-
καλο ακουγετε αλλα μελλοντικα βγαζει προβλημα στις βαλβιδες εχω ακουσει...Στεγνωνουν και δεν λιπαινονται σωστα με την καυση του αεριου.....
-
Ο χρήστης babisv έγραψε:
αποφάσισα κάτι που από καιρό σκαφτόμουν, να βάλω υγραεριοκίνηση στο patriot.
Εμφανισιακά είναι καταπληκτική δουλεία δεν ξεχωρίζει τίποτα στην μηχανή αν δεν έχεις ξαναδεί. Το ρεζερβουάρ μπήκε στην ρεζέρβα τέλεια και είναι 72 λίτρων αλλά για ασφάλεια γεμίζει με 65λιτρα και τιμή 0,60 το λιτρο.στα λίγα χλμ δεν κατάλαβα διαφορά εκτός ότι λειτουργεί πιο αθόρυβα νομίζω. Αν και η κατανάλωση είναι όπως μου είπαν και έχω διαβάσει, περίπου ιδία με την βενζίνη με ελαφρώς περισσότερη κατά ένα λίτρο ανά εκατό χλμ τότε τελεια.Ακριβα το βρηκες το υγραεριο. Στην Α.Ο το εχουν με 0,55 και στο Ελληνικο 0,59. τετοιες σκεψεις με περυτριγυριζουν εδω και ενα χρονο
-
Τοσο εχει το λιτρο εκει που μου εκαναν την τοποθετηση, πρωτη φορα γεμισα και ειναι 1500 μετρα απο το σπιτι.
-
Να ρωτησω, αν μετατρεψεις το αυτοκινητο σε υγραεριοκινητο εχεις καμια εκπτωση στα τελη κυκλοφοριας? Εκτος απο το κερδος στη τσεπη λογω του φθηνου υγραεριου.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Να ρωτησω, αν μετατρεψεις το αυτοκινητο σε υγραεριοκινητο εχεις καμια εκπτωση στα τελη κυκλοφοριας? Εκτος απο το κερδος στη τσεπη λογω του φθηνου υγραεριου.ναι, σου βγαζουν το σημα που λεει 'μαλακας' και σου βαζουν αυτο που λεει 'καιω και πετρογκαζ'
-
Του χρονου αν ισχυσει οτι τα τελη θα λογαριαζονται με της εκπομπες ρυπων μαλον.
Αλλα τοτε η εγκατασταση θα παει κανα 500 ευρω παραπανω ,οπως οταν η βενζινη ειχε 1,40 η εγκατασταση στο τετρακυλινδρο ειχε 1500 ακατεβατα ενω τωρα απο 1100 εως 1300 ευρω. -
Ο χρήστης babisv έγραψε:
Του χρονου αν ισχυσει οτι τα τελη θα λογαριαζονται με της εκπομπες ρυπων μαλον.
Αλλα τοτε η εγκατασταση θα παει κανα 500 ευρω παραπανω ,οπως οταν η βενζινη ειχε 1,40 η εγκατασταση στο τετρακιληνδρο ειχε 1500 ακατεβατα ενω τωρα απο 1100 εως 1300 ευρω.Τοσο πολυ? ειχε παει περσυ? Αληθεια πως ειναι μεχρι τωρα η συμβιωση? Το βαζεις πρωτα να ζεσταθουν τα νερα με τη βενζινη και γυρναει σε υγραεριο? Τι μπουκαλα εβαλες? στο πορτ παγκαζ ή στη θεση της ρεζερβας?
-
Είμαι πολύ ευχαριστημένος, έβαλα ρεζερβουάρ 72 L στην ρεζέρβα ,
Ξεκινά με βενζίνη και όταν πάει 50c γυρνά αυτόματα στο υγραέριο.
Για Φώτο δείτε εδώ.
http://greekpatriots.ipbfree.com/index. ... c=627&st=0 -
Ο χρήστης babisv έγραψε:
Είμαι πολύ ευχαριστημένος, έβαλα ρεζερβουάρ 72 L στην ρεζέρβα ,
Ξεκινά με βενζίνη και όταν πάει 50c γυρνά αυτόματα στο υγραέριο.
Για Φώτο δείτε εδώ.
http://greekpatriots.ipbfree.com/index. ... c=627&st=0τα περισσοτερα τα γνωριζα γιατι τα ειχα ψαξει και σε ευχαριστω πολυ! Εχεις δει καμια πτωση ιπποδυναμης που ολοι λενε? ή ειναι τοσο μικρη που δεν τη καταλαβαινεις?
-
Το αμάξι μου είναι 2400cc και δεν βλέπω απολύτως καμία διαφορά.
Τώρα αν σε λιγότερα κυβικά υπάρχει δεν ξερω για να σου πω. -
Ο χρήστης babisv έγραψε:
Το αμάξι μου είναι 2400cc και δεν βλέπω απολύτως καμία διαφορά.
Τώρα αν σε λιγότερα κυβικά υπάρχει δεν ξερω για να σου πω.Exoυμε διαφορα της ταξης των 400 κυβικων Οποτε μια χαρα ειναι! Ειμαι σε σκεψεις τον τελευταιο 1,5 χρονο τα χρηματα που θα εξοικονομουσα για τα τελη κυκλοφοριας, δεν ειναι κακο!
-
Εμένα η μόνη μου ένσταση είναι ότι η δεξαμενή μπαίνει στο πορτ-μπαγκάζ (στο χώρο της ρεζέρβας έστω) δηλαδή σε περιοχή ελεγχόμενης παραμόρφωσης σε οπίσθια σύγκρουση.
