-
Στην σελιδα που φαινεται στην υπογραφη μου εβαλα και τις υπολοιπες φωτο απο την τοποθετηση του συστηματος στο αυτοκινητο μου.
Μεχρι τωρα εχω κανει γυρω στα 600 χλμ.Πρωτες εντυπωσεις απλως καλες(για την ωρα)και αυτο επειδη εχουμε καποια(αναμενομενα)προβληματακια,λογω του υπερευαισθητου εγκαφαλου.Η εκκινηση του κινητηρα γινεται αμεσως ειτε ειναι κρυος,ειτε ζεστος,χωρις το προβλημα πολλων αλλων συστηματων οταν σβηνει το μοτερ ζεστο με υγραεριο.Απο το ρελαντι εως τις 3000 στροφες λειτουργει οπως η βενζινη και απο εκει και πανω 'χανει'σε αισθηση και αποδοση,σε σχεση με την βενζινη.Αναμενομενο και αντιμετωπισιμο.
Αναμενομενο,γιατι το συστημα στην πρωτη φαση λειτουργιας που βρισκομαστε τωρα(μεχρι τα πρωτα 800-1000 χλμ ή αλλιως αυριο που θα το παω για επανελεγχο-επαναπρογραμματισμο)λειτουργει με καρμπον αντιγραφη τον εγκεφαλο του αυτοκινητου και σε συνδιασμο με την μικροτερη θερμοδυναμικη αποδοση του υγραεριου,υπολειπεται στην τελικη δυναμη που αποδιδει.Αυτο φροντιζει να μου το δειχνει και ο εγκεφαλος του αυτοκινητου με το λαμπακι του κινητηρα και τους κωδικους που βγαζει,οι οποιοι(τρεις διαφορετικοι μεχρι τωρα)ολοι αφορουν φτωχο μειγμα.Παρολα αυτα με το OBDkey δεν ειδα διαφορες στις θερμοκρασιες καυσαεριων,που σημαινει οτι ειναι μικρες οι διαφορες και οι ρυθμισεις που χρειαζονται να γινουν.Το check engine αναψε τρεις φορες ολο και ολο,μην φανταστειτε να τρελλαινεται το αυτοκινητο και να μενει,ετσι?
Αντιμετωπισιμο,γιατι με σωστο διαβασμα των κωδικων(για αυτο επελεξα η τοποθετηση να γινει σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο της Mazda)και αναλογες ρυθμισεις(ειτε με αυξηση της πιεσης του υγραεριου ή της διαρκειας ψεκασμου ή της ποσοτητας ή οποια αλλη χρειαστει)θα ερθουν τα πραγματα στα ισια τους.Και πριν αρχισουν οι διαφορες φωνες,μην ξεχνατε οτι τα Mazda 3 εχουν εναν απιστευτα δυσκολο σε πειραγματα και μετατροπες εγκεφαλο(εχει 7 χρονια + στην αγορα,ενας δεν καταφερε να πειραξει τον εγκεφαλο ή να τον κανει να δουλεψει σωστα με παραλληλο),οποτε ηταν αναμενομενο τετοιες 'παιδικες'ασθενειες.
Αν με ρωτησετε γιατι δεν το ρυθμισε απο την αρχη πιο πλουσιο,η απαντηση ειναι για να ξερουμε σε ποιο ευρος στροφων εχουμε θεμα(αν ειχαμε,που ειχαμε τελικα),ωστε να ρυθμιστουν εκεινες οι στροφες και οχι π.χ οι χαμηλες που το αμαξι λειτουργει μια χαρα.
Απο καταναλωση εκανα ενα γεμισμα μεχρι τωρα και πηρε 25 λιτρα μονο ή 21 ευρω(χρειαζονται 4-5 γεμισματα μεχρι να φυγει ολος ο αερας μεσα απο την δεξαμενη)και εχω κανει 260 χλμ(εντος και εκτος πολης)και τωρα αναψε το λαμπακι για 1/4 υπολοιπο υγραεριου.Υπολογιζω οτι μεχρι τα 300 χλμ θα εχει αδειασει τελειως,οποτε μιλαμε για 9 και κατι λιτρα ανα 100 χλμ.Ειναι χαμηλη καταναλωση για τα δεδομενα του κινητηρα μας και του υγραεριου.Η αυξημενη καταναλωση που εχει κατα μεσο ορο η υγραεριοκινηση ειναι 15-20%.Οποτε με την σωστη ρυθμιση του συστηματος υπολογιζω 10-10,5 λιτρα ανα 100 χλμ.Ειδωμεν....... -
Ο χρήστης doukias έγραψε:
ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΑΔΩΤΗΡΙΑ.
