-
Ο χρήστης doukias έγραψε:
...
πιστευω πως δεν εχουν λογω οι εγκαταστατες να σας λενε ψεματα αφου η υπογραφη στοιχιζειι πλεον 50 €.
υπομονη.Θες να μας εξηγήσεις λίγο περισσότερο το 'πενηντάρικο';
Δηλαδή, τόσο κοστίζει η υπογραφή από αδειούχο εγκαταστάτη σε μη αδειούχο εγκαταστάτη (και μάλιστα μετά από κάποιο διάστημα ώστε να είναι μικρότερος ο κίνδυνος...) ; -
Κατα την άποψή μου, ναι. Το 5ης γενιας είναι πλεον αξιόπιστο. Μετά και την τελευταία αλλαγή τρόμπας που έφερε η ICOM στην Ελλάδα, τα όποια προβλήματα που είχε λύθηκαν, και πλεον το αυτοκίνητο κινείται όπως με τη βενζίνη.
Πότε ήρθε η τελευταία τρόμπα που αναφέρεις; Έβαλα το 5ης γενιάς 1 Δεκεμβρίου και αν εξαιρέσουμε κάποιο μικρό ρετάρισμα την πρώτη φορά της ημέρας που παίρνει μπρος και περνάει σε γκάζι κατά τα άλλα δεν καταλαβαίνεις διαφορά με το γκάζι. Έχει έρθει και πιο καινούργια τρόμπα;
1500Km on lpg. keep driving... έχουμε αρκετά ακόμα για την απόσβεση!
-
Ο χρήστης MacGyver έγραψε:
Πότε ήρθε η τελευταία τρόμπα που αναφέρεις; Έβαλα το 5ης γενιάς 1 Δεκεμβρίου και αν εξαιρέσουμε κάποιο μικρό ρετάρισμα την πρώτη φορά της ημέρας που παίρνει μπρος και περνάει σε γκάζι κατά τα άλλα δεν καταλαβαίνεις διαφορά με το γκάζι. Έχει έρθει και πιο καινούργια τρόμπα;
1500Km on lpg. keep driving... έχουμε αρκετά ακόμα για την απόσβεση!
ναι έχει έρθει, και την εγκατέστησα πριν κανα 15ήμερο περίπου. Εγω όμως ΕΙΧΑ πρόβλημα, και μάλιστα σοβαρό, και εμφανιζόταν πάντα. Τα έχω γραψει στις προηγούμενες σελίδες. Και επίσης εχει ξανααναφερθεί αυτη η αλλαγή της τρόμπας. Επειδή είσαι φρέσκος να πάς να ρωτήσεις αν σου βάλανε την παλιά ή την καινούργια.
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
...
πιστευω πως δεν εχουν λογω οι εγκαταστατες να σας λενε ψεματα αφου η υπογραφη στοιχιζειι πλεον 50 €.
υπομονη.Θες να μας εξηγήσεις λίγο περισσότερο το 'πενηντάρικο';
Δηλαδή, τόσο κοστίζει η υπογραφή από αδειούχο εγκαταστάτη σε μη αδειούχο εγκαταστάτη (και μάλιστα μετά από κάποιο διάστημα ώστε να είναι μικρότερος ο κίνδυνος...) ;φιλε μου.
θελω να πω οτι οταν ο πελατης βιαζεται η νομιζει οτι τον κοροιδευουν μπορει ο εγκαταστατης με καποιο κοστος να παρει την υπογραφη και ο πελατης να περαση κτεο κτλπ.βεβαια η υπογραφη δεν μπαινει σε οποιον ναναι.υπογραφουμε μονο για εξυπηρετηση και εφοσον ξερουμε τον εγκαταστατη και τι δουλεια κανει.δεν καταλαβα τη ενοεις .
να ειμαστε και ειλικρινεις γινεται και η καποια εκμεταλευση δεν ζουμε στον παραδεισο.
αυτα για 3-4 μηνες γιατι ειδη εχουν αρχισει τα σεμιναρια . -
Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Θα συμφωνήσω με τον doukias για τις υπογραφές. -
Γεια χαρά σε όλους σας,
Σήμερα 27/12/2010 έκανα απόσβεση!!!!
