-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Θα παω για σερβις το WagonRΕπειδη έτσι κι αλλιως θα αλλαξω μπουζι, αξιζει να βαλω ιριδίου;
Κανουν καλυτερη δουλεια με το αέριο;Με την ευκαιρια θα μετρηθούν και τα διακενα των βαλβιδων, απόσα μου ειπαν δεν χρειαστηκαν ποτε ρυθμισμα, για 90000+ χιλιομετρα ήταν ενταξει
Συνήθως συστήνονται τα απλά, αλλά με μικρότερα διάκενα, για να προστατευτούν οι πολλαπλασιαστές.
Νομίζω ότι θέλουν πιο συχνό έλεγχο όμως.Με τα ιριδίου δεν θα δεις τίποτα φοβερό, εκτός από πιο μεγάλη αντοχή στα χιλιόμετρα.
Κανένα από τα ιαπωνικά που ξέρω δε χρειάστηκε ποτέ ρύθμιση βαλβίδων με βενζίνη, αρκεί να οδηγείται ανθρώπινα.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Θα παω για σερβις το WagonR
Επειδη έτσι κι αλλιως θα αλλαξω μπουζι, αξιζει να βαλω ιριδίου;
Κανουν καλυτερη δουλεια με το αέριο;Με την ευκαιρια θα μετρηθούν και τα διακενα των βαλβιδων, απόσα μου ειπαν δεν χρειαστηκαν ποτε ρυθμισμα, για 90000+ χιλιομετρα ήταν ενταξει
Συνήθως συστήνονται τα απλά, αλλά με μικρότερα διάκενα, για να προστατευτούν οι πολλαπλασιαστές.
Νομίζω ότι θέλουν πιο συχνό έλεγχο όμως.Με τα ιριδίου δεν θα δεις τίποτα φοβερό, εκτός από πιο μεγάλη αντοχή στα χιλιόμετρα.
Κανένα από τα ιαπωνικά που ξέρω δε χρειάστηκε ποτέ ρύθμιση βαλβίδων με βενζίνη, αρκεί να οδηγείται ανθρώπινα.
Ο εγκαταστατης μου είπε οτι δεν χρειαζονται.
Δεν κανουν καλο, αλλα 'δεν χρειαζονται'.
Αν δε με πειραζει που θα τα πληρωσω παραπανω, ας τα βαλω, αλλα δε θα δω ορατη διαφορα ή οφελος.
Αυτα τουλαχιστον καταλαβα εγωΤο δικο μου δεν ειναι με τον vvti κινητηρα, αν ήταν θα επρεπε να βαλω ιριδίου.
Τα καινουρια ετσι κι αλλιως φορανε ιριδιου απο το εργοστασιο...διακενο μου ειπε για 0,8.
δεν ξερω ποσο εχει κανονικα τωρα -
Καμία σχέση το vvti με τα ιριδίου, μπορούν να μπουν και απλά με τους ίδιους περιορισμούς που έχουν και οι άλλοι κινητήρες, δηλαδή συχνότερο έλεγχο-αντικατάσταση και μικρότερο διάκενο.
Πρόσεξέ το καλύτερα αυτό με το διάκενο για να μη βρεθείς μετά από καιρό με τίποτα καμένους πολλαπλασιαστές.
-
Καμία σχέση το vvti με τα ιριδίου, μπορούν να μπουν και απλά με τους ίδιους περιορισμούς που έχουν και οι άλλοι κινητήρες, δηλαδή συχνότερο έλεγχο-αντικατάσταση και μικρότερο διάκενο.Πρόσεξέ το καλύτερα αυτό με το διάκενο για να μη βρεθείς μετά από καιρό με τίποτα καμένους πολλαπλασιαστές.
Φίλε το δικό μου vvti από την μάνα του έχει ιριδίου NGK!.
Καθαρά για 50000+κμ. Συντελώντας στην καύση συνεχώς θετικά.
Στην ουσία δεν είναι ακριβότερα!. Μόνο που δίνεις προκαταβολή τα χρήματα για μελλοντικές αλλαγές που δεν θα κάνεις……
Αντέχουν σε πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες, χωρίς να μεταβάλλοντα τα διάκενα.
Αποσβήνουν σίγουρα την αξία τους.
Α. -
Ποιος μπορεί να μου πει ποιο είναι καλυτερο, της BRC:
sequent 24 ή plug & drive, για κινητήρα 1.6 102 ίπποι?
