-
2ο χλμ Γιαννιτσα-Εδεσσα ανοιξε ειναι ολοφρεσκο πρατηριο LPG. Αναφερθηκε ηδη απλα το επιβεβαιωνω.
Ειναι Α.Π και εχει χρωμα κόκκινο. Καθως πας απο Γιαννιτσα προς Εδεσσα ειναι στο αριστερο σου χερι.
Εβαλα σημερα με τιμη 0,767€ και την βενζινη την ειχε 1,519 -
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Νομίζω οτι η προστιθέμενη αξία στην προκειμένη περίπτωση του LPG για να δικαιολογηθεί ο ακριβότερος, από τους 'φθηνότερους' ακριβούς, είναι να προσφέρει το καλύτερο μείγμα. Αν πάλι το προσφέρει και σε καλή τιμή τότε αυτό διαδίδεται και εκτιμάται. Από τα μέχρι τώρα γραφόμενα ίσως είναι ο Φαρμάκης που συνδυάζει και τα δυο
Συμφωνω γιατι περασα το καλοκαιρι και εβαλα στον Φαρμακη.
Καλη δουλεια (τιμης και ποιοτητας) κατα την γνωμη μου εχει και ο Γεωργιαδης στην Ανατολικη θεσσαλονικης. Μονιμος φθηνοτερος και μεχρι στιγμης κανενα προβλημα με το υγραεριο του (λαμπακια κτλ).
Ευγε και στους δυο!
Τιμη σημερα εκει στα 0.765
Kανεις για Αθηνα εχει γνωμη ποιος εχει το καλυτερο **μιγμα **τυπου ΦΑΡΜΑΚΗ γιατι μεχρι τωρα οπου και να εβαλα τα ιδια πραγματα και εχω βαλει μοσχατο σε 3 πρατηρια αλιμο κορωπι περιστερι
φιλικα dathens
Mαρκονι 9 ΕΤΕΚΑ. Περισσοτερη αυτονομια.
-
«Ο κύριος Αντώνης σίγουρα γνωρίζει για τέτοια προϊόντα μιας και φαίνεται ανήσυχος χαρακτήρας και κάθε εταιρία έχει λανσάρει στην αγορά ένα τέτοιο. Τα εγγυημένα σχόλιά του θα είναι πάλι για λαδιέρα μιας και όταν περνάμε από βενζίνη στο υγραέριο μετά από κάποια χιλιόμετρα η ιδιότητα του κάθε βελτιωτικού της βενζίνης εξαφανίζεται. Παρασκευή μετρήθηκαν τα καυσαέρια από τον μηχανικό μου και τα βρήκε 'μηδενικά' και στα δύο καύσιμα. Κάποια στιγμή θέλω να κάνω και δυναμομέτρηση.»
Καλέ μου φιλέ ξεκινώντας από το τέλος αυτής της παραγράφου, και πάντα κατά την γνώμη μου, σου λέω ότι μια υδατομέτρηση, κοστίζει όσο δυο ‘φουλαρίσματα’!!!!......και είναι γνωστό σε όλους, ότι το αέριο, υπολείπετε σε δύναμη της βενζίνης, όταν το ρυθμίζουμε με σκοπό την οικονομία. Μάλιστα εγώ δεν λαμβάνω υπόψη ορισμένα ‘θέλω’ των πελατών μου, και δεν φουλάρω της πίεσης αερίου. Μέσα και έξω από το μυαλό μου αιωρείται πάντοτε η σκέψη, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΑ. Τότε και μόνον τότε, θα καταφέρουμε να αποτινάξουμε από επάνω μας το ΔΝΤ και τους εμπνευστές του.
Πάμε στο θέμα μας.
Από το 1966 μέχρι και σήμερα που δεν κάνω μεν εγκαταστάσεις αερίου, αλλά δεν έχω πάψει να συντηρώ, έχουν περάσει 45 χρόνια!!...
