-
Το να αλλαξεις 1 εξαρτημα στα 5ης γενιας και να λειτουργουν καλα μετα δεν ειναι τιποτα.
Υπαρχουν ατομα που εχουν αλλαξει εγκεφαλο, αντλια, μπεκ, ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΖΙ δηλαδη και μετα λενε, ααααα ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι, τελικα η υγραεριοκινηση μου λειτουργει οπως θα επρεπε απο την αρχη! -
Ο χρήστης laskos32 έγραψε:
Το να αλλαξεις 1 εξαρτημα στα 5ης γενιας και να λειτουργουν καλα μετα δεν ειναι τιποτα.
Υπαρχουν ατομα που εχουν αλλαξει εγκεφαλο, αντλια, μπεκ, ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΖΙ δηλαδη και μετα λενε, ααααα ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι, τελικα η υγραεριοκινηση μου λειτουργει οπως θα επρεπε απο την αρχη!σωστος
-
Ναι αλλά έτσι έχεις διπλή ευχαρίστηση.
Μια που έβαλες το σύστημα και μια που στο φτιάξανε.
-
Τι να πω και εγω δηλαδη με 4ης γενιας (brc) που δουλευει αψογα απο την πρωτη στιγμη, δεν εχει αλλαχτει βιδα, δεν καταλαβαινεις απολυτως τιποτα στην εναλλαγη, δεν ειχα ουτε εχω κομπιασματα/βηχες/λοξυγκες κλπ??
Ποσα μπραβο θα επρεπε να πω?? Απολυτως κανενα, γιατι γι'αυτο πληρωσα και αυτο επρεπε να λαβω.
Απλα εδω στην χωρα της λαμογιας και της ανευθυνοτητας εχουμε εθιστει να λεμε μπραβο και ευχαριστω στην μετριοτητα γιατι η μετριοτητα ειναι οτι καλυτερο εχουμε μαθει να περιμενουμε!! -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ναι αλλά έτσι έχεις διπλή ευχαρίστηση.Μια που έβαλες το σύστημα και μια που στο φτιάξανε.
Σωστος!!
Λες τελικα να το κανουν επιτηδες??
-
Ο χρήστης laskos32 έγραψε:
Αλλαξα σημερα την αντλια του ICOM με μια καινουρια βελτιωμενη και απο την πρωτη στιγμη:
1ο - Σταματησε τελειως ο θορθυβος (ενα ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ)
2ο - Το αμαξι παει καλυτερα, πολυ καλυτερα, δεν καταλαβαινεις τιποτα απολυτως.
Μπραβο στην ICOM εφτιαξε ενα ΤΕΛΕΙΟ συστημαΤι μπραβο? Ακομα και σημερα τα 5ης γενιας δεν εχουν ερθει στα ισια τους...
Α, ξεχασα, κανω λαθος, αφου μολις ειπες οτι στο εφτιαξαν και το δικο σου τελικα.
Ε, ενταξει απο σημερα λοιπον ο καθενας μπορει να βαζει 5ης γενιας αφοβα!
Μπραβο λοιπον στις εταιριες που βγαζουν τα 5ης γενιας τα οποια τα εξελισουν χρονια τωρα με την βοηθεια και τις δοκιμες των πελατων τους!Φυσικα ομως παραλειπουν να τους πληρωσουν τα μεροκαματα για το κοστος των δοκιμων...
Συμφωνω!
Τι μπραβο δηλαδη??
Ειχες δωσει ενα σωρο λεφτα για να εχεις το βουισμα στο κεφαλι σου? Αν δεν ειχες διαμαρτυρηθει θα σου το αλλαζαν μονοι τους?
Αν καταλαβα σου παρεδωσαν ελαττωματικη, λογω αντλιας, εγκατασταση και τους λες και μπραβο επειδη τελικα στο εφτειαξαν??
Εγω στη θεση σου θα ημουν ακομα επιφυλακτικος γιατι με τα λεφτα που δινεις για να μπει 5ης γενιας δεν θα επρεπε να ειχες απολυτως κανενα προβλημα.Περι ορεξεως...παιδες...
Αν καταλήξατε οτι τα υγρου ψεκασμου ειναι μαπα, καλα κανατε και δεν τα βαλατε.
Αν ομως το μετανιώσατε, η βουλγαρια και τα ''γκαρντασια''στην ανατολικη Θρακη δεν ειναι μακρια, να πατε στους εγκαταστατες σας και να τα βγαλετε...Για τους υπολοιπους που θελουν να βαλουν υγρου ψεκασμου, τους παραθετω το εξης(αδιαμφισβήτητο)επιχειρημα.
