-
Ο χρήστης θεοφιλοσ έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά εγω σε ενα mercedes c200 k που εχω και εχω βάλει και εγω το atiker τώρα τελευταία παρατηρώ ότι οταν είναι κρύο το πρωί μου κάνει μερικα μπέρδεμα τα στο ρελαντί για μερικα δευτερόλεπτα και μετα είναι εντάξει.. Το σύστημα που εχω βάλει είναι το OBDII και απο ότι μου λέει ο μάστορας που μου το έβαλε του λέει σχεδόν 0 αυτο διόρθωση.. Για πείτε μου κατα την γνώμη σας γιατι μου το κάνει αυτο??
Καμία γνώμη για το τι μπωρει να συμβαίνει παιδια??
δουλεψε το 4-5 μερες μονο με βενζινη αν σου ξανακανει το προβλημα δεν ευθυνεται το υγραεριο, αν δεν στο κανει και δουλευοντας το με υγραεριο στο εμφανησει καποιες μερες μετα τοτε πας για ρυθμιση υγραεριου.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά εγω σε ενα mercedes c200 k που εχω και εχω βάλει και εγω το atiker τώρα τελευταία παρατηρώ ότι οταν είναι κρύο το πρωί μου κάνει μερικα μπέρδεμα τα στο ρελαντί για μερικα δευτερόλεπτα και μετα είναι εντάξει.. Το σύστημα που εχω βάλει είναι το OBDII και απο ότι μου λέει ο μάστορας που μου το έβαλε του λέει σχεδόν 0 αυτο διόρθωση.. Για πείτε μου κατα την γνώμη σας γιατι μου το κάνει αυτο??
Συγνώμη, σε ξεχάσαμε.
Μην ανησυχείς, το μπέρδεμα το κάνει στην αλλαγή, μέχρι να γεμίσει ο σωλήνας που πάει στα μπεκ με υγραέριο. Είναι μια προσωρινή ατροφία (δεν πάει αρκετό καύσιμο δηλαδή στον κινητήρα) που δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Καλές βόλτες.
για να μην υπαρχει αυτο φαινομενο ανοιγουν πρωτα οι δυο ηλεκτροβαλβιδες, γεμιζουν οι σωληνες παροχης με υγραεριο και μετα απο καποιον χρονο ξεκινανε τα μπεκ υγραεριου να ψεκαζουν.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Συγνώμη, σε ξεχάσαμε.
Μην ανησυχείς, το μπέρδεμα το κάνει στην αλλαγή, μέχρι να γεμίσει ο σωλήνας που πάει στα μπεκ με υγραέριο. Είναι μια προσωρινή ατροφία (δεν πάει αρκετό καύσιμο δηλαδή στον κινητήρα) που δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Καλές βόλτες.
για να μην υπαρχει αυτο φαινομενο ανοιγουν πρωτα οι δυο ηλεκτροβαλβιδες, γεμιζουν οι σωληνες παροχης με υγραεριο και μετα απο καποιον χρονο ξεκινανε τα μπεκ υγραεριου να ψεκαζουν.
Έτσι το γνωρίζω και εγώ.
Εγώ πάλι νομίζω ότι είτε υπάρχει πρόβλημα σε κάποιον από τους αισθητήρες θερμοκρασίας του κιτ είτε από τη προθέρμανση του λ που είπε και ο r200.
Τον εγκαταστάτη σου τον ρώτησες: -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Συγνώμη, σε ξεχάσαμε.
Καλές βόλτες.
Έτσι το γνωρίζω και εγώ.
Εγώ πάλι νομίζω ότι είτε υπάρχει πρόβλημα σε κάποιον από τους αισθητήρες θερμοκρασίας του κιτ είτε από τη προθέρμανση του λ που είπε και ο r200.
