-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«Και γώ το ίδιο γνωρίζω (για τη γείτονα χώρα), αλλά κάποιοι εδώ μέσα δεν έχουν την ίδια άποψη.»- «…και οι κοσκινού τον άντρα της με τους πραματευτάδες…»
- «παπούτσια από τον τόπο σου….»
- Στο φινάλε όταν μας βρίζετε καταλαβαίνουμε τι λέτε!!!......μα και όταν σας εξηγούμε καταλαβαίνεται!.
- Όταν μια χώρα διέπετε από νόμους, και δεν είναι αλαλουμ, όπως ο βόρειος γείτονας, το τελικό αποτέλεσμα μετράει.
- Οπωσδήποτε το 1350ε γαργαλάει αυτούς που γαργαλίζονται.
- Μα και τα adidas που μας πουλάνε είναι μαϊμού με 15ε ….μα πάμε και σκάμε το 80αρι….
«…..Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα….»
Antonis-team.
Τα περισσότερα δεν τα σχολιάζω, έχω ιδία πείρα με Βουλγαρία (το είχα ξαναναφέρει) το 1996, και δεν πήγαινα ποτέ για ρυθμίσεις, τσεκαρίσματα, επισκέψεις και συκαλάκι του κουταλιού. Αν θέλουν Οι Έλληνες μηχανικοί να υποστηρίξουμε το(2), τότε ας γίνουν επαγγελματίες και όχι ξερόλες-μάστοροι-που-ξέρουμε-τα-πάντα-μέχρι-να-τα-τσεπώσουμε. Δεν το λέω για τα λεφτά, τρανό παράδειγμα ο επαγγελματίας εγκαταστάτης ενός user στις προηγούμενες σελίδες, που του έβγαλε (δε ξέρω γω τι) για να γεμίσει το ρεζερβουάρ φουλ, επειδή του το είπε. Τέσπα, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Εμέις ανακαλύψαμε τον πολιτισμό, εμείς τον καταστρέφουμε.
Κύριε Αντώνη δε το λέω για σας προσωπικά, αλλά εσείς το αναφέρατε. Μη κρίνετε από τον εαυτό σας, αν εσείς είστε σωστός επαγγελματίας. τότε υπάρχουν άλλοι 19 που δεν είναι. Αυτή είναι η αναλογία...
Μη μπερδεύετε τα Adidas με τα Abibas, δεν είναι το ίδιο τα μούφα παπούτσια με τα αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
Πριν περάσω το σύστημα μου στην Θεσσαλονίκη, μου είχαν πει για Βουλγαρία και τις χαμηλές τιμές που έχουν. Τελικά δεν προτίμησα Βουλγαρία και τώρα πιστεύω πως έπραξα σωστά.
Από την ημέρα που πέρασα το σύστημα, έχω πάει άλλες 3-4 φορές στον εγκαταστάτη για μικρορυθμίσεις (και άλλες τόσες υπολογίζω πως θα παω). Αν ήταν Βουλγαρία τι θα έκανα; εκτός εάν είναι τόσο καλοί εκεί και δεν χρειάζεται μικρορυθμίσεις.μια mercedes 500 S που ξέρω, δεν ξαναγύρισε στην Βουλγαρία για ρυθμίσεις.
-
«Και γώ το ίδιο γνωρίζω (για τη γείτονα χώρα), αλλά κάποιοι εδώ μέσα δεν έχουν την ίδια άποψη.»- «…και οι κοσκινού τον άντρα της με τους πραματευτάδες…»
- «παπούτσια από τον τόπο σου….»
- Στο φινάλε όταν μας βρίζετε καταλαβαίνουμε τι λέτε!!!......μα και όταν σας εξηγούμε καταλαβαίνεται!.
- Όταν μια χώρα διέπετε από νόμους, και δεν είναι αλαλουμ, όπως ο βόρειος γείτονας, το τελικό αποτέλεσμα μετράει.
- Οπωσδήποτε το 1350ε γαργαλάει αυτούς που γαργαλίζονται.
- Μα και τα adidas που μας πουλάνε είναι μαϊμού με 15ε ….μα πάμε και σκάμε το 80αρι….
«…..Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα….»
Antonis-team.
τα ειπε ολα .
φιλικα
βαγγελης -
Ο χρήστης alexioualexios έγραψε:
Πριν περάσω το σύστημα μου στην Θεσσαλονίκη, μου είχαν πει για Βουλγαρία και τις χαμηλές τιμές που έχουν. Τελικά δεν προτίμησα Βουλγαρία και τώρα πιστεύω πως έπραξα σωστά.
