-
φίλος, που έγραψε παραπάνω, σύστημα 5ης γενειάς καίει +20% σε σχέση με την βενζίνη.
κάνω 15.000χλμ το χρόνο, με 9.3λτ/100 ...1395λτ * 1.38€ = 1925€ το χρόνο βενζίνη
αέριο 15.000χλμ το χρόνο με 9.3+20%=11,16λτ/100 .....1674λτ*0.7€= 1171€ το χρόνο αέριοx=1 χρονος (αν δεν αλλάξουν οι τιμές)
1925x=1750 + 1171x
'άρα απόσβεση στην δική μου περίπτωση σε χ=2,3 χρόνια και μετά κέρδος, 750€ το χρόνο.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
φίλος, που έγραψε παραπάνω, σύστημα 5ης γενειάς καίει +20% σε σχέση με την βενζίνη.κάνω 15.000χλμ το χρόνο, με 9.3λτ/100 ...1395λτ * 1.38€ = 1925€ το χρόνο βενζίνη
αέριο 15.000χλμ το χρόνο με 9.3+20%=11,16λτ/100 .....1674λτ*0.7€= 1171€ το χρόνο αέριοx=1 χρονος (αν δεν αλλάξουν οι τιμές)
1925x=1750 + 1171x
'άρα απόσβεση στην δική μου περίπτωση σε χ=2,3 χρόνια και μετά κέρδος, 750€ το χρόνο.
ισχυουν αυτα τα νουμερα, αλλα θα πρεπει να σκεφτεις αν θα βαζεις ΠΑΝΤΑ υγραεριο. Πχ αν κανεις ταξιδια, πολυ δυσκολα θα βρισκεις πρατηρια.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
μήπως μαζί με τις τιμές της βενζίνης τσίμπησαν και οι τιμές των συστημάτων αερίου ???
ΝΑΙ!
-
Το υγραέριο είναι φθηνότερο από την βενζίνη ακόμα και με το +35% παραπάνω που καίει.
Τα συστήματα υγραερίου όμως είναι ακριβά και χρειάζονται πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα για να γίνει η απόσβεση της εγκατάστασης.Μάρκο έχω βρει καλά και φθηνά συστήματα υγραερίου από Αγγλία (Ιταλικά δυστυχώς δεν ξέρω). Περισσότερα από κοντά.
-
Κανεις που να εχει βαλει συστημα νεας γενιας με ψεκασμο σε υγρη μορφη υπαρχει?
Τι να προτιμησω? Το παλιο συστημα που ψεκαζει αεριο και ειναι χρονια δοκιμασμενο ή το νεο με υγρο ψεκασμο που υποσχεται πολλα αλλα ειναι νεο στην αγορα? -
To 2o ...
-
Γνωριζεις κατι ή ετσι το λες οπως λογικα θα σκεφτηκες ''νεοτερο αρα καλυτερο''?
Να διευκρινισω οτι ολοι οι εμποροι κατηγορουν το συστημα υγρου ψεκασμου οτι ειναι νεο και δεν του εχουν καμια εμπιστοσυνη για απροβληματιστη λειτουργια εκτος φυσικα απο αυτους που το εισαγουν!
-
με της 5ης γενειάς ... δεν χάνεις από επιδόσεις ... κι έχεις αύξηση στην κατανάλωση +20%, με τα προηγούμενης γενειάς οι επιδόσεις πέφτουν. Λέω όσα έχω διαβάσει, μιας κι εγώ ενδιαφέρομαι να βάλω υγραέριο. Αρκετοί εγκαταστάτες πάντως βάζουν 5ης γενειάς.
Μήπως αυτοί που δεν τα προτιμούν το κάνουν, γιατί δεν έχουν την εμπειρία, γνώσεις ?? ή έχουν στόκ προηγούμενης τεχνολογίας ? δεν ξέρω ....
-
Στο 4ης γενιας με ψεκασμου αεριου τι σερβις χρειαζεται μελλοντικα? Εκτος απο ενα φιλτρο αλλαζεται τιποτα αλλο?
-
Μόλις άκουσα στις ειδήσεις του ΑΝΤ1 ότι έχει ρεπορτάζ για το 'πώς να εξοικονομήσουμε χρήματα μετατρέποντας το αυτοκίνητό μας σε υγραεριοκίνητο'.
Είμαι περίεργος να δω πώς θα το παρουσιάσουν -
+1
-
να ρωτήσω κάτι λίγο πιο...'καμμένο'?
Μετατρέποντας το αμάξι να καίει και υγραέριο, μειώνεται η απόδοση του κινητήρα όταν καίει υγραέριο?Αυξάνει ( ) ?
Σκοπίμως δεν αναφέρουν μάλιστα αυτή την παράμετρο και υποθέτω πως μειώνεται και μάλιστα σημαντικά.
Και να το θέσω πιο απλά.τώρα έχω ένα αμάξι 2000cc ατμοσφαιρικό που καίει βενζίνη και βγάζει 150ps και 20kg ροπής (κλασσικά νούμερα 2λιτρου κινητήρα).Αν τον βάλω και καίει υγραέριο, τι απόδοση θα έχει?
ΥΓ:όχι ότι σκέφτομαι να βάλω υγραέριο...πιο πολύ από απορία
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
να ρωτήσω κάτι λίγο πιο...'καμμένο'?Μετατρέποντας το αμάξι να καίει και υγραέριο, μειώνεται η απόδοση του κινητήρα όταν καίει υγραέριο?Αυξάνει ( ) ?
Σκοπίμως δεν αναφέρουν μάλιστα αυτή την παράμετρο και υποθέτω πως μειώνεται και μάλιστα σημαντικά.
