-
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
Όταν κάτι είναι υγρό για να εξατμιστεί, αφαιρεί θερμότητα από το περιβάλλον, στην περίπτωση μας από τον αέρα εισαγωγής και μειώνει την θερμοκρασία του. Άρα χαμηλότερη θερμοκρασία εισαγωγής, χαμηλότερη θερμοκρασία καύσης, χαμηλότερη θερμοκρασία καυσαερίων.Είχα κάνει έναν υπολογισμό παλιότερα και βρήκα ότι η εξάτμιση του υγραερίου προκαλεί ψύξη κατά την φάση της εισαγωγής κατά 22 βαθμούς κελσίου. Αν σκεφτείς ότι η θερμοκρασία των καυσαερίων είναι από 700 ως 900, μάλλον θα γελάσεις.
Αν δεν κάνω λάθος, η σουμπαρού έβαζε υγρούς ψεκασμούς, αλλά δεν προλάβαινε να κατεβάζει κεφαλές. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Τελικά έχουμε καταλήξει τί είναι καλύτερο για να έχεις χαμηλότερη θερμοκρασία καυσαερίων?
Αν έχεις να ανέβεις μια ανηφόρα είναι προτιμότερο να την ανέβεις με 5η και πλήρες φορτίο ή 4η και μισό γκάζι?Εγώ κατεβάζω ταχύτητα και αν είναι μεγάλη ανηφόρα πάω και πιο σιγά. Δύο παράγοντες φθείρουν τις βαλβίδες (για ίδιες κατά τα άλλα συνθήκες) και είναι το φορτίο και οι στροφές του κινητήρα. Οπότε τελικά αυτό που κάνω είναι να κρατάω τις στροφές σε λογικά επίπεδα και να μειώνω το φορτίο κατεβάζοντας ταχύτητα.
Θερμοκρασίες καυσαερίων παρ'όλα αυτά, δεν έχω μετρήσει, αν και έχω πάρει οργανάκι. Δεν είναι ο μόνος παράγοντας όμως. Παίζει ρόλο και το πόσο χρόνο έχει η βαλβίδα να κάτσει στην έδρα για να ψυχθεί, άρα οι πολλές στροφές δεν είναι καλές.
-
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
Όταν κάτι είναι υγρό για να εξατμιστεί, αφαιρεί θερμότητα από το περιβάλλον, στην περίπτωση μας από τον αέρα εισαγωγής και μειώνει την θερμοκρασία του. Άρα χαμηλότερη θερμοκρασία εισαγωγής, χαμηλότερη θερμοκρασία καύσης, χαμηλότερη θερμοκρασία καυσαερίων.χειμωνα με καλοκαιρι εχει διαφορα η θερμοκρασια καυσαεριων? μην μιλησουμε για 5-10 βαθμους αλλα για μια σοβαρη μεταβολη
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Τελικά έχουμε καταλήξει τί είναι καλύτερο για να έχεις χαμηλότερη θερμοκρασία καυσαερίων?
Αν έχεις να ανέβεις μια ανηφόρα είναι προτιμότερο να την ανέβεις με 5η και πλήρες φορτίο ή 4η και μισό γκάζι?οσο μικροτερο φορτιο εχουμε τοσο καλυτερο ειναι για τον κινητηρα μας ασχετα με το καυσιμο.
Όταν κάτι είναι υγρό για να εξατμιστεί, αφαιρεί θερμότητα από το περιβάλλον, στην περίπτωση μας από τον αέρα εισαγωγής και μειώνει την θερμοκρασία του. Άρα χαμηλότερη θερμοκρασία εισαγωγής, χαμηλότερη θερμοκρασία καύσης, χαμηλότερη θερμοκρασία καυσαερίων.
Είχα κάνει έναν υπολογισμό παλιότερα και βρήκα ότι η εξάτμιση του υγραερίου προκαλεί ψύξη κατά την φάση της εισαγωγής κατά 22 βαθμούς κελσίου. Αν σκεφτείς ότι η θερμοκρασία των καυσαερίων είναι από 700 ως 900, μάλλον θα γελάσεις.
Αν δεν κάνω λάθος, η σουμπαρού έβαζε υγρούς ψεκασμούς, αλλά δεν προλάβαινε να κατεβάζει κεφαλές. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.
δεν μπορω να κανω κατι αλλο παρα να συμφωνησω μαζι σου και στα δυο θεματα.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
χειμωνα με καλοκαιρι εχει διαφορα η θερμοκρασια καυσαεριων? μην μιλησουμε για 5-10 βαθμους αλλα για μια σοβαρη μεταβολη
οχι δεν εχει Ηλια,ειναι ιδια.