Από την ημέρα που πέρασα το σύστημα, έχω πάει άλλες 3-4 φορές στον εγκαταστάτη για μικρορυθμίσεις (και άλλες τόσες υπολογίζω πως θα παω). Αν ήταν Βουλγαρία τι θα έκανα; εκτός εάν είναι τόσο καλοί εκεί και δεν χρειάζεται μικρορυθμίσεις.μια mercedes 500 S που ξέρω, δεν ξαναγύρισε στην Βουλγαρία για ρυθμίσεις.
μια αλλη που ξερω εγω δεν ξαναγυρισε ελλαδα.
-
Έχει βάλει κανείς Πρινς με αλλαγή του ιντζέκτιον και λαδιέρα? Είναι η μόνη που έχω δει να δίνει γραπτή εγγύηση και να υπόσχεται οτι δεν χρειάζεται ρύθμιση.
-
Και γιατί να μην έρθουν οι Βούλγαροι εδώ; Εμείς δεν πήγαμε και ανοίξαμε νοσοκομείο στην Αλβανία; Καθένας κάνει αυτό που ξέρει καλά, οι Βούλγαροι ξέρουν το αέριο, εμείς ξέρουμε από νοσοκομεία (και φακελλάκια κτλ κτλ).
Τώρα όσο για τις ρυθμίσεις μετά την εγκατάσταση, έχοντας διαβάσει ολόκληρο το θέμα συν αρκετά πράγματα στο Ιταλικό forum που έχει αναφερθεί εδώ μέσα, η αντίληψη που αποκόμισα είναι οτι ειδικά για το γνωστό φθηνό σύστημα 5ης γεννιάς, είναι από κατασκευής για να είναι προσαρμόσιμο μέσω ρυθμίσεων σε διάφορα σημεία (αυτές οι ρυθμίσεις έφαγαν και πολλές αντλίες αερίου σύμφωνα με τους Ιταλούς), έτσι λοιπόν μέχρι να προσαρμοστεί το σύστημα σε κάθε αυτοκίνητο ενδέχεται να προκαλέσει σχετική ταλαιπωρία και αρκετές επισκέψεις. Τώρα το τι προσαρμογή θα κάνει ο κάθε μάστορας εξαρτάται από τις γνώσεις του, την εμπειρία του, το ενδιαφέρον του κτλ κτλ, όλα αυτά όμως είναι αστάθμητοι παράγοντες. Επίσης ενδέχεται σε κάποιο αυτοκίνητο το σύστημα να μην προσαρμόζεται και τόσο καλά (ευγενικά το λέω, οι Ιταλοί δεν τα λένε τόσο ευγενικά).
Εξ αυτών είναι κατανοητό γιατί τα συστήματα 5ης γεννιάς που είναι ήδη προ-προσαρμοσμένα σε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου είναι αρκετά ακριβότερα.
Τώρα για κακοτεχνίες μαστόρων, έχω αλλάξει πολλά αμάξια και έχουν δει τα μάτια μου... μετά αν πας πίσω στο συνεργείο να παραπονεθείς (και αν δεν σε βγάλουν τρελό), τότε το θέμα συνήθως πάει στο 'ε, να το παιδί (ο αλλοδαπός) το ξέχασε να το βάλει κτλ κτλ'.
Επίσης να προσθέσω οτι οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις δεν έχουν καμία σχέση με τις ικανότητες των ανθρώπων που δουλεύουν εκεί μέσα, παράδειγμα οι αντιπροσωπείες, μια χαρά εγκαταστάσεις έχουν, αλλά το τι γίνεται μέσα είναι άλλο θέμα φυσικά.
-
Ο χρήστης aa144aa144 έγραψε:
Επίσης να προσθέσω οτι οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις δεν έχουν καμία σχέση με τις ικανότητες των ανθρώπων που δουλεύουν εκεί μέσα, παράδειγμα οι αντιπροσωπείες, μια χαρά εγκαταστάσεις έχουν, αλλά το τι γίνεται μέσα είναι άλλο θέμα φυσικά.
