-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Στο PASSAT 1.8 t βάλε Prins με 1100-1200 € δουλεύει σούπερ μέχρι 180 άλογατα ... με 50 ευρω θα κανεις 600 χιλ ....Στο γκολφ βάλε ένα αερίου απο ζαβολι λανττι ΑΕΒ στα 1300-1400 ευρω ετσι και αλλιώς οι Βούλγαροι δεν το ξέρουν το Τσι ούτε το είχαν ακούσει μέχρι πρόσφατα !! Αν θες ποιότητα Prins στα 1600 -1700 € παράπανω δεν παει..
καλά δεν το συζητάω για το πασσατ,σίγουρα ειναι πιο ευκολο στο θεμα lpg.
το θέμα ειναι οτι δεν με συμφέρει να κυκλοφορώ το πασσατ γιατι εχει μεγαλύτερη κατανάλωση (10λτ/100->12 με lpg)οπού σε σχέση με το 7λτ/100->9 του γκολφ θα θέλω πολλά περισσότερα ευρώ για να κάνω την μετακίνηση μου (16000χλμ+)καθώς όπως προείπα θα πέσει φόρτος χιλιόμετρων αφού θα έχουμε ενα αμάξι πλέων!. απλα το θεμα ειναι πριν παω και πάρω πρόσφορες να ξέρω τι να ζητήσω. -
σεναρια:
- πούλα το scirocco* κ βαλε Lpg με 5 κατοστάρικα στο πασσατ. Κ 12 να εχει καταναλωση με 40% οικονομία είναι σα να καις 7,2 εχοντας επιδόσεις κ χώρους
*οπότε τσεπώνεις τα 10 χιλιάρικα κ AN δεν την παλευετε με το ένα αμαξι, δίνεις κάτω από τα μισά για να παρεις ένα ίμπιζα, megane ή 207 στα οποια θα βάλεις κ υγραεριο. - πούλα το πασσατ κ με τα λεφτά που θα παρεις (κανα 4αρι) βάλε τα μισά για να βάλεις lpg υγρου ψεκασμού στο scirocco. Απλά, κύριο αμαξι της οικογενειας κανει το scirocco?
- πούλα το scirocco* κ βαλε Lpg με 5 κατοστάρικα στο πασσατ. Κ 12 να εχει καταναλωση με 40% οικονομία είναι σα να καις 7,2 εχοντας επιδόσεις κ χώρους
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
σεναρια:- πούλα το scirocco* κ βαλε Lpg με 5 κατοστάρικα στο πασσατ. Κ 12 να εχει καταναλωση με 40% οικονομία είναι σα να καις 7,2 εχοντας επιδόσεις κ χώρους
*οπότε τσεπώνεις τα 10 χιλιάρικα κ AN δεν την παλευετε με το ένα αμαξι, δίνεις κάτω από τα μισά για να παρεις ένα ίμπιζα, megane ή 207 στα οποια θα βάλεις κ υγραεριο. - πούλα το πασσατ κ με τα λεφτά που θα παρεις (κανα 4αρι) βάλε τα μισά για να βάλεις lpg υγρου ψεκασμού στο scirocco. Απλά, κύριο αμαξι της οικογενειας κανει το scirocco?
1ον Γκολφ εχω αλλα 3θυρο..χωραμε ανετα 4 ατομα +αποσκευες +σκυλος(λαμπραντορ)
τα σεναρια αυτα τα εχω υπολογισει και εγω σαν οικονομολογος που ειμαι, σαφος και συμφερει να βαλω στο πασσατ υγραεριο απλα το ξαναλεω με το πασσατ εστω και με υγραεριο και να κανω 16000χλμ βγενει πανω απο 2000ε σε καυσιμα.
δεν εχει νοημα να πουλησω το πασσατ ο φαδερ δεν θελει για συναισθηματικους λογους +οτι θα το σκοτώσουμε.
του χρονου λογικα θα το κυκλοφορισουμε (2015)εχοντας ανασανει λιγακι που και τοτε ο φαδερ θα του βαλει lpg (700 Ε λαντιρενζο ειχε ρωτισει.)
