-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Καλημέρα. Σήμερα είναι η μέρα της δοκιμής με πολλά χιλιόμετρα.
Μου έχει δημιουργηθεί όμως ένα άλλο ερώτημα, πολύ βασικό πιστεύω.
Πήγα σε έναν φίλο μηχανικό και μου είπε πως τα μαστόρια που μου έβαλαν τον μηχανισμό, έκαναν 7 τρύπες επάνω στην πολλάπλή. Τα γρέζια όμως που πήγαν;;;
Τα μαστόρια μου εξήγησαν ότι φυσώντας μέσα στην πολλαπλή από την πεταλούδα, εμποδίζουν οτιδήποτε να εισέλθει στην πολλαπλή όταν τρυπάνε.
Μπορεί κάποιος γνώστης του θέματος να μου πει την γνώμη του και αν όντως υπάρχει κίνδυνος με τον τρόπο που ανοίχθηκαν οι τρύπες; Μπορεί φυσώντας από την πεταλούδα να εμποδίσεις τα γρέζια να εισέλθουν;
Αν τελικά μπουν γρέζια στην πολλαπλή, τι μπορώ να κάνω; Τι μπορεί να πάθω και πότε;
ΕυχαριστώAπο τι υλικο ειναι η πολλαπλη ?
Συνηθως καταληγουν στον καταλυτη γιατι ειναι αρκετα χοντρα.Πως μπορώ να μάθω από τι υλικό είναι η πολλαπλή; Ιδέα δεν έχω.
Και αν καταλήξουν στον καταλύτη, τι πρόβλημα μπορεί να μου δημιουργήσουν; -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Πήγα σε έναν φίλο μηχανικό και μου είπε πως τα μαστόρια που μου έβαλαν τον μηχανισμό, έκαναν 7 τρύπες επάνω στην πολλάπλή. Τα γρέζια όμως που πήγαν;;;
Τα μαστόρια μου εξήγησαν ότι φυσώντας μέσα στην πολλαπλή από την πεταλούδα, εμποδίζουν οτιδήποτε να εισέλθει στην πολλαπλή όταν τρυπάνε.
Μπορεί κάποιος γνώστης του θέματος να μου πει την γνώμη του και αν όντως υπάρχει κίνδυνος με τον τρόπο που ανοίχθηκαν οι τρύπες; Μπορεί φυσώντας από την πεταλούδα να εμποδίσεις τα γρέζια να εισέλθουν;
Αν τελικά μπουν γρέζια στην πολλαπλή, τι μπορώ να κάνω; Τι μπορεί να πάθω και πότε;
Συνηθως καταληγουν στον καταλυτη γιατι ειναι αρκετα χοντρα.Ενδιαμεσα ομως δεν κοβουν βολτα στον θαλαμο καυσης;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Συνηθως καταληγουν στον καταλυτη γιατι ειναι αρκετα χοντρα.Ενδιαμεσα ομως δεν κοβουν βολτα στον θαλαμο καυσης;
Σαν καλα γρεζακια που ειναι θα κοβουν
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ο τρόπος με τον οποίο λένε ότι λύνουν το πρόβλημα, ότι φυσάνε δηλαδή μέσα από την πεταλούδα την ώρα που τρυπάνε, σας φαίνεται σωστός. Μπορείς έτσι να βγάλεις τα γράζια έξω και να είσαι ήσυχος;
-
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
Ο τρόπος με τον οποίο λένε ότι λύνουν το πρόβλημα, ότι φυσάνε δηλαδή μέσα από την πεταλούδα την ώρα που τρυπάνε, σας φαίνεται σωστός. Μπορείς έτσι να βγάλεις τα γράζια έξω και να είσαι ήσυχος;
Πως ακριβως φυσανε αναποδα μεσα απο την πεταλουδα; Δεν μπορω να το καταλαβω.Αν την βγαζουν εκτος αμαξιου γιατι δεν καθαριζουν απλα τα γρεζια;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πως ακριβως φυσανε αναποδα μεσα απο την πεταλουδα; Δεν μπορω να το καταλαβω.Αν την βγαζουν εκτος αμαξιου γιατι δεν καθαριζουν απλα τα γρεζια;
Δεν την βγάζουν εκτός αμαξιού. Αυτή ήταν η πρόταση του φίλου του μηχανικού που το έλεγξε. Αν την έβγαζαν έξω εννοείται ότι δεν θα έμενε τίποτε.