Επειδή στα συνεργεία μου, υπήρχαν πάντα τεχνίτες, και μόνον τεχνίτες και ποτέ βοηθοί (σίγουρα και μαθητευόμενοι τεχνίτες από σχολές, με περιορισμένο χρόνο εργασίας), διέθετα τον χρόνο, πρώτιστα να ελέγχω την παραγόμενη εργασία, μα και να μελετώ της βελτιώσεις που θα μπορούσα να κάνω και έκανα.
Την πρώτη λαδιερα που τοποθέτησα το 1966 την κατασκεύασα εγώ, σκεπτόμενος ότι η απαίτησης για περισσότερα άφθαρτα χιλιόμετρα από μεριάς των ταξιτζήδων μου, έπρεπε να ικανοποιηθεί. Σίγουρα τότε δεν υπήρχε η ΚΕΚ!!!!!!, όποτε ‘ούτε γάτα ούτε ζημία’!. Τότε έβαζα μέσα στης λαδιερες λαδάκι 10η, και ο θεός βοηθός…..και βοήθησε ο θεός, και διπλασιάστηκαν τα χιλιόμετρα μέχρι την γενική επισκευή!!.
Το 1968, όταν έφερα από Αμερική των αναλυτή καυσαερίων, τα πράγματα άλλαξαν….αρχίσαμε να γινόμαστε πιο ακριβείς στης ρυθμίσεις μας.
Τα χρόνια πέρασαν και ο προμηθευτής μου στην Ευρώπη, κατασκεύασε μια σύγχρονη λαδιερα, και με προμήθευσε και λιπαντικό, πλην όμως αυτό είχε μέσα μόλυβδο σε κάπια μορφή.
Το 1986, πολυεθνική εταιρία που μετακόμισε στην γείτονα Ιταλία, μου έφερε για σέρβις κάτι Ford τότε, όλα με αέριο και καταλύτη, όποτε το λιπαντικό με μόλυβδο μας τελείωσε, για τον λόγο της υπάρξεις κεραμικών καταλυτών που ‘βούλωναν’.
Ο προμηθευτής μου στην Ευρώπη τότε, μου έστειλε άλλο λιπαντικό, που δεν γνωρίζω την σύνθεση του, μα που έγραφε επάνω, ότι δεν περιείχε μόλυβδο. Τότε και ενόσω δεν είχα προβλήματα στους πελάτες μου για 130000, που έδινα και εγγύηση, απέκτησα 3% καπάκια, και 1% γενικές!!!…..
Όπως αντιλαμβάνεσαι ‘σαλτάρισα’ διότι έχανα χρήματα, και άρχισα το ψάξιμο.
Τέλος συζητώντας το θέμα το 1990, με τον ‘λαδά’ μου στην Ιταλία, που μου φτιάχνει κατά περίπτωση τα λιπαντικά των αγωνιστικών μου, μου έφτιαξε ένα λαδι για της λαδιερες που έβγαζε άνετα 200000+ χιλιόμετρα, μα ήταν ακριβό, και ψάχνοντας οι ταξιτζήδες μου, μου έφεραν από Ιταλία απίθανα βελτιωτικά.
Πριν από μερικούς μήνες, μου έδωσε φίλος ιταλός στο κάμπινγκ, ένα βελτιωτικό σε αμπούλα, που μπαίνει στην μάνικα, και προωθείτε από το αέριο στην δεξαμενή.
Σήμερα αυτά τα βελτιωτικά, έχουν φτάσει σε κορυφαίες αποδόσεις λίπανσης, μα και προσιτής τιμής. Μάλιστα υπάρχουν και λαδιερες που έχουν λαμπάκι, για να μην ξεχνάμε οι χρήστες αερίου να της συμπληρώνουν.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης doukias έγραψε:
γεια σας,βμw 318 e46,με 30 ευρω -40 λιτρα lpg ,πορτο ραφτη-πατρα[490 χλμ] με ταχυτητες 110-90,καλα ειναι?
αξιοοοος
…μονον αξιος?. Μα και τερας υπομονης 490km με 110 – 90……αγορι μου να εισαι καλα, με παντα τα ιδια μιαλα!!!.ΜΠΡΑΒΟ.
