-
Εσύ θα τάιζες το δικό μου;
Με στεναχωρείς.
Εκτός από το οικονιμικό, μου αρέσει και να ασχολούμαι.
Ε, ένας είμαι, άσε με να υπάρχω. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Ε, ένας είμαι, άσε με να υπάρχω.Οχι για πολυ.....
-
θα το χαρακτηριζατε τυπικο συστημα 4ης γενιας?
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Ε, ένας είμαι, άσε με να υπάρχω.
Οχι για πολυ.....
Εννοείς ότι δεν θα είμαι ένας μόνο για πολύ προφανώς ε;
-
Τυπικό είναι, με την εξαίρεση ότι διαβάζει και τον λάμδα.
-
Alexeft οσον αφορα το πρωτο σου ερωτημα, η απαντηση ειναι...
Κατα δευτερον, το οτι διαβαζει και τον Λ να το θεωρησω προφανως καλο????
Θυμησε μου, εσυ δεν ειχες πει οτι ρυθμισες καλυτερα υπο φορτιο? -
Γιατι.? Τί άλλο είναι?....Δέν είναι τό μόνο που διαβάσει λάμδα. Σχεδόν όλα τό κάνουν καί μερικά κάνουν καί αυτοδιορθώσεις μέσω τών πληροφοριών τού λάμδα...
-
Κυριε Βατσο αν και παρακολουθουσα το παρον θεμα απο την σελιδα... 350 και μετα, η μη κατοχη τετοιυ συστηματος με εκανε να μην εχω ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ με τα υγραερια στις λεπτομερειες τους..
Τωρα κανω....... 'εντατικά'....
Και (θα) ρωταω καποια πραγματα, μια που μου αρεσει 'να ασχολουμαι' σε βαθος και να ΜΑΘΑΙΝΩ.. οχι ως μαστορας βεβαια αλλα ως χομπιστας και λατρης του αυτοκινητου σε σχεδον οποιαδηποτε μορφη του
-
Alexeft οσον αφορα το πρωτο σου ερωτημα, η απαντηση ειναι...Κατα δευτερον, το οτι διαβαζει και τον Λ να το θεωρησω προφανως καλο????
Θυμησε μου, εσυ δεν ειχες πει οτι ρυθμισες καλυτερα υπο φορτιο?Ναι, ρυθμίζεται πολύ καλύτερα υπό φορτίο, σταθερό όμως για να μπορέσει το πρόγραμμα να κάνει τη ρύθμιση.
Τουλάχιστον αυτό ισχύει σε δύο toyota με vvti που είδα, το δικό μου και ένα άλλο.
Αν έχεις καλώδιο και πρόγραμμα, μπορείς να το δοκιμάσεις. Αν δε σου δουλεύει καλά, επανέρχεσαι στα προηγούμενα. -
Κυριε Βατσο αν και παρακολουθουσα το παρον θεμα απο την σελιδα... 350 και μετα, η μη κατοχη τετοιυ συστηματος με εκανε να μην εχω ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ με τα υγραερια στις λεπτομερειες τους..Τωρα κανω....... 'εντατικά'....
Και (θα) ρωταω καποια πραγματα, μια που μου αρεσει 'να ασχολουμαι' σε βαθος και να ΜΑΘΑΙΝΩ.. οχι ως μαστορας βεβαια αλλα ως χομπιστας και λατρης του αυτοκινητου σε σχεδον οποιαδηποτε μορφη του
Τώρα έγινες κατανοητός.
-
το καλωδιο ειναι μεσα στην συσκευασία ( ο ανταπτορας για usb εννοω) ή τον περνεις εξτρά?
Επομενη ερωτηση
στο ανωτερο σχεδιαγραμμα το κοψιμο του καλωδιου των μπεκ γινεται για:α. να μπορει να κοβει τον ψεκασμο βενζινης οταν δινει αεριο
β. Για να παιρει ως triger το ποτε και ποση διαρκεια ( αναλλογικά) να ψεκασει αεριο ( βαση και χαρτη αναφλεξης που το αεριο ΔΕΝ εχει)
γ. και για τα 2 ανωτερω μαζιεπεισεις δειχνει οτι μπορεις να ΜΗΝ παρεις παλμό απο το στροφόμετρο και από την θερμοκρασία νερου. ( εχει Χ ), και αντε το στοφομετρο το 'εξισοροπει' με την υποπιεση, την θερμοκρασία νερου που απο οτι εχω καταλαβει ειναι κρισιμοτατη για την ορθη λειτουργεια πως την βρισκει???
-
Την μετράει η μαμά ECU και προσθέτει στον παλμό ψεκασμού κάποια ms, ανάλογα της θερμοκρασίας. Άλλωστε όταν το αμάξι πιάσει 90 βαθμούς, η θερμοκρασία σταματάει να συμμετέχει στην διαμόρφωση της τιμής ψεκασμού.