Μα καλα, τοσο μ@λ@κες ειναι στις πιο κορυφαίες εταιριες παραγωγης κιτ υγραεριοκινησης (VIALLE-ICOM τωρα και PRINS)που εβγαλαν υγρο ψεκασμο(εδω και τουλαχιστον 10 χρονια...και αφου σπαταλησαν εκατομμυρια ευρω σε ερευνες !!!) και ηλιθιοι ολοι οι υπολοιποι που τρεχουν να τον αναπτύξουν και στα δικα τους κιτ ???? -
Εγώ παρατηρώ πως ο καθένας έχει βαλθεί να αποδείξει πως το δικό του σύστημα είναι το καλύτερο!!! Έχει πολύ πλάκα τελικά...
-
astra 1.6jtg, μαλλον δεν καταλαβες οτι το θεμα δεν ειναι το αν τα 5ης ειναι καλυτερα απο τα 4ης γενιας αλλα το οτι δεν δικαιολογειται μετα απο 10 χρονια οπως λες ερευνας και εξελιξης του υγρου ψεκασμου (και με κοστος εκατομμυριων) να εχουν σημερα προβληματα με τις αντλιες τους (εδω μεσα ειναι αρκετοι που τις εχουν αλλαξει) και ειδικα οταν εχει διπλασιο κοστος εγκαταστασης.
Και το οτι δεν πρεπει να λεμε και μπραβο επειδη στο κατω κατω κανουν τη δουλεια για την οποια εχουν ακριβοπληρωθει. -
βλεπω οτι ενα δικο μου μπραβο εφερε μια μικρη αναστατωση. Που να λεγα και αλλα.
Εγω λεω το μπραβο, για το δικο μου αυτοκινητο, με το δικο μου συστημα υγραεριου.
Και λεω μπραβο στον εγκαταστατη μου,που μου φερθηκε αψογα και μου εστρωσε ακομα πιο καλα το αυτοκινητο μου.
Αυτα τελεια και παυλα .- -
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Κυρ Αντώνη φάουλΗ Βουλγαρία είναι στην Ε.Ε.
εγω έχω βάλει σε 2 βανακια ενα ford και ενα fiat brc με 1000+ΦΠΑ σε 12 άτοκες δόσεις ουσιαστικά βγάζοντας το κόστος της βενζίνης κάθε μήνα, με τη διαφορα τιμης του καυσιμου , έχω 6000 χιλ στο ένα και 2500 στο άλλο χωρίς πρόβλημα με λαδιέρες και στα δυο , η τιμολόγηση σε μένα λιανικής ήταν το σύστημα 600 € και η εργασία 400€ χωρις ΦΠΑ άρα δεν υπάρχει περίπτωση να αγοραζει το σύστημα μπεκ, εγκέφαλος , σωλήνες , δεξαμενη (100 λιτρ) , λαδιερα , πολυβαλβιδα, πνευμονας...... πάνω απο 500 ευρωπουλααααα...
Το ξέρω αγόρι μου, δυστυχώς. Και λέω δυστυχώς διότι έχουν μηνιάτικο 200ε, που πάει να μιμηθεί ο ΓΑΠ…..
Πιστεύω στην ενωμένη Ευρώπη, προτού γίνει τουρλουμπουκι, και στην τεχνολογία της. Είναι και ο λόγος που συνεργάζομαι με γάλους και έναν ιταλό, από παλιά. Δεν είχα κανένα πρόβλημα ποτέ.
Και ρωτώ. Οι σωληνώσεις είναι υπενδεδυμένες χάλκινες?, η αλουμίνια βαμμένες (οξιντε) με χαλκόχρωμα. Όπου περνούν από λαμαρίνα, έχουν βάλει λαστιχένια δακτυλίδια, για να μην πληγώνονται?. Οι κολιεδες έχουν λάστιχο από μέσα τους, εκεί που αγκαλιάζουν τον σωλήνα?. Η εισαγωγή βγήκε να μπει στην φρέζα, για να ανοιχτούν οι τρύπες με παράλληλη διάτρηση, και όλες υπό την ιδία γωνιά και θέση?. Οι δεξαμενές σου αεριού, (έχω βάλει και διπλές των 100Χ2 λίτρων σε λαϊκαντζήδες), είναι στεγανά επενδυόμενες, με έξτρα καπάκι, με αεραγωγούς εξωτερικούς?.