Σε νεότερη επικοινωνία που είχα, ενημερώθηκα ότι έχουν ειδικό μηχανισμό που δημιουργεί μεγάλη υποπίεση την ώρα του τρυπήματος, οπότε όλα τα γράζια βγαίνουν έξω και απόρροφούνται από τον μηχανισμό που έχουν.
Επίσης μου είπαν ότι εάν υπήρχαν γράζια μέσα, στα 5 χιλιόμετρα θα είχα μεγάλο πρόβλημα, οπότε αυτό αποτελεί και μία απόδειξη ότι δεν έχει γίνει κάποιο λάθος.
Παραθέτω τις επικοινωνίες που έχω, καθώς λίγω άγνοιας περί μηχανολογικών, ίσως να ανησυχώ χωρίς να υπάρχει λόγος. -
Οκ
-
Οι πολλαπλές εισαγωγές σήμερα, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, είναι από συνθετικά υλικά. Μερικές είναι από αλουμίνιο. Παλιά ήταν από μαντέμι, μα σήμερα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ από μαντέμι. Αυτό έχει εγκαταλειφθεί στην συγκεκριμένη θέση μετά 1990.
Θεοriτικά και πρακτικά, τα γρέζια από αυτά τα υλικά, εξαχνουνται στον χώρο καύσης. Με μόνον το αλουμίνιο, που αφήνει κάποια κατάλοιπα επάνω σε κεραμικούς καταλυτές, και νεκρώνει κάποιο σημείο τους. Με τους μεταλλικούς καταλυτές δεν υπάρχει το πρόβλημα αυτό.
Είναι μέγιστη όμως ένδειξη γυφτιάς, και ενόσω κάνουν εργασία τόσων ωρών, να μην θυσιάζουν ½ ώρα, για να βγάζουν της εισαγωγές. Είναι καθαρή ένδειξη αδιαφορίας, τάση ζαμανφουτισμού, και αρπαχτική διάθεση εγκαταστάτη.
Είναι και ο λόγος που μετά την εγκατάσταση, ‘πλακώνουν’ τα μοτέρ, δήθεν για να δείξουν απόδοση, μα περισσότερο για να απομακρίνουν αυτά τα γρέζια από της βαλβίδες, που προκαλούν τα ρεταρίσματα, και την άρνηση το πρωί να πάρουν άμεσος εμπρός. Με τον καιρό κάτι τέτοιο στρώνει.
Antonis-team. -
Ευχαριστώ τα μάλα για τις απαντήσεις σας.
Οι μάστορες (όπου μάστορες είναι μεγάλη εταιρία που κάνει τέτοιου είδους εγκαταστάσεις) μου είπαν ότι έχουν πάρει ειδικό μηχάνημα (τρυπάνι) που δημιουργεί μεγάλη υποπίεση, οπότε ουσιαστικά είναι πιο καλό για την μηχανή να μην πειράζουν καθόλου την πολλαπλή. Το κάνουν δηλαδή για το καλό του αυτοκινήτου. (...είπαν) -
Ποιος εχει εμπιστοσυνη να λυσουν πολλαπλη? Ποιος εχει εμπιστοσυνη οτι θα την μονταρουν εργοστασιακα χωρις απωλειες υποπιεσης, απο τεχνικους που βιαζονται να τοποθετησουν τα μπεκ να ερθει ο επομενος? Εμενα ηταν στο χερι μου να τους πω λυστε την, δεν μου φερναν αντιρρηση...αλλα τελικα τους ειπα τρυπηστε την οπως κανετε σε ολα...αν ειναι δυνατον για 4 τρυπες να λυσουν ολο αυτο το πραμα! Θελει δουλεια αρκετη τουλαχιστον στο αμαξι μου. Δικη μου επιλογη.