Που εισαι ρε ψυχή εσυ ??? Χαθηκες φιλε
Κανε κανα ποστ.....
Τέρμα η εκκίνηση με βενζίνη
Η υγραεριοκινηση δινει εδω και πολυ καιρο ενα αντιστοιχο,το ICOM JTG HP. http://www.ygraeriokinisi.gr/fsi.html
Σα να αργησε λιγο η prins.... (σε πειράζω φιλαρακι... )
Το θέμα είναι γνωστό και το έχω και εγώ καθώς και ένα ρενο που έχω ! Αυτό γίνετε γιατί όταν σβήνεις τον κινητήρα παραμένει λίγο υγραέριο στα σωληνάκια από τα μπεκ μέχρι στην εισαγωγή του αέρα ! Βάζοντας μπροστά το πρωί έχει εκτονωθεί όλο το υγραέριο που έχει απομείνει σε αυτά με αποτέλεσμα να έχεις πλούσιο καύσιμο κατά την εκκίνηση του κινητήρα μιας και εκείνη την στιγμή δουλεύουν και τα μπεκ τις βενζίνης ! Όσο πιο μικρή είναι η απόσταση από την εισαγωγή τόσο καλύτερη εκκίνηση κάνεις αλλά αυτό δεν είναι εφικτό σε όλα τα αυτοκίνητα ! Μέσα στα μαύρα σωληνάκια υπάρχουν μικρότερης διατομής νάιλον σωληνάκια σε μένα ήταν και ένα ραγισμένο και τώρα θα το αλλάξω για να δω πως πάει !
Matheo, τα ιδια μου εκανε αλλα γιατι ειχε φτωχο καυσιμο. Οταν το διόρθωσα, περνει αμεσως....
Αν δεν φταιει το σωληνακι που ειπες, κοιτα μηπως θες ρύθμιση -
«Αύξηση κατανάλωσης λόγω θερμογόνου δύναμης 31.845/25.300 = 1,2587
Τί σημαίνει αυτό; Ότι 1 λίτρο βενζίνης έχει 25,87% περισσότερη ενέργεια από 1 λίτρο υγραερίου. Και επειδή στα πρατήρια αγοράζουμε τα καύσιμα με το λίτρο, στην περίπτωση του υγραερίου αγοράζουμε λιγότερη ενέργεια σε σύγκρισή με την βενζίνη.
Άρα το αμάξι μας πρέπει να κάψει παραπάνω λίτρα υγραερίου για να ισοσταθμίσεί αυτή την διαφορά στην ενέργειας με την βενζίνη. Αυτός είναι και ο λόγος που παρατηρούμε αύξηση στην κατανάλωση στα αμάξια με υγραεριοκίνηση.»
Αδιάψευστη, όσο και εμπεριστατωμένη η παράθεση.
Κάθετα διαψεύδει παραθέσεις του ιδους: «καίω τα ίδια λίτρα βενζίνης και αέριο»!!!!……. « καίω λιγότερο αέριο από βενζίνη»!!!!.... «δεν έχασα καθόλου δύναμη»!!!.....
Αναπτύσσετε όμως και μια άλλη παράμετρος….
Μιλάμε για κόστος ανά λίτρο, και γραφούμε ότι είναι ‘τόσο’ % φθηνότερο το αέριο. Μα συγκρίνουμε μη ομοειδή καύσιμα!.
Η θερμαντική ικανότητα τους δεν είναι ίδια. Ένα λίτρο αέριο 0,90 λεπτά 0,9:25,300=0,0355731. Κόστος /θερμίδα.
Ένα λίτρο βενζίνη 1,6ε 1,6:31,845= 0,0502433. Κόστος/θερμίδα Όπως σωστά παραθέτει ο φίλος, 25,87% φθηνότερη η βενζίνα , εάν πωλούντο στην ίδια τιμή.
