-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
....................... αυτός ο άχρηστος που έδωσε το χαρτί του ΚΤΕΟ ότι η εγκατάσταση είναι σωστή δεν θα πρέπει να είχε κάνει την δουλειά του και να τιμωρηθεί τώρα που δεν την κάνει;;;; έλεος πιαδιατειρω μια επιφυλαξη αν εχει περασει ΚΤΕΟ...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ενα πυρομετρο πιστευω θα εδινε πολλες απαντησεις!Από άλλο forum, όπου κάποιος μέτρησε θερμοκρασίες καυσαερίων http://www.lpgforum.co.uk/viewtopic.php ... 09&start=0
'Also, just to add that I have been monitoring the EGT's for the last couple of days and can say for definate that under all conditions with the same AFR and load that the exhaust temps are lower with LPG then with petrol.
At cruise I see 750c with petrol and 720c with LPG.
On boost at 1.25 bar I am getting 900c with petrol and 860c on LPG.
The high exhaust temps are well within spec especially when you consider the type of exhaust, the heat wrap used and the location for the sensor itself (where the 4 pipes go to 1).
Wayne'
Σε μετάφραση: Για ίδια αναλογία καυσίμου-αέρα, βλέπουμε ίδιες θερμοκρασίες μεταξύ βενζίνης και υγραερίου.
Να αρχίσω να υποθέτω ότι κάτι περιέχει η βενζίνη που δεν περιέχει το υγραέριο και που προστατεύει τις βαλβίδες;
Κάπου διάβασα ότι η βενζίνη αφήνει λίγη στάχτη, που το υγραέριο δεν αφήνει.
-
Το σημαντικοτερο δεν λεει..τι συστημα ειχε? Πολυ πιθανον υγρου ψεκασμου.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Το σημαντικοτερο δεν λεει..τι συστημα ειχε? Πολυ πιθανον υγρου ψεκασμου.Εννοείς ότι οι 22 βαθμοί διαφοράς που κάνει το υγρού θα ήταν σημαντική διαφορά στους 750 και τους 800
Δε νομίζω.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ενα πυρομετρο πιστευω θα εδινε πολλες απαντησεις!
Σίγουρα ένα πυρόμετρο, ακουστικά που βιδώνουν στην μηχανή για κροταλισμούς, και λαπι τόπι!. Σίγουρα γνώση για το αντικείμενο, και άνεση χρόνου, για ελαφρά διαφοροποίηση του χάρτη.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Σίγουρα ένα πυρόμετρο, ακουστικά που βιδώνουν στην μηχανή για κροταλισμούς, και λαπι τόπι!. Σίγουρα γνώση για το αντικείμενο, και άνεση χρόνου, για ελαφρά διαφοροποίηση του χάρτη.
Πως να το κάνουμε αυτό? Μπορεί να προγραμματιστεί ο μαμά εγκέφαλος? Και ο καταλύτης μετά?
Και ο λάμδα δε θα μας βάζει στη θέση μας συνέχεια, ότι κι αν κάνουμε?Και γιατί να το κάνουμε? Στο ποστ που παράθεσα παραπάνω φαίνεται ότι δεν υπάρχουν διαφορές θερμοκρασίας.
Μήπως αρκεί μια απλή λαδιέρα, άντε μία που ψεκάζει το ίδιο σε όλους τους κυλίνδρους? -
Σε μετάφραση: Για ίδια αναλογία καυσίμου-αέρα, βλέπουμε ίδιες θερμοκρασίες μεταξύ βενζίνης και υγραερίου.
Να αρχίσω να υποθέτω ότι κάτι περιέχει η βενζίνη που δεν περιέχει το υγραέριο και που προστατεύει τις βαλβίδες;
Κάπου διάβασα ότι η βενζίνη αφήνει λίγη στάχτη, που το υγραέριο δεν αφήνει. [/quote]
Φίλε μου, όλες οι εταιρίες καυσίμου βενζίνας, συναγωνίζονται στης διαφημίσεις τους, ότι έχουν εκείνο το κάτι τι, που προστατεύουν την μηχανή, και κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα!. Ένα έξτρα λιπαντικό κάνει και τα δυο…..
antonis-team. -
Φίλε μου, όλες οι εταιρίες καυσίμου βενζίνας, συναγωνίζονται στης διαφημίσεις τους, ότι έχουν εκείνο το κάτι τι, που προστατεύουν την μηχανή, και κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα!. Ένα έξτρα λιπαντικό κάνει και τα δυο…..
antonis-team.[/quote]Σύμφωνοι, λαδιέρα έχω και μάλιστα την έχω αφήσει να στάζει αρκετά παραπάνω.