Έβαλα το σύστημα υγραερίου υγρού ψεκασμού (5ης γενιάς) κάπου στο Αγ.Ιωάννη Ρέντη πριν από 17 μήνες περίπου και έκανα 21200 χιλιόμετρα.
Μου κόστισε 1600 ευρώ.
Σήμερα γέμισα το ρεζερβουάρ του υγραερίου και είδα ότι το σύνολο των χρημάτων που έχω για να γεμίζω με υγραέριο την ρεζέρβα μου είναι 1607 ευρώ!
Αν είχα κάνει τα ίδια χιλιόμετρα με βενζίνη θα είχα δώσει περίπου τα διπλάσια χρήματα για βενζίνη.
οπότε.................................ΑΠΟΣΒΕΣΑ την εγκατάσταση....
Τώρα βγάζω καθαρό κέρδος!
Τώρα χρήματα στην τσέπη μου! -
Γεία σας παιδιά! Πρώτη φορά γράφω εδώ !
Αριστος με όχημα suzuki jimny.το έχω κάνει με υγραέριο εδώ και 8 μήνες με το σύστημα της 5ης γενια ICOM
Απολυτα ευχαριστημένος....ειχα και εγώ τα θεματάκια μου στιν αρχη...χρειαστηκαν μερικές ρυθμίσεις..τωρα όλα λειτουργουν τέλεια!ποτάμια-λασπες-αντιπιρικές διαδρομές δεν έχει κολώσει που8ενα με το υγραέριο!
εκανα και αποσβεση σε 6 μήνες με 20.000 χλμ !!!! κάνω σχεδόν καθημερινα 100 χλμ στιν πολη + ταξιδακια! τωρα έχω 25.000 χλμ.!
πριν ένα μήνα έκανε και ο πατέρας μου το και το δικό του με υγραέριο ενα fiat multipla ολα καλα!!!
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
Γεια χαρά σε όλους σας,
Σήμερα 27/12/2010 έκανα απόσβεση!!!!
Έβαλα το σύστημα υγραερίου υγρού ψεκασμού (5ης γενιάς) κάπου στο Αγ.Ιωάννη Ρέντη πριν από 17 μήνες περίπου και έκανα 21200 χιλιόμετρα.
Μου κόστισε 1600 ευρώ.
Σήμερα γέμισα το ρεζερβουάρ του υγραερίου και είδα ότι το σύνολο των χρημάτων που έχω για να γεμίζω με υγραέριο την ρεζέρβα μου είναι 1607 ευρώ!
Αν είχα κάνει τα ίδια χιλιόμετρα με βενζίνη θα είχα δώσει περίπου τα διπλάσια χρήματα για βενζίνη.
οπότε.................................ΑΠΟΣΒΕΣΑ την εγκατάσταση....
Τώρα βγάζω καθαρό κέρδος!
Τώρα χρήματα στην τσέπη μου!Well Done!!! Αντε και στα δικα μας!
Χθες διαβασα ενα αρθρο που μιλησε ο προεδρος βενζινοπολων για τις καινουργιες ηλεκτρονικες αντλιες και τον τροπο που κλεβουν...
Μπηκαν ψιλοι στα αυτια μου καθως εκει που εχω μεση καταναλωση 10,4 τελευταια φορα που φουλαρα στο καινουργιο στην κατερινη την υπολογισα στο 11,6. Αρκετα μεγαλη διαφορα αν και ειχε η διαδρομη μια αναβαση απο τα 0 στα 1500 μετρα υψομετρο αλλα για 25-30 χλμ κρατησε αυτο. Τα υπολοιπα εθνικη με 110-130.
Οποιος εχει υποψια πειραγμενης αντλιας σε καποιο πρατηριο ας κανει τον κοπο να το ποσταρει, για να εχουμε τον νου μας και να το παρακολουθουμε και οι υπολοιποι.
Επισης ο προεδρος θεωρησε δεδομενες μεσες τιμες απολυβδης 1,65 - 1,7ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ καθως και ΧΙΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
-
Χρονια πολλα σε ολους!
Λοιπον... Τιμες:
Γεωργιαδης 0.779
Θεοδωρου 0.79
Shell κορινου Rest Area (και καλα) 0.899!!!
