Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Μια και λοιπόν και μας έδειξες την διαφήμιση του συναδέλφου, πάρε και τα τηλέφωνα, για να μας ενημερώσεις για αυτά που θα σε ρωτήσω.
- κόστος εγκατάστασης, στην πορσε πχ που μας επέδειξαν.
Δεν ξέρω για την Porsche (λογικά λόγω περισσότερων κυλίνδρων θα είναι αυξημένο το κόστος) άλλά
κάποιος άλλος σε άλλο forum, με focus 1.6 sport, πλήρωσε πέρυσι τον Οκτώβριο 1690 ευρώ για 5ης γενιάς σύστημα της zavoli (ιταλικό) στον Θεοδώρου και είναι απόλυτα ευχαριστημένος μετά από 14.000 χλμ. περίπου σε 5 μήνες. Οι τιμές βέβαια έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της μεγάλης ζήτησης... Η τιμή του υγραερίου είναι ακόμη πολύ δελεαστική (και μάλλον θα παραμείνει έτσι λόγω του οτι υπάρχει συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία που ισχυει μέχρι το 2018 αν δεν κάνω λάθος).
- Πως αντιμετωπίζουν την ξηρή καύση του αεριού.
Κάποιοι ψαγμένοι κατασκευαστές που προσφέρουν σύγχρονα (αλλά και τα πιο ακριβά ταυτόχρονα) συστήματα, το αντιμετωπίζουν μέσω software! Δείτε εδώ στην 14η και 15η σελίδα της παρουσίασης.
- Πόσα χιλιόμετρα δίδουν εγγειηση για τους χώρους καύσης του αυτοκινήτου.
Εδώ έχει γράψει κάποιος:
2)Ο φιλος MONMAN μου ειπε κατι για τις βαλβιδες..οπου με την χρηση υγραεριου δεν λυπενονται με αποτελεσμα να καιγονται...Το συστημα νεας γενιας υγραεριου,συμφωνα παντα με τον θεοδωρου ριχνει ανα χρονικα διαστημα λιγη βενζινη για λιπανση...
3)Εγγυηση 2 χρονια για οποιαδηποτε βλαβη στο ολο συστημα...συμπεριλαμβανομενου κινητηρα...
Σε διάφορα sites υπάρχουν αναφορές για 2 χρόνια εγγύηση, 60.000 χλμ. για τα 4ης γενιάς συστήματα.
Τα 5ης γενιάς υποτίθεται οτι δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα. Και πάλι, υπάρχουν κατασκευαστές συστημάτων υγραεριοκίνησης με μελετημένα, ανα τύπο αυτοκινήτου, κιτ, όπου λένε σε ποια μοντέλα με ποια μηχανή προτείνουν ποιο σύστημα. π.χ. εδώ. Αν ψάξει κανείς θα βρει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Επίσης βλέπω οτι στη Γερμανία τουλάχιστον, υπάρχουν πολλές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων (όχι ανεξάρτητα συνεργεία) που εγκαθιστούν συστήματα υγραεριοκίνησης (4ης ή 5ης γενιάς), ακόμη και σε ολοκαίνουργια αυτοκίνητα διατηρώντας την εργοστασιακή εγγύηση (ή παρέχοντας άλλη εγγύηση δική τους, ή σε συνεργασία με κάποια ασφαλιστική εταιρεία με χαμηλή ετήσια επιβάρυνση).
Προσωπικά έχω στείλει email στην icom Ιταλίας και περιμένω απάντηση από το τεχνικό τμήμα τους (μου απάντησαν ήδη οτι έλαβαν το email μου και το προώθησαν στους αρμόδιους).
Εδώ μπορείτε να δείτε μία σύγκριση γνωστών συστημάτων 4ης και 5ης γενιάς, τα πλεονεκτήματά τους και σε ποιους απευθύνονται...
Σε χώρες όπως η Αυστραλία (με άφθονο υγραέριο) όπου επιδοτείται από το Κράτος η εγκατάσταση συστήματος υγραεριοκίνησης, υπάρχουν κατασκευαστές που έχουν συμφωνήσει με τα εκεί εργοστάσια αυτοκινητοβιομηχανιών για εγκατάσταση των κιτ που προσφέρουν από το ίδιο το εργοστάσιο, οπότε δεν τίθεται καν θέμα αμφισβήτησης της εργοστασιακής εγγύησης.
Κι επειδή σε κάποια προηγούμενα μηνύματα υπήρχε η απορία αν συμφέρει ή όχι η εγκατάσταση και πότε θα κάνει κανείς απόσβεση του κόστους, υπάρχουν πολλά sites που προσφέρουν τέτοιου είδους υπολογισμούς. π.χ. εδώ. Βάζεις τιμή βενζίνης, τιμή υγραερίου, κατανάλωση που έχεις με βενζίνη και χιλιόμετρα που διανύεις το χρόνο. Σου βγάζει πόσα ευρώ θα εξοικονομίσεις λαμβάνοντας υπόψη οτι η κατανάλωσή σου θα αυξηθεί κατά 10%.