Να σου κάνω μια ερώτηση ακόμα;
Υπάρχει περίπτωση να έφαγα ψεύτικο λιπαντικό; Έχεις συναντήσει κάτι τέτοιο; -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Καλό είναι να μη τρέχεις το αμάξι με υγραέριο.
Δεν τρεχω. Δε με περνει αλλωστε..
Για το αβανς ρωτω, για το αν υπαρχει τροπος να ξερω(χωρις να μπει το αμαξι στο χειρουργειο...)το πού ''συγκλίνει'' με το αβανς της βενζινης ετσι ωστε να ξερω σε ποιες στροφες ειναι καλυτερα να το δουλευω.
Αν παρω υπ'οψην π.χ. το παραπανω διαγραμμα, ιδανικες στροφες ειναι περι τις 3000στρ.
Λογικα, οι μεσαίες στροφες(απο 2.500 μεχρι 3.500στρ) πρεπει να ειναι ιδανικες και ετσι καταλαβαινω και γω στ'αμαξι(απο αποκρηση και καταναλωση).
Είναι κάλε μου φίλε, ερώτηση που δεν έχει απάντηση.
Εάν ρυθμίστηκε σωστά σε όλο το φάσμα, δεν υπάρχει πρόβλημα!!!.
Παρέθεσα σήμερα τι σημαίνει σωστή ρύθμιση…….
Λαδιέρα έβαλες?. Το απαιτώ από εσένα!!!!.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
antonis-team.Σύμφωνοι, λαδιέρα έχω και μάλιστα την έχω αφήσει να στάζει αρκετά παραπάνω.
Να σου κάνω μια ερώτηση ακόμα;
Υπάρχει περίπτωση να έφαγα ψεύτικο λιπαντικό; Έχεις συναντήσει κάτι τέτοιο;[/quote]
το πλεόνασμα λαδιού κάνει αυταναφλέξεις!!!...... την δόση που σου έγγραψε ο συνάδελφος.
Εάν είναι σφραγισμένο ΟΧΙ.
Α. -
το πλεόνασμα λαδιού κάνει αυταναφλέξεις!!!...... την δόση που σου έγγραψε ο συνάδελφος.
Εάν είναι σφραγισμένο ΟΧΙ.
Α.Δεν έχω δει κανένα μπουκάλι σφραγισμένο.
Η μόνη προστασία που έχουν είναι το πλαστικό δαχτυλίδι κάτω από το καπάκι, αλλά αυτό βγαίνει εύκολα!!!Προσπαθώ να εξηγήσω γιατί ενώ για τις πρώτες 30 με 40 χιλιάδες χιλιόμετρα δεν είχα πρόβλημα (μετρούσα διάκενα συχνά πυκνά), μετά άρχισα να έχω. Μια διαφορά ήταν ότι αγόρασα ένα πεντόκιλο Flashlube από ebay, αντί για τα κιλά που αγόραζα μέχρι τότε από τον εγκαταστάτη μου.
-
Προτιμώ το μονό λίτρο.
Τα πρόσθετα πολλές φορές καθιζάνουν.
Αποτέλεσμα, όταν συμπλήρωμα από συμπλήρωμα αργεί, τότε το επάνω που βάζεις μπορεί να είναι στερημένο βελτιωτικών. Πάντα όταν βάζω λάδια, προτού ανοίξω την συσκευασία, αναταράσσω το κουτί. Αυτό μου το είπε ο χημικός μηχανικός του προμηθευτή μου στο Βέλγιο!!!!.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Προτιμώ το μονό λίτρο.
Τα πρόσθετα πολλές φορές καθιζάνουν.
Αποτέλεσμα, όταν συμπλήρωμα από συμπλήρωμα αργεί, τότε το επάνω που βάζεις μπορεί να είναι στερημένο βελτιωτικών. Πάντα όταν βάζω λάδια, προτού ανοίξω την συσκευασία, αναταράσσω το κουτί. Αυτό μου το είπε ο χημικός μηχανικός του προμηθευτή μου στο Βέλγιο!!!!.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Θα το έχω στο μυαλό μου. Ευχαριστώ.
-
Λαδιέρα έβαλες?. Το απαιτώ από εσένα!!!!.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Περιμενω αδημονοντας, τα .....ψιψιψινια που έταξες...