(είμαστε 7μελης οικογένεια - την γιαγια που δεν μετακινείται και - τον bro που ειναι χανια και σπουδαζει,οποτε κάνει για κυριο αμάξι) ξαναλεω το πλανο ειναι για ενα χρονο να μην κυκλοφορισω το πασσατ και να ριξω τον φορτο χλμ στο γκολφ. - πούλα το scirocco* κ βαλε Lpg με 5 κατοστάρικα στο πασσατ. Κ 12 να εχει καταναλωση με 40% οικονομία είναι σα να καις 7,2 εχοντας επιδόσεις κ χώρους
-
εγώ σε αμαξι άμεσου ψεκασμού θα έβαζα υγραεριο '5ης γενιάς'. Τις λύσεις να ψεκάζει μια βενζίνη, μια αεριο κτλ της θεωρώ ημίμετρα που αν μη τη άλλο περιορίζουν δραστικά το περιβόητο '40-45% οικονομία'.
Αν σκέφτεσαι να κρατήσεις το αμαξι 4-5 χρόνια κανοντας 100.000χλμ αξιζει να 'επενδύσεις' τα 2 χιλιάρικα της μετατροπής (αν υπαρχουν). Θα γλυτώσεις κανα 6αρι χιλιάρικα με το lpg. Μειον τα 2 χλρ της μετατροπής, δηλαδή 4 χιλιάρικα κέρδος. -
Ο χρήστης iROC έγραψε:
...1ον Γκολφ εχω αλλα 3θυρο..χωραμε ανετα 4 ατομα +αποσκευες +σκυλος(λαμπραντορ)...
Έχεις τέτοιο σκύλαρο και έχεις το άβαταρ κενό; Απαράδεκτος!!!
Και εμένα η γνώμη μου είναι υγρού να βάλεις. Ή βάνεις το καλύτερο (για εμένα πάντα) ή δε βάνεις. Υπάρχει διαφορά στα έξοδα αλλά όχι τεράστια.Υ.Γ.το σκύλο μη ξεχάσεις.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
εγώ σε αμαξι άμεσου ψεκασμού θα έβαζα υγραεριο '5ης γενιάς'. Τις λύσεις να ψεκάζει μια βενζίνη, μια αεριο κτλ της θεωρώ ημίμετρα που αν μη τη άλλο περιορίζουν δραστικά το περιβόητο '40-45% οικονομία'.
Αν σκέφτεσαι να κρατήσεις το αμαξι 4-5 χρόνια κανοντας 100.000χλμ αξιζει να 'επενδύσεις' τα 2 χιλιάρικα της μετατροπής (αν υπαρχουν). Θα γλυτώσεις κανα 6αρι χιλιάρικα με το lpg. Μειον τα 2 χλρ της μετατροπής, δηλαδή 4 χιλιάρικα κέρδος.σιγουρα το αμαξι θα μεινει για αλλα 4 χρονια.απλα οπος λεμε και εμεις οι οικονομολογοι ειναι μεγαλο το μη ανακτισημο κοστος (F) της μετατροπης . γιατι μπορει να μην πετυχει.
παντος απο λογικης αποψης του αεριου ψεκασμου πιστευω οτι επειδη ψεκαζει και βενζινα ενα 10% ειναι πιο ασφαλες για βαλβιδες-πιστονια απο ενα υγρου τυπου και ας γινονται λιγοτερες τρυπες με το υγρου.Υ.Γ.το σκύλο μη ξεχάσεις.
η αλήθεια ειναι οτι έβγαλα το αβαταρ που ειχα για να βάλω τον Εκτορα αλλα δεν μου το περνάει γιατι ειναι μεγαλη φωτο και αν την κόψω δεν φαίνεται τιποτα.
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
Αν σκέφτεσαι να κρατήσεις το αμαξι 4-5 χρόνια κανοντας 100.000χλμ αξιζει να 'επενδύσεις' τα 2 χιλιάρικα της μετατροπής (αν υπαρχουν). Θα γλυτώσεις κανα 6αρι χιλιάρικα με το lpg. Μειον τα 2 χλρ της μετατροπής, δηλαδή 4 χιλιάρικα κέρδος.σιγουρα το αμαξι θα μεινει για αλλα 4 χρονια.απλα οπος λεμε και εμεις οι οικονομολογοι ειναι μεγαλο το μη ανακτισημο κοστος (F) της μετατροπης . γιατι μπορει να μην πετυχει.