Τον εγκαταστάτη σου τον ρώτησες:Να πω και εγω την εξυπναδα μου,
υπαρχει περιπτωση να ειναι η αντλια βενζινης? Να αργει λιγο παραπανω πρωινιατικα να ανεβασει πιεση στο κυκλωμα?Το λεω γιατι προχτες αλλαξα φιλτρο βενζινης και ξεχασα να ανοιξω το διακοπτη 2-3 φορες μεχρι να γεμισει ξανα το κυκλωμα καλα, και μου εκανε τετοια μπερδεματα για μερικα δευτερολεπτα.
Θεοφιλε,
Αν ανοιξεις το διακοπτη στο ΟΝ για 2-3 δευτερολεπτα τον κλεισεις και τον ξανανοιξεις παλι και τοτε βαλεις μπροστα, το κανει? -
καμια σχεση αυτο που λες με βενζιναντλια!
πιθανολογο να πετυχενη την θερμοκρασια αλλαγης απο κρυα εκκινηση με βενζινη σε υγραεριο με λαθος για κρυο ακομα μειγμα...+τον λ δν γλειτωνεις απο αυτον απλα πολυ εγκεφαλοι το εξαλειφουν σαν αισθηση σαν να μην τον διαβαζουν τα πρωτα λεπτα λειτουργειας! -
Ο χρήστης giannisae έγραψε:
πιθανολογο να πετυχενη την θερμοκρασια αλλαγης απο κρυα εκκινηση με βενζινη σε υγραεριο με λαθος για κρυο ακομα μειγμα...+τον λ δν γλειτωνεις απο αυτον απλα πολυ εγκεφαλοι το εξαλειφουν σαν αισθηση σαν να μην τον διαβαζουν τα πρωτα λεπτα λειτουργειας!
Εν ήδη τσοκ?. Δεν το έχω δει σε ‘χάρτη’.
Α. -
Έχει βάλει κανείς σας αέριο σε suzuki samurai 1.3 injection (μονού ψεκασμού);;;;
-
Ο χρήστης giannisae έγραψε:
πιθανολογο να πετυχενη την θερμοκρασια αλλαγης απο κρυα εκκινηση με βενζινη σε υγραεριο με λαθος για κρυο ακομα μειγμα...+τον λ δν γλειτωνεις απο αυτον απλα πολυ εγκεφαλοι το εξαλειφουν σαν αισθηση σαν να μην τον διαβαζουν τα πρωτα λεπτα λειτουργειας!Το θέμα είναι ότι δεν το έκανε απο την αρχή αυτο άρχισε μετα απο αλλαγή ριθμησης που κάναμε και τώρα σκέφτομαι να ξανα πάω να το δούμε αν και είμαι πολυ ευχαριστημένος απο το ιγραεριο με αυτές της ριθμησις!! Αλλα φοβάμαι ότι ίσος κάνω καμία ζιμια με αυτα τα μπέρδεματα!
-
Ο χρήστης θεοφιλοσ έγραψε:
πιθανολογο να πετυχενη την θερμοκρασια αλλαγης απο κρυα εκκινηση με βενζινη σε υγραεριο με λαθος για κρυο ακομα μειγμα...+τον λ δν γλειτωνεις απο αυτον απλα πολυ εγκεφαλοι το εξαλειφουν σαν αισθηση σαν να μην τον διαβαζουν τα πρωτα λεπτα λειτουργειας!Το θέμα είναι ότι δεν το έκανε απο την αρχή αυτο άρχισε μετα απο αλλαγή ριθμησης που κάναμε και τώρα σκέφτομαι να ξανα πάω να το δούμε αν και είμαι πολυ ευχαριστημένος απο το ιγραεριο με αυτές της ριθμησις!! Αλλα φοβάμαι ότι ίσος κάνω καμία ζιμια με αυτα τα μπέρδεματα!
Αν δεν ασχοληθείς, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν ασχοληθείς, ΜΠΟΡΕΙ να δημιουργήσεις πρόβλημα.