Ο εγκαταστάτης μου είπε ότι το plug & drive είναι για 4κύλινδρα, 6κυλίνδρα με άνω των 100 ίππων.
Διαβάζει συνεχώς τα δεδομένα της οδήγησης και τα αντιγράφει. Κοστίζει +100 ευρώ.
Ενώ το sequent 24 τα διαβάζει στην αρχή. Πάντως δεν κατάλαβα καποια ουσιώδη διαφορά.
Ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω? -
Πληροφορίες για το plug & drive εδώ http://www.brc.it/public/TA01Z043I_P&D_EN.pdf
Πρόσεξε αν το αμάξι σου μιλάει τα πρωτόκολλα που μιλάει και το brc, δηλαδή
KWP2000 και CAN 2.0 .
Αν δεν, τότε δεν έχει νόημα να το βάλεις.Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι το παρακάτω
- Sensors and actuators diagnosis compatible with EOBD
Δεν λέει σαφώς τι κάνει από τη σύνδεση EOBD (αυτό που λες δηλαδή, ότι διαβάζει συνεχώς τα δεδομένα οδήγησης).
Αν πραγματικά το κάνει, τότε είναι πραγματικά καλό (έχω τέτοια σύνδεση με άλλο σύστημα υγραερίου). Δεν θα έχεις καθόλου λαμπάκια και κακές ρυθμίσεις, εκτός αν ο μηχανικός κάνει πολύ χοντρή πατάτα.Αν όμως το χρησιμοποιεί απλά για διάγνωση, τότε είναι πεταμένα λ7 κατά την ταπεινή μου γνώμη.
-
Βαλε το plug and drive εφοσον ταιριαζει.
-
Στο site: http://www.brc.it/default.aspx?&lang=en# αριστερα στη μπάρα Lpg conversion system βγαίνει μόνο το plug & drive. Mήπως το sequent 24 έχει πλέον αντικατασταθεί (στην Ιταλία)?
-
2 συνεχόμενα φουλαρίσματα με αέριο στην Βουλγαρία. Καμιά διαφορά με την Ελλάδα, ίδια χλμ άνα γέμισμα χωρίς καμιά βελτίωση ή οποιαδήποτε αλλαγή. Δεν κατάλαβα διαφορά στο μείγμα. Αν και τα χλμ ανα γέμισμα έχουν πέσει εδώ και καμία 15 μέρες, κάνω 15-20χλμ λιγότερα. Μάλλον έχει αλλάξει το μείγμα από τα διηλιστήρια.
-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
2 συνεχόμενα φουλαρίσματα με αέριο στην Βουλγαρία. Καμιά διαφορά με την Ελλάδα, ίδια χλμ άνα γέμισμα χωρίς καμιά βελτίωση ή οποιαδήποτε αλλαγή. Δεν κατάλαβα διαφορά στο μείγμα. Αν και τα χλμ ανα γέμισμα έχουν πέσει εδώ και καμία 15 μέρες, κάνω 15-20χλμ λιγότερα. Μάλλον έχει αλλάξει το μείγμα από τα διηλιστήρια.πεστο ρε φιλε...
και δεν ειναι 15 μερες, ειναι τουλαχιστον 1 μηνας, δεν ξερω αν ειδες μια παρομοια επισημανση που εγραψα και εγω.
-
Ο χρήστης tommygun έγραψε:
πεστο ρε φιλε...
και δεν ειναι 15 μερες, ειναι τουλαχιστον 1 μηνας, δεν ξερω αν ειδες μια παρομοια επισημανση που εγραψα και εγω.
Επειδή το είδα έγραψα, απλά έτυχε και δοκίμασα και αέριο από την Βουλγαρία και δεν είδα διαφορά. Το απόγευμα που θα μπορέσω να ψάξω το excel μου θα σου πω από πότε μειώθηκαν τα χλμ που βγάζω άνα γέμισμα.
-
Πρεπει καποια στιγμη να καταλαβουμε επιτελους οτι δεν παιζει ρολο το 5%-10% (και αν βεβαια υφισταται) πανω-κατω στην αναλογια του μειγματος ως προς την αποδοση. Εχει εξηγηθει αναλυτικα σε προηγουμενα ποστ. Η διαφορα ειναι αμελητεα για τα μεγεθη που μιλαμε.