Ένας κινητήρας, σχεδιασμένος για βενζίνη, οπού και μετράτε η απόδοσης του σε δύναμη , με βάση στατιστικά τοιχία, χάνει 5,73 της απόδοσης του με αέριο. Υπάρχει και μεγαλύτερη απόκριση, μα και μικρότερη,( ανάλογα τον κινητήρα). Κατά συνέπια στην ενεργειακή απόδοση της βενζίνας, πρέπει να προσθέσουμε και το 5,73 (μέση τιμή) 25,87+5,73=31,6% μεγαλύτερη απόδοση κατά λίτρο βενζίνης από αέριο.
Κατά συνέπια το κόστος ενεργειακά του αεριού / λίτρο, στην ουσία είναι 100+31,6Χ0,90ε=1,1844ε.
Πάλη συμφέρει η χρίσης του αεριού 1,1844ε με 1.6ε η βενζίνη.
Δεν παίρνω καμιά άλλη παράμετρο, όταν υπάρχει λιπαντήρας, και η εγκατάσταση είναι σωστή. 11 mail στον προσωπικό μου λογαριασμό, που πήρα από το βράδυ του Σαββάτου και μέχρι σήμερα, δεν με έπεισαν ότι οι εγκαταστάσεις είναι αγγελικά πλασμένες!!!.... και σίγουρα στον προσωπικό μου λογαριασμό, δεν υπάρχουν ψευδώνυμα….. εγώ διατηρώ το απόρρητο.
Έκανα μερικά τηλεφώνα, και κλίσαμε ραντεβού, για να δούμε από πλευράς σωματίου και υπουργείου, να λυθεί το εν λόγο πρόβλημα, το οποίο τείνει να πάρει μορφή ‘μάστιγας’ στο αντικείμενο. Υπάρχουν σχόλες εγκαταστατών αεριού θεωρητικές, που με μια υποχρεωτική πρακτική εκπαίδευση, θα περνούν διαπίστευση, για να ανοίξουν ανάλογες επιχειρήσεις, η να προσθέσουν διεργασίες στα Ίδη υπάρχοντα συνεργεία ηλεκτρολόγων η μηχανικών. Βομβαρδίζαμε τα υπουργεία, για να κάνουν κινήσεις, που νομοθετικά θα έλυναν το πρόβλημα. Τώρα άρχισε να διαφαίνεται φως.
Θυμόμαστε που εδώ και πολύ καιρό φώναζα φεεεετααααα?..... τώρα καταλάβατε γιατί φώναζα!.
Να φωτογραφίζετε της εγκαταστάσεις που σας κάνουν, και σε ένα χαρτί να γράφετε τα προβλήματα σας. Είναι ένα όπλο για να μπορέσετε να αμυνθείτε απέναντι σε ασυνειδήτους. Προσπαθώ να δημιουργήσω επιτροπή έλεγχου καταγγελιών, από έμπυρους γνώστες του αντικειμένου.
Antonis-team.
ΥΓ. διορθώσετε εάν έκανα λάθος στους υπολογισμούς!!!!.... -
για σας παιδιά είμαι καινούργιος αλλά με αυτά που διάβασα έγινα παλιός και έξαλλος , τι πράγματα είναι αυτά ρε........!!!!!!!!! να θέλει ο εγκαταστατης κ μπιρμπος πως στο καλό τον λένε να κάνει μηνύσεις επειδή όπως φαινετε έχει κάνει μαλα......ες στον άνθρωπο δεν φτάνει που του έκανε κακή δουλειά ζητάει και τα ρέστα . τι να πει κανείς στην ελλαδα σκατά είναι όλα περνουν ενα χαρτί όλοι και το παίζουν μαστορια άντε τώρα να βρεις κάποιων που να μου κάνει καλή δουλειά στο αυτοκίνητο μου .παντοσ ντροπή σε αυτών που δεν παραδέχεται και δεν επιδιορθώνει το λάθος του.
-
Ο χρήστης rufous έγραψε:
Κύριε Αντώνη, μπορείς σε παρακαλώ να μου απαντήσεις στις εξής δύο ερωτήσεις που με απασχολούν;- Κάποιοι λένε ότι η λαδιέρα μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα στον καταλύτη ή άλλα μέρη. Ισχύει κάτι τέτοιο;
- Ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός σταγόνων ανά λεπτό για έναν μέσο ατμοσφαιρικό κινητήρα; (ελπίζω να μην είναι αφελής η ερώτηση).
Ευχαριστώ...
Φίλε μου παραμύθια!!!.... και 800 γραμμάρια / 100κμ, δεν ενοχλούν τον καταλύτη.