Και να το θέσω πιο απλά.τώρα έχω ένα αμάξι 2000cc ατμοσφαιρικό που καίει βενζίνη και βγάζει 150ps και 20kg ροπής (κλασσικά νούμερα 2λιτρου κινητήρα).Αν τον βάλω και καίει υγραέριο, τι απόδοση θα έχει?
ΥΓ:όχι ότι σκέφτομαι να βάλω υγραέριο...πιο πολύ από απορία
Ελα δεξου το οτι το σκεφτεσαι και ασε τα κουφα
-
Εγω μια αλλη απορια εχω. Παντα στις Ελληνικες πατεντες (μαλλον για να το πω πιο σωστα, στα ελληνικα εγχειρημματα ξενων πατεντων στην προκειμενη περιπτωση), ειναι πολυ πιθανο ο 'εμπειρος' υπευθυνος που θα κανει την τοποθετηση να εχει βαλει και μια δικη του 'πινελια' ειτε προσπερνωντας, ειτε ξεχνοντας καποια δικλιδα ασφαλειας του εν λογω συστηματος.
Σε ενδεχομενο ατυχημα, (τρακαρισμα) μεταξυ δυο αυτοκινητων εαν πχ ο πισω πεσει
στο πορτμπαγκαζ του μπροστινου, παιζει να εχουμε εκρηξη ( ) ή οχι? Ουσιαστικα ο εκαστοτε κατασκευαστης του αυτοκινητου, εχει υπολογισει? οτι μπορει καποιος να βαλει μια
εγκεκριμενη κατα τα αλλα φιαλη/δοχειο με υγραεριο, χωρις να υπαρχει αυξημενος κινδυνος
αναφλεξης σε περιπτωση ατυχηματος?
Μηπως δηλαδη θα βλεπουμε πιο συχνα εκρηξεις σε τροχαια οπου εμπλεκονται υγραεριοκινητα? -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Εγω μια αλλη απορια εχω. Παντα στις Ελληνικες πατεντες (μαλλον για να το πω πιο σωστα, στα ελληνικα εγχειρημματα ξενων πατεντων στην προκειμενη περιπτωση), ειναι πολυ πιθανο ο 'εμπειρος' υπευθυνος που θα κανει την τοποθετηση να εχει βαλει και μια δικη του 'πινελια' ειτε προσπερνωντας, ειτε ξεχνοντας καποια δικλιδα ασφαλειας του εν λογω συστηματος.
Σε ενδεχομενο ατυχημα, (τρακαρισμα) μεταξυ δυο αυτοκινητων εαν πχ ο πισω πεσει
στο πορτμπαγκαζ του μπροστινου, παιζει να εχουμε εκρηξη ( ) ή οχι? Ουσιαστικα ο εκαστοτε κατασκευαστης του αυτοκινητου, εχει υπολογισει? οτι μπορει καποιος να βαλει μια
εγκεκριμενη κατα τα αλλα φιαλη/δοχειο με υγραεριο, χωρις να υπαρχει αυξημενος κινδυνος
αναφλεξης σε περιπτωση ατυχηματος?
Μηπως δηλαδη θα βλεπουμε πιο συχνα εκρηξεις σε τροχαια οπου εμπλεκονται υγραεριοκινητα?Γρηγόρη δεν καταλαβαίνω που κολλάς.Αφού στις ταινίες έτσι γίνεται.
Τα αμάξια ούτως ή άλλως ανατινάζονται για πλάκα.δεν βλέπεις ταινίες james bond?@Θωμά,
όλοι λένε για την υγραεριοκίνηση αλλά κανείς δεν αναφέρει τι παίζει με την απόδοση.
Ωραία 'φίλε'.Δέχομαι το υγραέριο ως εναλλακτικό καύσιμο όπως δέχομαι και το πετρέλαιο σε σχέση με τη βενζίνη.Πες μας όμως και τι παίζει από αποδόσεις.Ή μήπως ντρέπονται γιατί από κει που έβγαζε το μοτερ 100 άλογα, μετά την 'μετατροπή' βγάζει ούτε 80? -
Θεωρητικά στα υγρού ψεκασμού δεν χάνεις σε απόδοση, στην πράξη χάνεις αλλά λίγο. Το ίδιο ισχύει και για τα βιοκαύσιμα
-
Τι να σου πω Καβουρα δεν ξερω τι παιζει με την αποδοση. Ολοι λενε οτι πεφτει 2-3?% (βαζω ερωτηματικο), αλλοι γραφουν οτι δεν καταλαβαινουν την διαφορα, καλα ειναι και μικρη οποτε δεν περιμενεις πολλα. Μηπως η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση?
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Τι να σου πω Καβουρα δεν ξερω τι παιζει με την αποδοση. Ολοι λενε οτι πεφτει 2-3?% (βαζω ερωτηματικο), αλλοι γραφουν οτι δεν καταλαβαινουν την διαφορα, καλα ειναι και μικρη οποτε δεν περιμενεις πολλα. Μηπως η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση? -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τι να σου πω Καβουρα δεν ξερω τι παιζει με την αποδοση. Ολοι λενε οτι πεφτει 2-3?% (βαζω ερωτηματικο), αλλοι γραφουν οτι δεν καταλαβαινουν την διαφορα, καλα ειναι και μικρη οποτε δεν περιμενεις πολλα. Μηπως η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
προτιμώ αυτό το κομμάτι της ταινίας:
http://www.youtube.com/watch?v=k6vWgoSX ... re=related
Υγραεριοκίνηση!