-
Ο χρήστης gerodimos k έγραψε:
Καλημέρα σας.
Έχω το golf 3 του 92. Χιλιόμετρα 353.000 έως σήμερα. Το αγόρασα καινούριο και ακόμη το έχω σε καλή κατάσταση. Κινητήρας δεν έχει ανοίξει έως τώρα. Λαδάκι βέβαια καίει ελαφρώς.
Έβαλα LOVATO ψεξασμού μονού σημείου με πνεύμονα και εγκέφαλο. Πάει μια χαρά. Είμαι πάνω στην ρύθμιση στα 3000 χιλιόμετρα, θα το πάω την δευτέρα. Το μόνο πρόβλημα που έχει είναι ότι στο απότομο φρενάρισμα π.χ σε φανάρι στο ρελαντί καθώς πέφτουν οι στροφές του βυθίζονται στιγμιαία και επανέρχονται.
Λαδιέρα γιοκ. Μου είπε ότι δεν χρειάζεται καν λαδιέρα αυτό το μοντέλο.
Βέβαια με το λαδάκι που καίει η μηχανή του, δεν πιστεύω και εγώ ότι θα έχω πρόβλημα.Έχω διαβάσει όλες τις 385 σελίδες του θέματος έως να πάρω την απόφαση να βάλω υγραέριο.
Το θέμα το παρακολουθώ τον τελευταίο μήνα που έκανα την μετετροπή.ΕΊδωμεν. Στην πορεία τα νεώτερα.
Αυτό που σου είπε ο εγκαταστάτης σου, είναι κουταμάρα, το λέει η LOVADO!!!....
Βεβαία το ότι ‘τσιμπάς’ λαδάκια, βοηθά σχετικά. Πρέπει να λάβεις όμως υπόψη σου, ότι το μηχανόλαδο καιγόμενο, βγάζει καπνό διότι καίγετε. Τα εναιωρήματα κατά την καύση, δημιουργούν πρόβλημα στον καταλύτη. Αντίθετα το λιπαντικό για την λαδιέρα, έχει υψηλό σημείο καύσης, και δεν βγάζει καπνό. Είναι ΙΔΙΚΟ.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Το πλούσιο. Αρκεί να μιλάμε για το ίδιο φορτίο και το σωστό αβάνς για κάθε μίγμα. Υπό συνθήκες λάθους αβάνς (όπως πχ στις μετατροπές υγραερίου), φτωχαίνοντας το μίγμα σε κάποιες στροφές θα δεις μείωση θερμοκρασίας γιατί ταιριάζει καλύτερα στο λάθος αυτό αβάνς. Αυτό συμβαίνει κυρίως στις ψηλές στροφές που το υγραέριο καίγεται πιό γρήγορα, οπότε αν φτωχύνεις το μίγμα, το αναγκάζεις να καίγεται πιό αργά και να ταιριάζει καλύτερα στο λάθος αβάνς. Το ανάποδο συμβαίνει στις χαμηλές στροφές, το υγραέριο καίγεται πιό αργά, οπότε για να το επιταχύνεις πρέπει να το κάνεις πιό πλούσιο για να το φέρεις πιό κοντά στο αβάνς της βενζίνας.
Σε γενικές γραμμές, κάπου έχεις πιάσει το θέμα, κάλε μου φίλε. Το αβανς που έχει ο χάρτης ενός εργοστασιακού εγκεφάλου, σχεδιάζετε με ελλειπτικό καμπυλόγραμμο. Έτσι άλλωστε κάνουμε στα αγωνιστικά που ψάχνουμε για πλήρη εκμετάλλευση στο επί πλέον ‘μαμ’ που δίνουμε. Κατά συνέπια, λάθος για το αέριο θα είναι και στο ρελαντί, και στης 5500 στροφές. Εδώ οι εγκαταστάτες, μην ξέροντας να κάνουν τίποτα άλλο, φτωχαίνουν το μίγμα, για να καίγετε μέσα στον κύλινδρο. Έτσι χάνουμε δύναμη, μα κερδίζουμε οικονομία. Στους πρόσθετους άγραφους εγκεφάλους, εάν ξέρουμε να τους ρυθμίσουμε ανάλογα της δομής του κινητήρα, έχουμε θετικότερα αποτελέσματα. Πρέπει όμως να μπορούμε να σπάμε τα εργοστασιακά ‘κλειδιά’ των εγκεφάλων του εργοστασίου, για να αντιγράφουμε την εργοστασιακή ρύθμιση, επί το γρηγορότερο. Οι εγκέφαλοι για το αέριο, που δύνονται από της φίρμες των κιτ, αυτό κάνουν, και είναι για συγκεκριμένα μοντέλα.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Επίσης έχω τις εξής απορίες. Στα αέρια έκχυσης σε τι θερμοκρασία οδηγείται το αέριο μετά τον πνεύμονα στην εισαγωγή? Στο περίπου δηλαδή. Γιατί ο πνεύμονας με τα νερά της μηχανής κυριολεκτικά βράζει αλλά το ίδιο συμβαίνει και στο αέριο?Επίσης εν τέλει το πλούσιο μείγμα ή το φτωχό μείγμα σε αέριο ψεκασμό οδηγεί σε μείωση θερμοκρασιών στον θάλαμο καύσης? Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα.