@nickolas δεν το εχω προσεξει,μολις το παρατηρησω σε καποια ανηφορα με 5η και 4η θα το γραψω.
εχω την εντυπωση οτι θα εχει χαμηλοτερο με 4η αντι για 5η,αρκει να μην μιλαμε για 4η και πολυ ηψηλες στροφες,οπου εκει η 4η εχει σιγουρα μεγαλυτερο. -
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
Όταν κάτι είναι υγρό για να εξατμιστεί, αφαιρεί θερμότητα από το περιβάλλον, στην περίπτωση μας από τον αέρα εισαγωγής και μειώνει την θερμοκρασία του. Άρα χαμηλότερη θερμοκρασία εισαγωγής, χαμηλότερη θερμοκρασία καύσης, χαμηλότερη θερμοκρασία καυσαερίων.η χαμηλοτερη θερμοκρασια εισαγωγης δεν συνεπαγεται χαμηλοτερη θερμοκρασια καυσαεριων.
παντως σε νορμαλ κινητηρες,μην δινεται τοση μεγαλη σημασια στη θερμ καυσαεριων, δεν μπορεις να το κανεις να ανεβει παραπανω απο εκει που εχει ρυθμισει να πηγαινει ο κατασκευαστης.
Επισης δεν ανεβαινει αναλογικα οσο πατας γκαζι/ανεβαζεις στροφες.
πχ ρελαντι 400 βαθμους,5000 στροφες με 5η ελαφρα επιταχυνομενο 740 ,7000 στροφες τερμα 850.
Στην αρχη απο το ρελαντι μεχρι και τις 4-5000 στροφες ανεβαινει σχεδον σαν το στροφομετρο,μετα αργει ο ρυθμος που ανεβαινει,μεχρι να φτασει το ταβανι για καθε κινητηρα 850-900 κλπ. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
η χαμηλοτερη θερμοκρασια εισαγωγης δεν συνεπαγεται χαμηλοτερη θερμοκρασια καυσαεριων.Όχι, ισχύει.
Είναι ο λόγος που το πολύ πλούσιο μείγμα ΥΓΡΟΥ καυσίμου μειώνει την θερμοκρασία καυσαερίων.Αλλά δεν είναι ο κύριος λόγος που το υγραέριο (αέριο) έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία καυσαερίων από την βενζίνη.
Την διαφορά μπορείς να τη δεις ανάμεσα σε συστήματα ψεκασμού υγραερίου - υγρού και αέριου ψεκασμού.
Ο υγρός ψεκασμός έχει ΛΙΓΟ χαμηλότερη θερμοκρασία καυσαερίων. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
χειμωνα με καλοκαιρι εχει διαφορα η θερμοκρασια καυσαεριων? μην μιλησουμε για 5-10 βαθμους αλλα για μια σοβαρη μεταβολη
οχι δεν εχει Ηλια,ειναι ιδια.
@nickolas δεν το εχω προσεξει,μολις το παρατηρησω σε καποια ανηφορα με 5η και 4η θα το γραψω.
εχω την εντυπωση οτι θα εχει χαμηλοτερο με 4η αντι για 5η,αρκει να μην μιλαμε για 4η και πολυ ηψηλες στροφες,οπου εκει η 4η εχει σιγουρα μεγαλυτερο.στο θεμα της θερμοκρασιας καλο θα ηταν να βαλουμε καποιες παραμετρους, ατμοσφαιρικος κινητηρας και οχι πουσαρισμενος, στην επομενη παραγραφο σε εχασα και μπερδευτικα, δεν καταλαβα τι εννοεις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
η χαμηλοτερη θερμοκρασια εισαγωγης δεν συνεπαγεται χαμηλοτερη θερμοκρασια καυσαεριων.
Όχι, ισχύει.
Είναι ο λόγος που το πολύ πλούσιο μείγμα ΥΓΡΟΥ καυσίμου μειώνει την θερμοκρασία καυσαερίων.Αλλά δεν είναι ο κύριος λόγος που το υγραέριο (αέριο) έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία καυσαερίων από την βενζίνη.
Την διαφορά μπορείς να τη δεις ανάμεσα σε συστήματα ψεκασμού υγραερίου - υγρού και αέριου ψεκασμού.
Ο υγρός ψεκασμός έχει ΛΙΓΟ χαμηλότερη θερμοκρασία καυσαερίων.το πουσιο ή το φτωχο μειγμα μεταβαλει σημαντικα την θερμοκρασια καυσαεριων, καλο θα ειναι να συγκρινουμε τα δυο συστηματα με τις ιδιες ρυθμισεις και οχι το ενα σωστη και στο αλλο πλουσια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
η χαμηλοτερη θερμοκρασια εισαγωγης δεν συνεπαγεται χαμηλοτερη θερμοκρασια καυσαεριων.
