-
Από ότι θυμάμαι παλιότερα ,το καιρό που το αυτοκίνητο άλλαζε πιο δύσκολα , οσα ταξί ΄(και λίγα επιβατικά) είχαν υγραέριο , γύρναγαν κατά καιρούς σε βενζίνη για να 'μην ξεραθεί' ο κινητήρας , όπως άκουγα να λένε.
-
Αντωνη μακαρι να υπηρχε η δυνατοτητα να παραγγελνα απο το εργοστασιο το αμαξι με υγραεριο.
Δεν νομιζω να ειναι χαζοι τοσοι που εχουν βαλει υγραεριο και εχουν κανει εκαντονταδες χιλιαδες χιλιομετρα χωρις το παραμικρο προβλημα! -
Ρε συ Αντώνη, δεν είπε κανείς οτι ο φίλος με την Μ3 δεν έχει να την ταίσει... Φυσικά και έχει, και πηγαινοέρχεται με αυτήν κάθε μέρα στην - πολύ αποδοτική - δουλειά που κάνει.** Ολοι όμως έχουν δικαίωμα στην οικονομία.** Είτε έχουν, ειτε δεν έχουν. Γιατι οι εποχές είναι δύσκολες, και δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Το οτι έχει Μ3, καλά κάνει και την έχει, και να είναι καλα το παλικάρι να χαίρεται την αυτοκινητάρα του.
Εγώ άλλο πράγμα ρώτησα. Εσυ, σαν τεχνικός αυτοκινήτων, σε ποιες μάρκες έχεις παρατηρήσει πρόβλημα στις βαλβίδες εξαιτίας του υγραεριου? Δε θες να πεις μάρκες? Οκ πές μας χρονολογία αυτοκινήτου (πάνω κάτω). -
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
Ρε συ Αντώνη, δεν είπε κανείς οτι ο φίλος με την Μ3 δεν έχει να την ταίσει... Φυσικά και έχει, και πηγαινοέρχεται με αυτήν κάθε μέρα στην - πολύ αποδοτική - δουλειά που κάνει.** Ολοι όμως έχουν δικαίωμα στην οικονομία.** Είτε έχουν, ειτε δεν έχουν. Γιατι οι εποχές είναι δύσκολες, και δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Το οτι έχει Μ3, καλά κάνει και την έχει, και να είναι καλα το παλικάρι να χαίρεται την αυτοκινητάρα του.
Εγώ άλλο πράγμα ρώτησα. Εσυ, σαν τεχνικός αυτοκινήτων, σε ποιες μάρκες έχεις παρατηρήσει πρόβλημα στις βαλβίδες εξαιτίας του υγραεριου? Δε θες να πεις μάρκες? Οκ πές μας χρονολογία αυτοκινήτου (πάνω κάτω).καλα κανει και θελει οικονομια ο φιλος σου με την Μ3.
γιαυτο το λογο, να παρει ενα μτχ αυτοκινητακι με 4000€ και να πηγαινοερχεται στη δουλεια του. Θα κερδισει πολυ περισσοτερα απο μια μετατροπη της Μ3 σε υγραεριο. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και ένα of topic: το «ρε συ» το χρησιμοποιούν οι Αλβανοί κατά κόρον. Σε αυτούς δεν είναι βρισιά.
Πάντα στην διάθεση σου, ΑΝΤΩΝΗΣ.Τι να σου πω ρε Αντώνη... εγω δεν έχω κανένα πάρε δώσε με τους Αλβαναρέους, μένω ΒΠ... Εσυ όμως κάτι θα ξέρεις για να το λές...
