-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
Καλημερα παιδια και καλη χρονια!Τελικα εβαλα και απο το νεο πρατηριο στην Κατερινη με 0.79 και το αυτοκινητο παει εκανε ρεταρισματα οποτε δεν παιζει να ειναι η ποιοτητα καυσιμου.
Κατι αλλο που παρατηρησα ειναι οτι εκτος το σβησιμο φτανοντας σε φαναρι με 2-3χλμ (ή προσεγγιση πχ σε Stop) κανει τωρα που το θυμαμαι και κατι αλλο απο την αρχη που το πηρα:
Αν πχ κατεβαινω μια κατηφορα και εχω πεμπτη και αφησω το γκαζι και τσουλαει ελευθερο και οταν η κατηφορια ισιωνει, το αυτοκινητο κινειται με μηδενικη καταναλωση και νιωθω οτι αν η κατηφορια εχει διαρκεια τοτε θα ρεταρει λες και δεν παιρνει καυσιμο και δεν κραταει το ρελαντι. Νιωθω δηλ μετα απο ~200 μετρα κατηφοριας χωρις πατημα γκαζιου να σβηνει ο κινητηρας και μετα απο λιγο να ξαναβρισκει το ρελαντι του.
Αυτο γινεται πλεον πολυ σπανια αλλα θα ηθελα να μαθω τι συμβαινει.
Εχουμε κανει αρκετες ρυθμισεις και παει πολυ καλα (4-5) αρυθμιες ή σβησιματα τον μηνα και αμα.
Lpgnick μου ειπες να μετρησω τα σωληνακια που πανε στην πολλαπλη ποσο μηκος εχουν.
Αν καταλαβα καλα ειναι τεσσερα σωληνακια που φευγουν κατω απο τα μπεκ υγραεριου και πανε προς τα κατω οπου και κρυβονται. Ενα λοιπον απο αυτα εχει μηκος γυρω στα 15 cm και μαλλον ολα ειναι τι ιδιο.Μου ειπες οτι μπορει να παιζει ρολο στο ρελαντι αν ειναι μεγαλυτερα απο 10 εκατοστα.
Και αυτο γιατι το αεριο κανει μεγαλυτερη διαδρομη και επειδη ειναι πολυ μικρη η ποσοτητα του στο ρελαντι βρισκει αντιστααη και δεν μπαινει ολο και σωστα στον θαλαμο με αποτελεσμα να σβηνει καποιες φορες.Εχω και φωτο και θα προσπαθησω να την ανεβασω.
Φιλια σε ολους!
καλησπερα φιλε.
σιγουρα η αποσταση των σωληνων των μπεκ παιζουν προταρχικο ρολο .
εδω ομως θα πρεπει να κοιταξεις μηπως οι τρυπες στην πολαπλη δεν εγιναν με την δεουσα προσοχη με αποτελεσμα να περνουν αερα.(το ποιο πιθανο).
υπαρχει τροπος να το εξακριβωσεις.φιλικα.
-
θες τε τα θέματα στο σωστό forum!!!
lpgforum.grνομίζω πως είναι το καταλληλότερο forum για τεχνικά θέματα υγραεριοκίνησης!!!
Κουράστηκα να παρακολουθώ το θέμα από την 10η σελίδα μέχρι και τώρα!!!!
έχουν ανακατευτεί όλα πλέον εδώ!!!
και οι διαχειριστές του forum δεν θέλουν-μπορούν να κάνουν ταξινόμηση!!! -
Ο χρήστης tgi έγραψε:
lpgforum.grνομίζω πως είναι το καταλληλότερο forum για τεχνικά θέματα υγραεριοκίνησης!!!
και οι διαχειριστές του forum δεν θέλουν-μπορούν να κάνουν ταξινόμηση!!!Τι ταξινομηση εννοεις;
-
doukias ευχαριστω για την απαντηση σου.
Να προσθεσω κατι.
