-
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
εβαλα σημερα τα Tunup 164 (υγραεριο) και Tunap 163 (βενζινη). Θα τα βαζω καθε 10000 χλμ.
Οσοι εχετε ICOM JTG σαν εμενα οι 2 ανταπτορες που αγορασα απο το ebay δυστυχως δεν αρκουν. Κανουν για 4ης γεννιας. Απαιτειται ακομα ενας της ICOM που παρεμβαλεται μεταξυ φιαλής Tunap 164, ανταπτορας 4ης γεννιας και δεξαμενης υγραεριου.
Πηγα στον εγκαταστατη και μου το περασε αμεσως.Tο είχα επισημάνει και πιστεύω να βοήθησα. Το υγρό της βενζίνης από εδώ και πέρα μπορείς να το χρησιμοποιείς συνέχεια. Αν δεις τη συσκευασία αναγράφει ότι αρκεί για 80 λίτρα καυσίμου. Ετσι για κάθε 25 λίτρα βενζίνης θα προσθέτεις 125 ml από τα 375 που έχει το φιαλίδιο. Θα αγοράζεις ένα φιαλίδιο κάθε ένα χρόνο σχεδόν και θα είσαι 'καλυμένος' συνεχώς.
'lyggas' suzuki gv (icom jtg)
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
τι σύστημα εχεις εσυ και τι ο 'φίλος' σου;Το αναφέρω στο 2. Και οι δύο 4ης γενιάς...
Το φίλος γιατί σε ''; -
Ποιά μάρκα εννοεί, όχι τι γενιάς είναι..
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Ποιά μάρκα εννοεί, όχι τι γενιάς είναι..Ααααα, ok!
Εγώ ένα πολωνέζικο Versus, ο φίλος μου ένα τούρκικο μου είπε... -
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
Κανουν για 4ης γεννιας. Απαιτειται ακομα ενας της ICOM που παρεμβαλεται μεταξυ φιαλής Tunap 164, ανταπτορας 4ης γεννιας και δεξαμενης υγραεριου.Κατι δεν καταλαβα καλα. Γιατι να μην κανει στο icom ? Αφου ολες οι ταπες παροχης lpg ειναι ιδιες, οτι συστημα και να εχεις...
Κανε μια περαιτέρω επεξήγηση σε παρακαλω. -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Κανουν για 4ης γεννιας. Απαιτειται ακομα ενας της ICOM που παρεμβαλεται μεταξυ φιαλής Tunap 164, ανταπτορας 4ης γεννιας και δεξαμενης υγραεριου.
Κατι δεν καταλαβα καλα. Γιατι να μην κανει στο icom ? Αφου ολες οι ταπες παροχης lpg ειναι ιδιες, οτι συστημα και να εχεις...
Κανε μια περαιτέρω επεξήγηση σε παρακαλω.Φιλε astrag1.6jtg
και γω δεν το πιστευα αλλα πιστεψε με δεν κουμπωνει και το εξηγω:
Αγορασα απο ebay το Tunap 164 με 2 ανταπτορες εναν μπλε και εναν μαυρο. Δειτε τους εδω: http://cgi.ebay.it/TUNAP-164-Protettivo ... 320wt_1139
Λοιπον ο μπλε ανταπτορας απο την μια μερια κουμπωνει στο στομιο της φιαλης Tunap 164 (οκ αυτο μπηκε μια χαρα) και απο την αλλη μπαινει στην υποδοχη απο οπου γεμιζουμε υγραεριο. Ε εκει ΔΕΝ κουμπωνε, ηθελε να μπει επιπλεον ενα αλλος ειδικος ανταπτορας της ICOM. Ο μαυρος ανταπτορας μπαινει απο την μια μεραι πισω απο την φιαλη Tunap 164 (μπηκε μια χαρα) και απο την αλλα στο πιστολη πεπιεσμενου αερα.
Αυτον τον ειδικο ανταπτορα τον ειχε μονο ο εγκαταστατης μου της ICOM. Και το λεω επειδη πριν παω στον εγκαταστατη μου πηγα σε αλους 2 εγκαταστατες που ηταν πιο κοντα στο σπιτι μου και ΔΕΝ μπορουσαν να μου το κανουν.Ελπιζω να βοηθησα.
-
Ετσι ακριβώς είναι τα πράγματα.
-
Χαιρετώ τους φίλτατους γκαζάτους.
Μετά από πολύ ψάξιμο αποφάσισα να την κάνω την κίνηση... Impreza WRX το αυτοκίνητο με 10 λίτρα/100 χλμ σούπερ αμόλυβδη ελάχιστη κατανάλωση.