Για το άλλο θέμα….ΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕ…. «πίσσα και πούπουλα φιλέ»…..και μια κουδούνα κριαριού, με λουκέτο και πέταγμα το κλειδί!!!.....
Καλοί μου φίλοι, δεν είμαστε ρουφιανοι όταν καταγγέλλουμε τον μπακάλη που πουλάει ακριβά, και ληγμένα.
Δεν είμαστε ρουφιανοι όταν καταγγέλλουμε τον πρατηριούχο, που μπορεί μεν να μην αισχροκερδεί κατά νόμο και κανόνες εμπορίου, αλλά είναι ακριβότερος.
Δεν θα είσαστε ρουφιανοι, αν εγώ ήμουν αποδειγμένα λαμογιο και άτεχνος, με πιάνατε στα ‘πράσα’ και με κάνατε Χ!.
Αν διαγράψουμε την κατάπτυστη λέξει «ρουφιάνος» και αντιληφτούμε ότι ο καταναλωτής πρέπει να χρίζει απολαβής, ποιότητας δουλείας και σωστής τιμολόγησης, τότε και με ψιλά το κεφάλι, θα στηλιτεύουμε τα στραβά. ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ…., και έτσι θα αποτινάξουμε το ΔΝΤ και τους λοιπούς εκμεταλλευτές από τον σβέρκο μας.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Καλησπέρα.
Έχω ένα KIA SORENTO 2.4 βενζίνη 4cyl μοντέλο 2005.Πήρα προσφορά από σύστημα lovato με πνεύμονα (μάλλον 4ης γενιάς υποθέτω).Λαδιέρα να βάλω ή όχι?Επίσης μια γρήγορη ματιά που έριξα στο site της lovato δεν βρήκα kit συμβατό για το αυτοκινητό μου.Έχει βάλει κάποιος σε KIA SORENTO?Πρέπει να προσέξω κάτι?Είναι αξιόπιστη η lovato?
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης δημητρης-μαρουσι έγραψε:
γεια σας,βμw 318 e46,με 30 ευρω -40 λιτρα lpg ,πορτο ραφτη-πατρα[490 χλμ] με ταχυτητες 110-90,καλα ειναι?Εξαρτάται τι καις σε βενζινη ποσο δηλαδη καιει το αμαξι να φανταστεις εγω με JEEP 3500cc με 52 λιτρα εχω κανει 430 χιλ
αλλα το jeep σε βενζινη θα εκαιγε 11+ λιτρα /100 στη διαδρομή Γιαννενα - Αθηνα.
φιλικά
dathens -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Νομίζω οτι η προστιθέμενη αξία στην προκειμένη περίπτωση του LPG για να δικαιολογηθεί ο ακριβότερος, από τους 'φθηνότερους' ακριβούς, είναι να προσφέρει το καλύτερο μείγμα. Αν πάλι το προσφέρει και σε καλή τιμή τότε αυτό διαδίδεται και εκτιμάται. Από τα μέχρι τώρα γραφόμενα ίσως είναι ο Φαρμάκης που συνδυάζει και τα δυο
Καλη δουλεια (τιμης και ποιοτητας) κατα την γνωμη μου εχει και ο Γεωργιαδης στην Ανατολικη θεσσαλονικης. Μονιμος φθηνοτερος και μεχρι στιγμης κανενα προβλημα με το υγραεριο του (λαμπακια κτλ).
Ευγε και στους δυο!
Kανεις για Αθηνα εχει γνωμη ποιος εχει το καλυτερο **μιγμα **τυπου ΦΑΡΜΑΚΗ γιατι μεχρι τωρα οπου και να εβαλα τα ιδια πραγματα και εχω βαλει μοσχατο σε 3 πρατηρια αλιμο κορωπι περιστερι
φιλικα dathens
Σιγουρα το εχουμε τσεκάρει ?
να μην κανουμε αδικα την παρακαμση οταν παμε για εθνική
-
Ο χρήστης neotoys έγραψε:
Δε θέλω να πάρω κανένα στο λαιμό μου επειδή είναι για προστασία βαλβίδων και στο επίσημο site της εταιρίας δεν προτείνεται για LPG και φυσικά αφού θέλεις θα σου στείλω πμ επειδή μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα από τη στιγμή που το βάζω με τη βενζίνη δε λέει τίποτα. Τα περισσότερα χλμ. γίνανε χωρίς τίποτα εκτός από κάποια βελτιωτικά.