Εκανα και καθαρισμο του παπα (αερα) του κινητηρα μηπως και εχει ακαθαρσιες και ειναι βουλωμενες οι τρυπες οπου παιρνει τον αερα για το ρελαντι... Ολα δηλ. ειναι καθαρα σε αυτο τον τομεα.
Στην φωτο (δεν ξερω αν την ειδες νομιζω ειδα τα σωστα σωληνακια (ουτως ή αλλως ειναι αυτα τα μονα 4 σωστα;) και ηταν πανω απο 10 εκατοστα χαλαρα. καπου 15 εκατοστα τα εβγαλα αλλα το θεμα ειναι οτι αν η μηχανη ειναι ετσι σε μηκος μου φανηκαν τσιτωμενα και οχι χαλαρα οποτε μηπως δεν γινοταν να γινουν πιο μικρα;
Στο θεμα των τρυπων δεν εχω ιδεα πως να το κοιταξω αυτο. Και μαλιστα θα μπορεσω αν τις βρω να το καταλαβω αν εχουν καποια ανοχη και δεν ειναι αεροστεγης;
Τελος αν μπορεις να μου πεις/πειτε αν ειναι ενα προβλημα που ειναι σοβαρο ή απλα ειναι κατι που δεν εχει τοση σημασια στο να παθαινει κατι ο κινητηρας; Ουτως ή αλλως το αυτοκινητο δεν ζοριζεται απο εμας αλλα ουτε κανει και μεγαλα ταξιδια...
ΥΓ: Αν η θερμοκρασια της καυσης υγραεριου ηταν τοοσο μεγαλη απο της καυσης βενζινης παιδια δεν θα το βλεπαμε και στον θερμοστατη μας; Δηλ. δεν θα ανεβαινε η ενδειξη πανω απο το συνηθισμενο επιπεδο της (νερου;). Και αν οχι τοτε μηπως ειναι μεσα στα λογικα και επιτρεπομενα ορια της μηχανης απο τον κατασεκευαστη μας; Απλα μια σκεψη κανω μην βαρατε!!!
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Ο υγρός ψεκασμός στα 5ης γενιάς συστήματα αφορά αποκλειστικά το υγραέριο και δεν έχει καμία σχέση με το σύστημα ψεκασμού της βενζίνης.
Η prins είναι γνωστή για την ποιότητα των επιμέρους εξαρτημάτων της και γι αυτό είναι ίσως η πιο ακριβή στα συστήματα 4ης γενιάς. Αλήθεια πόσο κόστισε η εγκατάσταση; Αν υπάρχουν φωτογραφίες και μπορείς να τις ανεβάσεις κάπου, θα ήταν καλό να τις βλέπαμε.Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους ( υγεία πάνω απο όλα γιατί τα για τα υπόλοιπα δύσκολο το βλέπω )
Θα τις ανεβασω asap κόστισε 1900 ευρώ για το ML και πήγα συστημενος εξου και το τσξιδι στα Γιάννενα απο αθήνα φυσικά θα ήταν παραπάνω αν αγόραζαν κατα παρραγγελια dedicated δεξαμενή για το μοντέλο του αυτοκινήτου μου όπου θα ερχόταν δεξαμενή με καπάκι πάτωμα κτλ στα 95 λίτρα , ( η prins έχει δεξαμενές για πολλα suv cayenne Tuareg ML κτλ. ) οι οποίες κατα παραγγελία για κάθε μοντέλο, προτιμισα λοιπόν μια 58 λτ. Το κοστας στο δικό μου αμάξι είναι η κυκλοφορία στην αθήνα σε συνθήκες κίνησης όπου η κατανάλωση απο 11/12 λτ. που περίπου καιει στο ταξίδι αναιβαινει στα 16/18 λτ/100 km.
εδω οι φωτο που σας υποσχεθηκα τη γνωμη σας παρακαλω
dathens
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Δεν ειναι τυχαιο ομως οτι μεγάλες αυτοκίνητοβιομηχανίες βαζουν κιτ icom .
Αν εξαιρέσω τη Subaru στην Ιταλία που είχε παλιότερα μεγάλη αποτυχία με τα συστήματα της icom, ποια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία γνωρίζεις;
Γραψε λαθος...