Η σωστή ποιότητα ενός κιτ, για να παραμένει σωστή, προϋποθέτει και επιμέλεια στην εγκατάσταση.
Όλα γράφονται στον ΦΕΚ, και δεν είναι μόνον δική μου γνώμη εκ πήρας.
Φιλικά ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Εγώ παρατηρώ πως ο καθένας έχει βαλθεί να αποδείξει πως το δικό του σύστημα είναι το καλύτερο!!! Έχει πολύ πλάκα τελικά...Δεν προσπαθω να αποδειξω τιποτα και σε κανενα. Λεω το αυτονοητο, οτι η εξέλιξη της τεχνολογιας φερνει καινοτομιες. Οποιος θελει τις ασπαζεται και οποιος δεν θελει μπορει να αρκεστει σε οτι τραβαει η ψυχούλα του...
Ειναι σα να συγκρινεις καρμπιρατερ με injection....
astra 1.6jtg, μαλλον δεν καταλαβες οτι το θεμα δεν ειναι το αν τα 5ης ειναι καλυτερα απο τα 4ης γενιας αλλα το οτι δεν δικαιολογειται μετα απο 10 χρονια οπως λες ερευνας και εξελιξης του υγρου ψεκασμου (και με κοστος εκατομμυριων) να εχουν σημερα προβληματα με τις αντλιες τους (εδω μεσα ειναι αρκετοι που τις εχουν αλλαξει) και ειδικα οταν εχει διπλασιο κοστος εγκαταστασης.
Και το οτι δεν πρεπει να λεμε και μπραβο επειδη στο κατω κατω κανουν τη δουλεια για την οποια εχουν ακριβοπληρωθει.Το θεμα οντως δεν ειναι αν ειναι καλυτερο αλλα αν μολις ειχες αποφασίσει να βαλεις κιτ lpg, δεν θα ειχε για σενα σημασια να ξερεις 2 πραγματα πριν επιλεξεις ? Εγω θα ηθελα για να μην μου λενε τις γνωστες ασυναρτησίες και παπαριες που λενε τα μαστορια για να σε πεισουν...
Οσο για το αν δικαιολογουνται οι ζημιες στις αντλιες στον υγρο ? Δικαιολογούνται οσο και στον αεριο ψεκασμο που χαλανε ακομα πνευμονες μετα οχι απο 10 χρονια που εχει ο υγρος, αλλα απο 30 και 40 χρονια που εχει ο αεριος...
Και στις 2 περιπτωσεις κακως αλλα....αναμενόμενο....
Ειναι σαν να λεμε, ''μα γιατι πεφτουν ακομα αεροπλανα....αφου εχουν εφευρεθει εδω και πανω απο 1 αιωνα...' !!!Οσο υπαρχουν μηχανικα και ηλεκτρικα μερη, ολα θα χαλανε. Αυτο που μας ενδιαφερει περαν μιας μακρας, απροβληματιστης λειτουργιας που ευχομαι σε ολους, ειναι το σωστό και υπεύθυνο servise και οτι συνεπαγεται αυτο...
-
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
Εγω λεω το μπραβο, για το δικο μου αυτοκινητο, με το δικο μου συστημα υγραεριου.
Και λεω μπραβο στον εγκαταστατη μου,που μου φερθηκε αψογα και μου εστρωσε ακομα πιο καλα το αυτοκινητο μου.
Αυτα τελεια και παυλα .-
Φίλε μου, εδώ συμφωνώ με τον ΠΑΝΤΕΛΗ!.
Σε επαγγελματία που αμείβετε για μια δουλειά, όταν την κάνει σωστά δεν λέμε μπράβο, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ.
Όταν μου λένε μπράβο πριν από την πληρωμή…….
Άλλο να με διαφημίζουν και άλλο να γίνονται παπαγάλοι μου. Άλλωστε σαφώς έγραψες ότι σου είχαν βάλει μια κουδουνίστρα εξ αρχής, και μετά διόρθωσαν την πράξη τους….
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Αυτα τελεια και παυλα .-
Φίλε μου, εδώ συμφωνώ με τον ΠΑΝΤΕΛΗ!.
Σε επαγγελματία που αμείβετε για μια δουλειά, όταν την κάνει σωστά δεν λέμε μπράβο, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ.
Όταν μου λένε μπράβο πριν από την πληρωμή…….