Παρανόησα τα λεγόμενά σου, δεν ειχα στο μυαλο μου το ντεπόζιτο βενζινης αλλα του lpg. Οπως και να'χει ευχαριστω.
Πριν από μερικούς μήνες, μου έδωσε φίλος ιταλός στο κάμπινγκ, ένα βελτιωτικό σε αμπούλα, που μπαίνει στην μάνικα, και προωθείτε από το αέριο στην δεξαμενή.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Περιπου κατι τετοιο εννοουσα και που γυρω απο αυτο ψάχνομαι αρκετο καιρο τωρα, αλλα καλο θα ηταν να ειχα απτές αποδειξεις οτι κανουν δουλεια πριν προχωρησω. Η απευθείας προώθηση του λιπαντικού με την μανικα του lpg (μιας χρησης-1 γεμισμα)θα ηταν ιδανικο..... Κυρ Αντωνη, αν ερθει στα χερια σου το ονομα ή cite με αντίστοιχο προϊόν καντο μας γνωστο
Καλησπέρα.
Έχω ένα KIA SORENTO 2.4 βενζίνη 4cyl μοντέλο 2005.Πήρα προσφορά από σύστημα lovato με πνεύμονα (μάλλον 4ης γενιάς υποθέτω).Λαδιέρα να βάλω ή όχι?Επίσης μια γρήγορη ματιά που έριξα στο site της lovato δεν βρήκα kit συμβατό για το αυτοκινητό μου.Έχει βάλει κάποιος σε KIA SORENTO?Πρέπει να προσέξω κάτι?Είναι αξιόπιστη η lovato?
ΕυχαριστώΟπως ανεφερα και παραπανω εγω, όπως και αρκετοι αλλοι, παραμενω σκεπτικός και συγκρατημενος στο θεμα λιπανσης κινητηρα. Σιγουρα υπαρχουν φθορες σε μερη του κινητηρα και αν καποιος σκεφτεται να το κανει, καλο θα ηταν. Ελα ομως που δεν παθαίνουν ολοι φθορες. Υπαρχουν ι.χ. εδω μεσα αλλα και σ'αλλα cite που εχουν κανει αρκετα χλμ (κατ'εμε)-(απο 75000χλμ εως 170.000χλμ)χωρις λιπανση και δεν τρεχει τιποτα..... Δεν λεω οχι στη λιπανση αρκει να ειναι ευκολη και οικονομικη(π.χ.αμπουλα) και χωρις την διαδικασια της τοποθετησης λαδιερας και της πιθανοτητας λαθους τοποθετησης(π.χ. να μην πεφτει το λαδι σε ολους τους κυλινδρους).Ο καλητερος τροπος ειναι η απευθειας έκχυση λιπαντικου με το καύσιμο.
Φιλε sorie, υπαρχει ΚΙΑ SPORTAGE του 2008(τον ιδιο κινητηρα φορατε ?) σε αδελφο cite που φοραει lovato, χωρις λαδιερα, του εχει''σκίσει τα ματια'', εχει κανει 80.000χλμ και δουλευει παραδειγματικά. Η αποφαση δικη σου. -
Οχι το Sportage φοραει 2.0 v4 και 2.7 v6.Eγώ φοράω 2.4 v4.Εφόσον υπάρχουν φθορές θα πρέπει να βρώ κάποιον τρόπο να λιπαίνω(αμπούλα ή λαδιέρα).Η αμπούλα τι ειναι?Αυτό δεν καταλαβαίνω.Γιατί να μην τοποθετηθεί κάποιο σύστημα λίπανσης να έχεις το κεφάλι σου ΠΙΟ ήσυχο από τι στιγμή που το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Ευγε και στους δυο!
φιλικα dathens
Σιγουρα το εχουμε τσεκάρει ?
