότι πέφτεις στα χιλιόμετρα προλαμβάνει να διάβαση την θερμοκρασία και κάνη την αλλαγή .¨Όπως προείπε και ο φίλος asteris στον τεχνικό σου για έλεγχο
Εάν το σύστημα που φοράς είναι υγρού ψεκασμού ,τα παραπάνω δεν ισχύουν
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Εμενα στο κρυο δεν οπλιζει το υγραεριο...ειδικα το βράδυ και με ταχυτητα (120χλμ)...κανω 25 χλμ ...και μετα μπαινει το υγραεριο,(δηλαδη οταν φτανω σπιτι)...εχει καποιοσ καποια λυση στο θεμα ..
Ευαχαριστω.μηπως εχεις βγαλει - εκει κολλησει ανοιχτός ο θερμοστατης σου?
To ίδιο θέμα είχα και εγώ και τελικα είχε κολήσει ο θερμοστάτης ανοικτός και δεν ανέβαζαν θερμοκρασία τα νερά....
-
Αυτό περιμένετε να το δείτε από το υγραέριο? Ένδειξη θερμοκρασίας δεν έχετε στο ταμπλώ να την παρακολουθήσετε?
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Αυτό είναι ρύθμιση από τον εγκέφαλο του υγραερίου, σε τι θερμοκρασία ψυκτικού θα μπαίνει το υγραέριο. Το είπες στον εγκαταστάτη σου και δεν έκανε κάτι?Βρηκα ενα τροπο χθες για να οπλιζει γρηγορα ....(το ειδα στο forum)...γυρναω το καλοριφερ στο κρυο,,,και σε 5 λεπτα οπλιζει...θα τους παρω αυριο τηλ ...να δω τι θα μου πουν και απο το συνεργειο που μου το εγκατεστησαν.
-
Ουσιαστικά 'μαζευεις' το ζεστο νερο στο μοτερ και δε δινει ζεστη μεσα στην καμπινα..
Μαλλον ενισχυει την αποψη περι κολλημενου θερμοστατη... -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Ουσιαστικά 'μαζευεις' το ζεστο νερο στο μοτερ και δε δινει ζεστη μεσα στην καμπινα..
Μαλλον ενισχυει την αποψη περι κολλημενου θερμοστατη...Με το τσιγκέλι τα βγάζουμε . ΝΑΙ η του λείπουν νερά
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Μιας και μιλαμε για πρατηρια, για Καρπενησι το τελευταιο ειναι στον Λαμιας-Καρπενησιου μολις βγουμε απο Λαμια? Υπαρχει αλλο μετα?
Υπάρχουν! Περί τα 16 χλμ από τη Λαμία, μεταξύ Λιανοκλαδίου και Ζηλευτού, υπάρχουν 2 ΒΡ δεξιά κι αριστερά του δρόμου [με απόσταση 500 μ. μεταξύ τους] που έχουν και οι δύο υγραέριο.
Μαλλον ειναι αυτα που λεω και εγω.
Ευχαριστω παντως! -
Ο χρήστης thomas lpg έγραψε:
Μαλλον ενισχυει την αποψη περι κολλημενου θερμοστατη...Με το τσιγκέλι τα βγάζουμε . ΝΑΙ η του λείπουν νερά
sory παιδια ...δεν ξερω πολλα απο μηχανικα..
ευχαριστω παντος -
Ο χρήστης lok1968 έγραψε:
sory παιδια ...δεν ξερω πολλα απο μηχανικα..
ευχαριστω παντος
Άλλαξε τον θερμοστάτη. Είναι αναλώσιμο εξάρτημα.
Α. -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Αυτό περιμένετε να το δείτε από το υγραέριο? Ένδειξη θερμοκρασίας δεν έχετε στο ταμπλώ να την παρακολουθήσετε?Μάλλον δεν το έθεσα καλά. Στην εγνατία έπεφτε η θερμοκρασία στους 70-80 βαθμούς και απο κει το κατάλαβα. Φυσικά και καθυστερούσε στην αλλαγή λόγω του ότι δουλευε το ψυγείο συνέχεια αλλά από την ένδειξη θερμοκρασίας το κατάλαβα.