Ευχαριστώ
«Επίσης εν τέλει το πλούσιο μείγμα ή το φτωχό μείγμα σε αέριο ψεκασμό οδηγεί σε μείωση θερμοκρασιών στον θάλαμο καύσης? Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα.»
Και σίγουρα έχει διευκρινιστεί εδώ και πολλά χρόνια από τον τζαουλ!!!. Το καύσιμο αποδίδει δυναμική ενεργεία, μα και θερμική κατά την έναυση του. Σκοπός μα είναι νa περνούμε όσο το δυνατόν περισσότερο δυναμική ενεργεία αντί θερμική. Άλλωστε αυτό έχουμε επιτύχει με της λυχνίες ‘εκονομη’, που βάζουμε στα σπίτια μας. Το 100% ενέργεια δύναμης, είναι το ‘αεικίνητο’, 100 ενέργεια, 100 έργο!!!!..... όνειρο ακόμα.
Μειώνοντας το αέριο στο μίγμα, περνούμε μικρότερη θερμότητα, μα και δύναμη κύλισης του αυτοκινήτου. Ανεβαίνοντας το κόστος μια μετατροπής, κερδίζουμε μακροπρόθεσμα.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Φιλε lyggas να σε ρωτησω κατι.
προτιμάς τον τροπο που βγαζεις εσυ το συμπαιρασμα σου οτι το υγρης ειναι το λιγοτερο ζημιαρικο ( αν εχω καταλαβει τι εννοεις)ή
αυτοκινητο ιδιο με του οποιου ενδιαφερομενου φοραει το Χ συστημα επι ΧΧ.ΧΧΧ χλμ και δεν εχει κανει τσικ?? οποτε παει και βαζει το ιδιο, ακομα και στον ιδιο μαστορα ακόμα κι αν ειναι πρωτης γενιας που λεει ο λογος.. τι λες?
Αν έβλεπες από δύο ίδια αυτοκίνητα με διαφορετικά συστήματα, το ένα (με λιγότερα χλμ. χρήσης lpg από το άλλο) να παθαίνει ζημιά από την κεφαλή του κινητήρα έως τον καταλύτη, ενώ το έταιρο να συνεχίζει να γράφει γρήγορα χλμ. τί συμπέρασμα θα έβγαζες;
Θα μου πεις ότι είναι πολλές οι συνιστώσες και φυσικά θα συμφωνήσω. Αν έβλεπες όμως το ίδιο έργο να ξαναπαίζεται δεν θα ήσουν περισσότερο προβληματισμένος; Εγώ πάντως επειδή δεν έχω μηχανολογικές γνώσεις θα 'έμπαινα στη μπρίζα'.'lyggas'
-
«Ερώτηση προς κ. Αντώνη. Τι μάρκα λάδι βάζετε στην λαδιέρα και θεωρείται σαν πιο καλό? Υπάρχουν αρκετά: Flashlube, ERC Premium & Special, v-Lube, JML, Protec ίσως κάποιο άλλο? Επίσης το σημείο εισόδου στην πολλαπλή αμέσως μετά την πεταλούδα (ένα τρύπημα και όχι τέσσερα για κάθε κύλινδρο) πως το κρίνετε? Θα φτάνει άραγε καθόλου λάδι στον πιο απομακρυσμένο κύλινδρο ή θα καίγεται στην πιο κοντινό όλο?»
Αυτό που μου δίνει την μεγαλύτερη προμήθεια!!!!......