Αυτο σημαινει ομως επισης οτι δεν προσπαθησαν αρκετα...http://www.inctek.gr/news_LpgProject.htm Το παραθετω γιατι εχει ενδιαφερον και στο σημειο που λεει για την σύγκριση θερμοκρασιων βενζινης-αεριου στον κινητηρα.Και μια ερωτηση. Η opel ειχε βγαλει και το astra g με υγραεριο. Τι διαφορα πιστευετε μπορει να εχει ο κινητητας (πιο πολυ τα μεταλλα) αυτος που τον βγαλαν κομπλε με υγραεριο απο το εργοστασιο, απο αυτον ( π.χ. που εχω εγω) με βενζινη μονο ? Σιγουρα οι ρυθμίσεις εχουν τον πρωτο λογο αλλα ολα τα υπολοιπα ειναι ιδια...???
καληνυχτα...νανι...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
και οι διαχειριστές του forum δεν θέλουν-μπορούν να κάνουν ταξινόμηση!!!Τι ταξινομηση εννοεις;
Πρόταση για Admin
Καλησπέρα σας κύριοι Administrators του forum!!!
Υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξετε ένα καινούργιο κατάλογο στο root με θέμα Υγραέριο όπου εκεί να μπορούμε να φτιάξουμε και υποφαλέκους (συστήματα, αυτοί που έβαλαν υγραέριο, προβλήματα, που να βάλω, κλπ) όπου να μπορούμε να γράψουμε και εμείς που έχουμε άλλα και αυτοί που θέλουν να βάλουν υγραέριο στο αυτοκίνητο???Το υπάρχων θέμα ήδη έχει γίνει πολύ μεγάλο και υπάρχουν δεκάδες θέματα που έχουν θίξει και άλλα τόσα που έχουν λυθεί, διάφορα άλλα με διάφορα είδη καυσίμων (πετρέλαιο, μεθάνιο, κλπ)!!!
Αναμένω κάποια θέση σας
Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να γίνει.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να γίνει.
Οπως βλεπεις ηδη εχει απαντηθει η προταση σου.
-
γεια σας εγκατεστησα συστημα τομασετο 4ης γενιας στην bg εως σημερα κανενα προβλημα
-
Έχει βάλει κανείς υγραέριο σε Mitsubishi lancer να μου πει εντυπώσεις;
-
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
Έχω επίσης την υποψία ότι μέσα στην πόλη μου καίει πολύ περισσότερο με υγραέριο (περίπου 40% πάνω από κατανάλωση βενζίνης). Θα το τσεκάρω στο προσεχές μέλλον για να δω αν όντως ισχύει.
Aυτη την υποψια εχω και γω, και μαλλον δεν ειναι ''υποψια'' αλλα γεγονος.Οχι ομως για 40% παραπανω αλλα περιπου 20-30% σιγουρα(ενω κανονικα ειναι +10%), τουλαχιστον σε μενα.Για καποιο λογο πολλαπλασιάζεται η καταναλωση μεσα στην πολη και ευτυχως δεν κανω πολλα χιλιομετρα μεσα.Ενα παραδειγμα τωρα τελευταία.Ειχα κανει 400χλμ με 2.5 λαμπακια(παντα μου βγαζουν τα ιδια χλμ περιπου)και θα εκανα σιγουρα αλλα 350χλμ αλλα λογο εορτων εκανα καποια(σχετικα λιγα-αλλα σε κινηση) χλμ μεσα στην πολη για δουλειες και οταν βγηκα ξανα σε δρομο εκανα τελικα αλλα 300χλμ και με ξαφνιασε αλλα εχει επαναληφθεί παλιοτερα.
-
«σιγουρα η αποσταση των σωληνων των μπεκ παιζουν προταρχικο ρολο .
εδω ομως θα πρεπει να κοιταξεις μηπως οι τρυπες στην πολαπλη δεν εγιναν με την δεουσα προσοχη με αποτελεσμα να περνουν αερα.(το ποιο πιθανο).