Το πολύ πολύ, ζήτα από τον εγκαταστάτη σου να ρυθμίσει το σύστημα να γυρίζει σε υγράεριο σε πιο ψηλή θερμοκρασία.
-
Καλησπέρα.
Σήμερα τέσταρα τα αμορτισέρ και γενικότερα έχουν 'κάτσει' αρκετά, σε σημείο που τουλάχιστον τα δύο να χρήζουν αντικατάστασης σε λίγο καιρό.
Μιλάμε για αυτοκίνητο 5ετίας, με 72.000 χλμ και συνολικά πολύ προσεγμένη χρήση.
Είναι απλώς τυχαίο ή υπάρχει πιθανότητα η εγκατάσταση συστήματος υγραερίου (δεξάμενή τοποθετημένη στη θέση της ρεζέρβας) να επιβαρύνει τα αμορτισέρ, αναρτήσεις, κτλ.;
Έχω πολύ μικρή δεξαμενή (34lt μικτά). Απλώς συνηθίζω να έχω πάντα γεμάτο ντεπόζιτο βενζίνης και υγραερίου.
Μιλάμε για μόνιμη συνολική επιβάρυνση της τάξεως των 60 κιλών.
Τελικά, μήπως το υγραέριο πέρα από κάποιες πιθανές φθορές σε έδρανα, βαλβίδες κτλ., μπορεί να καταπονήσει και να επισπεύσει κι άλλες φθορές, μειώνοντας έτσι το συνολικό όφελος του οδηγού; -
Yπερβολικός;
-
καλο θα ηταν να βαλεις βοηθητικα ελατηρια mad (αν βγαινουν για το αμαξι σου) η αληθεια ειναι οτι τα πισω αμορτισερ επιβαρυνονται αρκετα με το μονιμο φορτιο που εχουν.
-
Ο χρήστης rufous έγραψε:
Καλησπέρα.
Σήμερα τέσταρα τα αμορτισέρ και γενικότερα έχουν 'κάτσει' αρκετά, σε σημείο που τουλάχιστον τα δύο να χρήζουν αντικατάστασης σε λίγο καιρό.
Μιλάμε για αυτοκίνητο 5ετίας, με 72.000 χλμ και συνολικά πολύ προσεγμένη χρήση.
Είναι απλώς τυχαίο ή υπάρχει πιθανότητα η εγκατάσταση συστήματος υγραερίου (δεξάμενή τοποθετημένη στη θέση της ρεζέρβας) να επιβαρύνει τα αμορτισέρ, αναρτήσεις, κτλ.;
Έχω πολύ μικρή δεξαμενή (34lt μικτά). Απλώς συνηθίζω να έχω πάντα γεμάτο ντεπόζιτο βενζίνης και υγραερίου.
Μιλάμε για μόνιμη συνολική επιβάρυνση της τάξεως των 60 κιλών.
Τελικά, μήπως το υγραέριο πέρα από κάποιες πιθανές φθορές σε έδρανα, βαλβίδες κτλ., μπορεί να καταπονήσει και να επισπεύσει κι άλλες φθορές, μειώνοντας έτσι το συνολικό όφελος του οδηγού;
Όχι με τίποτα. Κατηγορηματικά!.
Α. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
καλο θα ηταν να βαλεις βοηθητικα ελατηρια mad (αν βγαινουν για το αμαξι σου) η αληθεια ειναι οτι τα πισω αμορτισερ επιβαρυνονται αρκετα με το μονιμο φορτιο που εχουν.
Καλέ μου φιλέ, δεν κουβαλάει 6 γκαζοντενεκέδες λάδι από το χωρίο!. Ούτε βάρος από ψώνια στο super market δεν!. Ήταν να τα φτύσουν εάν τα έφτυσαν τα αμορτισέρ!. Μην χρεώνουμε στο υγραέριο, τα όσα φταίει κυβέρνηση και τσίπας!!!!!!..... ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ και μπλοκάκι!!!!!......