Σε καμία περίπτωση δεν θα πω η θα γράψω την μάρκα. ΣΑΣ σέβομαι και ΣΑΣ εκτιμώ, και δεν θα το κάνω μαγαζάκι μου εδώ μέσα. Αυτό δε το κάνω, με γνώμονα ότι σε κάθε εξέλιξη ενός λιπαντικού, (και σε άλλα πράγματα), ο πρώτος που το αγοράζει, είναι η αντιπολίτευση!!!. Κατά συνέπια όλα είναι σχεδόν ίδια. Εάν πέσει στην αντίληψη μου, ότι ένας κλέβει συστατικά, τότε και μόνον τότε θα τον κάνω ‘ρόμπα’. Αυτό αποδεικνύετε στατιστικά «…και το θύμα ο πελάτης….». κατά συνέπια μην ψάχνεσαι. Οι μάρκες που παρέθεσες είναι καλές. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ. Αγόρασε από όποιον πουλά λογικότερα, και έχει πρακτικότερη συσκευασία.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
«Θέλετε άλλη μια παράμετρο? Πόσα αυτοκίνητα έχουν LPG? Πόσα 4ης και πόσα 5ης? Σίγουρα σε ποσοστά η διαφορά είναι χαοτική. Άρα σίγουρα περισσότερες βλάβες θα προκύψουν στα 4ης. Να πάω παραπέρα? Τα 5ης τα βάζουν πολύ λιγότεροι που είανι πιστεύω καλύτεροι σε γενικές γραμμές εγκαταστάτες->Σίγουρα αν ίδιοι εγκαταστάτες σε πολλά έβαζαν 4ης και το ρύθμιζαν σωστά δεν θα υπήρχαν προβλήματα. Όπως σίγουρα οι εγκαταστάτες συστημάτων 4ης γενιάς είναι λιγότερο καταρτισμένοι.»
Τα μέχρι 4ης , είναι 70 περίπου /100.
Έναν τεχνίτη 4ης, μπορώ να τον εκπαιδεύσω για της ρυθμίσεις σε ένα απόγευμα. Στο 5ης , θέλει αρκετές ώρες και βαρύτερο εξοπλισμό.
Μα οι βλάβες δεν είναι ντε και καλά από τα συστήματα και τους εγκαταστάτες. Ναι μετρά το σύστημα και η ενημέρωση του εγκαταστάτη. Μα το να πηγαίνεις με 1500 στροφές με αέριο, είναι καλύτερα να πηγαίνεις με 4500 στροφές!. 2500 – 4000 είναι καλά. Όπως και να ‘τσακώνεσαι’ με τον λεβιέ στης ανηφόρες είναι σωστό.
Σίγουρα οι 4ης , Έχουν στα χέρια τους λιγότερα μέσα, μα ευκολότερη ρύθμιση.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
@ lyggas
καταλαβαινω πως το εννοεις και προφανως ειναι γενικά μιλωντας σωστο οτι ενα 5ης ειναι καλυτεροΟΜΩΣ
at the end of the day που λενε μιλαμε για το δικο μου ( του καθενος εννοω ) μοτερ και ποσος με ( ή θα επρεπε ) με απασχολει πιο συστημα ειναι καλυτερο ως τεχνολογία..
να το πω αλλιως αν το δικο μου μοτερ για καποιους ΧΨΖ λογους καταστρεφεται με 5ης ( λεμε ) δε παει να ειναι καλυτερο γενικώς εγω ΠΡΕΠΕΙ να βαλω 4ης
δε ξερω αν το ειπα καλυτερα τωρα.Απο κει και περα για τις λαδιερες δεν μπορω να καταλαβω την διαμαχη. Πραγματικά. Αχρειαστος παραγοντας ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ασφαλειας??? Γιατι οχι???
ειναι σα να λεμε οτι οκ σπιτι μας δε βαζουμε ρελε διαρροης γιατι ο ηλεκτρολογος ηταν γατουλας εβαλε τα σουπερ ντουπερ υλικά και τα εκανε ολα τζαμι και δε προκειτε να εχουμε προβλημα ...
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Τα μέχρι 4ης , είναι 70 περίπου /100.
Έναν τεχνίτη 4ης, μπορώ να τον εκπαιδεύσω για της ρυθμίσεις σε ένα απόγευμα. Στο 5ης , θέλει αρκετές ώρες και βαρύτερο εξοπλισμό.Κυρ-Αντωνη, εξηγησε μου σε παρακαλω γιατι τα 5ης ειναι πιο...''μπελελιδικα'' ? Εγω τα αντιθετως νομιζα οτι ειναι πιο ''ευκολοφορετα''...