-
καλησπερα το τελευταιο διαστημα σκεφτομαι σοβαρα να βαλω υγραεριο σε δυο αυτοκινητα που εχω ενα επαγγελματικο και ενα ιχ το προβλημα που εχω ειναι οτι δεν μπορω να βγαλω ακρη με αυτα που ακουω .Αυτοι που κανουν την αγκατασταση στο αυτοκινητο του κιτ με διαβεβαιωνουν οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα φθορας του αυτοκινητου.Η αντιπροσωποια ομως μου ειπε οτι θα χασω την εγγυηση διοτι δεν μπορουν να γνωριζουν τι κιτ θα τοποθετηση και τι ρυθμισεις μπορει να εχουν κανει με αποτελεσμα στο μελον ισως να βγαλει καποια βλαβη που βεβαια δεν θα την καλυψη η εγγυηση το ερωτημα μου ειναι εαν τα πραγματα ειναι τοσο απλα και χωρις προβληματα γιατι δεν ασχολουνται οι αντιπροσωποιες με το θεμα
-
Ο χρήστης jimari έγραψε:
καλησπερα το τελευταιο διαστημα σκεφτομαι σοβαρα να βαλω υγραεριο σε δυο αυτοκινητα που εχω ενα επαγγελματικο και ενα ιχ το προβλημα που εχω ειναι οτι δεν μπορω να βγαλω ακρη με αυτα που ακουω .Αυτοι που κανουν την αγκατασταση στο αυτοκινητο του κιτ με διαβεβαιωνουν οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα φθορας του αυτοκινητου.Η αντιπροσωποια ομως μου ειπε οτι θα χασω την εγγυηση διοτι δεν μπορουν να γνωριζουν τι κιτ θα τοποθετηση και τι ρυθμισεις μπορει να εχουν κανει με αποτελεσμα στο μελον ισως να βγαλει καποια βλαβη που βεβαια δεν θα την καλυψη η εγγυηση το ερωτημα μου ειναι εαν τα πραγματα ειναι τοσο απλα και χωρις προβληματα γιατι δεν ασχολουνται οι αντιπροσωποιες με το θεμαΠαρε ενα ετοιμο τοτε. Ολες οι αυτοκινητοβιομηχανιες βγαζουν κατευθειαν αυτοκινητα με καυσιμο το Φυσικο Αεριο και το Υγραεριο. Το Φ.Α προς το πραρον δεν πωλειται σε βενζιναδικα και βρισκεται μονο σε δυο αμαξοστασια της ΕΘΕΛ τα οποια φουλαρουν μονο τα λεωφορεια και οι σκουπιδιαρες των δημων.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
καλησπερα το τελευταιο διαστημα σκεφτομαι σοβαρα να βαλω υγραεριο σε δυο αυτοκινητα που εχω ενα επαγγελματικο και ενα ιχ το προβλημα που εχω ειναι οτι δεν μπορω να βγαλω ακρη με αυτα που ακουω .Αυτοι που κανουν την αγκατασταση στο αυτοκινητο του κιτ με διαβεβαιωνουν οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα φθορας του αυτοκινητου.Η αντιπροσωποια ομως μου ειπε οτι θα χασω την εγγυηση διοτι δεν μπορουν να γνωριζουν τι κιτ θα τοποθετηση και τι ρυθμισεις μπορει να εχουν κανει με αποτελεσμα στο μελον ισως να βγαλει καποια βλαβη που βεβαια δεν θα την καλυψη η εγγυηση το ερωτημα μου ειναι εαν τα πραγματα ειναι τοσο απλα και χωρις προβληματα γιατι δεν ασχολουνται οι αντιπροσωποιες με το θεμα
Παρε ενα ετοιμο τοτε. Ολες οι αυτοκινητοβιομηχανιες βγαζουν κατευθειαν αυτοκινητα με καυσιμο το Φυσικο Αεριο και το Υγραεριο. Το Φ.Α προς το πραρον δεν πωλειται σε βενζιναδικα και βρισκεται μονο σε δυο αμαξοστασια της ΕΘΕΛ τα οποια φουλαρουν μονο τα λεωφορεια και οι σκουπιδιαρες των δημων.