Εδώ μιλάμε για 1 σταγόνα ανά 20 δευτερόλεπτα, για μέχρι 1400cc. 3 σταγόνες το λεπτό. Για μια μέση ωριαία ταχύτητα 100κμ/ωρα, θα πέσουν 180 σταγόνες!!!, 1,44 ml στα 100 κμ!. Ανάλογα και όταν τα cc του κινητήρα μας ανεβαίνουν, μπορούμε να φτάσουμε την ενστάλαξη και μέχρι 9 σταγόνες / 20’’ για θηρία!!!.
ΣΗΜΕΙΩΣΕ ότι το λιπαντικό για την περίπτωση, είναι ιδικό. Με πολύ μεγάλη λιπαντική ικανότητα, και χωρίς να καπνίζει….
Στην διάθεση σου…. για πληροφορίες. Σωστός mod?, σωστός…….
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Κυρ Αντωνη τα σεβη μου. Να'σαι καλα, που τα χρονια εμπειριας σου τα διαθετεις για να βοηθας και να ξεστραβωνεις... Δεν ειναι πολλοι με τα χρονια σου που θα εκαναν το ιδιο...αναπαυονται πλεον στις δαφνες τους....
Αν και δεν συμφωνω παντα με ολα οσα λες, η γνωμη σου εχει παντα βαρος
-
προς antonis-team
σε ευχαριστω για τις πληροφοριες και το χρονο σου.
μηπως ομως η λαδιερα πρεπει να ειναι ετσι? http://www.flashlube.com/en/products/el ... r-kit.html
δηλαδη 4 αποληξεις για το λιπαντικο 1 σε καθε αυλο εισαγωγης.
αν εχεις χρονο μου λες πως απο μια αποληξη μοιραζετε ισοποσα το λιπαντικο στους αυλους?
για το lpg εχουμε 4 μπεκ.φιλικα
-
Ο χρήστης kopritis έγραψε:
Τωρα ως πρως την καταναλωση στο δικο μου σαραβαλο.
9,00 -10,00litra με υγραεριο (εντος ) 7,5- 8.5litra με βενζινη
Καλα ειναι .......Αργοτερα που ο κινητηρας θα γινει σοβρακο θα καιει συγουρα περισσοτερο
Τοτε θα εχουν βγει ηλεκτρικα που θα κανουν με μια φορτιση 1000χλμτωρα τι αυτονομια εχεις;
γνωστοσ μου που ρωτησε τον διαβεβαιωναν πως αν το κανει υγραεριο θα εχει αυτονομια για 700-1000 χιλιομετρα
ξεχασε να ρωτησει αν εννοουσαν με μαγνητακι η χωρις
Με βενζινη περιπου 850χλμ (το ρεζερβουαρ ειναι 65λιτρα) και υγραεριο αλλα 450χλμ(μπουκαλα 48λιτρα)
Συνολο 1300χλμ χωρις σπασιματα -
Ο χρήστης dim63 έγραψε:
προς antonis-teamσε ευχαριστω για τις πληροφοριες και το χρονο σου.
μηπως ομως η λαδιερα πρεπει να ειναι ετσι? http://www.flashlube.com/en/products/el ... r-kit.html
αν εχεις χρονο μου λες πως απο μια αποληξη μοιραζετε ισοποσα το λιπαντικο στους αυλους?
Είναι πολύ ωραίο εξάρτημα!!!.
Η λαδιερα ρίχνει σταθερά το λιπαντικό, μα οι αυλοί ρουφάνε μόνο εναλλάξ, όταν ανοίγει η βαλβίδα εισαγωγής του εν λόγο αυλού. Σίγουρα για τον κινητήρα της φωτώ, είναι ιδανική η λαδιερα, μα και ακριβότερη από μια κινεί λαδιερα. Σίγουρα μια κοινή μπαίνει όταν ο κινητήρας έχει mono poid.
ΑΝΤΩΝΗΣ -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
προς antonis-team
σε ευχαριστω για τις πληροφοριες και το χρονο σου.
Είναι πολύ ωραίο εξάρτημα!!!.
Η λαδιερα ρίχνει σταθερά το λιπαντικό, μα οι αυλοί ρουφάνε μόνο εναλλάξ, όταν ανοίγει η βαλβίδα εισαγωγής του εν λόγο αυλού. Σίγουρα για τον κινητήρα της φωτώ, είναι ιδανική η λαδιερα, μα και ακριβότερη από μια κινεί λαδιερα. Σίγουρα μια κοινή μπαίνει όταν ο κινητήρας έχει mono poid.