Ο εγκεφαλος στα 5ης δεν ειναι που ΔΕΝ χρειαζεται προγραμματισμο αλλα περνει τιμες απο τον μαμα εγκέφαλο χωρις να θελεις να ρυθμισεις τον εγκεφαλο lpg με lap-top ? Αρα και πιο ευκολο ?
-
«Εν τέλει ακούω συνεχώς σπασμένους κινητήρες με 1ης, 2ης, 3ης 4ης. Υπάρχουν στοιχεία χειροπιαστά? Αυτός με τάδε αμάξι με τόσα κλμ με τέτοιο σύστημα με χωρίς λαδιέρα πηγαίνοντας η όχι στους κόφτες έπαθε την τάδε βλάβη που κόστισε τόσα η επισκευή της. ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω δεν υπάρχουν. Συνεπώς ας αναλάβει κάποιος να μαζέψει τα παραπάνω στοιχεία και πρώτος θα παραδεχτώ ότι πράγματι με σοβαρά στοιχεία που δεν επιδέχονται στατιστικού λάθους έχει δίκιο.»
Μην ψάχνεις με το 100% δια χειροπιαστά, εδώ μέσα. Έχω διαβάσει παραθέσεις, που δεν είναι δυνατόν να έχουν γίνει……
Χωρίς λαδιέρα, στατιστικά….. είναι η πρώτη μ@λ@κι@.
Θέλουμε οικονομία και πάμε στους κόφτες?.... δεύτερη μ@λ@κι@.
Στατιστικά γίνονται επί ομοειδών πραγμάτων, εδώ οι νοοτροπίες διίστανται κραυγαλέα!!!!.
Κινούμενοι σε επίπεδα ατεκμηρίωτης λογοτεχνικής μακακιας, και γράφοντας ορισμένοι, προσπαθώντας για το μαγαζάκι τους, η φορώντας τα φτερά του παπαγάλου, μόνον κατόπιν λογικής και ώριμης σκέψης, μπορείς να πάρεις απόφαση.
Σίγουρα μην ορκίζεσαι για την ικανότητα όλων που βάζουν 5ης. Τα πράγματα είναι δυσκολότερα, και οι αστοχίες περισσότερες. Να δούμε εάν βοηθήσει η ‘διαπίστευση’.
Το να «τύχει καλοπροαίρετης κριτικής και σχολιασμού» δεν ξέρω!!!.... μα για μένα ήταν έναυσμα έτι περισσότερο επιμόρφωσης του συνόλου. ΓΡΑΦΕ.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
«Κυρ-Αντωνη, εξηγησε μου σε παρακαλω γιατι τα 5ης ειναι πιο...''μπελελιδικα'' ? Εγω τα αντιθετως νομιζα οτι ειναι πιο ''ευκολοφορετα''...
Ο εγκεφαλος στα 5ης δεν ειναι που ΔΕΝ χρειαζεται προγραμματισμο αλλα περνει τιμες απο τον μαμα εγκέφαλο χωρις να θελεις να ρυθμισεις τον εγκεφαλο lpg με lap-top ? Αρα και πιο ευκολο ?»
Η ‘κούραση’ της τοποθέτησης, είναι ευκολότερη στα 4ης , εξου και τα περισσότερα χρήματα στην εγκατάσταση 5ης .
Το σύστημα παίρνει ενδείξεις, από τον μάμα εγκέφαλο, δεν πιάνει το 100%. Εκεί μετρά η γνώση του εγκαταστάτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
«να το πω αλλιως αν το δικο μου μοτερ για καποιους ΧΨΖ λογους καταστρεφεται με 5ης ( λεμε ) δε παει να ειναι καλυτερο γενικώς εγω ΠΡΕΠΕΙ να βαλω 4ης
δε ξερω αν το ειπα καλυτερα τωρα.Απο κει και περα για τις λαδιερες δεν μπορω να καταλαβω την διαμαχη. Πραγματικά. Αχρειαστος παραγοντας ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ασφαλειας??? Γιατι οχι???»
Η λέξη καλύτερο δεν έχει αντικειμενικό υπόβαθρο και για την περίπτωση σου. Αυτή μελετάτε και μπαίνει το καλύτερο για εσένα.