-
Κυριε Βατσο αν και παρακολουθουσα το παρον θεμα απο την σελιδα... 350 και μετα, η μη κατοχη τετοιυ συστηματος με εκανε να μην εχω ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ με τα υγραερια στις λεπτομερειες τους..Τωρα κανω....... 'εντατικά'....
Πολύ θετικό αυτό, συνέχισε τήν πορεία τής αυτομόρφωσης σέ όλα τά επίπεδα.¨Εχεις υποχρέωση πρός τόν εαυτό σου.
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Κυριε Βατσο αν και παρακολουθουσα το παρον θεμα απο την σελιδα... 350 και μετα, η μη κατοχη τετοιυ συστηματος με εκανε να μην εχω ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ με τα υγραερια στις λεπτομερειες τους..
Τωρα κανω....... 'εντατικά'....
Πολύ θετικό αυτό, συνέχισε τήν πορεία τής αυτομόρφωσης σέ όλα τά επίπεδα.¨Εχεις υποχρέωση πρός τόν εαυτό σου.
Μ'αρέσεις πολύ
-
το καλωδιο ειναι μεσα στην συσκευασία ( ο ανταπτορας για usb εννοω) ή τον περνεις εξτρά?Επομενη ερωτηση
στο ανωτερο σχεδιαγραμμα το κοψιμο του καλωδιου των μπεκ γινεται για:α. να μπορει να κοβει τον ψεκασμο βενζινης οταν δινει αεριο
β. Για να παιρει ως triger το ποτε και ποση διαρκεια ( αναλλογικά) να ψεκασει αεριο ( βαση και χαρτη αναφλεξης που το αεριο ΔΕΝ εχει)
γ. και για τα 2 ανωτερω μαζιεπεισεις δειχνει οτι μπορεις να ΜΗΝ παρεις παλμό απο το στροφόμετρο και από την θερμοκρασία νερου. ( εχει Χ ), και αντε το στοφομετρο το 'εξισοροπει' με την υποπιεση, την θερμοκρασία νερου που απο οτι εχω καταλαβει ειναι κρισιμοτατη για την ορθη λειτουργεια πως την βρισκει???
Το καλώδιο πάει ανάλογα το σύστημα. Πολλά μπορείς να τα βρεις στο ebay.
Άλλα πωλούνται από εταιρίες στο internet, κυρίως αγγλικές. Μην ξεχνάς ότι στην Αγγλία είναι νόμιμο να κάνεις την εγκατάσταση μόνος σου, αρκεί να περάσεις κτεο μετά.Για το κόψιμο του καλωδίου, γίνεται για να:
- Διαλέγεις καύσιμο
- Διαβάζει διάρκεια ψεκασμού βενζίνης και ανάλογα υπολογίζει για το υγραέριο
- Διαβάζει πότε να ψεκάσει
- Διαβάζει στροφές κινητήρα.
Το 4 είναι και ο λόγος που δεν χρειάζεσαι το στροφόμετρο.
Τη θερμοκρασία νερού τη βρίσκει από αισθητήρα πάνω στον πνεύμονα, ο οποίος όμως χρησιμεύει για να αποφασίσει πότε ο πνεύμονας είναι αρκετά ζεστός για να γυρίσει σε υγραέριο. Τη θερμοκρασία του κινητήρα τη λαμβάνει υπόψιν περισσότερο ο εγκέφαλος της βενζίνης, ο οποίος καθορίζει και το μήκος του παλμού ψεκασμού. -
οποτε βασιζεται και παλι στο τι θα 'αποφασισει' ο μαμα εγκεφαλος αναλλογα της θερμοκρασίας του κινητηρα ( και φυσικά και των αλλων παραμετρων).
οκ αρζιζω να αντιλαμβανομαι....
ΙΔΑΝΙΚΑ ομως τουλαχιστον της θερμοκρασίας καλο θα ηταν να μπει...
γιατι απο το που θα παρει 'ζεστο' νερο για τον πνευμπονα ειναι λιγο σχετικό, ειδικά σε μοτερ που 'αλλαξαν προσανατολισμό' απο ανατολη δυση σε βορρα νοτο και τα υδραυλικά τους εγιναν λιγο μανταρα....και κατι ασχετο με το σχεδιαγραμμα ( στο οποιο θα επανερθω ) αλλα με τις δεξαμενες.
Λογω της 'ανησυχης' χρησης του οχηματος αυτο βρισκεται συχνα πυκνα με περιεργες κλισεις κυριως στε ανηφόρα ή κατηφόρα.
Αυτο τι σχεση εχει με την δεξαμενη, το ποσο γεματη (πρεπει να) ειναι κ.λ.π. κ.λ.π.? καθοσον δεν εχει 'χωρισματα'
και αναφερομαι σε κλασική δεξαμενη τυπου 'θερμοσιφωνα' βαλμενη ως συνηθως κατα πλατος στο πορτμπαγκαζ
επεισεις παιζει ρολο το 'ταρακουνημα' στον κακο χωματοδρομο?? ( δεν αναφερομαι στην στιριξη της δεξαμενης ) -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Η σωστη εγκατασταση παντως δεν θα σου δημιουργησει προβλημα, τουλαχιστον αυτο δειχνει ο κανονας.