Πολυ σωστος ο φιλος. Αν εχουν και καμια ξανθια διμετρη στην υποδοχη το δινεις το 80αρι για μια εργατωρα (δεν ξερω αν ανεβηκαν οι τιμες γιατι εχω 3 χρονια να πατησω σε αντιπροσωπια). Αφου εχουμε μαθει να κολαμε στο περυτυλιγμα και να αφηνουμε την ουσια καλα να παθουμε.
Και κατι εντος θεματος για τις τιμες lpg στην Θεσσαλονικη. Πως γινετε ο σταθμος εξυπηρετησης αυτοκινητων στον Κορινο που εχει την αμολυβδη 1,6(!!!) να εχει σταθερη τιμη στο 0,795 εδω και κανα 3μηνο και τα κουτοπονυρα καρντασια που ειναι διπλα στα δυιληστηρια να την ανεβαζουν και καλα γιατι αυξυθηκε λεει το βαρελι 2-3 δολαρια??? Μαλλον εχουν καταλαβει οτι με τον τροπο που πηγαν να κανουν την αρπαχτη ειναι λιγος ο χρονος που απομενει (μεχρι να ανοιξουν καινουργια τα οποια θα μπορουν να κατεβασουν την τιμη). Ο ενας στην Δυτ. Θεσσαλονικη που ειναι εγκαταστατης - μπιζνες μαν πλεον, μου ειχε ζητησει 1850 ευρω και ραντεβου τον Δεκεμβρη (πριν απο κανα μηνα που το εψαχνα). Βρε ουσσστ!!!Απλα λυπαμαι οσους καταθετουν τα χρηματα τους σε τετοια ατομα... Εβαλα με 1300 ευρω, αποδειξη, χαρτια για κτεο, σε καλα και οχι υπεροπτικα ατομα στα οποια γουσταρα που εδωσα τα ευρω μου και η εγκατασταση οπως το συμφωνησαμε (τελεια)! Ο τροπος που προσπαθουν να τα αρπαξουν θα γυρισει μπουμερανγκ. Ετσι ειναι οι νομοι της αγορας... -
Ο χρήστης Altus έγραψε:
Εμαθα απο το www.gasprice.gr (παραμενει το προβλημα φιλτραρισματος για πρατηρια υγραεριου για τον Νομο της Θεσσαλονικης , για ολα εννοω μαζι και παρολο που τους εστειλα email φυσικα δεν μου απαντησανε καθολου) οτι το Aegean στην Θεσσαλονικη οπου και βαζω υγραεριο τοσο καιρο αυξησε την τιμη του απο 0.689 στα 0.72.
Εμείς εδώ 0,65 σταθερά (σήμερα στη BP στη Λ. Μαραθώνος).
-
Καλά μου παλικάρια, καλό είναι να διευκρινίσω κάτι.
Ένας Έλληνας εγκαταστάτης, δεν πληρώνει 300ε τον μήνα μισθό τεχνίτη!!!....
Δεν νοικιάζει μαγαζί 150τμ 140ε !!!...
Ο φόρος μας είναι τρις φορές επάνω από τον φόρο που πληρώνει ο βόρειος συνάδελφος.
Από τα σύνορα μας, περνάνε μεν ελευθέρα σχεδόν οι αλλοδαποί, μα τα εμπορεύματα μας, είναι με τιμολόγια, τα οποία μετά την τοποθέτηση τους, αποχρεώνονται από την αποθήκη, άρα έκδοση παραστατικού.
Τελικά το κέρδος από μια εγκατάσταση 1800ε στην Ελλάδα μας, αφήνει λιγότερα χρήματα, από μια εγκατάσταση 1300ε στην γειτονική χώρα.
Θεωρώ απροκάλυπτα τον εαυτό μου εθνικόφρονα, καθώς και συνειδητοποιημένο αγοραστή. Δίνω δουλειά στον Έλληνα, διότι και αυτός θα δώσει δουλειά σε εμένα. Ο φόρος που θα πληρώσει στην χώρα μας, κατά ένα ποσοστό, θα γυρίσει σαν κοινωνική παροχή στο εσωτερικό. Αυτά βεβαίως γίνονται όταν δεν έχεις στο κεφάλι σου μια ‘παιδική χαρά’ να σε κυβερνάει, όταν δεν σε κυβερνάνε αλλοδαποί. Μα και το λάθος που μπορεί να κάναμε γιατί κάποιοι μας κοροϊδέψανε, μπορεί να διορθωθεί….. «Κυριακή κοντή γιορτή»….