«Απο κει και περα για τις λαδιερες δεν μπορω να καταλαβω την διαμαχη. Πραγματικά. Αχρειαστος παραγοντας ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ασφαλειας??? Γιατι οχι???
ειναι σα να λεμε οτι οκ σπιτι μας δε βαζουμε ρελε διαρροης γιατι ο ηλεκτρολογος ηταν γατουλας εβαλε τα σουπερ ντουπερ υλικά και τα εκανε ολα τζαμι και δε προκειτε να εχουμε προβλημα ...»
Δεν είναι θέμα διαμάχης, προσπαθούν να με μειώσουν σκεπτόμενοι λάθος. Δεν είναι αχρείαστος παράγοντας, μα παράγοντας επιβιώσεις του κινητήρα. Το αέριο το θεωρώ ‘δάχτυλο’ για λογούς οικονομικής ασθένειας, όπως στον προστάτη…. Χρειάζεται βαζελίνη……
Ο σουπερ ντουπερ ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης που δεν σου βάζει ρελε ηλεκτροπληξίας, είναι μ@λ@κ@ς!!!!..... Διότι η κινεζική μαλακιά που θα αγοράσεις για το σπίτι, μπορεί να έχει διαρροή, που θα σε στήλη αδιάβαστο…. Εδώ όμως μπαίνει για το εάν και εφόσον!.
Στην περίπτωση της λαδιερας διορθώνει συνεχώς την ατέλεια μιας ξηρής καύσης.
Και εδώ σταματώ προσωρινά, εγκαταλείποντας το μπαλκόνι μου επάνω στην θάλασσα, και την ενότητα, για να φτιάξω καλαμαράκια φρέσκα με σπανάκι…..
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Το σύστημα παίρνει ενδείξεις, από τον μάμα εγκέφαλο, δεν πιάνει το 100%. Εκεί μετρά η γνώση του εγκαταστάτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Κι εγώ λέω οτι αυτά ακριβώς ισχύουν στην περίπτωση των συστημάτων 4ης γενιάς.
ΟΧΙ στα συστήματα υγρού ψεκασμού. Αυτά δεν παίρνουν απλά ενδείξεις, επικοινωνούν με την εργοστασιακή ECU και λειτουργούν με αυτή, προσαρμόζοντας κατάλληλα τις παραμέτρους για σωστή λειτουργία με το υγραέριο σε όλο το φάσμα στροφών.
Κυρ' Αντώνη σε έχω ξαναρωτήσει αλλά απάντηση δεν έδωσες:
Έχεις δει (ή δουλέψει) σύστημα υγρού ψεκασμού; Αν ναι, σε τι αυτοκίνητο και ποιας εταιρείας ήταν το σύστημα... -
Μετα τις 2 τελευταιες σελιδες το προβλημα επιβεβαιωσης μαλλον οι 5ης το εχουν (και κυριως αυτοι που αντιμετωπισαν προβληματα) καθως μπηκες και εσυ στο τριπακι της αντιπαραθεσης φιλε lyggas. Λογικο, διοτι το να δινεις 1000 πολυτιμα ευρωπαϊκα παραπανω και να μη δουλευει ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ (παρα μετα απο 2-3 επισκεψεις στο συνεργειο) ειναι ενα θεμα.
Τελος παντων καλα και αξιοπιστα χιλιομετρα σε ολους να ευχηθω και καιρος να παρουμε κανενα τηλεφωνο για το θεμα της μη μειωσης τιμης λαινικης... Ετσι αλλωστε κρατησαμε και την τιμη στο 0,8 στις αρχες του χειμωνα, θελω να πιστευω...
-
Ο χρήστης dalamaidis έγραψε:
Τελος παντων καλα και αξιοπιστα χιλιομετρα σε ολους να ευχηθω και καιρος να παρουμε κανενα τηλεφωνο για το θεμα της μη μειωσης τιμης λαινικης...
Αυτό ξαναπέστο, μπας και οργανωθούμε γιατί η κοροϊδία πάει σύννεφο...
Ετσι αλλωστε κρατησαμε και την τιμη στο 0,8 στις αρχες του χειμωνα, θελω να πιστευω...
Μπα, δεν ήταν τα τηλεφωνήματα που κράτησαν την τιμή... μάλλον έμειναν ικανοποιημένοι από τα 15 λεπτά που έβγαζαν στο λίτρο, ενώ μάλλον γνώριζαν οτι δεν θα κατέβαζαν την τιμή το επόμενο καλοκαίρι για να κονομάνε από 20-25 λεπτά το λίτρο...