να μην κανουμε αδικα την παρακαμση οταν παμε για εθνική
φίλε μου εγώ ..όντως εχω δει διαφορά σχετικα με το αλλο πρατήριο που βάζω στην μεταμόρφωση...βαζω αναγκαστικά εκει κάποιες φορές λόγω οτι κοινουμε συνέχεια εκει και ετσι πρεπει να βάλω εκει για να φύγω μετά για πάτρα απο αττική οδο ..
η διαφορά ειναι περίπου στα 30 με 40 χιλίομετρα διαφορα ..τα συμπεράσματα δικά σου !!! -
Τελευταία βλεπω οτι αναφερεται η ποιοτητα καυσιμου του Φαρμακη οτι ειναι εν σύγκρισή με αλλους καλητερη. Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι η ποιοτητα του ειναι σταθερη αν και κατα καιρους εχω δει ψιλοδιαφορες(βαζω μονο σ'αυτον απο την αρχη-λουρο πρεβεζας). Τωρα τελευταια ομως που ανοιξε κι αλλο κοντα στην αρτα http://index.pois.gr/poiview.aspx?IDpoi=93809 μου εχουν αναφερει αρκετοι που εβαζαν στον φαρμακη και ''μετακομησαν'' στον αλλο, οτι η διαφορα στην ποιοτητα του δευτερου ειναι εμφανης. Σε τετοιο βαθμο δε, που ολοι τους μου ειπαν οτι κανουν παραπανω περιπου 100χλμ !!!!!! ή αλλιως οτι εχει πεσει η καταναλωση τους 1 σχεδον λιτρο/100χλμ...... Σημειωτέον οτι η τιμη και των 2 πρατηριων ειναι ιδια....
Λίαν συντόμως θα βαλω και γω και θα σας πω εντυπωσεις. -
Ερωτημα. Γιατι πολλοι (και εγω μαζι)εχουν παρατηρησει οταν καίμε lpg (απο την μετατροπη και μετα) το κιβώτιο ταχυτητων να εχει μια πιο 'σφυχτη'' αισθηση ? Στην βενζινη ολα κανονικα.
-
Κύριε Αντώνη ευχαριστώ για την απάντησή σου, τα σχόλια, τις συμβουλές και την ειλικρίνεια.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και ήρεμο επειδή σχεδόν όλοι μας είμαστε στη τσίτα με όλα αυτά που συμβαίνουν για εμάς χωρίς εμάς. -
Λοιπον πως εχει η κατασταση για οποιον θελει να βαλει υγραεριο αυτην την στιγμη που μιλαμε: Οι τιμες ειναι αυτες που βρισκω στα πρατηρια κοντα εδω που μενω και απο την τελευταια φορα που εκανα τους υπολογισμους εχω ριξει την συνολικη τιμη εγκαταστασης στα 1600 ευρω…
Τιμη υγραεριου 0,79. Θα πρεπει να υπολογισει μια αυξηση καταναλωσης περι το 25%. Ετσι θα ειναι σαν να βαζει βενζινη με 0.79χ1.25
=0.99 ευρω το λιτρο. Τιμη βενζινης τα 1.56
Αν πουμε οτι η μεση καταναλωση με βενζινη ειναι πχ τα **8.5λιτρα/100χλμ **τοτε για 10000χλμ θα χρειαστει με βενζινη 850 λιτρα και θα πληρωσει 1326 ευρω ενω με υγραεριο θα χρειαστει 850χ1.25=1063λιτρα και θα πληρωσει 840 ευρω. Κερδος δηλαδη 486ευρω καθε 10000χλμ. Αν η αρχικη εγκατασταση κοστιζει ας πουμε περιπου 1600ευρω, ολα μεσα, τοτε για να αποσβεσει την εγκατασταση θα πρεπει να περασουν συνολικα 32921χλμ
Αν κανουμε τους ιδιους υπολογισμους για καποιον που καιει **10λιτρα/100χλμ **τοτε για 10000χλμ θα χρειαστει με βενζινη 1000 λιτρα και θα πληρωσει 1560 ευρω ενω με υγραεριο θα χρειαστει 1000χ1.25=1250λιτρα και θα πληρωσει 988 ευρω. Κερδος δηλαδη 572ευρω καθε 10000χλμ. Αν η αρχικη εγκατασταση κοστιζει ας πουμε περιπου 1600ευρω, ολα μεσα, τοτε για να αποσβεσει την εγκατασταση θα πρεπει να περασουν συνολικα 27972χλμ
Αν κανουμε τους ιδιους υπολογισμους για καποιον που καιει **7λιτρα/100χλμ **τοτε για 10000χλμ θα χρειαστει με βενζινη 700 λιτρα και θα πληρωσει 1092 ευρω ενω με υγραεριο θα χρειαστει 700χ1.25=875λιτρα και θα πληρωσει 691 ευρω. Κερδος δηλαδη 401ευρω καθε 10000χλμ. Αν η αρχικη εγκατασταση κοστιζει ας πουμε περιπου 1600ευρω, ολα μεσα, τοτε για να αποσβεσει την εγκατασταση θα πρεπει να περασουν συνολικα 39900χλμΠαραδειγμα εγω.