Πάντως πρέπει να σκεπτόμαστε ελληνικά, και όχι όπως σκεπτότανε ο Κισιγκερ για εμάς. Αυτό μπορεί να μας κοστίζει πρόσκαιρα, μα μακροχρόνια, φέρνει κέρδος, μέλλον στα παιδιά μας, εργασία με αξιοπρεπή αμοιβή για όλους, συντάξεις ανταποδοτικές των κρατήσεων που μας έκαναν.
Όταν πηγαίνω στα super market πάντα κοιτώ τα barcode να αρχίζουν από 520, που σημαίνει ότι είναι ελληνικά προϊόντα.
Σίγουρα δεν σημαίνει ότι δεν ψάχνουμε, και δεν ‘κοντράρουμε’ με τους επαγγελματίες που συναλλασσόμαστε. Το εμπόριο, πρέπει να εξασφαλίζει την μεγαλύτερη δυνατή αγοραστική δύναμη των χρημάτων μας, μα σίγουρα δεν πρέπει να είμαστε κοντόφθαλμοι.Σκεφτείτε εάν αντί για 12 περίπου, ήταν 500 οι εγκαταστάτες για το αντικείμενο!!!!.......ούτε ένας μήνας αναμονής και βάλε……ούτε οι τσέπες σας ανάποδα!!!...και δουλεύουμε εντατικά για αυτό, ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, κοινό το συμφέρον. Λίγο υπομονή ΦΕΕΕΤΑΑΑΑΑ….πως θα περαστούν μέτρα και από ποιους όταν δεν γνωρίζουν οι ίδιοι εάν θα μηνούν οι θα φύγουν……
Σας ευχαριστώ.
Antonis-team. -
Όταν πηγαίνω στα super market πάντα κοιτώ τα barcode να αρχίζουν από 520, που σημαίνει ότι είναι ελληνικά προϊόντα.H απάντηση από την θεματική ενότητα με τις Ελληνικές εταιρίες:
Επειδή πολλές φορές έχει ειπωθεί ότι ελληνικά προϊόντα είναι αυτά που το barcode τους αρχίζει από 5 20.... ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ
Το barcode, στο οποίο αναφέρεστε, είναι ένα μέσο απεικόνισης ενός αριθμού με τρόπο τέτοιο που να είναι αναγνώσιμος από ειδικές συσκευές ανάγνωσης (barcode scanners) κυρίως στα σημεία λιανικής πώλησης. Ο ίδιος ο κωδικός είναι ένας αριθμός 13 ψηφίων που απλά προσδιορίζει μοναδικά ένα προϊόν σε κάποιο υπολογιστικό σύστημα.
Τα τρία πρώτα ψηφία του φανερώνουν τον τόπο προέλευσης ενός προϊόντος;
Ο ίδιος ο αριθμός ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ σε σχέσει με την προέλευση, παραγωγή, είδος ή 'εθνικότητα' του προϊόντος. Το μόνο που μπορεί να δηλώσει το 520, είναι ότι ο κωδικός αυτός αποδόθηκε σε κάποια εταιρεία από την GS1 Ελλάς ΑΕ. Η εταιρεία αυτή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ' ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ (π.χ φασόν). Συνήθως, εκείνος που αποδίδει τον κωδικό σε κάποιο προϊόν είναι ο ιδιοκτήτης του brand name του προϊόντος, αλλά αυτό δεν είναι υποχρεωτικό και κυρίως δεν προδιορίζει την χώρα παραγωγής (π.χ: αναψυκτικό που παράγεται και εμφιαλώνεται στην Ελλάδα μπορεί να έχει κωδικό που έχει δοθεί από GS1 Germany στον εκεί ιδιοκτήτη του brand name.)
Ποιος είναι αρμόδιος για την διαχείριση και απόδοση των κωδικών GS1;
Σχεδόν σε όλες τις χώρες, αρμόδια για τη διαχείριση και την απόδοση των κωδικών GS1, δεν είναι κάποια δημόσια αρχή. Στη Ελλάδα τους κωδικούς αυτούς διαχειρίζεται η GS1 Ελλάς ΑΕ.
http://www.hellascorner.com/Barcode.php -
-
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΜΑΘΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
:lol:Ο φίλος Dodger, έδωσε ένα κείμενο, (και τον ευχαριστώ για αυτό), που όντως δημιουργεί περετέρο ψάξιμο, σε πράγμα που άκουγα εδώ και χρόνια. Σίγουρα τώρα θα ερευνήσω, να βρω άλλον τρόπο ελληνικότητας των προϊόντων και θα διορθώσω το κείμενο μου.