ΑΝΤΩΝΗΣmono poid? ψεκασμος μονου σημειου?
-
Ναι αυτό εννοεί
-
Κύριε Αντώνη, μπορείς σε παρακαλώ να μου απαντήσεις στις εξής δύο ερωτήσεις που με απασχολούν;
- Κάποιοι λένε ότι η λαδιέρα μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα στον καταλύτη ή άλλα μέρη. Ισχύει κάτι τέτοιο;
- Ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός σταγόνων ανά λεπτό για έναν μέσο ατμοσφαιρικό κινητήρα; (ελπίζω να μην είναι αφελής η ερώτηση).
Ευχαριστώ...
Φίλε μου παραμύθια!!!.... και 800 γραμμάρια / 100κμ, δεν ενοχλούν τον καταλύτη.
Εδώ μιλάμε για 1 σταγόνα ανά 20 δευτερόλεπτα, για μέχρι 1400cc. 3 σταγόνες το λεπτό. Για μια μέση ωριαία ταχύτητα 100κμ/ωρα, θα πέσουν 180 σταγόνες!!!, 1,44 ml στα 100 κμ!. Ανάλογα και όταν τα cc του κινητήρα μας ανεβαίνουν, μπορούμε να φτάσουμε την ενστάλαξη και μέχρι 9 σταγόνες / 20’’ για θηρία!!!.
ΣΗΜΕΙΩΣΕ ότι το λιπαντικό για την περίπτωση, είναι ιδικό. Με πολύ μεγάλη λιπαντική ικανότητα, και χωρίς να καπνίζει….
Στην διάθεση σου…. για πληροφορίες. Σωστός mod?, σωστός…….
ΑΝΤΩΝΗΣ.Κύριε Αντώνη μια ερώτηση σχετικά με την λαδιέρα
Στο manual της flashlube λέει να ρυθμιστεί να ρίχνει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ανά λεπτό (συγκεκριμένα 12 σταγόνες ανά λεπτό!!!). Οι 3 σταγόνες ανά λεπτό δεν είναι εξαιρετικά λίγες?
Ανδρέας
-
ξερει κανεις ποσο ζυγιζει 1 λιτρο απαυτο το υγραεριο σε γραμμαρια;
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Κυρ Αντωνη τα σεβη μου. Να'σαι καλα, που τα χρονια εμπειριας σου τα διαθετεις για να βοηθας και να ξεστραβωνεις... Δεν ειναι πολλοι με τα χρονια σου που θα εκαναν το ιδιο...αναπαυονται πλεον στις δαφνες τους....Αν και δεν συμφωνω παντα με ολα οσα λες, η γνωμη σου εχει παντα βαρος
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Αυτός που έχει θεωρητική και πρακτική γνώση, και δεν την διαθέτει σε όσους την έχουν ανάγκη, τσάμπα την απόκτησε!!!..... θα την πάρει μαζί του…… 100Χ 0 =0!!.
Μα σε βλέπω και εσένα που τρέχεις και χαίρομαι. Μα σήμερα είμαι έξτρα χαρούμενος διότι μαζί μας είναι η Κατερίνη Χ2!!!!!.... που είχα επιθυμήσει. Δυο άνθρωποι που τα μάτια τους είναι συνδεδεμένα με το μυαλό τους που είναι σκεπτόμενο και ξέρει να κρίνει. Θα τους δω την εποχή του Ακρόπολης!!!!.
Θα παρακαλούσα όταν φεύγουμε από εδώ μέσα, τουλάχιστον οι δυο μας, να έχουμε συμφωνήσει. Δεν έχω το αλάθητο του ΠΑΠΠΑ!!.
Και μπορεί καινούργια πράγματα να ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΙΓΕΙ, όπως και να ξέχασα κάποια παλιότερα. Διόρθωνε με. Προστατεύεις το προφίλ μου, ευχαριστώ.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
«Στο manual της flashlube λέει να ρυθμιστεί να ρίχνει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ανά λεπτό (συγκεκριμένα 12 σταγόνες ανά λεπτό!!!). Οι 3 σταγόνες ανά λεπτό δεν είναι εξαιρετικά λίγες?
Ανδρέας»
Αντρέα μου, το κάθε λιπαντικό, πρέπει να το χρησιμοποιούμε όπως ο κατασκευαστής ορίζει. Η flashlub λέει 4 σταγόνες / 20’’. Διάβασε την δόση για τα κυβικά σου.