Κρατάω αυτό και συνεχίζω τους υπολογισμούς...το 'χω λιώσει το κομπιουτεράκι
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
το καλωδιο ειναι μεσα στην συσκευασία ( ο ανταπτορας για usb εννοω) ή τον περνεις εξτρά?
Επομενη ερωτηση
Το καλώδιο πάει ανάλογα το σύστημα. Πολλά μπορείς να τα βρεις στο ebay.
Άλλα πωλούνται από εταιρίες στο internet, κυρίως αγγλικές. Μην ξεχνάς ότι στην Αγγλία είναι νόμιμο να κάνεις την εγκατάσταση μόνος σου, αρκεί να περάσεις κτεο μετά.Για το κόψιμο του καλωδίου, γίνεται για να:
- Διαλέγεις καύσιμο
- Διαβάζει διάρκεια ψεκασμού βενζίνης και ανάλογα υπολογίζει για το υγραέριο
- Διαβάζει πότε να ψεκάσει
- Διαβάζει στροφές κινητήρα.
Το 4 είναι και ο λόγος που δεν χρειάζεσαι το στροφόμετρο.
Τη θερμοκρασία νερού τη βρίσκει από αισθητήρα πάνω στον πνεύμονα, ο οποίος όμως χρησιμεύει για να αποφασίσει πότε ο πνεύμονας είναι αρκετά ζεστός για να γυρίσει σε υγραέριο. Τη θερμοκρασία του κινητήρα τη λαμβάνει υπόψιν περισσότερο ο εγκέφαλος της βενζίνης, ο οποίος καθορίζει και το μήκος του παλμού ψεκασμού.Απολύτως σωστά...
-
οποτε βασιζεται και παλι στο τι θα 'αποφασισει' ο μαμα εγκεφαλος αναλλογα της θερμοκρασίας του κινητηρα ( και φυσικά και των αλλων παραμετρων).
γιατι απο το που θα παρει 'ζεστο' νερο για τον πνευμπονα ειναι λιγο σχετικό, ειδικά σε μοτερ που 'αλλαξαν προσανατολισμό' απο ανατολη δυση σε βορρα νοτο και τα υδραυλικά τους εγιναν λιγο μανταρα....και κατι ασχετο με το σχεδιαγραμμα ( στο οποιο θα επανερθω ) αλλα με τις δεξαμενες.
Λογω της 'ανησυχης' χρησης του οχηματος αυτο βρισκεται συχνα πυκνα με περιεργες κλισεις κυριως στε ανηφόρα ή κατηφόρα.
Αυτο τι σχεση εχει με την δεξαμενη, το ποσο γεματη (πρεπει να) ειναι κ.λ.π. κ.λ.π.? καθοσον δεν εχει 'χωρισματα'
και αναφερομαι σε κλασική δεξαμενη τυπου 'θερμοσιφωνα' βαλμενη ως συνηθως κατα πλατος στο πορτμπαγκαζ
επεισεις παιζει ρολο το 'ταρακουνημα' στον κακο χωματοδρομο?? ( δεν αναφερομαι στην στιριξη της δεξαμενης )Τά νερά τά παίρνεις από τίς σωληνώσεις τού καλοριφέρ καί είναι γεγονός πως σέ ορισμένα μοντέλα ΄''ψάχνεται΄΄ κανείς αλλά δέν είναι καί πρόβλημα.
μά τήν δεξαμενή δέν έχεις κανένα πρόβλημα εκτός καί βάλεις τήν δεξαμενή σέ μορφή τροχού μέ τήν πολλυβαλβίδα νά είναι σέ
θέση πού μόλις βγάλεις τό στεγανό περικάλυμα τήν βλέπεις χωρίς νά σκύψεις. -
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
επεισεις παιζει ρολο το 'ταρακουνημα' στον κακο χωματοδρομο?? ( δεν αναφερομαι στην στιριξη της δεξαμενης )Τά νερά τά παίρνεις από τίς σωληνώσεις τού καλοριφέρ καί είναι γεγονός πως σέ ορισμένα μοντέλα ΄''ψάχνεται΄΄ κανείς αλλά δέν είναι καί πρόβλημα.
μά τήν δεξαμενή δέν έχεις κανένα πρόβλημα εκτός καί βάλεις τήν δεξαμενή σέ μορφή τροχού μέ τήν πολλυβαλβίδα νά είναι σέ
θέση πού μόλις βγάλεις τό στεγανό περικάλυμα τήν βλέπεις χωρίς νά σκύψεις.Εκεί έχεις πρόβλημα μέ σχετικά λιγο καύσιμο στό τάνκ στίς ανηφόρες....
Υγραεριοκίνηση!