Το σκέφτηκα να το δώσω για κάτι ποιό οικονομικό αλλά αυτού του είδους τα αυτοκίνητα 'πέθαναν' στην ελλάδα... είναι κρίμα να το δώσω τζάμπα για κάποιο κουβαδάκι. Μηχανικά το αυτοκίνητο είναι άριστο. Παράγγειλα σύστημα σε εγκαταστάτη στη ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε...
Πάντως επειδή δουλεύω χρόνια υγραέριο σε κλαρκ έχω παρατηρήσει οτι οι μηχανές που καίνε υγραέριο είναι εσωτερικά πεντακάθαρες και με λιγότερες φθορές από τις αντίστοιχες με βενζίνα. Και μιλάμε για χιλιάδες ώρες λειτουργίας. Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως με το υγραέριο όλο και ποιό δημοφιλές μας κάνει η κυβέρνηση καμμιά άσχημη έκπληξη και ανεβάσει το φόρο.
-
Παιδιά καλημέρα
Θέλω να ρωτήσω ποιοα είναι η άποψή σας για το κιτ OMVL DREAM XXI N που έκλεισα για τοποθέτηση στο i30 μου. Το έχει βάλει κάποιος? Με ανυσηχεί που δεν θα βάλω λαδιέρα και το κιτ αυτό δεν παίρνει ρύθμιση για να ψεκάζει όποτε επιθυμώ λίγη ποσότητα βενζίνης ή ταυτόχρονα με το υγραέριο.
Επίσης ποια η άποψή σας για τα Tunup 163 & 164? Ελλάδα τα βρίσκεις? Κάνουν άραγε τίποτα?
-
doukias σου εστειλα μηνυμα πριν απο λιγο το ειδες?
-
Καλησπερα! Μετα από καποιους μηνες ψαξίματος αποφάσισα να βάλω το brc της γειτονιάς στο grande punto 1,4 της γυναίκας μου. Και το έκανα χτες. Ομαλή λειτουργία, δεξαμενή brc, νοικοκυρεμένα. 1300 ε, με δικό του πρώτο γέμισμα υγραερίου. Σε 1500 χμ μια ρύθμιση και πέρασμα το ΚΤΕΟ με 50 ε (δικό του ιδιωτικό ΚΤΕΟ). Στη οδήγηση δεν κατάφερα να καταλάβω καμία διαφορά στη ιπποδύναμη (ακόμα και στην ανηφόρα) παίζοντας υγραέριο – βενζίνη εναλλάξ. Σήμερα, όμως, εκεί που το είχα στο ρελαντί για πολύ ώρα, μου το γύρισε στη βενζίνη. Το άφησα ξανά στο ρελαντί αλλά δεν το ξαναέκανε. Πρέπει να το πάω στον εγκαταστάτη για να το ελέγξει; Και κάτι άλλο, πόσο αξιόπιστη είναι η ένδειξη μέσης κατανάλωσης στον υπολογιστή πλοήγησης; Μπορώ να βασιστώ σε αυτό;
-
Μετά την σχετική έρευνα,έβαλα κι εγώ πριν 3 μέρες tomasetto 4ης γενιάς χωρίς λαδιέρα.
Για την ώρα δεν έχω παρατηρήσει διαφορά στις επιδόσεις,αν και η αλήθεια είναι πως δεν το πίεσα.
Γέμισα και βενζίνη ώστε μετά από αρκετά χλμ να έχω ολοκληρωμένη εικόνα της κατανάλωσης.
Το μόνο πρόβλημα για την ώρα είναι πως αισθάνομαι σαν να κάνει κάποιες στιγμιαίες διακοπές στην παροχή LPG το οποίο φαίνεται στον δρόμο..
