-
Ο χρήστης Michael1924 έγραψε:
Και κάτι ακόμη, μήπως κάποιος ξέρει που μπορώ να φτιάξω κάτι για το πορτμπαγκάζ, τώρα που η δεξαμενή σηκώθηκε λίγο ψηλότερα από τη ρεζέρβα; Υπάρχει κάποιος που να αναλαμβάνει τέτοια κατασκευή;
Ευχαριστώνα πας σε μαγαζι που κανουν εγκαταστασεις ηχοσυστηματων. εκει κανουν κατασκευες που βαζουν sub-woofers, ενισχυτες κλπ.
λογικα θα βρεις καποια ακρη.
ή
σε μαγαζι με μοκετες και σχετικα, οπου θα σου κοψουν ενα καινουργιο κομματι στο πατρόν απο το εργοστασιακο καλυμα. -
Ο Μπουλεκος ρέισινγκ βάζει υγραέρια τώρα; Ω ρε πού πάμε, πού πάμε...
Sent from Corsair's brick
-
Γεια σας παιδιά και καλώς σας βρήκα!
Ενδιαφέρομαι για εγκατάσταησ LPG σε Focus 1600cc τετραετίας και ήθελα τη γνώμη σας ανάμεσα στα συστήματα που έχω καταλήξει:- ΑΕΒ με μπεκ Hana και πνεύμονα Tomasetto
- BRC P&D
- EuropeGas με μπεκ Hana
- GFi 3
- Prins Silverline (με προβληματίζει η χρήση της λαδιέρας υποπίεσης)
Κυρίως κλίνω μεταξύ 1 και 3 λόγω μπεκ.
Τι θα μου προτείνατε να επιλέξω ή να αποφύγω;Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Σε τι αμαξι? Ποσο κοστισε? Τι μαρκα κιτ τοποθετησε?Σε Honda civic 2007 1.8, έβαλε το πακέτο της προσφοράς του, μου είπε για κάποια θυγατρική της Zavolli, ο πνεύμονας μου είπε ότι είναι της tomassetο τα υπόλοιπα δεν τα θυμάμαι. Το κόστος ήταν 520€+ΦΠΑ +50€ ΚΤΕΟ +75€ για το παράβολο της αλλαγής της άδειας.
Στο πρώτο αυτοκίνητο που είχα βάλει υγραέριο (καλό και ακριβό σύστημα της Zavolli), ενώ το κιτ ήταν μια χαρά, έπαθα ζημιά από μαλ.. του εγκαταστάτη (πρόβλημα στο κύκλωμα ψύξης). Έτσι αυτή τη φορά πήγα συστημένος στον Μπουλέκο και λόγω κοινού γνωστού θεώρησα ότι δεν θα με κοροϊδέψει. Τον ρώτησα μάλιστα μήπως αν βάζαμε κάποιο ακριβότερο σύστημα είχαμε λιγότερες πιθανότητες για προβλήματα ή καλύτερη κατανάλωση, αλλά η απάντηση του ήταν ότι δεν χρειάζεται.
Κατέληξα στον Μπουλέκο, γιατί θεωρώ ότι αν υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει γνώσεις να ρυθμίσει έναν κινητήρα και έναν εγκέφαλο, είναι αυτός. Έχει γεμίσει ο κόσμος από εγκαταστάτες, που μέχρι πριν λίγο καιρό ασχολιόντουσαν σχεδόν αποκλειστικά με λάδια και τακάκια.
Δεν είχα χρόνο ν΄ασχοληθώ περισσότερο και πήρα μια βιαστική απόφαση (γιατί τα περισσότερα χιλιόμετρα τα κάνουμε τώρα το καλοκαίρι). Εμπιστεύτηκα με κλειστά μάτια τον Μπουλέκο, χωρίς να ρωτήσω πολλές λεπτομέρειες και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Μη λέω όμως μεγάλα λόγια, ο χρόνος θα δείξει!Ευχαριστώ για τη συμβουλή edmond
-
Εγω αυτο για τα 75€ παραβολο πρωτη φορα το ακουω! Θυγατρικη της zavoli?
Εγω δεν θα κανα τοσο φτηνη εγκατασταση! -
Το παράβολο να φανταστείς, μου το είπε την Παρασκευή πριν το παραλάβω. Μου είπε ότι πρώτη φορά του το ζήτησαν, ότι είναι νέο κουστούμι. Λογικά θα το αναφέρουν κι άλλοι τις επόμενες ημέρες.
Όσο για το κόστος του kit και εμένα με προβλημάτισε. Μου είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και δεν χρειάζεται να πάω σε ακριβότερο. Επειδή πήγα συστημένος από κολλητό μου που είναι φίλος του υιού του, θεώρησα ότι δεν θα με κοροϊδέψει.
Επίσης διαβάζοντας στα forums είδα πολλές περιπτώσεις ακριβών συστημάτων με ένα σωρό προβλήματα. Οπότε τον εμπιστεύτηκα κυρίως λόγω εμπειρίας σε μετατροπές. -
Ο χρήστης Michael1924 έγραψε:
Κατέληξα στον Μπουλέκο, γιατί θεωρώ ότι αν υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει γνώσεις να ρυθμίσει έναν κινητήρα και έναν εγκέφαλο, είναι αυτός. Έχει γεμίσει ο κόσμος από εγκαταστάτες, που μέχρι πριν λίγο καιρό ασχολιόντουσαν σχεδόν αποκλειστικά με λάδια και τακάκια.