Σίγουρα το ανθρωπάκι που παρέθεσες δεν διακομοδεί τίποτα, μα και δεν δίνει μια απάντηση για το πώς θα δίνουμε δουλειά στα ελληνικά χέρια……αυτό είναι ο αυτοσκοπός μου. κάνω λάθος?.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
:lol:
Ο φίλος Dodger, έδωσε ένα κείμενο, (και τον ευχαριστώ για αυτό), που όντως δημιουργεί περετέρο ψάξιμο, σε πράγμα που άκουγα εδώ και χρόνια. Σίγουρα τώρα θα ερευνήσω, να βρω άλλον τρόπο ελληνικότητας των προϊόντων και θα διορθώσω το κείμενο μου.
Σίγουρα το ανθρωπάκι που παρέθεσες δεν διακομοδεί τίποτα, μα και δεν δίνει μια απάντηση για το πώς θα δίνουμε δουλειά στα ελληνικά χέρια……αυτό είναι ο αυτοσκοπός μου. κάνω λάθος?.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Oύτε να γελάσουμε δεν μπορούμε πριν μας περάσεις από κόσκινο; Δεν έχει να ψάξεις τπτ στο κείμενο που σου γράψανε έτσι έχουν τα πράγματα. Αντίθετα θα πρέπει να ψάχνεις περισσότερο τα όσα διαβάζεις σε διάφορα chain mail και βλογκ φίλε Αντώνη. Πάντα φιλικά
-
Πάντως πρέπει να σκεπτόμαστε ελληνικά, ..... Αυτό μπορεί να μας κοστίζει πρόσκαιρα, μα μακροχρόνια, φέρνει κέρδος, μέλλον στα παιδιά μας, εργασία με αξιοπρεπή αμοιβή για όλους, συντάξεις ανταποδοτικές των κρατήσεων που μας έκαναν.Όσο νόμιμο και ηθικό είναι ο κάθε ελληναράς 'επαγγελματίας' να με κλέβει και να μου το πουλάει και σαν χάρη άλλο τόσο ηθικό και νόμιμο είναι να επιλέγω σε ποιον θα δώσω τα λεφτά μου. Ουδόλως λοιπόν με ενδιαφέρει εμένα πόσο πληρώνει ο καθένας ή τι περιθώρια κέρδους επιλέγει να έχει. Αν δεν κερδοσκοπούσαν όλοι δεν θα είχαμε φτάσει εδώ με τις υπέρογκες τιμές. Δεν είμαστε μόνο Έλληνες αλλά και Ευρωπαίοι. Δείχνοντας λοιπόν ευρωπαϊκή συνείδηση ψωνίζουμε από όπου σέβονται τα λιγοστά και με κόπο μαζεμένα λεφτουδάκια μας! Εννοείται ότι μόνο εφόσον μιλάμε για το ίδιο επίπεδο εργασίας, εγγύησης κλπ, Η έρευνα αγοράς συνιστάται.... γιατί αν είναι να μας κλέψουν οι ξένοι μια χαρά μας κλέβουν και οι δικοί μας και χωρίς να ψαχνόμαστε!
-
(Στο πνεύμα της συζήτησης), προσωπικά το έλυσα εύκολα το θέμα εντοπισμού Ελληνικών προϊόντων εδώ και χρόνια, καθόσον ψωνίζω μόνο από το Lidl.
Μέχρι και λάδι μηχανής 15w50 (9 Ευρώ τα 5 λίτρα σε προσφορά) παίρνω από εκεί...
-
Ο χρήστης aa144aa144 έγραψε:
(Στο πνεύμα της συζήτησης), προσωπικά το έλυσα εύκολα το θέμα εντοπισμού Ελληνικών προϊόντων εδώ και χρόνια, καθόσον ψωνίζω μόνο από το Lidl.Μέχρι και λάδι μηχανής 15w50 (9 Ευρώ τα 5 λίτρα σε προσφορά) παίρνω από εκεί...
άσχετο αλλά στο Lidl έχω βρει και τοπικά τοπικά προϊόντα από μικρές τοπικές εταιρείες τα οποία δε τα έβρισκα ούτε στα Ελληνικά υπερ μάρκετ.