Υπενθυμίζω οτι με βάση τη διυλιστηριακή τιμή της Παρακευής, το κόστος με όλες τις επιβαρύνσεις, φόρους, τέλη, μεταφορικά, κλπ. διαμορφώνεται για τον πρατηριούχο της Αθήνας στα 57,5 λεπτά/λίτρο... ενώ η φθηνότερη τιμή στην Αθήνα είναι στα 77 λεπτά...
Στην Κομοτηνή που έχει τη φθηνότερη τιμή στην Ελλάδα, είναι στα 74,9 λεπτά και πάλι εννοείται οτι κερδίζουν αρκετά (αν και το κόστος εκεί είναι αυξημένο λόγω μεταφορικών).Στην έκθεση ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ 2011 (26 Μαΐου 2011, στο metro στο Σύνταγμα) όπου ενδεχομένως θα υπάρχει και η Ένωση Πρατηριούχων Υγραερίου Αυτοκινήτων Ελλάδος, καλό είναι να τους πούμε οτι αν δεν κατεβάσουν τις τιμές εκεί που πρέπει (κάτω από τα 70 λεπτά για το καλοκαίρι) θα ξεκινήσουμε τις διαμαρτυρίες προς κάθε κατεύθυνση...
-
Ο χρήστης rufous έγραψε:
Εδώ και ημέρες είχα αναμμένο λαμπάκι.
Σήμερα πήγα στην αντιπροσωπεία να το δουν κι ο υπολογιστής έβγαλε 'πεταλούδα γκαζιού'.
Έχει καμιά σχέση αυτό με την τοποθέτηση υγραερίου;
Τρία χρόνια τώρα λαμπάκι ουδέν. Όλα μετά την τοποθέτηση.
Έχει να κάνει μήπως γιατί τελευταία το μάρσαρα και το δοκίμαζα έντονα για τυχόν ρεταρίσματα;
Ευχαριστώ...Κάποιος μήπως κάποια απάντηση;
Ευχαριστώ... -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Στην έκθεση ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ 2011 (26 Μαΐου 2011, στο metro στο Σύνταγμα) όπου ενδεχομένως θα υπάρχει και η Ένωση Πρατηριούχων Υγραερίου Αυτοκινήτων Ελλάδος, καλό είναι να τους πούμε οτι αν δεν κατεβάσουν τις τιμές εκεί που πρέπει (κάτω από τα 70 λεπτά για το καλοκαίρι) θα ξεκινήσουμε τις διαμαρτυρίες προς κάθε κατεύθυνση...Χαχαχα.....
θα πεις στον πρατηριούχο να μειώσει την τιμή κάτω από 0,77 λεπτά
όταν ο ίδιος την κρατάει την τιμή στα 0,789..αν σου πώ και ποιος είναι θα γελάσεις και πιο δυνατά!
-
Επειδή ξέρω πολύ καλά ποιον εννοείς (τον κο Μπίρμπο αν δεν κάνω λάθος...) θέλω να δω τι θα έχει να μου απαντήσει για το τι κερδίζουν. Εδώ που έχουμε φθάσει, αφού δεν κρατάνε τα προσχήματα πρέπει ν' αρχίσουμε κι εμείς το δούλεμα και οτι άλλο μπορούμε μέσω του Υπουργείου.
Και το μαρτύριο της ...σταγόνας πρέπει να είναι σε καθημερινή βάση μέχρι να βάλουν μυαλό. -
μην λές ονόματα μπας και βγεί κανένα φαντασματάκι
-
https://spreadsheets0.google.com/ccc?hl ... n_US#gid=0
λοιπον μεχρι τωρα εκανα 2615 χιλιομετρα και κερδισα 133 ευρω
εχουμε ακομα μεχρι την αποσβεση... -
Ρε παιδιά μια ερώτηση,
Καινούριο εγκαταστημένο LANTI με λαδιέρα και όταν κατεβάζω από 5η σφυρίζει και με πάει βενζίνη.
Για να δουλέψει κανονικά απεμπλέκω manual το αέριο,
βγάζω το κλειδί και επαναεκκινώ, εμπλέκω manual αέριο και μετά οκ
Αν κατεβάσω από 5η ταχύτητα τσιμπώντας λίγο γκάζι όλα οκ.
Τι παίζει;
Υγραεριοκίνηση!