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλέ μου φιλέ, δεν κουβαλάει 6 γκαζοντενεκέδες λάδι από το χωρίο!. Ούτε βάρος από ψώνια στο super market δεν!. Ήταν να τα φτύσουν εάν τα έφτυσαν τα αμορτισέρ!. Μην χρεώνουμε στο υγραέριο, τα όσα φταίει κυβέρνηση και τσίπας!!!!!!..... ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ και μπλοκάκι!!!!!......
Α.βαρος δεξαμενης και υγραεριου περιπου 37-40 κιλα τα οποια φορτιζουν συνεχεια την αναρτηση (λογικα ενος πολυ μικρου αυτοκινητου για να εχει δεξαμενη 34 λιτρων) εχουν σαν αποτελεσμα η αναρτηση να εχει χασει 2-4 εκατοστα απο την διαδρομη της, οταν αυτος ο ανθρωπος θα φορτωσει και με αλλα αντικειμενα το πορτ μπαγκαζ του και καθονται και 2 ατομα πισω η αναρτηση εχει σχεδον τερματισει με ασχημα αποτελεσματα στην οδικη συμπεριφορα του οχηματος του, θεωρω οτι μια ενισχυση της πισω αναρτησης του οχι μονο θα βελτιωσει την οδικη συμπεριφορα του αυτοκινητου σε μεγιστο βαθμο αλλα θα προστατεψει και σε μεγαλο βαθμο την φθορα των αμορτισερ και των ελατηριων και ολα αυτα με πολυ μικρο κοστος.
οσα αυτοκινητα εχουν τοποθετησει συστημα υγραεριου θεωρω οτι θα πρεπει ο εγκαταστατης (σε συννενοηση με τον πελατη) να εχει γεμισει τα 2 ρεζερβουαρ καυσιμου και να κανει ευθυγραμμιση του οχηματος πριν παραδωσει το αυτοκινητο στον πελατη. -
εβγαλα τον εμπρος αισθητηρα λ.καθαριστηκε τοποθετηθηκε στην θεση του και το σφαλμα εσβησε απο μονο του.το σωληνακι υποπιεσης δεν εχει καποιο σκισιμο.το ρελαντι τωρα δεν τρεμοπαιζει.
κινησα επιτηδες το αμαξι 3 μερες μονο με βενζινη.τιποτα.κανενα προβλημα.
βαζω υγραεριο 10 ευρω(11.20 λιτρα)μηδενιζω το κοντερ κανω 7 χιλιομετρα και μου αναβει παλι το chek engine.το οποιο δειχνει παντα το εμπρος λ.
με τα 11.20 λιτρα εβγαλα 70χλμ.
παω σε πρατηριο βαζω 12 ευρω βενζινη(7.2λιτρα) και κανω 100.προφανως και στην βενζινη δεν εχω κανενα θεμα καταναλωσης.καθομαι και πεταω τα λεφτα μου σε δοκιμες και πιστευω οτι και εμπρος λ καινουργιο,να βαλω παλι θα εχω θεμα.
δεν ξερω τωρα μιλησα και με αλλο συνεργειο και μου ειπαν οτι το μοτερ αυτο για να δουλεψει σωστα θελει μπεκ και οχι ηλεκτροιντζεκτορες.ολα αυτα που μου κανει το αμαξι θεωρουν οτι ειναι απο φουλ μειγματα,γιατι τα μπεκ μου ειναι λαθος,ειναι πολυ μεγαλα 1.9mm ενω πρεπει να ειναι 1.6.
δεν αλλαζω τιποτα στο αμαξι.δεν εχει τιποτα.θα απαιτησω αλλαγη μπεκ να μπουν τα σωστα και αφου δω πως συμπεριφερεται το αμαξι σε αποδοση-καταναλωση τοτε θα αλλαξω τον λ.