Σε ποια χώρα ζείς εσύ οπου όλες οι εταιρείες βγάζουν αυτοκίνητα με υγραέριο και φυσικό αέριο, εκτός απο αυτά με βενζίνη ή πετρέλαιο? Μάλλον κάτι έχεις μπερδέψει...
-
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
Σε ποια χώρα ζείς εσύ οπου όλες οι εταιρείες βγάζουν αυτοκίνητα με υγραέριο και φυσικό αέριο, εκτός απο αυτά με βενζίνη ή πετρέλαιο? Μάλλον κάτι έχεις μπερδέψει...
Πολλές εταιρείες έχουν εκδόσεις μοντέλων που κινούνται ΚΑΙ με lpg/cng. Το ότι δεν τις φέρνουν Ελλάδα είναι άλλο θέμα...
-
Στην ελλαδα οι αντιπροσωποιες δεν ασχολουνται ακομα με το υγραεριο αν και εχει γινει νομιμο εδω και δεκα χρονια περιπου το ιχ που ανεφερα ειναι ενα subaru impreza 20rs οταν επικοινωνησα με τον τεχνικο διευθυντη της subaru μου ειπε οτι δεν εχουν καποιο συγκεκριμενο κιτ αποτο εργοστασιο οποτε οτι βαλω εξω θα θεωρηθη πατεντα και φυσικα δεν θα ισχυοι η εγγυηση.Απο την αλλη ομως μου ειπε οτι το σκεφτονται σοβαρα και οτι βρισκονται σε επικοινωνια με το εργοστασιο για το θεμα αυτο και οτισε ενα μηνα περιπου θα γνωριζουν εαν θα υπαρξει καποιο συγκεκριμενο κιτ με τις ευλογιες της subaru.
-
στη subaru, είναι επιρρεπείς με τις πατέντες .... ποιος ξεχνάει το 1.6Τ, ελληνική πατέντα στο παρελθόν???
-
Το 1.6Τ οντως ηταν μεγαλη πατατα μονο που εχω ακουση οτι δεν ειχε καμια σχεσει η μαμα subaru ηταν καθαρη πατεντα της subaru.gr και αυτη πληρωνε της ζημιες μετα.Επειδη το πληρωσε ακριβα και σε χρημα και σε φημη γιατο πιστευω οτι μου απαντησε οτι περιμενουν απο το εργοστασιο πλεον κατι.
-
Ο χρήστης jimari έγραψε:
Το 1.6Τ οντως ηταν μεγαλη πατατα μονο που εχω ακουση οτι δεν ειχε καμια σχεσει η μαμα subaru ηταν καθαρη πατεντα της subaru.gr και αυτη πληρωνε της ζημιες μετα.Επειδη το πληρωσε ακριβα και σε χρημα και σε φημη γιατο πιστευω οτι μου απαντησε οτι περιμενουν απο το εργοστασιο πλεον κατι.Υπάρχει ήδη απο το 2003 αλλά βρήκα κάτι του 2008
http://www.zercustoms.com/news/Subaru-Forester,-Legacy-and-Outback-LPG.html -
Χωρίς να έχω καμία σχέση ή διάθεση διαφήμισης, βρήκα ένα ενδιαφέρον video στο YouTube σχετικά με την εγκατάσταση συστήματος υγραεριοκίνησης: http://www.youtube.com/watch?v=wWn4Scv1N7I
-
Εχω παρατηρήσει οτι κάθε μήνα, θέλω περίπου στα 10 λίτρα βενζίνης. Κάνω 1300-1500χλμ όλα εντός Αθηνών και όλα με υγραέριο.
α) Είναι λογική αυτή η κατανάλωση της βενζίνης? Προέρχεται μόνο απο το 1 λεπτο όταν μπαίνει μπροστά το αυτοκίνητο ? Η και μετά απο κάποιο διάστημα χρήσης του υγραερίου γυρίζει αυτόματα και για πολύ λίγο σε βενζίνη ?