Παίζει να φταίει πως είναι καινούργια εγκατάσταση,1ο γέμισμα κτλ ή να το πάω άμεσα για ρύθμιση και να μην περιμένω τα 1000χλμ? -
Ο χρήστης pettao έγραψε:
Καλησπερα! Μετα από καποιους μηνες ψαξίματος αποφάσισα να βάλω το brc της γειτονιάς στο grande punto 1,4 της γυναίκας μου. Και το έκανα χτες. Ομαλή λειτουργία, δεξαμενή brc, νοικοκυρεμένα. 1300 ε, με δικό του πρώτο γέμισμα υγραερίου. Σε 1500 χμ μια ρύθμιση και πέρασμα το ΚΤΕΟ με 50 ε (δικό του ιδιωτικό ΚΤΕΟ). Στη οδήγηση δεν κατάφερα να καταλάβω καμία διαφορά στη ιπποδύναμη (ακόμα και στην ανηφόρα) παίζοντας υγραέριο – βενζίνη εναλλάξ. Σήμερα, όμως, εκεί που το είχα στο ρελαντί για πολύ ώρα, μου το γύρισε στη βενζίνη. Το άφησα ξανά στο ρελαντί αλλά δεν το ξαναέκανε. Πρέπει να το πάω στον εγκαταστάτη για να το ελέγξει; Και κάτι άλλο, πόσο αξιόπιστη είναι η ένδειξη μέσης κατανάλωσης στον υπολογιστή πλοήγησης; Μπορώ να βασιστώ σε αυτό;Αυτο που με παραξενευει είναι ότι δεν πήρες με την πληρωμή τα χαρτιά δηλαδή σε 10 μέρες θα κάνεις 1500 χιλ ; Τι σημαίνει δικο του ΚΤΕΟ ; Θα επρεπε να σου έχει δώσει τα χαρτιά και σε 10 λεπτά να περνάς σε οποιοδήποτε ΚΤΕΟ που κοστίζει ανάλογα το ΚΤΕΟ απο 50 εώς 80 € για τα ιδιωτικά μιλάω Τιμολόγιο πηρες ; Τώρα το ρελαντί μπορει να είναι τυχαίο λογικά δεν θα επρεπε αλλα brc και ιταλικά αμάξια δεν έχουν προβλήματα, δεν κάνουν λαλακιες μήπως σε μπερδεύει το κοκινο λαμπακι που γίνετε πράσινο ;
-
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Μετά την σχετική έρευνα,έβαλα κι εγώ πριν 3 μέρες tomasetto 4ης γενιάς χωρίς λαδιέρα.
Για την ώρα δεν έχω παρατηρήσει διαφορά στις επιδόσεις,αν και η αλήθεια είναι πως δεν το πίεσα.
Γέμισα και βενζίνη ώστε μετά από αρκετά χλμ να έχω ολοκληρωμένη εικόνα της κατανάλωσης.
Το μόνο πρόβλημα για την ώρα είναι πως αισθάνομαι σαν να κάνει κάποιες στιγμιαίες διακοπές στην παροχή LPG το οποίο φαίνεται στον δρόμο..
Παίζει να φταίει πως είναι καινούργια εγκατάσταση,1ο γέμισμα κτλ ή να το πάω άμεσα για ρύθμιση και να μην περιμένω τα 1000χλμ?Η καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Καλησπερα! Μετα από καποιους μηνες ψαξίματος αποφάσισα να βάλω το brc της γειτονιάς στο grande punto 1,4 της γυναίκας μου. Και το έκανα χτες. Ομαλή λειτουργία, δεξαμενή brc, νοικοκυρεμένα. 1300 ε, με δικό του πρώτο γέμισμα υγραερίου. Σε 1500 χμ μια ρύθμιση και πέρασμα το ΚΤΕΟ με 50 ε (δικό του ιδιωτικό ΚΤΕΟ). Στη οδήγηση δεν κατάφερα να καταλάβω καμία διαφορά στη ιπποδύναμη (ακόμα και στην ανηφόρα) παίζοντας υγραέριο – βενζίνη εναλλάξ. Σήμερα, όμως, εκεί που το είχα στο ρελαντί για πολύ ώρα, μου το γύρισε στη βενζίνη. Το άφησα ξανά στο ρελαντί αλλά δεν το ξαναέκανε. Πρέπει να το πάω στον εγκαταστάτη για να το ελέγξει; Και κάτι άλλο, πόσο αξιόπιστη είναι η ένδειξη μέσης κατανάλωσης στον υπολογιστή πλοήγησης; Μπορώ να βασιστώ σε αυτό;
Αυτο που με παραξενευει είναι ότι δεν πήρες με την πληρωμή τα χαρτιά δηλαδή σε 10 μέρες θα κάνεις 1500 χιλ ; Τι σημαίνει δικο του ΚΤΕΟ ; Θα επρεπε να σου έχει δώσει τα χαρτιά και σε 10 λεπτά να περνάς σε οποιοδήποτε ΚΤΕΟ που κοστίζει ανάλογα το ΚΤΕΟ απο 50 εώς 80 € για τα ιδιωτικά μιλάω Τιμολόγιο πηρες ; Τώρα το ρελαντί μπορει να είναι τυχαίο λογικά δεν θα επρεπε αλλα brc και ιταλικά αμάξια δεν έχουν προβλήματα, δεν κάνουν λαλακιες μήπως σε μπερδεύει το κοκινο λαμπακι που γίνετε πράσινο ;
οχι, κανονικα απο πρασινο περασε στο κοκκινο...Ηταν αργα τη νυχτα οταν μου το τελιωσε. Και για να μην ερχομε δυο φορες,δλδ για ρυθμιση και για κτεο, μου λεει να ερθω τοτε. Χωρις τιμολογιο. με μια αποδειξη με λιγοτερο ποσο. Αλιως ηθελε περισσοτερα λευτα. Εκινο στο ριλαντι δεν το ξαναεκανε, και δουλευει αψογα.Γενικα καλη δουλια. ξερεις αν Μπορώ να βασιστώ στη καταναλωση που δειχνει υπολογιστης αυτοκινητου;
-
Ο χρήστης pettao έγραψε:
Και κάτι άλλο, πόσο αξιόπιστη είναι η ένδειξη μέσης κατανάλωσης στον υπολογιστή πλοήγησης; Μπορώ να βασιστώ σε αυτό;Αν ειναι 4ης γενιας (σαν το δικο μου),η ενδειξη καταναλωσης οταν δουλευει με το γκαζι,δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα.Αλλα και τα ενδεικτικα λαμπακια δεν εχουν και μεγαλη σχεση με την ακριβεια.Εγω το παρακολουθω με τον μερικο χιλιομετρητη του κοντερ.