Όχι, ισχύει.
Ο υγρός ψεκασμός έχει ΛΙΓΟ χαμηλότερη θερμοκρασία καυσαερίων.Leonp δεν μιλαω για να αλλαξεις καυσιμο,ουτε για υγραεριο,στον ιδιο κινητηρα με ιδιο καυσιμο με ολα ιδια,τον χειμωνα με 5 βαθμους εισερχομενο vs καλοκαιρι με 40 βαθμους εισερχομενο ελεγα.Εκει δεν υπαρχει καμια διαφορα.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
στην επομενη παραγραφο σε εχασα και μπερδευτικα, δεν καταλαβα τι εννοεις.απαντουσα στον Νικολα σε αυτο
Αν έχεις να ανέβεις μια ανηφόρα είναι προτιμότερο να την ανέβεις με 5η και πλήρες φορτίο ή 4η και μισό γκάζι? -
ΟΚ, δεν το είδα.
Ναι, η θερμοκρασία του αέρα (περιβάλλον) δεν έχει σημασία για την θερμοκρασία καυσαερίων.
-
Εκτιμώ, ότι λόγω χαμηλών θερμοκρασιών στην εισαγωγή, υπάρχει αυξημένη παροχή οξυγόνου (λόγω μικρότερου όγκου καυσίμου), με αποτέλεσμα την καλύτερη-γρήγορη καύση. Αυτή νομίζω ότι είναι η φιλοσοφία κατασκευής των συστημάτων υγρού ψεκασμού.
΄Οσο για τα SUBARU που έγραψε κάποιος πιο πάνω, εδώ στην Πρέσπα, κυκλοφορεί ένα με 450.000 χλμ. από τα οποία τα 250.000 είναι με υγρό ψεκασμό και ακόμα συνεχίζει. Και γνωρίζω τόσα άλλα οχήματα αλλά νομίζω ότι τα παραδείγματα είναι αρκετά...
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
εχω την εντυπωση οτι θα εχει χαμηλοτερο με 4η αντι για 5η,αρκει να μην μιλαμε για 4η και πολυ ηψηλες στροφες,οπου εκει η 4η εχει σιγουρα μεγαλυτερο.Εννοείται μιλάμε για νορμάλ οικονομική οδήγηση, όχι κόφτες.
-
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
Εκτιμώ, ότι λόγω χαμηλών θερμοκρασιών στην εισαγωγή, υπάρχει αυξημένη παροχή οξυγόνου (λόγω μικρότερου όγκου καυσίμου), με αποτέλεσμα την καλύτερη-γρήγορη καύση. Αυτή νομίζω ότι είναι η φιλοσοφία κατασκευής των συστημάτων υγρού ψεκασμού.΄Οσο για τα SUBARU που έγραψε κάποιος πιο πάνω, εδώ στην Πρέσπα, κυκλοφορεί ένα με 450.000 χλμ. από τα οποία τα 250.000 είναι με υγρό ψεκασμό και ακόμα συνεχίζει. Και γνωρίζω τόσα άλλα οχήματα αλλά νομίζω ότι τα παραδείγματα είναι αρκετά...
Καλύτερη καύση; Γρηγορότερη κάυση; Από που προκύπτουν αυτά; Και γιατί η γρηγορότερη καύση έχει αποτέλεσμα στη μακροζωία των βαλβίδων εξαγωγής αφού λέμε ότι η ζημιά γίνεται στις ψηλές στροφές-φορτία, όπου το υγραέριο ούτως ή άλλως καίγεται πιο γρήγορα από τη βενζίνη;
Για τα σουμπαρού, ένας κούκος (αν είναι αλήθεια) δε φέρνει την άνοιξη. Δες τι είπε μάστορας πιο πίσω.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Εκτιμώ, ότι λόγω χαμηλών θερμοκρασιών στην εισαγωγή, υπάρχει αυξημένη παροχή οξυγόνου (λόγω μικρότερου όγκου καυσίμου), με αποτέλεσμα την καλύτερη-γρήγορη καύση. Αυτή νομίζω ότι είναι η φιλοσοφία κατασκευής των συστημάτων υγρού ψεκασμού.
΄Οσο για τα SUBARU που έγραψε κάποιος πιο πάνω, εδώ στην Πρέσπα, κυκλοφορεί ένα με 450.000 χλμ. από τα οποία τα 250.000 είναι με υγρό ψεκασμό και ακόμα συνεχίζει. Και γνωρίζω τόσα άλλα οχήματα αλλά νομίζω ότι τα παραδείγματα είναι αρκετά...