υπαρχει τροπος να το εξακριβωσεις.»
Οι σωλήνες πρέπει να είναι το δυνατόν κοντύτερες, σε όλες της εισαγωγές καυσίμου, ότι και να είναι αυτό. Οπωσδήποτε πρέπει ο μακρύτερος σωλήνας να αντιγράφετε, (κόβουμε 4 ιδία κομμάτια), που καταλήγουν στα ‘μπεκ’. Μετάξι 10 &15 cm, δεν υπάρχει εργαστηριακή σημαίνουσα διαφορά. Πάντως θα πρέπει να προσέχουμε: 15 cm ο μακρύτερος?, όλοι τόσο!.
Για της «τρύπες» φίλε μου, είσαι εύστοχος!. Αυτό πιστεύω και εγώ. Αυτό το βρίσκουμε εάν διαθέτουμε το XALOGEN LEAK DETECTOR, κάνουμε μερικές ‘γκαζιες’, ‘μυρίζουμε’ ηλεκτρονικά την διαρροή, η οποία στην ουσία είναι θέση που εισάγετε αέρας στην κακή εφαρμογή. Είναι το σημείο που μας ‘χαλάει’ το vacuum της εισαγωγής, και καίμε αέρα κοπανιστό!!....εξ ου και σβήνει. Πάντα σε αυτά τα σημεία, τα άλειβα με μαύρη κόλα πολιουρεθάνης προληπτικά. Τα προσόντα της είναι, η στεγανοποίηση, η διαρκής της ελαστικότητα, και η αντοχή της στης λογικές θερμοκρασίες μιας μηχανής. Σε δυο ώρες στεγνώνει, και φεύγει ο πελάτης.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Έχω επίσης την υποψία ότι μέσα στην πόλη μου καίει πολύ περισσότερο με υγραέριο (περίπου 40% πάνω από κατανάλωση βενζίνης). Θα το τσεκάρω στο προσεχές μέλλον για να δω αν όντως ισχύει.
Aυτη την υποψια εχω και γω, και μαλλον δεν ειναι ''υποψια'' αλλα γεγονος.Οχι ομως για 40% παραπανω αλλα περιπου 20-30% σιγουρα(ενω κανονικα ειναι +10%), τουλαχιστον σε μενα.Για καποιο λογο πολλαπλασιάζεται η καταναλωση μεσα στην πολη και ευτυχως δεν κανω πολλα χιλιομετρα μεσα.Ενα παραδειγμα τωρα τελευταία.Ειχα κανει 400χλμ με 2.5 λαμπακια(παντα μου βγαζουν τα ιδια χλμ περιπου)και θα εκανα σιγουρα αλλα 350χλμ αλλα λογο εορτων εκανα καποια(σχετικα λιγα-αλλα σε κινηση) χλμ μεσα στην πολη για δουλειες και οταν βγηκα ξανα σε δρομο εκανα τελικα αλλα 300χλμ και με ξαφνιασε αλλα εχει επαναληφθεί παλιοτερα.
Και είναι λογικό φίλε μου αυτό που παρατήρησες. Η εξτρα κατανάλωση που παρουσιάζουν τα οχήματα μέσα στην πόλη, είναι η εξτρα κατανάλωση που απαιτείται, για να κατανικήσουμε την αδράνεια του οχήματος. Αυτό παρουσιάζετε σε όλα τα οχήματα μέχρι και στα τρόλεϊ!. Εκεί ονομάζετε ντεμαραζ. Είναι και ο λόγος που στα αμαξοστάσια των τρόλεϊ, δεν αφήνουν να ξεκινάνε ταυτόχρονα όλα μαζί, μα ένα ένα. Εάν ξεκινούσαν όλα μαζί, θα ‘έπεφταν’ οι ασφάλειες!.