Ένας κινητήρας 1000cc και ένας κινητήρας 3500cc, δεν έχει της ίδιες επιφάνειες λίπανσης. Ρώτησε τους και μας λες και εμάς. Παντός η δοσολογία που σας ανάφερα, αφόρα λιπαντικό που χρησιμοποιώ εγώ, και για το οποίο με ενημέρωσαν από το εργοστάσιο. Σίγουρα τα λιπαντικά, στοχεύουν κάπου, που το τμήμα μελετών τους, καθορίζει. Λάθος μου που δεν έλαβα υπόψη αυτήν την παράμετρο. Δεν έπρεπε να κάνω αυτό το λάθος, συγγνώμη.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Kυρ Αντωνη, η ενσταση μου έγκειται στο γεγονος οτι αυτα περι λιπανσης βαλβιδων κτλ με τα γνωστα συστηματα, αφορα(προσωπικη αποψη) τα συστηματα αεριου ψεκασμου που τα εχεις φαει με το κουταλι και ξερεις.
Τα υγρου ψεκασμου ειναι αλλη ιστορια .... Περνει πολλη ανάλυση αλλα επιγραμματικά θα ηθελα να πω ακομα και οι ιδιες οι εταιριες εχουν απαγορευσει την λιπανση για αυτο το συστημα. Επιπλεον έχει στην πραξη αποδειχθει οτι απο θεμα θερμοκρασιων(εκει πιστευω ειναι η αιτια των φθορων) ειναι τεσταρισμενο και αποδίδει ιδιες ή ακομα και ελαφρως χαμηλωτερες στο χωρο καυσης.Ηθελα εδω και καιρο την γνωμη σου. Ευχαριστω
-
Ο χρήστης Nikolaras έγραψε:
ξερει κανεις ποσο ζυγιζει 1 λιτρο απαυτο το υγραεριο σε γραμμαρια;Πες 550g/L για να είσαι μέσα.
Σε υγρή μορφή. -
«Αύξηση κατανάλωσης λόγω θερμογόνου δύναμης 31.845/25.300 = 1,2587
Τί σημαίνει αυτό; Ότι 1 λίτρο βενζίνης έχει 25,87% περισσότερη ενέργεια από 1 λίτρο υγραερίου. Και επειδή στα πρατήρια αγοράζουμε τα καύσιμα με το λίτρο, στην περίπτωση του υγραερίου αγοράζουμε λιγότερη ενέργεια σε σύγκρισή με την βενζίνη.
Άρα το αμάξι μας πρέπει να κάψει παραπάνω λίτρα υγραερίου για να ισοσταθμίσεί αυτή την διαφορά στην ενέργειας με την βενζίνη. Αυτός είναι και ο λόγος που παρατηρούμε αύξηση στην κατανάλωση στα αμάξια με υγραεριοκίνηση.»
Αδιάψευστη, όσο και εμπεριστατωμένη η παράθεση.
Κάθετα διαψεύδει παραθέσεις του ιδους: «καίω τα ίδια λίτρα βενζίνης και αέριο»!!!!……. « καίω λιγότερο αέριο από βενζίνη»!!!!.... «δεν έχασα καθόλου δύναμη»!!!.....
Αναπτύσσετε όμως και μια άλλη παράμετρος….
Μιλάμε για κόστος ανά λίτρο, και γραφούμε ότι είναι ‘τόσο’ % φθηνότερο το αέριο. Μα συγκρίνουμε μη ομοειδή καύσιμα!.
Η θερμαντική ικανότητα τους δεν είναι ίδια. Ένα λίτρο αέριο 0,90 λεπτά 0,9:25,300=0,0355731. Κόστος /θερμίδα.
Ένα λίτρο βενζίνη 1,6ε 1,6:31,845= 0,0502433. Κόστος/θερμίδα Όπως σωστά παραθέτει ο φίλος, 25,87% φθηνότερη η βενζίνα , εάν πωλούντο στην ίδια τιμή.
Ένας κινητήρας, σχεδιασμένος για βενζίνη, οπού και μετράτε η απόδοσης του σε δύναμη , με βάση στατιστικά τοιχία, χάνει 5,73 της απόδοσης του με αέριο. Υπάρχει και μεγαλύτερη απόκριση, μα και μικρότερη,( ανάλογα τον κινητήρα). Κατά συνέπια στην ενεργειακή απόδοση της βενζίνας, πρέπει να προσθέσουμε και το 5,73 (μέση τιμή) 25,87+5,73=31,6% μεγαλύτερη απόδοση κατά λίτρο βενζίνης από αέριο.