-
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
Οι μάστορες (όπου μάστορες είναι μεγάλη εταιρία που κάνει τέτοιου είδους εγκαταστάσεις) μου είπαν ότι έχουν πάρει ειδικό μηχάνημα (τρυπάνι) που δημιουργεί μεγάλη υποπίεση, οπότε ουσιαστικά είναι πιο καλό για την μηχανή να μην πειράζουν καθόλου την πολλαπλή. Το κάνουν δηλαδή για το καλό του αυτοκινήτου. (...είπαν)
Και εύλογο είναι το ερώτημα μου. Αφού οι εγκαταστάτες σου, έχουν τρυπάνι vacuum, που απορροφά τα γρεζια, που πράγματι υπάρχει κατάλληλος μηχανισμός, προς τι η ερώτηση σου στην ενότητα?.
Μήπως θέλεις να μας πεις, ότι οι ‘δικοί’ σου είναι οι πρώτοι και οι άλλοι……..
Παριστάνοντας τον αδαή δεν με έπεισες!!!.....
Antonis-team. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Οι μάστορες (όπου μάστορες είναι μεγάλη εταιρία που κάνει τέτοιου είδους εγκαταστάσεις) μου είπαν ότι έχουν πάρει ειδικό μηχάνημα (τρυπάνι) που δημιουργεί μεγάλη υποπίεση, οπότε ουσιαστικά είναι πιο καλό για την μηχανή να μην πειράζουν καθόλου την πολλαπλή. Το κάνουν δηλαδή για το καλό του αυτοκινήτου. (...είπαν)
Και εύλογο είναι το ερώτημα μου. Αφού οι εγκαταστάτες σου, έχουν τρυπάνι vacuum, που απορροφά τα γρεζια, που πράγματι υπάρχει κατάλληλος μηχανισμός, προς τι η ερώτηση σου στην ενότητα?.
Antonis-team.Αντωνη τωρα θες να ξεκινησεις θεμα χωρις λογο....ασε να μεινει η πληροφορια αυτουσια.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ποιος εχει εμπιστοσυνη να λυσουν πολλαπλη? Ποιος εχει εμπιστοσυνη οτι θα την μονταρουν εργοστασιακα χωρις απωλειες υποπιεσης, απο τεχνικους που βιαζονται να τοποθετησουν τα μπεκ να ερθει ο επομενος? Εμενα ηταν στο χερι μου να τους πω λυστε την, δεν μου φερναν αντιρρηση...αλλα τελικα τους ειπα τρυπηστε την οπως κανετε σε ολα...αν ειναι δυνατον για 4 τρυπες να λυσουν ολο αυτο το πραμα! Θελει δουλεια αρκετη τουλαχιστον στο αμαξι μου. Δικη μου επιλογη.
…..δική σου και η ευθύνη….εγώ περίγραψα…..
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Περιγραψες οτι και γρεζι να πεσει μεσα δεν κανει προβλημα.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Antonis-team.Όχι Αντώνη, με παρεξήγησες. Στην αρχή μου είχαν πει ότι τα φυσάνε από μέσα. Στο τέλος, άλλος μάστορας (από το ίδιο συνεργείο), μου είπε ότι το ρουφάνε από έξω . Επειδή εγώ δεν ξέρω από ρουφήγματα και φυσήματα, ρώτησα εσάς.
Εγώ σαν 100% πραγματικά αδαής, δεν γνωρίζω εάν το τρυπάνι vacuum (όπως το λες) κάνει το ίδιο καλή δουλειά με το λύσημο της πολλαπλής και επειδή όντως αγχώθηκα με τα γρέζια (μέχρι την δική σου απάντηση που είπες ότι και να εμφανίσει κάτι, περνάει με τον καιρό - φοβόμουν μόνιμη ζημιά), είπα να σας μεταφέρω τα ερωτήματά μου.
Αντώνη, να ξέρεις πως αν δεν εκτιμούσα πολύ τις απαντήσεις που μου δίνεις (και τις περιμένω πως και πως όταν θέτω ένα ερώτημα), θα έλεγα αστειευόμενος 'βουλωμένο γράμμα διαβάζεις' που με περνάς για 'βαλτό'. -
Φίλε cheetos109 το θέμα με το τρύπημα της πολλαπλής έχει συζητηθεί τουλάχιστον 2-3 φορές εκτενώς στις 125+ σελίδες αυτού του θέματος.
Γι αυτό καλό είναι να διαβάζουμε πλήρως ότι έχει γραφεί εδώ, όχι γιατί βαριόμαστε να απαντάμε ξανά, αλλά για να δεις και να μάθεις ποιές λύσεις υπήρχαν ΠΡΙΝ τη μετατροπή.