παντος απο λογικης αποψης του αεριου ψεκασμου πιστευω οτι επειδη ψεκαζει και βενζινα ενα 10% ειναι πιο ασφαλες για βαλβιδες-πιστονια απο ενα υγρου τυπου και ας γινονται λιγοτερες τρυπες με το υγρου.Υ.Γ.το σκύλο μη ξεχάσεις.
η αλήθεια ειναι οτι έβγαλα το αβαταρ που ειχα για να βάλω τον Εκτορα αλλα δεν μου το περνάει γιατι ειναι μεγαλη φωτο και αν την κόψω δεν φαίνεται τιποτα.
σαν οικονομολογος αν εχεις οροφη τα 900 ευρω μην προχωρησεις στην μετατροπη γιατι θα ερθει το F και δεν θα πετυχει, καλυτερα να πας στις αλλες λυσεις που σκεφτηκες.
-
Πηγα για ελεγχο διακενων των βαλβιδων τωρα στα 115.000κμ. 66.000 με υγραεριο. (αεριου ψεκασμου χωρις λαδιερα)
Βαλβιδες εισαγωγης (8) αριστες, ολες μια χαρα.
Βαλβιδες εξαγωγης μαυρο χαλι. Και οι 8 κλειστες, και σε 1-2 δεν περναει ουτε το 5αρι φιλερ(οπως ειπε ο μηχανικος).
Οποτε αμεσα ρυθμιση και εαν δεν εχει αρπαξει καμια βαλβιδα εχει καλως.
Η ρυθμιση ειναι μεγαλη μανουρα, και εαν υπαρχουν τα νουμερα απο τα καπελωτα που θα χρειαστω, τελος παντων.
Το βιβλιο γραφει ελεγχο διακενων στις 90.000. (δινει και διακενα με κρυο κινητηρα).
Οταν στο σερβις των 90κ ρωτησα στην αντιπροσωπεια για ελεγχο μου ειπαν ουτε καν τις βλεπουμε γιατι ειναι με υδραυλικα ωστηρια(αυτορυθμιζομενες). Τους λεω μα το βιβλιο...Οχι κυριε την δουλεια μας θα πειτε πως θα κανουμε? Μα το βιβλιο..-ΟΧΙ ειναι αυτορυθμιζομενες!!! Αφου ρωτησα 4-5 εξουσιοδοτημενα hyundai και ειπαν ακριβως το ιδιο λεω ΟΚ και ηρεμησα. Τωρα βεβαια στον μηχανικο μου που ανοιξαμε ψευτοκαπακο και ειδαμε τα μηχανικα ωστηρια και οτι δεν ειναι αυτοματες, ισως ειναι πλεον αργα. Μα καλα τοσο ασχετοι ειναι στα εξουσιοδοτημενα ή υπαρχει δολος που το απεφευγαν?Τα συμπτωματα ειναι, ελαφρυ σκορταρισμα στην επιταχυνση εως τις 2000 στροφες, λιγο ατσαλο ρελαντι, και σκασιματα απο την εξατμιση στο ρελαντι.
Σε μια ερευνα αγορας που εκανα για καπακι ενισχυμενο, ο τζιολας στον πειραια φτιαχνει 8 εδρες για τις εξαγωγης με ενισχυμενο κραμα στα 450 ευρω ετοιμο,πλανισμενο, ρυθμισμενο, για τοποθετηση. Δεν ειναι και τραγικο κοστος.
Το αυτοκινητο ειναι hyundai tucson.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πηγα για ελεγχο διακενων των βαλβιδων τωρα στα 115.000κμ. 66.000 με υγραεριο. (αεριου ψεκασμου χωρις λαδιερα)
Βαλβιδες εξαγωγης μαυρο χαλι. Και οι 8 κλειστες, και σε 1-2 δεν περναει ουτε το 5αρι φιλερ(οπως ειπε ο μηχανικος).
Η ρυθμιση ειναι μεγαλη μανουρα, και εαν υπαρχουν τα νουμερα απο τα καπελωτα που θα χρειαστω, τελος παντων.