Άλλο να με διαφημίζουν και άλλο να γίνονται παπαγάλοι μου. Άλλωστε σαφώς έγραψες ότι σου είχαν βάλει μια κουδουνίστρα εξ αρχής, και μετά διόρθωσαν την πράξη τους….
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
.
...
Οσο για το αν δικαιολογουνται οι ζημιες στις αντλιες στον υγρο ? Δικαιολογούνται οσο και στον αεριο ψεκασμο που χαλανε ακομα πνευμονες μετα οχι απο 10 χρονια που εχει ο υγρος, αλλα απο 30 και 40 χρονια που εχει ο αεριος...
Και στις 2 περιπτωσεις κακως αλλα....αναμενόμενο....
Ειναι σαν να λεμε, ''μα γιατι πεφτουν ακομα αεροπλανα....αφου εχουν εφευρεθει εδω και πανω απο 1 αιωνα...' !!!Οσο υπαρχουν μηχανικα και ηλεκτρικα μερη, ολα θα χαλανε. Αυτο που μας ενδιαφερει περαν μιας μακρας, απροβληματιστης λειτουργιας που ευχομαι σε ολους, ειναι το σωστό και υπεύθυνο servise και οτι συνεπαγεται αυτο...
Συμφωνω περι πιθανης αστοχιας των μηχανικων/ηλεκτρικων σε ολα αλλα οταν η αντλια στον υγρο κανει 300+ (τουλαχιστον τοσα μου ειχε πει οταν κοιταζα για icom στον κ. Μπιρμπο) και εισαι εκτος εγγυησης δεν ειναι αμελητεο θεμα για κατι που ηδη εχεις δωσει και 2600+ (μιλω για το δικο μου αυτοκινητο γιατι τοσο μου ειχαν ζητησει για icom).
Δεν αμφισβητει κανενας οτι τεχνολογικα και αποδοτικα τα 5ης ειναι καλυτερα.
Αυτο που πιστευω ειναι οτι ειναι ακομα υπερτιμολογημενα (ελεω μαρκετινγκ νεας τεχνολογιας) και οτι δεν θεωρουνται πιο αξιοπιστα απο τα 4ης εστω και αν θα επρεπε.
Παντως αυτα περι καλυτερης προστασιας των εδρων/βαλβιδων που εχουν της 5ης γενιας μαλλον δεν στεκει οσο λεγεται γιατι διαβασα οτι στο νεο Kia Picanto lpg, τα αντιστοιχα μεταλλα εχουν ενισχυθει σε σχεση με το αμιγως μοντελο βενζινης και ας ειναι υγρου ψεκασμου. Κατι παλι που λενε ειναι οτι η καταναλωση στο αντιστοιχο ειναι αυξημενη κατα 30/40% (δεν θυμαμαι ακριβως αλλα ηταν αρκετα) οποτε δεν ξερω κατα ποσο ισχυει οτι του υγρου ψεκασμου τα συστηματα ειναι πιο οικονομικα σε συγκριση με του αεριου ψεκασμου, ποσο μαλλον που λενε οτι εχουν εφαμιλλη (η και λιγωτερη) καταναλωση απο της βενζινης. -
«Οσο υπαρχουν μηχανικα και ηλεκτρικα μερη, ολα θα χαλανε. Αυτο που μας ενδιαφερει περαν μιας μακρας, απροβληματιστης λειτουργιας που ευχομαι σε ολους, ειναι το σωστό και υπεύθυνο servise και οτι συνεπαγεται αυτο...»
Ακριβείς και πραγματική παράθεση… . Ένα καλός ‘μάστορας’ διορθώνει και ατέλειες κατασκευαστικές των κιτ. Άλλωστε μια αντλία μπορεί να είναι 40ε αξίας, μα και 138ε …….. όταν συναγωνίζεστε στην οικονομική παράμετρο, και όχι στην τεχνική, αυτά θα συμβαίνουν.
Σίγουρα όταν υπήρχαν ηλεκτρικές αντλίες, και δούλευαν με super, ξεχνάγαμε ότι υπάρχουν. Με την αμόλυβδη, όλο και μια δυο αλλάζω την εβδομάδα. Πόσο μάλλον με το υγρό αέριο. Γι’ αυτό έφτιαξαν αντλίες με αντιτριβικά τεφλόν, που και θόρυβο δεν βγάζουν, μα και αντέχουν περισσότερο.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Κυριε Αντωνη καλησπερα να παρω θελω την συμβουλη σου, εχω ενα σορεντο 3,5 με πολωνικο συστημα σκεφτομαι να βαλω λαδιερα θα πραξω σωστα η δεν ειναι απαραιτητη. Ευχαριστω εκ των προτερων.