Με βενζινη καταναλωση 8.2λιτ/100χλμ. Με υγραεριο 10.2λιτ/100χλμ.
Αυξηση καταλωσης 25%.
Τρεχουσα τιμη βενζινη 1.56 τρεχουσα υγραεριου 0.79
Βαζοντας υγραεριο ειναι σαν να βαζω βενζινη με τιμη 0.79χ1.25=0.99
Αρα με απλα μαθηματικα συμπαιρενουμε οτι κανω οικονομια -36,5% σε σχεση με την βενζινη.
Οι παραπανω υπολογισμοι δεν συμπεριλαμβανουν το κοστος της βενζινης, που εστω και λιγη χρειαζεται για να ξεκινησει το αμαξι.
Ετσι το τελικο κερδος είναι λιγο μικροτερο από αυτό που υπολογιζω
Βεβαια η οικονομια, αφου κανουμε αποσβεση της εγκαταστασης, είναι μεγαλη.
-36,5% σημαινει ότι αντι να βαλουμε 1000 ευρω βενζινη θα βαζουμε μολις 635ευρω υγραεριουΕσεις που θελετε να βαλετε υγραεριο καντε καλα τους υπολογισμους σας για το ποσο ακριβως θα σας συμφερει, και ποτε θα κανετε αποσβεση.
Υπολογιστε αυξηση της καταναλωσης κατα 25%, μην πιστευτε σε αυξηση της καταναλωσης μονο 5% γιατι αν πραγματικα ρυθμιστει ο κινητηρας σας ετσι, δεν θα μπορειτε να ανεβαινετε ανηφορες ( το ακουσα και αυτο!).
Επισης τον Ιουνιο του 10 που εβαλα υγραεριο η τιμη του ηταν 0.65 ενώ της βενζινης 1.44. Αυτό σημαινει ότι η βενζινη μεχρι σημερα εχει αυξηθει 8.3% ενώ το υγραεριο 21.5%
Η τιμη του υγραεριου όμως πρεπει να παρουσιαζει μια εποχικοτητα…
Υπολογισετε επισης το ενδεχομενο ότι το κρατος οποιαδηποτε στιγμη μπορει να ερθει και να ανεβασει τον φορο στο υγραεριο, καθιστωντας την μετακινηση με υγραεριο μη συμφερουσα.
Και η πιθανοτητα αυτή, του να ανεβασει το κρατος τον φορο φοβαμαι ότι αυξανεται οσο αυξανονται τα αμαξια που τοποθετουν συστημα υγραεριοκινησης
Αυτά! Ουφ!Αυτοι ειναι υπολογισμοι!
Εχω ξεπερασει και τον Αυτια! -
Ο χρήστης neotoys έγραψε:
Κύριε Αντώνη ευχαριστώ για την απάντησή σου, τα σχόλια, τις συμβουλές και την ειλικρίνεια.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και ήρεμο επειδή σχεδόν όλοι μας είμαστε στη τσίτα με όλα αυτά που συμβαίνουν για εμάς χωρίς εμάς.