-
Ωραία τότε, συννενοηθήκαμε...
-
Καλησπερα σε ολους και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ....ενα φιλαρακι με παροτρυνε να κανω μια ερωτηση στο forum σχετικα με ενα θεμα που με απασχολει τελευταια στο αυτοκινητο μου,μιας και οπως μου ειπε εδω postaρουν πολυ εξειδικευμενα ατομα πανω στο θεμα προθυμα να βοηθησουν!!!! Το θεμα μου λοιπον εχει να κανει με το υγραεριο φυσικα και συγκεκριμενα με την καταναλωση...ποιο συγκεκριμενα εχω ενα focus 1.4 '07 και απο τον Οκτωβρη του φοραω το κιτ της tartarini και με 40-42 lt εχω μια αυτονομια της ταξης των ,μολις, 380-400 klm max (με 40 euro βενζινη-25 lt κανω 350 klm) ...να αναφερω οτι και στο προηγουμενο μου auto,ενα corsa 1.2 05 ,φορουσα tartarini και με 28-30 lt ειχα αυτονομια της ταξεως των 500-550 klm ....σκεφτηκα αλλο αuto αλλα κυβικα,αλλο βαρος και το αφησα εκει το θεμα !!!! Τωρα τι εχει γινει...Τυχαια επεσα πανω σε μια κουβεντα με κατι φιλαρακια με bmw 318 E46 kai Grand vitara 1600 οι οποιοι ειχαν τοποθετησει tartarini το bmw και καποια αλλη ιταλικη ο αλλος (μου διαφευγει αυτη την στιγμη) με αυτονομιες 45-48 lt 480-530 klm και τον τζιπακι με 80-85 lt (καζανι) κοντα στα 1000 klm αναφερω οτι γεμιζουμε απο το ιδιο πρατηριο!!! Μετα απο αυτο φυσικα το αναφερα στον μηχανικο μου και μετα απο πολυωρες μετρησεις (και εν κινησει) μου ειπε οτι οσον αφορα το συστημα ,το προγραμμα και το αυτοκινητο δεν υπαρχει κανενα προγραμμα και οτι ολα δουλευουν ρολοι.... Ενα αλλο (ισως σημαντικο ,δεν ξερω εσεις θα μου πειτε) ειναι οτι οι αυτονομιες που προεκυψαν απο τα φιλαρακια προερχοντε απο λειτουργια κατα τους θερινους μηνες Ιουνιο και Αυγουστο ... εκτοτε δεν ξαναμπηκαν στην διαδικασια να μετρησουν απο οτι μου ειπαν... Ειναι καποιο μυστικο που δεν ξερω? μου κρυβει κατι ο μηχανικος μου? Οσοι πιστοι ας βοηθησουν ...ευχαριστω προκαταβολικα!!!!!
-
αν καις, με το υγραέριο +20% λτ/100χλμ, σε σχέση με την βενζίνη ... ας το έτσι ... αν ο μηχανικός σου, κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα για να δεις χαμηλότερες καταναλώσεις, μπορεί να πάρεις το μοτέρ στο χέρι, από φτωχό μείγμα
-
εμπειρικα σου λεω οτι
- η καταναλωση σε λιτρα με υγραεριο ειναι αυξημενη 15-20%. σε σχεση με τη βενζινη.
- Οταν λες στο φοκους 40-42 λιτρα ειναι η χωρητικοτητα της δεξαμενησ..?...διοτι η δεξαμενη θεωρειται φουλαρισμενη στο
υγραεριο στο 80% του ογκου της. (μια 40 αρα δεξαμενη παιρνει 32 λιτρα υγραεριο), για λογους ασφαλειας.
αν συνυπολογισεις τα ανωτερω θα καταλαβεις αν ολα ειναι οκ...
- στο κατω κατω τι σε νοιαζει η αυτονομια..? η καταναλωση μετραει κυριως (λιτρα/100 χλμ). Δηλαδη αν ειχες μεγαλυτερη
δεξαμενη θα ησουν ευχαριστημενος..?..αν ναι αλλαξε δεξαμενη σε μεγαλυτερη, με οτι σημαινει αυτο απο χωρους...αν στο
δρομο σου καθημερινα περνας απο πρατηριο υγραεριου μην κανεις τιποτα..απλα φουλαριζε πιο συχνα.