-
Ο χρήστης dimitriskia έγραψε:
Κυριε Αντωνη καλησπερα να παρω θελω την συμβουλη σου, εχω ενα σορεντο 3,5 με πολωνικο συστημα σκεφτομαι να βαλω λαδιερα θα πραξω σωστα η δεν ειναι απαραιτητη. Ευχαριστω εκ των προτερων.Χαχαχαχα!Πρεπει να εισαι καινουριος στο forum για να το ρωτας αυτο στον Αντωνη!!
Κυριοι της 4ης γενιας..Δεν εχω ακουσει ποτε να μειωνει κανεις τα συστηματα σας αν και απο τα προβληματα που ακουω σε ολα τα forum τα περισσοτερα με συντριπτικη πλειοψηφια ειναι απο 4ης γενιας.Εκει παλι δεν ακουω τιποτα να λετε.Με το να περιμενετε με τοση λαχταρα να ακουσετε προβληματα απο τα συστηματα 5ης γενιας για να κραξετε ακυρωνετε τον σκοπο του forum.Γιατι εγω κι ο καθενας εδω μεσα θελει να ακουσει ολων τις εμπειριες ωστε να βγαλουμε συμπερασματα και εν τελει να βοηθιομαστε και οχι να τρωγομαστε.Οποιος θελει κατι αλλο να παει στα γηπεδα. -
«Κυριε Αντωνη καλησπερα να παρω θελω την συμβουλη σου, εχω ενα σορεντο 3,5 με πολωνικο συστημα σκεφτομαι να βαλω λαδιερα θα πραξω σωστα η δεν ειναι απαραιτητη. Ευχαριστω εκ των προτερων.»
Όποιο και σύστημα και αν τοποθέτησες, όποιας και εθνικότητας και εάν είναι, όλα χρησιμοποιούν το ίδιο αέριο, υγρό η αέριας μορφής. Σε όλα λαδιέρα, στατιστικά αποδειγμένα, επιμηκύνουν την ζωή του κινητήρα. Οι εγκαταστάτες που λένε ότι δεν χρειάζεται, λένε κουταμάρες. Σαφώς το γράφει και ο ΦΕΚ, που σίγουρα αυτός που το μελέτησε και το έγραψε στον ΦΕΚ, δεν ήταν μ@λ@κ@ς. Καιρός είναι να σταματήσει αυτή η παραπληροφόρηση. Έλεος πια, στεγνά μέταλλα, τριβόμενα μεταξύ τους δεν φθείρονται περισσότερο?. Τότε γιατί λαδώνουμε πόρτες και πεντάλ στα αυτοκίνητα κατά το σέρβις?. Για να τους γλύψουμε?.
Και είναι κουταμάρα τους, όταν διαβάζω, «το σύστημα μας, βάζει που και που και βενζίνη για να λιπαίνει». Πρώτον έγραψα για την αμόλυβδη, διαβάστε. Δεύτερον με την πρώτη έναυση του κυλίνδρου με αέριο, πήγε περίπατο το όποιο λιπαντικό στον κύλινδρο και στης βαλβίδες και οδηγούς. Το λένε, δήθεν, για να προβάλουν ως καλλίτερο το δικό τους κιτ, για την κονόμα τους, και ης υγεία στα κορόιδα που τους πιστεύουν. Και μετά «…και το θύμα ο πελάτης…»….
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ωραιο το σχολιο, η ουσια του πραγματος ειναι οτι ειμαι της γενιας του μνημονιου κ οχι της 3ης η της 4ης η της 20ης ουτε μειωνω ουτε εξιψωνω κατι ο καθενας προσπαθει μεσα απο τα οικονομικα δεδομενα του να σωσει οτι μπορει, ουτε λεω οτι εβαλα το καλυτερο ουτε οτι τα υπολοιπα ειναι τα χειροτερα, τα οικονομικα μου κ οι γνωσεις μου μεχρι τοτε ηταν για να βαλω αυτο. Εαν αγαπητε μου φιλε ρωτουσες για την εμπειρια μου κινουμενος 1 χρονο με υγραεριο ευχαριστως θα σου την ελεγα. Οσο για το γηπεδο.........