Κατά συνέπια το κόστος ενεργειακά του αεριού / λίτρο, στην ουσία είναι 100+31,6Χ0,90ε=1,1844ε.
Πάλη συμφέρει η χρίσης του αεριού 1,1844ε με 1.6ε η βενζίνη.
................
Antonis-team.
ΥΓ. διορθώσετε εάν έκανα λάθος στους υπολογισμούς!!!!....Κύριε Antonis-team ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να παραθέσετε και να βελτιώσετε τους υπολογισμούς.
Προχωρώντας το έχουμε, για έναν ορίζοντα 100.000 χλμ:
(1,6 - 1,18) =0,42 € / λίτρο οικονομία
Για 8 λ /100 κατανάλωσης αυτοκίνητο, 8Χ0,42= 3,36 € /100 χλμ
Στις 100.000 χλμ.: 3,36χ1000= 3.360 € όφελος.
Μείον εγκατάσταση 4ης γενιας, κτεο, σέρβις έως 100.000 χλμ, κλπ: 2000 € τουλάχιστον.
Καθαρό κέρδος 1.360 €, στις 100.000 χλμ.Για αυτοκίνητα με υψηλές καταναλώσεις το κέρδος είναι ακόμη μεγαλύτερο.
Για οδηγούς που γράφουν τα 100.000 χλμ. σε λίγα χρόνια, επίσης συμφέρει.**Αλλά πρωτίστως συμφέρει για οικολογία **λόγω μειωμένων ρύπων, κάτι που δυστυχώς δεν μας το πλασάρουν (θα μπορούσε να υπάρχει σχετική επιδότηση, όπως γίνεται σε άλλες χώρες). Εδώ για να μας προσελκύσουν, μας υπόσχονται κέρδη 50%.
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΑΔΩΤΗΡΙΑ.
Που εισαι ρε ψυχή εσυ ??? Χαθηκες φιλε
Κανε κανα ποστ.....
Τέρμα η εκκίνηση με βενζίνη
Η υγραεριοκινηση δινει εδω και πολυ καιρο ενα αντιστοιχο,το ICOM JTG HP. http://www.ygraeriokinisi.gr/fsi.html
Σα να αργησε λιγο η prins.... (σε πειράζω φιλαρακι... )
Χμμ με τρώει ο κώλος μου δηλαδή η τσέπη μου με βλέπω στα Γιάννενα για αλλαγη απο prins VCI σε liquid direct παρα την αργοπορια των ολλανδων φίλε μου
-
«Στο manual της flashlube λέει να ρυθμιστεί να ρίχνει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ανά λεπτό (συγκεκριμένα 12 σταγόνες ανά λεπτό!!!). Οι 3 σταγόνες ανά λεπτό δεν είναι εξαιρετικά λίγες?Ανδρέας»
Αντρέα μου, το κάθε λιπαντικό, πρέπει να το χρησιμοποιούμε όπως ο κατασκευαστής ορίζει. Η flashlub λέει 4 σταγόνες / 20’’. Διάβασε την δόση για τα κυβικά σου.
Ένας κινητήρας 1000cc και ένας κινητήρας 3500cc, δεν έχει της ίδιες επιφάνειες λίπανσης. Ρώτησε τους και μας λες και εμάς. Παντός η δοσολογία που σας ανάφερα, αφόρα λιπαντικό που χρησιμοποιώ εγώ, και για το οποίο με ενημέρωσαν από το εργοστάσιο. Σίγουρα τα λιπαντικά, στοχεύουν κάπου, που το τμήμα μελετών τους, καθορίζει. Λάθος μου που δεν έλαβα υπόψη αυτήν την παράμετρο. Δεν έπρεπε να κάνω αυτό το λάθος, συγγνώμη.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Έστειλα μαιλ στην εταιρεία και περιμένω απόκριση. Επίσης στο manual λέει και ένα ακόμα τρόπο υπολογισμού της ποσότητας. 1 ml ανά 1 λίτρο καυσίμου. Άρα το ρυθμίσεις αρχικά και μετά τα πρώτα γεμίσματα κάνεις διορθώσεις.
Υγραεριοκίνηση!