Το βιβλιο γραφει ελεγχο διακενων στις 90.000. (δινει και διακενα με κρυο κινητηρα).
Οταν στο σερβις των 90κ ρωτησα στην αντιπροσωπεια για ελεγχο μου ειπαν ουτε καν τις βλεπουμε γιατι ειναι με υδραυλικα ωστηρια(αυτορυθμιζομενες). Τους λεω μα το βιβλιο...Οχι κυριε την δουλεια μας θα πειτε πως θα κανουμε? Μα το βιβλιο..-ΟΧΙ ειναι αυτορυθμιζομενες!!! Αφου ρωτησα 4-5 εξουσιοδοτημενα hyundai και ειπαν ακριβως το ιδιο λεω ΟΚ και ηρεμησα. Τωρα βεβαια στον μηχανικο μου που ανοιξαμε ψευτοκαπακο και ειδαμε τα μηχανικα ωστηρια και οτι δεν ειναι αυτοματες, ισως ειναι πλεον αργα. Μα καλα τοσο ασχετοι ειναι στα εξουσιοδοτημενα ή υπαρχει δολος που το απεφευγαν?Τα συμπτωματα ειναι, ελαφρυ σκορταρισμα στην επιταχυνση εως τις 2000 στροφες, λιγο ατσαλο ρελαντι, και σκασιματα απο την εξατμιση στο ρελαντι.
Σε μια ερευνα αγορας που εκανα για καπακι ενισχυμενο, ο τζιολας στον πειραια φτιαχνει 8 εδρες για τις εξαγωγης με ενισχυμενο κραμα στα 450 ευρω ετοιμο,πλανισμενο, ρυθμισμενο, για τοποθετηση. Δεν ειναι και τραγικο κοστος.
ρυθμισε βαλβιδες πρωτα και αν δεν στρωσει τοτε κοιτας για επισκευη καπακιου, τα καπελωτα υπαρχουν μηχανουργεια που τα κατεβαζουνε σε νουμερο που θελουμε με ελαχιστο κοστος σε σχεση με τα καινουρια.
στις αντιπροσωπειες σχεδον ποτε δεν κανουν ελεγχο και ρυθμιση βαλβιδων, ειναι εργασια χρονοβορα και δεν πιστευω οτι γνωριζει πανω απο το 20% των τεχνιτων τους αυτη την τεχνικη. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
και δεν πιστευω οτι γνωριζει πανω απο το 20% των τεχνιτων τους αυτη την τεχνικη.Toπο στα νιατα, λενε οι αντ/πιες Ηλια. Τι να τους κανουν, τους πεπειραμενους?
Να πληρωνουν επιδοματα?
Εχουν και τεχνικους συμβουλους, φωστηρες.
Στο ξεπετα, να φυγει η δουλεια, φευγουν και τα αυτοκινητα αρυθμιστα.
Στην χρονοχρεωση παντως, η εργασια ρυθμισης, ειναι μεσα. -
Ο χρήστης Τζαβαρας Δημητρης έγραψε:
και δεν πιστευω οτι γνωριζει πανω απο το 20% των τεχνιτων τους αυτη την τεχνικη.
Toπο στα νιατα, λενε οι αντ/πιες Ηλια. Τι να τους κανουν, τους πεπειραμενους?
Να πληρωνουν επιδοματα?
Εχουν και τεχνικους συμβουλους, φωστηρες.
Στο ξεπετα, να φυγει η δουλεια, φευγουν και τα αυτοκινητα αρυθμιστα.
Στην χρονοχρεωση παντως, η εργασια ρυθμισης, ειναι μεσα.οπως τα λες ειναι μαστορα, το θεμα ειναι τους νεους να τους διδαξουμε σωστα για να γινουν καλοι τεχνιτες και οχι εργαλεια παραγωγης σε φαμπρικα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Βγάλε μια φωτό με τα μηχανικά ωστήρια και πήγαινε στους τυπάκους που είπανε ότι ξέρουν τη δουλιεά τους και πες τους μερικά καντήλια για τη δουλειά τους και τη μαστοροσύνη τους, και ξεμπρόστασε τους ονομαστικά σε φόρουμ για Hyundai, ίσως έτσι μάθουν τη δουλειά τους by hard way.