η εμπειρια μου εγκειται σε 2 λαντ κρουισερ με υγραεριο που ειχα, και ειχα μιλησει με διαφορους εγκαταστατες.
-
Κατ'αρχας ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση !!!! Τα 42 ειναι τα lt που φουλαρω η δεξαμενη ειναι 46αρα...με εναν συντομο υπολογισμο η καταναλωση με βενζινη κυμαινεται στα 7, κατι/100 klm και με υγραεριο ειναι κοντα στα 11 /100... το θεμα ειναι πως ειναι δυνατον να καιμε σχεδον ιδια lt/100 klm με την bmw 318 και καμια επαφη με το κατα μεγαλυτερο και σαφως πιο δυσκινητο vitara 1600 και ολα να ειναι καλα σε εμενα ? Ενδεχεται οι τιμες της καταναλωσης τους να εχουν τετοιες αποκλισεις με τις δικες μου επειδη εχουν γινει κατακαλοκαιρο και εγω καταχειμωνο με 1-6 κελσιου? Να καινε και αυτοι αρκετα παραπανω και απλα να μην το ξερουν επειδη δεν εχουν επαναπαυτει στις τοτε μετρησεις ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
σημ* (...... και απλα να να μην το ξερουν επειδη ΕΧΟΥΝ επαναπαυτει στις τοτε μετρησεις? )
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
αν καις, με το υγραέριο +20% λτ/100χλμ, σε σχέση με την βενζίνη ... ας το έτσι ... αν ο μηχανικός σου, κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα για να δεις χαμηλότερες καταναλώσεις, μπορεί να πάρεις το μοτέρ στο χέρι, από φτωχό μείγμαΕχεις δικιο johnkyr...το ιδιο μου απαντησε και ο μηχανικος μου οταν του ειπα εαν μπορουμε να επεμβουμε στο προγραμμα....ΜΑ γιατι τοση διαφορα με τα μοντελα μου προανεφερα? με το corsa που ειχα ειχα ακριβως την ιδια καταναλωση σε βενζινη και υγραεριο και χωρις να εχω ενδειξεις φτωχου μειγματος κανοντας συνολικα σχεδον 20.000 χιλ
-
Ο χρήστης drazil7 έγραψε:
Κατ'αρχας ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση !!!! Τα 42 ειναι τα lt που φουλαρω η δεξαμενη ειναι 46αρα...με εναν συντομο υπολογισμο η καταναλωση με βενζινη κυμαινεται στα 7, κατι/100 klm και με υγραεριο ειναι κοντα στα 11 /100... το θεμα ειναι πως ειναι δυνατον να καιμε σχεδον ιδια lt/100 klm με την bmw 318 και καμια επαφη με το κατα μεγαλυτερο και σαφως πιο δυσκινητο vitara 1600 και ολα να ειναι καλα σε εμενα ? Ενδεχεται οι τιμες της καταναλωσης τους να εχουν τετοιες αποκλισεις με τις δικες μου επειδη εχουν γινει κατακαλοκαιρο και εγω καταχειμωνο με 1-6 κελσιου? Να καινε και αυτοι αρκετα παραπανω και απλα να μην το ξερουν επειδη δεν εχουν επαναπαυτει στις τοτε μετρησεις ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ-
εαν με τις ιδιες συνθηκες εκαιγες 7 βενζινη και καις τωρα 11 υγραεριο..να το κυτταξεις (εκτος εαν λογω υγραεριου
επειδη πεφτει λιγο η αποδοση του κινητηρα το πατας παραπανω). Ισα ισα τωρα στα κρυα αργει καπως να γυρισει στο
υγραεριο μεχρι να ζεσταθει το αμαξι οποτε καις και λιγη βενζινουλα παραπανω για λιγα εστω χλμ. Εγω θα θεωρουσα ΟΚ
μεχρι 8,5 λιτρα/100 -
ενδεχεται οι φιλοι σου να ειναι υπερ-αισιοδοξοι. Να ξαναμετρηθουν.