Κλεψιμο κανονικο. Πρεπει ο τελευταιος να βγαζει κερδος τουλαχιστον 40 λεπτα στο λιτρο!
Οσοι περνανε απο Κατερινη (εκει πηγα τα Χριστουγεννα) να κανουν τον κοπο να μπαινουν μεσα και να βαζουν στο νεο πρατηριο που ανοιξε.
Οσον αφορα τις αντλιες εγω παντα φουλαρω απο αδειο και ξερω αν θα κλεψουνε γιατι περνει παντα το πολυ 36 λιτρα.
Τωρα αν κανουν αλλη κλεψια και οχι στα λιτρα να μας το πει καποιος.Καλη συνεχεια!
-
Εχει μέσα στιν Κατερίνη πρατήριο με υγραέριο? μπορεις να μας πεις σε πιο σημείο ? και τί τιμη εχει εκει ? το λεω αντι να κάνω σταση στο Κορινό να μπαίνω Κατερίνη!
-
Ο χρήστης Aρίστος έγραψε:
Εχει μέσα στιν Κατερίνη πρατήριο με υγραέριο? μπορεις να μας πεις σε πιο σημείο ? και τί τιμη εχει εκει ? το λεω αντι να κάνω σταση στο Κορινό να μπαίνω Κατερίνη!http://gasprice.gr/main/showgasstation. ... ionid=6687
Εγω λογο του οτι πηγαινοερχομαι συχνα Λαρισα το προτιμαω. Ειναι 2,5+2,5 χλμ απο εθνικη -
Καλημερα, απο βερολινο για Δρεσδη 3 autogaz πανω στην εθνικη κ οχι μπες βγες, κ τιμη απο 0,72 εως 0,79.
-
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
ναι έχει έρθει, και την εγκατέστησα πριν κανα 15ήμερο περίπου.
Την αντικατέστησες ''επι χρήμασι'' ή μπηκε στην εγγύηση ?
Σου εξήγησε την διαφορα με την προηγούμενη τρομπα ? -
οχι δεν πληρωσα τίποτα. Ηταν μεσα στην εγγύηση. Ουτε ο χρόνος δεν πέρασε απο τοτε που το έβαλα. Δε μου είπε αναλυτικά τις διαφορές, αλλα φάνηκαν στην πορεία.
-
Ο χρήστης Aρίστος έγραψε:
Γεία σας παιδιά! Πρώτη φορά γράφω εδώ !
Αριστος με όχημα suzuki jimny.το έχω κάνει με υγραέριο εδώ και 8 μήνες με το σύστημα της 5ης γενια ICOM
Απολυτα ευχαριστημένος....ειχα και εγώ τα θεματάκια μου στιν αρχη...χρειαστηκαν μερικές ρυθμίσεις..τωρα όλα λειτουργουν τέλεια!ποτάμια-λασπες-αντιπιρικές διαδρομές δεν έχει κολώσει που8ενα με το υγραέριο!
εκανα και αποσβεση σε 6 μήνες με 20.000 χλμ !!!! κάνω σχεδόν καθημερινα 100 χλμ στιν πολη + ταξιδακια! τωρα έχω 25.000 χλμ.!
πριν ένα μήνα έκανε και ο πατέρας μου το και το δικό του με υγραέριο ενα fiat multipla ολα καλα!!!
Φίλε Αριστο, έχω και εγώ ένα καινούργιο Jimny!!!.
Η SUZUKI γράφει 6.2 έως 6,6 / 100 χιλιόμετρα ανοικτού δρόμου. Εγώ καίω (όταν πηγαίνω φρόνιμα! 6,8).
Σε καμιά περίπτωση δεν κοιτώ κατανάλωση για extreme περιπτώσεις. Εκεί βαστώ ένα ‘κλικ’ πιο κάτω τον λεβιε και καίω εξτρα βενζίνη, βαστώ ψιλά της στροφές για να μην ‘κολίσω’ άρα εξτρα κατανάλωση.
Μέσα στα 25000 χιλιόμετρα, σίγουρα θα έκανες και μια μεγάλη διαδρομή αυτοκινητόδρομου. Εκεί θα σε παρακαλούσα να μας γράψεις κατανάλωση αεριού.
Με σημερινές τιμές 6,8 / 100 = 10,2ε /100. πόσα λεπτουλια κέρδισες από την μετατροπή?.