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Συμφωνω περι πιθανης αστοχιας των μηχανικων/ηλεκτρικων σε ολα αλλα οταν η αντλια στον υγρο κανει 300+ (τουλαχιστον τοσα μου ειχε πει οταν κοιταζα για icom στον κ. Μπιρμπο) και εισαι εκτος εγγυησης δεν ειναι αμελητεο θεμα για κατι που ηδη εχεις δωσει και 2600+ (μιλω για το δικο μου αυτοκινητο γιατι τοσο μου ειχαν ζητησει για icom).
Δεν αμφισβητει κανενας οτι τεχνολογικα και αποδοτικα τα 5ης ειναι καλυτερα.
Αυτο που πιστευω ειναι οτι ειναι ακομα υπερτιμολογημενα (ελεω μαρκετινγκ νεας τεχνολογιας) και οτι δεν θεωρουνται πιο αξιοπιστα απο τα 4ης εστω και αν θα επρεπε.
Παντως αυτα περι καλυτερης προστασιας των εδρων/βαλβιδων που εχουν της 5ης γενιας μαλλον δεν στεκει οσο λεγεται γιατι διαβασα οτι στο νεο Kia Picanto lpg, τα αντιστοιχα μεταλλα εχουν ενισχυθει σε σχεση με το αμιγως μοντελο βενζινης και ας ειναι υγρου ψεκασμου. Κατι παλι που λενε ειναι οτι η καταναλωση στο αντιστοιχο ειναι αυξημενη κατα 30/40% (δεν θυμαμαι ακριβως αλλα ηταν αρκετα) οποτε δεν ξερω κατα ποσο ισχυει οτι του υγρου ψεκασμου τα συστηματα ειναι πιο οικονομικα σε συγκριση με του αεριου ψεκασμου, ποσο μαλλον που λενε οτι εχουν εφαμιλλη (η και λιγωτερη) καταναλωση απο της βενζινης.O υγρος αλλα προβληματα λύνει και αλλα δημιουργεί...τιποτα δεν ειναι τελειο σ'αυτον τον κοσμο.
Για την αντλια εχεις δικιο, δεν ειναι κατι το αμελητέο αλλα αν ειναι να εχω προβληματα λογο θερμοκρασιων, λογο μιγματος - πεσμενη πιεση στο ρεζερβουαρ κτλ , προτιμώ την αντλια.
Και παλι το ποσο αξιοπιστο ειναι ας το κρινει ο καθενας απο μονος του.
Για την προστασια των βαλβιδων, το μονο που ισως να βοηθα λιγο ειναι η χαμηλη θερμοκρασια του καυσιμου, μιας και ψεκαζεται υγρο( Ξερω οτι διαφωνειτε πολλοι αλλα αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη). Απο κει και περα δεν κανει τιποτα το ''μαγικο''. Η βασικοτερες αιτιες που το διαλεξα ειναι η αποδοση, η οικονομια(εκ των πραγματων..), η λιγοτερη μετατροπη κατα την τοποθετηση, τα μηδενικα σχεδον σερβις και τα λιγοτερα προβληματα σε σχεση με τον αεριο(προγραμματισμος-πνευμονες κτλ..).
Για την καταναλωση. Ολες οι εταιριες που βγαζουν ι.χ. με lpg οι καταναλωσεις τους ειναι οντως περι το +30 ή και παραπανω. Ενισχυουν και τις εδρες τους για να εχουν το κεφαλι τους ήσυχο... Τωρα, γιατι οι περισσοτεροι που εχουν κανει μετατροπη με υγρο ψεκασμο εχουν περιπου μονο +10%....θα σε γελασω... Δεν γινεται ομως να ειναι ολοι οι μαστορες συνεννοημένοι, ατζαμιδες, χασαπιδες και το ρυθμιζουν λαθος !!! Εμενα μου αρκει που υπαρχουν υπερ αρκετα ατομα με υγρο αλλα και με αεριο, που εχουν χαμηλες καταναλωσεις και εχουν κανει πανω απο 100.000χλμ απροβληματιστα !!! Ας φτασουμε και εμεις εκει και μετα βλεπουμε...Οσοι λενε οτι καινε lpg οσο και η βενζινη(ειτε με υγρο ειτε με αεριο ψεκασμο) ή κατι δεν μετρανε καλα, ή οντως και εχουν προβλημα, ή καινε και βενζινη παραλληλα ή....εχουν παραισθήσεις....
Υγραεριοκίνηση!