-
μην πιεζεις το μηχανικο σου για πολυ φτωχο μειγμα διοτι αυξανονται οι θερμοκρασιες και ισως κανεις ζημια στο κινητηρα
(αναφερθηκε πιο πανω και απο καποιον αλλο φιλο). ισως αυτο να εκαναν οι φιλοι σου...με δικη τους ευθυνη. -
Μηπως τα αυτοκινητα των φιλων σου σε φρεναρισμα με μικρες ταχυτητες μεσα στην πολυ η σε αλλαγη ταχυτητας ειτε πανω
ειτε κατω οταν πανε να δωσουν γκαζι, που και που τους σβηνουν εν κινησει..?...(μαλλον φτωχο μειγμα). Ρωτησε τους. -
εξαρταται πως μετρανε-μετρας καταναλωση. Μου εχει συμβει να φουλαρω οταν αναβει το τελευταιο λαμπακι και να παιρνει
αλλοτε 50 και αλλοτε 6ο λιτρα...αυτο ειναι λαθος μετρηση. Φουλαρουμε.Μηδενιζουμε.Ξαναφουλαρουμε...και τοτε
υπολογιζουμε λιτρα/100 χλμ. Παντα στην **ιδια αντλια **λόγω διαφορας πιεσης . οταν φουλαρουμε δεν βγαζουμε τη
μανικα αν δεν σταματησει εντελως ο μετρητης(επειδη στο τελος που παει αργα ο βενζινας αν βιαζεται η εχει ουρα σε
ξεπεταει). Οποτε μηδενισε χλμ, κανε 5-6 φουλαρισματα, καταγραψε τα λιτρα σε καθε φουλαρισμα, και μετα βγαλε
συμπερασμα συνολικο. Οχι απο το ενα φουλαρισμα στο αλλο. -
παντα παιζει και το ενδεχομενο να κλεβει ο βενζινας, δυστυχως..δοκιμασε τον βενζινα των φιλων σου και την αντλια τους
-
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Κατ'αρχας ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση !!!! Τα 42 ειναι τα lt που φουλαρω η δεξαμενη ειναι 46αρα...με εναν συντομο υπολογισμο η καταναλωση με βενζινη κυμαινεται στα 7, κατι/100 klm και με υγραεριο ειναι κοντα στα 11 /100... το θεμα ειναι πως ειναι δυνατον να καιμε σχεδον ιδια lt/100 klm με την bmw 318 και καμια επαφη με το κατα μεγαλυτερο και σαφως πιο δυσκινητο vitara 1600 και ολα να ειναι καλα σε εμενα ? Ενδεχεται οι τιμες της καταναλωσης τους να εχουν τετοιες αποκλισεις με τις δικες μου επειδη εχουν γινει κατακαλοκαιρο και εγω καταχειμωνο με 1-6 κελσιου? Να καινε και αυτοι αρκετα παραπανω και απλα να μην το ξερουν επειδη δεν εχουν επαναπαυτει στις τοτε μετρησεις ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
εαν με τις ιδιες συνθηκες εκαιγες 7 βενζινη και καις τωρα 11 υγραεριο..να το κυτταξεις (εκτος εαν λογω υγραεριου
επειδη πεφτει λιγο η αποδοση του κινητηρα το πατας παραπανω). Ισα ισα τωρα στα κρυα αργει καπως να γυρισει στο
υγραεριο μεχρι να ζεσταθει το αμαξι οποτε καις και λιγη βενζινουλα παραπανω για λιγα εστω χλμ. Εγω θα θεωρουσα ΟΚ
μεχρι 8,5 λιτρα/100 -
ενδεχεται οι φιλοι σου να ειναι υπερ-αισιοδοξοι. Να ξαναμετρηθουν.