Το πλέον ‘ροπατο’ καύσιμο, είναι το πετρέλαιο. Μετά έρχεται η βενζίνη, και μετά το αέριο. Κατά συνέπια στης επιτάχυνση, η οικονομία είναι ανάλογη με την σειρά που περιέγραψα.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«σιγουρα η αποσταση των σωληνων των μπεκ παιζουν προταρχικο ρολο .
υπαρχει τροπος να το εξακριβωσεις.»
Οι σωλήνες πρέπει να είναι το δυνατόν κοντύτερες, σε όλες της εισαγωγές καυσίμου, ότι και να είναι αυτό. Οπωσδήποτε πρέπει ο μακρύτερος σωλήνας να αντιγράφετε, (κόβουμε 4 ιδία κομμάτια), που καταλήγουν στα ‘μπεκ’. Μετάξι 10 &15 cm, δεν υπάρχει εργαστηριακή σημαίνουσα διαφορά. Πάντως θα πρέπει να προσέχουμε: 15 cm ο μακρύτερος?, όλοι τόσο!.
Για της «τρύπες» φίλε μου, είσαι εύστοχος!. Αυτό πιστεύω και εγώ. Αυτό το βρίσκουμε εάν διαθέτουμε το XALOGEN LEAK DETECTOR, κάνουμε μερικές ‘γκαζιες’, ‘μυρίζουμε’ ηλεκτρονικά την διαρροή, η οποία στην ουσία είναι θέση που εισάγετε αέρας στην κακή εφαρμογή. Είναι το σημείο που μας ‘χαλάει’ το vacuum της εισαγωγής, και καίμε αέρα κοπανιστό!!....εξ ου και σβήνει. Πάντα σε αυτά τα σημεία, τα άλειβα με μαύρη κόλα πολιουρεθάνης προληπτικά. Τα προσόντα της είναι, η στεγανοποίηση, η διαρκής της ελαστικότητα, και η αντοχή της στης λογικές θερμοκρασίες μιας μηχανής. Σε δυο ώρες στεγνώνει, και φεύγει ο πελάτης.
ΑΝΤΩΝΗΣ.εερε μερακιαα
το ιδιο κανω και εγω φιλε μου.
οσον αφορα τον κοπανιστο αερα εχω ενα σπρει αιθερα (δεν αφινει λιπαντικο ) και ψεκαζοντας στιγμιαια σε καθε ακροφυσιο
συλμβανω το ενοχο απο το ρεταρισμα.οσον αφορα την αποσταση ειναι καποια αυτοκινητα που δστυχος δεν εχουν προσβαση για τοσο κοντο (σωστο) οποτε εχω κανει και εως 30 εκ χωρις προβλημα 0λα ομως 30.
ι
αρκετα ομως φιλε για σημερα.και αυριο μερα εινα.με συναδερφικους χαιρετισμους.
βαγγελης
-
Η ενότητα «Re: Υγραεριοκίνηση!», είναι μια ενότητα, με γενικό τίτλο, οπού καλύπτει με παραθέσεις τα πάντα.
- εάν συμφέρει η όχι.
- εάν δεν συμφέρει και γιατί.
- πως επιτυγχάνουμε το μέγιστο της απόδοσης.
- πως πρέπει να φυλαγόμαστε.
- οι επαγγελματίες διδάσκουμε και διδασκόμαστε.
- οι ιδιώτες μαθαίνουν και με καθαρά, ‘ανοιγμένα’ μάτια, αποφασίζουν!.
- όλοι ψαχνόμενοι, επιτυγχάνουμε, άριστα αποτελέσματα και οικονομία.
οι αντιπαραθέσεις, ανυψώνουν το τελικό αποτέλεσμα. - το να πληρώνεις για να γραφείς είναι εκ του πονηρού!.
- μου αρέσει η ενότητα, έστω και εάν μερικές φορές με ‘κουράζει’!.....
Σερφάρω και βλέπω, μα όταν τολμήσεις να πεις την αντίθετη γνώμη σου για κάτι, βρίσκεσαι εκτός!!!...ηλίου φαεινότερο. Μαγαζάκια, επί χρήμαση…..εκδιδομένης γυναικός….