Στείλε και ένα mail στην Κορέα στο τμήμα παραπόνων, έτσι για το γαμώτο.Η γνώμη μου είναι να μην πειράξεις τις έδρες, με ένα φρεζάρισμα θα είναι ΟΚ, οι έδρες μπαίνουν με τρόπο ( υγρό άζωτο ) και όχι με κόπο,( με το σφυρί ) και δεν ξέρεις με τι θα μπλέξεις.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Βγάλε μια φωτό με τα μηχανικά ωστήρια και πήγαινε στους τυπάκους που είπανε ότι ξέρουν τη δουλιεά τους και πες τους μερικά καντήλια για τη δουλειά τους και τη μαστοροσύνη τους, και ξεμπρόστασε τους ονομαστικά σε φόρουμ για Hyundai, ίσως έτσι μάθουν τη δουλειά τους by hard way.
Στείλε και ένα mail στην Κορέα στο τμήμα παραπόνων, έτσι για το γαμώτο.καλυτερο θα ηταν να ζητησει για να αγορασει 16 υδραυλικα ωστηρια και μετα να επιβαλει στον τον μηχανικο της αντιπροσωπιας να του τα τοποθετησει.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Κατά τη γνώμη μου, αν μπορείς, κάνε το καπάκι να σωθείς μια και καλή, αν το καπάκι είναι εντάξει βέβαια.
Τη βλακεία με τις δήθεν υδραυλικές βαλβίδες την ακούω εδώ και χρόνια από διάφορους και κάθε φορά βγαίνω από τα ρούχα μου. Χαμπάρι δεν έχουνε γ...
Να σου κάνω και την δηλητηριώδη ερώτηση; Λαδιέρα είχες;
-
Υπάρχει και άλλο κόλπο για τις βαλβίδες. Το έχω εφαρμόσει στο aygo και δεν έχω πρόβλημα εδώ και ~130000χλμ
Σφάζεις το καπάκι κατά 1 χιλιοστό, αν παίρνει βέβαια. Ανεβαίνει έτσι η συμπίεση και άρα και η εκτόνωση. Βάσει του νόμου των αερίων και τα καυσαέρια βγαίνουν πιο κρύα, οπότε οι βαλβίδες δεν έχουν πρόβλημα. Έχεις και μια έξτρα οικονομία καυσίμου.
Στο aygo έχω ανεβάσει τη συμπίεση στο 12:1. Δεν το πιέζω βέβαια!!!
ΥΓ: Δεν αναλαμβάνω ευθύνη για κανέναν που θα αποπειραθεί να κάνει το παραπάνω. Αλλού μπορεί να γίνεται, αλλού όχι και παίζει μεγάλο ρόλο και ο τρόπος οδήγησης.
-
@alexleft λαδιερα οχι δεν ειχα. Οσο για το πλανισμα του καπακιου, ετσι και αλλιως οταν λυθει και παει στο ρεκτιφιε για την αντικατασταση των εδρων δεν θα πλανιστει? Δεν θα κατεβει καποια χιλιοστα? Μηπως μετα πρεπει να βαλω πιο χοντρη φλατζα να κρατησω στα εργοστασιακα επιπεδα τη συμπιεση? Εγω ξερω οτι με υψηλοτερη συμπιεση εχουμε υψηλοτερες θερμοκρασιες καυσαεριων.
Πανο , εχω τσακωθει με τα εξουσιοδοτημενα, αμφισβητουν τα βιβλια. Μου λενε οτι ο γαιδαρος πεταει!
Ο μηχανικος μου ειπε ελα να το βαλουμε μεσα να μετρησουμε ακριβως τι καπελωτα χρειαζομαι αλλα ειναι πολυ διστακτικος στον αν θα βρουμε ή ποσο καιρο θα μεινει μεσα το αμαξι στην περιπτωση που παραγγειλουμε. Τα ρεκτιφιε που ρωτησα αναλαμβανουν μονο ρυθμιση με το καπακι στο χερι. Οχι με το καπακι πανω στο αμαξι. Θα το δουμε ανοιγοντας το και αν μας κανουν καμια ευκολια (με το αζημιωτο παντα) και φτιαξουν στην καταλληλη διασταση καποιο καπελωτο.