-
μην πιεζεις το μηχανικο σου για πολυ φτωχο μειγμα διοτι αυξανονται οι θερμοκρασιες και ισως κανεις ζημια στο κινητηρα
(αναφερθηκε πιο πανω και απο καποιον αλλο φιλο). ισως αυτο να εκαναν οι φιλοι σου...με δικη τους ευθυνη. -
Μηπως τα αυτοκινητα των φιλων σου σε φρεναρισμα με μικρες ταχυτητες μεσα στην πολυ η σε αλλαγη ταχυτητας ειτε πανω
ειτε κατω οταν πανε να δωσουν γκαζι, που και που τους σβηνουν εν κινησει..?...(μαλλον φτωχο μειγμα). Ρωτησε τους. -
εξαρταται πως μετρανε-μετρας καταναλωση. Μου εχει συμβει να φουλαρω οταν αναβει το τελευταιο λαμπακι και να παιρνει
αλλοτε 50 και αλλοτε 6ο λιτρα...αυτο ειναι λαθος μετρηση. Φουλαρουμε.Μηδενιζουμε.Ξαναφουλαρουμε...και τοτε
υπολογιζουμε λιτρα/100 χλμ. Παντα στην **ιδια αντλια **λόγω διαφορας πιεσης . οταν φουλαρουμε δεν βγαζουμε τη
μανικα αν δεν σταματησει εντελως ο μετρητης(επειδη στο τελος που παει αργα ο βενζινας αν βιαζεται η εχει ουρα σε
ξεπεταει). Οποτε μηδενισε χλμ, κανε 5-6 φουλαρισματα, καταγραψε τα λιτρα σε καθε φουλαρισμα, και μετα βγαλε
συμπερασμα συνολικο. Οχι απο το ενα φουλαρισμα στο αλλο. -
παντα παιζει και το ενδεχομενο να κλεβει ο βενζινας, δυστυχως..δοκιμασε τον βενζινα των φιλων σου και την αντλια τους[/quo
Ναι με τις ιδιες συνθηκες εχω αυτες τις διαφορες αναμεσα σε βενζινη και υγραεριο....και οι τρεις φουλαρουμε απο το ιδιο βενζιναδικο (το μοναδικο στην περιοχη) ....φουλαρω μεχρι να σταματησει να τελειως , απο την ιδια αντλια και επειδη τελευταια το ψαχνω τα φουλαρισματα γινοντε αφου πρωτα εχω μεινει απο υγραεριο...παιρνει παντα 41 ή 42 lt......υπαρχει περιπτωση παρα το οτι στις χαμηλες θερμοκρασιες αργει να μπει το υγραεριο με αποτελεσμα να διανυεις καποια αποσταση με βενζινη να υπαρχει καποια επιπλεον καταναλωση λογω του οτι το βουτανιο συμπεριφερεται πιο βαρια στις χαμηλες θερμοκρασιες? Ακομη (δεν ξερω εαν αληθευει) εχω ακουσει και πως η εγκατασταση παιζει καποιο ρολο στην καταναλωση και συγκεκριμενα οσο ποιο μακρια εχει τρυπησει ο μηχανικος απο τα εργοστασιακα μπεκ τοσο μεγαλυτερη καταναλωση εχεις !!!!
-
-
Ναι με τις ιδιες συνθηκες εχω αυτες τις διαφορες αναμεσα σε βενζινη και υγραεριο....και οι τρεις φουλαρουμε απο το ιδιο βενζιναδικο (το μοναδικο στην περιοχη) ....φουλαρω μεχρι να σταματησει να τελειως , απο την ιδια αντλια και επειδη τελευταια το ψαχνω τα φουλαρισματα γινοντε αφου πρωτα εχω μεινει απο υγραεριο...παιρνει παντα 41 ή 42 lt......υπαρχει περιπτωση παρα το οτι στις χαμηλες θερμοκρασιες αργει να μπει το υγραεριο με αποτελεσμα να διανυεις καποια αποσταση με βενζινη να υπαρχει καποια επιπλεον καταναλωση λογω του οτι το βουτανιο συμπεριφερεται πιο βαρια στις χαμηλες θερμοκρασιες? Ακομη (δεν ξερω εαν αληθευει) εχω ακουσει και πως η εγκατασταση παιζει καποιο ρολο στην καταναλωση και συγκεκριμενα οσο ποιο μακρια εχει τρυπησει ο μηχανικος απο τα εργοστασιακα μπεκ τοσο μεγαλυτερη καταναλωση εχεις !!!!
Υγραεριοκίνηση!