Η διαφορα, εφοσον πραγματικα υπαρχει, δηλ εχοντας μετρησει ακριβως την ιδια ποσοτητα καυσιμου σε καθε περιπτωση (απο το ιδιο πρατηριο/αντλια) και εφοσον η διαδρομη/διαδρομες ειναι απολυτα ιδιες και με το ιδιο ακριβως φορτιο, και εφοσον δεν εχουμε καποια δυσλειτουργια μηχανικη, μπορει να οφειλεται σε διαφοροποιημενο εστω περιστασιακα τροπο οδηγησης.
-
Οι τιμές πέφτουν.....
http://prolaveto.com/790e-gia-tin-topot ... sto-ix-sas
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Οι τιμές πέφτουν.....http://prolaveto.com/790e-gia-tin-topot ... sto-ix-sas
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Οι τιμές πέφτουν.....http://prolaveto.com/790e-gia-tin-topot ... sto-ix-sas
Το είχα κάνει κι εγώ παράθεση παλιότερα, αλλά πρέπει ν' αναφέρω μερικά πραγματάκια:
-Το κιτ, αν και διαφημίζεται σαν αγγλικό, είναι τούρκικο 100% (δεν μιλώ για την δεξαμένη). Όλα τα υπόλοιπα είναι από Τουρκία. Αυτό δεν το βρίσκω απαραίτητα κακό, αφού οι Τούρκοι έχουν πολλά υγραεριοκίνητα, απλώς πρέπει να αναφέρω την παραπλάνηση...
Ντοκουμεντα, εδώ: http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=20&t=577-Δεν χρειάζεται ν' αγοράσετε κουπονι. Ο εγκαταστάτης το προωθεί από το site του, για 800€ και φαντάζομαι πως θα παίζει και παζάρι... Οπότε, πριν αγοράσετε κουπόνι, και αν έχετε κάποιο φτηνό αυτοκίνητο (δεν νομίζω να πάει κανένας να βάλει τέτοιο πράγμα σε καινούριο και ακριβό αυτοκίνητο... ), περάστε μια βόλτα από τον εγκαταστάτη και δείτε.
-Σε παλιό αυτοκίνητο , που δεν έχει μεγάλη αξία πια και γι' ανθρώπους που κάνουν πολλά χιλιόμετρα, λέει πολύ νομίζω, κι ας είναι τούρκικο.
-Εγώ πάντως, θα χρησιμοποιούσα την παραπλάνηση, για να πετύχω καλύτερη τιμή...
-
Επισης δεν δινει χαρτια για κτεο, το γραφει φαρδια πλατια: Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΚΤΕΟ.....Κατι που μας λεει ή οτι θελει παραπανω λεφτα γι΄αυτο(το ποιο πιθανο) ή οτι δεν εχει πιστοποιημενα εξαρτηματα... Καλα ξεμπερδεματα...
-
Θα ηθελα να κανω 2 ερωτησεις σε οποιον γνωριζει.(Grande punto t-jet,κιτ vialle lpfi)
1η.Εχω παρατηρησει οτι οταν βαζω μπρος με κρυο κινητηρα αν βαλλω κανονικα περιμενοντας απλα να σβησουν τα λαμπακια ελεγχου και μετα να μιζαρω παιρνει μπροστα και αμεσως πεφτει στις 700 στροφες για καμια 5 δευτερολεπτα και κατοπιν μπαινει το τσοκ που το παει στις 1300σαλ.Αν ομως περιμενω στην αρχη παραπανω μερικα δευτερολεπτα τοτε κανονικα με το που παιρνει μπρος παει κατευθειαν στις 1300σαλ.Γιατι συμβαινει αραγε αυτο?Πριν τη μετατροπη ηταν ολα κανονικα.
2η.Ειναι τελικα φυσιολογικο οταν γυριζει απο βενζινη σε υγραεριο να κανει ενα σκουντημα?Εκτος απο εκνευριστικο σε καποιες περιπτωσεις(πχ ανηφορα με γκαζι) θα ηθελα να μαθω αν επηρεαζει και την λειτουργεια του συστηματος γενικοτερα.
Ευχαριστω πολυ. -
Και το vialle τελικά, αν δε ρυθμιστεί σωστά, κάνει προβλήματα ε;
!!! -
Κανονικα μαλλον οχι.Εμεις εδω βορεια ειμασταν λιγο ατυχοι με τον εγκαταστατη μας..
-
Και το vialle τελικά, αν δε ρυθμιστεί σωστά, κάνει προβλήματα ε;
!!!Λογικο δεν ειναι;
Υγραεριοκίνηση!