Αντίθετα το ρεζερβουάρ βενζίνης είναι νομίζω κάτω από τα πίσω καθίσματα, δηλαδή εντός του κλωβού ασφαλείας.Δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας σε οπίσθια σύγκρουση?
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Εμένα η μόνη μου ένσταση είναι ότι η δεξαμενή μπαίνει στο πορτ-μπαγκάζ (στο χώρο της ρεζέρβας έστω) δηλαδή σε περιοχή ελεγχόμενης παραμόρφωσης σε οπίσθια σύγκρουση.
Αντίθετα το ρεζερβουάρ βενζίνης είναι νομίζω κάτω από τα πίσω καθίσματα, δηλαδή εντός του κλωβού ασφαλείας.Δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας σε οπίσθια σύγκρουση?
Οχι γιατι υπαρχει βαλβιδα εξαερωσης και διωχνει ολο το υγραεριο.
-
λίγο που το έψαξα βρίκα ότι ο ΕΦΚ για το υγραέριο είναι 125€/τόννος
για την βενζίνη πόσο είναι σήμερα ?
τι μου λέει, ότι αν ψηλιαστεί το κράτος ότι χάνει λ7 από εκεί
δεν θα εξισώσει τους φόρους, βενζίνης υγραερίου ?Κατηγορία Β, ΕΦΚ 125€/ΜΤ.
• Υγραέριο κίνησης ( Autogasη βενζίνη χωρίς μόλυβδο με την προσθήκη ειδικών πρόσθετων : 337 € ανά χιλιόλιτρο.
-
οσο για ασφαλεια δες εδω.
Youtube Video -
Εγώ μιλάω για τρακάρισμα...
Με την τοποθέτηση της δεξαμενής μέσα στο χώρο ελεγχόμενης παραμόρφωσης πολύ φοβάμαι πως θα υπάρξει μεγάλο ΜΠΑΜ σε οπίσθια σύγκρουση.Υπάρχουν εργοστασιακές παρόμοιες λύσεις έστω και περιορισμένης παραγωγής? Που βάζουν τη δεξαμενή?
-
Υπάρχει μια αντίληψη θύματα της οποίας είμαστε αρκετοί, είναι πως το υγραέριο δεν είναι ασφαλές. Ότι σε περίπτωση σύγκρουσης είναι δυνατή η πρόκληση έκρηξης με καταστροφικές συνέπειες. Κάθε άλλο! Το υγραέριο είναι απόλυτα ασφαλές. Ασφαλέστερο ακόμα και από την βενζίνη.
Οι δεξαμενές υγραερίου, σύμφωνα με Crash Tests, αντέχουν σε μεγαλύτερες παραμορφώσεις από αυτές που υφίσταται ένα όχημα κατά την διάρκεια ακόμα και της πιο δυνατής σύγκρουσης. Διαθέτουν, επιπλέον, ειδική βαλβίδα ανακούφισης της πίεσης που δεν επιτρέπει την διάρρηξη της δεξαμενής. Τέλος έχουν ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα διακοπής παροχής καυσίμου σε περίπτωση απώλειας πίεσης ή έλλειψής του. Τα βενζινοκίνητα οχήματα δεν διαθέτουν τέτοιου είδους αυτοματισμό. Όσοι είχαν την ατυχία να εμπλακούν σε κάποιο τροχαίο ατύχημα θα θυμούνται σίγουρα την αγωνία να βγουν γρήγορα από το όχημα και να διακόψουν την παροχή καυσίμου και ηλεκτρισμού ώστε να αποφύγουν έκρηξη σε βενζινοκίνητο αυτοκίνητο.
-
Όπως τα λέει. Από τα παλιά (είχαμε αυτοκίνητο με γκάζι πριν από 20 περίπου χρόνια) σε ατυχήματα που είχαν γίνει είχε παρατηρηθεί ότι πρακτικά δεν υπάρχει θέμα και οι μπουκάλες ήταν πιο ασφαλείς από το υπόλοιπο αυτοκίνητο και σίγουρα πολύ πιο ασφαλείς από το ντεπόζιτο βενζίνης.
-
Με τους αυτοματισμούς που υπάρχουν, οι επιπτώσεις από ατύχημα έχουν ελαχιστοποιηθεί. Και με τις δεξαμενές στη θέση της ρεζέρβας δεν υπάρχει μείωση του όγκου αποσκευών.
Τα θέματα είναι άλλα.
Γιατί στην Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει το πράγμα, ενώ στην ευρώπη πάει καλά?
Επίσης ο αριθμός πρατηρίων είναι λίγος. Έτσι αναγκάζεσαι να δουλεύεις την βενζίνα συχνότερα. Και κάνεις και παραπάνω χιλιόμετρα και τρως και πολύ χρόνο για να βρεις πρατήριο υγραερίου. Εκτός αν κάποιο πρατήριο είναι δίπλα σου, οπότε βολεύεσαι.
Επίσης δεν υπάρχει τίποτα που να σε διασφαλίζει ότι αύριο το κράτος δεν θα επιβάλλει νέο χαράτσι, τέτοιου ύψους, που να το κάνει έως και ασύμφορο.
Στα μείον να συνυπολογιστεί ότι η εξάτμιση μυρίζει υγραερίλα καμμένη.
Και κάτι που μου είπε αγανακτισμένος ταξιτζής ο οποίος πούλησε μπιρ παρά το υγραεριοκίνητό του Οκτάβια και πήρε το ίδιο σε πετρέλαιο.'Δεν υπάρχουν τεχνίτες που να το ξέρουν καλά', και όλο του δημιουργούσε προβλήματα. -
εχουμε καποιο χαρτη με τα πρατηρια που πωλουν υγραεριο?
Υγραεριοκίνηση!