-
Ο χρήστης Εαβίτης έγραψε:
Και κάτι άλλο, πόσο αξιόπιστη είναι η ένδειξη μέσης κατανάλωσης στον υπολογιστή πλοήγησης; Μπορώ να βασιστώ σε αυτό;
Αν ειναι 4ης γενιας (σαν το δικο μου),η ενδειξη καταναλωσης οταν δουλευει με το γκαζι,δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα.Αλλα και τα ενδεικτικα λαμπακια δεν εχουν και μεγαλη σχεση με την ακριβεια.Εγω το παρακολουθω με τον μερικο χιλιομετρητη του κοντερ.
οταν λες ενδεικτικα λαμπακια, ενοεις τα λαμπακια του διακοπτη του υγραεριου, που δειχνουν την πληρωτητα της δεξαμενης;
-
Ναι,αυτα εννοω.
-
νεες μετρησεις καταναλωσης
- 488κμ με 39.1λτ μεσος ορος 8.01λτ/100χλμ ταξιδι αθηνα- ακτιο- ηγουμενιτσα-bari . εφυγα ξεχειλος απο μαρκονι τεταρτη και γεμισα μεχρι να χτυπησει η αντλια στο bari στην ιταλια δεν συνεχιζουν το γεμισμα αμα χτυπησει η αντλια πουθενα.
- 437κμ (ιταλικο υγραεριο) με 34.06λτ μεσος ορος 7.79λτ/100 μεχρι να χτυπησει η αντλια παλι.
- 170κμ (ιταλικο υγραεριο) με 15.18λτ μεσος ορος 8.92λτ/100χλμ μεχρι να χτυπησει η αντλια παλι
- 428κμ με 42 λιτρα (ιταλικο υγραεριο) μεσο ορος 9.8 λτ/100χλμ με 42 λιτρ (ελληνικο υγραεριο) μεχρι να χτυπησει η αντλια
η 3) και 4) μετρηση ειναι με το αυτοκινητο φορτωμενο περιπου 300 κιλα φορτιο.
δεν καταλαβα καμμια διαφορα στο ιταλικο υγραεριο εν σχεση με την ιταλικη βενζινη μιας και που εχω παει γυρω στις 75 φορες
στην ιταλια και η διαφορα στην βενζινη ειναι τεραστια!!! το υγραεριο στην ιταλια εχει απο 0.76-0.813/λτ.
θελω καποιος να μου εξηγησει γιατι ενω εχω 58λτ τεποζιτο η αντλια θελει πιεση μεχρι να παρει 46.2λτ. σταματα και χτυπαει
μεχρι να παρει βια 42 λιτρα υγραεριο . υπαρχει ρυθμιση στην βαλβιδα τεποζιτου; γινεται ευκολα;ενα accent γεμισε 59λτ ευκολα
με 60αρι τεποζιτο.
στην ιταλια που επιασα συζητηση με υγραεριοκινητους ιταλους ειδα οτι δεν ασχολουνται με βαλβιδες και λιπανση σε αυτοκινητα
focus -masda cx7 turbo κλπ ουτε καν ηξεραν αν εχουν συστημα προστασιας.
-
στην επιστροφη απο ιταλια γνωρισα τρεις ελληνες που ξεκινησαν να πανε μαλτα για το ματς της εθνικης με mazda 2.3 tribute
υγραεριοκινητο και γυρισαν πισω γιατι τους γυριζε σε βενζινη αυτοματα και ανεβαζε θερμοκρασια μονο με υγραεριο. μου ειπαν
οτι τους ειχε φυγει ενας σφιγκτηρας απο ενα κολλαρο και δεν ρισκαρισαν να το φτιαξουν στη ιταλια(δεν πρεπει να μιλουσαν
ιταλικα).εχασαν 500ε ο καθενας απο εισιτηρια,κρατησεις κλπ και δεν πηγαν αεροπορικως γιατι ο ενας φοβαται τις πτησεις!!!!
κριμα! στην χωρα με τα πολλα lpg δεν εβγαλαν ακρη........
Υγραεριοκίνηση!