Οσο για το φρεζαρισμα που λες εννοεις οταν ανοιχτει το καπακι? Αν ειναι ηδη καθισμενες πολυ οι εδρες δεν θα θελουν αντικατασταση?Ενας καπακας που πηγα και ηταν πληρως ενημερωμενος με αυτα τα προβληματα οπως ειπα ηταν ο Τζιολας. Στα υγραεριοκινητα βαζουμε αλλα μεταλα λεει. Εχει πολλες αναφορες απο αλλο φορουμ με υγραερια οτι εχουν βρει την υγεια τους βαζοντας μεταλλα για υγραεριο. (Πανο τι εννοεις οτι οι εδρες μπαινουν με υγρο αζωτο? Τα ρεκτιφιε/μηχανουργεια δεν τις τοποθετουν σωστα?)
Τελος αυτη η φωτογραφια δειχνει οτι ο κινητηρας μου εχει μηχανικα ωστηρια?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
@alexleft λαδιερα οχι δεν ειχα.Πανο , εχω τσακωθει με τα εξουσιοδοτημενα, αμφισβητουν τα βιβλια. Μου λενε οτι ο γαιδαρος πεταει!
Ο μηχανικος μου ειπε ελα να το βαλουμε μεσα να μετρησουμε ακριβως τι καπελωτα χρειαζομαι αλλα ειναι πολυ διστακτικος στον αν θα βρουμε ή ποσο καιρο θα μεινει μεσα το αμαξι στην περιπτωση που παραγγειλουμε. Τα ρεκτιφιε που ρωτησα αναλαμβανουν μονο ρυθμιση με το καπακι στο χερι. Οχι με το καπακι πανω στο αμαξι. Θα το δουμε ανοιγοντας το και αν μας κανουν καμια ευκολια (με το αζημιωτο παντα) και φτιαξουν στην καταλληλη διασταση καποιο καπελωτο.
Οσο για το φρεζαρισμα που λες εννοεις οταν ανοιχτει το καπακι? Αν ειναι ηδη καθισμενες πολυ οι εδρες δεν θα θελουν αντικατασταση?Ενας καπακας που πηγα και ηταν πληρως ενημερωμενος με αυτα τα προβληματα οπως ειπα ηταν ο Τζιολας. Στα υγραεριοκινητα βαζουμε αλλα μεταλα λεει. Εχει πολλες αναφορες απο αλλο φορουμ με υγραερια οτι εχουν βρει την υγεια τους βαζοντας μεταλλα για υγραεριο. (Πανο τι εννοεις οτι οι εδρες μπαινουν με υγρο αζωτο? Τα ρεκτιφιε/μηχανουργεια δεν τις τοποθετουν σωστα?)
Τελος αυτη η φωτογραφια δειχνει οτι ο κινητηρας μου εχει μηχανικα ωστηρια?
Άρα συμπεραίνω ότι η λαδιέρα βοηθάει, αν και δε λύνει το πρόβλημα τελείως. Είχα και εγώ πρόβλημα αλλά τα διάκενα δεν έκλεισαν τόσο όσο σ' εσένα. Από τις 6 βαλβίδες εξαγωγής, η μία είχε φτάσει στο όριο, πήγε δηλαδή από 0,30 στο 0,25 σε 60000 χλμ, 5 εκατοστά διαφορά δηλαδή. Σ'εσένα πήγε από 0,30 (συνήθως εκεί είναι) στο 0,05 , 25 εκατοστά διαφορά.
Ο κινητήρας σου έχει μηχανικά ωστήρια ΣΙΓΟΥΡΑ (μην κανακούσω για υδραυλικά ). Για να ρυθμιστούν τα διάκενα, αλλάζονται τα πλακάκια που έχουν πάνω τους τα καπελότα, ακριβώς κάτω από τους εκκετροφόρους. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και χωρίς να βγουν οι εκκετροφόροι, αρκεί με κάποιο εργαλείο να πατήσεις το καπελότο από χείλος που έχει στο πλάι, ώστε να δημιουργηθεί κενό και να βγει το καπελότο.
Η διαδικασία έχει ως εξής:
- Μετράς αρχικό διάκενο και το σημειώνεις.
- Βγάζεις το πλακάκι
- Μετράς το πάχος του.