Εάν θέλεις και μπορείς, ανάρτησε μας φωτο της εγκατάστασης. Θέλω να δω που μπήκε η μπουκάλα. Είναι σίγουρο, ότι θέση ρεζέρβας εσωτερικά δεν έχουμε, κατά συνέπια ‘ντόνατς’ δεν μπαίνει.
Έχουμε έναν VVT Twin cam 1328cc κινητήρα, με κυλιόμενες ροπές, που από την φύση του είναι οικονομικός.
Οπωσδήποτε, μια κατανάλωση μετριέται όπως σου λέω, γιατί σε full frame 4X4, ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ κατά περίπτωση, και μόνον σε ένα κομβόι, θα υπήρχε κάποιο μέτρο σύγκρισης.
Λαδιερα έχεις?.
Περιμένω φιλικά
Antonis-team. -
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
οχι δεν πληρωσα τίποτα. Ηταν μεσα στην εγγύηση. Ουτε ο χρόνος δεν πέρασε απο τοτε που το έβαλα. Δε μου είπε αναλυτικά τις διαφορές, αλλα φάνηκαν στην πορεία.Δεν εχω μεχρι στιγμης καποιο προβλημα αλλα θα το εχω στην ακρη του μυαλου μου.
Σε τι ειδες μεγαλητερη αλλαγη ? -
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΛΑΔΙΕΡΑ! Eμενα δεν ειναι vvt ειναι μοντελο του 03! Εμενα με βενζινη εχω κατανάλωση 9-10 λτρ τα 100χλμ με το υγραέριο 10-11 λτρ τα 100 χλμ. υπόπψιν οτι το jimny το δικό μου ειναι σηκώμενο 5 πόντους- και είναι φαρδύτερο 6 εκατοστα απο ότι πριν και φοράει μεγαλητερα λάστιχα!
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
οχι δεν πληρωσα τίποτα. Ηταν μεσα στην εγγύηση. Ουτε ο χρόνος δεν πέρασε απο τοτε που το έβαλα. Δε μου είπε αναλυτικά τις διαφορές, αλλα φάνηκαν στην πορεία.
Δεν εχω μεχρι στιγμης καποιο προβλημα αλλα θα το εχω στην ακρη του μυαλου μου.
Σε τι ειδες μεγαλητερη αλλαγη ?Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου, ήταν όταν πήγαινα με χαμηλές ταχύτητες μέσα στην πόλη. Σταμάτα ξεκίνα στα φανάρια, πολύωρη ακινησία λόγω πορείας ή απεργίας. Μέσα σε 10-15 λεπτά το αυτοκίνητο 'τρελαινόταν'. Ούτε σήκωνε στροφές, ούτε ξεκινούσε κανονικά. Αφου αναγκαζόμουνα στα φανάρια να τραβάω χειρόφρενο. Πρώτα να του δίνω στροφές, και μετά να το κατεβάζω για να φύγω. Η εξάτμιση ακουγόταν πολύ περίεργα. Λες κ είχε νερό το καύσιμο. Και αυτό το πάθαινα συνέχεια.
Πάω λοιπον στο συνεργείο, το αφήνω 15 λεπτά αναμένο, και του λέω 'έλα να το ακούσεις'. Και μου λέει τρόμπα είναι. Φαντάσου σαν να στέλνει το μισό καύσιμο στη μηχανή... πώς θα ακούγεται αυτή. Μου την άλλαξε την τρόμπα, και τώρα όση ώρα κ αν είμαι σε κίνηση δεν καταλαβαίνει τιποτα. -
Hierophant αυτο που περιγράφεις μου το έκανε και σε μένα αλλα με κάτι ριθμίσεις που μου έκανε και με το καιρό η κατάσταση βελτιώ8ικε και τώρα λειτουργούν ολα κανονικά! και εγώ το ιcom εχω!
-
και μενα ειχε κανει ρυθμίσεις, με ενα κατι σαν πολύμετρο. Μέτραγε κάτι στη βενζίνη, και μετά κάτι στο γκάζι. Αλλα δεν άντεξε για πολλα χλμ, και του το ξαναπήγα. Και τότε μου την άλλαξε.
Υγραεριοκίνηση!