Σε αγαπώ 4TFORUM….
ME TO 100% of topic!!
Antonis-team.
…για να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους…. -
Άμα έχει διαρροή από την πολλαπλή, γιατί δεν σβήνει και με την βενζίνα? Μήπως γενικώς είναι σεταρισμένο φτωχά στο ρελαντί?
-
Antonis & doukias, ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας.
Τα σωληνακια μιυ φανηκαν ολα ιδια στο μηκος αν και στριμωγμενα σε απιστευτο βαθμο. Δεν ξερω αν φαινεται καλα στην φωτο μου παραπανω.
Το gas detector διαβαζει μονο υγραεριο ή και φυσικο αεριο. Γιατι εχω φιλο που μπορω να τον αγγαρεψω να το ελεγξουμε στα σημεια που εχει τρυπες η πολλαπλη μου. Αλλα κανει αυτο το detector του;
Με σπρευ πακι αιθερα τι ακριβως διαπιστωνεται; Μολις το ψεκασεις και μαρσαρεις σου ερχεται ετσι η μυρωδια του υγραεριου ή οχι;
Τελος ειναι σοβαρο αυτο ή σχετικα αποδεκτο γιατι μαλλον θα δυσκολευτω με τις τρυπες ετσι οπως ειναι στριμωγμενα....
ΥΓ: Αστεριε το εχω παει 4-5 φορες και απο την κατανάλωση βκεπω οτι καθε φορα το ανεβαζε και απο λιγο. Μην το φτασω να καιω και σαν τζιπακι....!!!!
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Άμα έχει διαρροή από την πολλαπλή, γιατί δεν σβήνει και με την βενζίνα? Μήπως γενικώς είναι σεταρισμένο φτωχά στο ρελαντί?οταν ειναι φτωχο στο ρελαντι δεν κραταει ποτε ρελαντι.ενω στη δικη μας περιπτωση καπου δουλευει και καπου οχι.
βεβαια ολα αυτα υποθετικα και απο μακρυα.θελει ψαξιμο. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Η ενότητα «Re: Υγραεριοκίνηση!», είναι μια ενότητα, με γενικό τίτλο, οπού καλύπτει με παραθέσεις τα πάντα.- εάν συμφέρει η όχι.
- εάν δεν συμφέρει και γιατί.
- πως επιτυγχάνουμε το μέγιστο της απόδοσης.
- πως πρέπει να φυλαγόμαστε.
- οι επαγγελματίες διδάσκουμε και διδασκόμαστε.
- οι ιδιώτες μαθαίνουν και με καθαρά, ‘ανοιγμένα’ μάτια, αποφασίζουν!.
- όλοι ψαχνόμενοι, επιτυγχάνουμε, άριστα αποτελέσματα και οικονομία.
οι αντιπαραθέσεις, ανυψώνουν το τελικό αποτέλεσμα. - το να πληρώνεις για να γραφείς είναι εκ του πονηρού!.
- μου αρέσει η ενότητα, έστω και εάν μερικές φορές με ‘κουράζει’!.....
Σερφάρω και βλέπω, μα όταν τολμήσεις να πεις την αντίθετη γνώμη σου για κάτι, βρίσκεσαι εκτός!!!...ηλίου φαεινότερο. Μαγαζάκια, επί χρήμαση…..εκδιδομένης γυναικός….
Σε αγαπώ 4TFORUM….
ME TO 100% of topic!!
Antonis-team.
…για να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους….Κυριε Αντωνη αν εχεις καποιο προβλημα πες το και ασε τα υπονοούμενα .
-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
Antonis & doukias, ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας.
Με σπρευ πακι αιθερα τι ακριβως διαπιστωνεται; Μολις το ψεκασεις και μαρσαρεις σου ερχεται ετσι η μυρωδια του υγραεριου ή οχι;ψεκαζεις τα ακροφυσια ενα-ενα. αυτο που θα ρεταρει.... αερριζεται
εχεις πμ
Υγραεριοκίνηση!