Βέβαια, εγκαταστάσεις που ολοκληρώνονται σε 1-2 μέρες, σε σύγχρονα μοντέλα αυτοκινήτων, συνήθως αποκλείουν την περίπτωση του λυσίματος της πολλαπλής. Από κει και πέρα, ο εγκαταστάτης κατά τη γνώμη μου όφειλε να σε ενημερώσει ΠΡΙΝ τη μετατροπή για να αποφασίσεις συνειδητά τι θα κάνεις.
Εγώ στη θέση σου, θα ρωτούσα την αντιπροσωπεία της Subaru πώς κάνει τις τρύπες κι αν λύνει την πολλαπλή και για ποιο λόγο τη λύνει, αν όντως κάνει με αυτό τον τρόπο την εγκατάσταση.
Από κει και πέρα, οτι και να σου πούμε εμείς, καθαρά θεωρητικό θα είναι. -
φιλοι.
υπαρχουν αυτοκινητα που ειναι ευκολη η πολλαπλη οποτε βγαινει για τρυπημα.
αλλα παλι ειναι δυσκολη η πολλαπλη αλλα δυσκολο εως αδυνατο να τρυπηθει οποτε ω πικρα πρεπει να βγει οπωσδηποτε.
καποια αλλα ειναι δυσκολα αλλα τρυπιεται οπως ειναι.
τι κανουμε λοιπον.φυσαμε απο την πεταλουδα συγχρονος με το τρυπημα
εχουμε ομως απο πριν βουτηξει το τρυπανι μας στον γρασο ωστε να συγγκρατιση τυχον διαφευγοντα ρινισματα.το αυτο κανουμε και στο ανοιγμα των πασων.
τα υπολοιπα τα λεει παρα πολυ σωστα ο κ αντωνης.αυτα.
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
καλήμερα...ξέρετε αν θα ανοιξει καποιο πρατήριο στην πάτρα ? ευχαριστώ ..
κάπου διάβασα για 2-3 πρατήρια στο επόμενο διάστημα...ας ανοίξει έστω κι ένα!
με ενδιαφέρει κι εμένα γιατί ερχομαι αρκετές φορές το χρόνο στην περιοχή...
Εάν μάθετε κάτι, ενημερώστε...πρόκειτε να ανοίξει ένα στα μέσα οκτωβρίου 2010
είναι στην παραλιακή!!!Χθες που πέρασα από το συγκεκριμένο πρατήριο της Aegean στην Πάτρα, μου είπαν οτι ακόμη περιμένουν τα 'χαρτιά' και οτι θα ξεκινήσει να διαθέτει και υγραέριο μέχρι τα Χριστούγεννα.
-
Φιλε dti αν ειναι ευκολο βαλε ενα στίγμα για το που βρησκετε ακριβως ,και αν υπαρχει κανενα τηλ
-
Kαλησπεριζω τα παιδια , Τωρα μιλουσα με φιλο , που εχει Τοyota avensis 2004 ,1800 vvti κινητηρα , εχει κανει 40000χμ με Υγραεριο και εχθες αντιμετωπισε , παρπαρισματα και ρεταρισματα με το υγραεριο, το γυριζει στην βενζινη κανει μια διαδρομη 100 χμ παλι τα ιδια , Τελικα το πηγε στο συνεργειο του το κανονικο και οχι στον εγκαταστατη , και αυτοι το βαλανε στον εγκεφαλο , το ξαναβαλανε , αλλα τιποτα . Κατι μου ειπε οτι μετρησαν την συμπιεση και στουσ δυο κυλινδρους εδειξε απο 6,5 ο καθενας, νομιζω χαμηλα .Αυριο θα ξαναπαει να το παρει και να δει τι γινεται. Μολις μου το ειπε , του λεω κατσε να ρωτησω τα Cosia μεσα στο φορουμ των 4Τροχων , σιγουρα θα μας δωσουν ιδεες ! Μαστραντωνη ακους ! .. , οποτε ολα τα παλικαρια που μπορουν να πουν μια γνωμη ευπροσδεκτοι . Μια λεπτομερεια , δεν εχει λαδιερα . Ευχαριστω προκαταβολικα και εκ μερους του .
Υγραεριοκίνηση!