Δεν είχα χρόνο ν΄ασχοληθώ περισσότερο και πήρα μια βιαστική απόφαση (γιατί τα περισσότερα χιλιόμετρα τα κάνουμε τώρα το καλοκαίρι). Εμπιστεύτηκα με κλειστά μάτια τον Μπουλέκο, χωρίς να ρωτήσω πολλές λεπτομέρειες και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Μη λέω όμως μεγάλα λόγια, ο χρόνος θα δείξει!Ευχαριστώ για τη συμβουλή edmond
Ο Μπουλέκος είναι εγκαταστάτης υγραερίου;Για βελτιωτή τον ήξερα.
-
οτι δηλωσεις εισαι.
ακομα και εκ των υστερων... -
Τελικά γιατί βασανίζονται διάφοροι εδώ μέσα να βρουν τον θαυματοποιό εγκαταστάτη που θα τους κάνει τη θεόσταλτη ρύθμιση η οποία δε θα χαλάσει όταν αλλάξει η ατμοσφαιρική πίεση, ενώ υπάρχει το eobd δεν καταλαβαίνω!!!!
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Τελικά γιατί βασανίζονται διάφοροι εδώ μέσα να βρουν τον θαυματοποιό εγκαταστάτη που θα τους κάνει τη θεόσταλτη ρύθμιση η οποία δε θα χαλάσει όταν αλλάξει η ατμοσφαιρική πίεση, ενώ υπάρχει το eobd δεν καταλαβαίνω!!!!δεν κανει μαγικα η συνδεση με obd, ουτε μπορει να καλυψει λανθασμενη χαρτογραφηση, αυτος ειναι ενας απο τους λογους που υπαρχουν αρκετα αυτοκινητα στο δρομο με δυσαρεστιμενους οδηγους παρολα που εχουν κιτ με συνδεση obd.
η ρυθμιση του υγραεριου 'χαλαει' οταν μεταβαλεται το ποσοστο του προπανιου στο μειγμα, αλλα με σωστη χαρτογραφηση ακομα και σε euro5 κινητηρες αυτη την διαφορα μπορει να την καλυψει ευκολα ο εγκεφαλος του κινητηρα. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Τελικά γιατί βασανίζονται διάφοροι εδώ μέσα να βρουν τον θαυματοποιό εγκαταστάτη που θα τους κάνει τη θεόσταλτη ρύθμιση η οποία δε θα χαλάσει όταν αλλάξει η ατμοσφαιρική πίεση, ενώ υπάρχει το eobd δεν καταλαβαίνω!!!!
δεν κανει μαγικα η συνδεση με obd, ουτε μπορει να καλυψει λανθασμενη χαρτογραφηση, αυτος ειναι ενας απο τους λογους που υπαρχουν αρκετα αυτοκινητα στο δρομο με δυσαρεστιμενους οδηγους παρολα που εχουν κιτ με συνδεση obd.
η ρυθμιση του υγραεριου 'χαλαει' οταν μεταβαλεται το ποσοστο του προπανιου στο μειγμα, αλλα με σωστη χαρτογραφηση ακομα και σε euro5 κινητηρες αυτη την διαφορα μπορει να την καλυψει ευκολα ο εγκεφαλος του κινητηρα.Δε βλέπω καθόλου αυτό στην πράξη όμως. Να φατναστείς, ήθελα να αδείασω τελείως τη δεξαμενή καίγοντας το όλο υγραέριο και το αμάξι δούλευε ρελαντί με 600mbar πίεση, ενώ θέλει 1250!!!!. Πρέπει να γίνει πραγματική ζημιά δηλαδή για να υπάρξει πρόβλημα. Τη ρύθμιση, όσο λάθος και να την κάνεις, δεν θα το καταλάβεις. Το πολύ πολύ να νιώσεις στιγμιαίες απώλειες δύναμης στα ζόρια (πχ ανηφόρα), όταν αλλάζει τη ρύθμισή του μόνο του!
-
οταν με 600mbar πιεση αντι για 1250 ο κινητηρας λειτουργει σωστα στο ρελαντι και οχι υπολειτουργει ή απλα καταφερνει και γυρναει, τι αλλο μπορω να προσθεσω?
-
mbar= millibar?
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
οταν με 600mbar πιεση αντι για 1250 ο κινητηρας λειτουργει σωστα στο ρελαντι και οχι υπολειτουργει ή απλα καταφερνει και γυρναει, τι αλλο μπορω να προσθεσω?Δεν καταλαβαίνω τι λες!
Εννοώ ότι και με λάθος συνθήκες (άδεια δεξαμενή), λειτουργούσε κανονικότατα!
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
mbar= millibar?Yep!
-
1 bar δεν ειναι περιπου μια ατμοσφαιρα?
-
Σωστά!
-
Αν σκέφτεστε ότι τα 600mbar είναι κενό, να διευκρινίσω το εξής. Η μέτρηση αυτή είναι η διαφορά μεταξύ της πίεσης του αερίου που στέλνει ο πνεύμονας στα μπεκ και της πίεσης που υπάρχει στην πολλαπλή εισαγωγής. Επομένως υπάρχουν 600mbar για να στείλουν τα μπεκ υγραέριο (ή να το ρουφήξει ο κινητήρας, όπως θέλετε δείτε το), απλά δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα 1250.
-
Δεν ειναι κενο, ειναι 600mbar ΠΑΝΩ απο την ατμοσφαιρικη.
-
Αν στην αρχική εγκατάσταση δεν ρυθμιστεί σωστά ο πνεύμονας (ή δεν μπορεί να ρυθμιστεί) τότε ο λ είτε δεν θα μπορεί να ρυθμίσει το μείγμα ή θα αργεί πάρα πολύ = λαμπάκια.
Tapatalk
Υγραεριοκίνηση!