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Από άλλο forum, όπου κάποιος μέτρησε θερμοκρασίες καυσαερίων http://www.lpgforum.co.uk/viewtopic.php ... 09&start=0
'Also, just to add that I have been monitoring the EGT's for the last couple of days and can say for definate that under all conditions with the same AFR and load that the exhaust temps are lower with LPG then with petrol.
At cruise I see 750c with petrol and 720c with LPG.
On boost at 1.25 bar I am getting 900c with petrol and 860c on LPG.
The high exhaust temps are well within spec especially when you consider the type of exhaust, the heat wrap used and the location for the sensor itself (where the 4 pipes go to 1).
Wayne'
Αυτό που δεν κατάλαβε ο τύπος, είναι ότι λόγω μεγαλύτερου αβάνς στο υγραέριο από ότι χρειάζεται (στις ψηλές στροφές), η μέγιστη πίεση στον κύλινδρο επιτυγχάνεται πριν τις 10-15 μοίρες μετά το ΑΝΣ, που είναι το ιδανικό. Σαν αποτέλεσμα, όπως έχω γράψει και σε παλιότερο post μου, αυξάνεται η θερμοκρασία που προσλαμβάνουν τα μέρη της μηχανής (πιστόνι και κεφαλή) και ελαττώνεται η θερμοκασία που πηγαίνει στην εξαγωγή. Στις χαμηλές στροφές συμβαίνει το αντίθετο.
Το κείμενο για το αβάνς στο υγραέριο το έχω ξανασηκώσει, μπορείτε να το διαβάσετε από το αυστραλέζικο site:
http://www.acl.com.au/web/acl00056.nsf/ ... enDocument
Για να δεις ποιό καύσιμο είναι πιό κρύο, θέλει εκτός του AFR να σετάρεις και το optimum αβάνς για κάθε καύσιμο. Με το ίδιο αβάνς και στα δύο καύσιμα, κάποιο από τα δύο επωφελείται. Με συμπίεση 12:1 και σωστό αβάνς, το υγραέριο θα βγάλει παντού πιό κρύα καυσαέρια. Με συμπίεση βενζίνης και λάθος αβάνς στο υγραέριο, και να δεις ψυχρότερα καυσαέρια, σημαίνει ότι ζεματάς τα μέταλλα του κινητήρα σου...
-
Με συμπίεση (εκτόνωση) 12:1 και ίδιο αβάνς και AFR νομίζω ότι θα βγάλω παντού πιο κρύα καυσαέρια σε σχέση πχ με ένα 10:1
Ο λόγος είναι ότι τα καυσαέρια εκτονώνονται περισσότερο και άρα κρυώνουν περισσότερο πριν περάσουν τη βαλβίδα εξαγωγής.Επίσης, δε μου χρειάζεται τόσο πολύ να ρυθμίσω το αβάνς στις χαμηλές στροφές γιατί μαζί με την μεγάλη συμπίεση, αυξάνεται και η ταχύτητα καύσης του μίγματος, οπότε το αβάνς που απαιτείται έρχεται πιο κοντά σε αυτό της βενζίνης.
Στις ψηλές στροφές θα ζορίσω τα πάντα, άρα αποφεύγνται. Αυτό βέβαια μόνο στην περίπτωση που το υγραέριο έχει πραγματικά τα οκτάνια που λένε γιατί αν είναι σκέτο βουτάνιο, τότε δεν έχω πρόβλημα, θα αναλάβει ο knock sensor
-
Απο τα μπουζι μπορουμε να καταλαβουμε αν υπερθερμαινεται ο θαλαμος καυσης?
-
-
Υπαρχει περιπτωση να δουμε την πρωτη εικονα απο το υγραεριο με σωστη ρυθμιση και λαθος αβανς που εχουμε ολοι?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Απο τα μπουζι μπορουμε να καταλαβουμε αν υπερθερμαινεται ο θαλαμος καυσης?Όχι, δεν μπορείς να καταλάβεις.
Η εικόνα δείχνει αν υπερθερμαίνεται το μπουζί.Έχει σημασία που μετράς τη θερμοκρασία καυσαερίων.
Αν θέλεις να δεις πόσο παραπάνω ζεσταίνονται οι βαλβίδες εξαγωγής πρέπει να μετράς κοντά στις βαλβίδες. Αν μετράς μακριά δεν θα δεις σημαντικές διαφορές.Αυτά τα μετράνε οι κατασκευαστές των κιτ υγραερίου, ιδίως αν δεν μετράς με τέρμα γκάζι δεν έχει σημασία.
Υγραεριοκίνηση!