ο μηχανικος επιμενει οτι τα μπεκ ειναι τα σωστα και οτι αν βαλει μικροτερα το αμαξι δεν θα πηγαινει..επισης μου προτεινει να αλλαξω τον εμπρος λ.
αμαξι fabia 101 16v aub μοτερ.
-
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
εβγαλα τον εμπρος αισθητηρα λ.καθαριστηκε τοποθετηθηκε στην θεση του και το σφαλμα εσβησε απο μονο του.το σωληνακι υποπιεσης δεν εχει καποιο σκισιμο.το ρελαντι τωρα δεν τρεμοπαιζει.κινησα επιτηδες το αμαξι 3 μερες μονο με βενζινη.τιποτα.κανενα προβλημα.
βαζω υγραεριο 10 ευρω(11.20 λιτρα)μηδενιζω το κοντερ κανω 7 χιλιομετρα και μου αναβει παλι το chek engine.το οποιο δειχνει παντα το εμπρος λ.
με τα 11.20 λιτρα εβγαλα 70χλμ.
παω σε πρατηριο βαζω 12 ευρω βενζινη(7.2λιτρα) και κανω 100.προφανως και στην βενζινη δεν εχω κανενα θεμα καταναλωσης.καθομαι και πεταω τα λεφτα μου σε δοκιμες και πιστευω οτι και εμπρος λ καινουργιο,να βαλω παλι θα εχω θεμα.
δεν ξερω τωρα μιλησα και με αλλο συνεργειο και μου ειπαν οτι το μοτερ αυτο για να δουλεψει σωστα θελει μπεκ και οχι ηλεκτροιντζεκτορες.ολα αυτα που μου κανει το αμαξι θεωρουν οτι ειναι απο φουλ μειγματα,γιατι τα μπεκ μου ειναι λαθος,ειναι πολυ μεγαλα 1.9mm ενω πρεπει να ειναι 1.6.
δεν αλλαζω τιποτα στο αμαξι.δεν εχει τιποτα.θα απαιτησω αλλαγη μπεκ να μπουν τα σωστα και αφου δω πως συμπεριφερεται το αμαξι σε αποδοση-καταναλωση τοτε θα αλλαξω τον λ.
ο μηχανικος επιμενει οτι τα μπεκ ειναι τα σωστα και οτι αν βαλει μικροτερα το αμαξι δεν θα πηγαινει..επισης μου προτεινει να αλλαξω τον εμπρος λ.
αμαξι fabia 101 16v aub μοτερ.
τι κωδικο βλαβης σου βγαζει?
-
θα σου πω αυριο που θα το παω να δει στο vagom.
-
Ο χρήστης rufous έγραψε:
Καλησπέρα.
Μιλάμε για αυτοκίνητο 5ετίας, με 72.000 χλμ και συνολικά πολύ προσεγμένη χρήση.Ηλια μετα απο 72.000 δεν ειναι φυσιολογικό να εχουν κατσει εχεις δεν εχεις υγραεριο????
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Καλησπέρα.
Μιλάμε για αυτοκίνητο 5ετίας, με 72.000 χλμ και συνολικά πολύ προσεγμένη χρήση.Ηλια μετα απο 72.000 δεν ειναι φυσιολογικό να εχουν κατσει εχεις δεν εχεις υγραεριο????
η φθορα τους ειναι αναλογη με τη χρηση που κανει ο καθε οδηγος, εγω τρεχω το φορτωνω και μαζευω ολες τις λακουβες δεν θα μου βγαλουν 40000km, εσυ πας σαν κυρια και προσεχεις στις λακουβες λογικα τα δικα σου αν εχουμε το ιδιο αυτοκινητο θα βγαλουν πολυ περισσοτερα χιλιομετρα απο τα δικα μου ισως και περισσοτερα απο 100000km, με το βαρος της δεξαμενης και του καυσιμου υγραεριο απλα επιβαρυνουμε την λειτουργεια τους.
Υγραεριοκίνηση!