-
Τα 1300 ευρω πηγαν σε ελληνικα χερια, καθως το συστημα το εβαλα στην ελλαδα (γραφω κιολας οτι ειναι με αποδειξη, χαρτια κτεο και περισια φροντιδα και προδερμ προς το αυτοκινητο μου). Ειδα σε ιδιο αυτοκινητο εγκατασταση στην αθηνα με 1800 ευρω στην οποια βαρεθηκαν οι επιστημονες να βαλουν την ταπα (σε ασημι αυτοκινητο) στο κατω μερος του προφυλακτηρα.... Αυτη και μονο η λεπτομερια μετραει παρα πολυ για εμενα και μου δειχνει ποσο σεβεται ο αλλος εμενα και το αυτοκινητο μου και το ποσο κυμπαρης μαστορας ειναι... Το ακριβο δεν ειναι παντα και καλο. Ιδιως με την νοοτροπια και τους νομους της ελλαδαρας μας... Οποτε πιστευω οτι πρεπει να αναπτυξουμε την ιδιοτητα να περιθοριοποιουμε τα καθε ειδους λαμογια - καιροσκοπους... Τελος με τα 500 ευρω που γλιτωσα φτιαχνω και το προβλημα των βαλβιδων που ΙΣΩΣ να προκυψει σε 50-60-70-80-90-100000 χλμ...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πάντως πρέπει να σκεπτόμαστε ελληνικά, ..... Αυτό μπορεί να μας κοστίζει πρόσκαιρα, μα μακροχρόνια, φέρνει κέρδος, μέλλον στα παιδιά μας, εργασία με αξιοπρεπή αμοιβή για όλους, συντάξεις ανταποδοτικές των κρατήσεων που μας έκαναν.
Όσο νόμιμο και ηθικό είναι ο κάθε ελληναράς 'επαγγελματίας' να με κλέβει και να μου το πουλάει και σαν χάρη άλλο τόσο ηθικό και νόμιμο είναι να επιλέγω σε ποιον θα δώσω τα λεφτά μου. Ουδόλως λοιπόν με ενδιαφέρει εμένα πόσο πληρώνει ο καθένας ή τι περιθώρια κέρδους επιλέγει να έχει. Αν δεν κερδοσκοπούσαν όλοι δεν θα είχαμε φτάσει εδώ με τις υπέρογκες τιμές. Δεν είμαστε μόνο Έλληνες αλλά και Ευρωπαίοι. Δείχνοντας λοιπόν ευρωπαϊκή συνείδηση ψωνίζουμε από όπου σέβονται τα λιγοστά και με κόπο μαζεμένα λεφτουδάκια μας! Εννοείται ότι μόνο εφόσον μιλάμε για το ίδιο επίπεδο εργασίας, εγγύησης κλπ, Η έρευνα αγοράς συνιστάται.... γιατί αν είναι να μας κλέψουν οι ξένοι μια χαρά μας κλέβουν και οι δικοί μας και χωρίς να ψαχνόμαστε!
+1000 εγω ψαχνω παντα απο εξω ενα απλο παραδειγμα τωρα τελευταια. μπουζι που βαζω στο δικο μου ελλαδα μετα απο ψαξιμο 85-90 η τετραδα.απο αγγλια 50 με μεταφορικα 40 χωρις.ειπε κανεις τιποτα.εγω πληρωνω σαν μισθωτος τις περικοπες και καποιοι βγαζουν παραπανω απο πριν.
-
Τι κατανάλωση βενζίνης έχετε όσοι κινείστε με υγραέριο;
Κι όταν λέω κατανάλωση, εννοώ για οποιονδήποτε λόγο!
Είτε επειδή ξεκινά πάντα με βενζίνη ο κινητήρας, είτε επειδή σας τελείωσε το υγραέριο και δεν υπήρχε κοντά κάποιο πρατήριο, είτε επειδή θέλατε να συγκρίνετε επιδόσεις με βενζίνη και υγραέριο, κλπ.
Εμένα, έχοντας γράψει 7125 χλμ. από τη μετατροπή, η κατανάλωση είναι 3,03 λίτρα/100 χλμ. καθώς έκανα αρκετά χιλιόμετρα με βενζίνη στο διάστημα που δεν ήταν σωστά ρυθμισμένο το σύστημα υγραερίου.
Σε περίοδο που χρησιμοποιούσα αποκλειστικά υγραέριο, η κατανάλωσή μου ήταν μεταξύ 1,90 - 2,04 λίτρα/100 χλμ.
Υγραεριοκίνηση!