β) Υπάρχει κάποιος τρόπος προστασία των βαλβίδων? Πχ μετά απο 300χλμ υγραερίου 50βενζίνης? Η κάποιος άλλος συνδιασμός? Η δεν παίζει ρόλο ?εχω 5ης γενιας εγκατάσταση.
-
Mηπως ξεμενεις απο υγραεριο και κανεις λιγα χλμ με βενζινη?
Σε τι αμαξι αναφερεσαι?
Αν ειναι καινουριο δεν νομιζω να εχεις θεμα με βαλβιδες...
Εκανα και γω μερικες ερωτησεις στον μηχανικο μου και μου πε ειναι θεμα τυχης να καψει καποια βαλβιδα..και οτι οι νεοι κινητηρες εχουν πολυ καλα μεταλλα στις κεφαλες πλεον...Αληθεια πες μας εντυπωσεις απο το 5ης γενιας και που το βαλες...
-
δεν είμαι βλάκας. Αν ξέμενα απο υγραέριο θα το ήξερα, θα το καταλάβαινα και δεν θα ρωτούσα... Ποτέ δεν βάζω πάνω απο 40 λίτρα υγραέριο... άρα όταν φουλάρω πάντα μένουν 8 λίτρα μέσα στο ρεζερβουάρ. Πρόβλημα μηχανικό δεν έχω. Απλά θέλω 10 αντε 15 λίτρα βενζίνη το μήνα. Και ναι όταν βάζω μπροστα το αυτοκίνητο, αυτό το 1ο λεπτό δεν το έχω κ περιμενει. Βαζω μπρός κ φεύγω.
Τώρα που θυμαμαι, κάπου είχα διαβάσει σε καποιες οδηγίες εξοικονόμησης βενζίνης οτι καλό θα είναι να αποφέυγονται οι μικρές αποστάσεις... διοτι όταν ξεκινάει το αυτοκίνητο καταναλώνει μέχρι και μισο λίτρο βενζίνης για να πάρει μπρός. Τωρα μπορει να μην ειναι 500ml μπορεί να είναι 200-300... άρα αν το βάζεις 2 φορες τη μέρα μπρός, έχεις μια σχετική κατανάλωση!!! Αλλα είναι αυτο? Η υπάρχει άλλη εξήγηση ?
-
Ποσες μιζιες βαζεις σε μια μερα? Το κουμπι του υγραεριου δεν σου λεει ποτε καις βενζινη και ποτε υγραεριο?
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Μια και λοιπόν και μας έδειξες την διαφήμιση του συναδέλφου, πάρε και τα τηλέφωνα, για να μας ενημερώσεις για αυτά που θα σε ρωτήσω.
- κόστος εγκατάστασης, στην πορσε πχ που μας επέδειξαν.
Δεν ξέρω για την Porsche (λογικά λόγω περισσότερων κυλίνδρων θα είναι αυξημένο το κόστος) άλλά
κάποιος άλλος σε άλλο forum, με focus 1.6 sport, πλήρωσε πέρυσι τον Οκτώβριο 1690 ευρώ για 5ης γενιάς σύστημα της zavoli (ιταλικό) στον Θεοδώρου και είναι απόλυτα ευχαριστημένος μετά από 14.000 χλμ. περίπου σε 5 μήνες. Οι τιμές βέβαια έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της μεγάλης ζήτησης... Η τιμή του υγραερίου είναι ακόμη πολύ δελεαστική (και μάλλον θα παραμείνει έτσι λόγω του οτι υπάρχει συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία που ισχυει μέχρι το 2018 αν δεν κάνω λάθος).- Πως αντιμετωπίζουν την ξηρή καύση του αεριού.
Κάποιοι ψαγμένοι κατασκευαστές που προσφέρουν σύγχρονα (αλλά και τα πιο ακριβά ταυτόχρονα) συστήματα, το αντιμετωπίζουν μέσω software! Δείτε εδώ στην 14η και 15η σελίδα της παρουσίασης.