- Υπολογίζεις πόσο πιο λεπτό πρέπει να είναι το καινούργιο για να έρθει το διάκενο εκεί που πρέπει.
- Αγοράζεις πλακάκια με βάση τους παραπάνω υπολογισμούς και τα τοποθετείς.
Εννοείται προσέχουμε μην τραυματίσουμε τα μέταλλα, κυρίως τις κατεργασμένες επιφάνειες.
Πιστεύω ότι μπορεί και να τη γλιτώσεις αν δεν έχει γίνει ζημιά. Θα πρότεινα όμως λαδιέρα.
-
Ξέχασα να πω ότι εννοώ πλάνισμα κεφαλής 1 χιλιοστό ακριβώς για να ανεβεί η συμπίεση. Έτσι έχουμε χαμηλότερη θερμοκρασία καυσαερίων λόγω μεγαλύτερης εκτόνωσής τους μέσα στον κύλινδρο (νόμος των αερίων). Ξαχνάμε τα γκαζιλίκια όμως αν τον θέλουμε τον κινητήρα.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Άρα συμπεραίνω ότι η λαδιέρα βοηθάει, αν και δε λύνει το πρόβλημα τελείως. Είχα και εγώ πρόβλημα αλλά τα διάκενα δεν έκλεισαν τόσο όσο σ' εσένα. Από τις 6 βαλβίδες εξαγωγής, η μία είχε φτάσει στο όριο, πήγε δηλαδή από 0,30 στο 0,25 σε 60000 χλμ, 5 εκατοστά διαφορά δηλαδή. Σ'εσένα πήγε από 0,30 (συνήθως εκεί είναι) στο 0,05 , 25 εκατοστά διαφορά.Ο κινητήρας σου έχει μηχανικά ωστήρια ΣΙΓΟΥΡΑ (μην κανακούσω για υδραυλικά ). Για να ρυθμιστούν τα διάκενα, αλλάζονται τα πλακάκια που έχουν πάνω τους τα καπελότα, ακριβώς κάτω από τους εκκετροφόρους. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και χωρίς να βγουν οι εκκετροφόροι, αρκεί με κάποιο εργαλείο να πατήσεις το καπελότο από χείλος που έχει στο πλάι, ώστε να δημιουργηθεί κενό και να βγει το καπελότο.
Η διαδικασία έχει ως εξής:
- Μετράς αρχικό διάκενο και το σημειώνεις.
- Βγάζεις το πλακάκι
- Μετράς το πάχος του.
- Υπολογίζεις πόσο πιο λεπτό πρέπει να είναι το καινούργιο για να έρθει το διάκενο εκεί που πρέπει.
- Αγοράζεις πλακάκια με βάση τους παραπάνω υπολογισμούς και τα τοποθετείς.
Εννοείται προσέχουμε μην τραυματίσουμε τα μέταλλα, κυρίως τις κατεργασμένες επιφάνειες.
Πιστεύω ότι μπορεί και να τη γλιτώσεις αν δεν έχει γίνει ζημιά. Θα πρότεινα όμως λαδιέρα.
Σωστος, ετσι ακριβως τα ειπε και ο μαστορας μου. Απλα δεν εχει το εργαλειο για να αποφυγει την εξαγωγη των εκκεντροφορων, οπου πολλες φορες ειναι λιγοτερο χρονοβορο ειπε απο οτι με το ειδικο εργαλειο που λες. Λεω για την λαδιερα την JLM αλλα βλεπω οτι ειναι εντελως απλη, σταματαει καθε μια βδομαδα να τρεχει και θελει συνεχως ελεγχο. Ηθελα το valvecare της PRINS αλλα παει πολυ ...παρα πολυ γιατι πρεπει να αλλαχτουν και αλλα πραγματα(μπεκιερα) για να μπει.
-
Οι ηλεκτρονικές λαδιέρες είναι ακριβές. Συγκεκριμένα είχα βάλει μια της flashlube και μου χάλασε γρήγορα, οπότε δεν ξαναασχολήθηκα.
Τώρα έχω jlm και είναι οκ. Της ρίχνω μια ματιά σε κάθε φουλάρισμα και όλα καλά.
Εύχομαι καλή επιτυχία.
Υγραεριοκίνηση!