«με όλα αυτά που συμβαίνουν για εμάς» και εναντίων μας, που σε λήγω θα είναι «χωρίς εμάς» ….λόγο αποδημίας μας!!!!!……
A.
-
«Αυτοι ειναι υπολογισμοι!
Εχω ξεπερασει και τον Αυτια!»
……..και όπως και σε αυτών, ξεφεύγουν κάτι λίγα…
Όπως πχ το κόστος (πολύ μικρό) του λαδιού στην λαδιερα.Το κόστος της όποιας λάθος ρύθμισης του εγκαταστάτη στο αέριο, με αποτέλεσμα έξτρα φθορά στο μοτέρ.
Τα κάποια χαμένα χιλιόμετρα, προς ανεύρεση αερίου.
Τον όπιο έξτρα συντελεστή επικινδυνότητας, μιας άτεχνης εγκατάστασης, με ελλιπή συστήματα ασφαλείας. Και μάλιστα όταν ορισμένοι φίλοι πιστεύουν ότι, το να διαπομπεύουμε τους άτεχνους, είναι ρουφιανιά.
Τώρα καλέ μου φιλέ επίδοξε Αυτιά, ΕΔΕΣΕ Η ΣΟΥΠΑ ΣΟΥ!!!! .......από εμένα το αυγολέμονο ……
Antonis-team. -
Στο αυγολέμονο βάζεις και αλεύρι φίλε Αντώνη;
-
Γνώμη μου είναι πως, αν είναι να κάθεσαι και να υπολογίζεις όλα αυτά και να σε τρώει το άγχος μήπως κάτι πάει στραβά, μη βάζεις υγραέριο. Πάρε ένα χιλιαράκι αυτοκίνητο, να κάνεις την δουλειά σου.
Αν δεν είσαι τόσο ψείρας, κάνε μόνο την παρακάτω σκέψη.
Θέλεις 35-40% οικονομία στα καύσιμα; Αν ναι, ψάξε έναν καλό εγκαταστάτη και βάλε υγραέριο. Όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. Έχε και υπόψιν ότι κάνεις και καλό στο περιβάλλον. Σκέψου και λίγο Ευρωπαικά. -
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
Γνώμη μου είναι πως, αν είναι να κάθεσαι και να υπολογίζεις όλα αυτά και να σε τρώει το άγχος μήπως κάτι πάει στραβά, μη βάζεις υγραέριο. Πάρε ένα χιλιαράκι αυτοκίνητο, να κάνεις την δουλειά σου.
Αν δεν είσαι τόσο ψείρας, κάνε μόνο την παρακάτω σκέψη.
Θέλεις 35-40% οικονομία στα καύσιμα; Αν ναι, ψάξε έναν καλό εγκαταστάτη και βάλε υγραέριο. Όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. Έχε και υπόψιν ότι κάνεις και καλό στο περιβάλλον. Σκέψου και λίγο Ευρωπαικά.Θα δωσεις 1500€ μπροστα για να κανεις οικονομια στην συνεχεια και θα εχεις παντα την περιπτωση να χαλασει η μηχανη και το λες αυτο ψειρισμα;
-
@laskos32
Οχι οχι φιλε, δεν καταφερα να διαβασω το ποστ σου (φιλικα παντα) ειναι τρελλα αυτοι οι υπολογισμοι..αν καθομουν και τα υπολογιζα ετσι θα ειχα πεθανει ηδη.Βαλαμε υγραεριο, αν η τιμη μεινει ετσι κερδιζουμε καποια χρηματα(εγω δεν κερδιζω γιατι αυξησα τα χλμ)
Αν αυξηθη η τιμη του υγραεριου πολυ παιξαμε και χασαμε, και απλα θα εχουμε διπλασια αυτονομια σε καυσιμο.
Αν καταστραφει ο κινητηρας απο το υγραεριο, θα επισκευασθει.
Αυτα! Ολα τα αλλα μας αυξανουν την πιεση και το αγχος και καταληγουμε στα νοσοκομεια στην καλυτερη περιπτωση.
Υγραεριοκίνηση!