- Πόσα χιλιόμετρα δίδουν εγγειηση για τους χώρους καύσης του αυτοκινήτου.
Εδώ έχει γράψει κάποιος:
2)Ο φιλος MONMAN μου ειπε κατι για τις βαλβιδες..οπου με την χρηση υγραεριου δεν λυπενονται με αποτελεσμα να καιγονται...Το συστημα νεας γενιας υγραεριου,συμφωνα παντα με τον θεοδωρου ριχνει ανα χρονικα διαστημα λιγη βενζινη για λιπανση...
3)Εγγυηση 2 χρονια για οποιαδηποτε βλαβη στο ολο συστημα...συμπεριλαμβανομενου κινητηρα...Σε διάφορα sites υπάρχουν αναφορές για 2 χρόνια εγγύηση, 60.000 χλμ. για τα 4ης γενιάς συστήματα.
Τα 5ης γενιάς υποτίθεται οτι δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα. Και πάλι, υπάρχουν κατασκευαστές συστημάτων υγραεριοκίνησης με μελετημένα, ανα τύπο αυτοκινήτου, κιτ, όπου λένε σε ποια μοντέλα με ποια μηχανή προτείνουν ποιο σύστημα. π.χ. εδώ. Αν ψάξει κανείς θα βρει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Επίσης βλέπω οτι στη Γερμανία τουλάχιστον, υπάρχουν πολλές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων (όχι ανεξάρτητα συνεργεία) που εγκαθιστούν συστήματα υγραεριοκίνησης (4ης ή 5ης γενιάς), ακόμη και σε ολοκαίνουργια αυτοκίνητα διατηρώντας την εργοστασιακή εγγύηση (ή παρέχοντας άλλη εγγύηση δική τους, ή σε συνεργασία με κάποια ασφαλιστική εταιρεία με χαμηλή ετήσια επιβάρυνση).
Προσωπικά έχω στείλει email στην icom Ιταλίας και περιμένω απάντηση από το τεχνικό τμήμα τους (μου απάντησαν ήδη οτι έλαβαν το email μου και το προώθησαν στους αρμόδιους).
Εδώ μπορείτε να δείτε μία σύγκριση γνωστών συστημάτων 4ης και 5ης γενιάς, τα πλεονεκτήματά τους και σε ποιους απευθύνονται...
Σε χώρες όπως η Αυστραλία (με άφθονο υγραέριο) όπου επιδοτείται από το Κράτος η εγκατάσταση συστήματος υγραεριοκίνησης, υπάρχουν κατασκευαστές που έχουν συμφωνήσει με τα εκεί εργοστάσια αυτοκινητοβιομηχανιών για εγκατάσταση των κιτ που προσφέρουν από το ίδιο το εργοστάσιο, οπότε δεν τίθεται καν θέμα αμφισβήτησης της εργοστασιακής εγγύησης.
Κι επειδή σε κάποια προηγούμενα μηνύματα υπήρχε η απορία αν συμφέρει ή όχι η εγκατάσταση και πότε θα κάνει κανείς απόσβεση του κόστους, υπάρχουν πολλά sites που προσφέρουν τέτοιου είδους υπολογισμούς. π.χ. εδώ. Βάζεις τιμή βενζίνης, τιμή υγραερίου, κατανάλωση που έχεις με βενζίνη και χιλιόμετρα που διανύεις το χρόνο. Σου βγάζει πόσα ευρώ θα εξοικονομίσεις λαμβάνοντας υπόψη οτι η κατανάλωσή σου θα αυξηθεί κατά 10%. -
Eιχα παρει τηλ. πριν 20 μερες στον Θεοδωρου στη Θεσσαλονικη για πληροφοριες και μου πε οτι δεν βαζουν 5η γενια(υγρου ψεκασμου)...
Υγραεριοκίνηση!