Καλύτερη καύση; Γρηγορότερη κάυση; Από που προκύπτουν αυτά; Και γιατί η γρηγορότερη καύση έχει αποτέλεσμα στη μακροζωία των βαλβίδων εξαγωγής αφού λέμε ότι η ζημιά γίνεται στις ψηλές στροφές-φορτία, όπου το υγραέριο ούτως ή άλλως καίγεται πιο γρήγορα από τη βενζίνη;
Για τα σουμπαρού, ένας κούκος (αν είναι αλήθεια) δε φέρνει την άνοιξη. Δες τι είπε μάστορας πιο πίσω.
Πού το είδες αυτό, ότι το lpg καίγεται πιο γρήγορα από τη βενζίνη στις ψηλές σ.α.λ.; Το αντίθετο συμβαίνει.
Η 'φυσιολογική' του συμπεριφορά βρίσκεται στις μεσαίες στροφές, όπου και προσομοιάζει την καύση της βενζίνης.
Η καλύτερη καύση στον υγρό προκύπτει από την αυξημένη παρουσία οξυγόνου. Αυτά είναι βασικά μαθήματα λειτουργίας των Μ.Ε.Κ. και δεν θέλω να επεκταθώ, έλεος.Όσο για τον κούκο και για τον αν είναι αλήθεια, σου επιστρέφω τον αγενή χαρακτηρισμό. Δεν έχω κανένα απολύτως συμφέρον για κανέναν και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μεταφέρω την εμπειρία μου, προς όφελος των μελών.
-
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
Πού το είδες αυτό, ότι το lpg καίγεται πιο γρήγορα από τη βενζίνη στις ψηλές σ.α.λ.; Το αντίθετο συμβαίνει.
Η 'φυσιολογική' του συμπεριφορά βρίσκεται στις μεσαίες στροφές, όπου και προσομοιάζει την καύση της βενζίνης.
Η καλύτερη καύση στον υγρό προκύπτει από την αυξημένη παρουσία οξυγόνου. Αυτά είναι βασικά μαθήματα λειτουργίας των Μ.Ε.Κ. και δεν θέλω να επεκταθώ, έλεος.Όσο για τον κούκο και για τον αν είναι αλήθεια, σου επιστρέφω τον αγενή χαρακτηρισμό. Δεν έχω κανένα απολύτως συμφέρον για κανέναν και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μεταφέρω την εμπειρία μου, προς όφελος των μελών.
μεχρι τις 3000 στροφες το υγραεριο καιγεται αργοτερα απο την βενζινα, απο εκει μεχρι τις 3500-3800 ο χρονος καυσεως ειναι σχεδον ο ιδιος και πανω απο αυτες τις στροφες το υγραεριο εχει μικροτερο χρονο καυσεως απο την βενζινα.
τα subaru με συστημα vialle υγρου ψεκασμου που εφερνε και εβαζε η subaru εφτυναν τις βαλβιδες σαν στραγαλια, για του λογου το αληθες ρωτα σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο subaru ή μπες στο φορουμ τους και θα εκπλαγεις.
σε ξαναρωταω χειμωνα με καλοκαιρι εχουμε διαφορετικη θερμοκρασια καυσαεριων?
με συστημα vialle η toyota γιατι αραγε καθε 7 κυκλους λειτουργειας ψεκαζει και εναν με βενζινη? δεν της φτανει η πτωση της θερμοκρασιας του αερα οπως λες ή των καυσαεριων οπως ξαναλες για να μην εχει φθορες?
στα εξελιγμενα συστηματα αεριου ψεκασμου υπαρχει η δυνατοτητα μεικτου ψεκασμου υγραεριου-βενζινης για μειωση των αρνητικων συνεπειων του υγραεριου, στα συστηματα υγρου ψεκασμου δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα ακομα.
αν κατσεις και διαβασεις τις προηγουμενες σελιδες θα λυθουν πολλες απορειες σου. -
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
Ο κούκος είναι το ένα σουμπαρού που αντέχουν οι βαλβίδες του (πως άραγε; ) και όχι εσύ φυσικά!
Όσον αφορά την ταχύτητα καύσης κλπ, σου απαντάει ο Ηλίας παραπάνω!!
-
Την ειρωνία σου την επιστρέφω και δεν συνεχίζω διότι δεν μου το επιτρέπει η αξιοπρέπειά μου...
-
Καλησπέρα στη μεγάλη παρέα
καμιά γνώμη-εμπειρία για Alfa Romeo 146 1.4 TS και υγραεροκίνηση? χρειάζεται λαδιέρα αυτό το μοτέρ?
μου έχουν προτείνει το BRC Seq24 με 1000 ευρώ
ξέρει επίσης κανείς μέχρι πόσα λίτρα δεξαμενή χωράει στη θέση της ρεζέρβας?
Υγραεριοκίνηση!